Dodaj do ulubionych

Elita ściąga w internecie

20.01.12, 17:23
Ta statystyka to bujda na resorach, 98% ludzi w Polsce to złodzieje? Nigdy nie ściągnąłem,żadnej muzyki za darmo, ani nielegalnie,żadnej e-książki. Nie odczuwam takiej potrzeby, ale za ściąganie z n filmu, czy koncertu, wolę zapłacić, naturalnie jak jest za co. Na razie to nie ma takich treści, które by mnie zachęcały do oglądania czy słuchania. A mistrzowie kina czy koncerty muzyki klasycznej, to nie treści które są dostępne , może BBC to i udostępnia, ale w Polsce to chyba zakazane jest słuchanie, bo niedostępne . B.Klimkiewicz.
Obserwuj wątek
    • devipasta Re: Elita ściąga w internecie 20.01.12, 17:41
      Sam napisałeś, że 98 procent. Więc jaki masz problem? Najwyraźniej jesteś w tych 2 procentach.
      • cyklina-klimkiewicz Re: Elita ściąga w internecie 27.01.12, 12:17
        Nie napisałem,że 98% ma nielegalne rzeczy z internetu, tylko zacytowałem taką wartość, ale ona jest dla mnie nie możliwa do wyobrażenia, bo gdyby tak było, to w każdej restauracji, sprzedawali by jedzenie i zastawę, którą musisz z restauracji zabrać do domu, bo za nią zapłaciłeś, krzesła miałbyś przykręcone do podłogi, stół też, żeby go nie ukradli. A chwalić Boga, jeszcze tak w Polsce nie jest. Te wartości, to zainteresowani tak podkręcają, by stworzyć wrażenie totalnego zagrożenia. B.Klimkiewicz.
    • Gość: Dziecko Nadziei Re: Elita ściąga w internecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.12, 18:13
      Nie chce mi się fafnasty raz pisać, że piractwo to nie kradzież. Samo określenie "piractwo" jest już wystarczająco nieodpowiednie, bo pirat to ktoś, kto kradnie.
      Nie jest prawdą, że "piraci" kradną.
      Użycie kłamstwa do wpływu na opinię publiczną nazywa się propaganda. Propaganda jest zła, nieważne czy w słusznej sprawie czy nie. Tyle mam do powiedzenia na ten temat. Resztę napiszą inni :)
    • gregory502 Jeśli będą rozsądne ceny a nie zdierstwo- zapłacę 20.01.12, 22:34
      Jeśli gra która w sklepie kosztuje np 120 zł a wtej cenie 80 zł to marża sprzedającego To ja takiego zdierusa zawsze oleję i niech tą grę z tą swoją marżą naiwnikom sprzedaje jak kupią
      Jeśli e-book, audio book będzie kosztował kilka zł to go kupię bo nie jestem naiwny i wiem że na to nie trza papieru nie trza tego drukować wozić i tak dalej więc koszta są minimalne Ale nie chandlujący zdiera skórę bo się chce nachapać TO ONI SĄ ZŁODZIEJAMI !!! i jak długo to nie dotrze do autorów lub ludzi mających prawa autorskie to będzie tak jak jest.
      I na koniec nie związane z filmami książkamui czy temu podobne ale jakoś związane z internetem
      Mam znajomego który pracuje w sklepie komputerowym i pytam go czy handluje przejściówkami, wtyczkami z amerykańskich płaskich końcówek na nasze okrągłe i ile to kosztuje? Odpowiedział z całą powagą że 30 złotych. Na moje oburzenie że to rozbój w biały dzień znów z całą powagą powiedział mi ale abym tego nie rozgłaszał że oni to kupują w jakimś sklepie za 7 złotych a cena 30 zł u nich to z marżą ustaloną przez ich pazernego szefa
      I tak się to kręci Nazywanie internautów piratami jest obłudne bo wszyscy którzy mają klepki w porządku wiedzą że to handlowcy są złodziejami Koniec Amen
      • Gość: popolsku proponuję żebyś ukradł słownik języka polskiego IP: *.globalconnect.pl 21.01.12, 14:56
        Proponuję żebyś ukradł słownik języka polskiego i trochę się pod szkolił. Bo do szkoły chyba miałeś za daleko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka