Dodaj do ulubionych

11.01.2006

11.01.06, 08:01
Dzień Dobry wszystkim Majóweczkom smile)))
Za oknem jeszcze szarówka, a ja już na nogach smile Muszę dzisiaj na chwilę
podjechać do pracy i stąd taka nieprzyzwoita - jak dla mnie - pora rozpoczęcia
dnia... A potem lecę na aerobic dla "Ciężarówek" - już się cieszę smile)) No i
może jeszcze - jak mi starczy sił - jakieś małe zakupy dla synusia smile
Na koniec dnia czeka mnie jeszcze wizyta u dentysty, ale nie stresuję się
zanadto - znam moją panią doktor od lat i mam do niej pełne zaufanie. Nie ma
czego się bać smile
Życzę Wam, Dziewczynki, miłego, słonecznego dnia smile Pozdrawiam gorąco smile)))
Gosia
Obserwuj wątek
    • gosik_26 Re: 11.01.2006 11.01.06, 08:11
      o, widzę, że wszystkie Brzuchatki jeszcze śpią... hmmmm...
      zbieram się już do wyjścia; postaram się jeszcze tu zajrzeć wieczorkiem smile
      buziaki smile))
      • martunia78 Re: 11.01.2006 11.01.06, 08:25
        Ja równiez Witam wszystkie dziewczynki z rana oraz chłopców - tych w brzszkachwink
        Idę dzisiaj do lekarza, moze zrobi mi USG, jak zwykle sie boje, chociaż nie mogę
        sie doczekać, do 15 tej daleko...
        buźkasmile
    • magdacz1 Re: 11.01.2006 11.01.06, 08:34
      Witam z rana!
      Ja już po małym spacerze-odprowadziłam dziecko do przedszkola, potem wstapiłam
      do pobliskiej piekarni i kupiłam sobie pyszne bułeczki na śniadanko.
      A teraz właśnie siedzę sobie przed komp. i wcinam chrupiącą
      bułeczkę,hhhhhhhmmmmmmm jakie dobre.
      Potem ogarnę trochę mieszkanie i pójdę odebrać mojego zucha z przedszkola.
      Pozdrawiam Magda
    • o_tuska Witam po urlopie :) 11.01.06, 08:42
      Witam moje Kochane!!! Ale się za Wami stęskniłam. Nawet za pracą też smile
      Jak się obrobie to opiszę co robiłam i gdzie byłam buziaczki słodkie!!!
      • anja.t Czeeeeść 11.01.06, 08:52
        • zebra51 Re: Czeeeeść 11.01.06, 08:55
          Cześć wszystkim!!
          • anja.t Re: Czeeeeść 11.01.06, 08:57
            Czy nie uważacie że kogoś tu brakuje? Gdzie pszczółka?
            • pszczolka2 Jesteś kochana:-) Już jestem:) 11.01.06, 09:03
              Buziaczki dla Ciebie cmok, cmok.

Pozdrawiam,Ola
    • pszczolka2 I Ja się przywitam dnia dzisiejszego:) Hejka:))) 11.01.06, 09:01
      Po wczorajszym dniu nieobecność sporo było do czytania wieczorkiemsmile
      Ale wszystko nadrobione.
      Jestem już po śniadanku, poklachałam na gg z Lilą, nastawiłam pranie, zaraz
      nastawie zupke, pokokosze się po mieszkanku i wybywan na powietrze troszke
      pochodzić. Dzisiejszego ranka obudziłam się z krwotokiem z nosasad ale to nie
      nowość więc się tym wcale nie przejełam hihi, włożyłam sobie spongostan do nosa
      i tak 10 minut się lało.

Wczoraj wieczorkiem powadziłam się z moim mężusiem o wóżek - ale powód co...?
      Nagle zaczeły podobać się mu jeszcze dwa inne, Graco i Jane, no pięknie
      pomyślałam i co teraz jak rzeczywiście zechce któryś z tych kupić hmmm -
      zobaczymysmile

Dobrze, uciekam do roboty, bo czas nagli a chcę ze wszystkim się wyrobić.
      Zwłaszcza, że wybieram się do Komisu oddać sporo rzeczy swoich, zawsze pare
      groszy będzie a tak leżą i się marnująsmile))

Jeszcze do Was dzisiaj będe zaglądaćsmile więc mówię NARAZIE drogie Paniesmile

Pozdrawiam,Ola
      • zebra51 Co rano krwe z nosa :/ 11.01.06, 09:05
        Też tak mam sad Jak smarknę sobie z rana od razu pojawia się na chustce.
        • pszczolka2 Re: Co rano krwe z nosa :/ 11.01.06, 09:07
          Co dwa, trzy dniuncertain
          I Ja nie muszę smarkać, poprostu wstaje i łapie na ręke.
          Ale mam to od zawsze, choć muszę przyznać, że jak zaszłam w ciąże to
          zdecydowanie częściej. No ale co mam zrobić - ponoć w ciąży to normalnesmile))

Pozdrawiam,Ola
      • anja.t Re: I Ja się przywitam dnia dzisiejszego:) Hejka: 11.01.06, 09:22
        No jestes pszczółkasmile Zastanawiałam sie co się stało , ze ciebie wczoraj nie
        było.
        Ja tez mam krwawienia z nosa, prawie codziennie. Hmmm... moze chociaz z tego
        powodu dostanę L4. Bo to jest na prawdę kłopotliwe.
        • finka11 Re: I Ja się przywitam dnia dzisiejszego:) Hejka: 11.01.06, 09:44
          Hej!
          No to mamy tu dwie krwawiącesad Ja zaraz lecę do pracy, dzisiaj mam luz bo tylko
          4 lekcje. Zaczęłam buszować po allegro i boję się, że mnie "wciągnie". Na razie
          kupiłam rampersik i body.
          Życzę miłego dnia, pa
          • pszczolka2 Finko uważaj bo allegro cholernie wciąga,wiem to:) 11.01.06, 09:59
            Czasami boje się wejść hihi, bo zawsze coś wymyślesmile

Pozdrawiam,Ola
        • pszczolka2 Re: I Ja się przywitam dnia dzisiejszego:) Hejka: 11.01.06, 09:56
          No jestemsmile))
          Musiałam wczoraj jechać do Gliwic, wróciłam kolo 15 i chciałam troszke
          odpocząć, wiec dałam sobie luz od kompa, bo znając siebie, wiem jak to wciąga,
          a obiadek trzeba było zrobić i z sunią na dworek wyjśćsmile
          Dziękuje, za zainteresowanie - gdzie to ta pszczółka się podziewa hihi...

Pozdrawiam,Ola
      • ab76 Re: I Ja się przywitam dnia dzisiejszego:) Hejka: 15.01.06, 17:36
        Ja też miałam krwawienia z nosa, ginekolog zalecił rutinoscorbin (cerutin), no
        i przeszło. Nie biorę go codziennie, tylko tak, od czasu do czasu. Ogólnie to
        krwawienie z nosa w ciąży nie jest niczym grożnym, jeśli nie jest bardzo
        obfite. W razie czego można poradzić się laryngologa.
        Pozdrawiam
    • patrycjabl79 Re: 11.01.2006 11.01.06, 09:58
      czesc dziewczyny!!!
      ja wstalam jakies pol godzinki temu (u mnie 8.52) i jakos nic mi sie nie chce,
      pogoda paskudna ciemno i zimno, chyba znowu popada
      plany na dzis w koncu nienapiete wiec super
      posprzatam mieszkanko, kolezanka wpadnie na plotki, ugotuje obiadek ale jeszcze
      nie mam pojecia co, chiclabym cos z ziemniaczkami dzisiaj bo wczoraj byl
      barszczyk czerwony z uszkami
      wieczorkiem maz obiecal przejrzenie tysiaca katalogow juz uzbieranych z wozkami
      widzialam jeden super ale to kwota 300 funtow, ufff, moze da sie go namowic w
      koncu to inwestycja czasem na latasmilesmilesmile
      Buziaczki a wlasnie zaczyna burczec w brzuszku zatem czas na sniadanko

Milego dnia
    • pszczolka2 Witaj Patrycjo:) Ja też zaraz uciekam:-) 11.01.06, 10:01
      Widze, że i Wy macie problem z wózkiem, mnie już szlak trafiaaaaaaaaaaaaaaa!!!

Pozdrawiam,Ola
      • 1979ju Re: Witaj Patrycjo:) Ja też zaraz uciekam:-) 11.01.06, 10:32
        Cześć,
        ja zaraz wybieram się na zakupy ciuszkowe, a w miedzy czasie jemy sniadanko i
        słuchamy kołysanek - i się roztkliwiam, takie sa fajne, że ryczeć mi się chce.
        Hormony mi wala na dekiel sad(

Pozdr, Asia - 23 t.c.
        • zebra51 Re: Witaj Patrycjo:) Ja też zaraz uciekam:-) 11.01.06, 10:40
          O, widzę, że nie tylko ja zrobiłam się sentymentalna. Na Opowieściach z Narnii
          ryczałam cichutko podczas scen na dworcu w Londynie.
          • pszczolka2 Ja też jakoś ostatnio płaczka jestem:) Hormony!!! 11.01.06, 10:50
            Zupka nastawiona, drugie pranie się robi, jeszcze prasowanie i wychodzesmile
            Wczoraj wszystko sobie posprzątałam, podłogi pomyłam, łazienk umyta, wiec
            dzisiaj, jutro i pojutrze mam więcej luzusmile ale co Ja zrobie z czasem??
            Dobrze, że Lila do mnie jutro przychodzi, przynajmniej czas zleci szybciej.
            Lece dalej buszować po chacie...

Pozdrawiam,Ola
    • larakrofft Re: 11.01.2006 11.01.06, 10:47
      witam,
      ja o dopiero po sniadanku zaraz mały spacer do sklepu no i szykowanko sie
      do pracy
      wczoraj byłam na nagraniu HBO na stojaka
      całkiem sympatycznie było ale krzesełka sa bardzo nie wygodne i kregosłup mnie bolał.

miłego dnia dziewczynki smile
    • anja.t Re: 11.01.2006 11.01.06, 10:56
      A ja idę dzis na przedstawienie do Romy na "Taniec Wampirów"smile Ciekawe czy
      fajnie będzie. Szkoda tylko, że nie z mężem, ale nestety z córcią ktoś musi
      zostać.
      • megan7 Re: zeberko jakie wrażenia po Op. z Narni? 11.01.06, 11:34
        Też planuję się wybrać, książki czytałam w podstawówce i strasznie mi się podobały.
        A tak swoją droga to super mieć taki dostęp do kultury jak w W-ie.
        Zazdroszczę Wam smile)
        • zebra51 Megan 11.01.06, 11:36
          wprawdzie nie czytałam książek z tej serii (odrobie na zwolnieniu!) ale film
          baardzo ładny, z morałem. Podobał mi się.
        • anja.t Re: zeberko jakie wrażenia po Op. z Narni? 11.01.06, 11:51
          Z ty dostępem do kultury to nie jest tak hop siup. Niby okazje są, ale
          możliwości czasem brak. Ot, właśnie chociazby problem z zostawieniem dziecka.
          Ja z męzem w restauracji byłam chyba ostatnio 3 lata temusmile Zawsze wychodzi
          albo jeden albo drugi. Chyba że ktos ma jakąś babcię albo ciocię w poblizu...
          • zebra51 Re: zeberko jakie wrażenia po Op. z Narni? 11.01.06, 11:57
            nie strasz smile
          • megan7 Re: zeberko jakie wrażenia po Op. z Narni? 11.01.06, 12:13
            Wiem, że nie jest hop siup smile)
            Mamy w W-ie rodzinę, przyjaciół i znajomych i słyszeliśmy jak to jest..
            Czasem wpadamy do nich na weekendy, ale jeszcze nie zdarzyło nam się gdzieś
            wyjść, no chyba, że do knajpki, albo na zakupy smile) Generalnie jak się widzimy
            raz na jakiś czas to wolimy razem poprzebywać.
            A jak dzidziuś będzie już z nami to napewno się nie uda, chyba, że jeszcze przed
            porodem... Pozdrawiam!
    • patrycjabl79 Re: 11.01.2006 11.01.06, 12:41
      ufff, u mnie znowu przyspieszenie tepa
      dzwonil moj szef i poprosil o spotkanie dzis o 16
      mamy sporzadzaic jakies wazne pisemko, ktore upowaznia mnie do oddelegowania do
      domu za cala pensje, ale fajnie
      poniewaz pracowalam z lekko uposledzonymi dzieciakami regulamin zabrania mi
      dalszej pracy, praca zamienna lub oddelegowanie do domu
      dzis wszystko sie wyjasni
      dzwonilam do mojej mamusi - pogadalysmy chyba 40 min, no i dowiedzialam sie iz
      chca zakupic wozek tzn dac pieniazki bo przeciez sie nie znaja na terazniejszej
      modzie
      jak jej wspomnialam o cenach i 3 kolkach to az sie zasmiala z takich dziwactwsmile
      mysle ze oni przezywaja moja ciaze 2 razy bardziej ode mnie, jestem ich
      ukochana jedynaczka, do tego wywialo mnie 1800 od nich dlatego kazda informacje
      przezywaja inaczej niz my, np w pon gdy okazalo sie ze bedzie chlopak mama sie
      poplakala, zreszta tak jak jasmile

na obiad wymyslilam dzis kurczaczka z warzywami i ryzem ale musze zrobic
      jeszcze przed wyjazdem do szefa (100 km - glowna siedziba firmy)

dlatego biore sie za wszystko lacznie z kapiela i sprzataniem bo mi czasu nie
      starczy
      odezwe sie wieczorkiem
      PAPA
    • anius26 Re: 11.01.2006 11.01.06, 13:07
      Witam, witam ja już po pracy, aczkolwiek nie wiadomo czy po południu nie będę
      musiała iść jeszcze raz sad Oj nie chce się już pracować jak dawniej hihihi. U
      mnie obiadek w połowie już gotowy, dzisiaj pomidorówka i mielone z ogóreczkiem
      kiszonym mojego taty- mniam mniam smile)
      Wy tu tak o tych wózkach, a ja to jeszcze wogóle nic a nic się nie rozglądałam!
      Jestem przerażona, bo jak czytam jakie macie dylematy to aż mi się włos na
      głowie jeży. Pewnie się zdziwicie ale ja to nie lubię zakupów jak diabeł
      święconej wody hahaha, no może nie aż tak, ale ogólnie nie przepadam. Chyba
      dlatego jest mi tak ciężko się za nie zabrać. Tak więc poczekam na Wasze opinie
      jeszcze jakiś czas i może wtedy będzie mi łatwiej coś wybrać smile)
      Dobra idę dokańczać mój obiadek bo coś już zaczyna w brzuszku burczeć ...
      • monikajacka Re: 11.01.2006 I ja witam 11.01.06, 17:11
        juz po dużym obiadku(ledwo się ruszam hi hi) oglądam ubranka,które kupiłam i w
        myślach ubieram w nie Haneczkę.Zaraz przyjdzie Jack i poczekamy na wizytę
        kolegi a potem obejrzymy film na kompsmile

Pszczólko z tym wózkiem to niezły ambaras-my kupimy raczej ten,który mnie sie
        bedzie bardziej podobał i co najważniejsze lepiej prowadził, w końcu przez 4 mc
        to ja będę kierowcą wózka,hi hi.

Asiu-dobrze zrozumiałaś mnie z tą wyprzedażą ,nic nie kupiłam bo ta bawełna
        była u nas fatalna no i nie nastawiam sie na śpiochy i kaftaniki tylko body a
        na rękawiczkach zależąło mi bardzo,cóz nie było.Jeśli chodzi o kontrolę z Zusu
        to myślę,że może dlatego pojawiły sie panie, bo wzięłaś papiery do
        rehabilitacyjnego albo już długo jesteś na zwolnieniu.Dobrze,że masz to za
        sobą,pozdrawiam.
        Wszystkim mamą życzę miłej końcówki dnia i lecę poczytać książke.Pa pa
        Monika i Kwiatuszek
        • 1979ju Re: cześć Monikajacka :) 11.01.06, 17:36
          A już myślałam, ze całkiem mnie rozum opuścił i nie zaczaiłam o co chodzi smile) U
          nas były bardzo fajne te ciuszki. Takie rękawiczki na pewno gdzies kupisz w
          sklepie "dzieciowym", bo teraz są modne.
          Co do kontroli Zusowskiej, to z pewnością z powodu długiego zwolnienia, bo
          jestem na nim od połowy września. A druki do świadczenia babka mi wydała bez
          specjalnego odnotowywania tego zdarzenia - jak przedkładałam ostatnie zwolnienie
          to poprosiłam o te druki.

Fajnie, że zakupy się udały - moje też smile Ech, jak ja zaczynam sobie za duzo
          wyobrażac, to zaraz ryczę ze wzruszenia. Już nie moge się doczekac naszego szkraba..

Pozdr, Asia - 23 t.c.
    • patrycjabl79 Re: 11.01.2006 11.01.06, 18:21
      ufff, juz jestem
      mialam spotkanie z szefostwem
      z powodu ryzyka zostalam oddelegowana do domu na czas do konca ciazy i do tego
      bede brala pensjesmile 100%
      zapytali mnie o czy moglabym pracowac w biurze, powiedzialam ze nie ma problemu
      bo pracowalam kilka lat w duzych firmach ale to dopiero napisza jesli beda mnie
      potrzebowac
      narazie wypoczywamsmilesmile

teraz czekam na mezusia z obiadkiem
      pozniej jakis filmik i wybieranie wozkasmilesmile

Milego wieczorku
      Papatki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka