Dodaj do ulubionych

Komentarz dnia: na poczcie niemieckiej jest nie...

26.03.12, 09:03
W stolicy poczta również działa jak chce. Zwykle nie chce. Przykład? W lokalnym urzędzie jedno okienko jest zamknięte na stałe i otwierane tylko w jednym celu, tylko jeśli kolejki są za długie i tylko jakieś półtorej godziny przed zamknięciem. Listonosz czasem wniesie przesyłkę na drugie piętro, czasem nie (robi się jakoś dziwnie chętny w przypadku przesyłek płatnych przy odbiorze). A już Oddział Celny I Pocztowy to temat na odrębną historię o porażającej niekompetencji.
Obserwuj wątek
    • reyoffice Re: Komentarz dnia: na poczcie niemieckiej jest n 26.03.12, 09:55
      Kupując na Allegro zawsze wybieram przesyłki płatne przy odbiorze. Nie..nie chodzi o to, że nie ufam sprzedającym. Te parę złotych więcej na przesyłce to dla mnie zabezpieczenie, rodzaj ubezpieczenia; mam swoistą gwarancję, że kurier/pracownik poczty będzie się bardziej starał dostarczając mi tą przesyłkę.
      Jak kiedyś płaciłem przelewem i potem towar do mnie jechał to bardzo często to ja musiałem się dostosować do kuriera; najciekawszy przypadek to miałem z pocztą polską. Pracownik tejże, bez słowa wyjaśnienia, bez żadnego dokumentu, żadnej telefonicznej czy pisemnej informacji został paczkę z moimi spodniami u sąsiada. Musiałem dzwonić do lokalnego oddziału poczty (paczka nie nadchodziła), tam dowiedziałem się że paczka jest odebrana (swoją drogą sąsiad też niepoważny, że mi jej od razu nie przyniósł).
      Kurierzy też są jakby bardziej elastyczni jak przesyłka płatna za odbiorem.
      • alik-w-plomieniach Re: Komentarz dnia: na poczcie niemieckiej jest n 26.03.12, 10:12
        OK, to teraz ciąg dalszy historii z pocztą:
        Według strony Poczty Polskiej, przesyłka na którą czekam, została w piątek wieczorem awizowana, bo "nie zastano adresata". Podwójne kłamstwo: adresat jak najbardziej był, a przesyłka NIE ZOSTAŁA AWIZOWANA! I to jeszcze do tego płatna przy odbiorze! Specjalnie zaglądałem do skrzynki przez cały cholerny weekend, a tu nic!
    • knock.out.4 martabg opowiada bajki 26.03.12, 10:51
      równie dobrze możemy porównać PRACOWNIKÓW PP do członków zarządu banku. PP jest firmą bez wizji, opierajaca sie na taniej sile roboczej, statystyki. Monopol. Wyrzucenie taniej siły roboczej nie spowoduje że na ich miejsce przyjdą pracować świetni pracownicy, bo nie mają po co.
    • oclony A na poczcie polskiej kontroli nie ma, za to jest 26.03.12, 12:18
      przerwa obiadowa

..............
      Kupujesz towary na zagranicznych aukcjach internetowych?
      Poczytaj:
      e-clo.blogspot.com/2012/03/jak-sprawdzic-dokadnie-co-vat-i-akcyze.html
    • norbert2225 Komentarz dnia: na poczcie niemieckiej jest nie... 26.03.12, 15:52
      i to jest prawda a jezeli jest depesza z bardzo wazna informacja np.zawiadomienie o smierci to przynosza do domu do pozna w nocy warto to dopracowac na polskiej poczcie
    • scythe_sharpening_stone Komentarz dnia: na poczcie niemieckiej jest nie... 26.03.12, 23:13
      "Oni twardo trzymają się zasady: zaufanie jest dobre, kontrola lepsza."

Kontrola najwyższą formą zaufania.
    • Gość: wodz Komentarz dnia: na poczcie niemieckiej jest nie... IP: *.ifpilm.waw.pl 27.03.12, 11:15
      Wydaje się, że na Poczcie Polskiej jest "trochę" inna zasada: "Nie popełnisz w tym miesiącu przynajmniej 124 błędów, to WYLATUJESZ!" , do kierownika: "Twój zespół nie zgubi dziennie minimum 12 przesyłek, to polecę po Twojej premii!!"
      PP S.A. = Poczta.. Partacka.. S.A. ?? ;)
      • kfiatkofska Re: Komentarz dnia: na poczcie niemieckiej jest n 30.03.12, 11:11
        tak sie sklada ze ja wlansie mialam przyklad poczty polskiej ktora wezwanie (list polecony) na zebranie zarzadu wspolnoty mieszkaniowej przyniosla mi ... 2 dni po zebraniu ! list szedl 14 dni !!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka