Dodaj do ulubionych

Debilna reklama

17.09.13, 11:37
Nie wiem , czy ktoś już poruszał te kwestie, ale wybitnie nie podoba mi sie reklama kawy Tchibo. Otóż dwie stare , kolonialne w wyrazie prukwy jaka sobie jeepem i ogladaja plantację kawy a potem popijają ją z filiżanek. A na plantacji CZARNI zapie...ją miedzy krzewami przy zbiorach. Czy komuś sie ku... epoki nie pomyliły???
Obserwuj wątek
    • marslo55 Re: Debilna reklama 17.09.13, 14:38
      albacor napisał:
      "Nie wiem , czy ktoś już poruszał te kwestie, ale wybitnie nie podoba mi sie reklama kawy Tchibo."
      To raczej temat na Forum Humorum. W tamtejszym wątku o reklamach Tchibo zostało już zresztą dawno przemielone, szczególnie "podobała" się uwaga prukwy: "wszystko robimy ręcznie", jakby to ona zasuwała przy krzewach.
    • Gość: ola Re: Debilna reklama IP: *.xdsl.centertel.pl 19.09.13, 23:05
      rzygać mi się chce jak widzę reklamy ubezpieczenia na życie - dwie zatroskane kobieciny obiecują frajerom złote góry, podobnie jeszcze jakiś "ekspert" . jestem ubezpieczona na życie od 1952 r. ido dziś, płacę nie wiele ale też nie wiele z tego moja rodzina może uzyskać. 2000 /dwa tysiące/ zł. na wypadek mojej śmierci i tylko w tym przypadku i tylko tyle.
      • Gość: franek Re: Debilna reklama IP: *.xdsl.centertel.pl 19.09.13, 23:09
        niektóre reklamy są wykrzyczane a inne wypowiadane przerażliwym, szybkim bełkotem to straszne słuchać tego i mija się z celem bo trudno zrozumieć o co chodzi. no więc szkodliwe i głupie.
        • Gość: franek Re: Debilna reklama IP: *.xdsl.centertel.pl 21.09.13, 17:20
          forsa za wszelką cenę, taka jest chyba dewiza mediów zarabiających na reklamach. to nieważne, że reklamodawca obiecuje przysłowiowe gruszki na wierzbie
          • Gość: frajer Re: Debilna reklama IP: *.xdsl.centertel.pl 30.09.13, 23:15
            spodobało mi się - jak umyjesz tym głowę to w ciągu 7 dni wyrośnie ci dodatkowo 1701 włosów, jak zapłacisz 1 złotówkę dostaniesz 1000 złotówek. Polak tak ma, tak ma, tak ma ......
            • Gość: ob Re: Debilna reklama IP: *.xdsl.centertel.pl 02.10.13, 18:43
              pewien poseł komentując różne "rewelacje" Kaczyńskiego i Macierewicza powiedział: głupi naród to kupi. miał sporo racji, mniej więcej 25%. pewnie do tej części społeczeństwa są adresowane podobne reklamy.
              • sowietolog1 Re: Debilna reklama 04.10.13, 02:57
                Akurat odbiorcami tych głupich reklam nie są wyborcy Jarka i Antka (ok. 30 proc. aktywnych wyborców), lecz bezrefleksyjne, nastawione stricte na konsumpcje lemingi, czyli wyborcy Donka...
                • Gość: frajer Re: Debilna reklama IP: *.xdsl.centertel.pl 04.10.13, 17:25
                  miło mi słyszeć że tą najbardziej światłą częścią narodu są mohery
              • Gość: ob2 Re: Debilna reklama IP: *.xdsl.centertel.pl 04.10.13, 17:21
                powiedział: ciemny naród to kupi. ciemny czy głupi to nie do końca to samo. tak czy owak ten poseł miał racje
                • Gość: ob3 Re: Debilna reklama IP: *.xdsl.centertel.pl 05.10.13, 11:09
                  kruk krukowi oka nie wykole ale wróbelka zadziobie
                  • Gość: ed2 cuchnąca reklama? IP: *.xdsl.centertel.pl 07.10.13, 19:00
                    w Szczecinie na jednej z wiat tramwajowych pod napisem "zakaz umieszczania plakatów" , umieszczono ogłoszenie mniej więcej tej treści - do pracy przy komputerach zatrudnię atrakcyjne dziewczyny, wysokie wynagrodzenie. wskazane by dysponowały mieszkaniem.
                    • Gość: ed2 Re: cuchnąca reklama? IP: *.xdsl.centertel.pl 08.10.13, 22:42
                      treść ogłoszenia nieco inaczej brzmi - nie muszą dysponować mieszkaniem, jest możliwość zakwaterowania. może przesadzam ale nie wydaje się normalne by do podobnej pracy angażowano tylko dziewczyny i tylko atrakcyjne.
                      • Gość: franek Re: cuchnąca reklama? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.13, 22:25
                        ogłoszenia o rzekomo bardzo korzystnych warunkach finansowych pożyczki, ogłoszenia niektórych firm ubezpieczeniowych w podobnym duchu, czy to nic nie mówi licznym służbom specjalnym? to dziennikarze mają wywlekać prawdę o podobnych instytucjach?
                        • Gość: ola groteskowa, od rzeczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.13, 17:21
                          pewien były komik w udziwnionej scenerii reklamuje usługi pewnego banku. nie wezmę tam żadnej mini ratki.
                          • Gość: koń koń by się uśmiał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.13, 22:28
                            wyślij darmowy sms a dostaniesz darmowy prezent
                            • Gość: internauta zachować umiar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.13, 22:13
                              w internecie coraz bardziej natrętne reklamy
                              • Gość: umiar Re: zachować umiar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.13, 19:49
                                jak reklama zaczyna wrzeszczeć lub bełkotać niewyrażnie to natychmiast przechodzę na inny kanał i sądzę, że większość widzów tak robi no więc poco to?
                                • Gość: ola super okazja!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.13, 17:29
                                  dwa tabloidy za 1 / jedną/ złotówkę
    • jozeff1916 Re: Debilna reklama 07.11.13, 14:25
      hahaha na palcach jednej ręki można policzyć ile mamy naprawdę dobrych reklam! serce i rozumm - moje zdaniem niezłe! kampania playa też niczego sobie, mały głód - dobry.
      ale w czołówce najgorszych PZU, Netia, farmaceutyka cała - masz hemoroidy? kup naszą maść! itp., itd.
      • Gość: zniesmaczony Re: Debilna reklama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.13, 23:36
        reklamy w internecie są coraz bardziej nachalne, ukazuje się reklama, klikam w krzyżyk żeby ją usunąć i nic dalej tkwi, znika po znacznym upływie czasu. zbiera się na mdłości gdy różne ubezpieczenia obiecują staruszkom gruszki na wierzbie . dużo jest kłamliwych reklam, widać, że to łgarstwo, niestety zawsze się znajdzie naiwny. czy instytucje porządku publicznego nie powinny czasami ingerować?
        • marslo55 Re: Debilna reklama 12.11.13, 15:34
          Gość portalu: zniesmaczony napisał(a):
          "reklamy w internecie są coraz bardziej nachalne, ukazuje się reklama, klikam w krzyżyk żeby ją usunąć i nic dalej tkwi, znika po znacznym upływie czasu."
          I tak trafiasz na lepsze reklamy niż ja. Te, które wyskakują u mnie, nie mają nawet krzyżyka, który mógłby je zamknąć choćby "po znacznym upływie czasu". Nie zamykają się wcale. Zamiast krzyżyka w dodatku często mają coś, co go przypomina, a po naciśnięciu okazuje się gwiazdką, odsyłającą do szczegółów reklamy.
    • certifikat290 Re: Debilna reklama 12.11.13, 19:49
      o lol
    • kosmov Re: Debilna reklama 13.11.13, 12:32
      dzisiaj, żeby nie powiedzieć brzydko do szaleństwa doprowadziła mnie reklama plusa na youtube.com nie mogłem niczego obejrzeć by nie dowiedzieć się, że BASIA na święta kupuje trzy prezenty.. kto wymyśla tak irytujące i debilne reklamy... cenie sobie wiele DOBRYCH reklam, wybieram się na noc reklamożerców, ale poziom jaki reprezentują niektóre firmy..
      • Gość: eureka Re: Debilna reklama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.13, 22:47
        trafiłem na coś wyjątkowo korzystnego - jak wpłacisz 1 zł. to otrzymasz 1000
        • Gość: ola Re: Debilna reklama-makabra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.13, 23:45
          ktoś oferuje starannie wykonane portfele z włoskiej skóry?
          • Gość: stary antyreklama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.13, 00:31
            czasami kupuje coś w aptekach i zwykle ceny tych samych produktów są mniej więcej wyrównane
            toteż byłem zaskoczony gdy w jednej z aptek za Octenisept 50 ml. zapłaciłem 32,99 zł podczas gdy w innych pobliskich aptekach dokładnie za to samo i na przestrzeni tego samego tygodnia płaciłem 26,20 zł lub coś koło tego. to prawda, że ta droga apteka ma przymiotnik "super", pewnie to wynika z super ceny.
            • Gość: ico Re: antyreklama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.13, 18:29
              jedyna rada, skoro wiemy, że super to nie super cena to chyba oczywiste ....
            • Gość: xyz Re: antyreklama IP: *.13.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 28.12.13, 08:55
              nie ogladam reklam
              • Gość: franek Re: antyreklama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.13, 00:26
                mało jest ciekawych, dowcipnych reklam też wolę ich nie oglądać natomiast antyreklama może być pożyteczna jeżeli zapobiegnie zbędnemu przepłacaniu za dany towar czy usługę.
    • pracaonline14 Re: Debilna reklama 30.12.13, 00:27
      Praca w domu , tyle ile poświęcisz czasu tyle zarobisz ; )
      skroc.pl/praca_online
      To łatwe ; )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka