Dodaj do ulubionych

Pies a sprawa polska

IP: *.avenel01.nj.comcast.net 27.10.04, 00:19
...wchodzi szarik do czolgu...a tam rebiata gawarit po ruski
Obserwuj wątek
    • mmaupa Re: Pies a sprawa polska 27.10.04, 00:58
      Od kiedy Saba to ona??? Przeczytajcie chociaz "W pustyni i w puszczy"!!!!
    • Gość: iusteena Re: Pies a sprawa polska IP: *.classcom.pl / *.77.classcom.pl 27.10.04, 08:11
      Saba z "W pustyni i puszczy" był psem - samcem!!! <ale plama>
      • Gość: donkej Polszczyzna w ogóle kultura IP: *.itl.waw.pl / *.itl.waw.pl 27.10.04, 09:06
        Tak???he he

>Wszyscy lubimy Sabę ratującą bohaterów "W pustyni i w puszczy"

Oczywiście był to "ten Saba"

A Karusek to chyba z tęsknoty umarł:

>tak kochał panią, że aż umarł

brzmi jak humor zeszytów (pierwszoklasistów)
    • Gość: ja Re: Pies a sprawa polska IP: *.pwsbia.edu.pl / 62.233.139.* 27.10.04, 09:02
      kiedys tylko szlachta i szlachta zasciankowa kochala psy i to nie tylko za to,
      ze polowaly , czy tez byly przydatne do pilnowania gospodarstw ( co by nie
      mowic duzo wiekszych niz teraz) w tej chwili wiekszosc ludzi odnosi sie do psow
      jak do zabawek interaktywnych ( dziecko sie pobawi szczeniakiem, a jak urosnie
      to sie go zlikwiduje) takich zlikwidowanych psow wiedze (jadac do pracy) przy
      szosie prawie codziennie ( czasami nawet po dwa ( zwlaszcza jak "warszawianki"
      robia wielkie sprzatanie przedswiateczne albo jak "warszawiacy" jada na urlop -
      i zastanawiam sie - skad Wankowicz wiedzial ze czeka nas "kundlizm" w
      najgorszym tego slowa znaczeniu? Anglicy mowia, ze taki narod jak traktowanie
      przez niego zwierzat (psow) coś w tym chyba jest?
      • Gość: wizytka Re: Pies a sprawa polska IP: *.teleton.pl 27.10.04, 09:19
        W mojej rodzinie psy były zawsze, po prababcie i pradzidków sięgając. Zawsze
        były szanowanymi, ukochanymi czlonkami rodziny. I tylko jeden z nich zginął
        śmiercią tragiczną. Dog arlekin - Ares - w roku 1943 rzucił się na Niemca w
        obornie swego pana, a mojego wujka.Niemiec zastrzelił psa. Wuja wywieziona na
        roboty. Wrócił. Do końca życia miał przy sobie kolejnego doga arlekina - Aresa.
        A my w domu mamy teraz kundelka ze schroniska, małą suczkę. Jeszcze chyba nigdy
        żaden pies nie okazywal nam takiej miłości i przywiązania jak ona.
    • Gość: Inga Re: Pies a sprawa polska IP: 81.219.98.* 27.10.04, 10:23
      Hm, jeżeli dalej będą pojawiać się tak mądre artykuły o psach jak ten powyżej
      to myślę,że stosunek ludzi w naszym karaju jeszcze długo się do psów(i nie
      tylko psów, bo innych zwierząt tez)nie zmieni.Gratulacje dla autorki z
      a"fachowość".Zeby nawet nie przeczytać "W pustyni i w puszczy". Wstyd!
      Co do reszty informacji, to po prostu zbieranina obiegowych opinii na temat
      historii psa w polskim społeczeństwie(gdzieś już to czytałam).Naprawdę wstyd.
    • Gość: mee... PSY POLSKIE SA GROZNE... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 27.10.04, 13:12
      ...szczegolnie na prowincji jak sie idzie po bulki i mleko do sklepiku nad
      ranem...te psy szczekaja jak oszalale jakby mialy zaraz pozrec...jaki pan taki
      pies jak mowi chinskie przyslowie ...jednak czesto sie zdarza ,ze pies jest
      madrzejszy od pana...
      • Gość: aba IDIOCI POLSCY SA GROZNI IP: *.icpnet.pl 27.10.04, 14:05
        BO NA PROWINCJI TO IDIOTOW TEORETYCZNIE WIECEJ (MIASTOWE GLUPKI ZADZIEJ MAJA
        PSA... LANCUCH 2m ZA BALKON NIE SIEGA).

LUDZIE PRZECZYTAJCIE "OKIEM PSA" JOHNA FISHERA!!!!!!
      • Gość: Maja PRZECZYTAJCIE "OKIEM PSA" JOHNA FISHERA!!!! IP: *.icpnet.pl 27.10.04, 14:09
        Naprawde dobra ksiazka. Z humorem napisana i fachowa.
    • Gość: Mr Angry Re: Pies a sprawa polska IP: *.noip / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 13:13
      Jagiełło wysłał list do księcia Mediolanu, w którym dziękował mu za podarowanie
      kudłatego pieska ostrzyżonego na lwa. Zwierzątko prawdopodobnie przypominało
      pekińczyka,Nie pekińczyka ale Bichon Frise-bo tak się te pieski strzyże na
      lwa.Sam byłem właścicelem parki tych piesków

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka