Gość: cogito IP: *.246.183.102.tisdip.tiscali.de 18.11.04, 10:57 Jako mieszkanka małej mieściny pt. Poznań bardzo się cieszę z otwarcia Cinema City w 2005 roku! Gdzie nam tu do Wawy, jedno kino na krzyż... ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marcines01 Re: Multipleksy ruszają w Polskę 18.11.04, 11:23 taaaaa.... an wioskach stawia sie raczej male kina - takie jak np na Franowie... albo wcale nie ma i w nieuzywanych salach robi sie meblowy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meme Re: Multipleksy ruszają w Polskę IP: 195.20.110.* 18.11.04, 11:23 No właśnie, z tymi "metropoliami" to delikatnie mówiąc eufemizm, wszkaże wiadomo, że w Polszcze jest tylko jedna metropolia pod znakiem kaczuszki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widescreen A u nasz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 12:47 A jakie u Wasz we wiosce beda filmy wyswietlac? Przyrodniczy: Pyra z Pyrlandii Sensacyjny: Kto wszamal pyry? Horror: Masakra pyry nozem kuchennym Komedia: Ociec, toz to pyra z tego ziemnioka S-F: Pyra 2040 - bulwa w kosmosie No i oczywiscie kino moralnego niepokoju: Placki, czy pyry ze skarkami? ;-) Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cogito Re: A u nasz... IP: *.246.75.114.tisdip.tiscali.de 18.11.04, 16:01 To jeszcze Pascal: 365 potraw z ziemniaka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlatychconadworzu Re: Multipleksy ruszają w Polskę IP: 195.20.110.* 18.11.04, 13:27 dla informacji wszystkich starych i swiezo upieczonych mieszkancow Azji nadwislanskiej: w Poznaniu mamy Kinepolis 20-salowe, ktore jest najwiekszym kinem w Europie. Gdzie mu tam do Arkadii, w polu stoi, ale jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Subrealism W Popielawach trza multipleks postawić!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 13:33 ...bo tam sie spalił już jeden. A Metropolia to taka polia co ma metro czyli w Polsce to tylko Wawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek eby jeszcze te kina nie były takie platykowe! IP: *.supra.com.pl / *.supra.com.pl 18.11.04, 13:40 I żeby po każdym seansie wpuszczli stado kur, coby popkorna wydziobały z podłogi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mic_z_Lublina Ciekawe czy ruszą na wschód? IP: 62.233.130.* 18.11.04, 14:05 Mam nadzieję, że któryś wejdzie do takiej małej prawie 400 tysięcznej mieściny, jaką jest Lublin. Trzy kina, w porywach 4, o standardzie godnym późnych lat 80- tych to kpina. Ale z tego co wiem to plany dalej nas pomijają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fantasmagoria Go east! IP: *.crowley.pl 18.11.04, 20:01 standard multipleksów jest do niczego, wolałem kina z lat 80-tych. Multiplexy są plastikowe, śmierdzi tam kukurydzą i jest ogólnie nieciekawie. Gdzie im tam do Kina Wrzos przy ulicy Kajki? Kiedy wreszcie będzie otwarte kino w Przedbórzu, Koluszkach i Szczercowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocławianin Re: Multipleksy ruszają w Polskę IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.04, 15:43 We Wrocławiu tez jest cinema city. W centrum handlowym Korona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pokurcz Re: Multipleksy ruszają w Polskę IP: *.example.net / 82.160.81.* 18.11.04, 16:09 Macie w poznaniu dwa - jedno nieistotne - tzn multikino, i jedno ktorego na pewno i warszawka i np krakow moze wam pozazdroscic - kinepolis. Szczerze mowiac watpie czy w ktorymkolwiek multipleksie oprocz kinepolis sa tak duze sale, wygodne fotele , szerokie przejscia, tak wielkie ekrany no i na koncu standard dzwiekowy THX przy ktorym wg mnie wszystkie Dolby (wszystkie inne multipleksy maja dolby z tego co wiem zadne nie ma THX )moga sie schowac do szafy. Pozdrawiam . Krakowianin zafascynowany poznaniem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: dziękuje za dobre slowa IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.04, 18:54 i tak Kraków jest stolicą Polski :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Allan Zzynacie GW z Newsweeka! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 17:59 Zzynacie GW z Newsweeka, ktory pisal o tym juz w poniedzialek! Nie wstyd to, zeby dziennik byl gorzej poinformowany niz tygodnik! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Multipleksy ruszają w Polskę IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.04, 18:00 jak mozesz narzekac na Poznan, dwa kompleksy kin /multikino kinopolis/ poco jeszcze trzecie ? wsydu nie masz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Kinepolis POZNAŃ - największe kino w Europi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 18:15 Kinepolis POZNAŃ - największe kino w Europie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posen city Re: Multipleksy ruszają w Polskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 18:29 łłłeeeeeeee, a ja myslal ze to co sie buduje przy pestce to Aj Maks a to zwykly multipleks :)) Ale dolina :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HeHe Re: Multipleksy ruszają w Polskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 22:36 Imax też będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arthas Cinema City w Częstochowie - chwała niebiosom! IP: *.trustnet.pl 18.11.04, 19:36 No w końcu doczekaliśmy się porządnego kina w świętym mieście. To drugie kino w 250tyś.mieście. Troche późno, ale lepiej późno niż wcale. Poza tym ja i tak nie zaniecham odwiedzania okf-u, czyli ośrodka kultury filmowej. Tam dobiero jest klimat! Pozdrawiam wszystkich kinomaniaków!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Melancholia przecież Tow. Pęczak sprzedał Święte Miasto Ruskim IP: *.crowley.pl 18.11.04, 20:20 Taka jest prawda i nie warto jej dalej ukrywać. Można to czynić, ale jaki efekt się osiągnie? Zmierzcie się z nową rzeczywistością, im wcześniej tym lepiej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: predator Re: Multipleksy ruszają w Polskę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.04, 20:56 lubie chodzic do kina ,ale za bardzo nie mam wybory co do kina i repertuaru.I to w mieście 130 000,na Sląsku.Jedno kino na krzyz z jedną salą na 400 osób.Bez jaj! P.S. Gdzie te Kompleksy Kinowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HeHe Re: Multipleksy ruszają w Polskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 22:37 Poznań ma największe kino 20 salowe a nie jakaś tam warszawa. Co za bzdury ale niech warszawiaki się podniecają co mi tam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wjaz Ta odpowiedź jest cudowna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 02:26 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikołaj urwała się z choinki.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 23:10 Ty chyba pierwszy raz w Poznaniu jesteś, albo obudziłaś się z hibernacji tej ! Zapomniałaś o multikinie i kinepolis ? Mało ci jeszcze ? Jeśli dobrze mi wiadomo, przy ul.Lechickiej powstaje kolejne kino, tym razem 3D...Idź lepiej na spacer po mieście i nie siej głupoty w necie...poznanianka od siedmiu boleści...ehh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skywalker Re: Multipleksy ruszają w Polskę - POZNAŃ IP: *.icpnet.pl 18.11.04, 23:38 he he, Ty pusta głowo. W Poznaniu masz największe kino w Europie, tylko pewnie nie wiesz jak do niego trafić... Kinepolis rules - sieci mogą pozazdrościć. Każde kino wygląda przy nim jak McDonald's. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wjaz I jeszcze ta! piękne! co za wyczucie kontekstu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 02:28 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaraz A w Bydgoszczy będzie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 01:11 A w Bydgoszczy powstanie Cinema City???Czekamy z niecierpliwością:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxio Re: Multipleksy ruszają w Polskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 09:26 a w Lublinie ponad 300 tyś mieszkańców i ani centrum handlowego(z prawdziwego zdarzenia) ani multipleksu ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WS Re: Multipleksy ruszają w Polskę IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 19.11.04, 09:43 Gratuluję orientacji czasowej. 1 kino Cinema City to Sadyba, potem było Bemowo. Następnie ( z budowanych specjalnie dla CC):Plaza Ruda Śląska, Katowice ( Punkt 44), Zakopianka, Plaza Kraków Do tego doszły przejęte z innej sieci: Krewetka Gdańsk, Korona Wrocław, Promenada, Galeria Mokotów i Janki Odpowiedz Link Zgłoś