Dodaj do ulubionych

Multipleksy ruszają w Polskę

IP: *.246.183.102.tisdip.tiscali.de 18.11.04, 10:57
Jako mieszkanka małej mieściny pt. Poznań bardzo się cieszę z otwarcia Cinema
City w 2005 roku! Gdzie nam tu do Wawy, jedno kino na krzyż... ;)
Obserwuj wątek
    • marcines01 Re: Multipleksy ruszają w Polskę 18.11.04, 11:23
      taaaaa....
      an wioskach stawia sie raczej male kina - takie jak np na Franowie...
      albo wcale nie ma i w nieuzywanych salach robi sie meblowy...
    • Gość: meme Re: Multipleksy ruszają w Polskę IP: 195.20.110.* 18.11.04, 11:23
      No właśnie, z tymi "metropoliami" to delikatnie mówiąc eufemizm, wszkaże
      wiadomo, że w Polszcze jest tylko jedna metropolia pod znakiem kaczuszki.
    • Gość: widescreen A u nasz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 12:47
      A jakie u Wasz we wiosce beda filmy wyswietlac?

Przyrodniczy: Pyra z Pyrlandii
      Sensacyjny: Kto wszamal pyry?
      Horror: Masakra pyry nozem kuchennym
      Komedia: Ociec, toz to pyra z tego ziemnioka
      S-F: Pyra 2040 - bulwa w kosmosie

No i oczywiscie kino moralnego niepokoju: Placki, czy pyry ze skarkami?

;-)
      Pozdrawiam serdecznie
      • Gość: cogito Re: A u nasz... IP: *.246.75.114.tisdip.tiscali.de 18.11.04, 16:01
        To jeszcze Pascal: 365 potraw z ziemniaka :)
    • Gość: dlatychconadworzu Re: Multipleksy ruszają w Polskę IP: 195.20.110.* 18.11.04, 13:27
      dla informacji wszystkich starych i swiezo upieczonych mieszkancow Azji
      nadwislanskiej: w Poznaniu mamy Kinepolis 20-salowe, ktore jest najwiekszym
      kinem w Europie. Gdzie mu tam do Arkadii, w polu stoi, ale jest
    • Gość: Subrealism W Popielawach trza multipleks postawić!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 13:33
      ...bo tam sie spalił już jeden. A Metropolia to taka polia co ma metro czyli w
      Polsce to tylko Wawa.
    • Gość: Marek eby jeszcze te kina nie były takie platykowe! IP: *.supra.com.pl / *.supra.com.pl 18.11.04, 13:40
      I żeby po każdym seansie wpuszczli stado kur, coby popkorna wydziobały z podłogi!
    • Gość: mic_z_Lublina Ciekawe czy ruszą na wschód? IP: 62.233.130.* 18.11.04, 14:05
      Mam nadzieję, że któryś wejdzie do takiej małej prawie 400 tysięcznej mieściny,
      jaką jest Lublin. Trzy kina, w porywach 4, o standardzie godnym późnych lat 80-
      tych to kpina. Ale z tego co wiem to plany dalej nas pomijają.
      • Gość: Fantasmagoria Go east! IP: *.crowley.pl 18.11.04, 20:01
        standard multipleksów jest do niczego, wolałem kina z lat 80-tych. Multiplexy są
        plastikowe, śmierdzi tam kukurydzą i jest ogólnie nieciekawie. Gdzie im tam do
        Kina Wrzos przy ulicy Kajki? Kiedy wreszcie będzie otwarte kino w Przedbórzu,
        Koluszkach i Szczercowie?
    • Gość: wrocławianin Re: Multipleksy ruszają w Polskę IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.04, 15:43
      We Wrocławiu tez jest cinema city. W centrum handlowym Korona.
    • Gość: pokurcz Re: Multipleksy ruszają w Polskę IP: *.example.net / 82.160.81.* 18.11.04, 16:09
      Macie w poznaniu dwa - jedno nieistotne - tzn multikino, i jedno
      ktorego na pewno i warszawka i np krakow moze wam pozazdroscic - kinepolis.
      Szczerze mowiac watpie czy w ktorymkolwiek multipleksie oprocz
      kinepolis sa tak duze sale, wygodne fotele , szerokie przejscia,
      tak wielkie ekrany no i na koncu standard dzwiekowy THX przy
      ktorym wg mnie wszystkie Dolby (wszystkie inne multipleksy
      maja dolby z tego co wiem zadne nie ma THX )moga sie schowac do szafy.
      Pozdrawiam .
      Krakowianin zafascynowany poznaniem ;)
      • Gość: andrzej Re: dziękuje za dobre slowa IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.04, 18:54
        i tak Kraków jest stolicą Polski :-)
    • Gość: Allan Zzynacie GW z Newsweeka! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 17:59
      Zzynacie GW z Newsweeka, ktory pisal o tym juz w poniedzialek! Nie wstyd to,
      zeby dziennik byl gorzej poinformowany niz tygodnik!
    • Gość: andrzej Re: Multipleksy ruszają w Polskę IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.04, 18:00
      jak mozesz narzekac na Poznan, dwa kompleksy kin /multikino kinopolis/ poco
      jeszcze trzecie ? wsydu nie masz?
    • Gość: ja Kinepolis POZNAŃ - największe kino w Europi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 18:15
      Kinepolis POZNAŃ - największe kino w Europie
    • Gość: posen city Re: Multipleksy ruszają w Polskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 18:29
      łłłeeeeeeee, a ja myslal ze to co sie buduje przy pestce to Aj Maks a to zwykly
      multipleks :)) Ale dolina :))
      • Gość: HeHe Re: Multipleksy ruszają w Polskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 22:36
        Imax też będzie...
    • Gość: Arthas Cinema City w Częstochowie - chwała niebiosom! IP: *.trustnet.pl 18.11.04, 19:36
      No w końcu doczekaliśmy się porządnego kina w świętym mieście. To drugie kino w
      250tyś.mieście. Troche późno, ale lepiej późno niż wcale. Poza tym ja i tak nie
      zaniecham odwiedzania okf-u, czyli ośrodka kultury filmowej. Tam dobiero jest
      klimat! Pozdrawiam wszystkich kinomaniaków!!
      • Gość: Melancholia przecież Tow. Pęczak sprzedał Święte Miasto Ruskim IP: *.crowley.pl 18.11.04, 20:20
        Taka jest prawda i nie warto jej dalej ukrywać. Można to czynić, ale jaki efekt
        się osiągnie? Zmierzcie się z nową rzeczywistością, im wcześniej tym lepiej!
    • Gość: predator Re: Multipleksy ruszają w Polskę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.04, 20:56
      lubie chodzic do kina ,ale za bardzo nie mam wybory co do kina i repertuaru.I
      to w mieście 130 000,na Sląsku.Jedno kino na krzyz z jedną salą na 400 osób.Bez
      jaj!
      P.S.
      Gdzie te Kompleksy Kinowe?
    • Gość: HeHe Re: Multipleksy ruszają w Polskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 22:37
      Poznań ma największe kino 20 salowe a nie jakaś tam warszawa. Co za bzdury ale
      niech warszawiaki się podniecają co mi tam...
      • Gość: wjaz Ta odpowiedź jest cudowna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 02:26
    • Gość: Mikołaj urwała się z choinki.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 23:10
      Ty chyba pierwszy raz w Poznaniu jesteś, albo obudziłaś się z hibernacji tej !
      Zapomniałaś o multikinie i kinepolis ? Mało ci jeszcze ? Jeśli dobrze mi
      wiadomo, przy ul.Lechickiej powstaje kolejne kino, tym razem 3D...Idź lepiej na
      spacer po mieście i nie siej głupoty w necie...poznanianka od siedmiu boleści...ehh
      • Gość: wjaz I ta też IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 02:27
    • Gość: skywalker Re: Multipleksy ruszają w Polskę - POZNAŃ IP: *.icpnet.pl 18.11.04, 23:38
      he he, Ty pusta głowo. W Poznaniu masz największe kino w Europie, tylko pewnie
      nie wiesz jak do niego trafić... Kinepolis rules - sieci mogą pozazdrościć.
      Każde kino wygląda przy nim jak McDonald's.
      • Gość: wjaz I jeszcze ta! piękne! co za wyczucie kontekstu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 02:28
    • Gość: Yaraz A w Bydgoszczy będzie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 01:11
      A w Bydgoszczy powstanie Cinema City???Czekamy z niecierpliwością:-)
    • Gość: maxio Re: Multipleksy ruszają w Polskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 09:26
      a w Lublinie ponad 300 tyś mieszkańców i ani centrum handlowego(z prawdziwego
      zdarzenia) ani multipleksu ...
    • Gość: WS Re: Multipleksy ruszają w Polskę IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 19.11.04, 09:43
      Gratuluję orientacji czasowej.
      1 kino Cinema City to Sadyba, potem było Bemowo.
      Następnie ( z budowanych specjalnie dla CC):Plaza Ruda Śląska, Katowice ( Punkt
      44), Zakopianka, Plaza Kraków
      Do tego doszły przejęte z innej sieci: Krewetka Gdańsk, Korona Wrocław,
      Promenada, Galeria Mokotów i Janki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka