Dodaj do ulubionych

Najnowszy numer "Wprost"

19.04.05, 11:28

No, po prostu rewelka. I nie chodzi mi wcale o lustrację i tego typu tematy.
Po prostu widać doskonały poziom pisma, jednak transfer "młodych prawicowych
bolszewików" daje efekty. Coś mi się zdaje, że nasz Prezio po przeczytaniu
felietonu o "wielkich nieobecnych i niewielkim obecnym" zadzwonił z płaczem i
skargą do WSI. Trzeba też zauważyć, że Bronek ostro się rozkręca
publicystycznie, że aż chyba należałoby posłać szmondakowi Gaudenowi kwiaty z
podziękowaniami. Zmian miejsce pracy zdecydowanie Bronka zmobilizowała, bo co
tu kryć, w "Rzepie" troszkę przynudzał. Tekst "Polska-Rosja" J.M.
Nowakowskiego zrobił na mnie tak duże wrażenie, że aż postanowiłem z dniem
dzisiejszym z ołówkiem w ręku prześledzić wszelkie artykuły dotyczące wizyty
Prezia w Moskwie. Zamierzam wynotować nazwiska członków "partii moskiewskiej"
w "Przeglądzie", "Polityce", "Tygodniku Powszechnym" i mojej ulubionej od
pierwszego numeru "GW". No, szpicle, kaci, tchórze, fagasy, lizydupy
moskiewskie, strzeżcie się! Misio czuwa z ołówkiem w ręku! I jak mi tylko
Mikołaj Lizut wystąpi w najbliższych dniach jako "ekspert ds. stosunków
polsko-rosyjskich" to, przepraszam za wyrażenie, SOBAKĘ ZAJEBIĘ.
Obserwuj wątek
    • Gość: ` Re: Najnowszy numer "Wprost" IP: *.crowley.pl 19.04.05, 12:04
      Ile ty dzieciaku masz lat?
    • Gość: Purysta Re: Najnowszy numer "Wprost" IP: 80.227.56.* 19.04.05, 13:40
      > Zamierzam wynotować nazwiska członków "partii moskiewskiej"
      > w "Przeglądzie", "Polityce", "Tygodniku Powszechnym" i mojej ulubionej od
      > pierwszego numeru "GW".

Jednak poruszyl cie esej Michnika, a przynajmniej jego poczatkowe fragmenty.
      - A pisales cos tam o nadymaniu sie!
      ( Uwazaj zeby cie przypadkiem nie unioslo w powietrze )
      • misio_zalogowany Re: Najnowszy numer "Wprost" 19.04.05, 14:13

Oczywiście że mnie poruszył, a ten kawałek o nadymaniu to tak tylko, dla jaj.
        Czasami trochę jaj robi dobrze nam wszystkim, chociaż... Ostatnio puściłem
        ściemę o zdjęciach Michnika, Żakowskiego i Dochnala. No, śmiechu było co
        niemiara. Ale w czasie ostatnich przesłuchań na komisji sadysta i faszysta
        Giertych coś tam zamamrotał o powiązaniach Michnika i Dochnala. No, nie wiem,
        może jestem mitomanem, ale jeśli Giertrych nie załapał tego dowcipu to mogę
        pana Adasia przeprosić. Wcale nie mam zamiaru oglądać jak go duce przesłuchuje,
        szczególnie że pan Adam na suchoty bidulek ostatnio się pochorował, jak ta
        stara szkapa. Bardzo mię przykro, w każdym razie.

I jeśli chodzi o moje osobiste prośby do "GW" - kochani, jak jeszcze będzie
        jakaś dyskusja telewizyjna to nie wysyłajcie już Wrońskiego z Lizutem, lecz Ewę
        Milewicz. Niewielka prośba, ale w końcu czytam was od pierwszego numeru, więc
        macie jakieś zobowiązania.
        • Gość: Doctor Re: Najnowszy numer "Wprost" IP: 80.227.56.* 19.04.05, 16:27
          > Ale w czasie ostatnich przesłuchań na komisji sadysta i faszysta
          > Giertych coś tam zamamrotał o powiązaniach Michnika i Dochnala.

Ja tam tankuje u Shella, wiec nie boje podejrzeń Giertycha o powiazania z afera
          PKN-Orlen.
    • marianna.rokita Re: Najnowszy numer "Wprost" 19.04.05, 14:45
      Hihi Misio,cos mi sie zdaje,ze siedzisz na wysokim pietrze warszawskiego
      budynku Big Toy Toy :)

Bez obrazy :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
      • misio_zalogowany Re: Najnowszy numer "Wprost" 19.04.05, 14:57

A co tam jest, jakaś znana firma?
        • Gość: ` Re: Najnowszy numer "Wprost" IP: *.crowley.pl 19.04.05, 15:04
          gosc portalu: misio_zalogowany napisal:

> a co tam jest?

Kibel.
          • misio_zalogowany Re: Najnowszy numer "Wprost" 19.04.05, 16:26

Rzeczywiście, przy pewnej dozie złej woli możnaby dojść do wniosku, że
            misio_zalogowany to spółka 3 autorów - Wildstein, Mazurek, Zalewski. Ale czy w
            takim razie sam bym się dekonspirował? Istna szpiegowska historia.

A możebym te "felitony" zaczął drukować w prasie za pieniądze, co, jak myślicie?
            • Gość: Purysta Re: Najnowszy numer "Wprost" IP: 80.227.56.* 19.04.05, 16:35
              > A możebym te "felitony" zaczął drukować w prasie za pieniądze, co, jak
              myślicie

Na razie sprawiasz wrazenie, ze placa ci za czytanie GW, od pierwszego numeru
              zreszta.
            • Gość: ` Re: Najnowszy numer "Wprost" IP: *.crowley.pl 19.04.05, 16:44

> Rzeczywiście, przy pewnej dozie złej woli możnaby dojść do wniosku, że
              > misio_zalogowany to spółka 3 autorów - Wildstein, Mazurek, Zalewski. Ale czy
              w
              > takim razie sam bym się dekonspirował? Istna szpiegowska historia.

> A możebym te "felitony" zaczął drukować w prasie za pieniądze, co, jak
              myślicie?

Bezkrytyczna miłość własna przesłania ci wszystko wkoło, ze swoją grafomańską
              pisaniną do pięt nie dorastasz Mazurkowi, Zalewskiemu, nie mówiąc już o
              Wildsteinie.
              A tekst o drukowaniu w prasie za pieniądze traktuję jako twój PIERWSZY UDANY
              dowcip! chahahaha....
    • newsrum Re: Najnowszy numer "Wprost" 19.04.05, 16:33
      skoro taki rewelacyjny poziom pisma, to dlaczego tak sprzedaz doluje? Z 300
      tys. jesczce nie tak dawno do 150-160 tys. teraz. Byli pierwsi, sa trzeci
      wsrod "tygodnikow opinii", a maluczko dogoni ich "Przekroj", ktory zwiekszyl
      sprzedaz CZTEROKROTNIE w ciagu ostatnich 3 lat, co jest fenomenem na obecnym
      rynku prasowym.
      PS Nie nadaje z Wiejskiej :) ale chetnie bym sie tam zatrudnil. To teraz -
      obok "Tygodnika Powszechnego" jedyny tygodnik w ktorym mozna pisac bez wstydu
      za sasiednie kolumny.
      PS 2 I obok "Naszej Legii" hihi ale to troche inna pólka - a tu juz mowie pro
      domo sua :)
      • misio_zalogowany Re: Najnowszy numer "Wprost" 19.04.05, 16:41

no dobra, spadam do domu, ale jeszcze zanim to uczynię to skomentuję, bo nie
        wytrzymam nerwowo

newsrum napisał:

> PS Nie nadaje z Wiejskiej :) ale chetnie bym sie tam zatrudnil. To teraz -
        > obok "Tygodnika Powszechnego" jedyny tygodnik w ktorym mozna pisac bez wstydu
        > za sasiednie kolumny.

wierzyć mi się nie chce, żeby w "Przekroju" chcieli zatrudnić "legendarnego
        redaktora Maca". Najsztub jaki jest, taki jest, ale idiotą to chyba nie.

Panie redaktorze, tak się uwziąłem na pana, bo przez lata myślałem, że jednak
        było coś na rzeczy z tym porwaniem i była to dla mnie "ponura zagadka III RP".
        Ale ze mnie frajer, nie? No przyzna pan, że chyba mam prawo za stracone
        złudzenia trochę się wyzłośliwiać.
        • piotr7777 Re: "Wprost" = prawicowe "Nie" 19.04.05, 16:41
          Od roku nie kupuję (czasem przeglądam w EmPiku) i nie żałuję.
        • newsrum ciebie coś porympało misio?faktycznie spadaj 19.04.05, 17:05
          • newsrum i uważaj bo cie z roboty wurzucą skoro spadasz 19.04.05, 17:06
            do domu, czyli nadajesz z pracy
            • Gość: olo do newsruma !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 01:56
              chcialbys miec robote we Wprost jak Misio albo iloraz inteligencji ( 145 czy
              165 ?) Marianny o ktorym sam tu gdzies napisales ?

Nie czepiaj sie Wprostu bo dowalanie bylemu pracodawcy zle swiadczy o tobie.Nie
              pisz takze ze im spada sprzedaz jak nie podasz zrodla informacji.
              • newsrum do ola!!!!!!!!!!!! 21.04.05, 08:19
                ciebie tez porympało, olo? ja pisalem o ilorazie inteligencji (???hehe)
                marianny, ja pracowalem we Wprost?
                ale coz przy twoim lenistwie umyslowym to nie dziwi: owo zrodlo danych o spadku
                sprzedazy Wprost jest tuz obok, w sasiednim watku, wystarczylo otworzyc, leniu
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=645&w=22608203
                Gość portalu: olo napisał(a):

> chcialbys miec robote we Wprost jak Misio albo iloraz inteligencji ( 145 czy
                > 165 ?) Marianny o ktorym sam tu gdzies napisales ?
                >
                > Nie czepiaj sie Wprostu bo dowalanie bylemu pracodawcy zle swiadczy o
                tobie.Nie
                >
                > pisz takze ze im spada sprzedaz jak nie podasz zrodla informacji.
              • misio_zalogowany Re: do newsruma !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.04.05, 12:53

nie pracuję we Wproście

mam dowód

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=645&w=22226503&a=22226503
        • marianna.rokita misio :) 19.04.05, 17:11
          misio :)
          a tak bardzo chciales,zeby wetdy zrobil to np. Olin osobiscie :)
          Niesety to nie Olin, a główka.....

Co do Najsztuba,dzis mialam okazje rozmawiac z 2 dziennikarzami Przekroju.
          Powtorzylam im tego newsa z forum i wiekszego ryku smiechu jeszcze nie
          bylo :))))))))

a za podejrzenia wobec ciebie hihi sie nie
          obrazaj :)))))))))))))))))))))))))))))))
        • kropekuk A ja porwanie przez kosmitow rozszyfrowalem. 21.04.05, 06:47
          Powiem ci na ucho - odbierz maila ;)
          • marianna.rokita Re: A ja porwanie przez kosmitow rozszyfrowalem. 21.04.05, 12:49
            nic nie dostalam :)))))
            slij koniecznie:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka