Dodaj do ulubionych

Niewyspani dyrektorzy liceów

IP: *.ds5.tuniv.szczecin.pl 09.05.05, 11:03
Do roboty, a nie narzekać!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: MK Re: Niewyspani dyrektorzy liceów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 12:14
      Nic się nie stanie "biednym" dyrektorom, jak przez zaledwie kilka dni w roku
      wstaną wcześniej. W końcu wstają za nasze (podatników) pieniądze.
    • Gość: fff Re: Niewyspani dyrektorzy liceów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 12:37
      sami tego chcieli-kiedy m.in. dyrektorzy podjęli raban w sprawie braku
      dostatecznych zabezpieczeń w ich szkołach do przechowywania materiałów
      egzaminacyjnych.
      Może róbmy tą maturę w gimnazjach albo podstawówkach -tam wszystko jest ok od 3
      lat. a procedura i przebieg prawie taki sam??????????
      • Gość: XYZ Re: Niewyspani dyrektorzy liceów IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 09.05.05, 13:26
        No niestety nie sa takie same procedury. Dodam tylko mimo, że nie jestem
        dyrektorem, że takie wstawanie jest przez cały miesiąc ok. 10 dni. I w artykule
        nie podano ,że dyrektor musi byc podczas egzaminu cały dzień a następnie
        odstawić materiały. W związku z tymi maturami prze zponad miesiąc szkoły
        powinny być zamknięte bo to jest fikcja: lekcje się nei moga normalnie odbywac,
        bo nauczyciele siedzą w komisjach i tak non stop. A już dochodzi sparwdzanie
        prac. Niewtajemniczonym powiem, że to jest spr. od 15 do 20 po południu. Po
        całym dniu pracy w szkole a w weekendy od godz. 8 do 20 i to w sobote i
        niedzielę. Tak teraz wygląda praca w szkole. Kto nie pracuje w niej nie wie ile
        się zmieniło. Nie wiem tylko czy na lepsze. Ja jestem za tym aby nowe matury
        wyprowadzić ze szkół. Tym bardziej, że maturzyściu już nie sa uczniami szkół w
        których zdają maturę. Powinny być powołane centra egzaminacyjne. Prosze
        pamiętać, że w styczniu jest powtórka i w maju następne terminy.
    • Gość: opt CIESZCIE SIĘ,ŻE MACIE ROBOTĘ -IDZIE NIŻ I CO? IP: *.unregistered.media-com.com.pl 09.05.05, 14:00
    • r306 he he he 09.05.05, 14:50
      No prosze - wystarczy kilka wypowiedzi na forum na taki temat, a juz widac skad
      sie biora artykuly o przemocy w szkole, o uzywkach - praprzyczyna - brak
      szacunku dla tego zawodu ze strony rodzicowm, obywateli, uczniow.
      Brawooooo!!!
      Wiec miejscie, do cholery, pozniej tylko do siebie pretensje jak sie wam corka
      lub syn zacpa, albo zostanie ojcem/matka w ostaniej klasie gimnazjum.
    • Gość: gez Re: Niewyspani dyrektorzy liceów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 14:52
      Wymyśliliście nową maturkę to teraz będziecie cierpieć! Mam nadzieję że tak jak
      maturzyści którzy obleją albo jeszcze bardziej.
      • Gość: toja Do gez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 16:00
        "Wymyśliliście"... - zadaj sobie pytanie KTO wymyślił!!!!!!!! Pomyśl trochę -
        to nie boli, a ma kolosalną przyszłość...
    • Gość: uczeń Re: Niewyspani dyrektorzy liceów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 15:41
      O laboga!Nie wyspali się?Cały rok te ciała pedagogiczne śpią no z małymi
      wyjątkami1
      • Gość: toja Re: Niewyspani dyrektorzy liceów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 15:58
        Życzę Ci, byś miał tak lekką i przyjemną pracę:-) Ale przecież nauczyciel to
        zawód dla największych frajerów! Tylko dlaczego paradoksalnie od tych
        nauczycieli wymagamy, by byli i wyrozumiali, i wymagajacy, by hołdowali
        najwyższym wartościom i wyluzowali... Think about it!!!
      • Gość: nauczyciel Re: Niewyspani dyrektorzy liceów IP: 213.241.19.* 09.05.05, 16:46
        dyrektorom to i dobrze, a szczególnie mojej dyrekcji, która normalnie
        przychodzi na 10, a wychodzi przed 14.Raz zobaczy co znaczy byc zmęczonym.
        Uczniowie w tej maturze są pokrzywdzeni, rok królików dośqwiadczalnych
        kolejnych nieudolnych naprawiaczy oświaty, którzy nigdy w szkole nie pracowali.
        Przyznaję siedzenie w komisji dla nauczycieli jest trudne, nic nie wolno, ani
        chodzić, ani czytać itp.
        Biedni uczniowie, jak tak usiłuję na nich nie patrzeć, choć mam nieustannie
        nadzorować. Czemu te zestresowane istotki-nasi uczniowie pisząc maturę nie mogą
        nic przegryźć ani wypić, rozładowaliby nerwy w ten sposób. Trudno, powalone
        procedury, które musimy spełniać uczniowie i nauczyciele.
        A dyrekcji to mi nie żal, nareszcie nie może tego zadania zlecic palcem
        wskazującym innemu nauczycielowi(nie żałuję swojej dyrekcji, innnych nie znam)
        Za coś się pobiera dodatek kierowniczy.
    • Gość: juros1 Re: Niewyspani dyrektorzy liceów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 19:05
      Panie dyrektorze a po co pan kończył studia,w Pacanowie ich nie potrzeba.
      • Gość: taka_jedna Re: Niewyspani dyrektorzy liceów IP: *.net24.prv / 195.136.145.* 09.05.05, 19:51
        moja pani dyektor pracuje w każdy dzien od 8.00, a wychodzi ok. 19.00 (troche
        inny model pracy niż poprzednika), wiec tymbardziej nie rozumię, skąd tyle
        złoślwiości skierowanej pośrednio do niej... wstaje przez całą maturę o 3 rano,
        wraca późno w nocy, nie widuje swoich malutkich dzieci, i nikt nie zwróci
        uwagę, że nauczycielom nie płaci sie za pracę w nocy, po godzinach, za
        siedzenie całodniowe w komisji, i takie tam różne... i prosze pamietac, że
        nauczyciel również płaci podatki, wykonuje prace, za ktorą chciałby dostawać
        pieniądze.... a tych, którzy uważają, ze mamy tak dobrze, zapraszam na tydzień
        do szkoły, gwarantuje mocne wrazenia i kapitulacje po pierwszym dniu....
        miłego wieczorengo odpoczywania, bo ja musze sie przygotowac do pracy...
    • pablo.yabollo "Nie po to skończyłem studia... 09.05.05, 20:10
      ... żeby wstawać jak do fabryki!
      Cóż za humanizm i szacunek dla drugiego człowieka... Niestety wielu jet takich
      dyrektorów...
      • mal78 Re: "Nie po to skończyłem studia... 09.05.05, 22:18
        Panie dyrektorze Grzegorzu Liczbański jest całkiem dużo ludzi po studiach ,
        którzy wstają w nocy do pracy i nie mówią takich głupot. A może to przez
        niewyspanie takie wnioski pan wysnuł?
    • selene88 Re: Niewyspani dyrektorzy liceów 09.05.05, 21:01
      Właśnie!! Roboty! Zwykli uczniowie czasem nie śpią WCALE w nocy, bo KUJĄ!! I
      nie narzekają:/ "Odbija sie na atmosferze w szkole"... taaak.. ://
      • Gość: Krzysiek Re: Niewyspani dyrektorzy liceów IP: *.prenet.pl 09.05.05, 21:39
        Za to księża uczący w szkołach i pobierający pensje nauczycielskie (bo za pracę
        należy się zapłata, jak powiedział Glemp) mogą się do woli wyspać, chyba że...
    • Gość: aaa Mam nadzieje ze nowa mat. doj... tym uczniom nieuk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 22:01
      ..om
      • Gość: dyrektor :) o zalecz, człowieku, stare (?) kompleksy... IP: *.aster.pl 09.05.05, 22:40
        ... i pofolguj sobie na forum, gdzie wreszcie bezkarnie można dołożyć
        znienawidzonej kaście dyrektorów (leniwych gburów, niehumanistów, biorących
        pieniądze podatników za nic itp.)
        jak czyta się niektóre wypowiedzi, wzdychać się chce...
        a tak naprawdę, to po prostu nie pierwszy (i być może nie ostatni) ABSURD
        towarzyszący organizacji tego egzaminu, a biorący się z przesadnej gorliwości i
        zapobiegliwości CKE podszytej głęboką nieufnością do szkół i nauczycieli
        (wszystkich, bez wyjątku)
        tu nie chodzi o wygodę i niewyspanie (media też to tak tendencyjnie
        przedstawiają), ale o absurdalną organizację, a raczej dezorganizacje pracy
        szkół, bo ci dyrektorzy mają pracować od 4 rano do 22, w tym czasie czekać na
        kurierów (mają do obsłużenia nie więcej niż 7 szkół, potrzebują na to nie
        więcej niż 1,5 godziny, reszta czasu to zapas, by szefowie OKE mogli spać
        spokojnie, tylko czyim kosztem?), ale także prowadzić swoje szkoły (czyli nimi
        zarządzać) a nierzadko też prowadzić lekcje
        nikogo nie obchodzi, że wśród znienawidzonej kasty są kobiety z małymi (ja mam
        maleńkie) dziećmi, i nie ma komu machnąć przed nosem kodeksem pracy
        zabraniającym takich praktyk, a zresztą nikt nie machnie, bo każdy dyrektor tak
        jak i nauczyciele w szkole chcą najbardziej na świecie tego, by jego uczniowie
        zdali maturę
        mniej absurdów, a wszyscy będziemy szczęśliwsi (i wyspani)
        • maya2006 wbrew logice i normalnosci 10.05.05, 07:57
          co za idiota wymyslil te przepisy? cos takiego jest nie do pomyslenia w innych
          krajach ! to by trzeba gdzies podac jako ciekawostke z dziwnego kraju nad wisla!
          jaki debilizm ze strony ustawodawstwa heheheh zgodzenie sie z ta procedura to
          idiotyzm ze strony dyrektorow !
    • Gość: hej Bez przesady!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 08:06
      Ja wiele razy musiałem wstawać o 4 rano lub zarywać nockę! Co to za niuniusie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka