Gość: Koval IP: *.ds5.tuniv.szczecin.pl 09.05.05, 11:03 Do roboty, a nie narzekać!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: MK Re: Niewyspani dyrektorzy liceów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 12:14 Nic się nie stanie "biednym" dyrektorom, jak przez zaledwie kilka dni w roku wstaną wcześniej. W końcu wstają za nasze (podatników) pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fff Re: Niewyspani dyrektorzy liceów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 12:37 sami tego chcieli-kiedy m.in. dyrektorzy podjęli raban w sprawie braku dostatecznych zabezpieczeń w ich szkołach do przechowywania materiałów egzaminacyjnych. Może róbmy tą maturę w gimnazjach albo podstawówkach -tam wszystko jest ok od 3 lat. a procedura i przebieg prawie taki sam?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Niewyspani dyrektorzy liceów IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 09.05.05, 13:26 No niestety nie sa takie same procedury. Dodam tylko mimo, że nie jestem dyrektorem, że takie wstawanie jest przez cały miesiąc ok. 10 dni. I w artykule nie podano ,że dyrektor musi byc podczas egzaminu cały dzień a następnie odstawić materiały. W związku z tymi maturami prze zponad miesiąc szkoły powinny być zamknięte bo to jest fikcja: lekcje się nei moga normalnie odbywac, bo nauczyciele siedzą w komisjach i tak non stop. A już dochodzi sparwdzanie prac. Niewtajemniczonym powiem, że to jest spr. od 15 do 20 po południu. Po całym dniu pracy w szkole a w weekendy od godz. 8 do 20 i to w sobote i niedzielę. Tak teraz wygląda praca w szkole. Kto nie pracuje w niej nie wie ile się zmieniło. Nie wiem tylko czy na lepsze. Ja jestem za tym aby nowe matury wyprowadzić ze szkół. Tym bardziej, że maturzyściu już nie sa uczniami szkół w których zdają maturę. Powinny być powołane centra egzaminacyjne. Prosze pamiętać, że w styczniu jest powtórka i w maju następne terminy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opt CIESZCIE SIĘ,ŻE MACIE ROBOTĘ -IDZIE NIŻ I CO? IP: *.unregistered.media-com.com.pl 09.05.05, 14:00 Odpowiedz Link Zgłoś
r306 he he he 09.05.05, 14:50 No prosze - wystarczy kilka wypowiedzi na forum na taki temat, a juz widac skad sie biora artykuly o przemocy w szkole, o uzywkach - praprzyczyna - brak szacunku dla tego zawodu ze strony rodzicowm, obywateli, uczniow. Brawooooo!!! Wiec miejscie, do cholery, pozniej tylko do siebie pretensje jak sie wam corka lub syn zacpa, albo zostanie ojcem/matka w ostaniej klasie gimnazjum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gez Re: Niewyspani dyrektorzy liceów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 14:52 Wymyśliliście nową maturkę to teraz będziecie cierpieć! Mam nadzieję że tak jak maturzyści którzy obleją albo jeszcze bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toja Do gez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 16:00 "Wymyśliliście"... - zadaj sobie pytanie KTO wymyślił!!!!!!!! Pomyśl trochę - to nie boli, a ma kolosalną przyszłość... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń Re: Niewyspani dyrektorzy liceów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 15:41 O laboga!Nie wyspali się?Cały rok te ciała pedagogiczne śpią no z małymi wyjątkami1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toja Re: Niewyspani dyrektorzy liceów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 15:58 Życzę Ci, byś miał tak lekką i przyjemną pracę:-) Ale przecież nauczyciel to zawód dla największych frajerów! Tylko dlaczego paradoksalnie od tych nauczycieli wymagamy, by byli i wyrozumiali, i wymagajacy, by hołdowali najwyższym wartościom i wyluzowali... Think about it!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Re: Niewyspani dyrektorzy liceów IP: 213.241.19.* 09.05.05, 16:46 dyrektorom to i dobrze, a szczególnie mojej dyrekcji, która normalnie przychodzi na 10, a wychodzi przed 14.Raz zobaczy co znaczy byc zmęczonym. Uczniowie w tej maturze są pokrzywdzeni, rok królików dośqwiadczalnych kolejnych nieudolnych naprawiaczy oświaty, którzy nigdy w szkole nie pracowali. Przyznaję siedzenie w komisji dla nauczycieli jest trudne, nic nie wolno, ani chodzić, ani czytać itp. Biedni uczniowie, jak tak usiłuję na nich nie patrzeć, choć mam nieustannie nadzorować. Czemu te zestresowane istotki-nasi uczniowie pisząc maturę nie mogą nic przegryźć ani wypić, rozładowaliby nerwy w ten sposób. Trudno, powalone procedury, które musimy spełniać uczniowie i nauczyciele. A dyrekcji to mi nie żal, nareszcie nie może tego zadania zlecic palcem wskazującym innemu nauczycielowi(nie żałuję swojej dyrekcji, innnych nie znam) Za coś się pobiera dodatek kierowniczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juros1 Re: Niewyspani dyrektorzy liceów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 19:05 Panie dyrektorze a po co pan kończył studia,w Pacanowie ich nie potrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka_jedna Re: Niewyspani dyrektorzy liceów IP: *.net24.prv / 195.136.145.* 09.05.05, 19:51 moja pani dyektor pracuje w każdy dzien od 8.00, a wychodzi ok. 19.00 (troche inny model pracy niż poprzednika), wiec tymbardziej nie rozumię, skąd tyle złoślwiości skierowanej pośrednio do niej... wstaje przez całą maturę o 3 rano, wraca późno w nocy, nie widuje swoich malutkich dzieci, i nikt nie zwróci uwagę, że nauczycielom nie płaci sie za pracę w nocy, po godzinach, za siedzenie całodniowe w komisji, i takie tam różne... i prosze pamietac, że nauczyciel również płaci podatki, wykonuje prace, za ktorą chciałby dostawać pieniądze.... a tych, którzy uważają, ze mamy tak dobrze, zapraszam na tydzień do szkoły, gwarantuje mocne wrazenia i kapitulacje po pierwszym dniu.... miłego wieczorengo odpoczywania, bo ja musze sie przygotowac do pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
pablo.yabollo "Nie po to skończyłem studia... 09.05.05, 20:10 ... żeby wstawać jak do fabryki! Cóż za humanizm i szacunek dla drugiego człowieka... Niestety wielu jet takich dyrektorów... Odpowiedz Link Zgłoś
mal78 Re: "Nie po to skończyłem studia... 09.05.05, 22:18 Panie dyrektorze Grzegorzu Liczbański jest całkiem dużo ludzi po studiach , którzy wstają w nocy do pracy i nie mówią takich głupot. A może to przez niewyspanie takie wnioski pan wysnuł? Odpowiedz Link Zgłoś
selene88 Re: Niewyspani dyrektorzy liceów 09.05.05, 21:01 Właśnie!! Roboty! Zwykli uczniowie czasem nie śpią WCALE w nocy, bo KUJĄ!! I nie narzekają:/ "Odbija sie na atmosferze w szkole"... taaak.. :// Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Niewyspani dyrektorzy liceów IP: *.prenet.pl 09.05.05, 21:39 Za to księża uczący w szkołach i pobierający pensje nauczycielskie (bo za pracę należy się zapłata, jak powiedział Glemp) mogą się do woli wyspać, chyba że... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Mam nadzieje ze nowa mat. doj... tym uczniom nieuk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 22:01 ..om Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyrektor :) o zalecz, człowieku, stare (?) kompleksy... IP: *.aster.pl 09.05.05, 22:40 ... i pofolguj sobie na forum, gdzie wreszcie bezkarnie można dołożyć znienawidzonej kaście dyrektorów (leniwych gburów, niehumanistów, biorących pieniądze podatników za nic itp.) jak czyta się niektóre wypowiedzi, wzdychać się chce... a tak naprawdę, to po prostu nie pierwszy (i być może nie ostatni) ABSURD towarzyszący organizacji tego egzaminu, a biorący się z przesadnej gorliwości i zapobiegliwości CKE podszytej głęboką nieufnością do szkół i nauczycieli (wszystkich, bez wyjątku) tu nie chodzi o wygodę i niewyspanie (media też to tak tendencyjnie przedstawiają), ale o absurdalną organizację, a raczej dezorganizacje pracy szkół, bo ci dyrektorzy mają pracować od 4 rano do 22, w tym czasie czekać na kurierów (mają do obsłużenia nie więcej niż 7 szkół, potrzebują na to nie więcej niż 1,5 godziny, reszta czasu to zapas, by szefowie OKE mogli spać spokojnie, tylko czyim kosztem?), ale także prowadzić swoje szkoły (czyli nimi zarządzać) a nierzadko też prowadzić lekcje nikogo nie obchodzi, że wśród znienawidzonej kasty są kobiety z małymi (ja mam maleńkie) dziećmi, i nie ma komu machnąć przed nosem kodeksem pracy zabraniającym takich praktyk, a zresztą nikt nie machnie, bo każdy dyrektor tak jak i nauczyciele w szkole chcą najbardziej na świecie tego, by jego uczniowie zdali maturę mniej absurdów, a wszyscy będziemy szczęśliwsi (i wyspani) Odpowiedz Link Zgłoś
maya2006 wbrew logice i normalnosci 10.05.05, 07:57 co za idiota wymyslil te przepisy? cos takiego jest nie do pomyslenia w innych krajach ! to by trzeba gdzies podac jako ciekawostke z dziwnego kraju nad wisla! jaki debilizm ze strony ustawodawstwa heheheh zgodzenie sie z ta procedura to idiotyzm ze strony dyrektorow ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hej Bez przesady!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 08:06 Ja wiele razy musiałem wstawać o 4 rano lub zarywać nockę! Co to za niuniusie! Odpowiedz Link Zgłoś