Dodaj do ulubionych

Pęczak skarży się na więzienie

• kato28 Re: Pęczak skarży się na więzienie 20.07.05, 14:03
      Co on kur... myśli że to sanatorium??? Skoro nie chce siedzieć to obciąć mu
      łapki za branie i wypuścić do domu.
    • Gość: XXX Re: Pęczak skarży się na więzienie IP: 67.131.131.* 20.07.05, 14:15
      To dobrze jak narzeka. Przynajmniej w ten sposob poznaje smak wiezienia i
      przekonuje sie ze uczciwe zycie jest korzystniejsze jak kretactwo i
      zlodziejstwo.
    • Gość: b. Re: Pęczak skarży się na więzienie IP: 15.203.169.* 20.07.05, 14:18
      Zamontować mu firanki z tego mercedesa, którego dostał jako łapówkę - może mu
      się trochę poprawi. Łapówkarz jeden!!. Niech tam siedzi, tam jest jego miejsce,
      tego kryminalisty.
    • Gość: rondel Re: Pęczak skarży się na więzienie IP: *.gazeta.pl / 80.51.255.* 20.07.05, 14:32
      brakuje mu dwumetrowego murzyna. zamilcz i wstydu oszczędź
    • Gość: mat Re: Pęczak skarży się na więzienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 14:37
      niech sie gad cieszy ze ma co jeśc i n łep mu nic nie kapie i ze ma te kompiele
      , czego on sie spodziewał od areszty ?? kinopleksu z kinem domowym , łaźni z
      jaccuzi i sauną , fitness clubu i masażystki??
    • makalon Ty siedź Pęczak siedź! I nie marudź! 20.07.05, 15:18
      chcialo sie mesiem Dochnala smigac i zalatwiac sprawki to treaz plac gnoju!
    • Gość: clian Re: Pęczak skarży się na więzienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 15:32
      Uważam ze kazde wiezienie powinno miec swojego pOSŁA!!!!
    • Gość: tetetka5 Re: Pęczak skarży się na więzienie IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 20.07.05, 15:33
      chciałbym przypomnieć ,szczególnie obrońcom Pęczaka (np Wandzie 43 )kilka jego
      znacznie wcześniejszych zachowań pokazujących jego nienasyconą zachłanność i
      skłonności do złodziejstwa.Kiedy Pęczak był wojewodą łódzkim ,za czasów
      koalicji SLD-PSL(w latach 1993-97)sprzedał Sobiesławowi Zasadzie Wojskowe
      Zakłady Motoryzacyjne w Głownie a później ,kiedy przestał być wojewodą został
      szefem rady nadzorczej tej firmy.Padły zarzuty iż firma ta została sprzedana za
      tanio,prokuratura prowadziła postępowanie ,a także zarzucano Pęczakowi
      że ...dostał od Zasady Mercedesa.Sprawa jakimś dziwnym trafem przyschła.Plany
      Zasady były porywające,obecnie Fabryka jest tylko stertą gruzu.Później łódzki
      senator SLD)nie pamiętam niestety nazwiska) oskarżył Pęczaka ,że sprzedał
      warszawskiej firmie ,która robiła interesy w Łodzi mieszkanie w apartamentowcu
      dwukrotnie drożej niż wynosiła jego wartość.W podtekście chodziło o ukrytą
      łapówkę .Kiedy doniósł o tym Millerowi został wyrzucony z SLD.Oczywiście
      senator a nie Pęczak.Kiedy Pęczak był wojewodą miał wypadek w czasie jazdy
      służbowym samochodem.Dostał rente ,najpierw okresową a później
      dożywotnią.Jakieś 7 lat temu było to 1700 zł !!!Pęczak tłumaczył w jakiejś
      gazecie że renta jest tak wysoka ponieważ wyliczona jest z pensji wojewody.
      Tłumaczył również ,ze renta mu sie należy ponieważ czasami ,kiedy rano wstaję z
      łożka to ręka tak go boli ,że nie może utrzymać szklanki z woda .Rentę tę ma
      bodajże w tej chwili zawieszoną,gdyż w tej chwili obowiązuje prawo,że posłowie
      w czasie wykonywania mandatu nie mogą otrzymywać żadnych rent.Ale o ile wiem
      jego adwokat już zabiega aby rente tę mu przywrócono.Nie zapomina również o
      swojej rodzinie .Jego druga żona jest w składzie wielu rad nadzorczych a córka
      pracująca w łodzkim oddziale NFZ jakiś czas temu pojechala na ,,służbowy''
      wyjazd do RPA wraz z dyrektorem oddziału NFZ.Kiedy napisały o tym
      gazety ,rzeczniczka NFZ stwierdziła ,że to inwestycja w młodych pracowników.
      Widać więc że Pęczak pochyli się nad każdą złotówką ,ktorą może wyrwać.Jeśli
      chodzi o warunki w areszcie mogę coś na ten temat napisać ,gdyż pracuję w
      łodzkim areszcie .Pęczak traktowany jest z pewnościa lepiej od przecietnego
      więźnia,siedzi w celi po remoncie,z trzema normalnymi osadzonymi a nie z
      żadnymi bandytami,ma dietę a więc jego dzienne wyżywienie kosztuje ponad 5,5
      zł.Rozumiem ,że kąpiel raz w tygodniu to za mało ale tak stanowi obecnie
      obowiązującego prawo.Trzeba przypomnieć że ciepla woda sporo kosztuje a wiele
      osób na wolności moze tylko pomarzyć o prysznicu.Chciałbym rownież wyjaśnić ,ze
      tymczasowo aresztowani chociaż nie udowodniono im winy maja takie same prawa
      socjalne w więzieniu jak skazani.Myślę zresztą ,że nikt przy zdrowych zmysłach
      nie wątpi w winę Pęczaka.Nie żałujmy więc tego złodzieja.Mam nadzieje że jego
      wcześniejsze grzeszki też znajdąą finał w sądzie.
      • wanda43 Re: Pęczak skarży się na więzienie 20.07.05, 16:18
        Cos mi się wydaje,ze niedokladnie przeczytales,to co wyzej napisalam.Ja nie
        bronię Pęczaka.Stwierdzam tylko,ze jestem przeciwna stosowaniu bezzasadnych
        aresztow i przetrzymywaniu w nich ludzi przez wiele miesięcy.Od czasu,kiedy
        min.Sprawiedliwosci byl Kaczynski areszty stosuje sie tasmowo,wszystkie
        uzasadniając "uzasadnioną obawą matactwa".Napisalam rowniez,ze czlowiek
        podejrzany przebywający w areszcie wcale nie musi byc winny.Czym innym jest
        odbywanie kary w wiezieniu,a czym innym przebywanie w areszcie.Jezeli
        prokuratura ma mocne dowody jego winy,juz dawno powinna zlozyc w sądzie akt
        oskarzenia.O ile wiem,dotychczas tego nie zrobiono.Tak bylo rowniez w przypadku
        przetrzymywanego Grobelnego,wobec ktorego w koncu prokuratura przyznala,ze nie
        ma dostatecznych dowodow i wycofala oskarzenie.Teraz za glupote i
        niefrasobliwosc funkcjonariuszy panstwowych,panstwo /czyli my/ zaplaci mu
        gigantyczne odszkodowanie.
        W Polsce w aresztach przetrzymuje sie rowniez ludzi,ktorzy nigdy zadnego
        przestepstwa nie popelnili,ale przestepstwo popelniono wobec nich tworząc fikcje
        i falszując akta dla poprawienia statystyk wykrywalnosci.
        • rakunica Jest Wando akt oskarzenia baro(a)na :) SLD! 20.07.05, 17:34
          Wanda napisala:

(...)Jezeli prokuratura ma mocne dowody jego winy,juz dawno powinna zlozyc w
          sądzie akt
          oskarzenia.O ile wiem,dotychczas tego nie zrobiono.Tak bylo rowniez w przypadku
          przetrzymywanego Grobelnego,wobec ktorego w koncu prokuratura przyznala,ze nie
          ma dostatecznych dowodow i wycofala oskarzenie.Teraz za glupote i
          niefrasobliwosc funkcjonariuszy panstwowych,panstwo /czyli my/ zaplaci mu
          gigantyczne odszkodowanie.(...)

Odszkodowanie powinno byc - ale ze strony oskarzonego - na rzecz Skarbu
          Panstwa. Takie odszkodowanie nazywa sie przepadek mienia.
          -------------------

Tu stoi czarno na bialym: wiadomosci.o2.pl/?s=257&t=92336

Andrzej Pęczak przechodzi badania w łódzkim szpitalu
          2005-06-28 17:49

Przebywający w łódzkim areszcie poseł Andrzej Pęczak (niezrz.) przeszedł we
          wtorek badania lekarskie w jednym z łódzkich szpitali; kolejne badania
          przejdzie w środę. Mają one związek z wnioskiem obrońców o zwolnienie posła z
          aresztu ze względu na zły stan jego zdrowia.

Jak poinformował PAP rzecznik aresztu ppor. Krystian Sobczak, aresztowany poseł
          został we wtorek przewieziony przez funkcjonariuszy ABW na badania sądowo-
          lekarskie do jednego z łódzkich szpitali. Trwały one ponad godzinę.

Były łódzki "baron" SLD przebywa w areszcie od listopada ub. roku. Według
          jednego z jego obrońców mecenasa Piotr Kony, poseł cierpi na schorzenia
          okulistyczne, "ma światłowstręt i w areszcie chodzi w ciemnych okularach".
          Według niego, u Pęczaka odezwały się na nowo jego urazy kręgosłupa, będące
          wynikiem dwóch wypadków, w których uczestniczył; cierpi on również na
          schorzenia neurologiczne i powstało podejrzenie nowotworu prostaty.

Według obrońcy, Pęczak schudł w areszcie kilkanaście kilogramów. Biegli lekarze
          mają dostarczyć wyniki badań do 6 lipca i wtedy sąd okręgowy zdecyduje, czy
          poseł opuści areszt.

W maju sąd rejonowy przedłużył stosowanie aresztu wobec posła do 19 września ze
          względu na grożącą mu surową karę (do 12 lat więzienia), obawę matactwa oraz
          konieczność prowadzenia dalszych czynności w sprawie. Sąd nie zgodził się wtedy
          na zamianę aresztu na poręczenie majątkowe w wysokości 300 tys. zł, które
          proponowali obrońcy.

Prokuratura Apelacyjna w Łodzi zarzuca Pęczakowi przyjęcie od lobbysty Marka D.
          i jego asystenta Krzysztofa P. (obaj przebywają w areszcie) korzyści majątkowej
          i osobistej w kwocie co najmniej 295 tys. zł. Łapówką miało być prawo
          użytkowania luksusowego mercedesa oraz telefonu komórkowego. Obecnie
          prokuratura chce rozszerzyć i uzupełnić zarzut o przyjęcie od D. i P. korzyści
          majątkowej w wysokości 820 tys. zł, a także o żądanie od nich łapówek w
          wysokości 960 tys. zł. W Sejmie jest wniosek prokuratury o zgodę na
          pociągnięcie do odpowiedzialności karnej posła.

Według prokuratury, w zamian za łapówki Pęczak miał przekazywać lobbyście i
          jego asystentowi m.in. informacje o szczegółach prywatyzacji w branży
          energetycznej. Poseł nie przyznaje się do stawianych mu zarzutów. Już
          dwukrotnie zrzekał się immunitetu. Po raz pierwszy w lipcu zeszłego roku w
          związku z zarzutami dotyczącymi niegospodarności w Wojewódzkim Funduszu Ochrony
          Środowiska i Gospodarki Wodnej w Łodzi (w tej sprawie jest już oskarżonym).
          Drugi raz w listopadzie 2004 roku w związku z zarzutami korupcyjnymi. W tym
          drugim przypadku Sejm zgodził się na jego aresztowanie.

(PAP)
          ----------
          Coraz bardziej podoba mi sie lodzka Prokuratura - wykonuje swoje zadania.
      • rakunica Do: tetetka5 20.07.05, 17:45
        Bardzo ciekawe informacje - dzieki. Potwierdzaja one moje uwagi jako rakunicy.
        Pani Wanda i feniks sa najprawdopodobniej z kregu zwiazanego z baronami SLD.
        To taka odmiana baranow krwiopijcow udajacych niewinne owieczki. Takie mendy
        zerujace na polskim spoleczenstwie i rozsiewajace tyfusy i pomrocznosci.

Anna Kozlowska
        • wanda43 Re: Do: tetetka5 22.07.05, 07:57
          rakunica napisała:

> Bardzo ciekawe informacje - dzieki. Potwierdzaja one moje uwagi jako rakunicy.
          > Pani Wanda i feniks sa najprawdopodobniej z kregu zwiazanego z baronami SLD.
          > To taka odmiana baranow krwiopijcow udajacych niewinne owieczki. Takie mendy
          > zerujace na polskim spoleczenstwie i rozsiewajace tyfusy i pomrocznosci.
          >
          > Anna Kozlowska
          Nie jestem i nigdy nie bylam związana z zadnymi kręgami.Wypraszam sobie rowniez
          nazywanie mnie mendą i krwiopijcą.To są slowa,za ktore mozna poniesc
          odpowiedzialnosc.Nie jest pani az tak anonimowa,jak sie pani wydaje.
          Na przyszlosc prosze najpierw przeczytac post ze zrozumieniem.
    • Gość: mike Tapir rulez IP: 217.153.25.* 20.07.05, 15:44
      !
    • Gość: Lew R. Re: Pęczak skarży się na więzienie IP: 194.106.201.* 20.07.05, 15:55
      Mogliby mu chociaż dać przyciemniane szyby w celi.
    • Gość: Funky Z du..y mu GARAZ zrobic !!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 16:00
      Smiec ma czelnosc glos podnosic.
    • Gość: Jerzy Pęczak -dlaczego on nie pracuje na swoje utrzymani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 16:12
      Ma prawo do skarżenia się na za mało posoloną zupę. Czy on pracuje w więzieniu
      na swoje utrzymanie ?
      Dlaczego nie ?
      Każdy w wiezieniu powinien pracowac na swoje utrzymanie. Ja juz nie mam za co
      utrzymywać złodzieji. jeszcze tylko mogę utrzymać tych którzy kradli żeby
      przeżyć bo inaczej by zmarli z głodu, zimna, ... .
      Nie mogę jednak utrzymywać tych złodziei, którzy mieli za co żyć a kradli żeby
      lepiej żyć.
    • Gość: Emeryt Re: Pęczak skarży się na więzienie IP: *.telsten.com / *.telsten.com 20.07.05, 16:17
      Drogi T-800 ! Radze Ci poszukaj najblizszego psychiatry.Mam nadzieje,ze dobrze
      Ci to zrobi.Nie zajmuj sie polityka,bo to zbyt trudne dla Ciebie i najwyrazniej
      to Cie meczy. Z powazaniem - czerwony,emerytowany komunista.
    • Gość: Polak Skacz Peczaku ze szczescia i chwal swój los , IP: 83.238.19.* 20.07.05, 16:22
      bo w wielu krajach świata, gdzie Wolność i Prawo wysoko postrzegamy , zupełnie
      przyzwoicie zostałbyś potraktowany i we wiezieniu żalowałbyś , że się
      narodziłeś i po wyjściu z niego byłbyś spalony i bez skarpetek , bo tam Prawo
      jest Prawem i Wykonuje się Je należycie .Ja to mam szczeście , że w tym
      momencie ...- śpiewaj ,przekonany będąc o tym . Swoje odsiedzisz i bieda ci
      krzywdy nie zrobi.Przyjm do wiadomości , że to zupełnie inne Społeczeństwo i "
      Prywata " będzie szybko ustępowała miejsca Dobru Wspólnemu .Śpiewaj dalej - Mój
      Kraj Szczęsliwy Piękny Prawdziwy Ludzie Uczynni .......lalala . Doceniaj Tych ,
      którzy będą właściwie pelnić słuzbę Posła i w Lepszej Polsce bedzie twoja
      starość pogodniejsza .
    • Gość: rakunica Do feniksopodobnych - powtorka z praw czlowieka IP: *.sympatico.ca 20.07.05, 17:04
      Nie moge znalezc mojej opinii wiec powtarzam:

Czlowieku odrodzony - a nie boli cie jak sa lamane miliony praw milionow
      Polakow, w tym calkiem niewinnych przypadkowych dzieci?

To co sie dzieje w Polsce to terroryzm - psychiczny i fizyczny. Co trzecie
      dziecko zyje w biedzie. Niektore tylko dlatego zyja bo rodzice kradna zeby
      miec na chleb i mleko dla niewinnej ofiary czerwonego terroru.

Za lamanie praw czlowieka w Iraku - Saddamowi gonia kota juz trzeci rok. Mam
      nadzieje, ze Polacy sami sie rozprawia ze swoimi terrorystami u zloba z
      szerokim zapleczem w wielkim swiecie biznesu. Przynajmniej byloby mniej ofiar
      wsrod niewinnych.

Nie boli cie feniksie zaklamany, jak z rak polskich obroncow naszej - mojej na
      pewno - ojczyzny gina niewinne irackie dzieci lub zostaja kalekami bez rak i
      nog a przy tym bez bliskich?

Nie boli cie, ze sprawcy stanu wojennego wprowadzonego z pogwalceniem prawa do
      dzis nie zostali ukarani? Nie bola cie po wielokroc zlamane prawa tych, ktorzy
      ucierpieli lub zgineli z rak czerwonych oprawcow?

Czy protestujesz kiedy z porzadnych ludzi robi sie wariatow, kradnie miejsca
      pracy, oddaje w obce zachlanne rece los milionow Polakow?

Prawo nie jest martwa litera. Prawo ma byc rowne dla wszystkich w panstwie
      praworzadnym. Przestepcy musza poniesc kare. Im wyzsze stanowisko, tym kara
      powinna byc proporcjonalnie wieksza. Niekaranie jest demoralizujace. Kara ma
      byc takze odwetem na sprawcy. To, ze polskie prawo jest szczegolnie laskawe
      dla przestepcow bedacych od kilku dziesiecioleci u wladzy - kazdy lub prawie
      kazdy przecietniak wie, a powinien z cala pewnoscia wiedziec czlowiek, ktory
      powoluje sie na prawa czlowieka stosujac je wybiorczo.

W panstwie, gdzie jest tak wiele niesprawiedliwosci i krzywd i ludzkiego
      upodlenia obrona jakiejs kanalii z osmiornicy mafijnej zakrawa na kpine,
      psudoobronco Peczakow.

Mnie bardziej boli to, ze z Peczakiem przebywaja mlodzi ludzie, ktorych brak
      mozliwosci zdobycia pieniedzy w uczciwy sposob, rzucil na drogi przestepcze.
      Dla nich nie ma kaucji i poreczen, ich zaden sprzedajny prokurator nie zwolni z
      aresztu ze wzgledu na stan zdrowia. Dla nich prawo jest szybkie i
      bezwzgledne. Dla innych - wybranych i stowarzyszonych prawo jest nierychliwe i
      doprowadza do przedawnien. To nie znaczy, ze w opinii spolecznej nie beda
      uznawani za niewinnych. Beda winni nawet jesli nikt nie wyda wyroku
      skazujacego. Bo, za to, ze takiego wyroku wielu zbrodniarzy uniknie powinni
      odpowiedziec lamiacy prawo prawnicy dopuszczajacy sie takiej zbrodni.

Czy odpowiedza za zbrodnie sadowe i prokuratorskie? Watpie. Czerwona mafia ma
      sie niezle a polskie prawo stosowane to bezdenny wymiar niesprawiedliwosci
      wspomagany przez podporzadkowane Systemowi media i innych czlonkow Ukladu
      lacznie z czescia kadry uniwersytetow. Prawdziwe elity na miare europejska.
      Tfu, odrodzony z popiolow Peerelu zlotousty feniksie.

Anna Kozlowska
    • Gość: rakunica Za co siedzi Peczak IP: *.sympatico.ca 20.07.05, 17:21
      Poseł Andrzej Pęczak zostanie w areszcie

Z Gazety:

amk 06-07-2005, ostatnia aktualizacja 06-07-2005 21:38

Poseł Andrzej Pęczak nie wyjdzie na wolność, bo choć nie jest całkiem zdrowy,
      to może się leczyć w areszcie - postanowił w środę Sąd Okręgowy w Łodzi

Poseł Andrzej Pęczak nie wyjdzie na wolność, bo choć nie jest całkiem zdrowy,
      można go leczyć w areszcie - uznał wczoraj Sąd Okręgowy w Łodzi

Były polityk SLD przeszedł badania, o które wnioskowali obrońcy. Jednak
      sędziowie po zapoznaniu się z nimi uznali, że nie ma podstaw, by zwolnić posła
      z aresztu. Pęczak zostanie tam na razie do 19 września pod zarzutem m.in.
      przyjęcia łapówki od lobbysty Marka Dochnala. Poseł korzystał z luksusowego
      mercedesa i telefonu komórkowego, co kosztowało co najmniej 295 tys. zł.
      Prokuratura chce rozszerzyć stawiane mu zarzuty - twierdzi, że przyjął od
      lobbysty i jego asystenta 820 tys. zł, a żądał od nich łapówek w wysokości 960
      tys. zł.
      --------------
      Bede chwalic sedziow jesli z aresztu przejdzie do wiezienia robiac miejsce
      nastepnym w kolejce towarzyszom z SDPL/SLD/SDRP/PZPR + lobbystom z PO i PD oraz
      niektorym calkiem prawicowym o wiotkim kregoslupie.

Anna Kozlowska

• Gość: rakunica Re: Pęczak skarży się na więzienie IP: *.sympatico.ca 20.07.05, 17:22
      Jeszcze jeden artykul z archiwow PAP:

Andrzej Pęczak przechodzi badania w łódzkim szpitalu
      2005-06-28 17:49

Przebywający w łódzkim areszcie poseł Andrzej Pęczak (niezrz.) przeszedł we
      wtorek badania lekarskie w jednym z łódzkich szpitali; kolejne badania
      przejdzie w środę. Mają one związek z wnioskiem obrońców o zwolnienie posła z
      aresztu ze względu na zły stan jego zdrowia.
      dalej »

Jak poinformował PAP rzecznik aresztu ppor. Krystian Sobczak, aresztowany poseł
      został we wtorek przewieziony przez funkcjonariuszy ABW na badania sądowo-
      lekarskie do jednego z łódzkich szpitali. Trwały one ponad godzinę.

Były łódzki "baron" SLD przebywa w areszcie od listopada ub. roku. Według
      jednego z jego obrońców mecenasa Piotr Kony, poseł cierpi na schorzenia
      okulistyczne, "ma światłowstręt i w areszcie chodzi w ciemnych okularach".
      Według niego, u Pęczaka odezwały się na nowo jego urazy kręgosłupa, będące
      wynikiem dwóch wypadków, w których uczestniczył; cierpi on również na
      schorzenia neurologiczne i powstało podejrzenie nowotworu prostaty.

Według obrońcy, Pęczak schudł w areszcie kilkanaście kilogramów. Biegli lekarze
      mają dostarczyć wyniki badań do 6 lipca i wtedy sąd okręgowy zdecyduje, czy
      poseł opuści areszt.

W maju sąd rejonowy przedłużył stosowanie aresztu wobec posła do 19 września ze
      względu na grożącą mu surową karę (do 12 lat więzienia), obawę matactwa oraz
      konieczność prowadzenia dalszych czynności w sprawie. Sąd nie zgodził się wtedy
      na zamianę aresztu na poręczenie majątkowe w wysokości 300 tys. zł, które
      proponowali obrońcy.

Prokuratura Apelacyjna w Łodzi zarzuca Pęczakowi przyjęcie od lobbysty Marka D.
      i jego asystenta Krzysztofa P. (obaj przebywają w areszcie) korzyści majątkowej
      i osobistej w kwocie co najmniej 295 tys. zł. Łapówką miało być prawo
      użytkowania luksusowego mercedesa oraz telefonu komórkowego. Obecnie
      prokuratura chce rozszerzyć i uzupełnić zarzut o przyjęcie od D. i P. korzyści
      majątkowej w wysokości 820 tys. zł, a także o żądanie od nich łapówek w
      wysokości 960 tys. zł. W Sejmie jest wniosek prokuratury o zgodę na
      pociągnięcie do odpowiedzialności karnej posła.

Według prokuratury, w zamian za łapówki Pęczak miał przekazywać lobbyście i
      jego asystentowi m.in. informacje o szczegółach prywatyzacji w branży
      energetycznej. Poseł nie przyznaje się do stawianych mu zarzutów. Już
      dwukrotnie zrzekał się immunitetu. Po raz pierwszy w lipcu zeszłego roku w
      związku z zarzutami dotyczącymi niegospodarności w Wojewódzkim Funduszu Ochrony
      Środowiska i Gospodarki Wodnej w Łodzi (w tej sprawie jest już oskarżonym).
      Drugi raz w listopadzie 2004 roku w związku z zarzutami korupcyjnymi. W tym
      drugim przypadku Sejm zgodził się na jego aresztowanie.

(PAP)
    • Gość: franki5 Re: Pęczak skarży się na więzienie IP: *.chello.pl 20.07.05, 17:57
      Pewnie nie pasuja mu firanki w oknie.Biedactwo.
    • 3gr Dp LOCHU go i ZAMUROWAC drzwi! 25.07.05, 08:00
      Zlodziej ma odpokutowac swoja wine. Poniewaz jest to zlodziej z wyzszej polki,
      i wiecej kradl jak inni przecietni zlodzieje, dlatego w wiezieniu powinien miec
      gorzej, a nie lepiej! Niech czyta bible i modli sie, ze daja mu codzienie
      papu.
    • porannakawa Pościel codziennie zmienić, apartament posprzątać! 13.09.05, 23:37
      Pościeli pewnie codziennie nie zmieniaja i ręczniki kąpielowe cóś takie jakieś
      maławe?
      Winko do śniadanka podali za młode i burzące się jeszcze? Bożole miało być z
      rocznika 1971?
      Facio pewnie nie zdaje sobie z tego sprawy gdzie trafił!
      Towarzyszu Pęczak - to więzienie, to więzienie a nie Baden Baden!
      Ciesz się chłopie, że nie trafiłeś do więzienia tureckiego!
      Już ty wiesz za co siedzisz! My jeszcze nie wiemy ale ty to już wiesz!

Na którejś z chuligańskich spraw(USA) - sędzia doprowadzonegoz aresztu,skutego
      chuligana zapytał - jak tam służba - wymienili pościel? Śniadanklo podali na tacy?
      Poczym skazał go na 3 miesiące więzienia. Wszystko z marszu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka