Dodaj do ulubionych

Zbadaj się zanim pójdziesz do łóżka

IP: 82.160.79.* 20.07.05, 22:02
serio do HIV i AIDS zacząłem podchodzić po kontakcie z prostytutką. Wczesniej
mnie to wogóle nie interesowało. Już minelo 8 tygodni od dnia zero więc lada
dzień ide na testy, pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: don Pedro Ramirez Re: Zbadaj się zanim pójdziesz do łóżka IP: *.chello.pl 21.07.05, 21:01
      Wspolne badania z nowo poznana panna - jeszcze mi sie cos takiego nie zdarzylo,
      ale w tych czasach to dobry sposob na zabezpouieczenie:)no i ciekawie napisany
      artykol! pozdrawiam
      • Gość: nika Re: Zbadaj się zanim pójdziesz do łóżka IP: *.chello.pl 21.07.05, 22:14
        Po pierwsze: nie tylko nowy związek jest "dobrą okazją" do zrobienia testów, po
        drugie każdy sam najlepiej wie jakie życie seksualne prowadził i z kim, a
        testy, w sutuacji gdy istnieje jakakolwiek obawa, sa wyrazem odpowiedzialności,
        troski o dobro partnera i tego ze nam na nim zależy, a po trzecie czasami
        lepiej pomyśleć "przed" niż "po". I niech każdy dba o siebie i innych najlepiej
        jak potrafi! :)
    • Gość: Timothy Re: Zbadaj się zanim pójdziesz do łóżka IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.05, 21:21
      Przed pierwszą randką do ,,labolatorium''?Myślę że to drobna przesada...przede
      wszystkim podstawą w sexie są prezerwatywy( zwłaszcza z osobami które krótko
      znamy), natomiast osoby pozostające w stałym związku mogą zrobić sobie test na
      HIV-ludzie inteligentni nie powinni mieć przed tym oporów...Pozdrawiam...:)
    • Gość: Piotr Bardzo ważny temat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 22:05
      To jest bardzo ważny temat. Autorka bardzo ładnie go ujęła. Tak samo jak jadę
      samochodem, upewniam się, czy kierowca ma prawo jazdy. Przykłady można mnożyć.
      To problem odpowiedzialności, zaufania, świadomości, rozsądku. Więcej takich
      tekstów!
      • Gość: sorel Re: Bardzo ważny temat IP: *.ds7.univ.gda.pl 21.07.05, 22:20
        hmm.. dobre, a upewniasz się, że inni współużytkownicy drogi mają? i
        przeglądasz dowód rejestr pojazdu aby sprawdzić ważność badania technicznego?

ja nie. Po prostu ufam innym, a sam zapinam pasy, albo jade autobusem :)
    • Gość: sorel bezpieczenstwo a pożadanie IP: 153.19.195.* 21.07.05, 22:17
      zdaje sie ze nie od dzis wiadomo, ze to co przyjemne moze nieść rysyko, a
      przyjemność wynika właśnei z ryzyka. Czyżby w tym przypadku było inaczej? Cóż
      zaskakujące sa liczyby 35% osób przyznało sie do uprawiania sexu bez
      zabezpieczenia z nieznajomym/ą. Ciekawi mnie jaki był rozkłąd tego wg
      wykształcenia. Niemniej sytuacja gdy lezę na plaży z nioeo poznaną dziewczyną i
      słyszę "wiesz, że nie możesz do końca" była by dla mnie zaskoczeniem. Może ja
      staromodny jestem. A może naiwny.
    • Gość: Jafar Re: Zbadaj się zanim pójdziesz do łóżka IP: 219.95.166.* 23.07.05, 14:52
      Taa, tylko HIV. A czy ktos się bada na HPV ? Nieee. Bo za drogo. 25% ludzi go
      podobno ma, i co najciekawsze, z prezerwatywą też można się zarazić. Badajcie
      się jeśli możecie, to męka czekać na badania DNA przez tydzień. Uważajcie...
      Tego, jak i HIV można nie zauważyć, a może jak i HIV być zabójcze.I nie ma
      lekarstwa..

Ufff.
      • Gość: Karolowy Pabloski Re: Zbadaj się zanim pójdziesz do łóżka IP: 5.2.* / *.server.ntli.net 28.08.05, 02:25
        Jafar - Masz u mnie duzego plusa. Tak jak mowisz, sa rowniez inne choroby
        bardzo podobne do HIV. Rownie ciezkie lub wogule nie do uleczenia. Ludzie,
        szanujcie swoich partnerow a przede wszystkim siebie.
        • Gość: ell. Re: Zbadaj się zanim pójdziesz do łóżka IP: *.dyn.grandenetworks.net 01.09.05, 00:09
          Panowie Jafar& Karolowy Pawlowski.
          Podzielam wasze zdanie,bo mysle dokladnie tak samo.
          Pozdrawiam!:)
      • fioletowa_dziewczyna Re: Zbadaj się zanim pójdziesz do łóżka 28.08.05, 16:18
        hiv jest choroba przewlekla nie smiertelna.
        to tak na marginesie (:
    • Gość: mała Re: Zbadaj się zanim pójdziesz do łóżka IP: 193.29.205.* 25.07.05, 13:32
      Super artykuł. Ale nie tylko wykształceni 30-latkowie sie badaja. JA z moim
      ówczesnym nowym chłopakiem (a teraz narzeczonym) tez wypytaliśmy się nawzajem o
      przeszłość i dla pewności poszliśmy się zbadać, dzięki temu nie zastanawialiśmy
      się, czy mamy coś, czy nie, tylko sprawdziliśmy to naukowo... a przy okazji
      oddaliśmy krew i od tamtej pory robimy to regularnie, pozdrawiam
      • Gość: cookies Re: Zbadaj się zanim pójdziesz do łóżka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.02.06, 19:26
        nie ma jak wzajemne zaufanie...
    • Gość: sdh Re: Zbadaj się zanim pójdziesz do łóżka IP: *.kom / *.kom-net.pl 01.08.05, 23:53
      Kolejny artykuł o ku..ch co się jebią tylko
    • Gość: martinez Re: Zbadaj się zanim pójdziesz do łóżka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 15:17
      Ja przebadałam się profilaktycznie - różne głupie rzeczy człowiek w życiu
      robił... A gdy zaiskrzyło pomiędzy mną i moim obecnym partnerem, zarządałam,
      żeby on też się przebadał. Powiem szczerze - gdyby odmówił, nie zawracałbym nim
      sobie głowy. Zgoda na badanie świadczy o dojrzałości i odpowiedzialności, nie
      tylko za siebie! A poza tym do zestawu "badań partnerskich" proponuję dorzucić
      chlamydię. To straszne świństwo!
    • Gość: vir A żółtaczka? IP: *.autocom.pl 27.08.05, 23:18
      A żółtaczka? Przecież nią też się można zarazić przez kontakt seksualny. Wiele
      osób jest jej nosicielami nie wiedząc nawet o tym. Wirus AIDS ginie poza
      organizmem, ale żółtaczką partnerka mogła się zarazić np. u manicurzystki. Na
      żółtaczkę typu B są szczepienia, ale na C nie ma, a to jest straszna choroba,
      często nie daje się wyleczyć i doprowadza do śmierci...
      • pink_hamster Re: A żółtaczka? 28.08.05, 11:12
        wzw C jest choroba PRZEWAZNIE a nie "czesto" nieuleczalna
      • fioletowa_dziewczyna Re: A żółtaczka? 28.08.05, 16:20
        blagam... nie ma czegos takiego jak wirus aids :D
    • Gość: Milka Test to jedyna pewność IP: *.local / 83.238.103.* 21.10.05, 08:25
      Pamiętam sytuację gdy z moim partnerem leżąc w łóżku zaczeliśmy rozmowę o HIV.
      Powiedziałam, że raczej nie powinnam byc nosicielką bo np pierwszy raz był 9
      lat temu z przypadkowym facetem a potem mialam długo jednego chłopaka i on
      sobie robił test i wszystko było ok. I co? Obniżyły mi się białe ciałka i
      szukając przyczyny zrobiłam sobie również test na HIV. Wynik: jeden z tych
      nielicznych: pozytywny. Tak więc radzę wszystkim: po prostu zróbcie test. Na
      pocieszenie dodam ze przez te wszystkie lata nikogo nie zaraziłam.
    • Gość: kubaa Re: Zbadaj się zanim pójdziesz do łóżka IP: 80.51.66.* 29.12.05, 18:12
      Co za glupota!!! Przecież HCV jest sto razy grozniejszy od HIV!! Jest o wiele
      prosciej sie nim zarazic a skutki zarazenia sa naprawde takie same jak po HIV
      czyli prowadza do smierci!!!
    • Gość: kubaa Re: Zbadaj się zanim pójdziesz do łóżka IP: 80.51.66.* 29.12.05, 18:12
      Co za glupota!!! Przecież HCV jest sto razy grozniejszy od HIV!! Jest o wiele
      prosciej sie nim zarazic a skutki zarazenia sa naprawde takie same jak po HIV
      czyli prowadza do smierci!!!
    • Gość: Olo Re: Zbadaj się zanim pójdziesz do łóżka IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.02.06, 14:50
      To bardzo wazny temat i nieliczny artykul o tym mowiacy. Brakuje mi tylko
      wzmianki o okienku serologicznym, czyli czasie ktory trzeba odczekac, zeby
      badanie bylo 100%, w przypadku HIV wynosi on 3 miesiace! Z waszych opinii
      wynika, ze powinna byc stworzona lista chorob, na ktore trzeba sie przebadac.
      Bo nie jestesmy lekarzami i nie wiemy o wielu zagrozeniach! No i kwestia
      chorob, ktore juz istnieja, a my o nich nie wiemy. Tak jak kiedys wirus HIV i
      AIDS. Kontakty seksualne zawsze niosly ryzyko zarazenia sie jakas chorba!
      Wynika z tego, ze stale i wierne partnerstwo to wazna rzecz!
    • Gość: klama Re: Zbadaj się zanim pójdziesz do łóżka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 19:31
      mój chłopak ma 19 lat ja mam 18 i nie wiem czy mam się zgodzić na seks bez
      zabezpieczenia jestesmy ze sobą od 3 lat przeszliśmy badania ale i tak nie wiem
      jesli chcecie mi pomoc napiszcie pod maila klama92@wp.pl
      prosze wam o pomoc
    • Gość: Anka :) Re: Zbadaj się zanim pójdziesz do łóżka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 12:47
      Z moim facetem jestem od 4 miesięcy:) Krzysiekm ma za sobą kilka związkłów i
      kilka przypadkowych nocy :( dla mnie to ma być ten pierwszy raz! Testy to był
      mój warunek. Napoczątku był zdiwiony, ale później pzryznał mi rację i teraz
      czekamy na wyniki... Oby to były dobre wieści!!!
      • Gość: ee seks - tak, ale PO ŚLUBIE [PO teście] IP: *.adsl.inetia.pl 30.11.07, 19:01
        Weź anka jak mozesz spac z nim myslac, ze on posuwal inne dupy ;// masakra ja
        bym nie chcial miec dziewczyny ktora spala juz z 500000000 osobami, a ja bede
        kolejnym na jej liczniku. W takim razie popieram SEKS PO ŚLUBIE i nie tlumaczcie
        tego, ze ooo, najpierw trzeba sprawdzic wszystkie aspekty czy parnterzy pasuja
        seksualnie do siebie.. widać przycyzny tego - miliony zakazony osob :(((

ludzie ZMĄDRZEJCIE

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka