Gość: . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 18:45 to znaczy że nikt nie czyta tej gazety Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gator1945 To szefa sprzedaży czy reklamy. Zdecyduj sie GW. 02.08.05, 20:07 W tytule piszesz jedno w tresci drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grr a kto to w ogole wymyslil ta nazwe???? IP: *.kgu.de 02.08.05, 20:37 OZON???? co to niby ma znaczyc??? ze takie odswierzajace??? przeciez kazde dziecko wie ze nadmiar ozonu uszkadza pecherzyki plucne i przyspiesza procesy starzenia! mnie ten tytul odrazu odrzucil, nawet mnie nie zaciekawil! nic dobrego nie wroze temu czemus... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oldboy Re: a kto to w ogole wymyslil ta nazwe???? IP: *.acn.waw.pl 03.08.05, 09:17 Jedno jest pewne: ZATWIERDZIL ten tytul ktos, kto jest spoza branzy dziennikarskiej. Zaden dziennikarz/redaktor/kierownikdzialu/naczelny NIGDY w zyciu by sie nie zgodzil na tak NIEMEDIALNY tytul dla swojej gazety... Na skutki tak nieatrakcyjnej nazwy czasopisma nie trzeba bylo dlugo czekac niestety (a moze stety???) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: a kto to w ogole wymyslil ta nazwe???? IP: *.acn.waw.pl 03.08.05, 16:46 Gość portalu: Oldboy napisał(a): > Jedno jest pewne: ZATWIERDZIL ten tytul ktos, kto jest spoza branzy > dziennikarskiej. Zaden dziennikarz/redaktor/kierownikdzialu/naczelny NIGDY w > zyciu by sie nie zgodzil na tak NIEMEDIALNY tytul dla swojej gazety... czyzby? bylo tak. rosiak z holownia zrobili zebranie i zaproponowali nazwe "ozon" po czym padlo pytanie kto jest za. podnioslo sie kilka rak (na kilkunastu obecnych sic!) rosiak stwierdzil "no to zostaje" i byl koniec tematu. ci kolesie moze dobrze pisza pod kims, ale sami nie potrafia prowadzic pisma. pisac, a kierowac zespolem i obmyslac strategie to dwie rozne sprawy. oby wydawcy przyszli pamietali o tym tworzac nowe projekty i nie dobierali sobie naczelnych tylko dlatego ze ocierali sie kolanami na kleczniku kosciola dominikanow na freta. "ozon", co to ma byc? kojarzy sie z pismem typu "party & clubing" or "dj stuff" fu noobs. co za lole, dali by temat do opracowania komus kto zna temat, a nie.. mogli nazwac "ludzie" albo "swiat" lub jeszcze inaczej. po prostu tygodnikowo. albo inaczej, "tak" o wlasnie, w koncu to taki tygodnik alterego "nie" i walic tam totalnie katolskie brednie i byl by target loli z teze i opusdei, tluc sie z urbanem.. uhh, az mi sie smak zrobil. panie palikot, chetnie bym panu zrobil strategie, ale .. jestem juz zajety i nie lubie katoli. problem polega na tym ze ludzie rabiacy w tym "mule" z zasady nie lubia katoli. ze co pochanke, iti opusdei? ale kto im robi grafe w iti i uklada to do kupy? kolesie w 400 konnych subaru, albo laski na paralotniach. na pewno nie para ministrantow. "ozon" W T F ?? yeeah. ide na browar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgrzyt Re: a kto to w ogole wymyslil ta nazwe???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 19:00 ale koleś lisz bzdury, spuść wodę jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Ja czytam. Jest ciekawa i ma świetną nazwę. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 20:52 Ja czytam. Jest ciekawa i ma świetną nazwę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon the prof. niech zmienia nazwe na ONAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 21:37 jak w temacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gk Re: niech zmienia nazwe na ONAN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 21:51 nie czytałam jeszcze tego pisma Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: niech zmienia nazwe na ONAN 02.08.05, 23:50 Gość portalu: gk napisał(a): > nie czytałam jeszcze tego pisma To ostatni dzwonek...ale naprawdę nie warto ... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oldboy Re: "Ozon" bez szefa sprzedaży IP: *.acn.waw.pl 03.08.05, 09:19 To znaczy ze JUZ OSTATNI CZYTELNIK (w osobie b. szefa sprzedazy) przestal czytac te gazete.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgaga Ojciec, napisz to trzeci raz, co? Dwa razy to mało IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 14:31 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qubak Nieprawdą jest jakoby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 15:57 Czyta parę osób. 0koło 60 tysięcy. Jasne, że to mało w porównaniu z zamierzeniami i biznes-planem, ale czy to z drugiej strony mało w naszym mało czytającym społeczeństiwe? Janse, ktoś pisze, że to ostatni dzwonek i że naprawdę nie warto... może i ostatni, ale ze wszystkich newsweeków na rynku ten podoba mi się najbardziej. pomimo tak NIEMEDIALNEJ - jak ktoś napisał z oburzeniem - nazwy. q Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F.Y.M. kolejne "czarne" medium idzie na dno i dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 15:59 Ile tego dziadostwa już było - Telewizja familijna, rado puls czy plus, kilka gazet. Wszystkie chciały "wartosci" propagować czyli wzmacniać wpływy gości w szpiczastych czapach z zakręconymi laskami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: kolejne "czarne" medium idzie na dno i dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 16:55 Naprawdę? czytam i jakoś nie zauwazyłem żeby to miało coś wspólnego z telwizja fmilijna. Jesteś pewien że chodzi ci o to pismo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: "Ozon" bez szefa sprzedaży IP: *.elk.mm.pl 03.08.05, 17:07 Czytam i na razie nie mam zamiaru przestać.Chyba nie chciałabym czytać pisma tworzonego przez kogoś,kto podpisał się jako ":)",prostactwo wylewa się z każdego zdania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waco to dobra gazeta, alternatywa dla przekroju IP: *.chello.pl 03.08.05, 19:32 Dla mnie ozon to jedyny ciekawy tygodni prócz przekroju. Pozostałe gazety na siłe wtłaczają swoje idee, poglądy polityczne albo są poprostu prymitywne. Szkoda że wydają go w czwartek bo wtedy musze 1 dnia kupic 2 gazety. szkoda ze nie sprzedaje sie. a nazwa? mnie sie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zalogag Re: to dobra gazeta, alternatywa dla przekroju IP: *.crowley.pl 03.08.05, 19:38 ja przeczytalem pierwszy numer i mialem dosc. nuda nieciekawe teksty napisane nieciekawym jezykiem. co do tygodnikow to w tej chwili jest przekroj (chociaz ostatnio slaby) i tygodnik powszechny. wprost - propagandowka PO, newsweek jedyny atut to "zagraniczny" tytul a poza tym kolorowa gazetka o niczym, Polityka - moim zdaniem bardzo nierowna i czasem denerwujaca To tyle moim zdaniem, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
svetomir Re: to dobra gazeta, alternatywa dla przekroju 03.08.05, 19:45 Yważam podobnie. Tylko OZON i Przekrój są warte czytania na rynku tygodników "o wszystkim". Wprost, Newsweek i Polityka sa duzo mniej interesujace, przynajmniej dla mnie. Jako etnologw Ozonie i Przekroju znajduja najwiecej tematów ze swojej działki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skeezy Re: "Ozon" bez szefa sprzedaży IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.05, 19:31 Przeczytałem kilka numerów i więcej już tego nie kupię. Po pierwsze: szata graficzna - zbyt pstrokate Po drugie: zawartość - stare, odgrzewane tematy, które kilka miesięcy wcześniej przerobiły pozostałe tygodniki Po trzecie: styl - jeśli to ma być gazeta dla 17-letnich ku..szonek, to jest w porządku A tak poza tym ciekawe czy się zajmował ten dyrektor sprzedaży, czy reklamy zanim został dyrektorem? Sprzedawał ziemniaki? Lepszą, bardziej widoczną i docierającą do szerokiego grona odbiorców ma już GW - tytuł o chyba najsilniejszej pozycji na rynku niż zupełnie nowy twór na rynku tygodników, który w Polsce wcale nie jest rynkiem wchłonącym każde badziewie jak np. OZON (swoją drogą, tytuł jak dla kwartalnika Polskiego Towarzystwa Chemicznego). Odpowiedz Link Zgłoś