Dodaj do ulubionych

"Ozon" bez szefa sprzedaży

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 18:45
to znaczy że nikt nie czyta tej gazety
Obserwuj wątek
    • gator1945 To szefa sprzedaży czy reklamy. Zdecyduj sie GW. 02.08.05, 20:07
      W tytule piszesz jedno w tresci drugie.
    • Gość: grr a kto to w ogole wymyslil ta nazwe???? IP: *.kgu.de 02.08.05, 20:37
      OZON???? co to niby ma znaczyc??? ze takie odswierzajace??? przeciez kazde
      dziecko wie ze nadmiar ozonu uszkadza pecherzyki plucne i przyspiesza procesy
      starzenia! mnie ten tytul odrazu odrzucil, nawet mnie nie zaciekawil! nic
      dobrego nie wroze temu czemus...
      • Gość: Oldboy Re: a kto to w ogole wymyslil ta nazwe???? IP: *.acn.waw.pl 03.08.05, 09:17
        Jedno jest pewne: ZATWIERDZIL ten tytul ktos, kto jest spoza branzy
        dziennikarskiej. Zaden dziennikarz/redaktor/kierownikdzialu/naczelny NIGDY w
        zyciu by sie nie zgodzil na tak NIEMEDIALNY tytul dla swojej gazety... Na
        skutki tak nieatrakcyjnej nazwy czasopisma nie trzeba bylo dlugo czekac
        niestety (a moze stety???)
        • Gość: :) Re: a kto to w ogole wymyslil ta nazwe???? IP: *.acn.waw.pl 03.08.05, 16:46
          Gość portalu: Oldboy napisał(a):

> Jedno jest pewne: ZATWIERDZIL ten tytul ktos, kto jest spoza branzy
          > dziennikarskiej. Zaden dziennikarz/redaktor/kierownikdzialu/naczelny NIGDY w
          > zyciu by sie nie zgodzil na tak NIEMEDIALNY tytul dla swojej gazety...

czyzby? bylo tak. rosiak z holownia zrobili zebranie i zaproponowali nazwe "ozon" po czym padlo pytanie kto jest za. podnioslo sie kilka rak (na kilkunastu obecnych sic!) rosiak stwierdzil "no to zostaje" i byl koniec tematu. ci kolesie moze dobrze pisza pod kims, ale sami nie potrafia prowadzic pisma. pisac, a kierowac zespolem i obmyslac strategie to dwie rozne sprawy. oby wydawcy przyszli pamietali o tym tworzac nowe projekty i nie dobierali sobie naczelnych tylko dlatego ze ocierali sie kolanami na kleczniku kosciola dominikanow na freta. "ozon", co to ma byc? kojarzy sie z pismem typu "party & clubing" or "dj stuff" fu noobs. co za lole, dali by temat do opracowania komus kto zna temat, a nie.. mogli nazwac "ludzie" albo "swiat" lub jeszcze inaczej. po prostu tygodnikowo. albo inaczej, "tak" o wlasnie, w koncu to taki tygodnik alterego "nie" i walic tam totalnie katolskie brednie i byl by target loli z teze i opusdei, tluc sie z urbanem.. uhh, az mi sie smak zrobil. panie palikot, chetnie bym panu zrobil strategie, ale .. jestem juz zajety i nie lubie katoli. problem polega na tym ze ludzie rabiacy w tym "mule" z zasady nie lubia katoli. ze co pochanke, iti opusdei? ale kto im robi grafe w iti i uklada to do kupy? kolesie w 400 konnych subaru, albo laski na paralotniach. na pewno nie para ministrantow. "ozon" W T F ?? yeeah. ide na browar.
          • Gość: zgrzyt Re: a kto to w ogole wymyslil ta nazwe???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 19:00
            ale koleś lisz bzdury, spuść wodę jeszcze
    • Gość: czytelnik Ja czytam. Jest ciekawa i ma świetną nazwę. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 20:52
      Ja czytam. Jest ciekawa i ma świetną nazwę.
    • Gość: leon the prof. niech zmienia nazwe na ONAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 21:37
      jak w temacie
      • Gość: gk Re: niech zmienia nazwe na ONAN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 21:51
        nie czytałam jeszcze tego pisma
        • mangold Re: niech zmienia nazwe na ONAN 02.08.05, 23:50
          Gość portalu: gk napisał(a):

> nie czytałam jeszcze tego pisma

To ostatni dzwonek...ale naprawdę nie warto ... ;-))
    • Gość: Oldboy Re: "Ozon" bez szefa sprzedaży IP: *.acn.waw.pl 03.08.05, 09:19
      To znaczy ze JUZ OSTATNI CZYTELNIK (w osobie b. szefa sprzedazy) przestal
      czytac te gazete....
      • Gość: zgaga Ojciec, napisz to trzeci raz, co? Dwa razy to mało IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 14:31
    • Gość: Qubak Nieprawdą jest jakoby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 15:57
      Czyta parę osób. 0koło 60 tysięcy. Jasne, że to mało w porównaniu z
      zamierzeniami i biznes-planem, ale czy to z drugiej strony mało w naszym mało
      czytającym społeczeństiwe?

Janse, ktoś pisze, że to ostatni dzwonek i że naprawdę nie warto... może i
      ostatni, ale ze wszystkich newsweeków na rynku ten podoba mi się najbardziej.
      pomimo tak NIEMEDIALNEJ - jak ktoś napisał z oburzeniem - nazwy.

q
    • Gość: F.Y.M. kolejne "czarne" medium idzie na dno i dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 15:59
      Ile tego dziadostwa już było - Telewizja familijna, rado puls czy plus, kilka
      gazet. Wszystkie chciały "wartosci" propagować czyli wzmacniać wpływy gości w
      szpiczastych czapach z zakręconymi laskami
      • Gość: jj Re: kolejne "czarne" medium idzie na dno i dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 16:55
        Naprawdę? czytam i jakoś nie zauwazyłem żeby to miało coś wspólnego z telwizja
        fmilijna. Jesteś pewien że chodzi ci o to pismo?
    • Gość: M Re: "Ozon" bez szefa sprzedaży IP: *.elk.mm.pl 03.08.05, 17:07
      Czytam i na razie nie mam zamiaru przestać.Chyba nie chciałabym czytać pisma tworzonego przez kogoś,kto podpisał się jako ":)",prostactwo wylewa się z każdego zdania...
      • Gość: waco to dobra gazeta, alternatywa dla przekroju IP: *.chello.pl 03.08.05, 19:32
        Dla mnie ozon to jedyny ciekawy tygodni prócz przekroju. Pozostałe gazety na
        siłe wtłaczają swoje idee, poglądy polityczne albo są poprostu prymitywne.
        Szkoda że wydają go w czwartek bo wtedy musze 1 dnia kupic 2 gazety. szkoda ze
        nie sprzedaje sie. a nazwa? mnie sie podoba
        • Gość: zalogag Re: to dobra gazeta, alternatywa dla przekroju IP: *.crowley.pl 03.08.05, 19:38
          ja przeczytalem pierwszy numer i mialem dosc. nuda nieciekawe teksty napisane
          nieciekawym jezykiem. co do tygodnikow to w tej chwili jest przekroj (chociaz
          ostatnio slaby) i tygodnik powszechny. wprost - propagandowka PO, newsweek
          jedyny atut to "zagraniczny" tytul a poza tym kolorowa gazetka o niczym,
          Polityka - moim zdaniem bardzo nierowna i czasem denerwujaca
          To tyle moim zdaniem,
          pozdrawiam
        • svetomir Re: to dobra gazeta, alternatywa dla przekroju 03.08.05, 19:45
          Yważam podobnie. Tylko OZON i Przekrój są warte czytania na rynku tygodników "o
          wszystkim". Wprost, Newsweek i Polityka sa duzo mniej interesujace,
          przynajmniej dla mnie. Jako etnologw Ozonie i Przekroju znajduja najwiecej
          tematów ze swojej działki.
    • Gość: skeezy Re: "Ozon" bez szefa sprzedaży IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.05, 19:31
      Przeczytałem kilka numerów i więcej już tego nie kupię.
      Po pierwsze: szata graficzna - zbyt pstrokate
      Po drugie: zawartość - stare, odgrzewane tematy, które kilka miesięcy wcześniej
      przerobiły pozostałe tygodniki
      Po trzecie: styl - jeśli to ma być gazeta dla 17-letnich ku..szonek, to jest w
      porządku

A tak poza tym ciekawe czy się zajmował ten dyrektor sprzedaży, czy reklamy
      zanim został dyrektorem? Sprzedawał ziemniaki?
      Lepszą, bardziej widoczną i docierającą do szerokiego grona odbiorców ma już GW
      - tytuł o chyba najsilniejszej pozycji na rynku niż zupełnie nowy twór na rynku
      tygodników, który w Polsce wcale nie jest rynkiem wchłonącym każde badziewie jak
      np. OZON (swoją drogą, tytuł jak dla kwartalnika Polskiego Towarzystwa Chemicznego).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka