diabel-tasmanski Re: Dwa lata więzienia mimo alibi 30 osób 01.09.05, 11:34 no tak jakby sąd gościa uniewinnił to trzeba by jakiś zadośćuczynienie robic za aresztowanie bez podstaw. A tak ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martinez Re: Dwa lata więzienia mimo alibi 30 osób IP: *.jgora.dialog.net.pl 01.09.05, 11:35 Kara, wbrew temu co sądzi prof. Rzepliński, nie jest wygórowana, bo za zwykły rozbój bez użycia niebezpiecznego narzędzia, grozi kara pozbawienia wolności od lat 2 do lat 12. Zatem chłopak dostał karę w najniższym ustawowym wymiarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CezaryT Re: Dwa lata więzienia mimo alibi 30 osób IP: *.0501.adsl.tele2.no 01.09.05, 11:37 Jeszcze jeden dowód racji Do kasacji korporacji CezaryT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CezaryT Prokurator To amator IP: *.0501.adsl.tele2.no 01.09.05, 11:44 Koniec korporacji W Polsce prokurator To zwykły amator Oraz dowód racji Koniec korporacji CezaryT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ks A Rywin jest na wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 11:55 I gdzie tu sprawiedliwość w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
eleiko Re: Dwa lata więzienia mimo alibi 30 osób 01.09.05, 11:59 sądy to zinstytucjonalizowany bandytyzm. Przeczytajcie "Ojca chrzestnego" - tam był porządek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ronee Re: Dwa lata więzienia mimo alibi 30 osób IP: *.legnica.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.05, 11:59 Niestety nasze sądy są pełne ograniczonych tepaków z nominacjami sędziowskimi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: Dwa lata więzienia mimo alibi 30 osób IP: 82.139.8.* 01.09.05, 12:11 moze i ten chlopaki jest urwisem ale bez przesady za kradziez komorki siedziec 9 miesiecy w areszcie?cos nie gra z kieleckim sadem oni sa nadgorliwi albo nie umieja interpretowac kodeksow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muerte Re: Dwa lata więzienia mimo alibi 30 osób IP: *.gizycko.mm.pl 01.09.05, 15:52 > moze i ten chlopaki jest urwisem ale bez przesady za kradziez komorki siedziec > > 9 miesiecy w areszcie?cos nie gra z kieleckim sadem oni sa nadgorliwi albo nie > umieja interpretowac kodeksow. dresiarze kradnacy komorki nie robia tego jednorazowo - wiec jesli ukradl to ja sie bardzo ciesze ze siedzial 9 miesiecy i ciesze sie ze posiedzi jeszcze kilka! dzieki temu ze tak dlugo siedzial nikomu nic nie ukradl - brawo dla kieleckiego sadu.... mam nadzieje ze wkazdym miescie beda wsadzac do wiezienia za takie czyny o :niskiej zskodliwosci spolecznej" - moze wtedy bedzie bezpieczniej i glupie dresiarstwo nie bedzie sie panoszsyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Dwa lata więzienia mimo alibi 30 osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 12:14 Kielecki sąd robi sobie po raz kolejny jaja ze sprawiedliwości. Co za ludzie tam pracują. Teraz rozumie dlaczego pułkownik Miodowicz donosi na Nałęcza do Kieleckiej prokuratury ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: subiekt obiekt ;-) Re: Dwa lata więzienia mimo alibi 30 osób IP: 62.233.130.* 01.09.05, 12:34 Za podrobienie legitymacji chłopak nie został skazany na więzienie, tylko wydany został nakaz doprowadzenia go do sądu na rozprawę. Jak się ktoś kilkakrotnie nie stawia na rozprawy to musi być swiadomy że zostanie doprowadzony przez policję i bedzie oczekiwał na rozprawe w areszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LENA Re: Dwa lata więzienia mimo alibi 30 osób IP: 80.48.255.* 01.09.05, 12:38 2 lata temu skradziono komórkę mojemu synowi. Zglosiłam sprawe na posterunek policji na Ślichowicach, wskazując sprawcę kradzieży. Po trzech miesiącach otrzymałam zawiadomienie iz ze względu na małą szkodliwość sprawę umożono. Według mnie sprawy te były takie same. Moje pytanie? czy prokurator,sędzia albo prowadzący sledztwo to znajomi poszkodowanego ???????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :/ Re: Dwa lata więzienia mimo alibi 30 osób IP: *.mentorg.com 01.09.05, 12:39 A ciekawe skad policja miala jego fotke?? Moze juz mial jakis wyrok i stad wysoka kara. Widac wystarczy odpowiednio napisac artykul i ciemnota juz sie daje wymanipulowac. A ucznowie,nauczyciele itd w szkole mogli srac ze strachu gdyby powiedzieli cos innego. Odpowiedz Link Zgłoś
legrange Wolnego panie Fundacja 01.09.05, 12:44 Coś tam jednak było na rzeczy, czego gazeta już nie podaje, że chłoptaś już wcześniej miał jakieś wyczyny chuligańskie. A świadectwo klasy nie więcej warte od rozpoznania napadniętego. A tak przy okazji, to która Fundacja broni obrabowanego? Ps. Prawdopodobnych morderców Wojtka Króla Wysoki Sąd uwolnił bo jeden z psów rozpoznających zapachy miał nieaktalne papiery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbulwersowany Re: Dwa lata więzienia mimo alibi 30 osób IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.05, 12:46 Szlag mnie trafia jak porównuję ten wyrok z innym wczorajszym. W Słupcy (powiat wsch. Wielkopolska) wczoraj skazano kierownika wydziału geodezji starostwa za przekręty. Dostał pół roku w zawiasach na dwa i ANI ZŁOTÓWKI GRZYWNY. Sąd uznał że facet jest bezrobotny więc nie ma z czego zapłacić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbulwersowany Re: Dwa lata więzienia mimo alibi 30 osób IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.05, 12:47 ps. oczywiście chodzi o byłego kierownika. Ale nie został zwolniony dyscyplinarnie, tylko pozwolono mu odejść normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzyk sedzine pod sad IP: *.uniorg.de / 193.188.196.* 01.09.05, 12:47 i skazac ja na dozywotnie studiowanie prawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaziu Re: Dwa lata więzienia mimo alibi 30 osób IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 01.09.05, 12:48 czy to aby nie ten sam sad co we wroclawiu- srodmiesciu??? Moi drodzy poszkodowani!! Do Strasbourga prosze!!! Konfiskata mienia w calosci dla sedziny i prokuratora!!! Do kamieniolomow w Strzegomiu!!! Nie... no bo bedziemy ich utrzymywac... A moze by tak sedzinie czy sedziemu i prokuratorowi czapeczke wymierzyc? Mysle, ze inni [sedziowie i reszta kliki) zaczeliby normalnie sprawy prowadzic... No ale coz... To jest wlasnie najwieksza mafia w Polsce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja co za bzdura!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 12:49 1. Skoro zdjęcie tego 17-latka było na policji, to znaczy, że wcześniej też musiał popełnić jakieś występki. 2. Od czego jest dziennik lekcyjny??? Przecież tam powinno sie zapisywać każdą nieobecność! I on powinien stanowic główny dokument, bo to przecież jest dokument! 3. Widac od razu sprawiedliwość polskiego sądu! (nie pomijam również przypuszczeń o korupcję!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sneq Re: Dwa lata więzienia mimo alibi 30 osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 12:56 Jeżeli złodzieje komórek nie będą trafiać do więzień to ta plaga nigdy się nie skończy! Odpowiedz Link Zgłoś
feliks-50 No prosze jak szybko dzialaja sady,a afery FOZZ 01.09.05, 12:57 jakos nie moga skonczyc i powoli sie przedawnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ławnik Re.Wsadzić księdza. IP: 81.219.149.* 01.09.05, 13:01 Jeżeli mimo zeznań księdza, sąd uznał winę oskarżonego to znaczy ,że ksiądz kłamał i składał niewiarygodne, lub fałszywe zeznania. A fe, proszę księdza, tylko należy dziękować sędzinie za sympatię do księży, bo powinna oskarżyć księdza i wsadzić do pierdla. Odpowiedz Link Zgłoś
yoric Re: Dwa lata więzienia mimo alibi 30 osób 01.09.05, 13:02 Sorry ku.. ale szlag mnie trafia jak słyszę o niskiej szkodliwości. 'Przecież nie uszkodził ciałą itd...' - takich obrońców praw człowieka to pierwszych powinni zamknąć. Słsuznie napisał ktoś wyżej - jak mamy walczyć z dresiarnią, kiedy oni mogą sobie działać w poczuciu cvałkowitej bezkarności? pzdrv Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Dwa lata więzienia mimo alibi 30 osób IP: *.nest.gliwice.pl 01.09.05, 13:02 sędzis do kryminału! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diego obrońcy bandziora IP: *.physd.amu.edu.pl 01.09.05, 13:04 chłopak był już karany za podobne sprawy (17 lat, prawdopodobnie recydywa). Rozpoznał go poszkodowany. A klasa wcale nie była jednomyślna czy był czy nie był wtedy w szkole. Przecież mógł zniknąć z jednej lekcji. Mimo to dla większości tu wypowiadających się był na bank niewinny. Sypią się inwektywy na sędziów. O zgrozo co za ciemny naród. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inż. obserwator Jasny Diego, ciemny naród IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 13:14 Cały naród jest ciemny, tylko Diego jest jasny. Diego, odpowiedz mi proszę na pytanie: czy przestałeś już brać/dawać łapówki? Tak czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama i ksiądz Re: Dwa lata więzienia mimo alibi 30 osób IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.05, 13:09 krzysio jest bdobry chłopak.No czasami oklupie komuś ryło,ale młody-potrzebuje pieniędzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Dwa lata więzienia mimo alibi 30 osób IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.05, 13:09 To jakis absurd. Wysokosc wyroku i trzymanie chlopaka wczesniej tyle czasu w areszcie. A co do dowodow winy (alibi) ciekawa jestem czy pani sedzia pamieta jak byla ubrana np. jej protokolantka i to nie miesiace temu, ale dwa dni temu. Z pewnoscia tez nie pamieta, w czym sama chodzila tydzien temu. Chlopak powinien sie odwolac nawet do Strassburga, gdyby wyrok sie utrzymal. Ciekawe, jaka pani sedzia wymierzylaby kare za kradziez np. komputera (pewnie 7 lat) lub samochodu (pewnie 20 lat). Odpowiedz Link Zgłoś
jasiubleep Ida wybory.. 01.09.05, 13:18 ..i lokalny 'dzialacz' musial pokazac, jak 'walczy z przestepczoscia'. No i statystyke trzeba poprawic. Smutne, ale to wyglada, jak dzialania 'lokalnej mafii'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muerte Re: Dwa lata więzienia mimo alibi 30 osób IP: *.gizycko.mm.pl 01.09.05, 15:55 > To jakis absurd. Wysokosc wyroku i trzymanie chlopaka wczesniej tyle czasu w > areszcie. wyrok sprawiedliwy - 2 lata to minimum dla zwyrodnialcow kradnacyhc komororki! dresiarstwo do wiezienia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: co to 30? Re: Dwa lata więzienia mimo alibi 30 osób IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.05, 13:13 na rynku w katowicach baba zbiera podpisy że jest najlepsza do sejmu.Uzbierała 500 podpisów a"3zł(cena plastikowego budzika,który w zamian daje) Odpowiedz Link Zgłoś