Dodaj do ulubionych

Bądź kobietą, noś spódnicę

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.05, 07:49
A ta cała reszta pań, które w wątpliwym prezencie od losu dostały żylaki, to
pewnie należy potopić...? Chętnie pokazałabym nogi, ale jetem estetką i nie
lubię straszyć ludzi. Nie dla mnie apel "Bądź kobietą, noś spódnicę"...jestem
nią przecież i bez tego...prawda?
Obserwuj wątek
    • Gość: Asik Re: Bądź kobietą, noś spódnicę IP: *.w82-122.abo.wanadoo.fr 03.10.05, 09:50
      Dlugie spodnice tez sa sexi i nie musisz pokazywac zylakow.
      A to haslo to chyba tylko taki slogan, nie trzeba brac tak serio...
      • Gość: bromba TYLKO GDZIE DOSTAĆ ŁADNĄ DOBRZE SKROJONĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 10:45
        spódnice, jak się pytam? Ja musze zakładać spódnicę przynajmniej 3 razy w
        tygodniu i niektóre spódnice mam juz 3 lata lub dłużej, bo NIGDZIE, ale to
        NIGDZIE nie mogę dostać normalnej, dobrze skrojonej spódnicy. Nie jakieś
        kretyńskiej mini czy cygańskiego ciucha wlokącego sie za mną, tylko normalnej,
        wąskiej, dłuższej spódnicy, do ktorej można założyc czułenka (a nie obrzydliwe
        nosy) i w której kobieta normalnie wygląda.
        • Gość: Zwykły facet Re: TYLKO GDZIE DOSTAĆ ŁADNĄ DOBRZE SKROJONĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 14:35
          Od razu zaznaczam że nie jestem gejem, noszę spódnice i sukienki, rajstopy,
          szpilki bo lubię to robić. Co jest bardzo wazne dla mnie moja Żona też to
          uwielbia, a że na razie jest to strój ewidentnie przeznaczony dla kobiet toteż
          jestem klasyfikowany jako transwestyta, nie oznacza to że chcę być kobietą. Po
          prostu lubię te ubrania, bardzo chcę żeby były traktowane również jako męskie,
          ale na moich zachciankach się na razie kończy, a szkoda, naprawdę tego żałuję.
          • Gość: zwykły facet Re: TYLKO GDZIE DOSTAĆ ŁADNĄ DOBRZE SKROJONĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 14:36
            ups, to nie to miejsce na drzewku, jakby można było skasować i ten i
            poprzedzający post, proszę
          • Gość: Kobiecy Re: TYLKO GDZIE DOSTAĆ ŁADNĄ DOBRZE SKROJONĄ IP: 195.149.124.* 04.10.05, 14:01
            Choć jestem chłopakiem uwielabiam nosić spódniczki, sukienki i inne damskie
            ciuszki. Moim zdaniem jeśli ktoś ma ładne nogi i figurę to bezwględu czy jest
            dziewczyną czy chłopakiem powinien mieć wybór i możliwość ubierania się tak jak
            chcę. Ja lubię przebierać się za dziewczynę i namawiam innych chłopaków aby
            spróbowali.
            • Gość: Ania Re: TYLKO GDZIE DOSTAĆ ŁADNĄ DOBRZE SKROJONĄ IP: 195.149.124.* 04.10.05, 14:23
              Popieram, niech chłopcy również mają wybór i mogą ubierać się w spódniczki i
              sukieneczki. Pozdrawiam.
        • Gość: Andrw re. gdzie znależć ładna spódniczkę..... IP: *.lanet.net.pl 14.12.07, 19:12
          Hej,
          jest taki sklep z oddzieżą gdzie jest mnóstwo spódniczek długich i krótkich w
          róznych fasonach. to Camaieu (Camaieu to marka, którą uwielbiają kobiety. Bogata
          oferta jest pełna fanatazyjnych, oryginalnych propozycji na każdą okazję.
          Klasyczny styl przeplata....)
          interesuję sie spódnicami bo sam je noszę i wiele kupiłem na allegro. polecam te
          sklepy w galeriach w duzych miastach. Napewno tam Pani coś znajdzie dla siebie.
      • Gość: Kaliannazzzzzzzz Re: Bądź kobietą, noś spódnicę IP: *.play-internet.pl 21.06.24, 03:22
        Ja też uwielbiam sie ubierać w damskie ciuchy. Podstawa to rajstopy no i spódniczka. Często też ubieram grube czarne rajstopy które dociągam szelkami żebyś się nie zsuwały i nigdy nie ubieram majtek pod spód. Pamiętam jak miałem 5 lat i bawiły mnie trzy dziewczęta z sąsiedztwa i dla żartu przebrały mnie za małą dziewczynkę ubrały mi krótką sukieneczkę i rajstopy. Bardzo mi się to podobało czułem się jak dziewczynka od najmłodszych lat uwielbiam ubierać sie tak.
    • Gość: Zwykły facet Ja też chcę chodzić w spódnicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 10:07
      Jestem facetem. Jestem transwestytą. Jestem heteroseksualny, mam normalną
      rodzinę, cudowną Żonę i dzieci.

Żona mnie bardzo często ubiera w spódnice, ja sam również. Wiem że to jest
      wspaniały ubiór, lekki, zwiewny, absolutnie wygodny. Cieszę się że widok faceta
      w spódnicy przestaje dziwić. Chcę spokojnie chodzić tak po ulicy i nie być
      ofiarą ludzi nietolerancyjnych.

Szanowne Czytelniczki i Czytelnicy, jaki macie stosunek do absolutnie normalnego
      faceta, który prowadzi swoje jak najbardziej normalne życie w spódniczce,
      rajstopach i szpilkach?
      Zaznaczam że nie robię nic złego, po prostu żyję, pracuję, uczciwie płacę
      podatki, kocham moją Żonę, dzieci, buduję szczęśliwą Rodzinę.

Po moim Poznaniu chcę chodzić w spódniczce, rajstopach i szpilkach, po prostu
      chcę, uwielbiam to.
      • Gość: Też facet Re: Ja też chcę chodzić w spódnicy IP: *.adsl.inetia.pl 03.10.05, 13:08
        Jestem za!
      • Gość: xyz Re: Ja też chcę chodzić w spódnicy IP: *.globit.net.pl / 81.219.208.* 03.10.05, 14:22
        Popieram i nie widzę w tym nic złego. Historycznie spódnica/sukienka była
        elementem stroju zarówno damskiego, jak i męskiego. Dziś tradycja męskich
        kiecek przetrwala w Szkocji, w Azji gdzieniegdzie (sarong), no, u nas jeszcze w
        postaci sutanny ;)
        Ale na Zachodzie są kluby "męskich spódnic" - to trochę coś innego, niż
        transwestyci, bo oni nie przebierają się za kobiety, tylko noszą spodnice jako
        element stroju MĘSKIEGO.
        Inna sprawa to przebieranie się mężczyzn w stroje KOBIECE: nie tylko
        spódnica/sukienka, ale też np. szpilki, makijaż, sztuczne busty... Mnie to nie
        przeszkadza, bywa nawet zabawne, zwłaszcza jak kolo jest zgrabny... to
        przyjemnie popatrzeć, tak samo jak na ładną laseczkę.
        Nie jestem gejem - transwestyci mnie nie podniecają - ale np. z przyjemnością
        obejrzałem kiedyś w telewizji relację z jakiegoś konkursu piękności dla trans.
        Ci chłopcy, szczupli, świetnie umalowani, w ekstra ciuchach, poruszający się z
        dużym wdziękiem - byli po prostu "estetyczni" :)
        • Gość: Zwykły facet Re: Ja też chcę chodzić w spódnicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 14:35
          Od razu zaznaczam że nie jestem gejem, noszę spódnice i sukienki, rajstopy,
          szpilki bo lubię to robić. Co jest bardzo wazne dla mnie moja Żona też to
          uwielbia, a że na razie jest to strój ewidentnie przeznaczony dla kobiet toteż
          jestem klasyfikowany jako transwestyta, nie oznacza to że chcę być kobietą. Po
          prostu lubię te ubrania, bardzo chcę żeby były traktowane również jako męskie,
          ale na moich zachciankach się na razie kończy, a szkoda, naprawdę tego żałuję.
          • Gość: xyz BĄDŹ FACETEM - NOŚ SPÓDNICĘ !!! IP: 81.219.208.* 03.10.05, 17:16
            Hę, to nawet nieźle brzmi ;) Trzeba chyba kiedyś spróbować :))))
            • Gość: Zwykły facet Re: BĄDŹ FACETEM - NOŚ SPÓDNICĘ !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 17:48
              może i nas pod tą akcję podepną ROTFL
          • ebach81 Re: Ja też chcę chodzić w spódnicy 03.10.05, 21:27
            No cóż, pomyślmy jak to mogło się stać, że kobiety zdominowały spódnicowy
            świat. Może poprostu z zazrdości, może poprostu faceci mają zbyt zgrabne nogi,
            często znacznie mniejsze problemy z Zylakami. A tak na powżnie, co roku, latem
            mój chłopak mi zazdrości, że mogę sobie założć krótką zwiewną spódniczke, a n
            musi chdzić w długich spodniach. Faktem jest, że w wiele miejsc nie wypaa
            facetowi zakładać krótkich spodenek, np do pracy, na egzamin na studiach itp. A
            my tego problemu nie mamy - Jestem za spódniczkami dla facetów.
            • Gość: xyz Re: Ja też chcę chodzić w spódnicy IP: *.globit.net.pl / 81.219.208.* 04.10.05, 02:00
              coraz bardziej się przekonuję - no na lato to rzeczywiście jest patent.
          • Gość: ewik Re: Ja też chcę chodzić w spódnicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.05, 07:46
            Nie czarujmy sie albo to prowokacja ale normalni ,to nie jesteście.
            • Gość: LULA no to przypomnij sobie wszystkie starożytne stroje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.05, 09:08
              zwróć uwagę jak "bosko" wyglądał np. Apollo. Przy wysokich temperaturach
              naprawdę nie ma nic lepszego niż spódniczka (sukienka). Ale zimą wolę spodnie.
              • hermina5 Re: no to przypomnij sobie wszystkie starożytne s 04.10.05, 09:43
                Co nie była spódniczka moja droga, ale stroj grecki zwany chitonem doryckim:P I
                jest spora rożnica między zimą w Grecji + 8-10 stopni, a zimą w Polsce - 10
                stopni.
                • strikemaster Re: no to przypomnij sobie wszystkie starożytne s 15.10.09, 00:13
                  Jakby lata w Polsce były zimne? :D
                  BTW na zimę gruby 5-jardowy kilt, w Szkocji dają radę to w Polsce też się da.
            • Gość: Ździho PANOWIE TEŻ CHCA NOSIC SPÓDNICE!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 04.10.05, 09:43
              Wszystko co rzadkie jest nienormalne, dopóki się nie upowszechni i opatrzy.

Tak jak np. panie w spodniach!

Ale panowie w kiltach reklamujący szkoły angielskiego w W-wie robią dobrą
              robotę. :-)

Panowie, nie wstydźmy się! Zmieniajmy nastawienie społeczeństwa! Bierzmy
              przykład z pierwszych kobietach w spodniach! Spódnice są też i dla nas!
              • Gość: Paweł Re: PANOWIE TEŻ CHCA NOSIC SPÓDNICE!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.05, 17:15
                Ja też się zgadzam,skoro kobiety noszą spodnie to faceci mogą nosić spódnice!
                Jestem za tym.
            • Gość: xyz Re: Ja też chcę chodzić w spódnicy IP: *.globit.net.pl / 81.219.208.* 04.10.05, 10:20
              Możesz zdefiniować pojęcie "normalny"?
              • Gość: xyz Re: Ja też chcę chodzić w spódnicy IP: *.globit.net.pl / 81.219.208.* 04.10.05, 10:24
                To pytanie powyżej jest do "ewik". Tylko na drzewku nie za bardzo tak
                wygląda ;) Choć odpowiedzi już pewnie udzielił ktoś wyżej: człek prosty za
                normalne uważa to, co znane. W PL na przykład: złodziejstwo ;))))

Mówiąc poważnie to nie widzę przeciwwskazań, skoro mogli starożytni i mogą
                Szkoci,żeby "normalny" Polak założył coś na kształt sukienki. W sumie, czemu
                nie?
                • Gość: Ździho Re: Ja też chcę chodzić w spódnicy IP: *.adsl.inetia.pl 04.10.05, 12:32
                  "Mówiąc poważnie to nie widzę przeciwwskazań [...],żeby "normalny" Polak założył
                  coś na kształt sukienki. W sumie, czemu nie?"

Jak to jest że księża na przykład mogą chodzić w sukience? I nikt się nie
                  obrusza i nie wyzywa ich od nienormalnych?

Odpowiadam: bo wszyscy się przyzwyczaili!

Panowie do dzieła! Może nie od razu w szpilkach i kabaretkach (na to przyjdzie
                  czas później ;-) ale coś trzeba z tym zrobić!
                  • strikemaster Czy ktoś to jeszcze obserwuje? 15.10.09, 00:16
                    Szpilki są niewygodne, kabaretki na faciecie chyba by wyglądały cokolwiek śmiesznie, ale potwierdzam, ze kilt (też taka spódniczka) jest wyjątkowo wygodny.
                    BTW od 2005 minęło już trochę czasu a zmian nie widać. Jest tu jeszcze ktoś?
                    • muis2008 Re: Czy ktoś to jeszcze obserwuje? 28.10.09, 22:24
                      strikemaster napisał:

> Jest tu jeszcze ktoś?

Jestem :)
                      • strikemaster I jak idzie świętowanie? 30.10.09, 17:12
                        Do roboty jakoś się nie odważyłem pójść w kilcie, obwaiam się, ze mój szef nigdy o czymś takim nie słyszał, dziewczyny też przyszły w spodniach, bo za zimno. :(
                        • muis2008 Re: I jak idzie świętowanie? 30.10.09, 18:41
                          Pogoda wszystko zepsuła :(
                          • strikemaster Re: I jak idzie świętowanie? 30.10.09, 19:06
                            Nie przejmuj się, 1 maja będzie Dzień Mężczyzn w Spódnicach, będzie cieplej może kobiety wyjdą wtedy masowo w spódniczkach i będą nas zachęcać żebyśmy też spróbowali? Jakby nie było, tradycyjnie spódnice są tak samo męskie, jak i kobiece.
            • Gość: Zwykły facet to nie prowokacja... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 11:40
              Gość portalu: ewik napisał(a):

> Nie czarujmy sie albo to prowokacja ale normalni ,to nie jesteście.

to nie prowokacja i wcale nie jesteśmy nienormalni, też chcemy chodzić w
              spódnicach, czuję się w takim ubraniu doskonale, niestety tylko w domu i czasem
              w nocy w ogrodzie, a chcę np iść tak z Żoną do kina, do teatru, na spacer czy
              zakupy, nie wiem czymu powiedziałaś że to nienormalne, przecież my nic złego nie
              robimy
      • Gość: ~peer Re: Ja też chcę chodzić w spódnicy - NIE IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 12.10.05, 16:16
        Czy można wyrażać myśli niezgodne z politycznym tonem UE??
        Wracając do POSTÓW - odpowiedzi na wołanie transwestyty sądzę, że co innego
        jest nosić męskie stroje przypominające suknię (jak w Arabii) a co innego
        celowo ubierać się w stroje kobiece. Czy to w sukienki, spódnice, czy damskie
        spodnie.
        Dla mnie to jest obrzydliwe jak ktoś próbuje wepchnąć się w inną płeć niż jest.
        Nie przekonują mnie oficjalne stanowiska, okazuje się bowiem, że wiele dewiacji
        można leczyć. Dla mnie facet który marzy aby ubierać się kobieco jest takim
        samym dewiantem jak ten co chce dzieciom pokazywać genitalia. Jednak władze UE
        prowadzą politykę akceptowania czego tylko się da i dzięki temu doczekaliśmy
        się w europie pseudomałżeństw homoseksualnych adoptujących na dodatek dzieci. I
        tak zmierzamy do upadku cywilizacyjnego. Niedługo nie będzie można odróżnić co
        jest dobre a co złe, co normalne,a co chore.
      • Gość: marek Re: Ja też chcę chodzić w spódnicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 17:13
        lubię ubierac sie w kiecki,pończoszki i szpilki,jestem hetero,ale mam żonę ktora tego nie chce zrozumieć i narazie mam maly problem z tego powodu
      • no-popis Re: Ja też chcę chodzić w spódnicy 16.07.24, 06:41
        Gość portalu: Zwykły facet napisał(a):

> Jestem facetem. Jestem transwestytą. Jestem heteroseksualny, mam normalną
        > rodzinę, cudowną Żonę i dzieci.
        .....
        > Po moim Poznaniu chcę chodzić w spódniczce, rajstopach i szpilkach, po prostu
        > chcę, uwielbiam to.
        No i chodż a będę pierwszym, który Cię obroni. Będę jednocześnie pierwszym, który Cię zaatakuje jak będziesz oczekiwał jakieś taryfy ulgowej bo .....dostałeś mandat bo chodzisz w spódnicy na czerwonym świetle a to ...represje wobec transwescytów.
    • Gość: chinche nogi, nogi ach te nogi IP: 213.17.168.* 03.10.05, 10:09
      ja nosilabym czesciej spodnice, gdyby nie dwa problemiki:
      1) mam grube łydki
      2) mam dosc owlosione nogi.

Na zarzut ze moge nosic dlugie odpowiadam - nie moge, bo wygladam pokracznie,
      idealne dlugosciowo sa dla mnie spodnice proste za kolana ale takie z drugiej
      strony podkreslaja te nieszczesne łydki.

Na zarzut drugi - depilacje mnie wykańczają, zwyczajnie juz nie chce mi sie
      marnowac na nie czasu. bo za tydzien, maksimum dwa zabawa zaczyna sie od nowa.
      pewnym rozwiazaniem sa czarne rajstopy, ale nie zawsze pasuja....

• Gość: Szkot to jest dyskryminacja, dlaczego tylko kobiety? IP: *.chello.pl 03.10.05, 10:13
      a my Szkoci nie możemy nosić?
    • Gość: maczo men [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 10:23
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • olias macho, kołku! macho! 03.10.05, 17:39
        to słowo z Meksyku. Tam jest język hiszpański, nie "amerykański".
        "maczo" - to pogardliwe określenie przez Meksykanina amerykańskiego turysty
        któremu się zdaje że może ....
    • Gość: fiutek Re: Bądź kobietą, noś spódnicę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 10:24
      A kto chce oglądać nogi całe w żylakach ? Albo chude jak u bociana ? Bleeeee .
      Żygać się chce .
    • Gość: asdf Re: Bądź kobietą, noś spódnicę IP: 193.109.212.* 03.10.05, 10:28
      Feministce nigdy nie dogodzi. ...
      • Gość: wera Re: Bądź kobietą, noś spódnicę IP: 62.233.130.* 03.10.05, 10:33
        Spódnica latem często. Nienawidzę rajstop! Niech ktoś w końcu wymyśli coś mniej
        wstrętnie elastycznego.
        • Gość: Kasia Re: Bądź kobietą, noś spódnicę IP: 195.116.22.* 03.10.05, 12:52
          Nieporozumienie, brak wiedzy - prawdopodobnie kupujesz przypadkowe rajstopy. A
          temat nie jest wcale taki banalny, Są różne b. rajstopty, poszukaj czegoś
          drozszego niż 10 złotych, a zrozumiesz o co chodzi np. Wolford Indywidual. Drogo
          jak diabli, ale... Da się na ten temat sporo znaleźć na sieci.
          • glonojad19 Re: Bądź kobietą, noś spódnicę 03.10.05, 12:57
            A pieniądze też da się znleżć w sieci:P Zauweaż, kto o tych spódniacach gada i
            je reklamuje- baby, które ostatni raz jechały autobusem do szkoły w
            dzieciństwie:P
            • Gość: Kasia Re: Bądź kobietą, noś spódnicę IP: 195.116.22.* 03.10.05, 13:25
              Nieprozumienie nr 2. Ogolnie racja, ale pisalam o czyms innym. Wymyslono juz
              "inne" rajstopy ;) Nie trzeba tego wymyslac. :) Tylko jak z wszystkim - co
              lepsze nie jest tanie. :((( Ale to to juz wszytko poukladane na tym świecie.
              Zobacz sobie tutaj: www.ewijas.pl Z rajstopami to całkiem skomplikowana materia
              jest... ;)
              • hermina5 Re: Bądź kobietą, noś spódnicę 03.10.05, 13:38
                No wiec właśnie piszę:))))Na tej stronie są opisane np. Sanpellegrino comodo,
                które lubię , ale które są zdaje sie 40 den i kosztuja 18 zł:)))) Rezultat?
                jezdzac komunikacją miejską masz je 4 dni, oczko , śmieci. A kazda spódnica
                potrzebuje rajstop, więc sorry,do niewygody spódnicy zimą, wkuzrajacych spojzreń
                (naprawde nie kazdy lubi takie "do9cenianie" kobiecości, dochodzi jeszcze kupa
                forsy na coś tak upierdliwie niszczacego sie, jak rajstopy. W tydzień mozna
                wydać na to 60 zł czyli miesięcznie...no włąsnie:))))))I dlatego nie dziwie sie
                zadnej kobiecie, że woli spodnie .
                • Gość: Kasia Re: Bądź kobietą, noś spódnicę IP: 195.116.22.* 03.10.05, 14:15
                  Ale ja nie mówie, że jest tanio. :))) To, żaden sekret, że praktycznie nie da
                  sie efektownego stroju skompletować za pół darmo. To niestety można między bajki
                  włożyć. Nawet taki detal jak rajstopy to potwierdza. Inna rzecz, że nie
                  wszystkie rajstopy lecą po jednym wyjściu (tu sie nie zgadzam). A tak ogólnie to
                  chodzio mi o coś innego. Chodziło tylko o to, że istnieją lepsze gatunkowo
                  rajstopy vide Calzedonia czy Wolford. I w sumie tylko tyle. :)))
                  • Gość: xemm Re: Bądź kobietą, noś spódnicę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.05, 09:54
                    Kasiu, nie wstyd trochę? Przestań tak na chama promowować klienta.

Gdzie te czasy, kiedy PRem zajmowali się ludzie choć troche bystrzy... A teraz
                    każdy może...
            • Gość: staphre Re: Bądź kobietą, noś spódnicę IP: *.physics.mun.ca 03.10.05, 14:02
              Uwielbiam nosić spódnice - to do spodni musiałam się przekonać. Jeżdżę
              autobusami, nie przepadam za elastycznymi rajstopami, spódnic szukam wszędzie, w
              ostateczności mam je co jakiś czas szyte. I zawsze mi się wydawało, że to, co
              się nosi to po prostu kwestia upodobań a nie czegokolwiek innego.
              • hermina5 Re: Bądź kobietą, noś spódnicę 03.10.05, 14:29
                Bo to dokładnie tak własnie jest:)))))Kwestia tego, co kto lubi
                :) I dltego taka akcja trochę nie ma sensu - to tak jakby zrobic akcję - jesz
                mięso , jesteś mordercą:) Ja nie jem, ale niech sobie inni jedzą, ja ich nie
                zmuszam do mojej diety, chcę żeby oi do swojej nie zmuszali:)
            • Gość: aapsik Re: Bądź kobietą, noś spódnicę IP: *.makler.local / 195.187.134.* 03.10.05, 15:19
              ee tam. ja codziennie jezdze komunikacja miesjka(a raczej geriatrykiem na
              kolkach:>) do pracy,na uczelnie, po urzedach i genralnie w ogole mi to nie
              przeszkadza. lepiej sie czuje w spodnicy.zima rowniez.a co do rajstop to jest
              taki wspanialy wynalazek stary jak swiat ale ciagle jary jak to mawiaja:
              ponczochy:)dla tej pani co nie lubi elastycznych to powiem ze sa tez
              nieelastyczne do ktorych trzeba nosic podwiazki albo pas tylko ze to
              rozwiazanie raczej na zime, gdy spodnice sa troche grubsze zeby sie te cudenska
              nie odcinaly na materiale:))
          • Gość: Ela Re: Bądź kobietą, noś spódnicę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.05, 15:55
            .. na sieci to tylko glony się wieszają. A w sieci znajdujesz szereg
            przydatnych informacji. Apropos rajstop - te powyżej 10 zł. za parę drą się ta
            samo ja te tanie.
        • Gość: marek do Wery Re: Bądź kobietą, noś spódnicę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 17:26
          jesli nie lubisz rajstop,to ubieraj kalesony,zobaczysz jakie to niewygodne,ja wole rajstopy i ponczochy
    • Gość: JA Re: Bądź kobietą, noś spódnicę IP: *.novartis.com 03.10.05, 10:48
      Spodnie są wygodne i ładne, łatwo w nich siadać (także po turecku), wchodzić do
      autobusu i samochodu, biegać po schodach. Nosząc spodnie odpada problem
      koszmarnych rajstop z tworzyw sztucznych (bo w końcu kto nosi bawełniane
      barchany), które drapią, drażnią i uciskają nogi, nie mówiąc juz o ich
      trwałości. No a w zimie - chyba by mi odpadł tyłek, gdybym nosiła kieckę...
      No i oczywiście do spodnicy trzeba mieć lepszą figurę.
    • Gość: Xandrus Re: Bądź kobietą, noś spódnicę IP: *.ae.poznan.pl 03.10.05, 10:48
      Noszenie lub nienosznie spodnicy to sprawa nie tylko wygody ale przede
      wszystkim estetyki. Jezeli kobieta ma zgrabne nogi - super, ale co maja zrobic
      te, ktore nie bardzo maja co pokazac ??
    • brokencircle Re: Bądź kobietą, noś spódnicę 03.10.05, 10:54
      Witam, wogóle jak jest racjonalny powód by kobiety nosiły coś takiego jak
      spódnica. Skąd to się wogóle wzieło itd. Jedyne co mi do głowy przychodzi to
      jakieś wczesne plemiona afrykańskie i okrywanie swojego przyrodzenia kawałkiem
      owijanego materiału. Być może wiąże się to również z seksualnością -
      tą "prymitywna" w której może każdy podświadomie chciałby się potaplać?
      Spódnicę jak wiadomo można szybko podwinąć.
    • Gość: anastazja Re: Bądź kobietą, noś spódnicę IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 03.10.05, 10:59
      a ja nie bede nigdy nosic spodnic bo mam grube nogi :p
      • Gość: Bunia Re: Bądź kobietą, noś spódnicę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 11:09
        A ja uważam inaczej - spódnice są idealne do okrągłej figury - szczególnie
        długie lub 3/4. Wyszczuplają. Wyglądają o wiele lepiej niż ogromne, obcisłe,
        pomarszczone spodnie. Sama (mając okrągłe kształty) noszę spódnicę niezależnie
        od pory roku. I dzięki temu czuję się kobieca i piękna. Poza tym, mając tego
        typu figurę, w spódnicy czuję się o wiele swobodniej.
        • Gość: NIka Re: Bądź kobietą, noś spódnicę IP: 213.17.162.* 03.10.05, 11:20
          A ja bym chciała uprzejmie poprosić, żeby panie PR i panie gwaizdy i panie
          dziennikarki też odkrochmaliły się od tego co, jak, kiedy i dlaczego noszę.
    • Gość: tenco Re: Bądź kobietą, noś spódnicę IP: *.toya.net.pl 03.10.05, 11:45
      ta pani na zdjeciu ma chyba za duze botki.
    • Gość: lukasprez Re: Do wszystkich panieniek! IP: *.cn.com.pl / *.cn.com.pl 03.10.05, 11:54
      Mam dla Was rade drogie kobietki. Lepiej weźcie sie za siebie i przestańcie
      straszyc ludzi na ulicach, na większośc z was nie da sie patrzec, nie ubrane,
      nie zadbane. Chcecie byc doceniane ale trzeba cos zaoferowac w zamian. Po to
      jestem z kobieta żeby było mi z nią przyjemnie (nie tylko duchowo) a gdybym
      chciał kogoś w spodniach w moim domu to bym sie związał chyba z facetem o
      pięknej duszy. Więc zadbajcie o siebie a nie narzekajcie.
      • kewah [...] 03.10.05, 12:12
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: kewah nie wyrzucac tego postu!!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.10.05, 15:55
          Powtarzam jeszcze raz: pocaluj sie w d... . A admin tego forum niech przeczyta
          post, do ktorego tyczy sie ten komentarz. Post jest obrazliwy, wiec razem z
          moim tez go usuncie.
      • Gość: zanek Re: Do wszystkich panieniek! IP: *.int.pan.wroc.pl 03.10.05, 13:23
        zadbaj synu o sanego siebie bo także wzbudzasz obrzydzenie
      • Gość: Alina Re: Do wszystkich chłopów ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.05, 16:12
        Chcecie mieć przy sobie i patrzeć na estetyczne kobietki lecz odzianie się w
        dobre szmatki kosztuje niemało. Sypnijcie więc groszem hojnie na coraz to nowe
        ciuszki, na estetyczne buciki, na kosmetyki, na fryzjera a waszym życzeniom
        stanie się zadość i powyciągany sweter i wypchane spodnie sprzed 5 lat znikną z
        garderób waszych kobiet.
      • Gość: komorka25 Re: Do wszystkich panieniek! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 18:45
        Gość portalu: lukasprez napisał(a):
        Mam dla Was rade drogie kobietki. Lepiej weźcie sie za siebie i przestańcie
        > straszyc ludzi na ulicach, na większośc z was nie da sie patrzec, nie ubrane,
        > nie zadbane. (...) Więc zadbajcie o siebie a nie narzekajcie.

Sam się weź w garść ciućmoku. Na facetów to dopiero się nie da patrzeć.
        Brzuszyska (zaawansowana ciąża piwno-spozywcza) wiszące na paskami, zaniedbana
        cera, byle jakie włoski - rzadko myte i rzadko strzyżone - rozdeptane buty,
        często zresztą klapki (ulica to nie plaża), połamane albo obgryzione pazury.
        Fuj!!!
        Ale każdemu się zdaje, że Apollo
    • aqwert Re: Bądź kobietą, noś spódnicę 03.10.05, 12:12
      Spódnice są super. Pasztetom maskują ohydę a ładnym kobietom podkreślają urodę.
      Oczywiście spódnice trzeba umieć sobie dobrać.
      • glonojad19 Re: Bądź kobietą, noś spódnicę 03.10.05, 12:53
        W życiu nie widziałem pasztetu w spódnicy...w papierze, w folii, w sreberku -
        to owszem! A co nosi kaszanka? A salceson? A pasztetowa:P
    • Gość: Iwan Re: Bądź kobietą, noś spódnicę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.05, 12:18
      Popieram obiem rękami i nogami!!

Dosyć babochłopów w spodniach!
    • Gość: adr. Re: Bądź kobietą, noś spódnicę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 12:28
      I nic pod spódnicą!
    • Gość: sybilla Re: Bądź kobietą, noś spódnicę IP: 217.153.125.* 03.10.05, 13:14
      A jak komus Bozia nie dala ladnych nog?
      Spodnica czesto uwypukla kompleksy!
      • ewania77 Re: Bądź kobietą, noś spódnicę 03.10.05, 13:31
        Noszę czasami spódnice, ale nie ma to jak wygodne spodnie lub spodenki. Lubię
        jeździc na rowerze i uprawiac sport, więc najczęściej noszę spodnie, które też
        są bardzo sexi (te dopasowane). Spódnice to tak od wielkiego dzwonu, do teatru
        czy na imieniny cioci. Może i szkoda, bo są ładne i kobiece itp, ale dla
        większości z nas liczy się jednak wygoda i zdrowie (ciepło)
    • Gość: Edvin PR TBWA - czy to czasem nie pomysł Ink&Co? IP: *.aster.pl 03.10.05, 13:38
      Czy akcja o spodnicach to nie jest czasem odgrzany kotlet sprzed 2 lat? wtedy
      projekt robiła agencja Ink&Co, w ramach JWT - to nie jest jakieś zapożyczenie
      pomysłu czy coś? To było przecież..
      • Gość: xemm Re: PR TBWA - czy to czasem nie pomysł Ink&Co? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.05, 09:51
        To chyba kontunuacja, podejrzewam, że klient (producent rajstop) ten sam.
        Zabawne, ale kiedy 2 lata temu ogłoszono akcję, wyborcza komentowała, że
        sponsorem akcji powienien być producent leku na zapalenie pęcherza - a teraz,
        proszę, same ochy i achy... Trochę głupio.
    • kochanica-francuza jestem świadoma swej kobiecości i dlatego noszę 03.10.05, 13:55
      SPODNIE,bo i w nich jestem kobietą! buahahaha
    • piegusik77 Hmm... 03.10.05, 14:10
      Najpierw panie zidentyfikowaly wady noszenia spodnic: ze niewygodne, ze trudniej
      sie dobrze ubrac, ze faceci sie gapia, i one wola spodnie... po to tylko, zeby
      wymyslic akcje propagujaca noszenie spodnic! Gdzie sens, gdzie logika??
      Alez dlaczego, mile panie, mamy sie dobrowolnie umartwiac, i to zbiorowo, i to
      robiac z faktu noszenia spodnicy jakis feministyczny happening?! ;)
      Jesli juz musicie organizowac akcje, to czy nie lepiej, aby w jakims naprawde
      waznym i potrzebnym celu?
      • cathlea Re: Hmm... 03.10.05, 17:25
        > Najpierw panie zidentyfikowaly wady noszenia spodnic: ze niewygodne, ze trudnie
        > j
        > sie dobrze ubrac, ze faceci sie gapia, i one wola spodnie... po to tylko, zeby
        > wymyslic akcje propagujaca noszenie spodnic! Gdzie sens, gdzie logika??
        W zeszłym roku (a być może i w tym) jednym ze sponsorów tej akcji był producent
        rajstop. A do spodni rajstopy nie są takie potrzebne...
      • nietakasama Re: Hmm... 03.10.05, 20:05
        piegusik77 napisała:

> Najpierw panie zidentyfikowaly wady noszenia spodnic: ze niewygodne, ze
        trudnie
        > j
        > sie dobrze ubrac, ze faceci sie gapia, i one wola spodnie... po to tylko, zeby
        > wymyslic akcje propagujaca noszenie spodnic! Gdzie sens, gdzie logika??
        > Alez dlaczego, mile panie, mamy sie dobrowolnie umartwiac, i to zbiorowo, i to
        > robiac z faktu noszenia spodnicy jakis feministyczny happening?! ;)
        > Jesli juz musicie organizowac akcje, to czy nie lepiej, aby w jakims naprawde
        > waznym i potrzebnym celu?

Ot i mnie to tez dziwiło- najpeirw zastanwiają sie czemu noszenie spódnic im
        nie odpowiada, a potem namawiają do tego inne kobiety (do noiszenia, a nie
        marudzenia)...
        Dziwna logika :)

nota bene, wypraszam sobie insynuacje że to feministyczna inicjatywa-
        feministkom raczej taka akcja by nie podpasiała, w imię zasady ze kobiecosc ma
        wiele odcieni, a hało "bądx kobietą noś spódnicę" sugeruje ze bez tej spódnicy
        niejest się już kobietą- dla mnie to haselko ala Glamour- co kogo obchodzi w
        czym ja sie czuję kobietą?

Sa kobiety ktore wyglądają w spódnicach jak potwoierki- czy nie są kobietami
        wobec tego? Dziwna akcja jak dla mie...
        Trochę w stylu kolorowych pisemek głoszących że "musisz to mieć"
    • johnny-kalesony Re: Bądź kobietą, noś spódnicę 03.10.05, 15:09
      Od jakiś 5-6 lat mamy w RP istny festiwal systematycznego chamienia: Lepper w
      parlamencie, hip-hop w radio prezentowany jako "muzyka", promowanie agresywnego
      homoseksualizmu ... wszystko po to, żeby usilnie było inaczej niż normalnie.
      Dlatego też nie należy się dziwić, że i kobiety wpisują się w tendencje
      chamienia i wynaturzania obecnych czasów, upodabniając się do mężczyzn.

Osobiście na kobiety w gaciach nie zwracam najmniejszej uwagi, ponieważ
      olbrzymia większość wygląda w nich karykaturalnie. Poza tym - dziwi mnie, że
      młode i atrakcyjne kobiety nie chcą być sobą i okazywać swojego wdzięku, kiedy
      są w odpowiednim wieku.
      Czyżbyście czerpały wzory z obyczajowości sióstr z "bratniego" islamu?
      Skoro więc już prawie wszystkie nosicie gacie, to kiedy założycie moherowe
      berety?

Pozdrawiam
      Keep Rockin'
      • Gość: Makeva Re: Bądź kobietą, noś spódnicę IP: 83.238.11.* 03.10.05, 15:34
        Zwariowałeś? Czy to nie islam zabrania kobietom noszenia spodni?
        Aha, aha, no tak... ty po prostu chcesz, żeby kobiety chodziły po ulicach
        prawie nago, bo to jest kobiece...

żałosne
      • Gość: Janka Re: Bądź .., noś spódnicę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.05, 16:05
        Czy to temat zastępczy? Po co zawracacie głowę kobietom, które i tak niejedno
        mają na głowie i poruszają się półbiegiem aby ze wszystkim zdążyć. Wtedy w
        spodniach jest wygodnie i ciepło. Kobiety niepracujące też traktują spódnice
        jak dopust boży bo sprzątać w nich wybitnie niewygodnie. Estetyzującym
        mężczyznom radzę aby sami zaczęli nosić spódnice.
        • Gość: Zwykły facet bardzo chętnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 16:12
          w domu noszę, prawie zawsze taką samą jak moją zakłąda Żona, na ulicy też chcę
          nosić i nie uważam tego za jakis ogranicznik
        • nietakasama Re: Bądź .., noś spódnicę 03.10.05, 20:14
          Jap :)
          Spódnice -tak, ale nie w imię czyjegoś pasienia oczu, i nie na siłę :)
      • nietakasama ach dżony :) 03.10.05, 20:13
        znalazłam cię i tutaj.
        Po 1: agresywnego homeseksualizmu u nas nie uwidzisz (episkopat by nie
        pozwolił ;P)

po 2: jesli deklarujesz ze nie zwracasz uwagi na kobiety w spodniach, to jesteś
        kłamcą- oj tak tak, wiem jak faceci potrafią patrzeć...
        Bo gdyby uroda kobiety zależała od tego co zakłada poniżej pasa, to kobietami
        mogliby być równie dobrze mężczyźni w spódnicach.

po 3: kobieta nie służy do bycia atrakcyjną.(women are not for decoration-
        pamiętasz?)
        Tak jak i mężczyzna.
        Wniosek z tego taki, że kiedy przestaje być "młoda i atrakcyja" ciagle jest
        kobietą.
        A poza tym, co to zanczy "atrakcyjna"? Rzecz gustu kalesonie, rzecz gustu...

I jeszcze tak sobie myśle- nie sprawia mi naprawde przyjemnoścu słuchanie
        niewybrednych komentarzy takich zatwardziałych niby-seksistów jak ty, gdy
        założę spodnicę. Ostatecznie do noszenia spódnić zniechęcili mnie... napaleni
        panowie nie umiejacy trzymac rąk przy sobie.
        Takie zaczepki stały się dla mnie na tyle krepujące, że teraz już prawie nie
        ubieram spódnic. Bo nie chce się czuć jak mięsko dla faceta. Lubię kiedy patrzy
        mi się w oczy :)
    • Gość: Misiek Bądź kotem i jedz myszy! IP: *.adsl.inetia.pl 03.10.05, 15:32
      Głupi tytuł, swoja drogą. To tak jakby od noszenia jakiejś części garderoby
      zmieniała się płeć. :-)

Nie jeden pan chciałby się stać kobietą i gdybyż to było takie proste jak
      założenie spódnicy!
    • Gość: doral2 Re: Bądź kobietą, noś spódnicę IP: 213.241.35.* 03.10.05, 15:38
      Rzeczywiście, 30 października, kiedy wieje i leje, zimno jak nieszczęście -
      wtedy, własnie wtedy należy nosić spódnice. Chyba ktoś na rozum upadł. Zamiast
      namawiać na spódnice na wiosnę i lato, namiawiają własnie wtedy kiedy jest
      najlepszy sezon na zapalenie jajników, pęcherza, przeziębienia, anginy i grypy.
      Doskonały pomysł. Popieram w całej rozciągłości, jestem za a nawet i przeciw.
      Jedno tylko pytanie - kto zapłaci kobietom za zwolnienie lekarskie i stracone
      zdrowie??? Czyżby spódnica??
    • Gość: Renia Re: Bądź kobietą, noś spódnicę ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.05, 15:49
      Spódnice są niewygodne, zbyt przewiewne albo krępują chód, są zazwyczaj
      fatalnie uszyte. W sklepach nie ma spódnic dla dojrzałych kobiet, są za to
      wyłącznie dla siusiumajtek, frywolnych panienek lub q-rewek. Uszyte są ze
      sztucznych burych szmat, które się elektryzują, albo z jeansu tak obcisłego, że
      przedziałek w pośladkach widać.NIE będę więc ich nosić.
      • Gość: Oleńka Re: Bądź kobietą, noś spódnicę ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 15:54
        ja spodnice nosze rzadko-nie czuje sie w takim stroju najlepiej,chyba ze wiem
        ze komus sprawie tym ogromna przyjemnosc-wtedy rzeczywiscie czuje sie bardzo
        kobieco-ale z domu w spodnicy wtedy nie wychodze :P
        • Gość: maria Re: Bądź kobietą, noś spódnicę ? IP: *.devs.futuro.pl 03.10.05, 16:05
          a co ja mam zalozyc jak mam grube lydki, bardzo bym chciala, tym, bardziej dla
          faceta mojego ale mam wrazenie ze wtedy kazdy patrzy na moje nogi, juz nawet
          zwatpilam ze cwiczeniami poprawie ksztalt lydek. co do rozlozystych bioder tu
          akurat nie problem bo spodnice ladnie leza w tym ukladzie...
      • Gość: komorka 25 Re: Bądź kobietą, noś spódnicę ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 18:50
        Gość portalu: Renia napisał(a):
        > Spódnice są niewygodne, zbyt przewiewne albo krępują chód, są zazwyczaj
        > fatalnie uszyte. W sklepach nie ma spódnic dla dojrzałych kobiet, są za to
        > wyłącznie dla siusiumajtek, frywolnych panienek lub q-rewek....

Święta racja. Kupienie normalnej spódnicy dla dobrze zbudowanej 40-latki
        graniczy z cudem. Chyba autorzy rozmaitych "kolekcji" nie mają pojęcia jak
        wyglada kobieta. Pomijam, że nie wiedzą jak wygląda spódnica.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka