pressforum 17.10.05, 23:54 poznanski fakt dal ciala. dramat prawda? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zuza Re: pomylka faktu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 08:20 nie każdy czyta Fakt i nie każdy leci od razu na ich stronę więc o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
pressforum Re: pomylka faktu 18.10.05, 08:59 przeczytasz w wirtualnych mediach, w depeszach pap i pewnie jeszcze tu i odzie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
david.locke Re: pomylka faktu 18.10.05, 09:40 Ech dorzuce linka, bo czesc kolegow jest jak widze mocno leniwa i zamiast szukac odpowiedzi prosi o podanie jej na tacy ;))) www.wirtualnemedia.pl/document.php?id=385760 A w kwestii samego faktu. No coz poprostu beda mieli enty proces (cos mi sie kiedys obilo o uszy, ze maja juz przeszlo 200 procesow w toku, ale to moze falszywa infromacja) Nie po raz pierwszy walneli takiego ""babola". Jakis czas temu wydrukowali zdjecie faceta z piwem i podpisem typu: "skandal posel Szarawarski zamaist siedziec na sali plenarnej rano raczy sie piwem w sejmowej restauracji" Tyle ze na zdjeciu zamiast posla byl jakis inny bogu ducha winny czlowiek. Konkretnie pracownik kacelarii sejmu, ktory spedzal wlasnie ostatni dzien przed emerytura w pracy :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) pozdrawiam DL Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kidler Re: pomylka faktu 18.10.05, 09:49 pressforum napisał: > poznanski fakt dal ciala. dramat prawda? Czytalem kiedys o najwiekszej wpadce polskiej prasy przed wojna: Do Polski przyjechala z wizyta krolowa holenderska, ktora w prezencie przywiozla z soba kilka rasowych sztuk bydla. Pod zdjeciem Królowej wychodzacej z Salonki, dano podpis: "Pierwsza rozplodowa krowa holenderska opuszcza wagon.." Odpowiedz Link Zgłoś
mr.phelps Re: pomylka faktu 18.10.05, 11:49 Nie przesadzałbym, pomyłka została prawie natychmiast wyjaśniona, więc szkody nie są wielkie. Facet wydębi od nich 50 tysięcy i zrzeknie się roszczeń. Ciekawe, że nie przejmował się ten naczelny, kiedy jego gazeta atakowała zasłużoną opozycjonistkę konińską Bożenę Brzezińską. To była prawdziwa nagonka, jak się okazało, na bardzo mizernych podstawach. Wtedy ten Pan sie jakoś nie przejmował Odpowiedz Link Zgłoś
pressforum Re: pomylka faktu 18.10.05, 12:25 jak wiemy gazeta to nie fabryka srubek i akcja jest zawsze dynamiczna - stad pomylki. czasem mniejsze, czasem potezne babole. no i procesy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed Re: pomylka faktu IP: *.acn.waw.pl 18.10.05, 12:25 Dziennikarze powinni pracować w bardziej komfortowych warunkach, mieć więcej czasu, asystentów do pomocy i lepiej zarabiać. Wtedy byłoby mniej błędów. Odpowiedz Link Zgłoś
8macek Re: pomylka faktu 18.10.05, 19:25 "Fakt" jest sam w sobie czystą formą pomyłki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed Re: pomylka faktu IP: *.acn.waw.pl 18.10.05, 19:41 Jacy czytelnicy taka gazeta. Nie ma cudów. Na przykład SE startował z dość wysokiego (jak na brukowiec) pułapu a potem było gorzej i gorzej. Do półanalfabetów dociera tylko prymitywny przekaz i trzeba się z tym pogodzić. Nie można jednak robić przekłamań. Żadne tłumaczenia tu nie pomogą. Nawet w gazetce dla imbecylów trzeba trzymać się faktów. A w "Fakcie" to już szczególnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyzio A konsekwencje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 09:13 Sprawa największej tegorocznej pomyłki w prasie już odeszła w zapomnienie? Koleś został obsrany podejrzeniem o pedofilię i nic? Ciekawe! Kto odpowiedział za tą pomyłkę? Czy zwolniono winnych dziennikarzy z poznańskiego oddziału Faktu? Czy zwolniono edytora, który wstawił do gazety niewłaściwe zdjęcie? Możeby tak wydrukował Fakt zdjęcia swoich dziennikarzy odpowiedzialnych za tą wpadkę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kir Re: pomylka faktu IP: *.lubsza.sdi.tpnet.pl 02.11.05, 09:28 pressforum napisał: > poznanski fakt dal ciala. dramat prawda? Jak dramat to rożnych rzeczy można się domyślać komu ten poznański "Fakt" dał tego ciała.A że dramat to już kolejny raz słyszę.Czyli musiało być to nie to ciało POzdrawiam Kir Odpowiedz Link Zgłoś
misio_zalogowany Re: pomylka faktu 02.11.05, 09:40 za "najwiękzą tegoroczną pomyłkę w prasie" uznać można raczej "gang w Komendzie Głównej" Odpowiedz Link Zgłoś
pressforum Re: Pisałem o dramacie n/t 02.11.05, 10:35 oj Kir. Twoja wypowiedz to niezla figura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kir Re: Pisałem o dramacie n/t IP: *.lubsza.sdi.tpnet.pl 02.11.05, 11:22 Całe szczęście,że się nie obraziłeś Pozdrawiam Kir Odpowiedz Link Zgłoś
pressforum Re: Pisałem o dramacie n/t 02.11.05, 11:28 ja sie nie obrazam (na ogół). jestem wyzuty i pozbawiony ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kir Re: Pisałem o dramacie n/t IP: *.lubsza.sdi.tpnet.pl 02.11.05, 12:07 pressforum napisał: > ja sie nie obrazam (na ogół). jestem wyzuty i pozbawiony ;) Do końca to tak w to nie wierzę:DDD Pozdrawiam Kir Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyzio Czemu sprawa ucichła? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 15:21 Czy sprawa tej fatalnej pomyłki "dziennikarskiej" już została wyjaśniona, a pokrzywdzona osoba dostała jak w każdym innym cywilizowanym kraju 100 tys. dolarów odszkodowania od tej szmaty, którą jest Fakt? Dzisiaj w Fakcie na 1 stronie napisali, że kolesie z Włodowa, którzy dokonali samosądu są bohaterami! Zgroza!!! Odpowiedz Link Zgłoś