Dodaj do ulubionych

Bajka o Mandarynie

IP: *.mrzezyno.sdi.tpnet.pl 04.11.05, 08:20
Cyt. "Siebie nie uważam za beztalencie. Gdyby tak było, to oznaczałoby, że ci
wszyscy, którzy kupują moje płyty, są albo głusi, albo się mylą."
Kochanie całkowicie się z Tobą zgadzam, dokładnie masz 100% racji, tylko
uwaga ta nie dotyczy tego, za co Ty siebie uważasz, ale tego, kto kupuje
Twoje płyty!!! Jednego możesz być pewna: JA ICH NIE KUPIĘ , a nawet nie
ściągnę z netu;-)
Obserwuj wątek
    • ksywa Re: Bajka o Mandarynie 04.11.05, 09:12
      A ja chcę przeczytać bajkę "Jak Mandaryna Amerykę podbijała". Gdzie mogę ją
      znaleźć?
      PS: Niesłychanie wazeliniarski wywiad.
      • Gość: legenda_ludowa Re: Bajka o Mandarynie IP: *.il.pw.edu.pl / *.il.pw.edu.pl 04.11.05, 10:09
        Nie znacie się. Mandaryna jest fajowa.
        P.S. Doda też :)
        • Gość: bet do legenda_ludowa IP: *.crowley.pl 04.11.05, 10:12
          bo ma fajniesze to i owo? Zgadzam sie Mandaryna jest fajniesza, fajniejsza
          plastikowo :D
          • Gość: bet Re: do legenda_ludowa IP: 87.207.80.* 04.11.05, 15:44
            A CIEBIE N IE STAĆ NA PLASTIK?
            NO WIDZISZ? PRACUJ JAK ONA TO MOŻE
            SIE DOROBISZ, ALE CZY TO POMOŻE?
            MANDARYNA NIE BEDZIESZ, BO KŁOPOTY
            MASZ Z MYŚLENIEM.ROZSĄDNY CZLOWIEK
            NIE ZAZDROŚCI I NIE JEST ZAWISTNY.
            NAPCHAJ SOBIE WATĄ SWOJE BALONY
            JAK NIE MASZ CZYM.krecik99
        • biserka79 Że co??!?? 04.11.05, 14:19
          A ty jestes głucha i strasznie tandetna, jeśli tak "myślisz"...
        • Gość: legenda_ludowa nap Re: Bajka o Mandarynie IP: 87.207.80.* 04.11.05, 15:41
          Masz rację. To najpiękniejsza i "smakowita
          mandarynka" a przy tym madra dziewczyna.Zak
        • Gość: Fryderyk Schop-en Re: Bajka o Mandarynie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.11.05, 02:11

Najlepszą muzykę grał AC/DC

• Gość: bet Re: Bajka o Mandarynie IP: *.crowley.pl 04.11.05, 10:10
        zgadzam się, wyjątkowo"nudny?" wywiad? wazelina uszami wychodzi. Jak tam
        Mandaryna w Stanach było? Szybko jakoś wróciłaś. Ile koncertów dałaś? inaczej,
        ile miałas zaplanowanych bo podobno zagrałas tylko raz? hihi wredna jestem, ale
        kobieta troszke się zagalopowała!
        • Gość: cs oj mandaryna IP: *.k358.webspeed.dk 04.11.05, 18:22
          Won do garow, amatorko zafajdana, nie zajmuj miejsca ludziom, ktorzy cos umieja.
          Bo ty nic nie potrafisz, ani spiewac, ani tanczyc, nic.
          Twoje ryki w Sopocie to byl skandal, i jeszcze banda naciagaczy kaze ludziom
          placic za bilety, wstyd i hanba !!!
          Wynocha z estrady, to nie miejsce dla pseudo-piosenkarek wyjacych jak rodzaca hiena.
          PRECZ !!!
          • Gość: gh Re: oj mandaryna IP: *.chello.pl 04.11.05, 23:11
            Gość portalu: cs napisał(a):

> Won do garow, amatorko zafajdana, nie zajmuj miejsca ludziom, ktorzy cos
            umieja

A kim ty jesteś, podejrzewam że obsmarkanym dupkiem, który wydał pare złotych
            na Sopot i teraz do końca swiata będzie sie wyżywał na Mandarynie.
            • Gość: wzorzec [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.05, 23:57
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: zgred Re: oj slodka mandarynka IP: *.chello.pl 05.11.05, 06:19
            mandaryna jestes OK. pierwszy przeboj Boney M. nagraly podstawione osoby. a potem ludzie to kupowali
            jak swieze buleczki. w polsce na ich koncert przyszlo tyle ludzi ze policja na koniach musiala rozpedzac
            tlumy chetnych bez biletu...
            spiewasz jak umiesz:) a do tego jestes ladna i slodka. czego chciec wiecej? i jesli ktos to kupuje to jest
            OK. wystarczy ze dajesz radosc. tak malo trzeba by znalezc szczescie... a jesli ktos cie nie lubi? olac go!
            to nieudacznicy ktorzy zazdroszcza WSZYSTKIM ktorym udaje sie robic cos fajnego.
      • at_work To plagiat 04.11.05, 10:24
        Jest już "Bajka o cudownym Mandarynie"
        A tej za Chiny dzieciom nie przeczytam.
        _
        Blond power.
        • Gość: fuut Re: To plagiat IP: *.www-cache.demon.co.uk 04.11.05, 12:00
          Boję sie otworzyć lodówke.
          --
          fuutott.net
      • Gość: ksywa Re: Bajka o Mandarynie IP: 87.207.80.* 04.11.05, 15:39
        Zazdrość to brzydka wada.
        Ty niczego nie osiagniesz.Jan
    • at_work Jednego można pogratulować blondynce 04.11.05, 10:14
      Szczerości!

_
      Prawdziwe blondynki krytyki się nie boją.
    • Gość: Irenka Re: Bajka o Mandarynie IP: *.zeto.opole.pl / *.zeto.opole.pl 04.11.05, 10:23
      Świetna dobra dziewczyna,świetna tancerka i choć niema głosu jak wiele
      wyuczonych artystek taką ją własnie lubią ludzie.Bo pokazuje co najlepsze, nie
      robi z siebie cukrowej laleczki której sie wszystko należy.Ale jednego nie mogę
      przebolec,że nie są razem z ichałem bo jego tez bardzo luibie i jego
      piosenki.Oni daja ludziom radość i melodyjność.Musza znowu byc razem to jest
      przecież rodzina.
      • Gość: Novastiki Wzruszające :/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.05, 10:36
      • Gość: inez Re: Bajka o Mandarynie IP: *.gondor.isnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.05, 11:56
        powinni usiąść i porozmawiać poprostu gdzieś sie pogubili
      • Gość: maja Re: Bajka o Mandarynie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.05, 20:27
        Mandaryna, jesteś cudowna! Kocham cię! Chcę się z tobą kochać!
    • Gość: *** Prosto, swojsko, po prostu polsko... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 10:42
      Mandaryna gra (pewnie też jest taka z natury) prostą, cwaną babę, która
      sprytem, tupetem, dojściami itp. robi "karierę". I oczywiście jest to wzór do
      naśladowania. Po co się uczyć, studiować, robić doktorat? Po co myśleć i starać
      się zrozumieć to, co się dzieje wokół nas? Lepiej naśladować taką Mandarynę,
      czy Dodę, czyli kicz, prostactwo, nieuctwo, chamstwo...
      • Gość: ja888 Re: Prosto, swojsko, po prostu polsko... IP: 85.219.137.* 04.11.05, 11:18
        jedni studiują i ........nic nie osiagaja myślą że jak maja mgr. to
        kreatywnosci i pomysłu sami na siebie mieć nie muszą. To do ich drzwi powinni
        przychodzić i prosić ich oby podzielili sie swoja wiedzą.Zrób pierw coś a
        pózniej krytykuj. jedyne co możesz zrobić to tylko mądrze postepować i nie
        kupować czegoś co nie jest Twoim zdaniem dobre. Ale nie krytykuj kogoś co ktoś
        robi bo on robi więcej niż TY.
      • Gość: ja888 Re: Prosto, swojsko, po prostu polsko... IP: 85.219.137.* 04.11.05, 11:18
        jedni studiują i ........nic nie osiagaja myślą że jak maja mgr. to
        kreatywnosci i pomysłu sami na siebie mieć nie muszą. To do ich drzwi powinni
        przychodzić i prosić ich oby podzielili sie swoja wiedzą.Zrób pierw coś a
        pózniej krytykuj. jedyne co możesz zrobić to tylko mądrze postepować i nie
        kupować czegoś co nie jest Twoim zdaniem dobre. Ale nie krytykuj kogoś co ktoś
        robi bo on robi więcej niż TY.
        • Gość: ja888 Re: Prosto, swojsko, po prostu polsko... IP: 85.219.137.* 04.11.05, 11:24
          MARTA jeśli uważasz że to co robisz sprawia CI radość przyjemność TO śnij swoje
          życie , tak jak ty chcesz i nie przejmuj się krytykami ale je analizuj jeśli są
          miarodajne ,niezawistne ,żałosne , pomawiające ,ale konstruktywne i przynoszące
          jakieś rozwiązania i Pomysły. nie jestem twoją fanką ale podziwiam cię za to że
          w tej szarośći komercji możesz funkcjonować. Lepiej niż nie jedna zachodnia
          Barbi czy Ken. POWODZENIA ludzi zawistnych zazdrosnych nie słuchaj.
        • Gość: Zee Kat Re: Prosto, swojsko, po prostu polsko... IP: *.tpnet.pl 04.11.05, 11:47
          Problem w tym, że ona też nic nie osiągnęła - inni zrobili to za nią. Zrobili
          jej muzykę (miałki niemiecki dens w stylu połowy lat '90), poprawili w studio
          ten marny (delikatnie powiedziane) głos i puścili na rynek. Sama Mandaryna jest
          produktem jakiejś tam kreatywnej działalności, a nie twórczynią. Jedyne co robi
          sama z siebie, to wygląda.

Normalne popowe oszustwo, i tyle.
      • Gość: Jaa Re: Prosto, swojsko, po prostu polsko... IP: *.ghnet.pl 04.11.05, 12:16
        ale nikt nie każe naśladować! masy zawsze połkną to, co proste i szczere. a z
        wielkim bratem jak było? a z klanem i m.jak miłość to co niby? kulturę wyższą,
        wykształconą, wykoncypowaną do ostatka zostaw elitom, bo tam jej miejsce. to
        tak, jak z wyborami. wykształconych, elitarnych, najmądrzejszych ludzi wybiera 1
        do 3 procent, a reszta bierze, co proste i szczere i nie do końca wyszukane...
        ja tam Mandaryny nie słucham, ale mi się podoba, że nie ma kompleksów typowych
        dla gwiazdeczek. w czym niby ma być gorsza od wykształconej, pięknej, mądrej i
        wrażliwej Górniakowej, o której od dawna nikt nie słyszał? wg mnie w niczym,
        przynajmniej nie robi z siebie divy. to nie sztuka, tylko showbisness.
        • Gość: kate Re: Prosto, swojsko, po prostu polsko... IP: *.sympatico.ca 04.11.05, 18:57
          Nie, no lekko przesadzilas.Nie to ze jestem jakas fanka Gorniakowej, ale jednak
          jej glosik jest znacznie lepszy niz Mandaryny.Spokojnie mozesz dotrwac do konca
          utworu( pomijam wyspiewanie polskiego hymnu), czego nie da sie powiedziec o
          Mandarynie.
        • the_real_kris Sorry ale kto ci tyle glupot naopowiadal? 04.11.05, 20:48
          Wyksztalcona i madra Gorniakowa? Chyba cos ci sie w glowce poprzestawialo.
          Gorniakowa jest tepa i glupia jak but ale przynajmniej cos tam potrafi niekiedy
          zaspiewac...
      • Gość: k. Re: Prosto, swojsko, po prostu polsko... IP: *.aster.pl 04.11.05, 20:16
        > Mandaryna gra (pewnie też jest taka z natury) prostą, cwaną babę, która
        > sprytem, tupetem, dojściami itp. robi "karierę". I oczywiście jest to wzór do
        > naśladowania. Po co się uczyć, studiować, robić doktorat? Po co myśleć i starać
        >
        > się zrozumieć to, co się dzieje wokół nas? Lepiej naśladować taką Mandarynę,
        > czy Dodę, czyli kicz, prostactwo, nieuctwo, chamstwo...

Nie znam tej kobiety, ale w tym wywiadzie nie powiedziała NIC co by
        usprawiedliwiało Twoje obraźliwe słowa. Chamstwo jest co najwyżej w Twojej
        wypowiedzi.
    • Gość: Jendrek Mowi zupelnie sensownie. Ma poukladane w glowie... IP: 5.3.1R* / *.abnamro.nl 04.11.05, 10:53
      Tyle, ze talentu (glosu i sluchu) nie ma.
      Ale czy to przeszkadza (patrz: Enrique Iglesias, Barbie Girl i pare tys. innych
      plastikowych wykonawcow)???

Moim zdaniem ma swoj styl, niekoniecznie moj, ale ma. Identyfikuje sie z tym co
      mowi, widac ze jest w 100% soba, za co szacunek, bo to rzadkie.
      • arius5 Tak, ma swoj styl 04.11.05, 18:26
        woklanie ma styl wyjacej hieny
        a tanecznie - styl 20-tonowego robota
    • Gość: ret "jestem zwykłą, nieskomplikowaną dziewczyną" IP: *.crowley.pl 04.11.05, 10:57
      "jestem zwykłą, nieskomplikowaną dziewczyną"
      co racja to racja
    • Gość: aretse11 Re: Bajka o Mandarynie IP: *.upc-f.chello.nl 04.11.05, 11:01
      a tam..w porzadku babeczka./.nic do niej nie mam..zycze jej wszystkiego dobrego..
    • griz.pl Nisza mandarynowców 04.11.05, 11:32
      Jedynie czego moge pogratulować, to sukces marketingowy. Ale napewno nie talentu, tańca (chociaż pupa ładnie kręci :D), cekinów etc. co tu dużo mówić, każda muzyka znajdzie swoją niszę popytu, tylko trzeba w tą grupę docelową trafić, a eksperci mandaryny umieli to zrobic, to fakt nie zaprzeczalny. Pozdrawiam wszystkich z poza "niszy mandarynowców". lol
    • pisaczek areobik 04.11.05, 11:41
      kilka lekcji areobiku (nie mylić z tańcem) + głos z komputera + PR = cud medialny.
      • Gość: tyt takie to proste? staruj :) niezła kasa cię czeka. IP: *.acn.waw.pl 04.11.05, 12:04
        • pisaczek Re: takie to proste? staruj :) niezła kasa cię cz 06.11.05, 16:03
          Nie, to nie jest proste.
          Tu jest wtloczona kupa kasy.
          Pieniadz robi pieniadz, kicz robi kicz.
    • Gość: gena8 Re: Bajka o Mandarynie IP: *.com / 80.51.205.* 04.11.05, 11:45
      jesteś bardzo odważna i idziesz na całość. Faktem jest, że nie masz głosu.
      Prezentujesz się świetnie. Jeżeli ludzie to kupują, to korzystaj i ciesz się
      młodością. Trawa tylko chwilę.
      • Gość: PIT MANDARYNKA na noc IP: 195.20.110.* 04.11.05, 11:55
        kiedy siedze w domu sam wieczorem i puszczoł
        tfuj teledysk, od razu coś się budzi i pościel
        do wymiany pozdrawiam
        wierny fan
    • Gość: Jaa Re: Bajka o Mandarynie IP: *.ghnet.pl 04.11.05, 12:09
      no to nie ma co, fajny gość z Ciebie, nawet nie ukradniesz jej płyt, tak bardzo
      masz ją w dupie...
      ja też ich nie kupię ani nie ściągnę, bo mnie nie interesują, a nie z nienawiści
      do dziewczyny, której się udało...
      • Gość: Kondzior Re: Bajka o Mandarynie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.05, 13:49
        Jak dla mnie to ona może sobie spiewać, może sobie powiekszać cycki, pie..ć
        smuty w wywiadach, nawet moze prowadzic program w TVN byle by nie partaczyła
        fajnych kawałków (Winda do nieba, Here i Go Again) beznadziejnymi coverami dla
        technokarzełków z podrzędnych dyskotek... w przeciewieństwie do co poniektóych
        tutaj zlitowałem sie nad nią i ściągnołem jej płyte z netu :)
    • carnivore69 Re: Bajka o Mandarynie 04.11.05, 12:21
      Panstwo krytykujacy Mandaryne,

Czy jestescie dobrze prosperujacymi tworcami, rzemieslnikami, naukowcami,
      menedzerami itp?

Jesli nie, to moze pora wziac sie za siebie, a nie krytykowac osobe, ktorej
      udalo sie dojsc do czegos wiecej niz tego co osiaga znakomita wiekszosc 40
      milionow naszych rodakow.

Niekoniecznie osiagnela ona sukces artystyczny, ale komercyjny i owszem.
      Podobnie mozna krytykowac Gatesa - gdzie tam XP do Linuksa, Dudka - ze w tym
      sezonie grzeje lawe, Malysza - ze beznadziejnie wyglada z wasami na rozbiegu.
      Niemniej to wlasnie oni, a nie rzesze for(um)owych krytykow, sa znani, a owoce
      ich pracy - slodkie.

Pzdr.

• Gość: MaD Re: Bajka o Mandarynie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.05, 12:24
        carnivore69 napisała:

> Niekoniecznie osiagnela ona sukces artystyczny, ale komercyjny i owszem.
        > Podobnie mozna krytykowac Gatesa - gdzie tam XP do Linuksa [..] a owoce
        > ich pracy - slodkie.

tu zes sie troche rozpedzil..:D

> Pzdr.
        >

pzdr..;)
        • Gość: Kukułka Re: Bajka o Mandarynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 12:31
          Ktos napisał,że Górniakowa jest wykształcona to nieprawda,nie ma nawet
          matury,głos za to ma jak dzwon i co z tego,nie umie dobrze żyć z mediami i jej
          kariera leży.
          A wiecie kim sa fani Mandaryny pryszczate nastolatki i 5 letnie panienki którym
          ona imponuje.
        • carnivore69 Re: Bajka o Mandarynie 04.11.05, 13:43
          > tu zes sie troche rozpedzil..:D

Oczywiscie slodkie dla tych, ktorzy nimi rozporzadzaja ;-)

Pzdr.

• xtrin Re: Bajka o Mandarynie 05.11.05, 01:15
        No, bez przesady. Wymienionych przez Ciebie panów łączy jeszcze coś poza
        sukcesem - to co zdobyli osiągnęli głównie dzięki sobie samym. Tego nie można
        powiedzieć o Mandarynie. Zajęli się nią specjaliści od komercjalnego kiczu, ona
        się im poddała, włożyła w całość sporo pracy i "sukces" jest. Ale gdyby zastąpić
        ją inna wychudzoną i sympatyczną "nieskomplikowaną dziewczyną" (a takich
        tysiące, z czego większość ma lepszy głos) to efekt byłby dokładnie ten sam.
        Miała szczęście znaleść się na odpowiednim miejscu w odpowiednim czasie, taka
        jej "zasługa".
    • Gość: C79 Gwiazda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 12:38
      Może rzeczywiście jest gwiazdą, bo jak ktoś kiedyś napisał: istotą bycia
      "gwiazdą" jest to, że się "błyszczy" na ekranie/scene itd. I nic więcej. To
      odróżnia gwiazdy od artystów.
      • arius5 Re: Gwiazda? 04.11.05, 18:28
        taka gwiazda, gdyby pokazala sie w "Idolu" to by zostala wysmiana i wyniesiona
        kopami za drzwi
    • Gość: kt zenujace barachlo IP: *.atm2-0-1121191.0x50a3af66.odnxx2.customer.tele.dk 04.11.05, 12:42
      szkoda, ze omamione medialnie rzesze oglupialych nastolatek kupuja to
      dno...poziom spada w tym kraju coraz bardziej...proponuje dodac jeszcze sitcom,
      ubranka, kosmetyki i inny chlam do spelnienia kariery finansowej, bo lkanie o
      kase slychac w kazdym drgnieniu cienkiego glosiku cytronety.
      • Gość: k. Re: zenujace barachlo IP: *.aster.pl 04.11.05, 20:20
        Ty jak rozumiem starasz się w życiu o wszystko tylko nie o kasę.
    • Gość: mniejwiecej mandaryna zaczarowala reportera gw swoja otwartosc IP: *.chello.pl 04.11.05, 12:56
      ia... takie to proste
      • Gość: helikopterwogniu dla mojego napletka jest gwiazdą IP: 195.20.110.* 04.11.05, 12:59
        .. lubie wtedy sobie na nią patrzeć ;)
    • Gość: Funky Mandaryny nie slucham, ale podziwiam. :)) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.05, 13:22
      Trzymaj sie dziewczyno, wielu chcialoby tyle zrobic w calym swoim zyciu, ile Ty
      przez te ostatnich kilka lat ... :))
      • Gość: Kondziorek Re: Mandaryny nie slucham, ale podziwiam. :)) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.05, 13:49
        Jak dla mnie to ona może sobie spiewać, może sobie powiekszać cycki, pie..ć
        smuty w wywiadach, nawet moze prowadzic program w TVN byle by nie partaczyła
        fajnych kawałków (Winda do nieba, Here i Go Again) beznadziejnymi coverami dla
        technokarzełków z podrzędnych dyskotek... w przeciewieństwie do co poniektóych
        tutaj zlitowałem sie nad nią i ściągnołem jej płyte z netu :)
        • Gość: kate Re: Mandaryny nie slucham, ale podziwiam. :)) IP: *.sympatico.ca 04.11.05, 19:04
          JA wiem czy to litosc?Dokopales jej jeszcze pozyskujac to bez praw
          autorskich.Jeszcze cie za to bedzie scigac.No chyba zes uczciwie zaplacil za
          sciaganie owych plikow to faktycznie zes sie nad nia zlitowal...
      • biserka79 Mandaryny nie slucham, ale podziwiam. :)) 04.11.05, 14:21
        He he he, co ty nie powiesz....
    • Gość: Bolek Jabolek imiona jej dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 14:00
      wskazują na pretensjonalność i bezguście ich rodziców
    • Gość: Denver Re: Bajka o Mandarynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 14:41
      jest ładna i mi się podoba
    • Gość: lena_74 Re: Bajka o Mandarynie IP: *.marsoft.com.pl / 87.204.188.* 04.11.05, 15:01
      Trzymaj się, Mandarynka. Najważniejsze w życiu jest to, żeby byc w zgodzie z
      samym sobą. Ludzie od wiek wieków byli zawistni i nienawidzili "innych". Jesteś
      inna i to Twój atut. Powodzenia, Lena
    • kalasanty76 man da rynna 04.11.05, 15:05
      Jak dla mnie ona jest świetnym produktem na niemiecki rynek. Tylko mam
      wrażenie, że spóźnionym o 10 lat! Mam nadzieję, że ambitna muza wróci do łask
      rozgłośni radiowych i stacji TV i takiego badziewia już nie będzie.
    • Gość: laska ona jest dobra do jednego... IP: 138.49.32.* 04.11.05, 15:21
      wychowywania dzieci.
      P.S. Szliki niech juz teraz zacznie robic. Bo w koncu nawet glusi uslysza jak
      ona skrzeczy :-)
      • ksywa Re: ona jest dobra do jednego... 04.11.05, 15:34
        Gość portalu: laska napisał(a):

> wychowywania dzieci.
        Hę? Zważywaszy na jej doświadczenie w tej dziedzinie (2 niańki + matka i
        siostra do tych celów w szczytowej fazie kariery;) to jest to stwierdzenie
        mocno na wyrost:-P
        > P.S. Szliki niech juz teraz zacznie robic. Bo w koncu nawet glusi uslysza jak
        > ona skrzeczy :-)
        A popróbuj utrzymać druty w dłoniach z tipsami długości paru centymetrów i
        wysadzanymi cyrkoniami, chłe, chłe
        • Gość: laska Re: ona jest dobra do jednego... IP: 138.49.32.* 04.11.05, 20:38
          no to jak ona sie nie nadaje do spiewania, do wychowywania dzieci, do robienia
          na drutach, no to zostal tylko ...
          Ale skoro ja rzucil taki smiec, to chyba i do tego sie nie nadaje.
          A wogole to szkoda ich bo oni wszyscy sa bardzo nieszczesliwi. Wygrali na
          loterii chwile szczescia i uwierzyli, ze im sie to nalezy.
          A im sie nalezy tyle samo co milionom zwyklych przecietnych zjadaczy chleba.
          Mandaryna ty sie chyba nawet i na zone nie nadajesz...
          Ot, laska do przelecenia...
    • Gość: Gosia Mandaryna? Jestem na nie. IP: *.pedhemat.am.wroc.pl 04.11.05, 15:21
      To prawda, co rzekła pani "artystka" - wszyscy którzy kupują jej tandetny
      produkt są głusi. A najbardziej głucha jest ona sama.
    • Gość: kriswas Re: Bajka o Mandarynie IP: 87.207.80.* 04.11.05, 15:37
      Gościu! Gdybyś miał ciut więcej oleju w glowie,
      to miałbys innego nicka.Nic więcej nie powiem,
      bo na takich jak ty zabraklo ustawy.Żenada.JW
    • Gość: książe Re: Bajka o Mandarynie - ona jest ładna... IP: *.kom / *.kom-net.pl 04.11.05, 15:51
      Ta kobieta jest ładna, elegancka niestety śpiewa nie w moim guście coś na styl
      Halinki Kukulskiej, ale miło się na nią patrzy - powodzenia Mandarynko.
      • Gość: DOROTA Re: Bajka o Mandarynie - ona jest ładna... IP: *.in.lublin.pl / 84.201.212.* 04.11.05, 21:17
        Ładna gdzieeeeeee????????? Jak jej kilo tapety na gebe nałoza.Ksiąze a widziałes
        (as) ja bez......cos okropnego!!!!tapeta,plastik, silikon.Kazda by wtedy
        wygladała superrrrrr.Proponuje okuliste i to dobrego!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka