Dodaj do ulubionych

Najgłupsze magazyny dla kobiet?

28.11.05, 13:39
Ja mam wrażenie,że tylko "Pani" jeszcze trzyma poziom. Np. "Glamour" to
kilkadziesiąt stron reklam. "Cosmo" jest chyba dla specyficznej grupy
kobiet... "Twój Styl" podobał mi się kiedyś bardziej....Co sądzicie? Co warto
czytać,a czego nie brać do ręki?
Obserwuj wątek
    • dr.szfajcner Re: Najgłupsze magazyny dla kobiet? 28.11.05, 18:43
      joanna.gr napisała:

> Co sądzicie? Co warto
      > czytać, a czego nie brać do ręki?

Nalepiej czytac to co Ci sie podoba,
      a nie czytac tego co sie nie podoba.

• konopielka80 Re: Najgłupsze magazyny dla kobiet? 28.11.05, 19:34
        Zdecydowanie najgłupsze jest Cosmo. Troszkę wyzej oceniam Glamour, ale to też dno.
        Twój Styl, Marie Claire, Zwierciadło, Pani, Elle - czasem przeglądam i nie jest jeszcze tak najgorzej
        Claudia - zagraniczna kalka,
        Olivia- trochę lepiej niż Claudia, bardziej osadzona w polskich realiach
        Gala, Viva - maksymalne plociuchy, bezczelnie obrobione komputerowo fotki (patrz - odmłodzone o 20 lat Rodowicz czy Warakomska)
        Pani Domu, Naj, Chwila dla Ciebie itp. itd. - dobre jak siedzisz u fryzjera, aby zabić czas..nie zmeczysz sie czytaniem;-)
        • Gość: Gościu Re: Najgłupsze magazyny dla kobiet? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 04:06
          Najlepsze troche lepsze od beznadziejnych? To na uj to czytasz?
          • speev Re: Najgłupsze magazyny dla kobiet? 01.12.05, 16:05
            mam pracę związaną z prasą i czasem MUSZĘ to przeglądać, ale że ktoś to kupuje z
            WłASNEJ woli???
            • framberg Re: Najgłupsze magazyny dla kobiet? 01.12.05, 16:41
              Ja kupuję. Jak jest dodatek - dobry film.
              Podoba mi się hasło: magazyn dla inteligentnych kobiet
              - wszystko jedno który ;-)))
      • Gość: Kir Re: Najgłupsze magazyny dla kobiet? IP: *.lubsza.sdi.tpnet.pl 28.11.05, 23:19
        dr.szfajcner napisał:

> joanna.gr napisała:
        >
        > > Co sądzicie? Co warto
        > > czytać, a czego nie brać do ręki?
        >
        > Nalepiej czytac to co Ci sie podoba,
        > a nie czytac tego co sie nie podoba.
        Amnie sie podobają kobiety ale trudno je czytać zwłaszcza na podstawie tego co
        czytają.Wychodzi czasami co nieco w trakcie rozmowy ale tutaj znowu problem bo
        niewiadomo z jakiej to gazety.
        Jak słyszę o kalendarzyku małżeńskim i jego skuteczności 100% to się jeno domyślam.
        Pozdrawiam
        KIr
        • dr.szfajcner Re: Najgłupsze magazyny dla kobiet? 29.11.05, 19:02
          Gość portalu: Kir napisał(a):

> dr.szfajcner napisał:
          >
          > > joanna.gr napisała:
          > >
          > > > Co sądzicie? Co warto
          > > > czytać, a czego nie brać do ręki?
          > >
          > > Nalepiej czytac to co Ci sie podoba,
          > > a nie czytac tego co sie nie podoba.

> Amnie sie podobają kobiety ale trudno je czytać

Za to nietrudno odczytac ich intencje,
          a mimo to idziemy za nimi jak dym ... ;-))))

pozdr.
          dr.sz.
      • kurak2007 Re: Najgłupsze magazyny dla kobiet? 03.12.05, 12:57
        wdg. mnie nie powinno się słuchać tylko radia maryja (z powodu przekazu podprogowego) proszę sobie wyobrazić że moja babcia pierwszy raz od 15 lat poszła na wybory bo dowiedziała się że Tusk zlikwiduje radio maryja...
        jezu! a teraz żądzą nami faszyści z giertych jugend na czele...

a pisma do kobiet są nudne dla mężczyzn i tyle
    • dziedzicznacytadelafinansjery Wysokie Obcasy :p 29.11.05, 16:20
      Głupszych nie biorę do rąk, więc ten nazwę najgłupszym, jaki mi czasem wpada na
      warsztat.
      • Gość: Patti Re: Wysokie Obcasy :p IP: 217.11.152.* 29.11.05, 16:57
        Wszystkie kobiece magazyny, nazwijmy je "luksusowe" mają swoje plusy i minusy:
        Cosmo - wiadomo, przegięcie w stronę patrzenia na świat tylko przez pryzmat
        seksu, ale za to sporo poradnictwa intymnego, co w takim Ciemnogordzie jak
        54,04% Polski :) na pewno się przyda
        Twój Styl - ostatnio stał się lekko nudnawy, bo ciągle wałkuje właściwie te
        same tematy, ale nadal jest pismem dla zdecydowanie najbardziej wyrobionych i
        inteligentnych czytelniczek
        Glamour - ulubione pismo reklamodawców, co niestety sprawia, że ogląda się go
        jak folder sieci Rossmann albo innej Conforamy, treść ginie w natłoku reklam,
        rozumiem, że wydawnictwo chce jak najwięcej zarobić, ale dla mnie jest to po
        prostu niestrawne
        Pani - trzyma wysoki poziom od miesięcy, wszystko dokładnie wyważone, wszystko
        w idealnych proporcjach, ale... przydałaby się odrobina szaleństwa, w końcu to
        pismo dla 30-40-latek a nie staruszek na emeryturze
        Elle - zbyt bardzo podobne do swych międzynarodowych odpowiedników, a Polska to
        specyficzny kraj i nie da się tu przeszczepić żywcem wielu trendów i tematów,
        którymi żyją ulice Paryża czy Barcelony... mimo wszystko czyta się z
        przyjemnością
        Zwieciadło - nie moja bajka, acz wierzę, że na emeryturze ma się wiele czasu na
        lekturę;)
        Marie Claire - kolejna odsłona i ciągle daleko do ideału, acz nowy layout jest
        już lepszy, tylko słabością tego pisma są ciągle artykuły - po łepkach i trochę
        banalne
        Boutique - obserwuję z sympatią od bodaj roku, bo to bodajże jedyne do końca
        polskie pismo dla kobiet, widać, że nie szastają wielkimi pieniędzmi na
        promocję, a szkoda, bo mają niezłe pomysły, całkiem interesujące artykuły i
        sprawiają sympatyczne wrażenie
        Claudia, Olivia - to trochę inna półeczka i chyba nie moja bajka, wolę sięgnąć
        po "Poradnik domowy".
    • Gość: Niestety wszystkie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 18:14
      Banalne, tandetne i prostackie artykuły, traktujące wszystko po łebkach.
      • Gość: kkarolajda zaskoczenie!? IP: *.KREDKA.ds.uni.wroc.pl 30.11.05, 18:08
        No ok. Wszystkie pisma dla pań są przepełnione ploteczkami, albo dotyczą spraw
        mało istotnych lub zapisano je po to by wzbudzić kontrowersję i by jedna baba
        mogła pogadać o czymś z drugą na przystanku, przy kawie, w tramwaju. Zgodze
        się. Dlatego ja czytam gazety przeznaczone dla ogółu, choć i te nie zawsze
        posiadają informacje które by mnie zainteresowały. Chciałam natomiast zapytać
        co sie dzieje z pismami dla facetów?? Niedługo chyba wszystkie będą tylko o
        jednym: sex. Wszystkie półki wypełnione są gazetami tylko w tym temacie. Ale
        chciałabym zaznaczyć że np CKM czytam dość chętnie wraz z moim facetem. Tam
        jest z czego się pośmiać i poczytać naprawdę ciekawostki. Głupio stwierdzić ale
        zachęcam panie do przeczytania tej gazetki wraz z facetem. Można sie naprawde
        dobrze bawic.
        • Gość: alicja Re: zaskoczenie!? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.05, 11:55
          hehe,no nie wierze.. CKM to jedno z najglupszych meskich czasopism!!! poziom
          artykulow wiele do zyczenia pozostawia, zreszta, nie ma sie co dziwiwc,
          kierowana jest do OGOLU FACETOW i to niestety tych o umyslach, ze tak powiem,
          przecietnych.. inteligentni faceci (a tacy istnieja, naprawde!:)) nie czytaja
          tego typu glupot! co do kobiecych pism to okresle je jednym slowem - ZENADA!
        • Gość: lewn amo rzu Re: zaskoczenie!? IP: 212.160.172.* 01.12.05, 17:03
          Faceci ciągle mają jeszcze Playboya (kupuję co miesiąc, dwa).
          A kobiety..? Katastrofa. Nie czytam juz żadnej "babskiej" gazety (czasem kupię
          dla DVD i potem włos mi się jeży na głowie).

Polecam Przekrój i Forum!!!
          • Gość: futerko Re: zaskoczenie!? IP: 80.51.218.* 01.12.05, 17:22
            kupowalam przekroj jeszcze w ubieglym roku, w tej chwili sporadycznie bo nie
            trawie reklam zajmujacych 1/3 pisma. REKLAMY TO HORROR!!!
            • tripper Re: zaskoczenie!? 05.12.05, 16:37
              hehe, gdzie ty widzisz 1/3 reklam w Przekroju? chyba slepa jestes albo go dawno
              w rekach nie mialas
        • Gość: mściciel ort. Re: zaskoczenie!? IP: *.kalisz.mm.pl 01.12.05, 17:36
          Niedługo chyba wszystkie będą tylko o
          > jednym: sex

jak już to seks
      • serwal Re: wszystkie 30.11.05, 18:58
        ...a najlepsze jest to, że udaje im się na tym wszystkim zbić kasę.
        Gdyby chociaż pisały o pieczeniu i gotowaniu jak "Nowa Technika Wojskowa" o
        uzbrojeniu - ale to raczej niemożliwe ...
    • Gość: yu178128 Re: Najgłupsze magazyny dla kobiet? IP: 69.156.15.* 30.11.05, 18:20
      nie mozna tak generalnie porownywac
      np. Twoj Styl i Glamour
      to sa czasopisma skierowane do roznych odbiorcow i przez owych sa one kupowane,
      skoro taki Glamour wszedl na rynek to ktos najpierw zbadal czy beda na niego
      chetni.
    • Gość: Zdzichu Re: Najgłupsze magazyny dla kobiet? IP: *.aster.pl 30.11.05, 18:38
      Polskie baby są głupie, to i pisma dla nich są głupie.
      Chcą czytać tylko o gotowaniu, sprzątaniu i nerwicy podbrzusza związanej z rozpasaniem seksualnym, to i takie gazety-szmaciuchy są na rynku.
      Baby! Głupiśta so!
      • Gość: sissy Re: Najgłupsze magazyny dla kobiet? IP: *.acn.waw.pl 30.11.05, 19:51
        Strata czasu na wszystkie pismidla
        Nie kupuje! Polecam wprost.

Wiekszosc Zdzichow to takie glupie chopy sa...

pozdro
    • Gość: gosc45678 Re: Najgłupsze magazyny dla kobiet? IP: *.fbx.proxad.net 30.11.05, 21:01
      To zalezy ile sie ma lat ... bo najglupsze moim zdaniem to raczej Pani, Claudia
      itd...
    • ardzuna Re: Najgłupsze magazyny dla kobiet? 30.11.05, 21:08
      Najlepsze jest moim zdaniem "Zwierciadlo". Ale i tak go nie czytam, wole sobie
      poczytac swiateczna wyborcza.
      • Gość: 20lat Re: Najgłupsze magazyny dla kobiet? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 22:14
        "Cosmo" jest jak "Bravo girl", tylko ze dla kobiet starszych o te pare lat.
        Osobiscie nie znosze tej gazety, przejadly mi sie porady typu: "jak zadowolic
        swojego faceta w lozku...", "jak zdobyc tego wymarzonego...", "jak zrobic zeby
        kochal...". Z dzialu dla kobiet polecam goraco "Zwierciadlo", zwlaszcza tym
        kobietkom, ktorym nigdy dosc poszerzania horyzontow i ktore lubia cieszyc sie
        zyciem... :) Pozdrawiam.
      • Gość: Alexa Re: Najgłupsze magazyny dla kobiet? IP: *.pools.arcor-ip.net 30.11.05, 22:19
        Dziewczyny poczytajcie sobie ,jak mozecie,np.Glamour w wersji niemieckiej,to
        docenicie wersje Polska.Kiedy 6 lat temu prenumerowalam Twoj Styl i cos tam
        jeszcze, zciagajac to czasopismo z Polski do Niemiec,to nie dlatego, ze nie znam
        niemieckiego,ale tu naprawde nie ma czasopism porownywalnych np.do Twojego
        Stylu,Pani, Uroda.Tu w calej gazecie znajdziecie jeden dluzszy
        artykol,traktujacy jakis temat lekko powazniej,ale temat raczej banalny np.o
        au-pair-kach lub o studentkach z Afryki poludniowej.Reszta to reklama
        najrozmaitrza, jakies nikomu nie potrzebne porady makijazu,typowanie
        cery,ploteczki,krytykowanie stylu jakichs malo znanaych gwiazd itp.Nie wiem czy
        pojawilo sie juz czasopismo podobne jak siostra blizniaczka, jednojajowa do
        Glamour,nazywa sie Joung Woman ,ma identyczny format a nawet te same
        reklamy,porady,tytuly,takich czasopism jest tu cala masa.Czasopismo Elle
        przychodzi do mnie dwa razy w roku jako reklama,i za kazdym razem gdy je
        przegladam, napatrze sie tylko na jakies sesje zdjeciowe, robione gdzies w
        Kazachstanie z nastoletnimi modelkami.Minimalistyczne komentarze,poprostu masa
        zdjec.Wsrod moich kolezanek sa wylacznie Niemki,(Polek tu w Bawarii poprostu
        jak na lekarstwo)Niemki sa malo wymagajace pod wzgledem tresci.Sa
        plytkie,powierzchowne i nie lubia skomlikowanych tematow.Odzwierciedla sie to we
        wszystkich pismach kobiecych na Zachodzie.Mam dostep do Angielskich i
        Francuzkich czasopism kobiecych i wszedzie jest to samo,wiec cencie sobie Poskie
        pisemka,jakie by nie byly, wierzcie mi sa o niebo tresciwsze i ciekawszee od
        tych zachodnich.Pozdro.
        • niebieska_m Re: Najgłupsze magazyny dla kobiet? 01.12.05, 17:15
          Racja! Wpadło mi w ręce kiedyś brytyjskie Glamour i MarieClair. Fakt, że o
          wiele grubsze niż nasze odpowiedniki, ale te "nadprogramowe" strony wypełnione
          były głównie reklamami. Artykuły niemal te same co u nas tylko mniej ciekawe.
          Od tej pory doceniam polskie edycje tych pism, a kiedy czytam w nich jakiś mało
          ciekawy artyuł to skręcam się w duchu na myśl jaką szmirę muszą czytać
          brytyjki... Dla osób lekko zawianych polecam Wróżkę.
          • Gość: cosi Re: Najgłupsze magazyny dla kobiet? IP: 192.168.* / 205.173.47.* 01.12.05, 18:40
            tez polecam "Wróżkę"
        • bez_portretu Re: Najgłupsze magazyny dla kobiet? 05.12.05, 15:25
          Gość portalu: Alexa napisał(a):

> Dziewczyny poczytajcie sobie ,jak mozecie,np.Glamour w wersji niemieckiej,to
          > docenicie wersje Polska.Kiedy 6 lat temu prenumerowalam Twoj Styl i cos tam
          > jeszcze, zciagajac to czasopismo z Polski do Niemiec,to nie dlatego, ze nie
          zna
          > m
          > niemieckiego,ale tu naprawde nie ma czasopism porownywalnych np.do Twojego
          > Stylu,Pani, Uroda.

>Wsrod moich kolezanek sa wylacznie Niemki,(Polek tu w Bawarii poprostu
          > jak na lekarstwo)Niemki sa malo wymagajace pod wzgledem tresci.Sa
          > plytkie,powierzchowne i nie lubia skomlikowanych tematow.Odzwierciedla sie to
          w
          > e
          > wszystkich pismach kobiecych na Zachodzie.Mam dostep do Angielskich i
          > Francuzkich czasopism kobiecych i wszedzie jest to samo,wiec cencie sobie
          Poski
          > e
          > pisemka,jakie by nie byly, wierzcie mi sa o niebo tresciwsze i ciekawszee od
          > tych zachodnich.Pozdro.

alexo,

mieszkam w niemczech juz dosc dlugo, wiec mam pewne porownanie. obawiam sie, ze
          jednak zbytnio generazlizujesz, twierdzac, iz kobiety na zachodzie sa bardziej
          plytkie i powierzchowne od polek. na czym opierasz te dane?
          mysle, ze powierzchowne i plytkie osoby, spotkac mozna wszedzie. i oczywista
          rzecza jest, ze nie ma tu pisma odpowiadajacego twojemu stylowi etc. ale
          wybacz, twoj styl naprawde nie jest dla mnie wzorem pisma zawierajacego
          jakiekolwiek glebsze przeslanki.
          sa w niemczech kobiece pisma, ktore naprawde da sie czytac np. brigitte, czasem
          allegra. byc moze nudne troche, ale wymagaja troche wiecej od czytelniczek jak
          tylko znajomosci najnowszych trendow mody.

osobiscie kupuje vogue, poniewaz znajduje tam wlansie to, czego szukam i czego
          oczekuje od kolorowego magazynu, a mianowicie: odprezenie, najnowsze wiadomosci
          ze swiata kultury, interesujace wywiady lub artykuly, tudziez estetyczne
          impresje, ktore notabene sa naprawde z klasa.

jasne, mozna dyskutowac na temat jakosci wszelakich czasopism, ale mysle, ze
          kazdy z nas potrzebuje od czasu do czasu tzw. lektury do popcornu, ilez mozna
          czytac kanta? ;))

pozdrawiam serdecznie

portretowa
        • Gość: S Re: Najgłupsze magazyny dla kobiet? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.12.05, 19:35
          ja znam same polki w bawarii-monachium i okolice.s
    • evita_duarte Zwierciadlo 30.11.05, 22:17
      lubie w nim felietony, opowiadania
    • truskawkam73 Re: Najgłupsze magazyny dla kobiet? 30.11.05, 22:40
      A ja polecam ZWIERCIADŁO. Moim zdaniem najlepsze obecnie.
      • Gość: Łodzianka Re: Najgłupsze magazyny dla kobiet? IP: *.astral.lodz.pl 30.11.05, 22:51
        Lubię Zwierciadło, za artykuły i Elle za zdjęcia.
    • Gość: goody Zwierciadlo - najinteligentniejsze IP: 80.50.88.* 30.11.05, 22:58
      ja i kilka moich kolezanek najbardziej cenimy Zwierciadlo;
      lubie Cosmo wlasnie za to, ze pisze o sexie bo tego w nim szukam, kupuje i wiem co znajde; nie bardzo fachowo ale wystarczajaco; jest co poczytac.
      Elle ma fajne zdjecia, i artykuly tez sa niezle. no i rysunki!

pozostale pisma tzw. kobiece to "literatura" dla niewyksztalconych; tacy tez musza byc, sa i kupuja i czytaja. ja sie tych pism wstydze wziac do reki.

bardzo lubie Men's Health. fajnie pisane.
      aha, jestem kobieta, 33 :-)
      • joocelyn Re: Zwierciadlo - najinteligentniejsze 01.12.05, 09:22
        Gość portalu: goody napisał(a):

> pozostale pisma tzw. kobiece to "literatura" dla niewyksztalconych; tacy tez
        musza byc, sa i kupuja i czytaja. ja sie tych pism wstydze wziac do reki.

I tu się mylisz. Mam koleżankę, panią magister która czytuje "Tinę" i "Panią
        domu". Jak to zobaczyłam, to doznałam szoku, nie mogłam tego pojąć.
        Teraz jedynie wiem, że nie można oceniac cudzego wykształcenia po gazecie jaką
        trzyma w ręku, bo bardzo można się pomylić, bo idąc Twoim tokiem myślenia "Twój
        Styl" czy "Zwierciadło" czytają tylko te wykształcone. Bzdura.
        • 11kama11 Re: Zwierciadlo - najinteligentniejsze 02.12.05, 12:11
          Wykształcenie mam wyższe, "Panią domu" zaczęłam kupować ze względu na program TV
          ( jak zmienił się dodatek telewizyjny do Wyborczej) i przeżyłam pozytywny szok.
          Całkiem fajna gazeta za złotówkę. Tylko, że ja prase kobiecą raczej oglądam i
          przeglądam niż czytam. I takie mam wymagania do tych gazet( co jest modne,
          nowe, jakieś inspiracje, nowości). A do czytania wolę inne rzeczy. Najgorsze
          nudy to dla mnie " Gala" ( kupowana kiedyś ze względu na filmy), zupełnie nic
          dla mnie. Ale pewnie są tacy, co lubią.
      • Gość: mobbick cosmo i seks IP: 212.160.172.* 01.12.05, 17:08
        > lubie Cosmo wlasnie za to, ze pisze o sexie bo tego w nim szukam, kupuje i
        wiem
        > co znajde; nie bardzo fachowo ale wystarczajaco; jest co poczytac.

z tego co wiem, to Cosmo pisze akurat o SEKSIE, w przeciwieństwie do wielu
        forumowiczów :)

Walczmy z bykami!
    • Gość: anna marendziak Re: Najgłupsze magazyny dla kobiet? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 08:12
      najlepszym magazynem jaki ostatnio odkryłam jest ZWIERCIADŁO.polecam, kiedyś
      myślałam, że to nuda, ale byłam w wielkim błędzie. jedyne pismo w Polsce
      nastawione na rozwój duchowy, psychologię... super.
    • Gość: gosia Re: Najgłupsze magazyny dla kobiet? IP: *.siemianowice.pl / *.siemianowice.pl 01.12.05, 08:21
      Witam cię! Tak naprawdę nigdy nie lubiłam tzw. prasy dla kobiet, a to z prostej
      i banalnej przyczyny, ponieważ nic tam poznawczego i mądrego nie ma. Więc już
      wystarczyło zwykłe przerzucenie kartek w magazynach takich jak: "Pani", "Cosmo"
      itd. A nie wiem czy jeszcze zwróciłaś uwagę na proporcje ceny takiego magazynu
      do jego zawartości - to jest przecież przerażające, bo ceny nie schodzą poniżej
      10 zł za egzemplarz. A kupować je tylko dla próbek nowych kosmetyków czy
      oglądać denerwujace reklamy ? ... czy to jest to na czym kobietom zależy tak
      naprawdę? Chyba nie. Ponadto kiedy widzę z czym się w artykułach do kobiet
      zwracają, to już od razu nie chce mi sie ich czytać. Bo opiniotwórcze to one na
      pewno nie są, bo traktują głównie o rzeczach, które przeciętna kobieta wie albo
      wiedzieć powinna. A sprawy: "kto, gdzie, z kim i w jakim ubraniu lub bez oraz
      dlaczego" nie jest wybitnie interesujące.
      pozdrawiam was wszystkich i życze miłego dnia!
      • Gość: kate Re: Najgłupsze magazyny dla kobiet? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.05, 12:01
        istotnie, jak najbardziej sie z Toba zgadzam :) wszak kazda kobieta wiedziec
        powinna, czy lepiej wygląda w różu czy może w błekicie, czy może sobie pozwolic
        na szalik za (bagatela!) 120 złotych, a jej macierzyński zmysł bedzie wiedział,
        jak sie rozprawić z nieposłusznym synkiem! takie kwestie, roztrzasane po
        tysiąckroć na łamach magazynów mogą budzić pewne rozdrażnienie tudzież nudzić,
        no bo ile można czytać to samo... polecam raczej jakąś dobrą literaturę, która
        z pewnością do powiedzenia ma więcej :) pozdrawiam!
    • Gość: justi Re: Najgłupsze magazyny dla kobiet? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.05, 10:52
      A ja coraz częściej zagladam do magazynów dla panów. Jakies konkretniejsze,
      ciekawe artykuły, jakich nie znajde w pismach kierowanych do kobiet. A szkoda,
      bo przecież kobiety nie tylko myślą o koronkowych majteczkach i nowościach
      kosmetycznych. Przynajmniej ja. A może ja nie kobieta?
    • Gość: ojej W ogole nie czytac czasopism!!!!:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.05, 10:54
      nie ma sensu sie zastanawiac, ktore jest glupsze.. wszystkie w sumie sa o tym
      samym - jakie srodki do pastowania podlogi wybrac, jaki kolor szminki, co
      zrobic na obiad aby maz oblizywal sie do wieczora, jakis wywiad ze znana,
      niezalezna, przebojowa kobieta, pare rad na temat seksu (w tej dziedzinie Cosmo
      bije wszystkie inne czytadla na glowe!bleah!!!), horoskop, krzyzowka, reklamy,
      reklamy i reklamy... mam lepszy pomysl - w ogole nie czytac czasopism dla
      kobiet, a przerzucic sie na ksiazki!!! i nie te z serii "o kobietach dla kobiet
      przez kobiety pisane", bo to zazwyczaj tanie bzdury w rozowych czytadlach
      (wyjatek - Margaret Atwood).. polecam Kuczoka, Saramago, Tokarczuk, Coetzee. To
      jest cos, co warto czytac.. a szkoda zasmiecac sobie glowe, za przeproszeniem,
      pie..mi z kolorowych pisemek!!!!
      • Gość: shamsa Re: W ogole nie czytac czasopism!!!!:) IP: *.dami.pl 01.12.05, 11:26
        popieram, nie czytam

mdli mnie na widok ich zawartosci
        czasem nawet mi wstyd, ze jestem grupa docelowa czegos takiego
        • Gość: reneeta Re: W ogole nie czytac czasopism!!!!:) IP: 212.160.172.* 01.12.05, 17:12
          prawda? :)
          mi też to przeszkadza - mam wrażenie, że to jest takie... uwłaczające :)
      • Gość: Jojo Re: W ogole nie czytac czasopism!!!!:) IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 02.12.05, 22:15
        >.. polecam Kuczoka, Saramago, Tokarczuk, Coetzee. To
        > jest cos, co warto czytac..

No tak, bo to takie trendy jest... Zapomniałeś jeszcze o Witkowskim.
        Kuczok, Saramago, Tokarczuk - a reszta na śmietnik.
        Ty snobie.
    • sabbatha Re: Najgłupsze magazyny dla kobiet? 01.12.05, 11:47
      Cosmo powiela co numer artykuły już napisane. i chyba adresowane jest wylacznie
      do "wyzwolonych" pań z tysiacami złotych w kieszeni:/ w ogóle jest żenujące...
      • reni Re: Najgłupsze magazyny dla kobiet? 01.12.05, 13:47
        W sumie wypowiadam się na temat raczej obcy... Ostatni raz czytałam babskie
        pismo kilka lat temu, chyba ze sześć... No i to był dramat- nuda, nuda, nuda,
        artykuł o jakiejś pani (chyba tylko dlatego, że jest kobietą z własną firmą),
        artykuł o możliwych prezentach świątecznych (bo to był nuemr grudniowy), tekst
        o perfumach i tym, co mówi zapach o człowieku, tekst o erotyce (co mówią
        pozycje w jakich zasypiamy o jakość związku) i tekst o urodzie, także tej
        duchowej). Z tekstów to koniec...Sesja mody (ciuchy za tyle kasy, ile zarabiam
        w miesiąc), horoskop, krzyżówka. (he, widać, że mi się w pamięć wbiło dobrze)
        Magazyn był wydany na pięknym, błyszczącym papierze, w ogóle wizualnie na
        wysokim poziomie. I tyle!! Więc wizulanie to ja chyba wolę mieć inne rzeczy, a
        z czytaniem ograniczyłam się do Polityki i Przekroju (ze smutkiem odnotowuję,
        że Przekrój warszawski to marny cień krakowskiego).
        Trochę mi to ograniczyło możliwośc pogaduch z koleżankami (Viva, TS, Elle), ale
        co tam. Grunt, że mogę oglądać rysunki Raczkowskiego! :)
        A tak na serio - magazyny są po prostu płytkie. idealne do PRZEJRZENIA u
        fryzjera czy kosmetyczki. jednak nie do czytania.
        • Gość: vinka Re: Najgłupsze magazyny dla kobiet? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 17:07
          reni napisała:

> z czytaniem ograniczyłam się do Polityki i Przekroju (ze smutkiem odnotowuję,
          > że Przekrój warszawski to marny cień krakowskiego).

Oto siła sentymentu. Niedawno znalazłam parę
          numerów Przekroju z krakowskich czasów. I już wiem, dlaczego
          nikt go nie czytał - był beznadziejny. Obecny - o niebo lepszy.
          Bardziej urozmaicony, aktualny, po prostu ciekawy.

v-ka
    • bitch.with.a.brain Zadra 01.12.05, 12:29
      To najlepsze pismo dla kobiet,szkoda tylko,że kwartalnik.

A czytuje też Cosmo, TS i Elle, wiem czego się po nich spodziewać - na pewno nie
      intelektualnych dysput i dostaje to.

Nie lubię Zwierciadla bo udaje mądra gazee a serwuje jakąś pop psychologią z
      pseudoezoteryka.Jak dla mnei mocno pretensjonalne.
      • Gość: Sanna Re: IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 01.12.05, 13:00
        Ja tez mam wrazenie,ze "Zwierciadlo" propaguje tylko buddyzm, joge etc.Za malo
        uniwersalne, za malo konkretne, oderwane od ziemi.
      • konopielka80 Re: Zadra 01.12.05, 14:20
        Zadra to fajne, inteligentne pismo!
    • Gość: omki Kobitka zapłaci 15 złotych za gazetkę i myśli IP: *.crowley.pl 01.12.05, 13:18
      Kobitka zapłaci 15 złotych za gazetkę i myśli że jest bardzo mądra i w ogóle,
      bo przecież czyta trendy prasę, na którą bidoty nie stać...
      Zawsze mnie śmiech ogarnia jak widzę kobiety czytające te wszystkie Gale i
      inne... Niby wykształcone, niby wygladają inteligentnie...
      • bitch.with.a.brain Re: Kobitka zapłaci 15 złotych za gazetkę i myśli 01.12.05, 14:19
        Moim zdaniem problem pojawia sie jesli ktos czyta TYLKO te pisma i traktuje je
        jak wyrocznię.
        Jesli poza tmy czyta też wiele innych rzeczy, myśli to ok, przecież wszystko
        jest dla ludzi.
    • Gość: Kir Popatrzcie ile w tym wątku kobiet O:) IP: *.lubsza.sdi.tpnet.pl 01.12.05, 13:26
      cholera nawet ja się załapałem:DDDDDD
      Pozdrawiam
      Kir
    • suuuka Re: Najgłupsze magazyny dla kobiet? 01.12.05, 14:00
      Za każdym razem kiedy zaglądam do jakiegoś pisma dla kobiet czuję
      zniesmaczenie.Blee ile tam głupot, czy ja naprawde powinnam taka być?
      Po prostu nie interesuje mnie moda, uroda i plotki.
      Jak dla mnie najlepsza jest "Zadra"- pismo feministyczne. Tak, tak proszę się
      nie śmiaći nie brzydzić słowem feminizm. Nareszcie znajduję rzeczy które mnie
      interesują.
    • ela38 Re: Najgłupsze magazyny dla kobiet? 01.12.05, 14:16
      Jedynym pismem kobiecym, które czytam sa "Wysokie Obcasy". Pismo dla normalnych
      kobiet, blisko prawdziwego życia, mało blichtru i kolorowych marzeń. Cała
      reszta pism kobiecych, moim zdaniem dość kiepska, bardzo powierzchownie
      traktująca przeróżne sprawy, kupuję je tylko czasem, żeby zobaczyć trendy w
      modzie.
    • Gość: BEATA Re: Najgłupsze magazyny dla kobiet? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.05, 14:33
      polecam Zwierciadło:)
    • Gość: Adomas Re: Najgłupsze magazyny dla kobiet? IP: *.lupus.pl 01.12.05, 14:51
      Czytam Zwierciadło, jest niezłe a mój kolega robi do niego zdjęcia czasami.
      Playboy się ostatnio poprawił (może od 2 numerów), był niezły wywiad z Kazią
      Szczuką - polecam (W tym numerze co Doda na okładce).
      Dużo gazet babskich kupujemy z żoną, żeby miec film który jest dołączony, wiele
      jest niezłych (filmów).
      • bitch.with.a.brain Re: Najgłupsze magazyny dla kobiet? 01.12.05, 14:53
        Wywiad z Kazią świetny,doda okropna:)
        Kazia wyszła na zdjeciach 100 razy ładniej
        • Gość: Adomas Re: Najgłupsze magazyny dla kobiet? IP: *.lupus.pl 01.12.05, 14:54
          Tak, Kazia jest bardzo fajna i bardzo ją podziwiam i szanuję.
        • Gość: asia Re: Najgłupsze magazyny dla kobiet? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.05, 19:05
      • viator Re: Najgłupsze magazyny dla kobiet? 01.12.05, 15:36
        w playboyu widać rządy mellera.
        powrót do poziomu z przed 3-4 lat + nowa szata graficzna.
        generalnie jest dużo lepiej.

no i kapitalny pomysł z dodawaniem kreatora.
        może kiedyś będzie częściej.
    • viator a my mamy PLAYBOYA. i żadne kobiece pisemko... 01.12.05, 15:04
      ...nie dorównuje mu poziomem. pod żadnym względem.

hi hi hi
      • bitch.with.a.brain Re: a my mamy PLAYBOYA. i żadne kobiece pisemko.. 01.12.05, 15:08
        hi hi hi..rzeczywiscie.
        Po prostu biblia intelektualisty ten playboy:D
        Ze słownikiem trzeba czytać taki trudny,a te artykuły...ach!!!
        Za to ile sie mozna o możliwosciach fotoszopa dowiedziec
        • viator Re: a my mamy PLAYBOYA. i żadne kobiece pisemko.. 01.12.05, 15:33
          no cóż widać kto kupuje czasopisma tylko dla oglądania.

a skoro dla ciebie pismo rozrywkowe to takie które trzeba ze słownikiem
          technicznym w ręku czytać to współczuję.
          pewnie po medycynie albo po prawie jesteś?
          • bitch.with.a.brain Re: a my mamy PLAYBOYA. i żadne kobiece pisemko.. 01.12.05, 15:39
            nie po tylko w trakcie
            i to polonistyki
            Po prostu śmeiszy mnei takei wywyższanei Playboya,dla mnei to podobny poziom jak
            Twoj Styl, oba pisma są stworzone dla rozrywki i po co sie w tym czegos wiecej
            doszukiwac.
            • viator Re: a my mamy PLAYBOYA. i żadne kobiece pisemko.. 01.12.05, 15:54
              a moim zdaniem zdecydowanie nie
              i postanowiłem wyrazić swoje zdanie. a co, nie mogę?

a polonistyki gratuluję.
            • Gość: mobbick Re: a my mamy PLAYBOYA. i żadne kobiece pisemko.. IP: 212.160.172.* 01.12.05, 17:17
              Zadnej kobiecej gazety nie da sie porównac z obecnym Playboyem. Nie myl go z
              CKM. Twój Styl to smieci i tyle.
    • Gość: pisareczka1 Re: Najgłupsze magazyny dla kobiet? IP: *.chello.pl 01.12.05, 15:45
      A ja uważam, że poza czasopismami tematycznymi to tak naprawdę nie ma nic sensownego do poczytania. Co więcej nie podobają mi się podziały na prasę dla pań i dla panów, uważam to za absurd i za rzecz zupełnie zbędną. Po prostu jeśli ktoś się interesuje daną dziedziną to powinien szukać gazety o tej tematyce. (np fantastyka, polityka, moda, malarstwo itp) Co do Glamour, Cosmo, Naj, Bravo itd, itd, to lepiej wypowiadać się nie będę, bo to wszystko ta sama bezwartosciowa papka dla tworzycielek kotletów, czyścicielek szaletów czy też po prostu dla osób, które nie mają nic ciekawego do roboty niż wchłanianie bzdur (bo wiedzą to się tego nazwać nie da). Pozdrawiam.
      • Gość: pisareczka1 Re: Najgłupsze magazyny dla kobiet? IP: *.chello.pl 01.12.05, 15:52
        A jeśli zaś chodzi o wcześniejszą wypowiedź viatora, to nic, tylko płakać. Ktoś, kto "czyta" takie gazety jak Playboy z pewnością inteligencją i poczuciem dobrego smaku nie grzeszy. Biedni i zdesperowani Ci mężczyźni. Ale cóż...Tak bywa. Niekórym po prostu nie jest dane posmakować prawdziwego ciała prawdziwej kobiety to i wyciągają ręce po takie pisma. Żałosne i kompletnie bezdennie głupie.
        • bitch.with.a.brain Re: Najgłupsze magazyny dla kobiet? 01.12.05, 16:02
          smieszne, żałosne i bezdennie głupie jest ocenianie czyjegoś intelektu po tytule
          jednego z pism ktore czytuje.
          Może Ty ograniczasz sie do jednej gazety,ja czytam duzo róznorodnej prasy.
          Nie podoba mi sie też utożsamianie moich pogladow z pogladami zawartymi w
          gazecie - że np jak czytam Wprost to jestem prawicowa itp.
          do glowy ludziom nei przyjdzie,że mozna czytac krytycznie?
        • viator Re: Najgłupsze magazyny dla kobiet? 01.12.05, 16:16
          to sie nazywa "konstruktywna krytyka"
          kobieto masz chore podejście pod tytułem "jak coś mi sie nie podoba to to jest
          bee, a fajne i wartościow są tylko rzeczy które mi sie podobają".

poza tym krytukujesz coś czego jak myślę nigdy nawet w ręku nie miałaś i oczym
          nie masz blado-szarego pojęcia.
          no ale skoro tak mówili w radiu z ryjem to pewnie tak jest?

hi hi hi, kobietko, wracaj do swojej moherowej partii....

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka