tomekjeden POLSKA NIE JEST ZAŚCIANKIEM EUROPY 07.12.05, 16:12 Zawsze miałem i mam, jak każdy, styczność z homoseksualistami i lesbijkami. Na studiach i w pracy. Nigdy nie zauważyłem objawów nietolerancji, czy poniżania homoseksualistów. I w Polsce i w Anglii. To co się obecnie dzieje w Polsce jest zjawiskiem nowym. Mianowicie zjawiskiem homoseksualizmu zajęli się ludzie o tak wielkim stopniu dysfunkcjonalności społecznej, że można śmiało mówić o patologizacji myślenia o osobach o orientacji homoseksualnej. Nie na tym tylko polega problem. Idzie o to, że ta homofobiczna chuliganeria stanowi część działań politycznych LPR-u. Mamy więc do czynienia z odgórnym manipulowaniem motłochu, którego wielu przedstawicielom przydałaby się psychoterapia dla zdobycia większego dystansu wobec swojej społecznej dysfunkcjonalności. Jasne, że dla większości ludzi związek heteroseksualny jest podstawą życia rodzinnego. I dobrze. Natomiast homofobia kreowana przez polityków uniemożliwia cywilizowany dialog i wprowadza faszystowskie myślenie o mniejszościach wogóle. I to ten polityczny aspekt jest bardzo groźny. Idzie o dyspozycyjność chuliganów z młodzieżówki LPR-u do manifestowania wedle rozkazu. Dzisiaj geje, a kto jutro? Intelektualiści, artyści awangardowi, ludzie kultury? Model myślenia LPR-u o społeczeństwie jest znany w historii Europy. Należy wielce ubolewać, że prezydent elekt nie odcina się od przejawów nietolerancji i przemocy wobec mniejszości. Polska nie zasłużyła sobie na prezydenta o miernym intelekcie i tchórzliwej psychice, któremu niezaprzeczalnie brak odwagi cywilnej by powiedzieć NIE, tam gdzie chuligański motłoch mówi TAK. Czy to wszystko czyni z Polski zaścianek Europy? Z pewnością nie. Polska jest krajem z wielkim dorobkiem intelektualnym i artystycznym, i politycznym (sic); wielki wkład "Solidarności" i jej legendarnego przywódcy, Lecha Wałęsy, w zmianę mapy politycznej świata na lepszą nie pozwala myślec o Polsce jako o zaścianku Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
vitek25 POLSKA NIE(?...) JEST ZAŚCIANKIEM EUROPY 16.12.05, 23:33 Cześć Tomku. Zastanawiam sie czasem, czy nie jesteś za dobry na to forum. I czy nie wygodniej w Polsce być prymitywem. Można wtedy spędzić dzień na piciu piwa na osiedlowych ławkach, obejrzeć wszystkie frapujące seriale na Polsacie, rozpalić ognisko Steinbeckiem, pobluźnić na wszystkich wokół, i w ten pożyteczny sposób osiągnać szczęscie doczesne i, oczywiście, wieczne. Polityka to najgłupszy z podziałów uwielbianych przez ludzi.... Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: POLSKA NIE(?...) JEST ZAŚCIANKIEM EUROPY 17.12.05, 00:49 vitek25 napisał: > Cześć Tomku. Zastanawiam sie czasem, czy nie jesteś za dobry na to forum. I czy > nie wygodniej w Polsce być prymitywem. Można wtedy spędzić dzień na piciu piwa > na osiedlowych ławkach, obejrzeć wszystkie frapujące seriale na Polsacie, > rozpalić ognisko Steinbeckiem, ...... xxxxxxxxxxxxxxxxxxx Cześć Witku! Nie jestem za dobry na to forum. Jestem po prostu zwykłym forumowiczem, który przedstawia swoje opinie, raz poważnie, innym razem bez żadnej powagi. Czy w Polsce nie wygodniej być prymitywem? Prymitywów z piwem w łapsku jest pełno wszędzie. Nie tylko w Polsce. Przy piwie szczęście doczesne. Może. No, ale wieczne? Oj, Witku! Znowu przedobrzyłeś. Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
henrykkl Re: Polska - zaścianek Europy 07.12.05, 16:14 Co się dzieje z GW? Trzyma się od jakiegoś czasu tematu gejów, lesbijek. Wiadomo, że niejeden polityk PiSu i pobratymczych partii, niejeden Polak, nietolerancyjnie chciałby "kochających inaczej" zepchąć na margines wstydu. To prawda. Niemniej, ostatni artykuł w GW na ten temat jest alarmowo wojowniczy, prawie agresywny. Pisząc o Polsce jako o zaścianku niestety autor artykułu sam buduje taki zaścianek. Widzi kraj jako "Ciemnogród", z którym walczą światli, tolerancyjni ludzie, którzy "Zachód" znają i przed nim się wstydzą. Właśnie! Ten przeklęty podziął: My-Zachód! To jest kompleks tak ugruntowany, że skądinąd słuszne potępienie nietolerancji wobec homoseksalistów staje się krzykiem. Nie ma już miejsca na uszeregowanie pojęć: tolerancja, społeczna i towarzyska przyzwoitość czy normalność, przyzwolenie, równouprawnienie, etyczny aspekt zagadnienia, itd...Kraje na zachodzie Europy, ów tzw. Zachód, mają te same cywilizacyjne korzenie, co Polska, i nie ma czego od razu się panicznie wstydzić, gdy mowa o gejach i lesbijkach. Obraz tolerancji wobec nich nie jest w Europie zachodniej wcale jednolity i budzi kontrowersje. To fakt, że dla wielu Polaków (nie wiem dla ilu) normalnym wzorem jest para żona-mąż, i że homoseksualizm jest moralnie naganny. Ale to nie jest dla mnie znak zacofania. Odpowiedz Link Zgłoś
miszkad Re: Polska - zaścianek Europy 07.12.05, 16:48 Ktoś kiedyś powiedział, (jeśli sobie przypomnę kto, to napiszę)coś takiego : że w Europie gwoli postępu możliwe jest nawet zaleagalizowanie ludożerstwa, i żaden "tolerancyjny postępowiec" się temu nie zdziwi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adaś Re: Polska - zaścianek Europy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.05, 16:16 Kraj zacofany i nietolerancyjny - to nie tylko wizerunek, Polska taka jest naprawdę. Nie chodzi tutaj nawet o zasobność społeczeństwa. Wystarczy pojechać do Czech na Węgry czy do Słowacji. Warunki zbliżone a tam oddycha się wolnością. Nie wiem dlaczego ale w żadnym kraju nie spotkałem tyle chamstwa i ksenofobii ile w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gniewko_syn_ryba Re: Polska - zaścianek Europy IP: *.autocom.pl 08.12.05, 21:51 Gość portalu: adaś napisał(a): > Kraj zacofany i nietolerancyjny - to nie tylko wizerunek, Polska taka jest > naprawdę. Nie chodzi tutaj nawet o zasobność społeczeństwa. Wystarczy pojechać > do Czech na Węgry czy do Słowacji. Warunki zbliżone a tam oddycha się > wolnością. ROTFL - jedź do Czech i na Słowację, i powiedz, że jesteś Romem... ;))) Jedź na Węgry i powiedz, że jesteś Słowakiem albo Rumunem... I wtedy pooddychaj "wolnością"... ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewy Re: Polska - zaścianek Europy IP: *.ghnet.pl 07.12.05, 16:24 Nie uważam sie za zaściankowego , dlatego że nie toleruje pedałów. Uważam ze jestśmy moralna ostoja zdemoralizowanej Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AxT Re: Polska - zaścianek Europy IP: *.sonata-net.pl 07.12.05, 16:34 Nie no autor artykułu troche przesadza. Jestem gejem i jestem z tego dumny. Ale do dyktatury ciemnogrodu jeszcze troche nam brakuje, chociaż nikt nie musi lubić Kaczek. Trochę absurdalnie rozdmuchany jest ten artykuł i mało obiektywny. Odpowiedz Link Zgłoś
miszkad Re: Polska - zaścianek Europy 07.12.05, 17:00 A kogo obchodzi, co naprawdę myślą geje? Przecież chodzi o pokazanie Polski jako homofobicznego, ciemnego kraju dzikusów, rządzonego przez dwie kaczki z piekła rodem, w dodatku o faszystowskich korzeniach. To, czy faktycznie jest jakaś dyskryminacja, nie ma znaczenia, inaczej ten artykuł nie byłby tak marny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Skad taki obraz Polski za granica - z prasy... IP: *.tky.hut.fi 07.12.05, 16:41 ...z artykulów takich, jak ten... z mediów. Przeciez to glównie przez media obywatele innych krajów czerpia swoja wiedze o Polsce. Jak mozna winic "polityków", kiedy to wlasnie media, dla których niechec do niektórych polityków jest istotniejsza niz dobro Polski, szkaluja w ten sposób nasz kraj? Dla mnie te sytuacje sa jak z ksiezyca. Co do dyskryminacji w miejscach pracy, to spotkalam sie z bardzo róznymi opiniami. O tych negatywnych czytalam tylko w artykulach podobnych do tego... "Z zycia" znam sytuacje, w których nikt nie interesuje sie orientacja seksualna pracowników... Ja bym raczej powiedziala, ze dyskryminowane sa mlode kobiety, którym strasznie przeciez trudno dostac prace (bo taka zaraz zajdzie w ciaze i pójdzie na urlop)... Ludzie bez znajomosci sa dyskryminowani, a jakze... nie geje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 40-stolatek Re: Polska - zaścianek Europy IP: *.chorzow.n4a.pl 07.12.05, 16:42 Ameryka zasciankiem swiata. Podajac informacje za "onetem" ,Ford i Jaguar wycofuja sie z reklam w pismach gejowskich .Spowodowane to bylo naciskiem radykalnych kregow chrzescjanskich. Odpowiedz Link Zgłoś
ronlen2 Wybiorcza-wrog Polski nr 1. Teraz szantazuja. 07.12.05, 16:45 Polska nie ma wiekszego wroga niz Gejzeta Wybiorcza. Jest to gazeta manipulancka, skrajnie lewicowa i bardzo agresywna. Przeciez prasa na Zachodzie przedrukowuje to, co pojawia sie polskich gazetach. A ze dziennikarstwo jest chetne nowinek i skandali, przedrukowuja takie klamstewka z Wybiorczej. Ta gazeta bardzo szkodzi krajowi. Teraz nastapila pora na szantaz. Albo bedziemy milczec co do lepszej sytuacji gejow ("LEWICOWA (Anty_-)DEMOKRACJA") albo beda niszczyc wizerukek Polski na arenie miedzynarodowej. Szkoda wydawac pieniedzy na taka gazete, ida zreszta na skandalicznie zly cel. Ja jej juz od dawna nie kupuje. Wole Rzeczpospolita (czasami) lub Gazete Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
miszkad Re: Wybiorcza-wrog Polski nr 1. Teraz szantazuja. 07.12.05, 16:50 racja. ja też nie kupujętej szmaty. propaguję to wśród znajomych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysz Re: Wybiorcza-wrog Polski nr 1. Teraz szantazuja. IP: 81.210.38.* 07.12.05, 16:55 i tak trzymać, i lepszy zaścianek niż gniazda terroryzmu i pranie arabskich pieniędzy w Bankach niemieckich i francuskich. Odpowiedz Link Zgłoś
barbara444 Od kiedy michnik pomagal Polsce ??? 07.12.05, 16:57 Michnik kieruje sie racja stanu wlasnej grupy ktora zawsze chiala rzadzic Polska. Nigdy nie mial wiele wspolnego z dobrem Polski. Roznica taka ze teraz to nie jest UB Bermana a kapital amerykanski i izraelski. Ludzie jego mafii sa ci sami i nic sie nie zmienilo. Gdyby nie byla taka jego rola mafia nie dala by mu pieniedzy na wydawanie GW. Odpowiedz Link Zgłoś
barbara444 michnik kocha RP mniej nic swe pieniadze 07.12.05, 17:31 dlatego od kilkudziesieciu lat szumi i manipuluje. W wieziemiu, z wiezienia, 1968, KORNIKI, bananowcy itd itd. Kogo to dzis obchodzi. Niewiele to nikogo wtedy obchodzilo. Najpierw brudny komediant "opozycji z wieloma wujami w UB na kluczowych stanowiskach". Teraz brudny mieszacz na czele GW za nie swoje pieniadze. Najlepiej jest nie kupowac tego szmatlawca. I tak nie zbankrutuje bo jest finansowany z zewnatrz. Odpowiedz Link Zgłoś
miszkad Re: michnik kocha RP mniej nic swe pieniadze 07.12.05, 17:36 Racja, nie kupować. Popieram takie głosy rozsądku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mazur33x Re: Wybiorcza-wrog Polski nr 1. Teraz szantazuja. IP: *.makton.pl 07.12.05, 17:17 Szkoda, że nie ma wojny - mógłbyś oskarżyć o defetyzm i rozstrzelać. A tak musisz biedaku GP kupować. Moje kondolencje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-anty-anty Re: Polska - zaścianek Europy IP: *.onlink.net 07.12.05, 16:53 a co z tym maja Kaczory? Czyscie poglupieli? I przestancie wypisywac glupoty,ze w Polsce nie ma tolerancji. W USA i w Kanadzie niby taka tolerancja a za plecami kazdemu pedalowi pokazuje sie kim jest. Parada , parada ale wszyscy sie z nich podsmiechuja . W Holandii tez. Kazda innosc na calym swiecie budzi zainteresowanie. MOze niedlugo zostaniemy zmuszani do zaakceptowania czlowieka z kozlem (czyt. "Malowany Ptak" Kosinskiego) i tez kochajacy kozla beda od nas wymagac tolerancji bo oni kochaja jeszcze bardziej inaczej. LUDZIE! Opamietajcie sie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aleluja Znowu bełkot i szczucie. Co za chora gazeta IP: *.acn.waw.pl 07.12.05, 16:53 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... POLSKA SKANSENEM ...BOLSZEWIKOW IP: *.avenel01.nj.comcast.net 07.12.05, 16:54 ...ciagle nie rozliczonych...od medii po uczelnie wyzsze...po polityke...a reszta to tylko propaganda polityczna tychze bolszewikow i ich kapusi...nie dajmy sie zwarjowac ...ze muzynow w polsce bija...a usmiech zapewne sie pojawia jak tyle milionow polakow nie bedzie glodowac...bedzie moglo znalesc prace lub ta prace zaoferowac...-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gata.usa. Re: POLSKA SKANSENEM ...BOLSZEWIKOW IP: *.hsd1.ma.comcast.net 07.12.05, 17:03 a mnie wstyd. mieszkam poza PL juz jakis czas. tesknie za PL. ale mi wstyd, gdy czytam takie glupoty. bo to prawda, ze w naszym kraju tojerancja rowna sie zero. tu, rodzina super katolicka, syn jest gejem, coz, rodzice nie skacza z radosci, ale ok. nikt sie nie wstydzi, nikt nie ukrywa prawdy. Czy to az tak wiele zapomniec, ze kazdy ma jakis seks? Czy to az tak wiele, zeby nie myslec, co kto robi z wlasnym tylkiem??? Ja sie nie cham nikomu do lozka, to dlaczego inni chce sie pchac mnie?? nie mam nic do gejow, nie mam nic do lesbijek, jestem hetero. Odpowiedz Link Zgłoś
miszkad Re: POLSKA SKANSENEM ...BOLSZEWIKOW 07.12.05, 17:15 Gość portalu: gata.usa. napisał(a): > a mnie wstyd. > mieszkam poza PL juz jakis czas. > tesknie za PL. Co to jest PL? Polska Ludowa? > ale mi wstyd, gdy czytam takie glupoty. > bo to prawda, ze w naszym kraju tojerancja rowna sie zero. Skąd wiesz, skoro ciebie tu nie ma? > tu, rodzina super katolicka, syn jest gejem, coz, rodzice nie skacza z radosci, > > ale ok. Nie skaczą? Dziwne, myślałem, że w europie wszyscy skaczą z radości,jak ich syn jest gejem. ale jestem ciemny. > nikt sie nie wstydzi, nikt nie ukrywa prawdy. > W Polsce też nie ukrywa . Ten światły artykuł o tym mówi. > Czy to az tak wiele zapomniec, ze kazdy ma jakis seks? > Czy to az tak wiele, zeby nie myslec, co kto robi z wlasnym tylkiem??? > Ja sie nie cham nikomu do lozka, to dlaczego inni chce sie pchac mnie?? > Nie wiele, ale geje usiłują nam przypomnieć swoimi demonstracjami. > nie mam nic do gejow, nie mam nic do lesbijek, jestem hetero. ja też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mazur33x Re: POLSKA SKANSENEM ...BOLSZEWIKOW IP: *.makton.pl 07.12.05, 17:24 > Co to jest PL? Polska Ludowa? Miendzynarodowy skrót Polski (norma ISO 3166-1 alpha-2). > Skąd wiesz, skoro ciebie tu nie ma? Ja tu jestem i potwierdzam. > Nie skaczą? Dziwne, myślałem, że w europie wszyscy skaczą z radości,jak ich syn > jest gejem. ale jestem ciemny. Naiwny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mazur33x Re: POLSKA SKANSENEM ...BOLSZEWIKOW IP: *.makton.pl 07.12.05, 17:25 międzynarodowy oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
miszkad Re: POLSKA SKANSENEM ...BOLSZEWIKOW 07.12.05, 17:42 Gość portalu: mazur33x napisał(a): > > Co to jest PL? Polska Ludowa? > > Miendzynarodowy skrót Polski (norma ISO 3166-1 alpha-2). Dzięki, że mnie ciemnego oświeciłeś. > > > Skąd wiesz, skoro ciebie tu nie ma? > > Ja tu jestem i potwierdzam. > Twój adwokat:) > > Nie skaczą? Dziwne, myślałem, że w europie wszyscy skaczą z radości,jak i > ch syn > > jest gejem. ale jestem ciemny. > > Naiwny? > Ciemny naiwny homofob. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Polska - zaścianek Europy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.12.05, 16:57 a co tam brzydko podsumuje: ku.. no Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alice Re: Polska - zaścianek Europy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 17:10 Mam dosc tego co tu sie wyprawia !!!!!!!Jestesmy nie tylko zacofani ale to co dzieje sie w naszym kraju to przesada!!!Płace 800zł!!mając wyższe wykształcenie!!Zerrrrrroooo perspektyw! A teraz jeszcze im geje i lesbijki przeszkadzają!Niech mają swój świat i swoje prawa!!Podrózuje i widze jaki ten zaścianek jest zacofanyyyyyyy!!!!Pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Polska - zaścianek Europy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 17:19 Zgadzam sie ze Polska jest zaściankiem;/ mieszkam na samym południua tu to dopiero ksenofobia. Jestem heteroseksualna ale chce przystąpić do organizacji walczącej o prawa mniejszości bo uważam że te prawa są łamane a u nas na Podkarpaciu to już koimpletna ciemnota;/ pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
miszkad Re: Polska - zaścianek Europy 07.12.05, 18:43 Świetne:):):) Tez jestem heteroseksualistą ale zapisze się do jakiejś gejowskiej organizacji, żeby bronić ich praw:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Homofob :O Re: Polska - zaścianek Europy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 17:30 Co za brednie. przez 4lata żądzili komuchy, któży bardzo lubią elektorat homo. To jak teraz żadzą kaczki to przez kilka tygodni ludzie odczuli straszliwą niecheć do homoseksualistów ? Quwa jak mnie wkóża kiedy *ebile wypisóją takie brednie o tolerancji. Najpierw pouczcie się troche historii a puziniej piszcie takie pierdoły. Kiedy w do Rzeczpospolitej "spływali" inno wiercy to na zachodzie Europy były pogromy mniejszości. Tak samo z z orientacją seksualną a teraz wiecly "tolerancyjni" nas uczą tolerancyjności phi :X. Ja nic nie mam do homoseksualistów tylko nie sie nie afiszują z swoją innością. A jak wolą opkazywać całemu światu swoją nie normalność to sami "proszą" się o odzew ludzi ich otaczających. To tak samo jak bym szedł w nocy przez ulice wypełnioną po brzegi dresami i trzymał w ręce komure a puziniej dziwił sie czemu ktos mnie napad :? :( Odpowiedz Link Zgłoś
dellapedalla Re: kultura oznacza nie pokazywanie intymności 07.12.05, 17:51 Moje życie osobiste czyli też intymne jest tylko moje , bardzo ważne i to jak ja siebie szanuje komunikuję właśnie poprzez zachowanie w którym nie pokazuję mojej sfery seksualnej bo to jest moja cenna wartość m.in. to kim jestem - to jest moje życie i nic nikomu do niego ale do momentu jak ja im tego nie zacznę pokazywać, po co mam tłumowi nieznanych przechodniów lub znajomych informować w jaki sposób uprawiam sex to jest tylko moja sprawa i kulturalny człowiek nie będzie się obnosił ze swoją seksualnością jaka by ona nie była. Jako kulturalna osoba nie czynie niczego co narusza komfort innych ludzi z którymi jestem w pracy lub na ulicy. Szanuję ich i zachowuję się tak aby i oni mnie szanowali. A intymności są sprawą czterech ścian zacisza domowego. W POlsce nie ma dyskryminacji. To prowokacje więdnących polityków namawiających naiwnych studentów do demonstrowania czegoś tam byle ci politycy mogli pokazać się w mediach i stworzyć sztuczny problem. Odpowiedz Link Zgłoś
barbara444 Nowe informacje Vogel-Kwasniewski 07.12.05, 17:56 www.zw.com.pl/apps/a/tekst.jsp?place=zw2_ListNews1&news_cat_id=9&news_id=76065 Post-ubeko-zydo-komuna odslania swoje prawdziwe oblicze. Afera ZELAZO to byla malutka sprawa. Polska musi sie rozliczyc z ta mafia. Inaczej nie bedzie mogla funkcjonowac. GW nic mafii juz nie jest w stanie pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol K Re: Polska - zaścianek Europy IP: *.sds.uw.edu.pl / *.sds.uw.edu.pl 07.12.05, 17:31 Wszystko to tylko perspektywa widzenia rzeczy. To, ze niby na zachodzie ludzie sa do przesady liberalni nie znaczy, ze robia dobrze. Oni tez sie myla albo i nie. Nie wiem o co chodzi w tych komentarzach: "wybraliscie Kaczorow to macie". Ktos ich musial wybrac, zatem stan duch narodu jest taki juz od dluzszego czasu. Nie zauwazylem zadnej rewolucji w spospobie postepowania ludzi. Chcialem napisac o czyms innym. Zauwazylem, juz dawno zreszta, ze na lamach gazety trwa jakas batalia o zmiane postrzegania swiata. Polacy maja byc bardziej tolerancyjni. Tyle, ze taka natretna kampania wcale nie sluzy dobremu. Wrecz przeciwnie polaryzuje spoleczenstwo na dwa obozy, dzieli narod. Ludzie o pogladch nazwyjmy je "konserwatywnych" zaczynaja postepowac radykalnie. Glosniej niz w zwyklych okolocznosiach staraja sie postrzegac i zwalczc innosc. Niech bedzie, ze ja jestem konserwatywny. Bo odpowiedzcie mi na jedno pytanie. Dlaczego organizm zywy, ktory nie ma instynktu do rozmnazania, tzn czuje pociag do wlasnj plci, mam uwazac za zdrowy? Mi wydaje sie on chory. Ci ludzie tak postepuja, bo ich mozgi w czasie rozwoju plodu inaczej sie rozwinely, bo maja odmienna gospodarke hormonalna. Odmienna od normy - to nie jest mutacja, ktora posluguje sie natura w ewolucji, ale zwyczajna wada. Pytanie jest takie. Czy powiedzmy za 100 lat kiedy takich ludzi bedzie mozna leczyc, czy wtedy nie nazwiemy takich odszczepiencow chorymi? Czy chcielibyscie byc wychowani przez ludzi odmiennie patrzacych na wlasna plec? Uwazam, ze czasami trzeba powiedziec dosyc. Gdy cos razi, to trzeba umiec zwrocic uwage, miec chociaz odwage. Nie mozna sie usmiecha na wszystko i byc dla kazdego milym. Obawa przed innoscia, to nie tylko ksenofobia, to tez chec ochrony bliskich, a w pewnym sensie zwrocenie uwagi drugiemu, ze robi zle, tzn "tu sie tak nie robi". Trzeba miec pewne granice. Spoleczenstwo narzuca je takze, a spoleczenstwo to my Polacy. Nie pisane prawo narodu to jego duch. W dzisiejszym swiecie, zabija sie wszystko co nie pisane(UE). Co nie jest ograniczone przez prawo nie jest zadnym ograniczeniem i mozna to wysmiac i zbesztac. Napisze jeszcze cos. Przypomnijcie sobie czas gdy byliscie dziecmi. Malozensto to byla para ludzi, ktorzy zwykle mieli dzieci, czyjas mama i tata. To byli ludzie ktorzy zwykle wychowywali wlasne dzieci. Teraz moje pytanie. Po co ludziom, ktorzy nie beda miec dzieci malozenstwo? Przeciez ta instytucja jest tylko dla dobra dzieci. Aby czuly sie bezpiecznie, a rodzice czuli sie zobowiazni (dodatkowym pietnem). Nie pisze, ze malozenstwo to para ludzi, ktorzy sie kochaja, bo mysle ze zwykle tak nie jest. Gdy ludzie sie kochaja nie potrzebuja zadnych przysieg, bo to wiedza. Zatem malozenstwo dla par homoseksualnych to (w moim odczuci) bardziej furtka do ulg, ulatwien finansowo - prawynych przypadajacym malozonkom. Uwazam, ze takie ulatwienia sie takim parom nie nalezy, podobnie jak wszystkim bezdzietnym parom. Panstwo powinno dbac o swoja ciaglosc, przyszle pokolenia. Obecne same o siebie zadbac musza, wszyscy dojzali, rozsadni ludzie to wiedza. Panstwo dba o przetrwanie ludzi, o ciaglosc kulturowa, naukowa, ma byc strozem zasad. To tyle moich wypocin... ale sie rozpisalem... pewnie i tak nikt tego nie przeczyta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Midwesterner Kisiel mowil o dyktaturze ciemniakow. IP: 66.133.95.* 07.12.05, 17:37 To byla w 68 roku. Historia sie zaczyna powtarzac. Miejmy nadzieje, ze jako farsa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O Re: Polska - zaścianek Europy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.12.05, 17:44 Bardzo mądry post. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kowal70an Re: Polska - zaścianek Europy 07.12.05, 20:04 Popieram w zupełności Karola K.Brońmy się przed atakiem pedalstwa jak tylko możemy!Tendencja w GW i nie tylko jest taka że co i raz są publikowane teksty o pedałach i wmawianie ludziom że to jest normalne!To jest chore!To jest choroba i tak jak napisał Karol K miejmy nadzieję że kiedyś skutecznie będą to leczyć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzy Kłamstwo powtarzane 1000 razy staje się prawdą... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 17:34 Czyli goebelsowska maestria "wybiórczej". Jesteście mistrzami w stwarzaniu sztucznych problemów. Cały czas zarażacie lewacką gangreną kogo tylko popadnie. Jak wam nie wstyd? wyborca.com Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil Re: Kłamstwo powtarzane 1000 razy staje się prawd 07.12.05, 18:01 Gość portalu: andrzy napisał(a): > Czyli goebelsowska maestria "wybiórczej". > Jesteście mistrzami w stwarzaniu sztucznych problemów. Bez przesady z ta maestrią i mistrzostwem Odpowiedz Link Zgłoś
miszkad Re: Kłamstwo powtarzane 1000 razy staje się prawd 07.12.05, 18:03 marna maestria, ale większość się na to łapie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rex GŁĘBOKO PORUSZAJĄCY TEKST O POLSCE I POLAKACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 17:38 Podobnego zdania jest John, Amerykanin pracujący w u nas w ramach Korpusu Pokoju. Zakochał się w Polce i został na stałe. - Rok temu narzekaliście na komunę, ale były parady, marsze. Teraz zrobiło się jakoś mroczno, nie rozumiem dlaczego. Jakby wam ktoś zasłonę na głowy narzucił - mówi. Dlatego nie powinniśmy wpuszczać czarnuchów, ciemno się robi.... Odpowiedz Link Zgłoś
miszkad Re: GŁĘBOKO PORUSZAJĄCY TEKST O POLSCE I POLAKACH 07.12.05, 17:54 Przyszła jesień i zima, zrobilo się mroczno, nie ma juz protestów przeciwko komuchom.... Odpowiedz Link Zgłoś
barbara444 Re: GŁĘBOKO MANUPULACYJNY TEKST 07.12.05, 18:40 Belkot GW. Ten John to jakis wyrzutek spoleczenstwa ktory nie imie zarobic na swoj chleb i zyje z pewnego rodzaju zebractwa bedac pod kontrola manipulantow ktorzy maja swoje cele. GW tu nie chodzi jakiegos Johna tylko o mieszanie w glowach Polakow. Wszak tak namieszali ze Grobelny i mafia postzydokomuny (teraz kapitalisci) z Kwachem zdarzyli rozkrasc co ludzie mieli i wiekszosc majatku narodowego. Teraz GW miesza dalej. Ci ludzie to niebezpieczna grupa ktora nie ma nic wspolnego z dobrze rozumianym interesem RP i przedtem z tym co bylo polskie w PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Polska - zaścianek Europy IP: *.atman.pl / *.atman.pl 07.12.05, 17:51 no niby kto chciał kaczorów???? głosowały na nich katolickei bojówki w moherowych beretkach, wieś, biedota ze wschodu, njasłabiej wykształceni; miasta i zachód Polski głosowały na Tuska; biedota żyje 'po bozemu' jak klecha przykazał więc bedzie wszczynać krucjaty; tych ludzi naprawdę nei obchodzi jak nas widzą gdzie indziej, większość z tych co głosowali na kaczory nigdy nie byla za granicą, a zdarzają się i przypadki, ze nie była nigdy w wiekszym polskim mieście; pamiętam jak przyjechał do mnie budowlaniec z podkarpacia - jego dzieci dziwiły się, że "jak to ludzie mogą mieszkać w 20piętrowym bloku"; nigdy nei widziały czegoś takiego Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil Re: Polska - zaścianek Europy 07.12.05, 17:58 > jego dzieci dziwiły się, że "jak to ludzie mogą mieszkać w 20piętrowym bloku"; Też sie dziwię - blokowiska to źródło patologii Odpowiedz Link Zgłoś
miszkad Re: Polska - zaścianek Europy 07.12.05, 18:02 Gość portalu: a napisał(a): > no niby kto chciał kaczorów???? głosowały na nich katolickei bojówki w > moherowych beretkach, wieś, biedota ze wschodu, I dużo moich znajomych. Bynajmniej nie słabo wykształcona biedota, ale ludzie myslący. Dużo znajomych głosowało też na Tuska, włącznie zew mną i zawiedliśmy się okrutnie. njasłabiej wykształceni; miasta > > i zachód Polski głosowały na Tuska; Który zrobił tych wyborców w ch..a. biedota żyje 'po bozemu' jak klecha > przykazał więc bedzie wszczynać krucjaty; tych ludzi naprawdę nei obchodzi jak > nas widzą gdzie indziej, większość z tych co głosowali na kaczory nigdy nie > byla za granicą, a zdarzają się i przypadki, ze nie była nigdy w wiekszym > polskim mieście; pamiętam jak przyjechał do mnie budowlaniec z podkarpacia - > jego dzieci dziwiły się, że "jak to ludzie mogą mieszkać w 20piętrowym bloku"; > nigdy nei widziały czegoś takiego Gdybyś był człowiekiem wykształconym i mądrym, nie dziwiłbyś się dzieciom. Jeśli obchodzi cię, choddzący kompleksie,jak nas widzą gdzie indziej, to siedź w domu i nie wyjeżdżaj za granicę, bo tacy "wieśniacy" umysłowi, nie ubliżając ludziom ze wsi, przynoszą tylko wsyd. zapewne nosisz białe adidaski, coby być modnym za granicą, czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Ale brednie IP: *.acn.waw.pl 07.12.05, 18:05 Ale brednie wypisują, zaścianek bo nie tolerują gejów i lesbijek????? hahaha. zaścianek to jest dlatego, że takimi tematami pasie nas prasa i tv, zaścianek bo ludzie się na to łapią, zaścianek bo ludzie zamiast iśc do museum wolą czytać brednie o zaścianku którego rzekomo przyczyną są geje i lesbijki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
prphts Re: Ale brednie 07.12.05, 19:30 Gość portalu: haha napisał(a): > Ale brednie wypisują, zaścianek bo nie tolerują gejów i lesbijek????? hahaha. > zaścianek to jest dlatego, że takimi tematami pasie nas prasa i tv, zaścianek b > o > ludzie się na to łapią, zaścianek bo ludzie zamiast iśc do museum wolą czytać > brednie o zaścianku którego rzekomo przyczyną są geje i lesbijki!!! Dokładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Forumowy trolling a pederada w Poznaniu IP: *.orange.pl 07.12.05, 18:06 Uważam, że pomysł pederady jest takim realowym odpowidnikiem trollingu. Trolli wycinają moderatorzy i to trolle potem najbardziej marudzą o "cenzurze na forum". Organizatorzy powinni sobie przypomnieć stare przysłowie "Kto sieje wiatr, zbiera burzę". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krok Re: Polska - zaścianek Europy IP: *.adsl.inetia.pl 07.12.05, 18:08 W warszawskich agencja reklamowych roi się od pedryli. Tworzą sitwę. Wspierają się na wzajem i zwalniają hetero. Odpowiedz Link Zgłoś
shygay Re: Polska - zaścianek Europy 07.12.05, 18:19 Jak Kuba Bogu, tak Pan Bóg Kubie. Jeśli kiedyś będę przedsiębiorcą, to będę wystrzegał się homofobów wśród moich pracowników. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: Polska - zaścianek Europy 07.12.05, 18:44 kurde nie dostaniemy u shygaya pracy hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
shygay Re: Polska - zaścianek Europy 07.12.05, 18:44 Hehe..., a czego się spodziewasz? Że będę dopieszczał ludzi, którzy najchętniej zepchneliby mnie na margines? Zresztą, jeśli byłbym przedsiębiorcą to nie ukrywałbym swojej orientacji (ale nie obnosiłbym się z nią). Jeśli homofob jest prawdziwym homofobem, to sam zrezygnuje z pracy u "pedała" bo to będzie poniżej jego godności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rg Re: Polska - zaścianek Europy IP: 5.6.2R* / *.nokia.com 07.12.05, 18:08 gazeta.pl nie widzi chyba innych problemow w Polsce jak tylko parady rownosci i homoseksualisci. Codziennie walkuje sie tylko ten temat, czy gazeta.pl zmienila profil i zajmuje sie inna tematyka, czy jest jest to nadal portal informacyjny???? Odpowiedz Link Zgłoś