rsrh Urodzeni niewolnicy to ci którzy przeciw tej 04.01.06, 10:19 protestuja uzywając szerokiego spektrum "argumentów".Najpopularniejze to: -co mnie to obchodzi -mamy 20-30 lat i nic z "towarzyszami nie mamy wspólnego -polowanie na czarownice -ciemny lud głosował na PiS itd itp. A zobaczcie na wynik sondy w tej sprawie (patrz wyżej) Ponad 80 % jast ZA .No to kto tu należy do "ciemnego ludu" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koloratura1 Re: Urodzeni niewolnicy to ci którzy przeciw tej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.01.06, 16:03 > > A zobaczcie na wynik sondy w tej sprawie (patrz wyżej) Ponad 80 % jast ZA .No > to kto tu należy do "ciemnego ludu" ? Oczywiście, że ci, którzy są ZA. W końcu "ciemnego ludu" jest więcej (vide - zwycięstwo PiSiów). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seawolfie Re: Idzie lustracja dziennikarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 10:26 Wszystkim , którzy nagle zrobili sie dzisiaj dość nerwowi (czemu, ach czemu, koteczku?), jak zwykle, gdy mowa o lustracji, przypominam o Maleszce. Był gorąco PRZECIW lustracji. Ach, jaki szlachetne teksty pisał! O szczuciu, o nagonce... Któregoś dnia okazało się, DLACZEGO to pisał. Wy też macie "smroda" w życiorysie? Jak chodzą słuchy, paru "niezależnych dziennikarzy", w tym pewna "dziennikarka roku" na P. tez ma "silną motywację" (choć niekoniecznie uczciwą), by zwalczać Kaczory, te "złowrogie faszystowskie demony", hi,hi! Nic z tego, robaczki, kłamstwo ma krótkie nogi. Było sie szmatą, trzeba będzie podnieść przyłbicę. Piszcie sobie, kto wam broni, ale niech wszyscy wiedzą , co wami powoduje. Może "autorytety" napisza jakiś histeryczny list? Dawno (jakies dwa tygodnie) nic nie podpisali, zaczynam się niepokoić. kto będzie zwalczał "imperializm, reakcję i katofaszyzm"? Towarzysze! Do czynu! Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Re: Idzie lustracja dziennikarzy 04.01.06, 10:40 "Autorytety" zaczeły uzywać argumentów przy których opowiadania Mrożka to mały pikuś. Np Naczelny GW opisuje ostatnio ( i cytuje) pewne wyjątki z pism marszałka Piłsudskiego - które ( w zamyśle Naczelnego) niezbicie dowodza ze gdyby zył w naszych czasach ,byłby przeciwnikiem lustracji i dekomunizacji. Mysle ze po zapoznaniu sie z tym tekstem marszałek odstąpiłby od pomysłu obrony Warszawy i pokonania Tuchaczewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyoszołom Re: Idzie lustracja dziennikarzy IP: *.bib.wpia.us.edu.pl 05.01.06, 17:50 Kto będzie zwalczał? A choćby ja.Lustracji się nie boję, bo w gazecie nie pracuję.A propos listu "histerycznego" to ponad dwa tygodnie wstecz co "histerycznego" opublikowano? Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 "Miałem kiedyś taki sen"- obiektywna i etyczna GW! 04.01.06, 10:33 A tu nic! Tylko lament i płacz, kneblowanie i ograniczanie wolności! I tryskanie wysublimowanym "michnikowskim" jadem w przeciwników! Oj, chłopcy, brzydko się bawicie, PiS chodzi o etykę, a wam o przeżycie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reaktor Czyli sen, który się nigdy nie ziści! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 17:06 Oni są niereformowalni! Od kiedy weszli pod skrzydła Michnika, myślą, że rozumy pozjadali i mają monopol na mądrość! A tu co? Koniec, bo ludzie zaczęli trochę myśleć! I nakładzik coraz mniejszy i skromniejszy, a "Nasz Dziennik" idzie w siłę! Na pohybel! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Solis Re:Ile igrzysk i "moherowych" snow Polsce potrzeba IP: 129.81.192.* 04.01.06, 19:10 Nie zawsze przepadam za "Gazeta Wyborcza" ale... "Nasz Dziennik" to typowa gazeta dla "myslacych inaczej"! Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Zgadza się! Dla myślących normalnie a nie na opak! 04.01.06, 22:16 A czytałeś chociaż ten "ciemnogrodzki" dziennik, czy lecisz tylko na opinii GW? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyoszołom Re: Czyli sen, który się nigdy nie ziści! IP: *.bib.wpia.us.edu.pl 05.01.06, 17:55 Oznaki skromnego nakładziku GW chyba ci się przyśniły.Raczej GW rośnie w siłę.Na pohybel NW!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyoszołom Re: "Miałem kiedyś taki sen"- obiektywna i etyczn IP: *.bib.wpia.us.edu.pl 05.01.06, 17:53 Tyle byłoby kapusiów w różnych redakcjach,gazetach? Wątpię.I nie każdy głos przeciw lustracji od kapusiów pochodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Re: Idzie lustracja dziennikarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.06, 10:36 Nie mogę oprzec sie wrazeniu ze dzialania tego rzadu sprowadzą sie wylacznie do komisji sledczych, lustracji, weszenia i oskarzen. Chciałoby sie zakrzyknąć - głupcy, po pierwsze gospodarka. Jednym słowem IV RP czyli stracone złudzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koloratura1 Re: Idzie lustracja dziennikarzy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.01.06, 16:11 Gość portalu: Nika napisał(a): > Nie mogę oprzec sie wrazeniu ze dzialania tego rzadu sprowadzą sie wylacznie do > komisji sledczych, lustracji, weszenia i oskarzen. Chciałoby sie zakrzyknąć - > głupcy, po pierwsze gospodarka. Lustrować, węszyć, śledzić i oskarżać potrafi każdy głupi. Żeby się skutecznie zajmować gospodarką trzeba coś umieć, wiedzieć, na czymś się naprawdę znać. Odpowiedz Link Zgłoś
pethate Re: Idzie lustracja dziennikarzy 04.01.06, 10:37 Szczytne to i sprawiedliwe.Tylko!.Nowi kolesie na tronie juz probuja tylnymi drzwiami wprowadzic cenzure.Trzeba im patrzec na rece.Niewygodne dla pisu wypowiedzi dziennikarzy juz teraz okresla sie jako stronnicze i nieetyczne.Byc moze juz wkrotce dziennikarze beda musieli podpisywac "lojalki" ,zeby nie byc wywalonym np. z telewizji.Nowa religia nowa biblia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qc Jest nadzieja ze historia lubi sie powtarzac IP: *.pro-internet.pl 04.01.06, 10:41 Czas palenia stosow sie wypali a komisje prawdy spala sie ze wstydu. Wariaci zamilkna a zycie umyslowe rozkwitnie jak phoenix z popiolow. Ale zanim nadejdzie renesans, czas ryglowac okiennice. Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Jak możecie poczytać wyżej - urodzeni niewolnicy 04.01.06, 10:43 dalej "argumentują".A może pamietaja ze w naszym kraju niewolnictwo (pańscczyzne)znieśli zaborcy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qc Ciemny lud wszystko kupi IP: *.pro-internet.pl 04.01.06, 10:56 Marzenie fuhrera o wyzszosci aryjskiej i imperium 3rzeszy. Brednie o prawdziwej prawdzie i sprawiedliwej sprawiedliwosci 4RP, wspolczesnych szamanow. Cizba zawsze gotowa maszerowac w takt werbli nawet ku przepasci jak lemmings. Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Nie ma już ciemnego ludu ani "ciżby".Resztki tej 04.01.06, 11:08 nacji tkwia jeszcze na Wschodzie gdzie można nia prymitywnie manipulować. "prawdziwa prawda" czy" sprawiedliwa sprawiedliwość"- a takich terminów pan używa- to pozostałośc "ketmana" (Miłosz) już w naszym kraju nieaktualna ponieważ niema okupanta i nic nie trzeba pisać między wierszami ani puszczac oko do słuchaczy. Prawdzie i sprawiedliwości w Polsce przywróci się ich słownikowe znaczenie a nie pojęcia uznane jako "klasowe" przez czerwonych krętaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koloratura1 Re: Nie ma już ciemnego ludu ani "ciżby".Resztki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.01.06, 16:16 rsrh napisał: > nacji tkwia jeszcze na Wschodzie gdzie można nia prymitywnie manipulować. Grubo się mylisz. Jakże inaczej PiS mógłby wygrać wybory, gdyby nie fakt, że "ciemny lud wszystko kupił"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seawolfie Re: Ciemny lud wszystko kupi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 12:06 Tyle, że te lemmings wreszcie sie wk... ły, przejrzały na oczy i wzięły sprawy w swoje ręce. Szamani przegrali wybory. A "Salon" wpada w histerię, bo traci rząd dusz. Swoją drogą, to paranoja, że ci , którzy domagaja się prawdy, rzecz najbardziej naturalna na świecie, maja sie tłumaczyć zwolennikom utrzymywania kłamstwa i ciemnoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seawolfie Re: Jest nadzieja ze historia lubi sie powtarzac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 12:08 "wariaci zamilkną" - mam nadzieję, że zaczniesz od siebie, zwolenniku kłamstwa, utajniania archiwów i cenzury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antos niedawno okazało się, że w Niemczech IP: *.olsztyn.net.pl 04.01.06, 11:10 znany dziennikarz sportowy okazał sie być tajnym współpracownikiem enerdowskich służb specjalnych i bez większej dyskusji wyrzucono go na zbity pysk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kenzo Idzie lustracja dziennikarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 11:15 komisje pojednania i prawdy....orwellowska nazwa...ciekawe czy bedzie to niedoscigniony (?!) wzorzec... Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Komisja taka od kilku lat działa w RPA o czym 04.01.06, 11:17 nie wszyscy niestety wiedza i kpina w tym wypadku właśnie z tej niewiedzy wynika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kenzo Re: Komisja taka od kilku lat działa w RPA o czym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 11:19 tma historia jakby ciut inaczej przebiegala... Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh A "ciutu" niema ! Po jednej stronie sa kryminaliśc 04.01.06, 11:31 fałszywej doktryny a po drugiej ich ofiary !! Gdzie ten "ciut". Czym się róznia mordercy rasistowscy od komunistycznych.Czym sie róznia ich kapusie od "naszych",czym sie róznia wyznawcy ich"wiary" od także rasistów czyli "czerwonych". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Solis Re: A "ciutu" niema? IP: 129.81.192.* 04.01.06, 19:17 Rasistow to jakby przez ostatnich kilkanascie lat w Polsce wciaz przybywalo i przybywalo... ale moze to moje subiektywne odczucie. Moze sie myle! P.S. Napisze moze jeszcze cos "rsrh" na temat swoich rewelacyjnych "odkryc" genetycznych (patrz - jeden z Twoich poprzednich postow)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koloratura1 Re: Komisja taka od kilku lat działa w RPA o czym IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.01.06, 16:18 O kurczę! To już i tam lustrują naszych dziennikarzy?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: Idzie lustracja dziennikarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 11:42 To już jest jakaś paranoja, UOP też jest organizacją przestępcza?Przecież zajmuje sie podcląaniem i podsłuchiwawniem i td i tp Odpowiedz Link Zgłoś
123ms Re: Idzie lustracja dziennikarzy 04.01.06, 11:44 Myślałem, że wraz z początkiem XXI wieku moi współrodacy zmądrzeją. I wydaje mi się, że większość idzie z duchem czasu, czyli myśli o przyszłości. Ale widać są jeszcze ludzie którzy uwielbiają babrać się w szambie. Powodzenia. A tak na poważnie. PRL był krajem uznawanym przez społeczność międzynarodową (ONZ, itp.). Współpraca z jego organami nie była więc niczym co by wykraczało poza obowiązki obywatela tego kraju. Pozdrawiam Wszystkich z Nowym Rokiem. P.S. Dla informacji - rocznik 73. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seawolfie Re: Idzie lustracja dziennikarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 11:59 III Rzesza też była uznana przez Ligę Narodów. Pol Pot i Kim Il Sung podobnie, tylko co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seawolfie Re: Idzie lustracja dziennikarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 12:00 To, znaczy , nie przez Lige Narodów, taka niezręczność językowa. Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Tak 123ms! prlu był uznawany przez społeczność 04.01.06, 14:04 i ONZ ( tak jak np Ukraina ) tylko racz zauwazyc że nie był uznawany przez Polaków którzy wiedzieli ze jestesmy krajem okupowanym i współpraca z nim jest zdradą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mfs Zecerzy, drżyjcie! IP: 217.111.48.* 04.01.06, 12:09 Wszak tradycja każe was nazywać "towarzyszami sztuki drukarskiej". Oj jak my wszelkich "towarzyszy" nie lubimy, argh! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qc I panie z kiosku Ruchu... IP: *.pro-internet.pl 04.01.06, 12:28 kolporterow, pracownikow fabryk papieru, drwali i cala ta pajeczyna ludzi o watpliwym charakterze umozliwiajacych szerzenie propagandy. Oni wszyscy nie wiedzieli ze godzina PRAWDY nadejdzie. I nadeszla. Odpowiedz Link Zgłoś
tersta wszystko po to, zeby znów wydać MOJE pieniądze 04.01.06, 12:32 gdyby rzad musiał wydawać swoje pieniadze, nie byłby taki rozrzutny Odpowiedz Link Zgłoś
japolak od Orwella do IV RP 04.01.06, 12:33 Orwell wielkim wizjonerem był, gdy pisał o "Ministerstwie Prawdy"... Ostatecznie w tamtych czasach w komitetach partyjnych wprost były "wydziały propagandy" a na ulicy Mysiej funkcjonował Urząd Kontroli Prasy i Widowisk... A dziś Komisja Prawdy i Pojednania będzie zajmować się głównie lustracją środowiska dziennikarskiego... W oparciu o dowody, iż na jakimś zdjęciu sprzed lat "dziennikarz brata się z esbekiem". W studenckich czasach aktywny byłem w studenckim ruchu naukowym. Nigdy nie przyjąłem zaproszenia z Koła Naukowego Psychologii Eksperymentalnej Wyższej Szkoły Oficerskiej MSW w Szczytnie. Choć intelektualnie ciekawiło mnie, na czym tam polega "psychologia eksperymentalna". Coś w żyłę? Coś do prądu? Pewnie jednak zostały jakieś zdjęcia z ich wyjazdów. Ówczesny prorektor "Akademii Sztuk Policyjnych" z Warszawy, nie tylko pułkownik, ale i doc. dr hab. skutecznie cofnął decyzję katowickiej esbecji o odwołaniu studenckiej konferencji naukowej a potem jako członek jury uparł się, by dać wyróżnienie opozycyjnemu studentowi z Warszawy - by mieć zdjęcie z wręczania nagród dla IPN... Jako młody dziennikarz zmagałem się z cenzurą. Może ktoś mi zrobił kompromitujace zdjęcie z cenzorem (no sex, only bussines)? Kiedyś na konferencji naukowej prezentowałem moją ekspertyzę - jakiś facet zaczepił mnie, że to bardziej prawdziwe, niż zrobiły dwa departamenty u niego. Potem dowiedzialem się iż to "Mister Di", Wice-Kiszczak. Ani od niego, ani od organizatorów konferencji honorariów nie brałem, oświadczeń nie podpisywałem, ale moze są inne "dowody"? Ale może trafię do Muzeum Kuklińskiego, pewnie jako "dywan", obok "sowieckiego" sztandaru. Bo ten sam tekst w latach osiemdziesiątych spowodował, iż przyjeżdżający do Warszawy przedstawiciel Departamentu Stanu USA koniecznie chciał dowiedzieć się, na czym opieram swoje analizy, wydrukowane (bez mojej wiedzy) w Trybunie Ludu... Pewnie też Komisja Prawdy i Pojednania uzna mnie za podwójnego agenta, bo drugi raz (i na razie ostatni) będąc w życiu w Moskwie (byłem o połowę młodzy, niż dziś), na pytanie, czy byłem już w mauzoleum, jakiemuś Saszy Oskinowi (prawie wakacje z agentem) odpowiedzialem, iż "mimo wszystko" wolę zamiast oglądać Lenina - czytać go... I wygłosiłem referat iż istotą "leninowskiej koncepcji związków młodzieży" jest to, że nie istnieje... Dziś Instytut Pamięci Narodowej zajmuje się gromadzeniem starych i upowszechnianiem nowych donosów, także nowego szefa na niedoszłego szefa instytutu... Partia Prawo i Sprawiedliwość chwalona jest, iż wykorzysta każdy kruczek regulaminowy i każdą parlamentarną gierkę... Tygodnik WROST wybiera Jarosława K. (nie chodzi o słynnego świadka koronnego pseudo "Masa", tylko o brata Prezydenta Wszystkich Polaków i Warszawy) na NADCZŁOWIEKA ROKU, zaś kielecki biskup z ambony tłumaczy wiernym, iż to nie oni wybrali Lecha Aleksandra K. prezydentem, lecz sam Pan Bóg.... Ksiądz Jankowski tłumaczy się, że to nie on chce dla siebie pomnika, większego od papieskiego, tylko wierny naród - za to przyznanej przez Leszka Millera koncesji na pozyskiwanie bursztynu będzie bronił jak niepodległości - bo nie kościół ją dostał, tylko on imiennie... Wasserman porównuje się do (świętego) Jerzego Popiełuszki, choć "zaprawdę, powiadam wam", że jego wasserwanna jest mniejsza od Zalewu Włocławskiego... Gdyby Episkopat nie bał się, to niczym Wałęsa odbierający Michnikowi znaczek "starej panny S", cofnąłby ojcu Rydzykowi prawo używania dużych liter w nazwie "Radio Maryja"... Czas wariatów... Ale skoro WPROST dwa razy uznało Leszka Millera za "człowieka roku", potem go skopało a następnie zatrudniło jako felietonistę, to z "nadczłowiekami" pójdzie szybciej... Kiedyś mawiano "Cyryl, jak Cyryl, ale te Metody". Dziś tygodnik rekalamujący się jako ciągle najbardziej wiarygodny pisze „Co łączy nowego kapelana prezydenta RP z senatorem Zbigniewem Romaszewski? Podczas stanu wojennego Romaszewski posługiwał się dowodem osobistym i sutanną księdza. Wykorzystując swoje podobieństwo do działacza KOR ks. Roman Indrzejczyk przysłał mu swoje dokumenty, żeby ten mógł się ukrywać przed SB. – To był wielkoduszny gest, ale nigdy z niego nie skorzystałem. Wiedziałem, jak niebezpieczne byłoby to dla księdza, który i tak miał kłopoty z bezpieką – wspomina senator Romaszewski” Miałem ochotę zapytać, kiedy i jak Komisja Prawdy, etyki etc. zbada, w którym momencie jest tu kłamstwo. Przebierał się ten Romaszewski, czy nie? Jak można sprzeczne opinie podawać w kolejnych zdaniach? Która komisja oceni, uchwali - czy bardziej świety jest Popiełuszko czy Wasserman? Romaszewski czy Indrzejczyk? Adam Michnik czy Marek Król? Czy też symboliczna już wanna Wassermana, wraz z mikrofonem Rydzyka i "36 metrowym, przepraszam, mierzącym tylko 3,6 metra" pomnikiem Jankowskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E NARESZCIE, BO JUZ SIE SBECKICH MEDIOW... IP: *.bazapartner.pl 04.01.06, 12:41 NIE DA SLUCHAC, OGLADAC A NI CZYTAC. Z GW I RZECZPOSPOLITA NA CZELE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbara444 Tego michnikowszczyzna moze nie przezyc IP: *.roadrunner.nf.net 04.01.06, 15:28 Ale poniewaz bidulki klamia od 60 lat to i teraz sie klamstwem wymigaja. Czym by sie Adas zajal gdyby nie mogl klamac i motac. Rozchrowal by sie biedaczek. A za Urbana to by sie mogli wziasc bo Michniki to chociaz klamia z wdziekiem a Urban tosmierdzacy atwor i psuje powietrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Puchatek Re: Idzie lustracja dziennikarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 12:44 A ja mam pytanie z innej beczki: Czy lustracja obejmie tylko współpracę ze służbami PRL? Czy późniejszą także? Ni, ja nie stawiam znaku równości. Wiem doskonale, czym się różniła SB od ABW czy UOP. Natomiast współpraca ze służbami bezpieczeństwa jest z definicji wbrew etyce dziennikarskiej, bo de facto wyklucza pełny obiektywizm... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Enola Gay co.uk Jest cos,czego nie da sie zlustrowac ani ocenic... IP: 217.169.37.* 04.01.06, 12:52 To sympatie dziennikarzy,albo szerzej,ludzi mediow.Ich przekonania polityczne.Oraz ich antypatie.Jestem odpowiedzialny za serwis zagraniczny w najwiekszej agencji prasowej swiata.Przez moje rece przechodza wszystkie teksty dotyczace Polski.Jako zdeklarowany przeciwnik PiS oraz braci Kaczynskich staram sie nie tyle deformowac fakty,bo klamstwo mnie brzydzi,ile tak rozkladac akcenty,ze miliony odbiorcow tych depesz na calym swiecie maja juz wyrobiona opinie o kaczej grypie,ktora opanowala moja ojczyzne.I tego zadna komisja prawdy nie wychwyci.I nikt mnie nie zablokuje,gdyz jako zawodowiec jestem tu nie do ruszenia.Przed wyborami zrobilem kwerende po kraju.Rozmawialem i z kaczorami i z Tuskiem oraz Rokita.Spotkalem sie z Walesa.Rozmawialem z ludzmi,do ktorych przecietny Polak nie dotrze.I wiem,ze rzady kaczorow to powazne zagrozenie dla mojej ojczyzny.Zagrozenie,na ktore skladaja sie cele kaczorow i ich strategia.Mowiac w skrocie wiem,ze celem nie jest dobro Polski i Polakow,a jedynie stworzenie wieloletniego monopolu na wladze.Zadna z decyzji marionetkowego rzadu,kierowanego przez pana Jaroslawa z pokoju stolowego na Zoliborzu,nie ma znamion mysli o przyszlosci.Wszystkie zas sa bezczelnym zawlaszczaniem panstwa przez blizniakow.Wiem,ze juz narobilem kaczorom wiecej szkod,niz 10 kurskich Tuskom.I jestem z tego dumny.Bo moim celem jest pomyslnosc Polski i Polakow,a nie teczki,historia i zniszczenie przeciwnikow politycznych.I takich jak ja jest 90 procent ludzi mediow w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qc Przyjeto do wiadomosci IP: *.pro-internet.pl 04.01.06, 13:31 z cicha aprobata. Pisowskich bolszewikow to i tak ani ziebi ani grzeje. Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Enola Gay ! Przestań na wciskać bzdety o twojej 04.01.06, 14:11 pozycji w swiecie mediów.Z tekstu wynika wprost że jesteś co najwyżej "agentem wpływu" jakiegoś piśmidełka lewackich "uzytecznych idiotów" (lenin).Niech ci przysla nowsza wersje "Poradnika Politruka" bo ta juz jest do cna zgrana !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seawolfie Re: Jest cos,czego nie da sie zlustrowac ani ocen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 16:37 To niewiarygodne, by mogła naprawdę istniec taka gnida, jak enola. Facet otwarcie przyznaje się do działalności na szkodę swego kraju, czyli zdrady narodowej. Czy sie Kaczorów lubi, czy nie, to przez najbliższe lata reprezentują Polskę. Kiedyś było takie powiedzenie- "good or bad, my country". jak widac nie dotyczy to Targowiczan z lewicy. Ja jak najgorzej myśle i piszę o Kwaśniewskim, ale robię to w kraju. Za granica był moim prezydentem, i wolałem sie ugryżc w język, niż powiedzieć o nim prawdę, choc nieraz miałem ochotę zapaść się pod ziemie ze wstydu, jak po występach w Charkowie, czy Moskwie. Zwracam uwagę, że oczernianie rządu i Prezydenta za granicą nie ma najmniejszego wpływu na wyniki wyborów w kraju. Cierpi wyłącznie obraz Polski. "Zaszkodziłem Kaczorom" Kaczorom??? Nie, zaszkodziłeś Polsce. Jestęs z tego dumny? Nie dziwię się, że czytamy potem brednie o faszystach, polskich obozach koncentracyjnych. To tacy smiecie i zdrajcy, jak ten enola sa za to odpowiedzialni. Polskie piekło, to najłagodniejsze określenie, jakie mi sie nasuwa. Plunąłbym ci w gębę, zdrajco, gdybyś miał odwagę podac nazwisko. Ale to nie grozi, prawda? Tacy, jak ty nie należą do odważnych, mają mentalność szczura. Jeśli jest tak, jak piszesz, że 90% ludzi mediów jest przegniłe, tak jak ty, to istotnie, trzeba przeciąć ten wrzód. Lustracja wyjaśni wiele postaw, inaczej trudnych do wytłumaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
block-buster Re: Jest cos,czego nie da sie zlustrowac ani ocen 04.01.06, 16:45 Nie znam dziennikarza na zachodzie Europy,a znam ich kilkuset,ktory popieralby kaczorow.Wsrod kilkuset publikacji po wyborach ANI JEDNA nie byla za kaczorami.Co-umowili sie wszyscy? A co do Enoli to zapewniam cie czlowieku,ze wiecej dobrego czyni Polsce niz ty.Utrzymuje np.jedna stolowke dla bezdomnych w kraju.Ufundowal szesc stypendiow dla studentow z bylych PGR-ow.On,tak jak wiekszosc Polakow za granica wie dokladnie,co kaczyzm oznacza dla Polski... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seawolfie Re: Jest cos,czego nie da sie zlustrowac ani ocen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 17:01 Właśnie o tym piszę. Nie zajarzyłeś. Skąd ci dziennikarze mieli czerpac wiadomości, na których podstawie wyrabiali sobie zdanie? Właśnie od takich gnid, jak ten nieszczęsny enola. Świetna robota! Kaczorom w kraju nie zaszkodzi, bo ci dziennikarze nie głosują. Polsce- tak, jak najbardziej. Co ma to wspólnego z patriotyzmem? Nic, raczej z Targowicą, czyli szukaniem poparcia za granicą przeciwko wrogom krajowym. Stołówkę prowadzi? Kpisz sobie? Szkód wyrządzonych Polsce to nie zrównoważy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Solis Re: Czy 'krytyka" i "oczernianie" to jest to samo? IP: 129.81.192.* 04.01.06, 19:33 Rozumiem, iz (parafrazujac styl myslenia niejakiego "seawolfie"...) kazdy Amerykanin (obywatel USA), ktory gdziekolwiek na swiecie skrtykuje najglupszego z rodu Bush'ow zostaje automatycznie "Targowiczaninem" oraz zdrajca! Czy tak??? Odpowiedz Link Zgłoś
voxipop1 Re: Jest cos,czego nie da sie zlustrowac ani ocen 04.01.06, 17:01 Człowieku, włos na głowie się jeży jak się Ciebie czyta! piszesz: > Jestem odpowiedzialny za serwis zagraniczny w najwiekszej agencji prasowej > swiata.Przez moje rece przechodza wszystkie teksty dotyczace Polski. > Jako zdeklarowany przeciwnik PiS oraz braci Kaczynskich staram > sie nie tyle deformowac fakty,bo klamstwo mnie brzydzi,ile tak rozkladac > akcenty,ze miliony odbiorcow tych depesz na calym swiecie maja juz wyrobiona > opinie o kaczej grypie,ktora opanowala moja ojczyzne. Kłamstwo to nie tylko fałszowanie informacji ale również jej deformowanie czyli, co sam przyznałeś, to co robisz. dalej: > wiem,ze rzady kaczorow to powazne zagrozenie dla mojej ojczyzny.Zagrozenie,na ktore skladaja sie cele kaczorow i ich strategia. > Mowiac w skrocie wiem,ze celem nie jest dobro Polski i > Polakow,a jedynie stworzenie wieloletniego monopolu na wladze. Jeżeli wiesz tyle to zacznij coś robić z tą wiedzą ale w ramach mechanizmów demokratycznych czasy Klosów się skończyły. dalej: > Wiem,ze juz narobilem kaczorom wiecej > szkod,niz 10 kurskich Tuskom.I jestem z tego dumny.Bo moim celem jest > pomyslnosc Polski i Polakow,a nie teczki,historia i zniszczenie przeciwnikow > politycznych.I takich jak ja jest 90 procent ludzi mediow w Polsce. Jakie dobro masz na myśli? Chcesz żeby Polacy myśleli jak Ty? Przecież TO JEST TOTALITARYZM!!! To Twoja postawa jest niebezpieczna dla Polski a nie Kaczyńskich. Chcesz zmian? Nic prostszego, załóż partię, przekonaj do siebie wyborców i realizuj zdefiniowane cele. A to wszystko pod SWOIM NAZWISKIEM i na swój rachunek a nie po cichu, ukradkiem bez ponoszenia konsekwencji za swoje działanie. Jeżeli, jak piszesz, 90% ludzi w mediach myśli ja Ty to nie potrzebujemy lustracji, potrzebujemy REWOLUCJI medialnej polegającej na likwidacji wszystkich tytułów i stworzeniu ich od nowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seawolfie Re: Jest cos,czego nie da sie zlustrowac ani ocen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 17:14 Oto zasady funkcjonowania Reutersa, pozostawiam do osądu wszystkim, jak to się ma to zdumiewacego swą bezczelnością wyznania enoli. "Reuters news operations are based on the company's Trust Principles which stipulate that the integrity, independence and freedom from bias of Reuters must be upheld at all times. Reuters has strict policies in place to ensure adherence to these principles. We are committed to accurate and balanced reporting. Errors of fact are always promptly corrected and clearly published. We are committed to reporting the facts and in all situations avoid the use of emotive terms. The only exception is when we are quoting someone directly or in indirect speech. We aim to report objectively actions, identity and background and pay particular attention to all our coverage in extremely sensitive regions. We do not take sides and attempt to reflect in our stories, pictures and video the views of all sides. We are not in the business of glorifying one side or another or of disseminating propaganda. Reuters journalists do not offer their own opinions or views. The world relies on Reuters journalists to provide accurate, clearly sourced accounts of events as they occur, wherever they occur, so that individuals, organisations and governments can make their own decisions based on the facts." WE DO NOT TAKE SIDES! ACCURATE AND BALANCED REPORTING! DO NOT OFFER YOU OWN OPINIONS OR VIEWS! NO DISSEMINATING PROPAGANDA! jak to sie ma do opluwania własnego kraju przez enolę, jak sam pisze, gaya? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Solis Re: Jest cos,czego nie da sie zlustrowac... IP: 129.81.192.* 04.01.06, 19:39 "Enola Gay" to - panie "seawolfie" nazwa jaka nadano amerykanskiemu (U.S. Air Force) samolotowi, ktory zrzucil pierwsza bombe atomowa na Japonie. To tylko tak dla przypomnienia... Odpowiedz Link Zgłoś
seawolfie Re: Jest cos,czego nie da sie zlustrowac... 04.01.06, 19:50 Oczywiście, wiem o tym :-), ale , pamiętam ten pseudonim z jakiejś dyskusji na temat gejowski, więc domniemywam, że nie jest to przypadkowa zbieżność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbara444 Re: Jest cos,czego nie da sie zlustrowac ani ocen IP: *.roadrunner.nf.net 04.01.06, 17:36 Enola nie krec powiedz w skocie co myslisz bo to co piszesz wyglada jak motanie Michnika w GW. Powiedz ze pracujesz dla kontrolowanej przez syjonistow agencji. Odpowiedz Link Zgłoś
gogol66 Re: Jest cos,czego nie da sie zlustrowac ani ocen 04.01.06, 21:06 Gość portalu: Enola Gay co.uk napisał(a): I wiem,ze rzady kaczorow to > powazne zagrozenie dla mojej ojczyzny.Zagrozenie,na ktore skladaja sie cele kaczorow i ich strategia.Mowiac w skrocie wiem,ze celem nie jest dobro Polski i > Polakow,a jedynie stworzenie wieloletniego monopolu na wladze.Zadna z decyzji > marionetkowego rzadu,kierowanego przez pana Jaroslawa z pokoju stolowego na > Zoliborzu,nie ma znamion mysli o przyszlosci.Wszystkie zas sa bezczelnym > zawlaszczaniem panstwa przez blizniakow.Wiem,ze juz narobilem kaczorom wiecej > szkod,niz 10 kurskich Tuskom.I jestem z tego dumny.Bo moim celem jest > pomyslnosc Polski i Polakow,a nie teczki,historia i zniszczenie przeciwnikow > politycznych.I takich jak ja jest 90 procent ludzi mediow w Polsce. myślisz, że jest aż 90% ścierwa w mediach? narobiłeś Kaczorom tyle złego, że aż nie wiedzą co zrobić z nadmiarem władzy! jesteś dobitnym przykladem na to, że idiotów nie sieją a się mnożą! Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Domorosły ubek! No, no! A w imię czego? PRL-bis? 04.01.06, 22:24 No widzisz, chłopczyku, trochę etyki ci sie przyda, bo wyraźnie zszedłeś na psy! Twoje "rozkładanie akcentów" swiadczy o złej woli, bezradności! Jak się budzisz rano, to co widzisz w lustrze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B.T., Zabrze Jejku nie myślałem, że dziennikarze tacy nierozgar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.06, 13:11 nięci! A ja czytam gazety, czasopisma i wierzę w to co piszą! Zamykać usta komukolwiek, to przecież przerabialiśmy. I kto chce zamykać usta czytam, że własnie dziennikarze dziennikarzom. Fe! Ja chce aby dziennikarze byli różni, wybiorę sobie sam tego dziennikarza który mi odpowiada. Kiedyś trzeba było umieć czytać między wierszami, teraz tego nie chcę. Chce aby pisali kto tylko umie pisać i ma czytelników i wydawców. Tak jak kiedyś słuchałem RWE, VofA tak chętnie poczytałbym dziennikarzy również tych co donosili. Dowiedziałbym sie dużo więcej niż od dziennikarza piszącego i wydawanego tylko dlatego, że dał cios przeciwnikowi poniżej pasa i wyeliminował z gry. Strasznie sie dzieje w tym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seawolfie Re: Jejku nie myślałem, że dziennikarze tacy nier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 16:47 Zamykac usta? Kto? Komu? Przecież to przeciwnicy lustracji są po stronie utrzymywania kłamstwa, utajnionych archiwów, cenzury. To jakas nieprawdopodobna przewrotność, by trzeba było tłumaczyc , dlaczego chce sie poznać prawdę, a o zagrożeniu wolności mówia ci, którzy chcą żyć w kłamstwie i utrzymac cenzurę. Surrealizm! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seawolfie Re: Jejku nie myślałem, że dziennikarze tacy nier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 16:52 "Tak jak kiedyś słuchałem RWE, VofA tak chętnie poczytałbym dziennikarzy również > > tych co donosili. " Alez czytasz ich, czytasz, tylko o tym nie wiesz. Środowisko dziennikarskie było jednym z bardziej zinfiltrowanych w kraju. Chodzi właśnie o to, by pisali dalej, tylko uczciwie przyznali, co robili i , byc może przeprosili tych , którym ich donosy złamały życie. Nie sądzisz, że to właśnie jest "ciosem poniżej pasa i wyeliminowaniem z gry"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filomen Re: Idzie lustracja dziennikarzy IP: *.parkowe.pol / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 14:03 Cosik mi się wydaje iż potrzebny psychiatra na duch,a może "nie lękajcie się" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bryzg Re: Idzie lustracja dziennikarzy IP: *.adsl.inetia.pl 04.01.06, 16:42 Polacy to porąbany naród. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seawolfie Re: Idzie lustracja dziennikarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 17:18 Bo chcą prawdy i otwarcia archiwów? Bo nie chcą więcej cenzury? Niemcy sa , jak widac jeszcze bardziej porąbani, bo zrobili to wiele lat przed nami. I co? zawaliło sie coś? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Re: Idzie lustracja dziennikarzy 04.01.06, 18:09 martino napisał: > czy lustracja obejmuje także korektorów? ;-) Osobiscie Wam radze. W razie czego zawsze bedziecie sie mogli pochwalic jednym zlapanym Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Czas, żeby PiS wyznaczał redaktorów naczelnych 04.01.06, 18:16 Prasa i media elektroniczne nie powinne być przeciwko rodzinie Kaczyńskich skoro nawet o. dyrektor ich namaścił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tymoteusz Goc Nie mozna oczekiwac,ze wszyscy pokochaja kaczki IP: *.range86-129.btcentralplus.com 04.01.06, 19:40 I nie mozna zadac od kazdego Polaka,aby byl za dyktatura kaczorow,ktora mi przypomina stan wojenny.Wladze zdobyli wprawdzie niby demokratycznie,ale poslugujac sie oszustwami i obietnicami bez pokrycia.Czytam prase brytyjska i amerykanska.Nie spotkalem jeszcze ani jednego zdania pozytywnego o kaczorach i o Polsce po wyborach.Ogladam telewizje.To samo.Sledze wydarzenia w Polsce w internecie.Jeszcze zadnej pozytywnej informacji.Samo zlo. Po tryumfie kaczorow dwie trzecie forum bylo za kaczorami.Po miesiacu posty wrogow i zwolennikow sie wyrownaly.Teraz dwie-trzecie postow jest przeciwko kaczorom.Za miesiac,dwa-ekstrapolujac,za kaczyzmem bedzie 10 procent postow.Ludzi sie nie oszuka,zaklinajac ich do kochania dwoch oszolomow bez pomyslu na kraj.Narod juz wie,ze znalazl sie z dwoma rekoma w nocniku. Odpowiedz Link Zgłoś
seawolfie Re: Nie mozna oczekiwac,ze wszyscy pokochaja kacz 04.01.06, 20:08 FYI, panie Tymoteuszu, sondaże PiS w kraju rosna, jak na drożdżach. Inne- leca w dół. Może twoje zródła informacji nie są tak obiektywne, jak , nie wiem na jakiej podstawie , sądzisz? Na podobnej zasadzie możesz twierdzić, że nazisci to byli Polacy, bo tak twierdzi wielu ludzi na Zachodzie. Wiem, bo sam musiałem takie bzdury prostować, uzyskując odpowiedzi- "no, ale wszyscy tak piszą, o polish nazi camps". Taki "fakt prasowy", jeśli pamiętasz, kto był autorem tej perełki. Nie dalej, jak pare linijek wyżej masz wytłumaczenie, jak powstaje taka czarna propaganda- jak sączy się nienawiść pod pozorem prawdy obiektywnej (vide enola gay) A co do forum, to policz, ile ludzi tu pisze, raz na tydzień liczba głosów przkroczy 200, z czego 3/4 to ci sami ludzie piszący wielokrotnie. Zauważ że wielu pisze pod paroma nickami (łatwo poznac po tych samych błędach ortograficznych), odlicz wszystkich psycholi, nawiedzonych czubków prześladowanych przez szubienice stawiane przez Kaczorów, czcicieli Światowida, miłośników płaskiej Ziemi, UFO, spisku żydowskiego- wielu ci nie zostanie. taka sobie zabawa z nudów, ale reprezentatywne to to nie jest żadną miarą i nikt tego tak nie traktuje (tzn. MAM NADZIEJĘ, ŻE NIE ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Solis Re: Nie mozna oczekiwac,ze wszyscy pokochaja.... IP: 129.81.192.* 04.01.06, 20:59 Z jednym sie zgodze - nie mozna do wszystkiego co sie pojawia na internetowych 'forach' podchodzic ze smiertelna powaga! To czasem powazna dyskusja ale czesciej - zwykla paplanina... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Lustruj się kto może IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 20:45 martino napisał: > czy lustracja obejmuje także korektorów? ;-) -------------------------------------------------------------------------------- Ależ oczywiście! Przecież to korektor nadaje ostateczny kształ tekstom, a korektor-agent może wykręcić każdy numer autorowi tekstu. Ale to nie wszystko! Jest przecież jeszcze grafik, który po korektorze robi ostateczną wersję makiety. A taki grafik to może być agent innej służby/mocarstwa/opcji politycznej niż agent-korektor i taki agent-grafik może wykręcić numer wszystkim - autorowi tekstu i korektorowi. Ale to nadal nie wszystko! Są jeszcze drukarze! Drukarz-agent jeszcze innej służby może tak uszkodzić blachę, że w druku pójdzie paćka farby na strategicznym wyrazie, którego brak naruszy kontekst całego tekstu. Taki agent-drukarz może wykręcić niezły numer agentowi-autorowi, agentowi-korektorowi, agentowi-grafikowi i nam wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R... Re:niestety, byłem funkcjonariuszem SB IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.06, 21:04 Byłem funkcjonariuszem byłej SB. Niestety. Piszę o tym nie po to, żeby się chwalić, oczywiście nie ma czym. Piszę o tym dlatego, żeby Państwu uświadomić, że w tej kategorii ludzi (funkcjonariuszy i agentów) są też tacy, których już nie trzeba lustrować, dekomunizować i potępiać w dowolnie inny sposób. Jestem tego dowodem i przykładem. Za czyny niepopełnione, za sam fakt, że miałem krótki epizod związany z tą służbą dźwigam dzisiaj krzyż trudny do opisania. Pokuta, którą zadaję sobie każdego dnia, a która wynika z poczucia winy biorącego się z docierających do mnie z każdej strony osądów, że byłem, jestem i do końca dni moich będę złym człowiekiem jest zdecydownaie cięższa, niż widmo następstw związanych z procesem publicznego oczyszczenia (czytaj - lustracji). Zapewniam, nie wszyscy ubecy, to ludzie źli, butni i nie czerpiący nauki z historii. Są też tacy, których już nie trzeba kopać. Owo kopanie, to już nic nie znaczące razy w porównaniu z tymi, które sami sobie zadają każdego dnia. Bez nadziei, że kiedykolwiek będzie inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
gogol66 Re:niestety, byłem funkcjonariuszem SB 04.01.06, 21:11 Gość portalu: R... napisał(a): > Byłem funkcjonariuszem byłej SB. Niestety. Piszę o tym nie po to, żeby się > chwalić, oczywiście nie ma czym. Piszę o tym dlatego, żeby Państwu uświadomić, > że w tej kategorii ludzi (funkcjonariuszy i agentów) są też tacy, których już > nie trzeba lustrować, dekomunizować i potępiać w dowolnie inny sposób. Jestem > tego dowodem i przykładem. Za czyny niepopełnione, za sam fakt, że miałem > krótki epizod związany z tą służbą dźwigam dzisiaj krzyż trudny do opisania. > Pokuta, którą zadaję sobie każdego dnia, a która wynika z poczucia winy > biorącego się z docierających do mnie z każdej strony osądów, że byłem, jestem i do końca dni moich będę złym człowiekiem jest zdecydownaie cięższa, niż widmo następstw związanych z procesem publicznego oczyszczenia (czytaj - lustracji). zrzuć do ostatka tę Dejaniry palącą cię koszulę i zamiast się umartwiać możesz próbować naprawić swoje błędy czyniąc dobro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R... Re:niestety, byłem funkcjonariuszem SB IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.06, 21:19 Przecież wiesz doskonale, że tej koszuli nie da się zrzucić, a co do niesienia dobra, odnoszę wrażenie, że od takich, jak ja, to nikt nie chce nawet dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seawolfie Re:niestety, byłem funkcjonariuszem SB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 22:50 Moim zdaniem, nie jest tak, że człowiek jest naznaczony do końca życia. Nie znam ANI JEDNEGO przypadku, gdy ktoś ucierpiał na tym , że otwarcie sie do tego przyznał. W końcu, przyznali sie Olechowski, Szteliga, Falandysz, i co? Przeszkodziło im to w karierze? Pamiętajmy, na miłość boską, że to nie przynależność jest naganna, ale KŁAMSTWO LUSTRACYJNE. Chodzi o tych, którzy "ida w zaparte" i kłamią w żywe oczy wbrew faktom i dokumentom( np. Oleksy, Wachowski, niestety, co piszę z bólem i przykrością, Wałęsa), a przede wszystkim o tych, których działalność jest podporządkowana dawnym mocodawcom, narażona na szantaż, czy, jak w przypadku dziennikarzy, oględnie mówiąc, obiektywizm jest wypaczony przez osobisty interes (Maleszka, Niezabitowska +.........................- te kropki sie wkrótca wypełnia ciekawymi nazwiskami "autorytetów moralnych", jestem o tym przekonany). Dla mnie , przyznałes się, OK, sprawa zamknięta, kandyduj sobie do Sejmu nawet, jak cie wybiorą, uznam wybór, bo startowałeś uczciwie. Gdybyś zaprzeczał, obrzucał tych, którzy cie oskarżają, błotem, ciągał ich po sądach, to inna sprawa. A jeszcze gorzej i to jest sedno sprawy, gdybyś był urzędnikiem państwowym i był szantażowany ujawnieniem przeszłości. Albo- właśnie dziennikarzem i pisał wzruszające teksty o faszystowskich barbarzyńcach (oraz barbarzyńskich faszystach) polujących na niewinne czarownice, straszliwych ofiarach listy Wildsteina, Kaczyńskim stawiającym szubienice (i to cały rząd szubienic, jedna , to za mało, hi,hi) itp bzdety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seawolfie Re:niestety, byłem funkcjonariuszem SB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 22:57 Może wystarczy prawda? Bo, czytając niektóre wypowiedzi, ma się wrażenie, że dla wielu samo istnienie SB , to tylko propaganda oszołomów- kaczystów? Prawda sę obroni, ale ktos musi pisać, czym była SB, drukowac raporty, by wszyscy mogli zobaczyć te podłe metody., na których opierała sie "władza ludowa", jakie są korzenie dzisiejszych "obrońców równości i wolności", czyli cyników i hucpiarzy z SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
t324911 Co to jest ta 04.01.06, 22:41 Komisje Prawdy i Pojednania ???. Cos jak inspekcja robotniczo - chlopska . Moze niech sie wlasciwe urzedy zajma lustracja a nie jakies tam komisje pojednania . Pojednanie z agentem ??. Dziekuje postoje . Odpowiedz Link Zgłoś