Dodaj do ulubionych

Książę William wstąpił do wojska

IP: *.tu.kielce.pl / *.tu.kielce.pl 09.01.06, 12:15
Następca tronu pucuje buty.
I za to kocham brytyjską monarchię!
Obserwuj wątek
    • Gość: alef zero Re: Książę William wstąpił do wojska IP: *.trw.com 09.01.06, 14:30
      Ciekawe, czy musi?
      Bo jesli nie musi, to ja na jego miejscu bym nie wstepowal.
      • Gość: Lukash Re: Książę William wstąpił do wojska IP: *.petrus.com.pl 09.01.06, 15:09
        Nie musi. Tam idzie sie do armii z wlasnej woli. Co ciekawe moj znajomy Anglik
        rowniez wczoraj rozpoczal nauke w tej jednostce. Nie byl tylko pewny czy trafi
        na Williama w tym samym plutonie, on go raczej nie chcial;-) znal go juz z
        Uniwerku i raczej go nie lubi. BTW mlodzi ida do armii bo to tradycja, prestiż
        no i pieniadze. Dostanie pozniej etat, mieszkanie itp. Po 5 tyg. jak dadza im
        wrocic do swiata zewnetrznego pewnie mi odpisze jaki to lajf :-)
        • Gość: alef zero Re: Książę William wstąpił do wojska IP: *.trw.com 09.01.06, 15:23
          No, ale William raczej o szmal (czy "kase", jak to sie teraz mowi), mieszkanie
          i prestiz nie musi akurat sie martwic. Chyba ze monarchia upadnie.

Podejrzewam jednak, ze moze "musi" w tym sensie, ze babcia albo tato mu
          kazali...

pozdr.
          • Gość: Lukash Re: Książę William wstąpił do wojska IP: *.petrus.com.pl 09.01.06, 18:48
            William musi bo to pewnie radycja w monarchii i presja;-)
            cywil nie musi
      • Gość: Foxy Kadecie Walles???? IP: *.pl.tesco / *.pl.tesco-europe.com 09.01.06, 15:12
        Przeciez po zmianie niemieckiego nazwiska w czasie II wojny swiatowej rodzina
        nazywa sie Windsor!
        • Gość: KT4D Re: Kadecie Walles???? IP: *.nottingham.ac.uk / *.nottingham.ac.uk 09.01.06, 17:19
          Ale tytul ma HRH Prince of Wales, prawda? :P
          • Gość: alef zero Re: Kadecie Walles???? IP: *.trw.com 09.01.06, 18:15
            On, czy Karol? Czy obaj?
    • Gość: neo Re: Książę William wstąpił do wojska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 14:43
      Podoba mi się taki sposób podejścia do rzeczy. Przejdzie przez wszystkie etapy,
      a kiedy zakończy naukę, będzie po prostu dobrze wykształcony. I zapewne dalej
      będzie kontynuować naukę.
      W przeciwieństwie do normalnych krajów u nas (pod)poruczników po szkole traktuje
      się raczej jak małe dzieci. Przynajmniej tak było w mojej jednostce. Stara kadra
      jeszcze z czasów PRL traktowała takich nowych w widoczną pogardą a czasami
      kpiną. Ale jednocześnie trzęśli się ze strachu, bo widzieli, że nowi znają
      języki obce, komputery, świat, no i przede wszystkim prezentują zupełnie inne
      podejście do swojej pracy. Takie podejście, w której liczy się profesjonalizm a
      nie kilkunastoletnie układy. Idą zmiany.
      • Gość: gość Re: Książę William wstąpił do wojska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 05:12
        "nowi znają komputery" brawa dla nowych....

CIEKAWY JESTEM jaka jest przydatność umiejętności obsługi edytora tekstu na
        patrolu w irackiej wiosce...

• Gość: P.S.J. Re: Książę William wstąpił do wojska IP: *.itpp.pl 10.01.06, 10:00
          Wybaczcie koledze, on w swej wiedzy o współczesnym polu walki zatrzymał się na
          obsłudze muszkietu czarnoprochowego... :)
    • semenpetlura czołg 09.01.06, 16:37
      Podobno jest w Polskim Wojsku zapotrzebowanie na czołgistów, czy dziewczyny też
      mogą się zapisywać? mówili że trzeba mieć skończone gimnazjum i względnie dobry
      stan zdrowia...czyli że co? każdy tak z ulicy może zostać czołgistą? A tak w
      ogóle to dzieci polskiego prezydenta tez powinny mieć (honorowy) obowiązek
      służby. Nie. Chwila. Córka kaczki w czołgu...Dobra, zły pomysł.
      • Gość: x Glupia jestes-nie blaznuj! IP: *.crowley.pl 09.01.06, 22:15
    • Gość: PiS...da becikowe U nas to by założył mafię i chrzcił paliwko . n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 20:10
    • Gość: LEhoo Re: Książę William wstąpił do wojska IP: *.internet.v.pl 09.01.06, 20:50
      Zajefajne to jego wyższe wykształcenie. Coś jak nasz licencjat. Łżemagister
      Kwachu to był przy nim jak jaki profesor.
      • Gość: rogalla Re: Książę William wstąpił do wojska IP: *.aos.wisc.edu 09.01.06, 23:49
        Jest pewna roznica w systemach edukacji wyzszej miedzy naszymi krajami. Pierwszy
        stopien (undergraduate) dopiero moze prowadzic do magistra (graduate => master
        of science /of art etc etc). Magistrow nie produkuje sie tak jak u nas.
    • untochables Re: Książę William wstąpił do wojska 09.01.06, 22:05
      biedactwo ;( żeby sie pokazać poszedł do armi na parę tygodni bo to w dobrym
      tonie
    • Gość: x Moze nauczy sie tam dopinac rozporek:)) IP: *.crowley.pl 09.01.06, 22:12
    • Gość: hjghj który z nich używa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.06, 22:43
      munduru w którym go niegdyś sfotografowano?!
      • Gość: Le Saux Re: który z nich używa IP: 80.55.199.* 10.01.06, 01:05
        W normalnym kraju, takim jak np. United Kingdom oficer głównie wykształcenie
        zdobywa na uczelni cywilnej. Dla zdobycia dyplomu oficerskiego w zupełności
        wystarczy jeden rok, a nawet mniej, tym bardziej, że nie ma zamiaru robić
        kariery wojskowej. Przecież ma być królem. Być może co jakiś czas będzie po
        kilka tygodni wracał na uczelnię aby zapoznać się z najnowszymi trendami w
        technice lub strategii i taktyce. I tym samym otrzymywał kolejne awanse.
        Mnie prawdziwą radość sprawiają jednak te posty, które piszecie. Ja też jestem
        zwolennikiem monarchii i chciałbym aby w Polsce kiedyś zamiast prezydenta glową
        państwa był monarcha
    • Gość: zygmunt Re: Książę William wstąpił do wojska IP: *.clppva.east.verizon.net 10.01.06, 06:10
      a czemuscie o mnie zapomnieli to jam z dodim tez bylem
      jego pozniej sprzatneli gdy zaczal dobierac sie do diany
      • Gość: konwalia Re: Książę William wstąpił do wojska IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.01.06, 08:49
        ależ on jest przystojny ;P słodki, mmmmm :)
    • Gość: Maks Ale tylko swoje, ciemnoto IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.01.06, 09:48
      W brytyjskiej armii nie ma kocenia, ani nawet wysługiwania się młodszym. To
      tylko nasza przejęła zwyczaje od azjatycko-ruskiej chołoty.
    • rsrh A co nas to obchodzi !!!!!! 12.01.06, 07:30

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka