Dodaj do ulubionych

Chłopaki się rodzą! Idzie wojna?

• osmiol Durnota!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.01.06, 11:53
      Roznica wynosi zaledwie 5%.Juz na studiach uczono mnie, ze stosunek urodzonych
      chlopcow do dziewczynek to 106 do 101.No wiec to normalka.A potem sie
      wyrownuje, bo chlopcy sa biologicznie slabsi i czesciej umieraja.O co ten
      wrzask?
      • Gość: kajja Re: Durnota!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 12:30

Co za durnota z tymi kolorami - o rany! Nie ma niebieskich śpioszek! Tragedia
        życiowa! ło rany, śliniaczki są tylko białe i różowe, co ludzie pomyślą!? ło
        matko, ło matko! Co to bydzie, co to bydzie! To ci dopiero bieda!

Co do ubranek - nie ma niebieskich, kup czerwone, zielone, granatowe, brązowe -
        czy jakiekolwiek - nawet różowe! Niemowlakowi żadna różnica.

• Gość: zakrzewski.blox.pl Geje sie rodza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 11:54
      no nie moge co kretynstwo..wojna idzie...hehhehe...zawsze bylo za duzo kobiet z
      tego co pamietam...teraz bedzie ciut wiecej chlopa...a te kretynki ktore
      narzekaja z enie ma niebieskich ubranek.taaaaaaaaa ...idiotki polskie oderwane
      od radia maryja wprost..sa tez inne kolory, zreszta bahorowi ktory sra i zre
      tylko wisi jaki kolor gaci obsra....modl sie kobito zeby cie bylo stac na pieluchy
      • Gość: araukaria Re: Geje sie rodza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 13:13
        no cóż wyszła twoja kultura osobista, jeśli oczywiście wiesz, co to znaczy. A
        Radio Maryja zostaw w spokoju oszołomie od Moichnika.
    • Gość: sqmir Re: Chłopaki się rodzą! Idzie wojna? IP: *.net / *.skorosze.net 12.01.06, 12:03
      wśród mych zajomych jest 4:0. potwierdza wszelkie tezy w artykule. coby to nie
      bylo to rośniemy w sile. RP chlopska!!
    • Gość: chlopiec Dziewczynki sie przestraszyły moherowej władzy IP: *.tvgawex.pl 12.01.06, 12:06
      i ich zapowiedzi co do roli kobiet w IV RP
      więc postanowiły sie nie rodzić ;p
    • Gość: kasia poznań Re: Chłopaki się rodzą! Idzie wojna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 12:14
      My z mężem też czekamy na Jaśka, który urodzi się w kwietniu. Mam 3 kumpele w
      ciąży z samymi dzieciaczkami płci męskiej, a w styczniu tez urodził sie u
      znajomych chłopczyk. Cos w tym jest!!!
    • normalny_inaczej Re: Gendercide 12.01.06, 12:20
      Straszne rzeczy tu piszą. 10 tysięcy więcej chłopców - koniec świata.

A co powiecie na fakt, że w Chinach i Indiach przewaga ilości mężczyzn nad kobietami idzie w dziesiątki a nawet setki milionów? Zadajcie sobie pytanie jakie problemy stwozzy 100 milionów Chińczyków którzy nie będą w stanie znaleźć żon? Wyobraźmy sobie, że demokratyczny rząd Chin wskaże jako przyczynę "imperialistyczny Tajwan" a jako rozwiązanie "konieczność zdobycia przestrzeni życiowej - ze wskazaniem na Syberię". Przypominam, że populacja Rosji wynosi ok.
      143 milionów.

Życzę wszystkim miłego dnia.

www.bies.pl
      wiadomości bieżące
    • daimona ale bzdura z tym różowym i niebieskim 12.01.06, 12:28
      jakieś głupie schematy ludziom się włączają... i w ten sposób sami sobie
      produkują problemy ;-) czyt. "brak ubranek dla noworodków płci męskiej" hehe.
      • Gość: lama Re: ale bzdura z tym różowym i niebieskim IP: 81.26.13.* 13.01.06, 09:20
        owszem.
        A z tą tradycją różowy-niebieski jest w Polsce w ogóle trochę inaczej. O ile mi
        wiadomo, w rodzinach katolickich hołduje się zwyczajowi niebieski dla
        dziewczynek, różowy dla chłopców... zaprzyjaźniona katoliczka wytłumaczyła mi
        kiedyś, że to dlatego, że Matka Boska nosi niebieską szatę, więc dziewczynki na
        niebiesko.
        :)
    • bri Re: Chłopaki się rodzą! Idzie wojna? 12.01.06, 12:28
      LOL, fajnie. Moja córeczka będzie miała większy wybór ;)
    • Gość: chomsky ROPA SIĘ KOŃCZY, RODZĄ SIĘ CHŁOPAKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 12:34
      Wojna jak złoto sie szykuje... 2025 to dobra data na koniec świata...
    • Gość: lisa stereotyp goni stereotyp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 12:37
      przez ten tekst i komentarze do niego przemawiają sredniowieczne wrecz
      stereotypy ról społecznych... ludzie, żyjemy w XXI
      wieku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: panna36 Re: stereotyp goni stereotyp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 13:04
        czy XXI wiek mógły być nieco bardziej kulturalny? Ludzie jak wy się do siebie
        odzywacie na co dzień, skoro tu używacie wulgaryzmów, wyzwisk i niewybrednych
        komentarzy? Kazdy patrzy na siebie i co najwyzej na wyciagniecie reki,
        spójrzcie trochę dalej. Jak mozna nie zgadzac sie zfaktem ze urodziło sie
        wiecej chlopców, bo wam urodzila sie dziewczynka? Mam dwóch synow, w
        listopadzie lezalam na sali z pięcioma paniami, kazda miala syna, to niczego
        nie potwierdza ani nie obala, to przyklad jednostkowy.
    • Gość: FreakyMisfit Re: Chłopaki się rodzą! Idzie wojna? IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 12.01.06, 13:10
      Jednym słowem faceci zaczęli dbać o swoje jajka?
      • Gość: ma_katka Re: Chłopaki się rodzą! Czyzby?? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.01.06, 13:19
        Wsrod moich znajomych az czterem, w ostatnim czasie, urodzily dziewczynki a
        tylko jednej chlopiec, wiec nie ma co bic na alarm i siac niepokoj wsrod
        spoleczenstwa.
        • maxxl Re: Chłopaki się rodzą! Czyzby?? 12.01.06, 13:38
          Ja zostałem ostatnio tatusiem ślicznej dziewczynki. Z żoną rodziło wiele kobiet
          i także przeważała płeć żeńska. Chyba nie jest tak źle.
          • Gość: suzi Re: Chłopaki się rodzą! Czyzby?? IP: *.derbynet.pl 12.01.06, 13:50
            u mnie to samo mam śliczną córcię i w czerwcu 2005 rodziło się zdecydowanie
            więcej dziewczynek niż chłopców :)
        • asperge3 Re: Chłopaki się rodzą! Czyzby?? 13.01.06, 09:40
          Tak głupimi artykułami powinna się zająć Rada Etyki Mediów. Chłopców zawsze
          rodziło się więcej. A w powiedzeniu o wojnie nie kompletnie niczego sensownego,
          z jednej prostej przyczyny - nie tylko zawsze rodziło się więcej chłopców, ale
          i zawsze w ciągu kilkudziesięciu lat była jakaś wojna albo powstanie. Nie ma
          więc żadnej zależności, ale zwykły bieg historii.
          To my jesteśmy niezwykle szczęśliwym i wyjątkowym z historycznego punktu
          widzenia pokoleniem, które od ponad 60 lat wojny prawie nie widziało. Prawie,
          bo był stan wojenny, interwencja w CSRS i wciąz prowadzimy wojnę w Iraku.

A Czapiński jak zwykle żenujący....
    • Gość: hip hop siup trala Czyli dziewczynki rodzą się wtedy ja ojciec jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 13:54
      w depresji lub ma nóż na gardle ?
    • Gość: Pawel Czapinski-specjalista od urzedowego optymizmu. IP: *.bulldogdsl.com 12.01.06, 14:00
      Bohaterami artykulu sa autor i jego kumpel menadzer.Do tego teoria
      Czapinskiego, ktory ostatnio zajmowal sie zanizaniem bezrobocia do poziomu 10%
      a teraz bredzi o bezstresowych tatusiach i lepszym zyciu.To zaklinanie
      rzeczywistosci- mezczyzni przez spadek dochodow realnych i bezrobocie na masowa
      skale nie sa w stanie sprostac swym tradycyjnym rolom spolecznym od dobrych
      kilku lat. To jest fakt spoleczny. Panie Czapinski, wez pan autora artykulu i
      pojedzcie niekoniecznie do PGRow, ale moze chocby do bylych miast wojewodzkich,
      pomieszkajcie z miesiac. Polska to nie tylko Warszawa.
      • Gość: mk Re: Czapinski-specjalista od urzedowego optymizmu IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 19:23
        bo to jest "profesor", a nie profesor, ewentualnie profesor propagandy.
        Żałosny jest ten koleś, który nie wie takich rzeczy i wymysla swoje teorie już
        coraz bardziej głupkowate aby tylko mu pasowało do bełkotu.
        Czy psychol społeczny (jeżeli nim rzeczywiście jest) to znawca plemników?
        A jeśli nie to kto te brednie umieścił w portalu?
    • Gość: WelcometoDisneyPL Można będzie WIĘCEJ mięsa do Iraku posłać... IP: *.era.pl 12.01.06, 14:03
    • Gość: Pinezka LPR bedzie musiała zrewidować swoje poglądy... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.01.06, 14:26
      ...o modelu rodziny i o kochajacych inaczej niż partia ta uważa słuszna i
      zgodne z wolą jej - za przeproszeniem - członków.
    • Gość: aga Więcej chłopców, bo dzieci są planowane. IP: 62.233.250.* 12.01.06, 14:34
      O ile ta informacja jest prawdziwa, to moim zdaniem fakt, że rodzi sie więcej
      chłopców jest prosty do wytumaczenia. Od paru lat wśród moich znajomych
      urodziło sie sporo dzieciaków. Z tych planowanych- prawie sami chłopcy.
      Dlaczego? jeżeli ktoś chce mieć dziecko w najbliżsyzm czasie, to zwykle
      współzyje w okresie najbardziej płodnym. A własnie wtedy jest największa szansa
      na potomka płci męskiej ( bo męskie plemniki są szybsze, ale musza szybko
      zapłodnic jajeczko, gdyż szybko giną). Dlatego ludzie, dla których potencjalna
      ciąża nie byłaby tragedią i opieraja się na kalendarzyku:-), żeby sprowokowac
      los:-) częściej mają córeczki- żeńskie plemniki żyją dłużej i fakt, że nie
      współzyjemy w najpłodniejsze dni nie zabezpiecza przed ciążą. Proste.
    • pluci Socjolog społeczny kto to taki? 12.01.06, 14:34
      O takim zawodzie jeszcze nie slyszałem, a studiuję socjologię.
    • Gość: gocha a u nas dziewczyny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 14:41
      wierzę badaniom, ale u nas co prawda nie wielka miejscowość, ale od roku 2003 urodziło się może 3 chłopaków, dookoła wszędzie dziewczynki
    • Gość: Zenon Społeczeństwo na luzie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 14:49
      Geje, transwestyci, lesbije, dyrdymały zamiast sensownych treści, moda
      ważniejsza niż wszystko, brak zastanowienia nad gwałtownością przemian a
      jedynie ślepy pęd ku "nowościom", wydumane choroby, które kiedyś bez problemu
      się pasem leczyło, moralny relatywizm... Może i "lepiej się żyje" - ale takie
      społeczeństwo nie ma szans na dłuższą eksystencję. Zawsze się znajdzie ktoś
      (np. islamiści), kto będzie chiał tę niezborność wykorzystać, a w najlepszym
      przypadku samo się rozleci wobec braku wspólnych ideałów, które były by siłą
      spajającą grupę zróżnicowanych z natury jednostek...
    • wrzask.pawiana Re: Chłopaki się rodzą! Idzie wojna? 12.01.06, 14:55
      Gdyby nawet natura chciala cos "w tym temacie" kombinować to na wojnę
      rodzislyby sie dziewczynki. Dlaczego ? A no po to aby "odrodzić" populację
      Po wojnie jacys męzczyzni zostaną (byc moze właśnie dawcy tych najlepszych
      genow bo przeżyli) no i ich geny trzeba będzie jak najszybciej rozmnozyc
      a wiadmo ze ciaza trwa "az" 9 miesięcy i najczesciej rodzi sie 1 dziecko
      a jeden mężczyzna moze w krotkim czasie zaplodnic wiele kobiet.
      Co robi natura ? Inaczej niz przyslowie "zsyła" dziewczynki i ma w poważaniu
      przysłowia.

A że rodza sie teraz chlopcy ? Natura "myśli" tak: rodzi się mało dzieci,
      gatunek jest zagrożony, trzeba "zesłać" więcej mężczyzn bo widać ci ktorzy juz
      sa "nie dają rady", ich potencjał genetyczny sie wyczerpał, są slabsi i mniej
      plodni musi ich byc wiec więcej - przy mniejszej ilosci kobiet rywalizację o
      nie wygraja ci "najsilniejsi" z tej "zesłanej" masy i oni puszcza w ruch swoje
      silne geny i wszystko wroci do normy.

Dlaczego natura nie myśli : niech ci slabi mężczyzni wymrą, zostaną silniejsi
      a ja tylko ześlę wiecej kobiet ? Bo natura jako glowne nosniki" genow traktuje
      mężczyzn (tzn jako czynnik rozmnażania i przetrwania gatunku)

Wierzcie lub nie ale tak wlaśnie jest bylo i bedzie ;)
      • Gość: ~tins Re: Chłopaki się rodzą! Idzie wojna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 15:10
        Ale bredzisz!!!
    • Gość: mama Kacpra Re: Chłopaki się rodzą! Idzie wojna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 14:55
      Znam wojskowego pilota, ... który ma 2 dorodnych synów. I gdzie tu poparcie
      teorii ;-)
    • Gość: makis Re: Chłopaki się rodzą! Idzie wojna? IP: *.pactor.com.pl 12.01.06, 15:07
      No ja myślę, że to odpowiedź na chiński, arabski i wogóle wschodni zalew
      imigracyjny. Otóż nasze chłopaki (mój syn urodzi się za kilka dni), będą
      jeździć po świecie i płodzić Polaków na całym globie od arktyki po antarktydę,
      od Londynu (tam już jesteśmy mocni), po Tajwan, Hawaje i inne Antyle ! Nawet w
      Afryce będą się rodzić sami Polacy, czyż to nie piękne ? Za 150 lat po polsku
      będzie mówiła 1/3 ludności świata ! Tylko pamiętajcie należy dbać o klejnoty
      naszych synów, żeby były Bardzo Wydajne !!! Jeszcze Polska Nie Zginęła !!!
    • Gość: kate Re: Chłopaki się rodzą! Idzie wojna? IP: *.sympatico.ca 12.01.06, 15:39
      Ludzie , czy ubranko dla chlopca koniecznie ma byc niebieskie a dla dziewuszki
      rozowe?Sa tez neutralne kolory i kazdemu dziecku w nich do twarzy.
    • Gość: tramyard A ja mam 2 corki !!! IP: *.mysmart.ie 12.01.06, 16:06
      i to jeszcze nie koniec P:))))
    • Gość: nika Re: Chłopaki się rodzą! Idzie wojna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 16:19
      trudno mi uwierzyć że w XXI wieku funkcjonują zabobony , że chłopcy mają mieć
      śpioszki niebieskie a dziewczynki różowe, a jak dziecko zachoruje to najlepiej
      do pieca na trzy zdrowaśki...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka