Dodaj do ulubionych

Matóra poprafkowa wypadła żenująco

26.01.06, 11:27
mlodziez polska nie dosc ze nie umie to jeszcze klamie , ze potop napisal Zeromski
Obserwuj wątek
    • evito mlodziez nie dosc ze nie umie to jeszcze klamie 26.01.06, 11:28
      mlodziez nie dosc ze nie umie to jeszcze klamie ze Potop napisal Zeromski
      • Gość: ks.plkJasio Suchar Re: mlodziez nie dosc ze nie umie to jeszcze klam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 11:51
        Pozamykac szkoly, niech lepiej zajma sie czyms , pozytecznym ,mianowicie:
        dojenie krów,kopanie w rów,okradanie rencistek,badz bardzo popularne ,cpanie
        picie ,w tym jest przyszlosc a nie w edykacji ,pozdr
        • Gość: świnka morska Najgożej, rze kopólóją jak homiki. IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 26.01.06, 12:43
          • misza1000 Re: Najgożej, rze kopólóją jak homiki. 26.01.06, 16:53
            Swinko morska! Nie nasza wina, ze Wam, swinkom, bardziej sie chce span niz
            kopulowac!

_H_omik
          • Gość: er Re: Najgożej, rze kopólóją jak homiki. IP: *.dip.t-dialin.net 26.01.06, 19:19
            Króliki. To króliki są znane z kopulacji, a nie chomiki . A dlaczego to
            poszukajcie w sieci. Niczego już nie uczą w dzisiejszych czasach.
            • Gość: profesor Mad Re: Najgożej, rze kopólóją jak homiki. IP: *.bulldogdsl.com 26.01.06, 22:45
              hyba jak kruliki
        • arius5 wystarczy, zeby sie pomodlic 26.01.06, 20:59
          po co wiec ten lament ?
          do kosciola nie trzeba umiec pisac
        • jarus16 Re: mlodziez nie dosc ze nie umie to jeszcze klam 27.01.06, 09:49
          Gość portalu: ks.plkJasio Suchar napisał(a):

> Pozamykac szkoly, niech lepiej zajma sie czyms , pozytecznym ,mianowicie:
          > dojenie krów,kopanie w rów,okradanie rencistek,badz bardzo popularne ,cpanie
          > picie ,w tym jest przyszlosc a nie w edykacji ,pozdr
          <<__ No i mamy skutki nowoczesnego wychowywania i nauczania, głąbów. Do
          1990r.żle nauczano, zostało to naprawione i teraz jest świetnie.
      • Gość: opt Jaki wniosek IP: *.tsi.tychy.pl / *.tsi.tychy.pl 26.01.06, 13:51
        Stąd wniose: więcej lekcji etyki i religii
      • Gość: wiewiura Re: mlodziez nie dosc ze nie umie to jeszcze klam IP: *.com.pl / *.sinus.one.pl 26.01.06, 16:39
        fajnie ,sze podali 2 tematy ,opracóje sobie w domó i jórz bede pżygotowana !
        pozdrafiam wrzystkih pszygotofującyh się do matóryy!!
        óczennica z czerfonym paskem!
        • Gość: eka Re: mlodziez nie dosc ze nie umie to jeszcze klam IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.02.06, 09:55
          Bawi mnie ten stek pretensji do wszystkich- na system edukacji, na kościół , na
          religię , na nauczycieli. Aby nie zdać maturę , nawet w nowej formule to też
          trzeba było się ostro naprawcować, tak napracować. Tylko skończony głąb nie
          zdał. Przepraszam ale taka jest brutalna prawda. A druga jest taka - że uczyć
          sie muszą ci , których rodzice nie mają kasy aby zafundować im studia - zgodne
          z ich aspiracjami. Znam osobiście - studentkę, która ledwo zdała maturę, nie
          dostała sie na medycynę do Szczecina i aktualnie jest studentka medycyny w
          Poznaniu, - oczywiście jest na studiach dziennych (aha ! zapomniałam tylko
          dodać - ojciec jest ordynatorem). Wielu bardzo dobrych kandydatów , którzy
          świetnie zdali maturę nie dostało sie na ta uczelnię - i myslę że to jest
          problem, a nie ten , który podnosicie, że ktoś nie chce się uczyć. To jego
          miejsce jest przy łopacie, a nie funduje mu się studia. Później biadolimy , że
          mamy fatalnych lekarzy, stomatologów, ekonomistów, urzędników - ale właśnie to
          zaakceptowaliśmy.
    • Gość: strzyga Re: Matóra poprafkowa wypadła żenująco IP: 62.111.149.* 26.01.06, 12:14
      nie ma się co martwić...zawsze mogą zostać posłami:); tu nie trzeba
      odróżniać "Chłopów" od "Wesela", a ci co to potrafią, nie rządzą
      (por. "chocholi taniec" Rokity)
    • Gość: FreakyMisfit Re: Matóra poprafkowa wypadła żenująco IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 26.01.06, 12:22
      Ludzie, nie każdy musi mieć maturę! A już najlepsza jest tematyka tej matury: jakieś wydumane problemy sprzed 300 lat, które w ogóle nie przemawiają do współczesnego młodziana/panny.
      • tymon99 no właśnie.. 26.01.06, 12:35
        Gość portalu: FreakyMisfit napisał(a):

> Ludzie, nie każdy musi mieć maturę! A już najlepsza jest tematyka tej matury: j
        > akieś wydumane problemy sprzed 300 lat, które w ogóle nie przemawiają do współc
        > zesnego młodziana/panny.

matura z polskiego jest o literaturze, nie o problemach sprzed 300 lat. jeśli
        literatura do kogoś nie przemawia, niech nie zdaje - sam napisałeś, że nie każdy
        musi..
        • Gość: anonimek Re: no właśnie.. IP: *.net.autocom.pl 26.01.06, 13:03
          No wlasnie, luczie bez wyobrazni (czyt. humanisci) nie musza zdawac matury z matematyki. Bo nie kazdy musi...
          Szkoda ze polski jest obowiazkowy.
          • esmeralda_pl Re: no właśnie.. 27.01.06, 08:37
            może na Matplanecie nie jest... a mieszkasz w Polsce na razie, więc polski jest
            obowiązkowy... Inaczej byś żadnej książki nie przeczytał, a tak to te pięc na
            krzyż chociaż :)
        • esmeralda_pl Re: no właśnie.. 27.01.06, 08:33
          A co byś wolał?
          "Osama Bin Laden - romantyk czy pozytwista" albo >>"I'm not a girl not yet a
          woman" - rozwiń myśl Britney Spears odwołując się do dowolnych utworów
          literackich<< - to na pewno przemówiłoby do młodziana/panny
      • Gość: saskaw Re: Matóra poprafkowa wypadła żenująco IP: *.ny325.east.verizon.net 27.01.06, 07:56
        Narody, ktore nie znaja swojej histori (a co za tym idzie i kultury,
        literatury, etc...) przestaja byc narodami...
        To nie moje. Wielu juz to kiedys powiedzialo, m. in. Ojciec Sw. Jan Pawel II.
    • Gość: kaz Re: Matóra poprafkowa wypadła żenująco IP: *.mlyniec.gda.pl 26.01.06, 12:28
      I co się potem dziwić, że Krzysztof Kolumb to wielki polski badacz...
      • Gość: ks.plkJasio Suchar Re: Matóra poprafkowa wypadła żenująco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 12:35
        Kopernik byla kobieta
        • xioncpb Re: Matóra poprafkowa wypadła żenująco 26.01.06, 22:35
          To może Skłodowska też?!
    • Gość: Andrzej Re: Matóra poprafkowa wypadła żenująco IP: *.unknown.uunet.be 26.01.06, 12:35
      Placic za egzamin poprawkowy? Stad juz tylko krok do utrudnionych matur i
      reperacji budzetu z kieszeni rodzicow maturzystow....
      • Gość: m15 Re: Matóra poprafkowa wypadła żenująco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 12:47
        biedaczyny,wszyscy ich gnębią i nikt nie rozumie
      • Gość: opt NIESTETY ZA GŁUPOTĘ TRZEBA PŁACIĆ SAMEMU IP: *.tsi.tychy.pl / *.tsi.tychy.pl 26.01.06, 13:55
        a nie z budżetu
      • framberg Re: Matóra poprafkowa wypadła żenująco 26.01.06, 21:37
        Wszyscy płacimy za matury. W podatkach, poprzez budżet państwa. Nie życzę sobie
        by ktoś przystąpił do matury na mój koszt 30 razy z marszu, bez przygotowania,
        na zasadzie: a nuż się uda.
      • esmeralda_pl Re: Matóra poprafkowa wypadła żenująco 27.01.06, 08:35
        jak ktoś sobie zdaje, bo musię ocena nie podobała i chce ją poprawić, to
        dlaczego taka fanaberia miałaby być za darmo?
    • Gość: freak Re: Matóra poprafkowa wypadła żenująco IP: *.simmtech.pl 26.01.06, 12:47
      chuck norris by zdał bez problemu ... z półobrotu ...
    • Gość: nexy Re: Matóra poprafkowa wypadła żenująco IP: *.as1.cre.castlerea.eircom.net 26.01.06, 12:56
      To rzeczywiscie zenada!!!w ogole pomysl z poprawianiem matury jest
      niedorzeczny!!ja zdawalam mature 2 lata temu i dlaczego "starzy" maturzysci nie
      maja prawa do poprawki,choc wielu by sie to przydalo;/podobno matura jest
      egzaminem na cale zycie.co za bzdura z tym poprawianiem.Teraz bedzie przybywalo
      coraz wiecej analfabetow..
      • e.v.q.a Re: Matóra poprafkowa wypadła żenująco 26.01.06, 14:48
        a dlatego, ze nowa matura = egzamin na studia! stary maturzysta moze co roku
        taki egzamin zdawac, a nowy?? i wlasnie dlatego mozna poprawiac nowa mature.
        troche myslenia nie zaszkodzi przy krytykowaniu wszystkiego i na wszstkie
        sposoby. pzdr
        • esmeralda_pl Re: Matóra poprafkowa wypadła żenująco 27.01.06, 08:36
          no to trzeba się było uczyć do tej nowej matury - zły wynik, trudno - nie kazdy
          musi studiować... Dzieciom się teraz w głowie poprzewracało
      • t-mon Re: Matóra poprafkowa wypadła żenująco 26.01.06, 22:48
        stara matura czytaj taka na której każdy ściąga i średnia w mojej pobliskiej szkole zawsze podchodziłą pod 4,5 była żałosna!!Nową w tej samej szkole zdało 40%. A swoją drogą to jak można przez pół roku woogóle się nie przygotować????
        to jest niemożliwe po prostu, problem musi być głębiej moim zdaniem...
        • esmeralda_pl Re: Matóra poprafkowa wypadła żenująco 27.01.06, 08:38
          no na pewno jest - lenistwo się nazywa
    • Gość: rzyrafa Nie matura lecz chęć szczera IP: *.autocom.pl 26.01.06, 13:03
      zrobi z ciebie Leppera :)

a tematy maturalne? literatóra to shit i makólatóra, a młodzierz to zbuki-
      nieóki.

Ówaga matóżyści 2006: podżócam wam tematy matóralne w tym roku:

1. Zajefajne jest rzycie blokersa - rozwiń temat na pszykładzie znanych ci
      ótworuw mózyki chip-chłop.
      2. Zarapój pierwsze 4 linijki Pana Tadeósza (autor: M.Konopnicka), urzywajonc
      tylko 1 raz "kurfa" w karzdej linijce (jeśli nie rozumiesz więcej niż połowy
      wyrazów - nie stresój sie-zapytaj naóczyciela zanim wżócisz mu kóbeł na łeb).
      Jeśli nie dasz rady, to zaśpiewaj znaną ci muzę kibolską.
      3. Opisz twoją ostatnią najebkę i uzasadnij dlaczego chcesz zostać gangsterem
      na pszykładzie reklamy Heyah.
    • soulworm szeregi PIS czekaja na was, "maturzysci" :) 26.01.06, 13:22

• Gość: maciekzmiasta Sorki, ale większośc maturzystów to matołki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 13:58
      Jak się nie czyta, tylko ogląda głupie sitcomy, lub co gorsza gra w gó..ane gy,
      efekt jest jaki widać!!!!!! Żenada dla całej reformy i rodziców, którzy nie
      potrafią wychować dzieciarów.Szkoła przekazuje wiedze, ale nie uczy!!!!!!!!!!!!
      Kto chce sampotrafi rozwinąc swoją wiedzę
    • Gość: Syruss Re: Matóra poprafkowa wypadła żenująco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 13:59
      Wydaje mi się że problem tkwi w sposobie nauczania, z języka ciągle tylko
      omawiane lektóry z matematyki zadania z rachunku prawdopodobieństwa. A po
      egzaminie człowiek ma problemy z wyliczeniem ile płytek musi kupić na remont
      kuchni a FV wypełnia z bykami ortograficznymi. Uczeń ma wiedzieć że nauka się
      opłaca i to jest sprawa dla ME.
      • Gość: stefanpr Jak obliczyć ilość kafelków do łazienki czy kuchni IP: *.gdynia.mm.pl 26.01.06, 20:19
        to uczyli w czwartej albo jeszcze wcześniejszej klasie (pole prostokąta}.Rzeczownik lektura piszemy przez "u".To, że nauka się opłaca powinien uczeń wynieść z domu. Dlaczego ME miałoby zależeć abyś Ty lepiej np. zarabiał w przyszłości?
    • Gość: Xsiu Re: Matóra poprafkowa wypadła żenująco IP: *.umwo.opole.pl 26.01.06, 14:00
      Było zmieniać system edukacji...czy poprzedni był taki zły? Moim zdaniem
      zepsuli to co było dobre, wprowadzając w to miejsce "system", który w Europie
      się nie sprawdził...tym się kończy ślepe wprowadzanie "Europy" do Polski...
    • Gość: ememe Nie matura lecz chęć szczera zrobi z ciebie posła IP: 62.29.248.* 26.01.06, 14:38
      ...Samoobrony.
      A jeśli bedziesz się pilnie modlic i chwalić Adolfa to także LPR...
    • Gość: esteta Matóra jest fajna ale co to jest... IP: *.gw.upmc.edu 26.01.06, 14:57
      "... klisze z bryków".
      Czuje sie jak maturzysta czyli funkcjonalny analfabeta,
      nie rozumiem co jest napisane :))
      W kazdym razie LPR i Samoobrona moga sie cieszyc ze wyrasta
      nowe pokolonie gotowe wzmocnic ich szeregi.

• Gość: Nula Re: Matóra poprafkowa wypadła żenująco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 14:59
      Moim zdaniem to "wielki obciach"dla Państwa Polskiego oraz dla całej kadry
      nauzycielskiej. Dlaczego?? Ponieważ do zaliczenia w 3letniej szkole jest bardzo
      duzo materiału i leci się po łebkach zeby tylko zrealizowac materiał
      dydaktyczny. Miałam szczęscie...bo byłam ostatnim rocznikiem który miał szkołę
      5-letnią a matura była pisana na starych zasadach. Całą piata klasę mielismy
      konsultacje i fakultety które bez problemu przypomniały nam o co chodzi w danej
      książce czy pytaniu. NAuczycielom bardziej zalezało na tym żeby nas nauczyć a
      nie tak jak teraz...roba z matury masówke,piszą jakies chore wypracowania w
      domu które bez problemu można ściągnąć z internetu a poza tym jak później
      wychodzi na egzaminie...BEZTALENCIE KOMPLETNE!Nawet nie potrafa ułożyc
      poprawnie jednego zdania!Dla mnie jako studentki...jest to poprostu
      żenada.Niech Ci na górze...zaczna sie wstydzić...bo w końcu zabraknie nam
      naukowców i wykwalifikowanych ludzi...bedziemy iść w strone ciemnoty...brak mi
      słów...
      • Gość: malybasior Re: Matóra poprafkowa wypadła żenująco IP: *.180.219.81.magma-net.pl 26.01.06, 16:31
        chciałam tylko usprawiedliwić naucycieli, których tak naprawdę nikt nie pytał co
        sądzą o reformie szkolnictwa i myslę ze gdyby jakiś "specjalista" z rządu to
        zrobił i wziął pod uwagę ich opinię to moze tak źle by nie było. Poza tym nie
        można obwiniać tylko nauczycieli i tych na górze, bo w końcu dzieci czy młodzież
        nie są komputerami które programuje się w ten czy inny sposób i w zależności od
        tego sposobu funkcjonują sobie oni w lepszy czy gorszy sposób.
      • Gość: lol Re: Matóra poprafkowa wypadła żenująco IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 26.01.06, 18:16
        To rzeczywiście obciach, jako że podstawowym założeniem reformy nie jest 100%
        zdawalnośc matury, lecz samouczenie. Nie iść do liceum, ot co. Nie wszyscy
        musza miec maturę, cholipcia.
        "NAuczycielom bardziej zalezało na tym żeby nas nauczyć a
        > nie tak jak teraz...roba z matury masówke,piszą jakies chore wypracowania w
        > domu które bez problemu można ściągnąć z internetu a poza tym jak później
        > wychodzi na egzaminie...BEZTALENCIE KOMPLETNE" - JA NIE WIEM, O CO CHODZI
        KOLEŻANCE. NAUCZYCIELE PISZA W DOMU WYPRACOWANIA? MOŻNA JE SCIĄGNĄĆ? BEZ SENSU.
        I ROZUMIEM, ZE TO SWIADCZY O TYM, ŻE TWOJ UMYSL PO STAREJ MATURZE FUNKCJONUJE
        PRAWIDLOWO?????
        • Gość: shaq-u TYM NA GÓRZE ZALEŻY NA CIEMNOTACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 20:50
          Jak myślicie dlaczego ostatnie wybory do parlamentu wygrało PiS? Dużo głosów
          dostały takie partie jak Samoobrona, LPR. Niestety, są to głosy ciemnoty
          polskiej. Jest w stanie stwierdzić, że ludziom, którzy rządzą naszym państwem
          zależy na tej ciemnocie, potencjalnych wyborcach. Takich ludzi łatwo
          zmanipulować. Wystarczy obiecać 500zł, lub waloryzację renty o 2 zł raz do
          roku. To jest głównym powodem tego, że władza przestała dbać o edukację.
          Ponieważ szkoły, licea, uczelnie kształcą ludzi świadomych własnego wyboru.
          Takimi osobami trudniej jest manipulować. Jednak osoby wykształcone są siłą
          napędową każdego państwa. Niestety za kilka lat dojdzie do sytucji, w której w
          Polsce będzie bardzo dużo chłopków z nic nieznaczącą maturą. Ludzie z
          wykształceniem wyrzszym odizolują się od reszty. Będzie istniała ogromna
          przepaść w zarobkach. Ciemnoty będzie 99%. Chyba, że urodzi się drugi
          Piłsudski, który nas poprowadzi.
    • palwan ale o so chozi? 26.01.06, 15:02
      PrRzEciErz ZaWsZE KtoS tAm NiE ZdaWaL. Ja ZdAleM i jEsT sPoKo, A ZjeBy SiE MeCzA.
    • homosexualista2 Od kiedy popraFka pisze sie przez FFFFFFF 26.01.06, 15:06
      • jolunia55 Re: Od kiedy popraFka pisze sie przez FFFFFFF 26.01.06, 15:17
        Facet, przeczytaj cały tekst!!
        • koprofag4 Re: Od kiedy popraFka pisze sie przez FFFFFFF 26.01.06, 16:18
          ja zafrze myslalem ze popraFka pisze sie przez "v" i do tego osopno. wyglada to
          mniej wiecej tak: po pravka:) no ale czlowiek sie cale rzycie uczy:)
      • jolunia55 Program jest do bani!! 26.01.06, 15:26
        Od wielu lat walczyłam z polonistami i tłumaczyłam,że do bani jest taki program
        nauczania.moje dziecko w tym roku zdaje maturę i ja mam stracha.To
        pokolenie,które objęte jest nową maturą,a tym samym nowym programem nauczania
        jest pokoleniem straconym.Od szkoły podstawowej nie pisali wypracowań,nie mają
        odpowiednio prowadzonych zajęć z gramatyki i nie czytają lektur! Niestety jest
        to wina nauczyciela,a nie ucznia.Ćwiczenia,które są w modzie ostatnimi czasy,
        pgłupiają tylko młodzież.Co za filozofia wpisać w miejsce kropek odpowiednie
        słowo, a to jest wymagane w ćwiczeniach. Niestety coroczna zmiana podręczników
        na te ładniej wydane/a nie te mądrzejsze/ to przecież norma w polskich
        szkołach.Gdy pytałam polonistów dlaczego młodzież nie jest uczona pisania
        wypracowań ,słyszałam,że taki jest program.Oni mają w kilku zdaniach zawrzeć
        treść.To pokolenie komputerowe!To były odpowiedzi ludzi odpowiedzialnych za
        nauczanie!To po co teraz płacz nad rozlanym mlekiem.
        • Gość: malybasior Re: Program jest do bani!! IP: *.180.219.81.magma-net.pl 26.01.06, 16:37
          ja się uczyłam starym programem i też maiłam kolegów i koleżanki, którzy nie
          umieli pisać wypracowań. To też wina nauczyciela była? Fajnie jest obwiniać
          nauczyciela za wszystko, tylko potem uczeń nie zda matury. A to że dzieci grają
          godzinami w gry komputerowe zamiast czytać książki, które przede wszystkim
          rozwijają umiejętnośc dobrego pisania i kształcą styl, to już chyba nie wina
          nauczyciela, tylko innego kogoś.......
        • rozowykot Re: Program jest do bani!! 26.01.06, 16:59
          jolunia 55 masz ABSOLUTNĄ RACJĘ ,ale program przychodzi z góry i nauczyciel
          musi być kamikadze żeby uczyć mądrze a nie jak kazali. Niestety nikt nie pyta o
          zdanie nauczycieli . Kiedyś ,kiedy paskudzili stary program starej ośmiolatki
          czyli tuż po stanie wojennym nauczyciela w szkole, w której pracowałam
          opraqcowali korektę tych ministerialnych głupot. Napracowali się jak durnie
          opisali i wysłali do pana ministra , o już wiem !to było za zamordysty
          Stelmachowskiego. Nawet nam nie odpisał. Wtedy zaczęliśmy uczyć w szkole wg
          zasady uczymy mądzre a do dziennika wpisujemy co trzeba , bo dobry nauczyciel
          to BHP wpisuje na zielono a klasówki na czerwono. Była od tego dziewczyna i
          tych głupot pilnowała a mija szkoła była wśród najlepszych w Warszawie. Ale do
          tego trzeba dobrego dyrektora, który da nauczycielom pracować a nie każe pisać
          sprawozdanie do sprawozdania w sprawie realizacji zaleceń pokontrolnych. Ale
          mnie jest z tym dobrze . Jak uczeń i rodzice chcą to nauczam na mojej
          emeryturce prywatnie i zarabiam, i żeby nikt nie myślał , mam zarejestrowaną
          działalność i płącę podatkiLEGALNIE !RACHUNKI MOGĘ WYSTAWIĆ
          • jolunia55 Re: Program jest do bani!! 26.01.06, 17:12
            Ja zdaję sobie sprawę z tego,że nauczyciele realizują program.Ale może powinni
            wszyscy i wszędzie glośno mówić ,że cała ta reforma to jest psu na
            budę.Przecież nie jest prawdą to,co pisze na forum
          • jolunia55 Re: Program jest do bani!! 26.01.06, 17:18
            Ja sobie doskonale zdaję sprawę,że nie można winić tylko i zawsze nauczycieli
            za tzw. całokształt.Ale może gdyby nauczyciele wszyscy bez wyjątku krzyczeli
            głośno o konieczności zmiany systemu kształcenia,toktoś ich w końcu usłyszy.A
            może celowo robi się wszystko,aby obniżyć poziom wykształcenia Polaków. Wkońcu
            głupi naród,to naród uległy!DZISIEJSZA MŁODZIEŻ TO NIE SĄ SAMI IDIOCI KOLEGO
            FAN!
        • Gość: LOL Re: Program jest do bani!! IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 26.01.06, 18:20
          Sorki, ale nie poloniści wymyślili formę wypracowania maturalnego. Jest ono
          krótsze nie dlatego, że pokolenie jest "komputerowe", ale dlatego, że całe
          pokolenia matołów, którzy teraz biadolą jak ty, dziamdziały, że "po co takie
          kilometrowe wypracowania pisać!" ""szkoła nie ma kształcić pisarzy".
          Chcieliście Polski, no to ja macie.
          • t-mon Re: Program jest do bani!! 26.01.06, 23:11
            Jak mnie coś takiego denerwuje-starzy maturzyści napewno nie zdaliby nowej matury bo nie wolno by im było ściagać-vide wyniki nowej i starej matury z matmy. Nowa matura ma inny cel(uczy myśleć a nie odtwarzać wiedzę) ale używa do tego starego programu i starych metod.
        • Gość: MALWINA Re: Program jest do bani!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 17:38
          PROSZE PANII BEZ PANIKI!!MNIE STRASZYLIPRZEZ CAŁY ROK ZE MATURY Z POLSKIEGO NIE
          ZDAM BO KSIAZZEK NIE CZYTAM I MAŁO PISZE POPADŁAM W DEPRESJE BAŁAM SIE
          POTWORNIE ZE SPEDZE ROK W DOMU CZEKAJACNA POPRAKE!PROSZE NAKUPOWAC SYNOWI DUZĄ
          ILOSC OPRACOWAN NIECH CZYTA WBREW TEMU CO MOWIA POLONISCI TO NAPRAWDE POMAGA
          JAK KTOS NIE LUBI CZYTAC TO SIE GO NIE ZMUSI I TYLE TYM BARDZIEJ ZE JAK WIEMY
          LEKTURY NIE NALEZA DO NAJPRZYJEMNIEJSZYCH!!JA ZDALAM MOGE POWIEDZIEDZ WPROST
          DZIEKI OPRACOWANIA SCIAGA I INTERNETOWI TAK TEZ MOZNA WIELE SIE NAUCZYC
          WZBOGACAMY JEZYK POZAJEMY TRESC KSIAZKI SZYBCIEJ BEZ ZBEDNYCH OPISÓW!I GŁOWA DO
          GÓRY JA TEZ SIE BAŁAM!MOJ KOLEDZY PISALI INTERPRETACJE TEKSTU KTÓREGO W ZYCIU
          NA OCZY NIE WIDZIELI I POZDAWALI 21 PUNKTÓW NA 70 TO NAPRADE NIE JEST DUZO!I
          JAK PATRZE NA TO Z PERSPEKTYWY CZASU UCZYC SIE NIE TRZEBA BYŁO WCALE !
          NAUCZYCIELE POLSKIEGO PRZESADZALI I NIEPOTZREBNIE SIALI PANIKE!!POZDRAWIAM SYNA
          DA RADE):):):NAPEWNO!
    • Gość: fan Re: Matóra poprafkowa wypadła żenująco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 16:01
      W porównaniu z uczniami zdającymi starą maturę - jakieś 10 lat temu - dzisiejsi
      maturzyści to skończeni idioci.

Miałem nieprzyjemność takich uczyć lub udzielać korepetycji.

Groza!!!!

A co najgorsze - to nie ich wina - to wina chorego systemu edukacji.

• Gość: gg Re: Matóra poprafkowa wypadła żenująco IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 16:30
      Przecież każdy widzi, że od 15 lat do liceum przyjmuje się głąbów, którzy w
      ogóle nie powinni się tam znaleźć. To skutki decyzji państwowych, w których
      poszło się na ilość, a nie na jakość. Powinno się wrócić do egzaminów wstępnych
      do liceum i juz na tym poziomie dokonać selekcji. Za moich czasów nikt
      przypadkowy w liceum się nie uczył, a miernoty szły do zawodówek. Kolejny raz
      ukazuje sie obraz nieudolnego zarządzania oświatą przez ministerstwo i
      kuratoria! Popchnęli miernoty do liceum, pozwolili na zupełną bezkarność (uczeń
      robi co chce) i teraz się dziwią, że takie są wyniki matury. Nawet najlepszy
      nauczyciel nie zrobi z głąba geniusza, a już na pewno nie w sytuacji, gdy
      uczniowi wolno wszystko, a nauczyciel boi się o swoje zdrowie i utratę pracy,
      gdy nerwowo nie wytrzyma i powie wprost do takiego, że jest głąbem i nie nadaje
      się do liceum.
    • Gość: artau Re: Matóra poprafkowa wypadła żenująco IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 26.01.06, 16:57
      Gapcie się dalej w świecące monitory, pisuary i inne pasożyty będa miały z Was
      pożytek. Polska młodzież cofa się do jaskini. Rozumie komunikaty ślepa na treści
      emotywne i refleksyjne.
      • Gość: fan Re: Matóra poprafkowa wypadła żenująco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 17:23
        W porównaniu PORÓWNANIU koleżanko!!!!
        • modlinp Re: Matóra poprafkowa wypadła żenująco 26.01.06, 17:38
          Te egzaminy to mały problem ciekawie bedzie dopiero na egzaminach zawodowych tam
          aby zdac z jednej części trzeba zdobyć 50 % a z drugiej 75% dotyczy to
          egzaminów na technika.
        • Gość: nord Re: Matóra poprafkowa wypadła żenująco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 17:39
          No i wcale nie ma się co dziwić, że mylą Przdwiośnie z Chłopami. Przeciż i
          jedno, i drugie to nuuuuda. Dlaczego tak dużo naszych "arcydzieł" jest taka nudna?
          Ludzie, czego my chcemy od młodych ludzi?
          • Gość: kate Re: Matóra poprafkowa wypadła żenująco IP: *.sympatico.ca 26.01.06, 18:57
            Ja mam odmienne zdanie co do Przedwiosnia i Chlopow.Dla mnie obie lektury byly
            dosc ciekawe.Omawianie ich na lekcjach polskiego bylo jeszcze ciekawsze.
            Moze zeby polska mlodziez lepiej wypadla na maturze przerobic nalezy klasyke
            polskiej literatury na slang dresiarzy i blokersow badz podac w formie komiksu.
    • Gość: jb Gajowiec czy Gajos IP: *.dsl.vic.optusnet.com.au 26.01.06, 17:53
      A cóż to ma za znaczenie, Gajowiec czy Gajos. Ważne (a może nieważne), że uczeń
      wiedział o rozmowie.
    • Gość: ktos Re: Matóra poprafkowa wypadła żenująco IP: *.telia.com 26.01.06, 18:13
      Dlaczego takie zdziwienie? Przeciez prawicowy AWS, skladajacy sie z samych
      katolickich inteligentow, czyli kretynow do potegi entej (ilorac inteligencji u
      katolickich inteligentow okresla sie iloscia odbytych pielgrzymek, koniecznie
      do Czestochowy, uczestnictwem we mszach, kolacja lub obiadem z ksiedzem, wiecej
      punktow uzyskuje sie poprzez czeste kontakty z biskupami), zniszczyli polskie
      szkolnictwo, robiac z niego jakas karykature, gdzie najwazniejszym przedmiotem
      staje sie religia. Nie ma sie co dziwic, gdyz wypelniali tylko zyczenia swoich
      zachodnich mocodawcow, ze Polacy moga byc tylko niewolnikami u niemieckich
      bauerow i innego zachodniego kretynstwa.
      • krystin3 Re: Matóra poprafkowa wypadła żenująco 26.01.06, 18:36
        BRAWO DLA TWÓRCZYCH REFORM W SZKOLNICTWIE !!! PROPONUJĘ WPROWADZIĆ TESTY NA
        WSZYSTKICH SZCZEBLACH NAUCZANIA, ZE WSZYSTKICH PRZEDMIOTÓW ( ku oczywistej
        wygodzie "nauczających")- A ZA KILKANAŚCIE LAT BĘDZIEMY MIELI KRAJ ANALFABETÓW
        I LUDZI NIEUMIEJĄCYCH SKLECIĆ POPRAWNIE ŻADNEJ WYPOWIEDZI !!!
        • Gość: soda Re: Matóra poprafkowa wypadła żenująco IP: *.localdomain / 80.51.240.* 26.01.06, 19:21
          my JUZ MAMY kraj analfabetow. wiadomo - glupim narodem prosciej sie rzadzi.
          obecni maturzysci to przyklad tlukow i nieukow. olewaja nauke korzystajac z
          prostych wymowek typu: dysleksja i inne podobne wymysly. brawo polska mlodziezy!!
    • Gość: kate Re: Matóra poprafkowa wypadła żenująco IP: *.sympatico.ca 26.01.06, 18:27
      No to pozwalajmy na wiecej.Wiecej praw dla ucznia mniej obowizkow.
      • Gość: maja Re: Matóra poprafkowa wypadła żenująco IP: *.wrzosy.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 19:46
        jesli chcesz wiedziec, w Polsce nie ma czegos takiego jak prawa ucznia. poza
        tym, zastanow sie chwile i zrozumiesz ze posiadanie praw i lamanie praw to dwie
        zupelnie zupelnie rozne sprawy.
        • Gość: kate Re: Matóra poprafkowa wypadła żenująco IP: *.sympatico.ca 26.01.06, 20:42
          majka ja doskonale wiem jaka jest roznica miedzy mam prawa a lamie prawa.Szkoly
          konczylam w czasach kiedy nauczyciel mial autorytet i do szkoly sie chodzilo po
          to zeby sie czegos nauczyc a nie po to zeby sprowokowac nauczyciela czy zeby na
          nim wyladowac wszelkie swoje frustracje i dla zabawy postarac sie zeby wylecial
          ze szkoly.
          Niestety obecnie w szkole coraz czesciej sie mowi o tym ze uczniowie maja prawo
          do tego czy owego - z poczatkiem roku zawsze o ubior i zbyt intensywny makijaz
          u panienek.Malo kto wspomina ze obowiazkiem ucznia jest przede wszystkim
          nauka.Obowiazek ten spoczywa na delikwencie do 18 roku zycia.Szkoda bo jak
          widac z wielu art. wielu osobom wystarczy 6 klas szkoly podstawowej a i to
          czasami za duzo, bo jak kultury z domu nie wynienie to szkola tego nie
          naprawi.Niektorzy maja to do siebie ze sa uczuleni na wiedze.
    • Gość: cookies Re: Matóra poprafkowa wypadła żenująco IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.01.06, 18:31
      Ale ktoś wcześniej młodzież do matury przygotował,dał pozytywną /mierną albo
      i lepszą / ocenę i to nie jest problem żle przygotowanej młodzieży ale
      i szkoły do której uczęszczali.
      • Gość: dagny Re: Matóra poprafkowa wypadła żenująco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 20:25
        witam :) jestem tegoroczną maturzystką :) i abstrahując od głupiego systemu,
        powierzchownego programu nauczania itp moi równieśnicy są naprawdę na strasznym
        poziomie. mam to szczęście, że moi rodzice od zawsze starali się dbać o to,
        żebym dużo czytała, rozwijała swoje talenty, poszerzała zainteresowania. dzięki
        temu w gimnazjum byłam laureatką olimpiady z polskiego, do liceum dostałam się
        bez egzaminu, w liceum zaś również zostałam laureatką olimpiady polonistycznej
        (ogólnopolskiej), wstęp na studia też mam bez egzaminu i maturę z polskiego z
        głowy. i co? jestem uważana za jakiś ewenement, geniusza itp, sam fakt tego, że
        mam jakiś pomysł na życie, wiem, czym chcę się zajmować, budzi grozę ;)
        większość moich kolegów waha się pomiędzy anglistyką, dziennikarstwem,
        marketingiem a ekonomią. i gdzie do cholery ich zainteresowania? gdzie jakaś
        wizja swojej przyszłości i samego siebie? moich równieśników NIC NIE
        INTERESUJE. życie spędzają w knajpach i na rozmowach kto z kim się przespał.
        żeby nikt nie myślał - nie jestem jakimś przeszczepionym kujonem w wielkich
        okularach :) też prowadzę normalne życie towarzyskie, chodzę na imprezy, nie
        odmawiam sobie jakiegoś dobrego alkoholu, mam chłopaka, nawet papierosy palę ;)
        ale to tylko urozmaicenie mojego życia, nie jego treść. MŁODZIEŻ ZGŁUPIAŁA ! i
        to mnie przeraża :/ nic nie czytają, niczego nowego nie poznają, nie umieją
        normalnie poprawnie mówić, pisać, wyciągać logicznych wniosków, patrzą tylko,
        jak dobrze kombinować, mało się narobić a dużo dostać. no i nic dziwnego że
        mamy taki kraj :] bo niestety - to my, moje pokolenie będziemy za kilka lat
        budować świat. boję się pomyśleć jak to wtedy będzie wyglądało :/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka