Dodaj do ulubionych

Awantura w środę, wpadka w piątek, czyli "Wiado...

21.02.06, 07:15
Tak wielka awantura - a jak PiSowcy wszystkich mieli głeboko w poważaniu
podpisując ten swój pakt tylko przy udziale telewizji Trwam to wszystko było w
porządku... jest to po prostu śmieszne. Najlepiej niech się cała Wiejska od
razu przeniesie do Rydzykowa - przynajmniej zaoszczędzą na paliwie w tą i
spowrotem, a i Naczelnemu Krzewicielowi Wiary będą mogli szybciej podstawić
samochód jak mu się maybach popsuje...
Obserwuj wątek
    • prof-antoni co na to Kaczory ??? mąż Jarosława? 21.02.06, 07:29
      ludzie beda czuc sie zagrozeni.

A teks o kolezankach jednak cos sugerowal ? Co na to mąż J.
      • amdrzej11 Re: co na to Kaczory ??? mąż Jarosława? 21.02.06, 09:32
        Zmanipulowany tekst mogl cos zasugerowac tylko takim debilom jak ty! A moze
        falszywie pocieszasz sie, ze nie tylko na ciebie spadlo nieszczescie kochania
        inaczej?
        • portlandia2 Re: co na to Kaczory ??? mąż Jarosława? 21.02.06, 09:41
          A co wstyd ci ze twoja ulubiona partia rzadzi kochajacy inaczej??
          Przetrzyj oczki i rozejrzyj sie dookola moze dostrzezesz to co inni widza od
          dawna i przestaniesz oszukiwac siebie i sobie podobnym . A tak apropos ,
          kochajacy inaczej nie kochaja inaczej kochaja madrzej , moze bys sie od nich
          niejednego mogl nauczyc w tej kwesti.
          • amdrzej11 Re: co na to Kaczory ??? mąż Jarosława? 21.02.06, 09:51
            Stuknij sie w glowe! Jestes typowym przykladem czlowieka, ktorego mozna
            zmanipulowac bardzo tanim kosztem. Dla ciebie wyrocznia jest Fakt i w porywach
            obecna Gazeta Wyborcza!
            Te glupoty o wielkiej milosci jakiej doswiadczaja glownie homosekualisci, od
            ktorych to zwykli ludzie powinni sie uczyc, pochodza zapewne z tych samych
            zrodel! Medycyna (w tym psychologia) mowi zupelnie cos innego! Jak ludzie,
            u ktorych egocentryzm, egoizm i ekshibicjonizm jest o 75% czesciej
            reprezentowany niz u biednych hetero, moga kochac madrzej?
            • hehenio Miłość wszystko wybaczy. Poza makowcem... 21.02.06, 12:22
          • Gość: Alla Re: co na to Kaczory ??? mąż Jarosława? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 23:17
            Nie.. nie przeszkadza mi, że Cimoszewicz - były kandydat na prezydenta RP,
            ojciec i mąż, jest kochającym inaczej ;)))))))))
            Szkoda mi tylko jego małżonki :(
      • the_rest Re: co na to Kaczory ??? mąż Jarosława? 21.02.06, 09:40
        Sugerowanie, że J.Kaczyński jest pedałem tylko dlateg że nie ma żony, świadczy
        o tym, że nie jesteś zbyt mądrym człowiekiem. Ja po 10 latach małżeństwa
        stwierdzam, że narzucenie sobie dobrowolnego celibatu nie jest wcale takim złym
        pomysłem. Facet po prostu wybrał życie bez kobiety i takie kapuściane łby, jak
        ty, nie mogą tego zrozumieć.
        • portlandia2 Re: co na to Kaczory ??? mąż Jarosława? 21.02.06, 09:43
          the_rest napisał:

> Sugerowanie, że J.Kaczyński jest pedałem tylko dlateg że nie ma żony,
          świadczy
          > o tym, że nie jesteś zbyt mądrym człowiekiem. Ja po 10 latach małżeństwa
          > stwierdzam, że narzucenie sobie dobrowolnego celibatu nie jest wcale takim
          złym
          >
          > pomysłem. Facet po prostu wybrał życie bez kobiety i takie kapuściane łby,
          jak
          > ty, nie mogą tego zrozumieć.
          hahahhahah, ales ty naiwny chlopie, moze wypadaloby tak wpasc do Warszawy i
          posluchac co "ptaszki" cwierkaja w co niektorych srodowiskach , moze wtedy twoj
          ulubieniec spadnie z pedestalu cnoty i czystosci??
          • Gość: Jacek A co to ma do rzeczy??????????????????????????? IP: 80.53.35.* 21.02.06, 12:20
            Do Jarosława K mam (za przeproszeniem) stosunek jak psy do dziada w ciasnej
            ulicy, ale pastwienie się nad jego rzekomymi preferencjami seksualnymi jest
            najwyżej na tym poziomie, co rozważania o dziadku w Wehrmachcie.
            A -tak na marginesie - ćwierkanie ptaszków jest warte jeszcze mniej, niż
            strategiczne wizje Kaczyńskich (oczywiście jeśli akceptujemy wartości ujemne).
            Jeszcze pamiętam, jak cała Warszawa ćwierkała o całkowicie pewnej już śmierci
            Jaroszewicza, co miało miejsce kilkanaście lat przed jego faktyczną śmiercią.
            Ja miałem tę wiadomość prosto z kliniki rządowej, gdzie ktoś znajomy widział go
            w "lodówce".
        • golem_t Re: co na to Kaczory ??? mąż Jarosława? 21.02.06, 09:51
          Zapominasz kto zasugerował posiadanie "męża" przez Prezesa IV RP. Albo Lech
          Wałęsa coś wiedział, albo mu to podsunieto wiedząc, że nie potrafi utrzymać
          języka na wodzy.
          A to wycofywanie się "rakiem" z odpowiedzi na pytanie dziennikarza też daje do
          myślenia.
          Choć trzeba przynać, że trudno jest Prezesowi IV RP udowodnić, ze nie jest
          wielbłądem.
          • aisug Re: co na to Kaczory ??? mąż Jarosława? 21.02.06, 22:04
            golem_t napisał:
            Zapominasz kto zasugerował posiadanie "męża" przez Prezesa IV RP. Albo Lech
            > Wałęsa coś wiedział, albo mu to podsunieto wiedząc, że nie potrafi utrzymać
            > języka na wodzy.
            ======================================================
            Wałęsa znienawidził Kaczyńskich gdy ci zorientowali sie czym był Okrągły Stół
            i kim jest Wałęsa oraz poznali sposoby działania kancelarii z Mieciem na czele.
            Musiał sie zemścić i sposób chamski i prymitywny(zgodnie ze swoim charakterem)
            dowalił Jarkowi, puszczając w obieg "męża".Wiedział, że kupia to chamy i
            prymitywy podobne do niego. Ot i cała prawda.
        • Gość: mis Re: co na to Kaczory ??? mąż Jarosława? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 11:56
          ale to ze jarus kocha inaczej to juz od dawna sie mowi, i nikt sie tak nie
          przejmuje bo nie ma czym.. chce to jest. nie pierwszy kaczynski na swiecie co
          gejem jest:>
          a moj moze nie za ogromny rozumek, nie daje sie tak latwo manipulowac;>
          • Gość: marcia Re: co na to Kaczory ??? mąż Jarosława? IP: *.wip.pl 21.02.06, 17:40
            mi nie przeszkadza ze jarus kocha inaczej (tez slyszalam o tym wiesci od dawna).
            przeszkadza mi natomiast ze jest takim falszywym straznikiem moralnosci
            a to co jego partia wyprawia to juz jest jakis prawicowy faszyzm
        • Gość: DEMOKRATA TAK RODZI SIĘ WŁADZA ABSOLUTNA !!!! IP: *.man.bydgoszcz.pl 21.02.06, 17:49
      • Gość: as75 CO MOZNA ODPOWIEDZIEC DEBILOWI? IP: *.ing.uj.edu.pl 21.02.06, 11:27
    • www.nasznocnik.pl Warakomska - jednoosobowy Zespół Duszpasterskiej.. 21.02.06, 07:58
      ...Troski o "Wiadomości" ;-)
      • uchachany Przed objęciem osobistej kurateli nad Wiadomościam 21.02.06, 08:45
        Pani Warakomska powinna odbyć rekolekcje w Tv Trwam.
        • amdrzej11 Re: Przed objęciem osobistej kurateli nad Wiadomo 21.02.06, 09:36
          Dopoki panstwowa telewizja, utrzymywana glownie z podatkow, jest stronnicza
          i cenzuruje wypowiedzi czlonkow legalnego rzadu RP, a prasa (zreszta podobnie
          jak telewizja publiczna) zamiast rzetelnie informowac, zajmuje sie robieniem
          polityki - Telewizja Trwam i Radio Maryja pozostanie jedynym w miare
          wiarygodnym zrodlem informacji w naszym kraju!
    • bentley6 TVP zakazuje pracownikom rozmów z dziennikarzami 21.02.06, 08:04
      i czemu nikt nie robi z tego afery, koledzy z TVN 24 spicie?
      • kewah Re: TVP zakazuje pracownikom rozmów z dziennikarz 21.02.06, 08:13
        To z tymi kolezankami bylo juz jasne od dawna. Ale jak wytlumaczyc w takim razie
        palowanie Marszu Rownosci? Cos tu jednak nie gra... Moze rozterki natury
        moralnej rozwikla nam Radio MaRyja?
        • sneaker Re: TVP zakazuje pracownikom rozmów z dziennikarz 21.02.06, 08:37
          Przecież zawsze tak jest, że najbardziej zażarcie walczący są głównymi
          zainteresowanymi, a w ten sposób chcą się ukryć.
        • amdrzej11 Re: TVP zakazuje pracownikom rozmów z dziennikarz 21.02.06, 09:44
          Marszu homoseksualistow nikt nie rozganial p a l a m i! Jestes rownie
          wiarygodny (-a) jak niektorzy redaktorzy z TVP. Okazuje sie, ze wy sami, swoja
          karygodna glupota, dajecie bron do reki Kaczynskim! Dzieki wam znowu mieli
          racje, a w zwiazku z tym maja tez prawo wycignac wnioski i podjac odpowiednie
          kroki! Ludzie, ktorzy na codzien klamia, manipuluja, nie wykonuja swoich
          obowiazkow i lza, maja takie samo prawo do pracy w zawodzie dziennikarza -
          szczegolnie w mediach utrzymywanych z budzetu - jak wieprz do spania w puchowej
          poscieli!
          • sneaker Re: TVP zakazuje pracownikom rozmów z dziennikarz 21.02.06, 09:57
            Marszu homoseksualistow nikt nie rozganial p a l a m i! Jestes rownie
            > wiarygodny (-a) jak niektorzy redaktorzy z TVP. Okazuje sie, ze wy sami,
            swoja
            > karygodna glupota, dajecie bron do reki Kaczynskim! Dzieki wam znowu mieli
            > racje, a w zwiazku z tym maja tez prawo wycignac wnioski i podjac odpowiednie
            > kroki! Ludzie, ktorzy na codzien klamia, manipuluja, nie wykonuja swoich
            > obowiazkow i lza, maja takie samo prawo do pracy w zawodzie dziennikarza -
            > szczegolnie w mediach utrzymywanych z budzetu - jak wieprz do spania w
            puchowej
            >
            > poscieli!

To już jest kłamstwo jak w PRL, widzisz białe, a mówią, że to czarne...
            Jak nie rozganiał? Bili, szarpali, ciągnęli po ziemi, zdjęcia z Poznania były w
            wielu dziennikach.
            • amdrzej11 Re: TVP zakazuje pracownikom rozmów z dziennikarz 21.02.06, 10:11
              Piszemy o p a l o w n i u manipulancie!
              • sneaker Re: TVP zakazuje pracownikom rozmów z dziennikarz 21.02.06, 10:33
                amdrzej11 napisała:

> Piszemy o p a l o w n i u manipulancie!

Wiesz co to jest uzus i kiedy ma zastosowanie?
                • Gość: uzus Re: TVP zakazuje pracownikom rozmów z dziennikarz IP: *.nll.se 21.02.06, 11:10
                  Koniec jezyka za przewodnika?
          • kewah do amdrzeja 11 21.02.06, 10:38
            Jesli nie palami, to czyms innym. Byc moze jestem karygodnie glupia, ale
            niestety pamietam te czasy, kiedy to za myslenie "niezgodne z linia" obrywalo
            sie pala po lbie.
            • Gość: do kewah Re: do amdrzeja 11 IP: *.nll.se 21.02.06, 11:07
              Ja tez pamietam te czasy, i dlatego zeby sie one nie powtorzyly, panstwowe
              media, musza rzetelnie informowac, a nie tworzyc polityke!
              P.S. Ja zwrociem tylko uwage, ze nikt homoseksualistow w Poznaniu nie
              p a l o w a l! To tyle.
              • jurcio Kunica celowo 21.02.06, 11:14
                Kunica celowo dopuścił się lekkiej prowokacji, ale takie wychowanie
                dziennikarskie otrzymał od Lisa, więc czemu się dziwić? Ta sytuacja jasno
                pokazuje, jak łatwo manipuluje się opinią publiczną. Tego rodzaju techniki i
                najrozmaitszej maści socjotechniki stosują niemalże wszystkie media. Stąd
                dziennikarze, nie będący politycznie poprawni, powinni wybrać inny zawód.
                jurcio.blox.pl/html
                • jurcio Re: Kunica celowo 21.02.06, 11:29
                  Dodam jeszcze, że ogromna większość szefów w mediach, to zwykłe szuje i
                  prostacy, którzy podnoszą łeb wysoko w swym zarozumialstwie. Mam za sobą trochę
                  czasu pracy w mediach, więc wiem, o czy mówię. Najgorsze, że ci prostaczkowie
                  dość szybko, nie wiedzieć czemu awansują. Przykład: Do SE przyszedł bez
                  studiów, po szkole elektronicznej. Wcześniej pracował w PR (chyba w I-szym
                  programie). Kiedy odchodziła nasza wspaniała szefowa, poleciła Go na swojego
                  następcę. Kiedy już sam był szefem, przestał być kolegą wszystkich i wszystkimi
                  manipulował. Potem stara szefowa wróciła zajmując kierownicze stanowisko, On
                  został wice-szefem. Pisał na Nią donosy do szefów redacji i nie zgadzał się
                  rolę zastępcy. Kiedy to nie pomogło, pisał donosy na główne kierwonictwo do
                  właścicieli wydawnicwta. Wreszcie Go wywalono, ale w umowie o rozwiązaniu
                  stosunku pracy wybłagał "za obopólnym" porozumieniem stron". Jakim cudem dostał
                  sie na kierownicze do GW. Tam raz mieli Go dość, więc czasem się temperował.
                  Kiedy powstał dzinnik F. został szefem działu, dziś jest jeszcze wyżej. Ci,
                  którzy wiedzą o kim piszę, przynają mi rację, że to straszna szuja: kłóci
                  ludzi, na cos sie umawia, potem mówi, że tego nie mówił itd. A do tego pisac
                  nie potarwi.
                  jurcio.blox.pl/html
                • Gość: Andrzej Re: Kunica celowo IP: *.nll.se 21.02.06, 11:35
                  I tutaj dochodzimy do sedna problemu: czym ma sie zajmowac dziennikarz!
                  Rzetelna, czasami poglebiona analiza, informacja, czy prowokacja. Ja uwazam, ze
                  zadaniem dziennikarza jest zdobycie informacji i przekazanie jej w miare
                  obiektywny sposob. Oczywiscie do samego zdobycia informacji dziennikarz ma
                  prawo do uzycia prowokacji, jednak prowokacji nie powinien stosowac
                  z a m i a s t informacji. Szczegolnie zas nie powinien prowokowac manipulujac
                  zafalszowana prawda obiektywna! Ktos taki nie powinien miec prawa do pracy
                  w powaznych madiach - a za takie chcialbym uwazac te nalezace do panstwa!
                  • jurcio Re: Kunica celowo 21.02.06, 11:53
                    działa to tak: zbierasz informacje, piszesz tekst i oddajesz go wydawcy (osobie
                    odpowiedzialnej za dzisiejsze wydanie). Wydawca robi z Twoim tekstem, co chce i
                    nie masz na to wpływu, mozesz się jedynie uprzeć, by go nie zamieszczano, bądź
                    ze wstydu nie podpisać sie pod nim, ale... pamietaj, że możesz stracic pracę,
                    jeśli kilkakrotnie tak zrobisz. Wielu dziennikarzy cierpi z tego powodu i
                    siedzi cicho, szczególnie w gazetach traktujacych o polityce.
                    jurcio.blox.pl/html
                    • Gość: Andrzej Re: Kunica celowo IP: *.telia.com 21.02.06, 21:06
                      Ciekawe, jak bylo w przypadku reportera (Dariusz Ociepa) przygotowujacego
                      fragnebt dziesiejszego glownego wydania Wiadomosci TVP. Poruszano sprawe
                      korupcji wsrod samorzadowcow. Mowiono aferach dotyczacych kilku miast. Co
                      dziwne, podano tylko przynaleznosc partyjna jednego z nich, burmistrza Nakla -
                      oczywiscie tego, ktory przed afera nalezal do PiS-u. O przynaleznosci
                      kilkudziesieciu aferzystow z Opola (SLD) ani slowa. Ani slowa o przynaleznosci
                      partyjnej podejrzanych wiceprezydentow z Lodzi. Podobnie jak ani slowa
                      o kolorze legitymacji burmistrza Piotrkowa Trybunalskiego (SLD).
                      Chcialbym wierzyc, ze to przypadek, ale mi trudno. Obrzydliwosc!
    • tales1 CZY GW SAMA TWORZY KŁAMLIWE SONDAŻE?! 21.02.06, 08:18
      W atrykule Kublik pisze, że:
      "Czy te środowe wydarzenia zaważyły na największej wpadce "Wiadomości", do
      której doszło dwa dni później, w piątek? Ten główny dziennik TVP, najchętniej
      oglądany przez Polaków (aż 6-7 mln widzów dziennie), pominął najważniejszego
      politycznego newsa dnia, czyli sejmową debatę o 100 dniach gabinetu premiera".

A w sondażu obok artykułu coś innego! Wychodzi, że najchętniej oglądamy "Fakty
      TVN"! Wiem, że GW chciałaby i zachęca, żeby ludzie oglądali "Fakty", bo już
      niedługo porządzą sobie w TVP "fachowcy" z PO, SLD i PD(UW), i GW pragnęłaby
      przerzucić oglądalność na TVN (jak w "zorganizowanym" wyżej "sondażyku"), by
      stamtąd epatować widzów "obiektywizmem" i "rzetelnością" Lisa, Pochanke i
      Durczoka, a niedługo zapewne i Gawryluk!
      • sneaker Re: CZY GW SAMA TWORZY KŁAMLIWE SONDAŻE?! 21.02.06, 08:39
        > A w sondażu obok artykułu coś innego! Wychodzi, że najchętniej
        oglądamy "Fakty
        > TVN"! Wiem, że GW chciałaby i zachęca, żeby ludzie oglądali "Fakty", bo już
        > niedługo porządzą sobie w TVP "fachowcy" z PO, SLD i PD(UW), i GW pragnęłaby
        > przerzucić oglądalność na TVN (jak w "zorganizowanym" wyżej "sondażyku"), by
        > stamtąd epatować widzów "obiektywizmem" i "rzetelnością" Lisa, Pochanke i
        > Durczoka, a niedługo zapewne i Gawryluk!

Ignorancja zawsze była mocną stroną naszego społeczeństwa. Tomasz Lis "od
        jakiegoś czasu" nie pracuje w TVN.
        A co do składu dziennikarskiego - zgadzam się najlepsi idą tam, gdzie mają
        najlepsze warunki.
        • tales1 Re: CZY GW SAMA TWORZY KŁAMLIWE SONDAŻE?! 21.02.06, 08:51
          Najlepsze warynki? Tzn. chodzi o ...najlepszą kasę, tak? No, z tym się zgadzam!
          Pismaki chodzą na sznurku za duże pieniążki! Im większe, tym "lepiej"
          i "wierniej" chodzą! Aportują jak trza!
          PS. Lis pracuje w Polsacie (wywalili go z TVN, gdzie zarabiał chyba trochę za
          mało, bo "tylko" 17 tys. euro na miesiączek!))- jedno i to samo z TVN! Polsat i
          TVN to dzieciaczki WSI!
          • sneaker Re: CZY GW SAMA TWORZY KŁAMLIWE SONDAŻE?! 21.02.06, 08:57
            > TVN to dzieciaczki WSI!

Powiedział Warszawiak w pierwszym pokoleniu.
            • tales1 Re: CZY GW SAMA TWORZY KŁAMLIWE SONDAŻE?! 21.02.06, 09:00
              Nie musisz mi kadzić a jednocześnie leczyć swoich wielkomiejskich kompleksów!
              Nie pretendowałem, nie pretenduję i nie bedę pretendował do miana warszawiaka!
              Adieu!
              • sneaker Re: CZY GW SAMA TWORZY KŁAMLIWE SONDAŻE?! 21.02.06, 09:06
                tales1 napisał:

> Nie musisz mi kadzić a jednocześnie leczyć swoich wielkomiejskich kompleksów!
                > Nie pretendowałem, nie pretenduję i nie bedę pretendował do miana
                warszawiaka!
                > Adieu!

I chwała Bogu.
          • basttet Re: CZY GW SAMA TWORZY KŁAMLIWE SONDAŻE?! 21.02.06, 08:59
            Najlepsze warunki, to np. samochód transmisyjny dostepny wtedy, gdy potrzeba-
            wspomnij tragedie w Katowicach-telewizje TVN i Polsat prowadziły relacje na
            żywo przez noc a TVP1 nie -bo jak tłumaczyli -brak wozu. A Wiadomości to nie
            pieski ekipy rządzącej??? Najpierw SLD, a teraz PiSu? Nie widzisz, jak
            szybciutko zmienił się punkt wdzenia w strachu przed czystką?????
            • tales1 Re: CZY GW SAMA TWORZY KŁAMLIWE SONDAŻE?! 21.02.06, 09:07
              1. Wymień jednego głównodowodzącego Wiadomości związanego z PiSem!
              2. TVN i Polsatem rządzi komercja, a nie potrzeba współczucia ofiarom w
              Katowicach! Ich reporterzy, żeby zdobyć newsa weszliby nawet diabłowi w ...!
              3. Misja mediów: apolityczność, obiektywizm i rzetelność - to przyczyny
              rozbawienia właścicieli Polsatu i TVN - Solorza i Waltera!
              • sneaker Re: CZY GW SAMA TWORZY KŁAMLIWE SONDAŻE?! 21.02.06, 09:11
                3. Misja mediów: apolityczność, obiektywizm i rzetelność - to przyczyny
                > rozbawienia właścicieli Polsatu i TVN - Solorza i Waltera!

A to, że TVP po śmierci Jana Pawła II wyemitowała niemalże z palca wyssany
                materiał o jakichś gejowskich demonstracjach z Paryża (co miały miejsce kilka,
                czy kilkanaście dni wcześniej) nie jest próbą manipulacji; świadczy o WIELKIM
                OBIEKTYWIZMIE TVP.
                • tales1 Re: CZY GW SAMA TWORZY KŁAMLIWE SONDAŻE?! 21.02.06, 11:36
                  nIE UCIEKAJ, DZIECINO, OD INNYCH PYTAŃ I NIE MĄĆ TYLKO ODPOWIEDZ!
              • basttet Re: CZY GW SAMA TWORZY KŁAMLIWE SONDAŻE?! 21.02.06, 09:14
                O czym Ty mówisz?? Trzeba mieć związki z PiSem,żeby kapać wazeliną?? Wystarczy
                bać się o pracę!
            • sneaker Re: CZY GW SAMA TWORZY KŁAMLIWE SONDAŻE?! 21.02.06, 09:07
              Nie widzisz, jak
              > szybciutko zmienił się punkt wdzenia w strachu przed czystką?????

Nie widzi, bo widzi to co wygodne dla niego.
              A to, że w innych stacjach masz pewność, że Twój materiał "pójdzie" wg
              niektórych nie zalicza się do warunków pracy.

Muszą mierzyć innych wedle siebie.
              • bodzio.pl Re: CZY GW SAMA TWORZY KŁAMLIWE SONDAŻE?! 21.02.06, 09:09
                Na moje wyczucie Tales jest tu obecny służbowo.
                • tales1 Re: CZY GW SAMA TWORZY KŁAMLIWE SONDAŻE?! 21.02.06, 11:39
                  To się mylisz kolego! jestem idealistą, który widzi idiotyczną grę mediów, w
                  przeciwieństwie do bezkrytycznych "papkożerców" treści GW! I pisze o tym
                  właśnie tutaj, gdzie najwięcej wcinających wyborcze fast foody!
        • kasia20055 Niepełny wybór w sondażu 21.02.06, 09:22
          W sondażu zadano pytanie o ulubiony serwis informacyjny który oglądasz.
          Zapomniano o serwisie telewizji TRWAM który często porusza tematy nieobecne w
          innych newsach i choćby dlatego warto go oglądać.
          • sneaker Re: Niepełny wybór w sondażu 21.02.06, 09:26
            kasia20055 napisała:

> W sondażu zadano pytanie o ulubiony serwis informacyjny który oglądasz.
            > Zapomniano o serwisie telewizji TRWAM który często porusza tematy nieobecne w
            > innych newsach i choćby dlatego warto go oglądać.

Czy to się da leczyć?
            • amdrzej11 Re: Niepełny wybór w sondażu 21.02.06, 10:32
              Zapytaj swojego psychiatry?
            • tales1 Re: Niepełny wybór w sondażu 21.02.06, 11:41
              Ty każdego chcesz leczyć! Pięć razy zdawałeś na medycynę i...nic, co? To i
              kompleks pozostał! Przerzuć się chłopcze na weterynarię, to bedziesz mógł
              poskramiać zwierzęce instynkty mediów!
      • amdrzej11 Re: CZY GW SAMA TWORZY KŁAMLIWE SONDAŻE?! 21.02.06, 10:29
        Masz racje, choc sondaze i badania opinii publicznej w wykonaniu GW sa bronia
        obosieczna! Kiedys Gazeta byla obok Rzepy najlepsza polska gazeta, ale teraz
        piorami mlodych dziennikarzy z formacji "Robta Co Chceta", stacza sie do
        rynsztoka. Przylozyl sie do tego tez sam szef, wpuszczajac do redakcji
        (nobilitujac ich tym samym) roznych ludzi, z ktorych przynajmniej jeden ma krew
        wielu niewinnych ludzi na swoim sumieniu! Zmienil sie dzieki temu profil
        czytelnikow - kiedys czytali ja nieomal wszyscy, teraz nie. Szukajac odpowiedzi
        na zadane w sondazach pytania, z ktorych na dodatek wiele jest w prymitywny
        sposob zmanipulowanych, Gazeta otrzymuje takie odpowiedzi jakich oczekuje. Nie
        sa to jednak odpowiedzi, z ktorych mozna wywnioskowac jak mysli wiekszosc
        Polakow! Dlatego takim nieprzyjemnym dla, m.inn. Gazety, zaskoczeniem byla
        podwojna wygrana PiS, z ktora nie moze sie do dzisiaj pogodzic ani PO, w ktorej
        (pewni wygranej) zadekowali sie aferzysci i byli agenci, ani Gazeta Wyborcza,
        ktora przeciez, dzieki sondazom, wiedziala kto wygra. He, he, he...
        • tales1 Re: CZY GW SAMA TWORZY KŁAMLIWE SONDAŻE?! 21.02.06, 11:45
          Zgoda!!!
      • hummer Nie masz racji 21.02.06, 10:31
        tales1 napisał:
        > Ten główny dziennik TVP, najchętniej
        > oglądany przez Polaków (aż 6-7 mln widzów dziennie), pominął najważniejszego
        > politycznego newsa dnia, czyli sejmową debatę o 100 dniach gabinetu premiera".
        >
        > A w sondażu obok artykułu coś innego! Wychodzi, że najchętniej oglądamy "Fakty
        > TVN"! Wiem, że GW chciałaby i zachęca, żeby ludzie oglądali "Fakty", bo już
        > niedługo porządzą sobie w TVP "fachowcy" z PO, SLD i PD(UW), i GW pragnęłaby
        > przerzucić oglądalność na TVN (jak w "zorganizowanym" wyżej "sondażyku"), by
        > stamtąd epatować widzów "obiektywizmem" i "rzetelnością" Lisa, Pochanke i
        > Durczoka, a niedługo zapewne i Gawryluk!

Zauważ, że grono tu zgromadzone to nie statystyczny Kowalski rezydujący na podkarpackiej wsi. By oddać głos w amkiecie trzeba mieć dostęp do Internetu.
        Jeśli ktoś ma dostęp do Internetu do z założenia poszukuje różnych źródeł informacji by skompilować ich treść. A jeśli chodzi o jakość programów informacyjnych to niestety TVN i Polsat zostawiają media państwowe daleko za sobą. Oglądanie Wiadomości to strata czasu. Panorama też obniżyła loty.
        • tales1 Re: Nie masz racji 21.02.06, 11:47
          Chcesz być obiektywny, tylko nie wiesz, co to znaczy obiektywizm, bo to pojecie
          wypaczyła GW, TVN, POlskat, a ty to łyknąłeś! POlecam bulimię (oczywiście
          czasową)
    • maruda.r Re: Awantura w środę, wpadka w piątek, czyli "Wia 21.02.06, 08:19
      Piwko?

Jasiński: - Tak, bywało.

Koleżanki?

- To akurat z Jarosławem Kaczyńskim nie.

Z Jarkiem to raczej na kolegów, jak wieść gminna niesie.

• mcel1 to już wiesz co to jest manipulacja dziennikarska 21.02.06, 09:29
        Popatrz na mój post poniżej. Dodam tylko że Bumerang jest dopiero ok 1 w nocy a
        wiadomości słucha pół Polski.
      • amdrzej11 Re: Awantura w środę, wpadka w piątek, czyli "Wia 21.02.06, 09:55
        A z toba? Sadzac po cytatacie, ktorego uzywasz, a ktory jest - a jakze -
        zmanipulowany, mozna pojsc raczej na popijawe i dziwki, niz na intelektualna
        dyskusje i normalne dziewczyny!
    • bq2 Politbiuro 21.02.06, 08:20
      A w politbiurze siedzą politruki.

Po co oglądać wiadomości? Lepiej pójść do lunaparku i pooglądać świat w krzywym
      zwierciadle...

Brawo M. Kunica - mniejsza o to z kim J. Kaczyński chodził na randki - z
      chłopcami czy z dziewczętami. Mało mnie to obchodzi - to w ogóle żaden nius...
      ale to w jaki sposób zostali potraktowani Kozak i Kunica świadczy o CHORYCH
      układach w TVP. Bardzo dobrze zrobili, że wzięli sobie wolne i ukarali tych
      politruków z Woroniczej. Szkoda ich do TVP bo się marnują.
      • amdrzej11 Re: Politbiuro 21.02.06, 10:06
        Zadaniem mediow, szczegolnie tych panstwowych, jest rzetelna
        i n f o r m a c j a - w miare potrzeby poglebiona o solidna analize - a nie
        uprawianie polityki! Redaktorzy, ktorych bronisz, nie dopelnili podstawowego
        obowiazku wynikajacego z ich pracy, a co gorzej, podali
        d e z i n f o r m a c j e! Dlatego tez powinni zostac wyrzuceni z pracy w TVP
        ze skutkiem natychmiastowym! Zobaczymy czy takich fachowcow przyjmia jakies
        prywatne media, poza oczywiscie "Nie" Urbana, choc i to nie jest zbyt pewne!
        • Gość: IrMa Re: Politbiuro - do Amdrzej 11 IP: *.elarnet.pl / *.elartnet.pl 21.02.06, 22:36
          Czekam i nie mogę się doczekać, kiedy Ci się dyżur kończy. Płyta Ci się
          zacięła, że powtarzasz i powtarzasz te swoje "mądrości"?
    • zakochana_rumunka Dziennikarze TVP , TVN i Polsatu 21.02.06, 08:28
      robią z siebie szmaty , bo :
      a/ są szmatami z definicji
      b/ to wynika z ich głupoty
      c/ szmacą się na czyjeś polecenie

???
    • piwosz8 [...] 21.02.06, 08:32
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • asia8325 Re: Awantura w środę, wpadka w piątek, czyli "Wia 21.02.06, 08:37
      Chyba "Ha ha" a nie "Cha cha"- dlaczego nie można w portalu zatrudnić kogoś kto
      zna ortografię??
      • jbyszewski Re: Awantura w środę, wpadka w piątek, czyli "Wia 21.02.06, 10:09
        Zarówno "ha" jak i "cha" są poprawne, ale różnią się nieco znaczeniem. W tym
        przypadku faktycznie "cha, cha" lepiej oddaje istotę rzeczy. Podaję niżej za
        Słownikiem Języka Polskiego PWN:

cha
        «odgłos śmiechu; wyraz, zwykle powtarzany, oznaczający wybuch śmiechu»
        Wybuchnąć śmiechem: cha, cha, cha!

ha
        1. «okrzyk wyrażający różne nastroje i uczucia (przyjemne i przykre), np.
        zadowolenie, triumf, podziw, zdumienie, rezygnację, rzadziej pytanie»
        Ha, co za radość!
        Ha, mniejsza o to!
        Ha, trudno!
        Δ Że aż ha! «że aż miło, jak się patrzy; doskonale, doskonały»

2. «wyraz, zwykle powtórzony wielokrotnie, naśladujący śmiech»
    • tales1 TAK WŁASNIE WYGLADAJĄ OBIEKTYWNE MEDIA wg SLD I PO 21.02.06, 08:46
      • sneaker Re: TAK WŁASNIE WYGLADAJĄ OBIEKTYWNE MEDIA wg SLD 21.02.06, 08:48
        Jedyne co mi przychodzi do głowy, to argumentum ad personam, ale się
        powstrzymam i nie powiem nic przedmówcy.
        • tales1 Re: TAK WŁASNIE WYGLADAJĄ OBIEKTYWNE MEDIA wg SLD 21.02.06, 08:58
          i słusznie czynisz, bo merytorycznych argumentów brak!
          • basttet Re: TAK WŁASNIE WYGLADAJĄ OBIEKTYWNE MEDIA wg SLD 21.02.06, 09:02
            bo beton nie przyjmuje krytyki
            • amdrzej11 Re: TAK WŁASNIE WYGLADAJĄ OBIEKTYWNE MEDIA wg SLD 21.02.06, 10:09
              Zgadza sie. Spojrzyj w lustro!
            • tales1 Re: TAK WŁASNIE WYGLADAJĄ OBIEKTYWNE MEDIA wg SLD 21.02.06, 11:48
              masz na myśli dotychczasowy beton sld-owski i platformerski? zgadzam się w 100%
              • tales11 Re: TAK WŁASNIE WYGLADAJĄ OBIEKTYWNE MEDIA wg SLD 21.02.06, 13:46
                tales1.. pierdoło! Wiadomości popełniły błąd, bo powinny pokazywać,
                obwieszczać wszystkie świństwa PIS-u!.. nie robią tego!
                • tales1 Re: TAK WŁASNIE WYGLADAJĄ OBIEKTYWNE MEDIA wg SLD 21.02.06, 16:25
                  pacjencie z Tworek! jak tu trafiłeś?
          • sneaker Re: TAK WŁASNIE WYGLADAJĄ OBIEKTYWNE MEDIA wg SLD 21.02.06, 09:09
            tales1 napisał:

> i słusznie czynisz, bo merytorycznych argumentów brak!

Tak na głupotę ludzką ze świecą szukać argumentów merytorycznych, tu się muszą
            zgodzić.
            • amdrzej11 Re: TAK WŁASNIE WYGLADAJĄ OBIEKTYWNE MEDIA wg SLD 21.02.06, 10:10
              Wiesz dlaczego? Bo glupota nie boli idiotow, tylko wszysztkich dookola nich!
    • tades1 Re: Awantura w środę, wpadka w piątek, czyli "Wia 21.02.06, 09:19
      wbrew pozorom to bardzo poważna sprawa - nie pozostala beż echa ,już podnoszą
      się głosy w Europie i nie tylko .
      Ja również uważam za niesmaczne i nieetyczne iż Jarosław Kaczyński nie chodził
      na dziewczynki w czasie studiów.
      Kazdy oczywiście ma prawo do swej odrębności w wielu sferach życia , dla mnie
      jednakże jest to niesmaczne .
    • rafaello64 [...] 21.02.06, 09:19
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • mcel1 Wywiad preparowany 21.02.06, 09:25
      Ten wywiad był obcięty. Odpowiedz Jasińskiego że akurat nie chodził z Kaczyńskim
      na dziewczyny, w świetle jego kawalerstwa brzmi dwuznacznie. Tymczasem obcięty
      ciąg dalszy był taki że nie chodzili bo Jasiński miał żonę - za programem
      Bumerang w Polsacie. Taka jest fachowość i uczciwość dziennikarska
    • amdrzej11 Re: Awantura w środę, wpadka w piątek, czyli "Wia 21.02.06, 09:30
      Szybkis staszku ale glupi jak but z lewej nogi.
    • toja3003 Po co w ogóle media tzw. publiczne? 21.02.06, 09:30
      Po co w ogóle media tzw. publiczne?

Ileż w nich marnotrawstwa podatniczych pieniędzy
      nie mowiąc już o nonsensowności abonamentu
      radiowo-telewizyjnego.

Przecież media papierowe (prasa, książki)
      znakomicie sobie radzą bez wtrącania się
      państwa. Czy rząd ma zacząć drukować
      publiczne gazety, publiczne ksiażki
      i ściągać za to abonament prasowo-książkowy?

A cóż takiego jest w RTV publicznym czego
      nie ma na kanałach prywatnych? Na ekranie ten sam
      Rambo tu i tam biega z karabinem a w radio
      leca te same "hity z satelity".

Szczytem kuriozalności jest utrzymywanie
      telewizji "Polonia".

Proponuję: zlikwidować abonament RTV
      i zredukować liczbę państwowych kanałów radiowych
      do 1-go, telewizyjnych do 1-go i opłacać to
      z budżetu; zamiast dotychczasowego profilu TV Polonia
      (odgrzewane kotlety z innych kanałów) nadawać
      profesjonalny program w obcych językach promujący
      Polskę.
      • ara123 Re: Po co w ogóle media tzw. publiczne? 21.02.06, 10:12
        To sorry, co chcecie powiedzieć, że ten "super materiał" powinien iść w środę, i
        że swoboda mediów została "ukrócona"?? ....że każdy dziennikarzyna może puszczać
        każdy szajs, nawet powycinany, naciągany i kłamliwy?? Fajnie macie...
        Bo jak ktoś przeczyta wypowiedź do końca, to od razu widać, że zupełnie o co
        innego Jaśkowi chodziło. A od wycinania, rolowania i przeinaczania to chyba
        jednak nie Wiadomości, tylko rozmowy rolowane w radiu zet?? Ale nie,
        zapomniałam, że tu na gazetce to tylko same pisofoby, i każda dyskusja na temat,
        czy też nie, kończy się najazdem na pis. Ja rozumiem, że powcy mają doła po
        wyborach, że marysia już się w krakowie spakowała i na myśl o premierowaniu w
        tej znienawidzonej warszawce już była podniecona, no ale cóż ..nie wyszło. A
        godności i honoru zbrakło, żeby przyjąć to po męsku.. No ale Wy kochani?
        Naprawdę myślicie, że wasze chlopaki z po, jakby do władzy doszły, to by wam za
        tę lojalność jakimiś cukierkami sypnęły? :))
    • enfer Warakomska - propagandystka Millera? 21.02.06, 09:58
      toz ta W. zrobila kariere za Millera, gorliwa wykonawczyni polecen jego kumpla Pienkowskiego (dzis zeslany do jednej z ambasad) , ktory jako dyrektor TAI wyrzucal wszystkich niewygodnych, to ona bedzie pilnowac obiektywizmu?
      • amdrzej11 Re: Warakomska - propagandystka Millera? 21.02.06, 10:35
        Na bezrybiu i rak ryba...
    • alexfryd1 Szef TV 21.02.06, 10:06
      Na czele z szefem TV wszyscy państwo zatraciliście poczucie zdrowego rozsądku i
      zwykłej kultury. Jak najszybciej trzeba powołać nowe kierownictwo telewizji
      publicznej. Wszystkich - podkreślam wszystkich - dziennikarzy należy
      zweryfikować na podstawie opinii społeczeństwa. To jest gigantyczna robota - ale
      nieodzowna. Wielkie nadzieje wiązać można z nowowybraną KRRiT.
    • jerzy.kosecki Re: Awantura w środę, wpadka w piątek, czyli "Wia 21.02.06, 10:13
      uważam, że dziennikarz przemilczając część wypowiedzi Jasińskiego, świadomie,
      dokonał manipulacji, aby skompromitować J. Kaczyńskiego. To jest naduzycie i p.
      Kunica powinien ponieść konsekwencje swgo postępku.
    • audir Re: Awantura w środę, wpadka w piątek, czyli "Wia 21.02.06, 10:27
      Kunica nie jest mężem opatrznościowym TVP, przynajmniej tak myślę ... Gawryluk
      jako podrzędna dziennikarka mogła spokojnie spróbować zastąpić kolegę , skoro
      uważała, że praktykant zrobi to napewno źle i jej śmiech w Limanowej może
      zostałby przyjęty za dobrą monetę, wśród murarzy i robotników , u ludzi o
      określonym statusie budzi tylko godny politowania niesmak ... wyglada na to, że
      w TVP pracuje tylko kilka osób, a pozostali rozumiem biorą tylko pensję
      ...bardzo ciekawe i oryginalne podejście .
    • parob sprawa jasna,dziennikarze dali dupy i trza.... 21.02.06, 10:40
      konsekwencje ,chocby finansowe wyciągnąć.z drugiej strony, "psucie" wiadomości może jest jakimś planem?nie jest tajemnica ,że w tej chwili rządzi tam członek PO - p. Dworak, wspierany przez pozostałych po kwiatkowskim, pretorian Kwacha.jak rada w kwietniu wybierze nowy zarząd i prezesa to większość pierszoplanowych dziennikarzy straci pracę za te świnie podkładane pisowcom i wazelina nie pomoże, bop pisowcy pamiętliwi.
    • moheras Czyzby jarek chodzil na kolegow? 21.02.06, 10:41
      "Piwko?

Jasiński: - Tak, bywało.

Koleżanki?

- To akurat z Jarosławem Kaczyńskim nie. "

ha ha ha ha
      • parob a co, zazdrosny?przeczytaj całą wyp. Jasińskiego 21.02.06, 10:47
        a nie brednie wypisujesz.
      • Gość: piwko Re: Czyzby jarek chodzil na kolegow? IP: *.nll.se 21.02.06, 11:09
        Tepej glowie nawet mlotek nie pomoze...
      • Gość: mcel Re: Czyzby jarek chodzil na kolegow? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 11:17
        moheras nie martw się może i ty spotkasz swoją miłość. Na wszelki wypadek nie
        rozstawaj się z wazeliną
    • Gość: rozśmieszony Re: Awantura w środę, wpadka w piątek, czyli "Wia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 11:24
      Ha, ha jak Ci debile w GW piszą "Cha cha"
      do szkoły "redaktorko" Kublik
    • obalmykaczyzm Kozaka nalezy wywalic. Jesli nie ma on dosc rozumu 21.02.06, 11:26
      aby zorientowac sie, ze ta ekipa - jakkolwiek ohydna, skorumpowana i obludna -
      nie potrzebuje insynuacji zza wegla, to on nie wie co to znaczy dziennikarstwo.
      Kozak byl fatalnym redaktprem warszawskiego biura polskiej redakcji BBC i nie
      jest lepszy w ogolnopolskiej telewizji. To , o ile sie nie myle, chemik, a nie
      dziennikarz. Jego wyobraznia jest uboga.
    • Gość: ted7 Re: Awantura w środę, wpadka w piątek, czyli "Wia IP: 213.227.107.* 21.02.06, 11:32
      Oczywiste jest że intencją dzienikarza, który przeprowadził wywiad z min.
      Jasińskim, było pokazania gry słów z których miałoby wynikać że być może
      z Prezesem PiSu, który nie chodził na panienki z ministerm jest coś nie tak?
      A czytelnik niech z tej dwuznaczności wypowiedzi sam się domyśli - było to
      wyjątkowo perfidne i podłe, bezwględnie jak jest prawda w tym względzie, bo ona
      się już nie liczyła! Ja rozumiem tendencyjność i niechęć do jakiegoś
      prawicowego ugrupowania przez dziennikarzy, ale to co obserwujemy obecnie w
      relacjach mediów co do wydarzeń politycznych, świadczy o ich braku
      profesjonalizmu!!! Sytuacja w mediach niewiele odbiega od czasów komunizmu,
      gdzie tylko jedno ugrupowanie zawsze miało rację, tak teraz tylko ugrupowania
      centro-lewicowe zawsze są Ok! a reszta to prawicowy ciemnogród!
      • Gość: Andrzej Re: Awantura w środę, wpadka w piątek, czyli "Wia IP: *.nll.se 21.02.06, 11:55
        I wlasnie dlatego, musze napisac: Kaczynscy z n o w u mieli racje! Mieli
        racje "trzaskajac drzwiami" i wychadzac z biura Lecha; mieli racje mowiac,
        ze "uklad", agenci bezpieki i WSI rzadza Polska; mieli racje, ze FOZZ to wielki
        finansowy przekret a zarazem prowokacja skierowana przeciwko prawicy, i maja
        racje teraz (pisze to troche wbrew swojej woli), ze nalezy zbudowac IV
        Rzeczpospolita, wykorzystujac do tego Telewizje Trwam i Radio Maryja!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka