Dodaj do ulubionych

Mądry jak Polak

• Gość: pupilek izba lordow IP: 62.3.193.* 31.03.06, 13:31
      A ja mysle ze jakby zostala przebadana Brytyjska Izba Lordow to Anglia bylaby
      daleko za Serbia...
    • Gość: ho ho ho Re: Mądry jak Polak IP: *.red.bezeqint.net 31.03.06, 13:48
      Ja mysle, ze Polak jest madry, bo plynie w nim duzo krwi zydowskiej
      • drzejms-buond Re: Mądry jak Polak 31.03.06, 14:20
        po szkodzie, oczywiście
    • Gość: tomek m Re: Mądry jak Polak IP: *.trin.cam.ac.uk 31.03.06, 14:48
      Jezu, to co mowia Ci wykladowcy swiadczy o czyms kompletnie zupelny... Przeciez
      kazdy wie, ze testy IQ mowia tylko o tym jak dobry jest ktos w rowiazywaniu
      takich testow. Oczywiscie, roznica dajmy na to 50 punktow o czyms swiadczy, ale
      tez nie koniecznie. Mam kolezanke, obecnie studentke Cabridge, ktorej jako
      dziecku zdiagnozowali IQ ponizej 80 i wyslali do szkoly specjalnej...

Wynki test pokazuja jednynie, ze test byl bardziej zblizony do codziennych
      doswiadczen Polakow czy Niemcow, stad lepiej im poszlo z rozwiazaniem tegoz...
    • Gość: sziza i brawa dla nas IP: *.aster.pl 31.03.06, 14:56
      brawo dla polakow szczegolnie dla mlodych naukowcow, programistow itd. za ich
      wiedze i odkrycia. Zacznijmy sie wreszcie doceniac jako narod!!!
      • Gość: tomek Re: i brawa dla nas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 11:25
        Prawda jest taka, Polacy w niczym nie są gorsi od innych, rzekomo "lepiej
        rozwinietych" narodów. Czesto wypadamy znacznie lepiej - i ten ranking jest
        tylko jednym z przykładów - Ciekawe jak wygladałby kazdy inny naród z tak
        trudną i ciężką historią?? Rzeczywiscie głownie brakuje nam wiary w siebie i
        nad tym trzeba pracowac. Rzeczywiscie BRAWA!!!
    • heeron Wybierając Kaczyńskich bardzo temu zaprzeczamy !!! 31.03.06, 15:14
      Takie badania to se mogą włożyć w buty ... będą wyżsi ...
      Ulster to zadupie w Irlandii z uniwersytetem o poziomie przedszkola w Chinach .
      żenada
    • Gość: sceptyk nie wierzę w te wyniki IP: *.man.com.pl, / *.man.com.pl 31.03.06, 15:18
      IQ 107 a 90 to istna przepaść statystyczna. Nie wierzę, że ze względu na
      narodowość mogą być aż tak wielkie różnice. Najbardziej wierzę w wyniki a UK i
      Norwegii, bo dokładnie odpowiadają definicji IQ. Poza tym w teście
      zorganizowanym ponad rok temu w TVNie śrdnie IQ wyszło na poziomie 100
      (dokładnie nie pamiątam z jak dużą odchyłką - ale była na poziomie błędu
      statystycznego). I w ten test TVNu wierzę bardziej.
    • Gość: ynteligiętki Wiedziałem ,że Rumuny i Turki to bydło pastewne . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 15:37
    • Gość: azer Re: Mądry jak Polak IP: *.chello.pl 31.03.06, 15:42
      Brawa dla nas :-D, jak się okazuje jest za co je bić :-)))
    • Gość: JAsiek Re: Mądry jak Polak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 16:11
      A ja mam tylko 88 i jak zyc w takim kraju :]
    • tsheshek swietnie tylko 31.03.06, 17:12
      tylko niestety nie do konca to wykorzystujemy, sam siedze obecnie na stypendium
      w Stanach i widze ze nie jestesmy gorsi od Amerykanow jesli chodzi o potencjal,
      ale u nas zwycieza "nie uda sie". "nie wychylaj sie" i rywalizacja polegajaca
      na rownaniu w dol, a w USA promuja madrych bo wiedza ze dzieki nim mozna wiecej
      zarobic, a u nas? popatrzmy na zarobki naukowcow, lekarzy czy nauczycieli. Poki
      zdolnosci beda sie przejawiac w kombinowaniu, lub chrzanieniu glupot godzinami
      przy herbatce lub kieliszku to daleko nie zajedziemy
    • Gość: Wisnia A mnei to nie dziwi wkoncu Dode mamy w ..... IP: 62.233.195.* 31.03.06, 17:25
      buuuuuuuuuuuhahhahahahah
    • Gość: Wisnia a to wszystko dzieki Dodzie ona tak IQ podniosla.. IP: 62.233.195.* 31.03.06, 17:26
      buuuuuuuuuuuhahhahahahah
    • 1goodman Re: Mądry jak Polak 31.03.06, 18:10
      Nie Rychard Lynn tylko Richard Lynn. Ale autor tej notatki to pewnie Serb. Nawet
      nie chciało mu się sprawdzić nazwiska w Internecie.
      No i dane jakieś nie te. Jak chcecie do źródła to macie
      www.rlynn.co.uk/pages/article_intelligence/t4.asp
    • gumienny IQ champions 31.03.06, 19:03

1. Nie da sie zmierzyc czegos , co nie jest zdefiniowane.
      2. Prawidlowa definicja wielkosci, to, z definicji, przepis na mierzenie tej
      wielkosci.
      3. IQ jest precyzyjnie zdefiniowane. Jest to wynik testu IQ ktory ktos
      skonstruowal.
      4. Kazdy mysli, ze rozumie co to jest inteligencja, ale inteligencja nie jest
      zdefiniowana. Proponenci IQ nie twierdza otwarcie, ale sugeruja latwowiernym,
      ze IQ mierzy "wrodzona" inteligencje.
      5. "Wrodzona" inteligencja, nigdy nie bedzie ani zdefiniowana ani precyzyjnie
      zmierzona. Jest to niemozliwe. Wrodzona inteligencje mozna ocenic przez 5 minut
      rozmowy lepiej i precyzyjniej niz przez wielogodzinne testy z trojkacikami i
      koleczkami.

Badania tego pana sa prawdopodobnie rzetelne, ale oddaja tylko stan systemu
      edukacji i kultury narodowej. Najbardziej oddaja grubosc tzw. marginesu
      spolecznego. Przodujace kraje to te, ktore maja margines najcienszy. Polska
      miala ostatnio dosc cienki margines, dobre i powszechne szkoly i stabilne
      spoleczenstwo. To moze sie wkrotce zmienic, bo stan szkol sie pogarsza. Jego
      IQ prawdopodobnie koreluje sie swietnie z poziomem analfabetyzmu (prawdziwego,
      niektore kraje falszuja dane).
    • Gość: Js Takie analizy sa warte... IP: *.MIT.EDU 31.03.06, 19:56
      funta klakow. Nie wierze w miejsce bulgarii. Na moja uczelnie przyjezdza co
      roku 1 polak. Bulgarow z 15...
      • Gość: janek wedrowniczek Takie analizy sa warte... IP: *.252.29.9.Dial1.Chicago1.Level3.net 02.04.06, 06:47
        Masz 100% racji Js. Mysle ze to nie jest warte nawet cwierc funta.....

A tak na marginesie to gratulacje. MIT to potega. Tak sie sklada ze pracuje w
        tej branzy i MIT jest naszym klientem.
      • Gość: basiahm Re: Takie analizy sa warte... IP: *.61-45-40.ppp.wakwak.ne.jp 02.04.06, 10:13
        Ale czy to jest koniecznie zwiazane z inteligencja? Moze to kwestai
        popularnosci danego uniwersytetu w Bulgarii. Czy tez Polacy sa odrzucani?
    • Gość: tggrss Re: Mądry jak Polak IP: *.hwr.Arizona.EDU 31.03.06, 20:10
      Moze i my inteligentni, ale nie autor tekstu.
      Bo jak nas wyprzedzaja dwa kraje, to jak mozemy
      byc wicemistrzami?
    • Gość: Szczery Re: Mądry jak Polak IP: *.broker.com.pl 31.03.06, 20:43
      Kompletne nieporozumienie. W Europie bijemy wszystkie narody pod względem
      inteligencji, właściwie nie mamy tutaj konkurencji, wystarczy zerknąć na wyniki
      top coders. Mamy najlepszych matematyków na świecie i programistów. Niemcy to
      matoły i każdy kto z nimi pracował to wie. Wysoko bym również oceniał Rosjan.
      Najlepszych na świecie zatrudnia Microsoft wystarczy się tam przejechać i
      zobaczyć, kto tam pracuje i wszystko stanie się jasne :)
      • Gość: gosc Re: Mądry jak Polak IP: *.hrl.com 31.03.06, 23:06
        Mysle ze w Microsoft pracuja przewaznie Amerykanie, poza tym nie rozumiem
        dlaczego PKB mialoby by skoczyc z 11 tys do 15 tys, jaki to zwiazek z IQ
    • Gość: pepe Re: Mądry jak Polak IP: *.server.ntli.net 31.03.06, 23:09
      po spodnie.... :)
    • ooolooo Re:Mądry jak Polak - Leluk kiepski naukowiec 31.03.06, 23:14
      Ten czlowiek z Mensy nie ma specjalnych osiagniec jako naukowiec. Na zjazdach
      pokazuje prezentacje, ktore sa zabawne, ale wiele nowego nie wnosza. Sprawdzcie
      go w Google scholar, nie ma wybitnych publikacji. To jest problem wielu osob,
      nie maja genialnych pomyslow, ale maja zdolnosc do rozwiazywania testow IQ.
      Wiec sobie tlumacza, ze sa tak zdolni, ze az leniwi i gdyby chcieli to by
      wszystko osiagneli (tylko nie chca bo sa tacy madrzy, ze wszystko jest zbyt
      latwe i ich nudzi).
      Teraz troche faktow:
      1. Test IQ mierzy o ile jestesmy lepsi gorsi od sredniej, zatem jesli srednie
      IQ wyszlo nam 106 na obyeatela, to znaczy, ze blad kalibracji testu to +6
      procent, bo 100 jest ta srednia wartoscia. NIE MA WARTOSCI BEZWZGLEDNEJ IQ -
      kalibruje sie ja danej populacji.
      2. W przypadku Serbow ten test zupelnie spartaczono, bo jesli srednia ponizej
      90 to blad wyniosl ponad 10 procent.
      3. Przypominam, test kalibruje sie na danej populacji. Wiec jak dajmy na to w
      Serbii sami geniusze to srednia 100 bedzie wymagala rozwiazanie testow o
      poziomie trudnosci ktory w np. Anglii dalby wynik np. 70 dla wiekszosci
      populacji. Z definicji nie da sie porownac tych testow. Polecam probe
      rozwiazania testow IQ z USA i zobaczycie, jakie sa trywialne pytania (omincie
      czesc scisle jezykowa).
      • Gość: profesor Mad Re:Mądry jak Polak - Leluk kiepski naukowiec IP: *.bulldogdsl.com 01.04.06, 04:19
        dokladnie, nareszcie sie znalazla inteligentna osoba, oprocz tego co napisales
        chcialem dodac ze sporo pytan z testow to pytania faktycznie ze znajomosci
        jezyka, tak ze nie wiem jak mozna porownac wyniki przeprowadzone dla roznych
        narodowsci mowiacych roznymi jezykami,
        chyba ze mialo miejsce tak jak w Monthy Pythonie: "mierzac inteligencje
        pingwinow natrafilismy na problem: pingwiny nie znaja angielskiego; aby ominac
        ten problem te same pytania postanowilismy zadac ludziom nie znajacym
        angielskiego, efekt byl zaskakujacy, pingwiny i ludzie nie znajacy angielskiego
        maja taki sam iloraz inteligencji"

mysle ze to jest prima aprilis i jakby co to ja sie wcale nie nabralem
        • ethebor Re:Mądry jak Polak - Leluk kiepski naukowiec 01.04.06, 10:59
          Zamiast dywagowac prosciej chyba znalezc oryginalny artytkul naukowy (nie ten z
          Timesa) i zapoznac sie z "Materials and Methods". (Tyle ze dostep nie koniecznie
          musi byc darmowy...)
          Poza tym osobiscie zauwazylem, ze wiekszosc testow w Europie to testy obrazkowe
          (w USA chyba rzeczywiscie jezykowe) mysle ze sa dostacznie niezalezne kulturowo.
          • ooolooo Re:Mądry jak Polak - Leluk kiepski naukowiec 02.04.06, 08:23
            Nie trzeba patrzec w materialy i metody, definicja IQ jest jedna. Co do grupy
            badanej to najwyrazniej nie wiesz co to jest grupa reprezentatywna. Badajac
            cala Europe nie mozesz standaryzowac testow na mieszkancach Poznania, to jakbys
            wytandaryzowal test IQ na samych Serbach co to niby sa tacy tepi, to by wyszlo
            srednie IQ 130 po przeprowadzeniu tego testu na Niemcach. Pleciesz o testach
            obrazkowych, nie ma wylacznie obrazkowego testu IQ, to by byl test na zdolnosci
            z geometrii.
            Czytalem wypociny Richarda - zalosne. Taki osobnik dotalby banie z logiki na
            filozofii na UW.
            • Gość: Jędrzej Re:Mądry jak Polak - Leluk kiepski naukowiec IP: *.chello.pl 02.04.06, 13:47
              ooolooo napisał:

> Nie trzeba patrzec w materialy i metody...

Obskurancka opinia.
        • ooolooo Re:Mądry jak Polak - Leluk kiepski naukowiec 02.04.06, 07:22
          Tez uwazam, ze nia da sie porownac czesci jezykowej testow na inteligencje
          stoswanych w roznych krajach. A ten tekst z Monthy Pytona jest naprawde dobrze
          to oddaje. Ubawiles mnie do lez.

> dokladnie, nareszcie sie znalazla inteligentna osoba, oprocz tego co napisales
          > chcialem dodac ze sporo pytan z testow to pytania faktycznie ze znajomosci
          > jezyka, tak ze nie wiem jak mozna porownac wyniki przeprowadzone dla roznych
          > narodowsci mowiacych roznymi jezykami,
          > chyba ze mialo miejsce tak jak w Monthy Pythonie: "mierzac inteligencje
          > pingwinow natrafilismy na problem: pingwiny nie znaja angielskiego; aby ominac
          > ten problem te same pytania postanowilismy zadac ludziom nie znajacym
          > angielskiego, efekt byl zaskakujacy, pingwiny i ludzie nie znajacy
          angielskiego
          > maja taki sam iloraz inteligencji"
          >
          > mysle ze to jest prima aprilis i jakby co to ja sie wcale nie nabralem
      • ethebor Re:Mądry jak Polak - Leluk kiepski naukowiec 01.04.06, 10:52
        Trzeba by dotrzec do oryginlanej pracy i zapoznac sie z "Materials and Methods".
        Ale mysle, ze nie popelnilny takiego bledu typu "eksperyment Zanzibarski". W
        sumie nie tak trudno wyobrazic sobie ze test wykalibrowano dla Europy jako
        populacji. To umowne ze za populacje przyjmuje sie ludnosc Poznania, wojewodztwo
        mazowieckie, Luxemburg czy EU...
        Inteligencja to potnecjalna zdolnosc znajdowania najlepszych rozwiazan
        (najczesciej przy zadanych ograniczeniach), to co rozumiemy przez genialnosc
        opiera sie bardziej na kreatywnosci.

ooolooo napisał:

> Teraz troche faktow:
        > 1. Test IQ mierzy o ile jestesmy lepsi gorsi od sredniej, zatem jesli srednie
        > IQ wyszlo nam 106 na obyeatela, to znaczy, ze blad kalibracji testu to +6
        > procent, bo 100 jest ta srednia wartoscia. NIE MA WARTOSCI BEZWZGLEDNEJ IQ -
        > kalibruje sie ja danej populacji.
        > 2. W przypadku Serbow ten test zupelnie spartaczono, bo jesli srednia ponizej
        > 90 to blad wyniosl ponad 10 procent.
        > 3. Przypominam, test kalibruje sie na danej populacji. Wiec jak dajmy na to w
        > Serbii sami geniusze to srednia 100 bedzie wymagala rozwiazanie testow o
        > poziomie trudnosci ktory w np. Anglii dalby wynik np. 70 dla wiekszosci
        > populacji. Z definicji nie da sie porownac tych testow. Polecam probe
        > rozwiazania testow IQ z USA i zobaczycie, jakie sa trywialne pytania (omincie
        > czesc scisle jezykowa).
        • ooolooo Re:Mądry jak Polak - Leluk kiepski naukowiec 02.04.06, 07:14
          Dobor populacji ma znaczenie kluczowe i nieprawda, ze moze to byc n. Poznan.
          Grupa badana musi byc reprezentatywna, a liczba Anglosasow i np. Hindusow w
          Poznaniu jest znacznie nizsza niz srednia Europejska. Liczba ludzi z wyzszym
          wyksztalceniem jest rozna w Polsce i np. Francji. Ponadto czesc jezykowa testu
          da sie wystandaryzowac tylko w poszczegolnych krajach. Poziom trudnosci czesci
          jezykowej jest calkowicie subiektywny i czesto istnieje wiecej niz jedna
          prawidlowa odpowiedz, tylko ukladajacy test tego nie zauwazaja (np ktore slowo
          nie pasuje i prawidlowa odpowiedz jest, ze to co nie ma "s" jako 3-ciej litery,
          a nie widza ze maja 3 pojecia abstrakcyjne i nazwe przedmiotu).
          Autor wybitnego dziela o inteligencji narodow (patrz artykul Times'ie),
          splodzil teorie jakoby zimny klimat "napedzal" inteligencje ludzi polnocy;
          czyli piramidy powinni zbudowac Eskimosi a Egipcjanie powinni polowac na
          krokodyle z oszczepem. Jakos tez niebardzo mi sie zgadza fakt narodzin Platona,
          Demokryta i paru innych "tepych" typow nad Morzem Srodziemnym z wplywem
          temperatury na inteligencje narodow. Najinteligentniejszymi istotami powinny
          byc pingwiny. Ten becwal co to pisal ekscytuje sie wieksza objetoscia mozgu
          ludzi z Europy polnocnej, ciezko zeby mieli mniejsze`mozgi jak sa wieksi niz
          np. Francuzi (jedna z mniejszych srednich wzrostu w Europie). To sa takie
          dywagacje malego Kazia ktory wpadl na pomysl, tylko nie wie co to jest
          krytyczna analiza problemu. Gdyby raczyl poczytac Poppera to by wiedzial, ze
          teorie nalezy podwazac, jak sie to da zrobic tpo jest ona do bani!
          Tak wiec zapytuje go jak to bylo z Platonem i Egipcjanami?

• Gość: analityk Re: Mądry jak Polak IP: *.aster.pl 31.03.06, 23:24
      to wynik działania naszych systemów podatkowych i prawodawstwa w całości.
      Każdy musi tak kombinować żeby przeżyć, że stymulację ma zapewnioną przez nasze
      światłe Państwo. Aż dziwne, że ktoś nas wyprzedza.
    • irini Re: Mądry jak Polak 31.03.06, 23:56
      Ja jestem tak bardzo mądra, że nawet nigdy nie rozwiązałam testu na
      inteligencję, ponieważ wydawało mi się, że jest za głupi.
      irenka40.blog.onet.pl
      • Gość: maruda Re: Mądry jak Polak IP: 81.109.165.* 01.04.06, 00:03
        A ja rozwiazalem i mialem calkiem dobry wynik, ale co z tego? W zyciu tyle
        glupst narobilem ze lepiej nie mowic, nie mowiac o tym ze nawet studiow nie
        skonczylem. Patrzac na rezultat Polski i sytuacje w naszym kraju wnioskuje ze
        wiekszosc z nas ma ten sam problem co ja - nie wie albo nie chce uzyc tej
        inteligencji
        • Gość: Irenka Re: Mądry jak Polak IP: *.zicom.pl / 217.70.61.* 01.04.06, 08:11
          Kochany, wielu z nas chce i umie, ale im się na to po prostu nie pozwala. Kłody
          pod nogi rzucają i udają, że przypadkiem.
    • Gość: Krzysztof K. Primaaprilis!!!!!!!!!!!!!! IP: *.fema.pl / *.cyf-kr.edu.pl 01.04.06, 00:06
      PRZECIEŻ TO PRIMAAPRILIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: kk Re: Jakie Primaaprilis!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 00:11
        opublikowały to angole 27 marca w piśmie the times
        • Gość: anglopol Re: Jakie Primaaprilis!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.9.10.* 02.04.06, 21:10
          www.timesonline.co.uk/article/0,,2-2105519,00.html
      • Gość: wj_2000 Re: Primaaprilis!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 01:35
        Z rosnącym zdumieniem przeglądałem posty.
        Ci debile o IQ chyba 90 uwierzyli, że mają 106!!!!!
        Boże!
        • fritz.fritz Re: Primaaprilis!!!!!!!!!!!!!! 01.04.06, 12:54
          Gość portalu: wj_2000 napisał(a):

> Z rosnącym zdumieniem przeglądałem posty.
          > Ci debile o IQ chyba 90 uwierzyli, że mają 106!!!!!
          > Boże!

Pomysl, jakimi idiotami sa Niemcy, ktorzy z IQ 85 uwierzyli w 107.

Az sie w pale nie miesci.
      • Gość: profesor Mad Re: Primaaprilis!!!!!!!!!!!!!! IP: *.bulldogdsl.com 01.04.06, 04:44
        nie to nie jest prima aprilis
        www.timesonline.co.uk/article/0,,2-2105519,00.html
        i tak uwazam ze przecietne IQ w kazdej populacji to 100
      • ethebor Nie. Choc tez tak myslem. 01.04.06, 10:43
        To bylo opublikowane juz kilka dni temu. No chyba ze website Times'a zrobilo
        kawal umieszaczajac info z data wstecz... Dla pewnosci trzeba by dotrzec do
        wydania papierowego lub do oryginego artykulu naukowego.
        W sumie IQ ma niewielkiem znaczenie (poza tym metody pomiarowe nie czesto
        obiektywne nie sa), w praktyce liczy sie wiele czynnikow, ale efekt propagandowy
        dla Polski i Polakow zawsze jest.
    • Gość: Geniusz Gustlik Teraz może my podleczyć nasze kompleksy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.06, 07:13
      Wg tych badań Francuz, Fin czy Norweg to przy Polaku gamoń... niech mi tylko
      ktoś wytłumaczy dlaczego u nich poziom techniczny, zorganizowanie
      społeczeństwa, kultura jazdy po drogach czy w końcu czystość ulic jest
      nieporównywalnie wyższa niż u nas, gdzie podobno mamy "genialny" naród??? ... a
      może po prostu jestesmy za mądrzy na to??? może i oni, za kilka lat gdy osiągną
      ten superwysoki poziom intelektualny co my, też bedą mieli syf i bardachę w
      swoich krajach??? ...... z drugiej strony, może to my musimy sie trochę cofnąć
      w rozwoju, że by osiągnąć dobrobyt i porządek w kraju???
      Jejku, same dylematy mam dziś o poranku.....
      • ethebor Re: Teraz może my podleczyć nasze kompleksy 01.04.06, 11:03
        W gre wchodzi wiele czynnikow. Wazna jest pewnosc siebie, a ta akurat Francuzi
        maja w nadamiarze (Ty niestety jako przestawiciel populacji Polski demostrujesz
        cos odwrotnego)... ale kultura jazdy na drogach... we FRANCJI??? Przeciez to
        jeden z lepszych dowcipow z rana. To wrecz przyslowiowi id... za kierownica. O
        popobijaniu wszelkich samochodow przez parkowanie "metoda przepychania" nie wspomne.

Gość portalu: Geniusz Gustlik napisał(a):

> Wg tych badań Francuz, Fin czy Norweg to przy Polaku gamoń... niech mi tylko
        > ktoś wytłumaczy dlaczego u nich poziom techniczny, zorganizowanie
        > społeczeństwa, kultura jazdy po drogach czy w końcu czystość ulic jest
        > nieporównywalnie wyższa niż u nas, gdzie podobno mamy "genialny" naród??? ... a
        >
        > może po prostu jestesmy za mądrzy na to??? może i oni, za kilka lat gdy osiągną
        >
        > ten superwysoki poziom intelektualny co my, też bedą mieli syf i bardachę w
        > swoich krajach??? ...... z drugiej strony, może to my musimy sie trochę cofnąć
        > w rozwoju, że by osiągnąć dobrobyt i porządek w kraju???
        > Jejku, same dylematy mam dziś o poranku.....
      • erba-mala-presto-cresce Re: Teraz może my podleczyć nasze kompleksy 01.04.06, 18:02
        heheh, cos w tym jest.. Tylko czemu Niemcy mają w takim razie wyższy iloraz
        inteligencji? i na kim to badali? nie ma jak deserowate ogloszenie XD logiki
        chaotycznej to tu nie brak... i lecmy do media markt (propo reklam w niemczech o
        Polakach- zacytuje tu jeden wers ktory mnie piorunujaco irytuje i pokazuje ze
        nie tylko Po0lska jest "tolerancyjna" "...ceny tu sa tak niskie jak niski jest
        poziom duszy Polaka..." nie wiem czy to jest dokladny cytat ale przeczytalam
        opis reklam z media markt w niemczech i sens jest takowy)...

Jesli ktos kocha czuć ząbki na swojej skórze i jest masochistą to niech zajrzy :
        s6.bitefight.pl/c.php?uid=41495
    • Gość: antyfrancuz Zabojadki nisko:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 08:48
      cos tak dumny narod jak Francuziki slabo wypadl:)
      • Gość: jolcimenelcze wszytko dzieki Dodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 08:58
        przeciez to ona ma 156IQ....ale my mamy madry narod:P
    • Gość: Matja Gosc sie kompromituje... IP: *.tele2.pl 01.04.06, 10:52
      Jak pani doktor z pracowni testow mowi, ze cos tu nie gra, to znaczy, ze tak
      jest- roznice wynikow sa zbyt kosmicznie duze, zeby mogly byc prawdziwe. Niby
      kto to gdzie i jak mierzyl? Zeby jedna osobe porzadnie zbadac to juz jest
      klopot, a wypowiadac sie o calych narodach to juz przesada. Polowa Serbow jest
      wg tego pana ociezala - nie wydaje mi sie, aby cos takiego moglo byc mozliwe.
      Zamiast sie ekscytowac jakims trzecim miejscem (ktore nazywa sie pozniej
      niewiedziec czemu drugim) moze najpierw nalezaloby pomyslec? Hm?

PS: Jakby przecietny Polak mial tyle IQ to bysmy nie mieli tylu baranow w sejmie :)
      • Gość: Wiosna,IQ 124 Niedowiarki:) IP: *.net85-169-199.noos.fr 01.04.06, 12:37
        Sprawdzcie sobie "The times" z 27 marca,to nie zaden zart primaaprilisowy tylko
        prawda.Kazdy jednak wie ze statystyka klamie najbardziej i to jest sredni
        wynik.Prawdopodobnie mamy wielu ludzi o bardzo wysokim IQ i wielu o niskim,stad
        wynik.Cieszmy sie zamiast znow narzekac!:)
      • Gość: batman A byłas w Serbii? To proponuje wycieczkę IP: 5.6.2R1D* / *.saix.net 01.04.06, 17:54

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka