Dodaj do ulubionych

Uspokój się, to paczka PCK

IP: 193.201.167.* 19.04.06, 10:22
Czyżby paczki dzieliły osoby z PiSuarowskiego naznaczenia i do tego w mocherowych
berecikach z antenkami?

--
Nie głosowałem na kaczo-gnomiego pomiota i jestem z tego dumny.
Obserwuj wątek
    • bylystudent taaa, tabletki 19.04.06, 10:23
      Zabawne to to nie jest.
      • Gość: GOŚĆ Re: taaa, tabletki IP: 192.11.185.* 19.04.06, 11:30
        Ja nie rozumiem o co cały ten bałagan, na jedzonko powinno się zapracować, a
        nie czekać aż poństwo da ....
    • soulworm Re: Uspokój się, to paczka PCK 19.04.06, 10:35
      "Jej rodzina została na święta postawiona w ciężkiej sytuacji"
      - a moze sama sie w takowej najpierw postawila?
    • Gość: topol-1 szukanie sensacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 13:13
      nie za bardzo rozumiem o co chodzi, przecież PCK nie kupił specjalnie tych tabletek, tylko pewnie je dostał od producenta i postanowil przekazać razem z paczkami. Może sponsorzy w tym roku nie dopisali i nie chcieli dawać 'paczek' w których byłoby tylko 2 kilo mąki? Wtedy to byłby dopiero krzyk :-). Polska to jednak kraj malkontentów, a swoją droga to trzeba zapracować na siebie a nie wyciągać wszędzie rekę i jeszcze sie oburzać, ze nie spełniono naszych oczekiwań. Ja sam nieraz byłem w bardzo trudnej sytuacji, od jakiegos czasu na szczęście to juz przeszłość (która już nie powróci) i żyje dostatnio, ale sam na to zapracowałem. Polecam taki sposób, sprawdzony :-).
      • Gość: stoik Re: szukanie sensacji IP: 195.150.18.* 19.04.06, 14:24
        skąd ta twoja pewność że los się od ciebie nie odwróci
    • anty-kaczor Re: Uspokój się, to paczka PCK 19.04.06, 14:06
      ----------------
      Otworzyła i oniemiała. Zamiast słodyczy, cukru, mleka, jajek było dziesięć
      opakowań ziołowego leku Nervostop. Do tego makaron i dwa kilo mąki. - Z tego mam
      zrobić wielkanocne śniadanie? - mówi niby żartem, ale do śmiechu jej nie jest.
      Jej rodzina została na święta postawiona w ciężkiej sytuacji: - Nie pozostaje
      nic innego, jak łykać te tabletki i nie denerwować się swoim położeniem. Czuję
      się mocno urażona.
      ----------------

rozumiem ze duzo ludzi jest w ciezkiej sytuacji, ale nie przeginajmy paly,
      kobieta dostala taka paczke na jaka bylo stac PCK (tyle ile uzbierali), wiec nie
      powinna sie oburzac, tylko podziekowac za to co dostala, ale oczywiscie ludzie
      przyzwyczaili sie ze im SIE WSZYSTKO NALEŻY ZA FRIKO, juz czas skonczyc z takim
      mysleniem i zwiac sprawy w swoje rece a nie czekac na manne z nieba!!

P.S.
      a jezeli osoby trzecie sa oburzone skromnoscia paczek i wspolczuja obdarowanym,
      to powinny sie zastanowic nad wlasnym postepowaniem - gdyby kazdy oddal choc
      jeden produkt ze swoich zakupow przedswiatecznych to na pewno PCK moglo by
      chojnie obdarowac potrzebujacych
    • Gość: PiS Re: Uspokój się, to paczka PCK IP: 195.150.18.* 19.04.06, 14:27
      saimonek ty pewnie głosowałeś na dinozaurów z pzpr o pardon sld tylko co to ma
      do rzeczy
      • ekado Re: darowanemu koniowi ..... 19.04.06, 14:57
        w zęby się nie zagląda. Cóż społeczeństwo nasze niestety przyjęło postawę
        roszczeniową i to jest najgorsze. Mnie uczono że nie komentuje się prezentów.
        Jak prezent nie podobał się obdarowanemu to przecież mogła ta pani oddać komus
        rzeczywiście potrzebującemu. Znam troche problemy z tej dziedziny akurat -
        kiedyś jedna pani oburzyła się że jej ryż dają. Samo życie. Pomoc powinna
        trafić do rzeczywiście potrzebujących - a tacy to cokoliwiek dostana to sie
        niezmiernie cieszą, a z pewnością nie komentują tego.
        • monikar26 Re: darowanemu koniowi ..... 19.04.06, 15:59
          zgadzam się z ekado
          po pomoc bardzo często zgłaszają się ludzie, którzy spokojnie mogliby na własne potrzeby zapracować. Przykład sąsiadki moich rodziców, która porzuciła pracę sezonową, bo miała dość i ktoś powiedział jej coś przykrego (współpracownik), teraz utrzymuje siebie, 18- latka i męża z renty męża. Płacze, że jej się nic od opieki już nie należy, bo dwoje dorosłych dzieci się usamodzielniło, a mąż dostał rentę... Ona oczywiście do pracy się nie pali.
          Drugi przykład to 23 letni chłopak w pełni sił - po co będzie szukał pracy na budowie (czyli w wyuczonym zawodzie), jak łatwiej jest pójść do opieki. Dodam, że praca była na wyciągnięcie ręki. Tacy ludzie nie powinni dostawać pomocy z opieki - wtedy wzieliby się do roboty
          Druga strona medalu to osoby na prawdę potrzebujące, które przez takich naciągaczy i nierobów dostają dużo mniej...
    • bopin za frajer 19.04.06, 15:52
      Dostali za frajer i jeszcze marudzą. Niech się cieszą z tego co mają, a jak się
      nie podoba to nie brac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka