Dodaj do ulubionych

Mundial dla kobiet

IP: *.t19.ds.pwr.wroc.pl 07.06.06, 09:21
hmmm nie wiem dlaczego kobiety są przedstawione jako przeciwniczki piłki
nożnej-mnie kompletnie nie przeszkadza, że mój mężczyzna ogląda każdy mecz,
pije piwo i wydziera się z kumplami:)
Obserwuj wątek
    • Gość: art Mundial dla kobiet IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.06.06, 09:25
      no i musisz polubić piwo!
      • Gość: koksp Re: Mundial dla kobiet IP: *.damovo.com 07.06.06, 09:29
        ja mam wręcz przeciwnie, bo jestem chyba większym kibicem niż mój facet ;))
        może jeżeli chodzi o mundial to jesteśmy na tym samym poziomie ;) ale normalnie
        to ja jestem polówką chodzącą na mecze przynajmniej raz na 2 tygodnie ;)
        przyzwyczaił się ;)))
        • Gość: M [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 15:31
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • iluminacja256 Stereotypy! 07.06.06, 15:59
            Więcej stereotypów gazeto, za mało ich ! Wiecej, więcej! To pzrecież takie
            oczywiste, ze kobiety walczą z telewizorem o spojrzenie męzczyzny i nie
            odrózniają rzutu wolnego od spalonego, a na dodatek nie odróżniaja zawodników
            swoich od pzreciwnika i bramki od trybuny. Równei oczywiste jest tylko to, ze
            wszyscy faceci jak jeden maż lubią piłkę nozną ;/ Dobry dowcip!
            • Gość: glus Shopping IP: *.dsl.irvnca.pacbell.net 07.06.06, 16:56
              Jakos trzeba zakrzewic kulture nalogowego wydawania pieniedzy w sklepach
              galeriach w ktorych elita ma udzialy.
              • Gość: Bolek Re: Shopping IP: *.sympatico.ca 07.06.06, 18:23
                zaopiekuje sie na czas Mundialu ponetna pania w odpowiednim wieku porzucona
                przez fanatyka pilki kopanej;
                czekam na oferty
    • Gość: Mae Re: Mundial dla kobiet IP: *.wsisiz.edu.pl / *.ibspan.waw.pl 07.06.06, 09:27
      A ja nie wiem czemu z kobiet robi sie kompletne idiotki.
      • Gość: gogo Re: Mundial dla kobiet IP: 62.29.137.* 07.06.06, 12:18
        dokladnie - caly ten artykul wyglada jak poradnik dla stereotypowej
        blondynki. 'nie pytaj tylko sprobuj wydedukowac z napisow i slow komentatora...
        to wcale nie jest takie trudne'... jezu! moze jeszcze zaczniecie sprzedawac
        poradnik 'soccer for blondies' ???

albo sie cos lubi albo nie, nic na sile. poza tym mysle ze kazdy facet by sie
        ucieszyl gdyby jego kobieta zaczela powaznie pytac o co w tym wszystkim chodzi
        • Gość: t Re: Mundial dla kobiet IP: *.aosk.czest.pl / 195.117.123.* 07.06.06, 13:30
          zbyt powaznie podchodzicie do tego artykulu. w tym sek.
        • Gość: Blondieeee Re: Mundial dla kobiet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 14:19
          A co sie dziwicie!!! Autorytet sobie do gazety wzieli. Joanna Koroniewska. Marna
          aktorzynka ze szmatławcowatego serialu uczy kobiety ogladać mecze. heh.
          żenujące. wszystkie moje koleżanki znają się na piłce nożnej. a już tekst o
          zakupach... Gratuluje inteligencji pani Joannie. Myslalam, ze tylko gra idiotke
          w serialu, a tu taka niespodzianka
    • Gość: kibic(ka) Lilia Re: Mundial dla kobiet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 09:36
      Ja bardzo lubię piłkę nożną i nie mogę sie już doczekac mundialu. A zasady
      footbolu nie są tak skomplikowane żeby trzeba było się ich specjalnie uczyć -
      chyba każdy wie, że chodzi o to żeby umieścić piłke w bramce rywala - ot i cała
      filozofia i kobiety nie są tak debilne żeby tego nie wiedzieć.
      • Gość: andzia Re: Mundial dla kobiet IP: 193.91.6.* 07.06.06, 11:01
        a ja umiem wytłumaczyć na czym polega spalony hahahahha
        • kasia.mi Re: Mundial dla kobiet 07.06.06, 11:22
          Boże! ja też!- jestem rewelacyjnym kibicem!
          • Gość: pacal taka jesteś dobra? :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 15:59
            to napisz co się dzieje w sytacji kiedy jeden napastnik podaje do drugiego,
            stojącego na równi z nim, a przed nimi nie ma już żadnego obrońcy, tylko
            bramkarz? :D
            • kasia.mi Re: taka jesteś dobra? :D 07.06.06, 17:39
              nie ma spalonego?
              buacha cha cha... Pascal... powiedz mi "co się dzieje w sytacji kiedy jeden
              napastnik podaje do drugiego,
              stojącego na równi z nim, a przed nimi nie ma już żadnego obrońcy, tylko
              bramkarz? :D" bo ja nie wiem... najpewniej zaraz strzelą gola, jeśli bramkarzem
              jest Kuszczak...
              buacha cha cha
      • Gość: kibic(ka) Lilia Re: Mundial dla kobiet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.06, 08:32
        Oczywiście wiem także na czym polega spalony, rzut wolny i karny i inne zasady
        też znam, ale nie trzeba ich koniecznie znać, żeby z przyjemnością i emocjami
        oglądać mecze. Pozdrawiam wszystkie kibicujące kobiety?
    • Gość: agusia Re: Mundial dla kobiet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 09:38
      Mundial dla kobiet, ależ tak!! Ja jestem prawdziwym kibicem piłki nożnej,
      uważam, że naprawdę można ją pokochać, a wspólne oglądanie meczu wraz z
      partnerem i towarzyszące temu emocje korzystnie wpływają na związek. Ale
      oczywiście nic na siłę, do oglądania meczu nie można się zmuszać.
      Pozdrawiam wszystkich kibiców piłki, zarówno panie, jak i panów :))
    • Gość: Basia Re: Mundial dla kobiet IP: 195.160.252.* 07.06.06, 09:58
      A ja lubie mecze, wiem o co chodzi w footboll'u, wyjasniam mężowi którzy to
      nasi... i lubie piwo...artykuł starsznie powierzchowny i schematyczny :(
      • Gość: facet Re: Mundial dla kobiet IP: *.icpnet.pl 07.06.06, 10:04
        A moze mi ktos powie o co tu chodzi. Ciagle slysze o mundialu, domyslam sie ze
        to jakas gra, ale nie jestem pewien.
        • frant3 Re: Mundial dla kobiet 07.06.06, 11:11
          Dwudziestu paru chłopa lata za jedną piłką na zielonej trawie. I próbują wkopać tę piłkę do bramki. Bramka ma 11 metrów szerokości, a te durnie nieraz przez 90 minut nie mogą do niej trafić.

--
          Frant - humor, satyra, krytyka
          • Gość: maxi Re: Mundial dla kobiet IP: *.crowley.pl 07.06.06, 12:57
            Sam jestes durniem. Sprawdz sobie, ile ma bramka, lamerze.
      • Gość: Karioka Re: Mundial dla kobiet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 08:03
        No własnie..unas w domu to ja włączam telewizor, kiedy jest fajny mecz i to ja -
        kobieta-wyjmuję z lodówki schłodzone piwko..i to ja znam skład reprezentacji,
        odróżniam zawodników, nazwiska, kluby itp. To ja skaczę na kanapie, kiedy
        drużyna, której kibicuję strzeli gola. A mój mąż..gra w ..szachy..
    • Gość: nesta_fan Re: Mundial dla kobiet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 09:59
      Mnie również Mundial nie przeszkadza , będę oglądać wszystkie mecze Włochów ,
      ew. Polakow i Portugalii.
      Jest jeden problem , bo nie mam dostępu do Polsatu sport extra i będę musiała
      wybrać się do pubu , a tam przecież nie nagram meczu -> Włochy-USA.
    • Gość: gość trochę długawe, ale fajne: IP: *.lodz.dialog.net.pl 07.06.06, 10:14
      Dear Women of the World,

1. From 9 June to 9 July 2006, you should read the sports section of the
      newspaper so that you are aware of what is going on regarding the World Cup,
      and that way you will be able to join in the conversations. If you fail to do
      this, then you will be either looked at in an extremely hostile way, or totally
      ignored. DO NOT complain about not receiving any attention.

2. During the World Cup, the television is mine, at all times, without any
      exceptions. If your eye even falls on the remote control, you will lose it
      (your eye).

3. If you have to pass by in front of the TV during a game, I don't mind, as
      long as you do it crawling on the floor and without distracting me. If you
      decide to stand nude in front of the TV, make sure you put clothes on right
      afterwards, because during the World Cup month I won't have time to take you to
      the doctor or look after you if you catch a cold.

4. During the games I will be blind, deaf and mute, unless I require a refill
      of my drink or something to eat. You are out of your mind if you expect me to
      listen to you, open the door, answer the telephone, or pick up the baby that
      just fell from the second floor....it won't happen.

5. It would be a good idea for you to keep at least 12 six-packs in the fridge
      at all times, as well as plenty of things to nibble on, and please do not make
      any funny faces to my friends when they come over to watch the games. In
      return, you will be allowed to use the TV between 12am and 6am, unless they
      replay a good game that I missed during the day.

6. If you see me upset because one of my teams is losing, DO NOT say "Get over
      it, it's only a game", or "Don't worry, they'll win next time". If you say
      these things, you will only make me angrier and I shall love you less.
      Remember, you will never ever know more about football than me, and your so-
      called "words of encouragement" will only lead to a break up or divorce.

7. You are welcome to sit with me to watch one game, and you can talk to me
      during half time, but only when the commercials are on, and only if the half
      time score is pleasing me. In addition, please note I am saying "one" game:
      hence do not use the World Cup as a cheesy excuse to "spend time together".

8. The replays of the goals are very important. I don't care if I have seen
      them or I haven't seen them, I want to see them again. Many times.

9. Tell your friends NOT to have any babies, or any other child-related parties
      or gatherings that require my attendance because: a) I will not go, b) I will
      not go, and c) I will not go.

10. But, if a friend of mine invites us to his house on a Sunday to watch a
      game, we will be there in a flash.

11. The daily World Cup highlights show on TV every night is just as important
      as the games themselves. Do not even think about saying "but you have already
      seen this...why don't you change the channel to something we can all watch?"
      The reply will be: "Refer to Rule #2 of this list".

12. And finally, please save your expressions such as "Thank God the World Cup
      is only every 4 years". Remember that after this comes the Champions League,
      Italian League, Spanish League, Premier League, etc etc.

Thank you for your cooperation. Regards, Men of the World.
    • Gość: Anka Mundial dla kobiet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 10:28
      Facet, który napisał ten arykuł niech sie nastepnym razem zastanowi. Wiem więcej o piłce nożnej od mojego faceta!To ja mu powiedziałam gdzie i kaiedy i ze wogóle jest mundial w tym roku a kłócił sie ze mna, że w przyszłym...no i chyba w tym elemencie jestem od niego madrzejsza...nie bierzcie kobiet za skonczone idiotki bo to duuzy błąd!!!A jako prawdziwy Kibic wierze w nasza reprezentacje..bo nie jestem jakims 2licowym chłystkiem..pozdrawiam
      • pose.one Re: Mundial dla kobiet 07.06.06, 12:33
        Gość portalu: Anka napisał(a):

> Facet, który napisał ten arykuł niech sie nastepnym razem zastanowi.

Autorem tego artykulu jest kobieta Sloneczko. Same siebie beznadziejnie
        traktujecie. Kobieta kobiecie wilkiem?
        • Gość: iza Re: Mundial dla kobiet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 15:42
          Pod artykułem jest podpisana kobieta...to się zgadza. A kto tak naprawdę jest autorem tekstu? Nie wiadomo
          • Gość: pacal ach spiskowa teoria dziejów :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 16:02
            na pewno artykuł napisał jakiś nie cierpiący piłki nożnej kryptogej :D
    • Gość: aga Re: Mundial dla kobiet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 10:33
      ja również uwielbiam sport i będe z uwaga śledzić Mundial. I niesamowicie
      wkurza mnie podejście facetów, że baba to na pewno nie zna sie na piłce. Ja
      lubię usiąść przed telewizorem z piwkiem i obejrzeć dobry mecz, a jeszcze
      lepiej spotkać sie u kogoś lub w jakim barze i oglądać mecz z innymi.
      Kibicuje Polsce i Anglii.
    • Gość: &POD kobiety!! Kurnikowa futbolu-D.Beckham-czeka na was IP: *.nsw.bigpond.net.au 07.06.06, 10:44
      malo inteligentny, przystojny, no i... ma schmall
      • Gość: Agusia Re: kobiety!! Kurnikowa futbolu-D.Beckham-czeka n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 11:45
        A skąd wiesz, że malo inteligentny:D? Mi sie podoba. jest bardzo przystojny,
        świetnie gra w pilkę a jego szmal mnie nie interesuje. Ale zazdrość rzecz
        ludzka(męska?)heh!
    • brak-pomyslu Re: Mundial dla kobiet 07.06.06, 10:48
      No cóż. Po przeczytaniu tego artykułu należy chyba sądzic, że nie jestem typową
      przedstawicielką płci pieknej. Mistrzostwa świata ogladam od 1982 roku, bez
      względu na to czy Polska jest jego uczestnikiem czy nie. Moj ojciec jest
      wielkim fanem tego sporu, a ponieważ w domu miał same corki to nam przyszło
      ogladać z nim mecze. I wcale tego nie żałuję.
    • Gość: Ewa Re: Mundial dla kobiet IP: *.ghnet.pl 07.06.06, 10:54
      Tiaaaaaaaaaa... a najlepiej zrob Misiaczkowi pyszny posilek a potem szybciutko,
      jeszcze przed meczem, zadowol go oralnie! a potem ciiiiiiiiiii...
      • evil_woman666 Re: Mundial dla kobiet 07.06.06, 11:19
        Gość portalu: Ewa napisał(a):

> Tiaaaaaaaaaa... a najlepiej zrob Misiaczkowi pyszny posilek a potem
        szybciutko,
        > jeszcze przed meczem, zadowol go oralnie! a potem ciiiiiiiiiii...

Wez ty sie stuknij w ta swoja mala glowke co? albo wogole nic nie pisz bo
        szkoda slow!
    • Gość: andzia Re: Mundial dla kobiet IP: 193.91.6.* 07.06.06, 10:58
      No właśnie!!!
      Ja też nie jestem z tych , co będą kołki ciosać za miłość do "piłki" mojego
      lubego.
      Razem z nim bedę sie wiercić na sofie i wykrzykiwała w momentach podbramkowych
      naszych przeciwników.
      Piłka wcaaaale nie jest tylko meskim sportem!!!

a zapewniam nie brakuje mi kobiecości......................
      no i teraz się zacznie ,że zarozumiała.

aaa piszcie co chcecie, ja na piątek szykuję dobre przekąski i wino, przy piwie
      trzeba zbyt często ganiać do WC.

Miłych wrażeń kobietki!!!
    • Gość: eof a może wibrator na czas miszczostw? ;] IP: *.merinet.pl 07.06.06, 11:02
      offline.pl/blog/szalenstwo-mistrzostw-swiata.html
    • Gość: Iza Re: Mundial dla kobiet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 11:29
      Ja też lubię piłkę. Natomiast artykuł obraźliwy wobec kobiet:nie rób tego, nie
      rób tamtego, zachowuj się ... Co, pan i władca nie może już odpowiedzieć na
      pytanie "którzy to nasi?"
    • Gość: Agusia Co to za inteligentny inaczej to napisal? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 11:34
      Jestem kibicem pilki nożnej od dziecka i nikt nie musi mi dawać instrukcji o co
      w tym chodzi. ten artykul to nędzna prowokacja czlowieka, który pewnie sam nie
      wie kiedy jest spalony albo kto to jest Franco Baresi:/ W dodatku mizogina.
      Jestem skrajnie zniesmaczona :/:/:/Gazeto, nie upadaj tak nisko, proszę!!!!!!!!!!!!1
      • pose.one napisala inteligenta inaczej 07.06.06, 12:38
        artykul napisala inteligenta inaczej. ja znam wiele kobiet, ktore bez zadnych
        problemow znaja sie na pilce, a pilkarzy rozpoznaja lepiej niz niejeden facet.

a moja lepsza polowa od czasu do czasu idzie ze mna pokibicowac na stadion, na
        mecz ligowy
    • Gość: FreakyMisfit Re: Mundial dla kobiet IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 07.06.06, 11:39
      Wg. sondy tylko 11% ludzi jeszcze nie jest ogarniętych głupawką piłkarską.
      • Gość: Agusia Re: Mundial dla kobiet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 11:42
        A co to znaczy "glupawką pilkarską" ? Mądry się znalazl. Pisma Heidegera będzie
        czytal jak ja sobie pójdę obejrzeć mecz z przyjaciólkami do pubu:/ Na
        zdrowie.Czytaj ale nie obrażaj fanów pilki noznej, bo to zajeżdża hitlerowską
        propagandą "coś jest glupie i zle bo ja tego nie lubię "
    • matheus.baere Re: Mundial dla kobiet 07.06.06, 11:46
      Może dlatego, że cały artykuł oparty jest na stereotypach?

Osobiście znam kilku zagorzałych kibiców i wszyscy mają żony, które przynajmniej
      akceptują piłkarską pasję.

Ale może żyję w jakimś innym świecie - bo nie rozumiem też narzekań, że żony są
      okropne, że ślub to koniec normalnego życia...
    • Gość: ania No i dobrze jest troche spokoju podczas meczu! IP: *.ac.tuniv.szczecin.pl 07.06.06, 11:47
    • Gość: agii Re: Mundial dla kobiet IP: *.edica.pl / *.edica.pl 07.06.06, 11:48
      sama chętnie pokibicuje :-)))
    • woodstock Re: Mundial dla kobiet 07.06.06, 11:58
      Co za beznadziejny szowinistyczny artykul niczym z poradnika dla wzorowej pani
      domu z lat '50!
    • Gość: l-y Re: Mundial dla kobiet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 12:12
      Sama mam dobrze po 50-tce ale to ja zawsze byłam kibicem sportowym.Zawsze
      pracowałam w męskim towarzystwie i dlatego zawsze byłam na bieżąco.To ja
      tłumaczę mężowi niuanse gry.Piwo to piję tylko ja/okazjonalnie/.
    • lakrimoza Re: Mundial dla kobiet 07.06.06, 12:14
      Co za bzdurny, szowinistyczny artykuł. Tylko nie wiem, kogo bardziej obraża:
      mężczyzn, czy kobiety...
      • cmok_wawelski A w Ameryce jest lepiej 07.06.06, 12:27
        pilka kopana jest dla babek
        oghs.hanc.k12.wv.us/sports/soccer/g_soccer.htm do kopania a panow do
        patrzania
      • Gość: alo Re: Mundial dla kobiet IP: *.icpnet.pl 07.06.06, 12:42
        i to kobieta z nas kobiet robie idiotki. jesli mial to byc smieszny artykul to
        autorka sie nie popisala.
        • pablo123 Przesadzacie, panie... 07.06.06, 13:40
          No i co z tego ze artykul bazuje na stereotypie?
          Przyklady, ktore tu podajecie, kobiet ktore sie znaja lepiej niz faceci na
          pilce, to sa wyjatki! Czy chcecie tego czy nie, regula jest taka, ze pilka
          nozna to domena faceta.
          Czy faceci sie obrazaja jak mowi im sie w zartobliwym tonie, ze nie odrozniaja
          koloru wrzosowego od lososiowego, bo to i to przeciez podobne? Czy faceci sie
          obrazaja jak wytyka sie im kompletna ignorancje np. w sprawach mody, urody,
          zdrowia? Nie! Mimo ze pewnie znalazloby sie na peczki takich, ktorzy by
          powiedzieli "na modzie czy kosmetykach jestem doradca i wyrocznia dla mojej
          kobiety".

Oburzajac sie na tak dowcipnie potraktowany stereotyp, zamieniacie zart w
          kompleksy.

Troche dystansu...
          :)
          • Gość: pacal nie wiesz, że kobiety mają dystans tylko do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 16:04
            innych (w szczególności ładniejszych) kobiet, nigdy do siebie ? :D
            • Gość: no name Re: nie wiesz, że kobiety mają dystans tylko do IP: *.4web.pl 07.06.06, 17:34

A ja mam w dupie mundial, nie lubię piłki , oglądam nałogowo Tour de France i
              Wyścig Pokoju i naprawdę nie czuję sie lepsza czy gorsza pzrez to, ze większośc
              ludzi nie ma zielonego pojecia co to za jeden Steffen Wesseman a Uwe Ampler
              kojarzy sie im z amperomierzem.I jakoś z tym żyję, a nei piszą o tym artykułów
              w Wyborczej i nie czuję sie przez to bardziej/mniej prawdziwą kobietą.
    • Gość: Katka z Krakowa Re: Mundial dla kobiet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 13:17
      Kocham pilke nozna. I zamierzam sama zasiasc przed telewizorem. Oczywiście
      kibicuje naszym oraz ronaldinhio.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka