Gość: Sugar IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.06.06, 06:37 koles wyglada jak debil - nie chcialbym takiego w swoim sklepie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
barbara_1983 Re: Wylany za kolczyki 08.06.06, 09:29 Sama miałam kolczyki w uchu (na brwi bym sie nie odważyła). Moje ulubione ciuchy to spodnie dzwony, luźna bluzeczka, na szyji koraliki, itp. I tak chodziłam ubrana do szkoły, na spotkania ze znajomymi, imprezy. Ale do kościoła czy na uroczystościach rodzinnych zdejmowałam kolczyki i zakładałam sukienke i obcasiki :) Tak samo stało się odkąd pracuję w biurze projektowym. Uważam,że w każdej pracy (tym bardziej jeśli ma się do czynienia z klientami) człowiek ma obowiązek wyglądać nienagannie. Zrezygnowałam z mojego stylu ubierania się na rzecz pracy (choć w domu czy na imprezy nadal zakładam dzwony i kolczyki). Chce powiedzieć, że sam - Olgierdzie - powinieneś wcześniej pomyśleć i traktować pracę poważniej i wyglądać na poważnego - nawet w sklepie młodzieżowym. Poza tym przychodząc na rozmowę kfalifikacyjną mogłeś poruszyc temet swojego wyglądu. Uważam, że pracodawca ma prawo zwolnić pracownika, który wizualnie nie pasuje do jego firmy. Ponieważ pracownik to wizytówka firmy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
mcbet Re: Wylany za kolczyki 08.06.06, 14:52 a co NAGANNEGO w kolczykach, he? To kogos obraza? To, ze ty je zdjelas - to twój konformizm. Nie ma sie czym chwalic. PS. Oczywiscie kobiety moga walnac w uchu OOOOOOlbrzymie kola, a jak by gosc z takimi wyskoczyl? To juz nie fajne... ? ech... OLGIERD tak trzymaj. Nie daj sie upchnac w garnitur. Mozna udowodnic, ze prezes z kolczykiem w nosie tez potrafi super pracowac. Ale... rzadko sie chyba widuje takich prezesow... wieszkosc woli sie sprzedac :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lori Re: Wylany za kolczyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 09:57 totalny brak tolerancji:( i tak w Polsce bedzie jeszcze dlugo... kolczyki w niczym nie przeszkadzają a anty są tylko ludzie nie tolerancyjni, rasisci, faszysci itp. ja bylem w podobnej sytuacji, a odpowiedż brzmiała: "...noszenie kolczyka w brwi nie jest zakazane, jednak ostateczna decyzja należy do Kierownika..." a co ma do tego kierownik skoro odgórnie zakazane nie jest?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: assus Re: Wylany za kolczyki IP: *.chello.pl 08.06.06, 11:18 znam Ola.Pozdro;d Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olgierd Wylany za kolczyki IP: *.chello.pl 08.06.06, 11:27 Dzieki za pozdro:) I w odpowiedzi na pierwsze dwa posty: 1)wszystko jest kwestia gustu, jednym sie podobaja kolczyki innym mnie 2)To był twoj wybor, ze zdjelas kolczyki, sama sie na to zdecydowalas i nikt ci nic nie kazal. Zatrudniono mnie z taka twarza a potem za nia wywalono. Jest to totalna niekonsekwencja pracodawcy i jego nieodpowiedzialnosc 3) Mialem miec umowe o prace na trzy miesiace teraz chca mi zaplacic tylko za cztery dni na zasadzie umowy o prace co jest ewidentym zlamaniem KPP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agniese Re: Wylany za kolczyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 11:41 Ja tez mam kolec w łuku brwiowym [może troszkę mniejszy niż Olgierd], dwa dość charakterystyczne kolce w uszach, jednak jestem kobietą, nosze dłuższe pióra, więc pozostają nieco zakryte. Poprzednio pracowałam w agencji ubezpieczeniowo kredytowej i cieszyłam się wielką sympatią klientów, teraz wybieram się na spotkanie w sprawie pracy znów w dziale finansowym, ale obawiam się, że tym razme moje kolce będą przeszkodą. Mówiąc szczerze, zrobiłabym sobie kolejny kolczyk na twarzy, ale przeraża mnie fakt, ze w Polsce jest to podstawowym motywem, by kogoś nie zatrudnić :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koleżanka z liceum Re: Wylany za kolczyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 17:00 Znam Olgierda z liceum to bardzo fajny i z pewnością ODPOWIEDZIALNY facet i nie wyobrażam sobie, żeby mógł źle pracować tym bardziej, że bardzo zależało mu na tej pracy, żeby opłacić studia. Jestem dumna, że się nie poddał i poszedł z tym do sądu. Trzymam kciuki i Ściskam!. Agata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zylka_ Re: Wylany za kolczyki IP: *.wyszkow.tnp.pl 08.06.06, 20:28 mimo tego ze jestem mloda (16 lat) uwazam ze jest to w ogole kompletnie chore.tez mam kolczyk we brwi i nienormalne jest to ze nauczyciele odgrywaja sie na mnei za to.az mnei boli to ze zyjemy w tak nieudoplnym kraju.brak tu kompletny wolosci slowa i walsnego sposobu bycia a kazda "innosc: czy indywidualnosc jest tepiona przez reszta "stada" to chore.najwazniejsze by walczyc o swoje ! a chialabym sugar zobaczyc ciebie.chlopak wyglada normalnie przynajmniej jest kims a nie pusta lalka pozwalajaca kiedowac soba.poza tym studiuje nieglupi kiedunek wiec madry chlopak.a ciebie to juz w ogle nie chcialabym miec ani w sklepie ani w miescie z takim podejsciem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pok Re: Wylany za kolczyki IP: 217.153.205.* 08.06.06, 20:42 Ja też znam Ola. - oj, ta Polska mała, a metro so popular. :) Broń swojego, walcz o swoje. Będzie dobrze. Co do cudownej pani o pseudonimie "sugar" (chyba) - bezsensowna wypowiedz, niczym nie poprata. Mniejsza o to, problemem jest to że gdyby szanowny Pan Olgierd przyszedl na rozmowę o pracę bez kolczuków, a do pracy zaczął je zakładać, to jak najbardziej uważam że firma miałaby prawo go zwolni9ć, jednak takiej sytuacji nie było. Wiedzieli przyjmując go do pracy ile metalu ma na twarzy. Jeżeli nie chcą aby pracował u nich - powinni wypłacić trzymiesięczną pensje i tyle. On żadnego prawa nie złamał, oni - jak najbardziej. Idę jeść. :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Wylany za kolczyki IP: *.range81-159.btcentralplus.com 08.06.06, 21:52 ku.. typowe myslenie polaczka wyglada jak wyglada polska toleracja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yorgi Re: Wylany za kolczyki IP: *.chello.pl 09.06.06, 00:25 Ja nie musze ciebie ogladac, by stwierdzic ze jestes DEBILEM, tak sie sklada, ze chodzilem z Olgierdem do Liceum, i na pewno nie jest uposledzony a wyglad to rzecz gustu, poza tym jest przewodniczacym calego roku akademickiego na studiach ciole!!!!!!! Wku..aja mnie takie buraki, to naskakuja na innych nawet ich nie znajac, i wierz mi ze nikt nawet nie chcialby pracowac w twoim warzywniaku !!!!!!!!!!! Szkoda slow, na kretynow nie ma rady... -.-' Odpowiedz Link Zgłoś
kaligar Re: Wylany za kolczyki 09.06.06, 12:24 Widać ze Olo ma duzo znajomych. I to z takim polotem,na takim poziomie..... Gratulacje za "debili""ciołów" "buraków""kretynów".... Do Olka nic nie mam-jedynie współczuje mu znajomych Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toudi Re: Wylany za kolczyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 19:52 Tak? To pokaż swoje zdjęcie! Skoro piszesz takie rezczy, to sam jesteś debil! "W swoim sklepie"... Sądząc po wysokich lotach wypowiedzi,organiczeniu i nietolerancji, to masz sklep z używaną bielizną co najwyżej! Trzymaj się Olo! Nie przejmuj się takimi tekstami! Jestem z Ciebie dumny! Toudi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Madejski Re: Wylany za kolczyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 21:50 Znam Olgierda. Chodziłem z nim do ogólniaka do równoległej klasy. Muszę powiedzieć że sytuacja ktora go spotkala to rzeczywistość która nas otacza. Co do Olgierda to nie znam go bardzo dobrze. Moge o nim powiedzieć tylko tyle że ambitny z niego chłopak, zawsze usmiechniety. Pozdrawiam. A Olgierdowi moge tylko powiedziec: Powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tutu Re: Wylany za kolczyki IP: *.aster.pl 10.06.06, 13:05 Tak Łukasz, sytuacja która go spotkała to rzeczywistość jednak przykre jest iż nie wszyscy o swoje prawa wlaczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Uniwersytet im.kard.S.Wyszynskiego IP: *.sympatico.ca 12.06.06, 19:14 na ten uniwersytet tez nie pasuje,ale na universytet im.Draculi owszem Odpowiedz Link Zgłoś