IP: *.flashnet.pl 08.07.06, 10:21
jeden z wielu przykładów, za "Wprost":
Prawdziwy pokaz niezależnego dziennikarstwa dała nam i innym głąbom Anita
Werner w TVN 24. W swym programie "Dama pik" nakreśliła portret SLD-owskiej
komisarz europejskiej Danuty Hźbner. Leciało to tak: "Choć okna jej gabinetu
wychodzą na brukselską starówkę, ogląda ją tylko nocą. Pracuje 20 godzin na
dobę. Nie ma wtedy nawet czasu na jedzenie". Mówi jej rzeczniczka: "Kiedyś
spytałam ją, czy coś jadła. Powiedziała, że nie jest głodna, bo jadła
wczoraj". To by się zgadzało - dowodzi Anitka - bo taki Verheugen nie zjadł z
nią lunchu przez 6 lat! I dalej: "Na biurku ma zawsze tomik poezji, najnowszą
książkę Kapuścińskiego i dwa kryminały do poduszki". Dlaczego trzyma je na
biurku, skoro do poduszki? A poza tym, do jakiej poduszki, Anitko, skoro ona
nie śpi? Ech, ostatnie takie materiały mieli nasi rodzice w czytankach. Było
o tym, że Dzierżyński kocha dzieci.

A, zapomnielibyśmy. W materiale w TVN 24 było też coś takiego: "To cud, że
tak zapracowana osoba znalazła dla nas czas". Anitko, prawdziwy cud to to, że
ludzie nie poumierali przy telewizorach. Ze śmiechu.
-----------------------------------
www.wprost.pl/ar/?O=92113&C=57
Obserwuj wątek
    • karampukpuk Re: PRL24 08.07.06, 10:28
      Prawda, jak boli, że TVN 24 bez cenzury pokazuje, jak się kompromitują politycy
      PiSu i reszty tej hałastry?
      To nie to, co telewizja publiczna, gdzie można przypudrować, albo pominąć...
      • Gość: hu Re: PRL24 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 13:36
        tvn24 przypomina mi swym charakterem kolorowe pisemka w typie Pani, Cztery Kąty,
        Twój styl. Tam też w kadym pokojuu stoją uczone ksiażki newtona, albumy Klimta i
        renoira, tomy poezji, filozofów i bóg wie kogo jeszcze. I to wszystko czytają
        młodzi menedzerowie i businnes woman. Tvn24 tak samo kreują wydarzenia
        polityczne w kraju nie mówiąc już o scenach z życia high life'u. Dotyczy to
        również polityki jak najbardziej
    • dr.szfajcner Re: PRL24 08.07.06, 11:48
      Gość portalu: xyzx1 napisał(a):

> A, zapomnielibyśmy. W materiale w TVN 24 było też coś takiego: "To cud, że
      > tak zapracowana osoba znalazła dla nas czas". Anitko, prawdziwy cud to to, że
      > ludzie nie poumierali przy telewizorach. Ze śmiechu.

Przy Wprost nie umieraja.
      Po prostu przestaja czytać, mniej wiecej 50% rocznie.
      Springrewski Newsweek nie lepszy, pomimo tak wybitnych
      dziennikarzy jak Karnowski, Zaremba, Ziemkiewicz.
    • dr.szfajcner Demonizujesz. Glupi po prostu. 08.07.06, 14:27
      Gość portalu: kachana napisał(a):

> dobrzy to szfacjki z gw i z KPP
      • dr.szfajcner Re: Demonizujesz. Glupi po prostu. 08.07.06, 16:15
        dr.szfajcner napisał:

> Gość portalu: kachana napisał(a):
        >
        > > dobrzy to szfacjki z gw i z KPP

he! he! Nawet Ci wyszlo davidzie.locke, ale mnie
        bardziej.
        Potwierdzilo sie ;-)
        :-)
    • t-800 Re: PRL24 08.07.06, 16:18
      20 godzin na dobę i książki do poduszki! Ehehehehehehehehehehe! Niezłe! :-DDD
      • Gość: gizmo Re: PRL24 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 16:31
        Huebnerowa wie z kogo przykład brać należy. Kwaśniewski też miał taką książkę
        do poduszki. Przez kilka lat tę samą.
    • t-800 Re: PRL24 08.07.06, 16:26
      Gość portalu: xyzx1 napisał(a):

skiej
      > komisarz europejskiej Danuty Hźbner. Leciało to tak: "Choć okna jej gabinetu
      > wychodzą na brukselską starówkę, ogląda ją tylko nocą. Pracuje 20 godzin na
      > dobę. Nie ma wtedy nawet czasu na jedzenie". Mówi jej rzeczniczka: "Kiedyś

„Całymi dniami pracuję. Biegam na spotkania sejmowe, jeżdżę z Poznania do
      Warszawy i na odwrót i nie mam czasu zjeść normalnie posiłku. Wieczorem […]
      wracam do pokoju sejmowego i zjadam podgrzewaną na kaloryferze podsuszaną
      kiełbasę”.

Krystyna Łybacka
    • august.bw A jak tam z wypróżnieniem... 08.07.06, 23:35
      A jak tam Szanowna Pani Anitko z wypróżnianiem się? Sra toto kiedyś??? Czy z
      braku czasu robi pod siebie?????
      • Gość: neon Re: TVN - 24 o jedną nienawiść za daleko... IP: *.wlan.pl 09.07.06, 10:41
        Przez kilka dni był u nas w gościnie profesor jednego z największych
        uniwersytetów amerykańskich i był zaszokowany nagonką na PiS w TVN, a zwłszcza
        jadem nienawiści jaki sączył się przez 24 godziny w tej stacji. Dziwił się, że
        dziennikarze publicznie okazują nienawiść, czy wręcz wrogość do przeciwników
        politycznych. Szczerze mówiąc dotyczchas nie zwracałem uwagi na sfrustrowane
        gęby dziennikarek i dziennikarzy z TVNu, myślę jednak, że profesor miał rację.
        • Gość: telewidz Re: TVN - 24 o jedną nienawiść za daleko... IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 09.07.06, 11:19
          Sprawdź przeszłość Waltera - wtedy wszystko stanie się dla Ciebie jasne.
        • Gość: kreska Re: TVN - 24 o jedną nienawiść za daleko... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.06, 11:53
          ta, a media amerykańskie obiektywnie przyglądają się bushowi
          szczególnie te związane z demokratami, czyli jakieś 90 procent
        • Gość: df Re: TVN - 24 o jedną nienawiść za daleko... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 13:39
          mnie też to uderza. Jakkolwiek zgadzam sie w ocenie sytuacji politycznej w kraju
          i nie trawie tego co robi PIS to ciągłe ujadanie tvn jest już uwłaczajace
          krytyce. Tam już czepiają sie wszystkiego, butów, włosów, zębów i co tylko
          nawinie si epod ręke aby dołożyć prezydentowi. Ja tez uważam ze obecny prezio to
          niedojda ale sorry - mamy jednego prezydenta i nie wolno jeszcze bardziej
          pogrążac jego wizerunku. Wystarczy że sam to robi. Albo wspierać pozytywną
          krytyką albo zmusić do ustąpienia a tak to tylko ujadanie bez sensu
          • Gość: shocking truth Re: TVN - 24 o jedną nienawiść za daleko... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 23:18
            nie dziwiłbyś się, gdyby przeprowadzono lustrację: dziennikarzy, komentatorów,
            socjologów z firm 'sondażowych'.
            • Gość: df Re: TVN - 24 o jedną nienawiść za daleko... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 07:46
              a co ma do tego lustrcja? facet z którym 4 lata siedziałem w jednej ławce jest
              tam dziennikarzem -prezenterem. Mam mniemać ze przez 4 lata siedziałem w ławce z
              kapusiem? No nie przesadzaj. po prostu jest jak jest - tvn ma w lansowaniu
              pewnej opcji polityczny i ekonomiczny interes. Ok, niech ma tylko na litość
              boską - niech nikt mi nie wmawia że TVN/TVN24 jest stacją NIEAZLEŻNĄ. W Polsce
              nawet prasa gminna , ta najmniejsza, prowincjonalna jest opanowana przez
              politykę i polityków bo to poitycy dają pieniadze na załozenie takich wiejskich
              gazetek. Mam mówić jak lepper dotuje pewne pisma?
              Tak samo TVN - jest to stacja pozornie niezależna politycznie a de facto jest
              dokładnie taką samą tubą propagandową jak media publiczne które zwykle są
              narzędziem w ręku rządzących.
              To że Wlter ma taką przeszlosc jaką ma i podejrzewa sie go o oczywiste kontakty
              z pewnymi gremiami uważanymi powszechnie wtym kraju za niemal przestępcze to
              fakt - takie podejrzenia istnieją ale to nie jest decydujący fakt dla którego
              mam tłumaczyć sobie nienawiść do SLD/PIS jątrzącą się z tej stacji.
              W moim przekonaniu TVN w niczym praktycznie nie rózni się od urbanowego NIE.
              Jedyna zewnętrzną różnicą jest być może bardziej stonowana szydercza krytyka
              pewnych środowisk oraz ubranie jej w takie opakowanie które nie odtrącałoby
              odbiorcy trochę bardziej cyilizowanego niz urbanowy siepacz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka