Gość: tomga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 23:15 jakow w tvp nie ma problemu głośnej reklamy, przynajmniej ja tego nie odczuwam... przoduje za w tym polsat i tvn, :-(( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maq Re: Głośne reklamy irytują widza IP: *.oborniki.net / *.oborniki.net 18.08.06, 23:18 najgorzej jest chyba na Discovery, tam jak puszczą reklamę to można aż ogłuchnąć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: disc discovery IP: *.e-wro.net.pl 19.08.06, 09:47 to prawda, tutaj program nadaja na tyle cicho ze trzeba podglasniac zeby cos slyszec ale jak puszczaja reklamy to tv az ryczy na caly blok. ku..ca czlowieka bierze bo trzeba siedziec czujnie w okolicach 10,30 i 50minuty po pelnej godzinie, sciszyc w odpowiednim momencie i wyjsc z pokoju... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pewex Re: discovery IP: *.cyberlex.pl 19.08.06, 14:58 dokładnie tym bardziej że często dużo fajnych programów leci w nocy więc nie sposób sobie spokojnie leżeć nie trzymając kciuka w stanie gotowości na volume down :/// mogliby coś z tym zrobić bo to generalnie nawet nie są strictle reklamy co jakieś krótkie filmiki, no chyba że się mylę i reklamą na discovery jest norweska piersza pani pilot ;) Odpowiedz Link Zgłoś
swistak336 TVP też podgłaśnia. A nie każdy ma sprawny pilot. 20.08.06, 12:03 Dziś przed National Geographic na dwójce puścili tak głośną reklamę, aż musiałem podejśc do TV i wyciszyć. Niestety, mój pilot zmarł śmiercią lotnika (spadł ze stołu) więc musze ściszać ręcznie. CHAMSKIE PODGŁAŚNIANIE REKLAM WKURZA MNIE I ŹLE NASTAWIA DO REKLAMOWANYCH PRODUKTÓW! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miś Antagonizowanie ludzi przez chamskie reklamy IP: *.dsl.rcsntx.swbell.net 20.08.06, 13:32 swistak336 napisał: > CHAMSKIE PODGŁAŚNIANIE REKLAM WKURZA MNIE I ŹLE NASTAWIA DO REKLAMOWANYCH > PRODUKTÓW! Zgadza sie! Gdy mnie to spotyka mysle - niedoczekanie chamie abym od ciebie kupil. Gazeta Wyborcza na Internecie tez tak czasem robi - nagle reklama Lotu zaslania tekst artykulu na Internecie. Czasem nawet nie widac "x" aby ja wylaczyc. Wtedy musze wylaczyc Gazete Wyborcza. Google dobrze robi reklamy. Zamieszcza inteligentne reklamy z boku ekranu. Mysle o kupieniu slownika, a tu z boku ekranu pojawia sie informacja gdzie ten slownik kupic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Firefox i Opera! reklamy GW - Adblock IP: *.acn.waw.pl 20.08.06, 16:41 Korzystaj z Opery (wbudowana funkcja adblock Odpowiedz Link Zgłoś
swistak336 Potwierdzam. Opera zablokuje niechcciany szajs. 20.08.06, 19:06 Brakuje jej tylko wbudowanego flashblocka, by nie musieć każdorazowo wciskać F12 i wyłączać wszystkich flashy, a potem znów tą (w końcu jednak niezbyt skomplikowaną) metodą odblokowywać. Ponadto adblock Opery mógłby zostać wyciągnięty w głowny pasek zamiest mniej potrzebnej ikony "mowa" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mozillowiec Re: reklamy GW - Adblock IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 21:10 Konkretnie to należy zainstalować Adblock Plus. Ten jest dobry. Oczywiście na początku trzeba trochę adresów "ulubionych" adblokować ręcznie. Trzeba też dodać do wyjątków adres www.gazeta.pl/info/hp2_ad.css Bez tego gazeta.pl źle działa z adblockiem. W zasadzie już prawie zapomniałem jak wyglądają te nachalne reklamy. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Re: Antagonizowanie ludzi przez chamskie reklamy 20.08.06, 18:27 Jak w internetowej reklamie nie widać krzyżyka-wyłącznika (x), to zazwyczaj pomaga włączenie klawisza F11 - pełny ekran. Projektanci tak sprytnie robią reklamy, aby krzyżyk nie zmieścił się na małym ekranie i nie można było go wyłączyć. Dopiero przy pełnym ekranie widać krzyżyk i wówczas można kliknąć "x". A co do reklam Google, to nie są wcale takie inteligentne. Właśnie pomyślałem o kupnie "brandy" na prezent, a z boku się nic nie pojawia. A jak przedtem myślałem o kupnie książki, to pod artykułem był "chat w meetic", likwidator -odszkodowania, newsy - donosiciel, i meble biurowe ;-) Frant - Elite Model Kruk Odpowiedz Link Zgłoś
elspin Re: TVP też podgłaśnia. A nie każdy ma sprawny pi 24.02.07, 23:56 Ta strona ma charakter tendencyjny. W statystykach pod tytułem "Co robię jak w TV leci reklama?" brak jest dwóch pozycji, dwóch czynności: 1 - zciszam i 2 - wyłączam dźwięk. Uważam brak tych pozycji za skandal w badaniach statystycznych. A to co piszą o 3 dB to już jest przekręt. 3 dB wiecej w głośności jest prawie niezauważalne. Jestem elektronikiem i nie dam się nabrać. Uważam takie podejście do problemu za znieważanie widzów. Jest jeszcze wiele innych oszust w foni, o których nadawcy nie piszą i nie piszą również decydenci na łamach strony gazeta.pl. Chodzi o okradanie nas widzów z jakości fonii. Jeśli pełną dynamikę wykorzystuje sie do nadawania reklam, to automatycznie nasze uszy podczas transmisji, które nie są reklamami, karmi się byle jakim sygnałem, zaszumionym i zakłoconym innymi przebiebami elektrucznumi. Panowie nadawcy zapomnieli o takim parametrze jak odstęp sygnału od szumu. Nie wiem jeszcze jak im o tym przypomnieć. Czytałem ustawę o radiofonii i telewizji... no i oczywiście nie ma tam nic i głośności i jakości obrazu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał_Wawa Re: Discovery IP: *.aster.pl 20.08.06, 12:18 Zgadza sie, zdecydowanie discovery najgłośniejsze. Strasznie wkurzające, wszelkie przerywniki, reklamy, krótkie filmy. Jak można tak znęcać sie nad widzem??? U mnie w domu doszło do tego że jeśli leci cokolwiek w tle, nigdy nie jest to discovery... I dobrze im tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: discoverer Re: Discovery IP: *.acn.waw.pl 20.08.06, 20:21 Discovery ma glosniej gdyz oni przyciszaja glowny program z powodu lektora. Roznica glosnosci pomiedzy czytanym tekstem przez lektora a glownym programem jest zbyt duza, i czesto ustawia sie glosniej odbiornik. Gdy reklamy leca, to wtedy efekt jest taki jakby byly o wiele glosniejsze niz na innych programach. Tak czy inaczej, sa o wiele zbyt glosne. W Kanadzie np. nie jest to dozwolone, a jakby ktoras stacja sprobowala czegos takiego, to bylby wielki skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wynikowy Re: discovery traktuje widza jak idiotę IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.08.06, 05:45 Boję się ogądać tej stacji bez pilota w ręku. Dziwne że właśnie oni tak wyżywają się na widzach, te ich zapowiedzi programów są straszne.Jeśli zmienię telewizor to na taki który wycisza reklamy,podobno są takie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Herman Re: Głośne reklamy irytują widza IP: *.crowley.pl 19.08.06, 20:17 Zgadzam sie w zupełności jest to stacja nr1 w puszczaniu głośnej reklamy,jak ja ogladam to zawsze pilot w ręce gotowy do "mute". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stb Głośne reklamy irytują widza IP: 213.17.183.* 19.08.06, 10:50 "pomagaja dotrzec do widzow" jasne dotrzyjcie najpierw do pokladow estetyki reklamowej w swoich produktach [przyklad: argentynska reklama coca-coli]. do mnie dociera tylko jedno - OBY JAK NAJSZYBCIEJ ZMIENIC KANAL/WYCISZYC FONIE. i to powinno dac do myslenia, czy produkowac nachalne gnioty w stylu proszek do prania/wybielacz a'la roman hajzer corp. czy moze dac sobie spokoj z powszechna opinia ze polacy to sa tak samo wrazliwi na reklame jak niemcy i zaczac produkowac cos odpowiadajacego polskiej wrazliwosci i oby to bylo jak najwyzszego lotu. zeby zobrazowac temat zadam pytanie: dlaczego sa reklamy w ktorych reklamowany produkt jest pokazywany jedynie w postaci logo i nazwy na koncu. w ten sposob mozna reklamowac wszystko i do wszystkiego mozna podejsc z humorem i "jajem". jesli reklama nie jest glosna to sie nie zmienia kanalu i produkt trafia do odbiorcy a jesli sie wplywa na odbiorce nachalnie manipulujac czym sie da to efeekt jest taki ze albo sie zmienia kanal albo wychodzi albo wycisza fonie. ciekawe czy czyta to ktos z branzy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Jeżeli mogę coś poradzić... IP: *.ghnet.pl 19.08.06, 11:51 ludzie, nie oglądajcie tv. Raz na czas można jakiś mecz oglądnąć, ale te wszystkie niusy i debilne filmy se darujcie. Media tylko ogłupiają (to tvp) i są maszynką do robienia kasy (tvn i polsat). Po co, ludzie, no PO CO? Odpowiedz Link Zgłoś
hatake Re: Jeżeli mogę coś poradzić... 19.08.06, 12:18 Gość portalu: Marcin napisał(a): > ludzie, nie oglądajcie tv. Raz na czas można jakiś mecz oglądnąć, ale te > wszystkie niusy i debilne filmy se darujcie. Media tylko ogłupiają (to tvp) i > są maszynką do robienia kasy (tvn i polsat). Po co, ludzie, no PO CO? Nie demonizujmy tego, tylko znajdźmy sobie lepsze zajęcia :P Ja oglądam tylko "Fakty" i "Szkło kontaktowe" (tvn24), bo po prostu nie mam czasu na inne programy, pomijając niski poziom intelektualny. Problem częstotliwości drażniących ucho nie dotyczy tylko telewizji, nierzadko w radiu to jest jeszcze gorsze. Podczas reklam w tv po prostu wyciszam głośniki :> Odpowiedz Link Zgłoś
badjuk Re: Jeżeli mogę coś poradzić... 19.08.06, 13:07 Gość portalu: Marcin napisał(a): > ludzie, nie oglądajcie tv. Raz na czas można jakiś mecz oglądnąć, ale te > wszystkie niusy i debilne filmy se darujcie. Media tylko ogłupiają (to tvp) i > są maszynką do robienia kasy (tvn i polsat). Po co, ludzie, no PO CO? Racja - Mecz owszem, bo tylko w przerwie są reklamy, 'niusy' - żenada nic tam niema co by mnie interesowało, przykład: poinformują (jeśli wogule o czymś takim powiedzą) że wynaleziono maszynę do pisania po wodzie - i tyle, a mnie interesowało by troszkę więcej na ten temat, ale nie bo to nie jest 'sprzedajne'. Polsat i TVN to jak wiadomo maszynka do zarabiania na naiwności widza. Odpowiedz Link Zgłoś
investor5 Re: Jeżeli mogę coś poradzić... 19.08.06, 14:13 Popieram w całej rozciągłości. Jest tyle ciekawszych i bardziej pożytecznych zajęć, które tylko czekają...aż wyłączymy telewizor! Odpowiedz Link Zgłoś
0x0001 Re: Jeżeli mogę coś poradzić... 20.08.06, 10:15 Tak, na przykład ślęczenie przed kompem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arch Re: Jeżeli mogę coś poradzić... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 11:21 Czołem Ludziki!!! Miód na moje serce - od 5 lat wlączam telewizorek okazjonalnie - 1 - 2 razy na tydz. A tak to jazzik , net, i film na DVD raz na jakiś czas. Szkoda życia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kod i masz racje... to rozrywka dla mas IP: *.rev.pro-internet.pl 20.08.06, 12:20 Ja info czerpie z netu, w TV to tylko jakis film konkretny (najczesciej powtorki na TCM:-D) albo Top Gear. Niestety jestem chyba uzalezniony od kompa, ciagle musze newsy sprawdzac swiatowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Głośne reklamy irytują widza IP: *.iscnet.pl 19.08.06, 12:27 telewizja publiczna, a zwłaszcza jedynka ma z tym spore problemy. Zauważyłam, że tam głośniejsze są nie tylko reklamy, ale również dźwięk zapowiadający, że zaraz reklama będzie nadawana. Odnosze wrażenie, że dźwiękiem manipulują nie tylko reklamodawcy, ale sama telewizja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wicary Głośne reklamy irytują widza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 12:46 Jest na to sposób ten producent odbiorników TV który to zastosuje ma zapewniony super zbyt wystaczy w odbiorniku zastosować programowalny korektor, który po odpowiednim ustawieniu wyrówna głośność - takie korektory są od dawna znae i stosowane w niektórych odtwarzaczy dzwięków. Producenci chcecie aby wasz odbirnik był hitem - no to do roboty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AVL Re: Głośne reklamy irytują widza IP: *.gdynia.mm.pl 20.08.06, 21:05 a o AVL (Auto Volume Leveling) słyszeli co po niektórzy. Włączyć i o reklamach, i w trakcie przełączania między kanałami można zapomnieć o różnicy poziomu dźwięku. A jak się zapomni włączyć to pozostaje MUTE :( Odpowiedz Link Zgłoś
slon2002 telewidzowie: ludzie o małym IQ i raczej biedni 19.08.06, 12:52 oglądają telewizję. Odpowiedz Link Zgłoś
aplus Re: Co za barany! Nie chodzi tylko o to ze jest za 19.08.06, 13:00 glosno ale o to ze w polskich telewizjach grubo ponad 50% czasu antenowego idzie na reklame. Tak nie ma nigdzie na swiecie ! Odpowiedz Link Zgłoś
patman Bardzo rzadko oglądam tv, ale... 20.08.06, 19:32 nie posunąłbym się do tak ostrych wniosków. Odpowiedz Link Zgłoś
biber A może filtry 19.08.06, 13:03 "Testy wydziału kontroli technicznej TVP nie wykazały skoków głośności w blokach reklamowych." Nie wiem czy jest to technicznie możliwe, ale może skupić się na głośności pasma 65-1000Hz (przeciętny zakres skali głosu: kobieta 130-1000Hz, mężczyzna 65-500Hz). Wtedy ewentualnie można przeciwdziałać "podkręconym" reklamom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emerald Re: A może filtry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 13:28 Gdzie można w Polsce kupić taką skrzyneczkę do telewizora, o której piszą w artykule? Chętnie się zaopatrzę. Odpowiedz Link Zgłoś
rafalb50 Głośne reklamy irytują widza 19.08.06, 13:27 Według mnie głośne reklamy działają na niekorzyść zarówno reklamodawców jak i nadających je kanałów telewizyjnych. Gdy nagle robi się za głośno to chwytam za pilota. A gdy już go mam w ręku a właśnie lecą reklamy to przełączam na inny kanał. Często przy tej okazji znajduję coś ciekawszego i nie wracam już do poprzedniego kanału... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyrzuc_tv_z_domu Głośne reklamy irytują widza IP: *.aster.pl 19.08.06, 13:48 to proste - wyrzuć z domu telewizor i po kłopocie od dłuższego czasu żyję bez tv, jest super, polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aisoz Głośne reklamy irytują widza IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 19.08.06, 14:02 Gdy pojawiają sie reklamy, które przerywają film, przełączam sie na inny program, lub odchodzę od tv! Film, który chcę spokojnie obejrzeć najpierw nagrywam na video, potem oglądając z kasety szybko omijam reklamy. Generalnie obecne reklamy są prymitywne, nie budzą zaufania, hałaśliwe, niepokoja, czarują i kłamią, a reklama piwa i alkoholu w mediach i na bilbordach stanowczo powinna byc niedopuszczalna!!! Przemoc pieniądza powinna mieć granice! oczyścić media z reklam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: To nieprawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 14:23 To nieprawda,że testy nie wykazują zwiększonego poziomu głośności-mowa i wywiady w wiadomościach są zawsze cichsze,a co z ciszą w czasie filmu,lub gdy słychać _tylko_ śpiew ptaków?To twierdzenie wbrew logice,nie można porównywać najgłośniejszych momentów filmu z reklamą a należy porównywać przeciętnie ciche momenty filmu.Jeśli ktoś ma prawidłowo ustawiony sprzęt akustyczny,to "muzyka" w reklamie zawsze może doprowadzić do uszkodzenie głośników lub nieprzyjemnego charczenia,tak jest głośna.(mowa żadko,tylko wykrzykiwanie). Odpowiedz Link Zgłoś
iulius Głośne reklamy irytują widza 19.08.06, 14:26 A ostateczny efekt jest taki, że zamiast oglądać przerywaną reklamami telewizje, ludzie decydują się ściągać filmy torrentem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyreklama Reklamy w TV i internecie - WON IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 14:47 Mam i place za telewizje kodowane. Niestety nie wszystkie kanaly kodowane, platne zadowalaja sie moich haraczem i taki National Geographic, czy Discovery potrafia mnie doprowadzic do pasji!!! Niestety pakiety sa tak pokombinowane, ze nie moge zrezygnowac w tych stacji. Nie ogladam TVN, poniewaz chce ogladac filmy, czy reportaze (tych akurat nie maja, poza badziewiami pretendujacymi do miana reportazy), a nie reklamy bezczelnie przerywane jakims filmem. Polsat od lat zakazany!!! Generalnie tepie wszelkie formy reklamy w TV, czy innych mediach. W internecie "kasuje" wszelkie latajace, migajace, spiewajace okienka we flashu, czy inne animowane gif. Skutecznie pomaga mi w tym oprogramowanie oraz przegladarki Fire Fox z Adblockiem i Opera. Oczywiscie nie uzywam IE, poniewaz ta przegladarka zawsze byla bardzo ale to bardzo niebezpieczna. Jak milo czytac informacje w sieci, gdy nic nie lata, nie blyska, nie gra - BAJKA Odpowiedz Link Zgłoś
wimsey Re: Reklamy w TV i internecie - WON 19.08.06, 16:24 zgadzam się - NG, Discovery, Travel, Planete - super kanały, które po prostu nie dają się oglądać. Czasem mam wrażenie, że pokazują same zapowiedzi. Wrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_rudolf mnie nie irytują, bo.. 19.08.06, 14:30 rzadko oglądam TV,a jeśli już to nie są to późne godziny wieczorne. I wcale na brak TV nie narzekam-przeciez proporcje reklam do programów/filmów już niedługo (przynajmniej na niektórych kanalach) niedlugo sie zrownaja.A moze jest juz na swiecie jakis kanal pokazujacy tylko same reklamy przez 24H?ciekawe ile mialby widzow? zrelaksuj się na www.asiaq.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pewex Re: mnie nie irytują, bo.. IP: *.cyberlex.pl 19.08.06, 15:05 są reklamy i reklamy...więc gdyby na tym kanale leciały genialne reklamy z pomysłem, reklamy nagradzene albo te zbyt śmiałe by wejść w pasma reklamowe to już jednego widza by miały :) Odpowiedz Link Zgłoś
patman Przypominam, są telezakupy 20.08.06, 19:34 rudy_rudolf napisał: > A moze jest juz na > swiecie jakis kanal pokazujacy tylko same reklamy przez 24H?ciekawe ile mialby > widzow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmichalg Re: Głośne reklamy irytują widza IP: *.csk.it.pl 19.08.06, 14:48 za to tvp przoduje w zdzieraniu haraczu o wdzięcznej nazwie "abonament" z tvn'em oraz polsatem nie ma takiego problemu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irek Głośne reklamy irytują widza IP: *.adsl.inetia.pl 19.08.06, 15:29 Myślą ćwoki, że jak głośno to dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna n. Głośne reklamy irytują widza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 16:04 Wreszcie ktoś poruszył problem (zwłaszcza gdy telewizor w kuchnii i nie ma gdzie uciekać:)Ajeśli ktoś nie wierzy niech poogląda z dzieckiem przez dwie godziny choćby Mini Mini gdzie reklamy wprost RYCZĄ!!! (wiem , wiem, dwie godziny dla dziecka przed telewizorem to stanowczo za długu, ale jednak... Odpowiedz Link Zgłoś
wimsey Głośne reklamy irytują widza 19.08.06, 16:16 Długo się wkurzałam na ryczące reklamy, regulowałam dźwięk, nagrywałam etc., aż w końcu nauczyłam się, że telewizja nie służy do oglądania filmów. W związku z czym teraz korzystam wyłącznie z video/DVD. I same plusy: w tym drugim przypadku pozbywam się jeszcze koszmarnego lektora:). A wiadomości od czasu do czasu (jeszcze) nie są przerywane. Albo TV wymyślą jakiś sposób, żeby nie wkurzać odbiorcy reklamami (zwłaszcza płatne kanały!) albo pożegnają się i z odbiorcami i z reklamami/reklamodawcami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terry Re: Głośne reklamy irytują widza IP: 195.205.116.* 29.12.08, 09:59 telewizja nowej generacji to telewizja bez reklam w czasie trwania filmu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Jak walczyć? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 17:14 Bojkotować. Wyłączać przełączać odbiornik w momencie "ryknięcia" reklam. Jak sobie pooglądają wyniki oglądalności i będą mieli spadek o 95% to się zastanowią. W szczególności do bojkotu zachęcam osoby posiadające u siebie urządzenia rejestrujące co i kiedy jest oglądane :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drambui Re: Głośne reklamy irytują widza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 18:46 Dla mnie sprawa jest prosta, bojkot. Uważnie oglądam reklamy. Uważnie. Świadomie nie kupuję, jeśli produkt "pamiętam" z telewizji. Nie kupuję za to, że mnie zirytowała reklama. Swiadomie karzę reklamodawcę. Szanse ma ten producent, czy handlowiec, który mnie nie zirytuje nachalnością. I takie podejście polecam innym. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Re: Głośne reklamy irytują widza 19.08.06, 18:58 Gość portalu: drambui napisał(a): > Swiadomie karzę reklamodawcę. Szanse ma ten producent, czy > handlowiec, który mnie nie zirytuje nachalnością. > I takie podejście polecam innym. Zastanow sie co pizesz :-). Kuper to przeczyta, stwierdzi ze w tym tygodniu Always nia bylo nachalne, i kupi sobie 10 paczek. Odpowiedz Link Zgłoś
drevni.kocur Re: Głośne reklamy irytują widza 20.08.06, 14:20 robię prawie dokładnie tak samo. u mnie różnica jest taka, że nie oglądam uważnie reklam, ale uciekam przed nimi, jak tylko się da - głównie przełączam kanał i wyłączam głos. radia nie słucham właśnie ze względu na irytujące bloki reklamowe, które zmuszają mnie do nieustannego mnieniania stacji. a jeśli mimo to kojarzę jakiś produkt z wybitnie debilną, wkurzającą i nachalną reklamą, to go celowo nie kupuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okupant Re: Policjanci czy przestępcy? IP: *.btk.net.pl 19.08.06, 19:14 tys debil ?? Odpowiedz Link Zgłoś
a.hryn1 Głośne reklamy irytują widza 19.08.06, 20:02 Jest oczywiste że należy ustalić subiektywne maksymalne odczuwanie głośności, innym rozwiazaniem jest określenie maksymalnego wzrostu głośności w stosunku do średniej głośności programu w czasie którego nadawana jest reklama. Czytam że musi być zmieniona ustawa !!! A nie powinien wystarczyc takt, dobre obyczaje i szacunek do odbiorcy ? Wiele zachowań nie jest uregulowanych ustawowo, np. puszczanie bąka w teatrz czy autobusie, a jednak nikt tego nie robi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Głośne reklamy irytują widza IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.08.06, 21:01 Przypomina mi sie jak Terry Gilliam opowiadal, ze za czasow Monty Pythona chcieli raz zrobic program w BBC, w ktorym stopniowo sciszaliby dzwiek po to, by widzowie podglosnili i gdy glosnosc byla by ustawiona w kazdym brytyjskim domu na maksimum, wtedy Pythony przywrocilyby normalna glosnosc i rykneloby w calej Wielkiej Brytanii. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sigma.pl Głośne reklamy irytują widza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.06, 21:11 zgadzam sie!!! to jest strasznie denerwujące, ogladasz sobie spokojnie wieczorkiem jakis program, a tu nagle... taki ryk, ze mozna zawalu dostac!!! a najgorszy jest dzwiek rozpoczecia reklam! to jest jeszcze glosniejsze od samych reklam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :)))) Głośne reklamy irytują widza IP: *.acn.waw.pl 19.08.06, 21:23 Panowie reklamodawcy, Wasze reklamy przemieszane z mszami świętymi i obmierzłymi gębami politykierów, z teleturniejami dla lumpenproletariatu i tandetną rozrywką spowodowały, że całkowicie zrezygnowaliśmy z telewizji. Jeszcze kilka, kilkanaście lat i TV straci swe znaczenie. Zastąpi ją całkowicie internet. Ciekawe JAK rząd go wtedy ograniczy, by móc nadal prać mózgi prostaczków? Limitowany dostęp? Koncesje? Abonamenty? Odpowiedz Link Zgłoś