xavras Mi to nie przeszkadza. 18.09.06, 09:42 Jakoś ta informacja mnie specjalnie nie przeraża. Można powiedzieć - normalna rotacja po wyborach. Jedyne co mnie wpienia to odprawy. Odprawy dostaną zwolnieni teraz, odprawy dostaną pisiorki zwolnione po najbliższych przedterminowych wyborach. Takie odprawy i odszkodowania za zerwane kontrakty to świetna kasa. Przychylałbym się do propozycji jednego z forumowiczów - chcesz być urzędnikiem, podpisuj umowę, że zwolnienie z przyczyn politycznych nie pociąga za sobą odpraw. A co do konkursów na stanowiska - to zadajmy sobie pytanie - jaki konkurs wygrałby Pan Prezydent z Panem premierem? Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll "koszty zmian są nieuniknione" 18.09.06, 09:42 tanie państwo? ciemny lud to kupił... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Będzie partyjna czystka w administracji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.06, 09:43 Najwyższy czas zmienić urzędników w ministerstawch, którzy pracują tam chyba z dziada, pradziada nikt z poza układu nie może się dostać tam do pracy. Te rodzinne i koleżeńskie układy powodują butę i nonszalancję urzędników. Ciepłe posadki rozrastające się jak do granic wytrzymałości,urzędnik państwowy posada nietykalna dzisiaj w ministerstwie pracy jutro w mnisterstwie finansów i koło się kręci , a i posadki dla dzieci są zaklepane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: graf Re: Będzie partyjna czystka w administracji IP: *.chello.pl 18.09.06, 09:51 "Teraz ich miejsce zajmą ludzie wyznaczeni osobiście przez premiera Jarosława Kaczyńskiego." No nie uwierzę że J.K zna osobiście 1700 osób nadających sie na jakiekolwiek stanowiska, wątpie aby wogóle znał tyle ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Re: jest niezbędna czystka w administracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 09:58 wywalić cwaniaków z układów z SB i SLD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malpa-z-paryza dlaczego zlikwidowano konkursy? IP: 83.214.24.* 18.09.06, 10:06 przeciez to jest najdemokratyczniejszy sposob obsadzania kadr.. no ale coz w PiS sa tylko osly. Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Będzie partyjna czystka w administracji 18.09.06, 10:11 Taak, rodzinne układy, koniecznie trzeba z nimi walczyć. Podobno nawet brat prezydenta jest zatrudniony w rządzie? Ale to chyba plotki albo wina PO... Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Będzie partyjna czystka w administracji 18.09.06, 12:04 Zgoda. Ale PiS tego nie zrobi. PiS zastąpi jednych BMW drugimi BMW - w funkcjonowaniu urzedów na bank nic na lepsze się nie zmieni. W całym tym towarzysko - rodzinnym ukłądzie też nie. PiS nie tworzy w żadnej dziedzinie nowej jakości, mechanizmów sprzyjających oczyszczeniu, rozjaśnieniu i uzdrowieniu życia publicznego. PiS w każdym przypadku jedynie wymienia jednych (często, acz nie zawsze powiązanych z SLD) na drugich (zawsze powiązanych z PiS, Lepperem, Giertychem lyb Radiem Maryja). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kunert komunisci do pracy w kapitalizmie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.09.06, 09:48 na wolnym rynku pracy, moga wreszczie pokazac co umia, od 16 lat wmawiaja cuda, a samai siedza na panstwowych posadkach. Oczyscic to komunistyczne bagno KPP i PZPR, za morde i na ulice. zasila okoliczne smietniki, wybierajac puszki po piwie. Odpowiedz Link Zgłoś
chwdkaczki A PiS wam w kaczą d... 18.09.06, 09:52 I pies ( przepraszam wszystkie psy ) wasz je... Odczepcie sie tylko od zwykłych ludzi. Koniec z Przymusrem ZUS i podatkami powyzej 20%. I róbcie sobie kacze pomioty co chcecie. Ja tam na was haraczu ( abonament TV , ZUS , w konsekwencji podatki do US) nie zamierzam dłuzej płacić. Przechodzę do "szarej strefy". Formalnie wyrejestrowuję działalność. I BAWCIE SIE DALEJ. Zobaczymy na jak długo starczy kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jen Cwaniaczek? IP: *.igloohost.com 18.09.06, 09:58 Chcesz żyć na koszt uczciwych ludzi? Oburzony? Ty już jesteś w czarnej strefie. Ktoś ci uciął lewe zarobki? Odpowiedz Link Zgłoś
chwdkaczki Re: Cwaniaczek? 18.09.06, 10:11 Do roboty. A nie za moje podatki bawić sie klawiaturą w kaczym urzędzie. PS. Od dawna nie przyjmuję zleceń od jednostek tzw uspołecznionych. Chęć wzbogacenia sie moim kosztem wszelkiej maści urzędasów z każdej opcji politycznej szybko mnie wyleczyła walki o takie zlecenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jen Do roboty. IP: *.igloohost.com 18.09.06, 10:20 Nie jestem urzędnikiem dupku żołędny i z pewnością więcej jest moich pieniędzy w twojej klawiaturze niż twoich w mojej. c.n.d.u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eurysteusz Re: A PiS wam w kaczą d... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 23:14 chwdkaczki napisał: Ja tam na was haraczu ( abonament TV , ZUS , w konsekwencji podatki do US) nie > zamierzam dłuzej płacić. Przechodzę do "szarej strefy". Formalnie > wyrejestrowuję działalność. I BAWCIE SIE DALEJ. Zobaczymy na jak długo starczy kasy ------------------------------------------------------------- super pomysł, gratuliuje rozumu tylko żebyś jakiej operacji nie potrzebował np neurochirurgicznej albo po wypadku nie leżał na intensywnej terapii lub nie zachorował na raka bo leczenie kosztuje dzisiątki a nawet setki tysięcy ZŁP. I żeby ci obu nóżek nie urwało, chyba że rentę ci będzie bogaty tatuś wypłacał (póki żyje) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TMerlin Premier im ufa.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.06, 09:54 ale my im nie ufamy!! a to chyba wazniejsze. No i teraz sie zacznie. PIS'uary beda wszedzie. Kuwa, czego ja doczekalem..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rado O, Państwo tanieje... ;-)) Mam DejaVu - SLD bis IP: *.centertel.pl 18.09.06, 09:58 Kolejna decyzja naszych władz, która przybliża mnie do wyjazdu za granicę... mimo, że ja akurat siebie szanuję i nie pracuję w sektorze państwowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jen Re: O, Państwo tanieje... IP: *.igloohost.com 18.09.06, 10:06 Szerokiej drogi! W jakim to sektorze pracujesz? Z dnia na dzień się pogarsza, a było tak dobrze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po namyśle Re: porządki w administracji są niezbędne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 10:14 Istniejąca administracja to zgraja ludzi z byłych i obecnych układów korupcyjnych - ich usunięcie jest niezbędną koniecznością - bo to włąśnie oni kosztują państwo najdrożej. Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: porządki w administracji są niezbędne 18.09.06, 12:07 Zastąpią ich ludzie z obecnych i przyszłych układow korupcyjnych, w dodatkowo zwiększonej liczbie. Postęp wsteczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emar Ćwierć dwutysiącem.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 10:04 nie można napisać zwyczajnie tylko nadymać się co to za język tępego robota Odpowiedz Link Zgłoś
kronopio77 PiS: Populizm i Socjalizm, fakty: 18.09.06, 10:04 Prawica - zwyczajowe określenie poglądów politycznych i podzielających je ugrupowań politycznych, w których podkreśla się nienaruszalność, a nawet "świętość" własności prywatnej (z tego względu wiele ugrupowań prawicowych głosi poglądy liberalne w gospodarce), zachowawczych w dziedzinie obyczajowości i (od XX w.) narodowych. Ha, ha, ha... Leżę i zwijam się ze śmiechu: "podkreśla się nienaruszalność, a nawet "świętość" własności prywatnej (z tego względu wiele ugrupowań prawicowych głosi poglądy liberalne w gospodarce)" - no wypisz, wymaluj - PiS :))) A tu jeszcze kilka prawicowych postulatów: postulaty ograniczenia i minimalizacji ingerencji państwa w różne dziedziny życia; dla prawicy "starej" szczególny szacunek dla autorytetu państwa i prawa ("państwo powinno być proste, twarde i skuteczne"), sprzeciw wobec zmian rewolucyjnych, sprzeciw wobec nadmiernego interwencjonizmu państwowego, sprzeciw wobec rozbudowanej polityki socjalnej państwa, prywatna służba zdrowia i edukacja, postulaty uproszczenia systemu administracji państwowej, systemu podatkowego, prawa, sprzeciw wobec prób sztucznej regulacji rynku. Więcej nie mogę, bo brzuch zaczyna mnie bolec ze śmiechu :)) I co ty na to, snatcher??? :))) A teraz, dla odmiany, podstawowe założenia lewicowe (za encyklopedią): promowanie idei równości i sprawiedliwości społecznej, solidaryzm społeczny, ochrona jednostki przez państwo, dobro ogółu ponad interesem jednostki, rozbudowane przywileje socjalne, idea państwa opiekuńczego, darmowy dostęp do edukacji, medycyny, rozbudowany system zasiłków i pomocy państwa, interwencjonizmem państwowy w gospodarkę (rozbudowany system kontroli, regulacji, norm, urzędów), duża progresja podatkowa (uzależnionej od wysokości zarobków podatników), rozdział związków religijnych od państwa, liberalizm w kwestiach światopoglądowych, eliminacja dyskryminacji jakichkolwiek grup społecznych, postęp (przebudowa istniejącej koniunktury społecznej). Niektóre hasła brzmią znajomo, co? :)) Np. interwencjonizmem państwowy w gospodarkę (rozbudowany system kontroli, regulacji, norm, urzędów), idea państwa opiekuńczego, darmowy dostęp do edukacji, medycyny... :) Dlatego jeszcze raz powtórzę - PiS to Populizm i Socjalizm, bo do powyższych postulatów dokłada jeszcze haniebny nepotyzm i zapędy totalitarne. To, że podpiera się wartościami katolickimi (w wykonaniu ojca dyrektora) w żadnym stopniu nie czyni go prawicową partią :) PiS jest tak prawicowy, jak SLD była lewicowa :) :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kronopio77 jeszcze trochę faktów o tzw. "IV RP": 18.09.06, 10:06 Powoływanie ludzi kompetentnych i walka z "kolesiostwem". Tyle intencje. Tymczasem od miesięcy instytucje centralne i rady nadzorcze spółek Skarbu Państwa "czyszczone" są dla "miernych, biernych, ale wiernych", "rzucanych na dany odcinek" z klucza partyjnego; przybrało to formy bardziej masowe i bezwstydne, niż w czasach rządów AWS-u i drugich rządów SLD. Obiecywano konkursy na stanowiska w spółkach Skarbu Państwa - nie słyszałem jeszcze o ani jednym, mamy natomiast kandydatów wyciąganych z rękawa, często szczycących się niejasna przeszłością, zerowym doświadczeniem i kompetencjami. Człowiek powołany przez PiS na stanowisko przewodniczącego Małopolskiej Agencji Rozwoju Regionalnego ma np. zarzuty prokuratorskie o roztrwonienie 2,4 mln zł z Wielkopolskiego Banku Rolniczego w Kaliszu. Upolityczniona została KRRiT, a szczególnie jaskrawym przykładem są rady nadzorcze rozgłośni regionalnych Polskiego Radia, do których wchodzą "krewni i znajomi królika", w większości (sami to przyznają) bez wcześniejszych kontaktów z rynkiem mediów. Niemal wszyscy natomiast związani są z PiS, Samoobroną, LPR-em i (!) Młodzieżą Wszechpolską. Andrzej Lepper, awanturnik organizujący blokady na drogach i człowiek z kilkoma wyrokami sądowymi, został ministrem rolnictwa; na szereg stanowisk dostają się działacze z Samoobrony, do której to partii w szczególny sposób lgną ludzie pozostający w konflikcie z prawem – Danuta Hojarska (sfałszowanie więziennej przepustki i przywłaszczenie maszyn rolniczych kupionych z kredytu), Ryszard Bonda (przywłaszczenie 27 tys. ton zboża o wartości 11 mln zł w tzw. "aferze zbożowej"), Bolesław Borysiuk (doradca niesławnej spółki Art-B, oskarżany przez media także o powiązania z nieprawidłowościami w przemyśle zbrojeniowym), Krzysztof Rutkowski (pranie brudnych pieniędzy, powoływanie się na wpływy w instytucjach państwowych w zamian za korzyści majątkowe, poświadczanie nieprawdy), Janusz Wójcik (prowadzenie samochodu w stanie nietrzeźwym), Bogdan Golik (domniemany gwałt na prostytutce w Brukseli), Stanisław Łyżwiński (udaremnianie komorniczej egzekucji należących do niego trzech pojazdów), Renata Beger (sfałszowanie wyborczych list poparcia przez własnoręczne dopisanie wielu nazwisk lub zlecenie tego innej osobie), – braki zaś w wykształceniu nadrabiający na "przyspieszonych kursach". Absolwentka moskiewskiej Wyższej Szkoły Magii, Genowefa Wiśniowska, została wicemarszałkiem Sejmu. Powołany z ramienia Samoobrony na stanowisko ministra budownictwa Antoni Jaszczak miał być co prawda (jeszcze kilka godzin przed nominacją) ministrem gospodarki morskiej (bo – jak sam mówił – z okna mieszkania w Sopocie ma widok na statki w Zatoce Gdańskiej), ale na nowym urzędzie też sobie poradzi (bo – jak sam mówił – po drugiej stronie mieszkania ma widok na budujące się osiedle). Warto przypomnieć, że od momentu powstania PiS z braćmi Kaczyńskimi na czele był zaciekłym krytykiem działań Samoobrony jako zaplecza SLD i ugrupowania kryminogennego, i wykluczał jakąkolwiek możliwość zawarcia koalicji z tym ugrupowaniem, np.: "My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do władzy w Polsce uczestniczyć nie będziemy, bo proszę zauważyć, że kolejne takie rządy w Polsce jak te, które mamy obecnie, albo te, które były w poprzedniej kadencji i mamy do czynienia z Samoobroną przy władzy, i naprawdę z nieszczęściem dla naszego kraju" (Jarosław Kaczyński dla radiowej "Trójki", 16 lutego 2004). To samo dotyczyło ewentualnego powołania Leppera na wicemarszałka Sejmu, co jednak po wyborach także głosami PiS-u nastąpiło. Ponadto: redagujący przed laty neonazistowski "Front" oraz pisujący do faszyzującego "Szczerbca" Piotr Farfał został wiceprezesem TVP, a prezentujący skrajne poglądy polityczne i stanowisko antyeuropejskie Roman Giertych został ministrem edukacji (podczas gdy młodzież jest najbardziej otwartą na świat i proeuropejską częścią społeczeństwa polskiego), co wywołało masowe protesty uczniów i środowisk nauczycielskich (które w odpowiedzi Giertych oskarżył o reprezentowanie lobby homoseksualnego i narkotykowego). 6 czerwca 2006 odwołał on dyrektora Centralnego Ośrodka Doskonalenia Nauczycieli, Mirosława Sielatyckiego, za domniemaną promocję "dewiacji" (czyli homoseksualizmu) w szkołach poprzez rozpowszechnianie podręcznika pt. "Kompas. Edukacja o prawach człowieka w pracy z młodzieżą" (oficjalnej publikacji Rady Europy). Szczególnie szkodliwym elementem działalności Giertycha na tym stanowisku była tzw. "amnestia maturalna", wedle której ci, co w 2006 i 2005 nie zdali egzaminu dojrzałości, jednak go zdali. Małżonka ministra gospodarki morskiej, Rafała Wiecheckiego z LPR-u (do niedawna wysokiego działacza Młodzieży Wszechpolskiej), została wysunięta przez MEN jako kandydatka na dyrektora Polsko-Niemieckiej Współpracy Młodzieży, co wywołało podejrzenia o kumoterstwo na szczeblu ministerialnym (minister Roman Giertych jest honorowym przewodniczącym Młodzieży Wszechpolskiej). Zapowiedź uczciwości ludzi i przejrzystości procedur. Tymczasem np. prezesem PZU zostaje nieznany w środowisku finansistów Jaromir Netzel, współpracujący przed laty z firmą Drob-kartel, oskarżoną o udział w praniu brudnych pieniędzy. W czasie, gdy pełnił funkcję prokurenta tej firmy, był też pracownikiem PKO BP i udzielał kredytów – reprezentował więc jednocześnie bank i jego wierzyciela. Został zwolniony z PKO BP i zawieszony w Okręgowej Radzie Adwokackiej. Ciemne sprawy wokół Netzla opisywał dziennikarz "Rzeczpospolitej" Bertold Kittel. 21 sierpnia 2006 związany z ojcem Rydzykiem "Nasz Dziennik" opublikował (inne dzienniki odmówiły) ogłoszenie prezesa PZU, w którym ten, zamiast odnieść się do stawianych mu zarzutów, pomówił Kittela o przynależność do służb specjalnych (w ten sposób Kittel dowiedział się, że jest majorem) oraz że ktoś zlecił dziennikarzowi ataki na niego, a pieniądze za tekst przesłał mu do raju podatkowego na Kajmanach. Tego rodzaju "fachowców" jak Netzel wyciąga się w "IV RP" niczym króliki z kapelusza całymi stadami. Ponadto koalicja rządząca przegłosowała nową ustawę o Służbie Cywilnej, wedle której wyższe stanowiska kierownicze będą obsadzane w niej nie poprzez konkursy, ale drogą mianowania z klucza politycznego. Sam urząd Służby Cywilnej stracił też samodzielność i został przeniesiony pod nadzór szefa kancelarii premiera.Obecny minister sportu, kiedyś znany chodziarz sportowy, Tomasz Lipiec, został w 1993 przyłapany na stosowaniu niedozwolonych środków dopingujących, za co na cztery lata został zawieszony w prawach zawodnika. Przewodniczący Komisji do Zwalczania Dopingu w Sporcie, prof. Jerzy Smorawiński, który wykrył u chodziarza Lipca doping, został przez ministra Lipca zwolniony 1 lutego 2006 z pracy. 26 czerwca 2006 tygodnik "Wprost" opublikował artykuł, według którego sponsorami kampanii do Parlamentu Europejskiego członków PiS-u Michała Kamińskiego, Adama Bielana i Konrada Szymańskiego były formalnie osoby fizyczne, a faktycznie mogły być firmy Jana Łuczaka, bliskiego znajomego Kazimierza Marcinkiewicza i jego braci (Łuczak był wówczas oskarżony o przestępstwa gospodarcze i karnoskarbowe przed sądem w Świdnicy, uniknął odpowiedzialności w 2005 jedynie dzięki przedawnieniu zarzucanych mu czynów). Problemem jest to, że ustawa o partiach zakazuje finansowania kampanii wyborczej przez firmy. Najciekawszy w tym wszystkim jest jednak wygłoszony tego samego dnia komentarz prezesa PiS-u, Jarosława Kaczyńskiego: "Jeżeli ktoś wpłaca załóżmy na moją kampanię i, dajmy na to, daje te 10 czy 20 tysięcy – i ja nie wiem skąd, – on ma prawo dać, ja mam prawo wziąć. Nie będę przecież za każdym razem prowadził śledztwa, czy to są pieniądze jego, czy może kogoś innego. Nie wiem, kim były te osoby i czy jest prawdopod Odpowiedz Link Zgłoś
kronopio77 c.d. 18.09.06, 10:07 Najciekawszy w tym wszystkim jest jednak wygłoszony tego samego dnia komentarz prezesa PiS-u, Jarosława Kaczyńskiego: "Jeżeli ktoś wpłaca załóżmy na moją kampanię i, dajmy na to, daje te 10 czy 20 tysięcy – i ja nie wiem skąd, – on ma prawo dać, ja mam prawo wziąć. Nie będę przecież za każdym razem prowadził śledztwa, czy to są pieniądze jego, czy może kogoś innego. Nie wiem, kim były te osoby i czy jest prawdopodobne, że takimi sumami mogły dysponować, natomiast wiem, że nie ma prawnego obowiązku tego sprawdzania". Sęk w tym, że właśnie polska prawica z PiS-em na czele brutalnie atakowała prezydentową Jolantę Kwaśniewską pod absurdalnym zarzutem przyjmowania wpłat na rzecz jej fundacji "Porozumienie bez Barier" bez sprawdzania, od kogo mogą pochodzić pieniądze i jakie dana osoba lub firma ma w tym intencje. Jeszcze o uczciwości i przejrzystości: Wielkopolski Bank Rolniczy został doprowadzony do upadłości decyzjami rady nadzorczej, kierowanej przez Witolda Hatkę z LPR (członkiem rady był też Roman Giertych). Prawnik LPR (także honorowy przewodniczący Młodzieży Wszechpolskiej w Małopolsce), a do niedawna szef rady nadzorczej Małopolskiej Agencji Rozwoju Regionalnego w Krakowie, Tomasz Połetek, ma zarzut prokuratorski o niegospodarność w spółkach, do których wypłynęło ponad 2 mln zł z WBR w Kaliszu. WBR upadł m.in. dlatego, że podpisał niekorzystne umowy ze SKOK-ami (Spółdzielcze Kasy Oszczędnościowo- Kredytowe), które pozostają w "zażyłych związkach" z obecnymi działaczami PiS-u (Kaczyński, Gosiewski, Gosiewska, Jędrych, Kościelniak). Są to instytucje parabankowe, które tak jak banki prowadzą konta i dają kredyty, ale nie płacą podatku dochodowego (bo gdy powstawały, miały nie zarabiać pieniędzy) i nie podlegają nadzorowi bankowemu (o dodatkowe przywileje w 2004 zabiegali w Sejmie posłowie PiS-u, m.in. Przemysław Gosiewski, proponując korzystne dla SKOK-ów zapisy w ustawie antylichwiarskiej oraz o upadłości konsumenckiej). Działają one nawet na terenie niektórych komend policji (płacąc grosze lub wcale za lokale), a oprócz nich działalność tam prowadzić mogą tylko ajenci bufetów i kiosków – a ponieważ zarobki policjantów nie są duże, więc SKOK-i mają na miejscu klientów, chętnych na pożyczki gotówkowe. SKOK-i zrodziły się dzięki Fundacji na rzecz Polskich Związków Kredytowych (FPZK), której rady pierwszym przewodniczącym był Lech Kaczyński (wyróżniony przez SKOK-i nagrodą Feniksa). Jego córka, Marta Kaczyńska-Smuniewska jest aplikantem adwokackim w kancelarii, w której jednym z dwóch wspólników jest Adam Jedliński, przewodniczący rady nadzorczej Krajowej SKOK, która całym tym biznesem steruje. Natomiast mąż córki prezydenta Kaczyńskiego, Piotr Smuniewski, pracuje w tejże Krajowej SKOK w dziale monitoringu i kontroli. Powołana przez Sejm komisja śledcza do spraw banków i nadzoru bankowego, mająca zbadać cały rynek bankowo-finansowy w Polsce, prześwietli – wg zapowiedzi panów Gosiewskiego (wyróżnionego przez SKOK- i nagrodą Feniksa) i Zawiszy (wyróżnionego przez SKOK-i nagrodą Feniksa w 2006, roku powołania bankowej komisji śledczej, której Zawisza przewodniczy) – wszystko poza sprawą SKOK-ów. Jednym z członków tej komisji jest zresztą Jacek Kościelniak (PiS), wielokrotny audytor SKOK-ów. Nieczyste sprawy związane ze SKOK-ami opisywały w serii artykułów (i wciąż wracają do tych spraw) "Polityka" i "Gazeta Wyborcza" – kierownictwo SKOK-ów prowadzi z tymi pismami prawdziwą wojnę, wykazując się zastanawiającymi wpływami w prokuraturach, które żądają od dziennikarzy dostępu do twardych dysków i ujawnienia tożsamości ich informatorów. Prokuratura prowadzi też śledztwo w sprawie nielegalnej sprzedaży tajnych (tzw. "operacyjnych") mieszkań policji, których nabywcami za grosze byli funkcjonariusze z Komendy Stołecznej Policji, a wśród nich Piotr Klimczuk, który ma być specjalistą CBA w dziedzinie techniki operacyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: otak2 Re: c.d. IP: *.ambient.com.pl 18.09.06, 10:33 wszystko to prawda i bardzo przykra. rządzą nami kretyni i złodzieje. ale niech pamiętają, że lud nie głupi i w odpowiednim momencie weźmie sprawy w swoje ręce. w genach mamy powstania... powoli mogą zaczynać się bać :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jen Re: c.d. IP: *.igloohost.com 18.09.06, 10:37 >>Kronopio77! Ty Sam ze Sobą dyskutujesz (niepokojący objaw), a Otak2 się boi. Czy to ładnie? Nie strasz tak ludzi bo wszyscy wyjadą z Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
czarek702 Brawo Kronopio; Jesteś wielki. Synteza tego co dzi 18.09.06, 10:55 eje się dziś jest absolutnie rewelacyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
pioskee Re: Kronopio77 jesteć po prostu ... wybiórczy 18.09.06, 13:00 Napracowałeś się nieco, aby dać dowód przede wszystkim na to, że jesteś antyPiSiakiem. Twój eleborat miaby jakiś sens i umożliwiał pewne wnioski, gdybyś przeprowadził podobbnie szczegółową wyliczankę, dotycząca lewizny oraz PO (a można wyliczać jeszcze znaaacznie dłużej). Gdybyś nie by tak, z założenia, jednostronny, to poprosiłbym cię o wnioski z porównania. W twym tekście 90% przykładów dotyczy Samoobrony i LPR. Przykłady nieprawidłowości ludzi z PiS lub z nadania PiS nawet w twym tekście są nikłe albo nadmuchanne przez propagandę lewizny+PO (mam na myśli oczywiście SKOK - dyzurny argument lobbystów branży bankowej) albo zmyślone. Nie w tym rzecz kto, gdzie pracuje lub aplikuje (jak córka i zięć Kaczora Lecha), tylko co z tego wynika (jak w przypadku lewizny i wielu ludzi PO - kombinacje polityki z gospodarka, oszustwa i złodziejstwo na szeroką skalę). Reasumując, żałosna to "analiza", której autor jakby jedno oko ma otwarte a drugie zamknięte. Żałosne stwierdzienia, że niby teraz gorzej się dzieje niż za poprzedniej kadencji, gdy grasowała dobrze zorganizowana z złodziejstwie i "profesjonalna" lewizna wspierana tu i ówdzie przez PO (m.in. układ warszawski). Tak samo jak żałosne piszczenie tych nowych młodych aparatczyków- liderów z lewizny, którym wywalaja kolesiów z posadek (ustawionych tam po wywaleniu poprzednich - może często fachowców). Elektorat jednak nie jest taki durny - ludzie pamiętaja FAKTY z 4-ro letniej działalności lewizny (tu i ówdzie wraz z PO). Pamiętają, te dziesiątki, setki urzedników państwowych z lewizny robiących przekręty i złapanych i już wielu skazanych. Takich faktów (w takiej skali) po stronie PiS nie ma i raczej nie będzie. AntyPiSiaki próbują tylko, przy pomocy GW, nakręcać dęte historie - jak podsłuch u prez. Krakowa (jedni krzyczą, ze miał być inni, że już był), który sam moze okazać się uwalony szwindlami. I za co tu bić brawo dla kronopio77 ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brat Euzebiusz Re: PiS: Populizm i Socjalizm, fakty: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 23:24 kronopio77 napisał PiS to Populizm i Socjalizm, bo do powyższych > postulatów dokłada jeszcze haniebny nepotyzm i zapędy totalitarne ********************************** a gdzież to kronopio77 widzi ten haniebny nepotyzm Kaczyńskich I PIS-u ????. Chyba że używa określeń których nie rozumie. Dlatego podaję definicje: nepotyzm nadużycie zajmowanego stanowiska przez faworyzowanie, protegowanie krewnych (Wikipedia) Teraz proszę o przyklady protegowania i wsadzania krewnych na stanowiska przez Kaczyńskich. Po co ta indokrynacja ????? Głupio pytam bo wiadomo po co Odpowiedz Link Zgłoś
aquarium1 Będzie partyjna czystka w administracji 18.09.06, 10:09 Premier chce miec zaufanych ludzi w urzedzie = chce aby na wszystkich stanowiskach byli ludzie z PiSu - tragedia!!!! Przeciez PiS to niewykształciuchy - jak oni maja dobrze pracowac na wysokich stanowiskach. takie posady powinni miec ludzie z wysokimi kwalifikacjami oraz z doswiadczeniem. A ta ustawa pomoze im realizowac ich program , czyli "jak rozpetac IV RP, gdzie bracia Kaczynscy są dyktatorami" Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Będzie partyjna czystka w administracji 18.09.06, 10:36 Precz z PiSem i Kaczyńskimi.! Odpowiedz Link Zgłoś
arjuna1 To prawda IV RP zaczyna przypominać Alternatywy IV 18.09.06, 10:37 Kaczyński niczym Anioł, gospodarz domu robi swoje porządki. Pytam się ciebie Kaczko cudaczko czy tak ma wyglądać sanacja państwa? Sanacja wg klucza partyjnego? Takiego łajdactwa politycznego dawno nie widziałem. Ale spokojnie, baw się jeszcze ale powiew historii i tak zmiecie ten rospiz..ony kram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jen takiego łajdactwa dawno nie widziałeś? IP: *.igloohost.com 18.09.06, 10:40 Mamy więc przypadek cudu IV RP. Arjuna1 uzdrowiony(a) ze ślepoty. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: takiego łajdactwa dawno nie widziałeś? 18.09.06, 10:42 Takiego łajdactwa jak PiS to nie widziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jen To mamy cud zdublowany. IP: *.igloohost.com 18.09.06, 10:45 Jeżeli jest jeszcze ktoś kto przejrzał to będziemy mieć multiplikację. Kto by przypuszczał? Odpowiedz Link Zgłoś
sodalicjakaczynska W moim pszeczkolu tez jest kierownicka z układu 18.09.06, 10:44 I ja bardzo proszę Pana PiS, zeby Pan te kierownicke wysiudał i zeby psysła nowa kierownicka z PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siusiak Będzie partyjna czystka w administracji IP: *.zeork.com.pl 18.09.06, 10:45 "...pracujący wcześniej w hurtowni cukierków." To jest taka specjalna hurtownia? Bo ja myślałem, że to po prostu w ramach hurtowni artykułów spożywczych się taki handel odbywa. Ale może wg tej gazeciny by to za mało ośmieszająco brzmiało. Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Będzie partyjna czystka w administracji 18.09.06, 12:22 Hurtownia słodyczy. Tak czy inaczej - magazynier (jeśli dobrze pamiętam) w hurtowni to trochę nie ten tego doświadczenie, jak na członka rady nadorczej medium publicznego, nie sądzisz?? Oczywiście nie sądzisz - Romek z Jarkiem powiedzieli, że ok, to ok. Odpowiedz Link Zgłoś
mal49 Będzie partyjna czystka w administracji 18.09.06, 10:49 Nie zdążą, bo kres tego warcholstwa już bliski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Leon Wchodze w to! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 10:49 Roboty urzedniczej nie znam ale to i tak nie ma znaczenia a kasy potrzebuje. Łyknałbym jakies pare milionków w kieszen a potem jak Piskorski czy obecny Kluza mowilbym, ze no nawet nie wiem skad mam te 9 czy 10 milionów... Odpowiedz Link Zgłoś
gadaczka A widzialy galy? 18.09.06, 10:50 Dzisiaj fachowcy sa weryfikowani przez Premiera. Wczesniej tez tak bylo, tylko pod plaszczykiem konkursow i innych eleganckich form mydlenia oczu. Choc nie jestem sympatykiem PiS to musze przyznac, ze otwarte przyznanie kto wybiera urzednikow jest uczciwsze. Ludzie, jezeli rzad ma dzialac zgodnie ze swoim programem musi miec na kazdym szczeblu swoich ludzi. Nie dajcie sie omamic wrzaskami postkomuchow, ktorzy teraz w wiekszosci weryfikowani beda... przez sady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: endrizzt Będzie partyjna czystka w administracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 11:05 no no 500 zaufanych ludzi, tylko skąd jaruś wytrzaśnie tylu dobrych ziomów Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Będzie partyjna czystka w administracji 18.09.06, 11:05 Już zacierają ręce absolwenci Akademii toruńskiej. Nareszcie będą posadki, bo w tych liberalnych firmach ochydnych kapitalistów, to nas nie chcą. Np. moja koleżanka w czasie rozmowy kwalifikacyjnej, słusznie zaczęła od "ojczenasza" i ci wredni jej przerawli i zaczęli ją wypytywać o jakieś głupie wzory matematyczne. Patrzecie państwo, niby kapitaliści, a tak na prawdę, to wstrętni bolszewicy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 18 Dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 11:06 Dobrze, bo nie można wprowadzać pomysłów w życie, gdyż są blokowane. Zresztą, jest to normalna kolej rzeczy - poprzednia ekipa tez dawała stołki swoim. Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Dobrze 18.09.06, 12:24 No i to należy otwarcie przyznać - PiS niczym się nie różni od SLD czy AWS (z którego zresztą wprost się wywodzi). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Będzie partyjna czystka w administracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 11:08 Ciekawe ile jeszcze wytrzymam w tym chorym kraju? Zastanawiam się czy jestem głoopia, że jeszcze tu siedzę? Ze względu na, nie wiem co, sentyment, patriotyzm... Obydwoje z mężem możemy dostać pracę w zawodzie w połowie Europy i w USA, języki znamy. Co my tu jeszcze robimy? Szukamy roboty za przyzwoite pieniądze, użeramy się z biurokracją - ciekawe czy w przyszłości bardzo będziemy żałować propolskich decyzji? Odpowiedz Link Zgłoś
borrus Polska jest dzisiaj ttaka jak kiedyś Rosja 18.09.06, 11:38 która na prośbę rządu w Kabulu zajeła kraj aby bronić reżimu przed spoleczeństwem. Pamiętacie te protesty na całym świecie, te demonstracje także w Polsce- "ręce precz od Afganistanu." Dziś także rząd w Kabulu musi sie bronić przed spoleczeństwem. i dziś tak samo jak wtedy partyzantów nazywa sie bandytanmi i terrorystami. Co sie zmieniło?- chyba tylko to że już nikt nie protestuje, bo dzisiaj to my mordujemy a nie oni. Robimy to jak najgorsze, wszawe najemniki, za pare dolarow na konta rządzących. za uścisk dłoni buszmena busza, za kilka swistków kupionych przez amerykański wywiad od SB.... Coraz bardziej sie wstydze tego że jestem Polakiem Odpowiedz Link Zgłoś
anvill Będzie partyjna czystka w administracji 18.09.06, 11:40 "Koszty zmian są nieuniknione. A my po prostu chcemy skutecznie działać. Ta ustawa pozwoli nam w całości realizować program - przekonuje." - ale się obsmiałem - to oni już się nawet nie ukrywają ze swoim "programem" który nazywa się TKM w skrócie - bo poki co PiS żadnego innego nie przedstawił. Ja się tylko zastanawiam czy jak już wreszcie zrealizują program obsadzania gdzie się da swoich i trwonienia kasy narodu, który jeszcze się nie wkur...ił - to czy przedstawią jakis program czy może powiedzą że program jest nie do zrealizowania bo w spółce budującej autostrady lub te 3 mln mieszkań za dużo murarzy było z "układu" czy z innego PO... Odpowiedz Link Zgłoś
olex5 dokładnie tak samo działało PZPR i jej maszyna. 18.09.06, 11:43 dokładnie tak samo działało PZPR i jej maszyna.Tak działa kazda partia totalitarna.Kartofle niszczą kraj.Wszystko co sie dzieje to TKM. Odpowiedz Link Zgłoś