Dodaj do ulubionych

Platforma cyfrowa Grupy ITI wystartuje 12 paźdz...

22.09.06, 22:33
"Platforma cyfrowa Grupy ITI wystartuje 12 października"

Pozostaje odwieczne pytanie: po co? Przecież to odgrzewane kotlety. Większość
programów na rynku jest słabej jakości, te dobre móżna policzyć na palcach obu
rąk, a jakoś nie mogę dojrzeć, żeby akurat tymi programami chwaliła się
platforma. Wygląda na to, że to kolejna oferta dla "miast poniżej 50.000
mieszkańców" (Wizja, Polsat).

Reasumując:
Moim zdaniem nic nowego.
Obserwuj wątek
    • lmblmb Jeszcze jedno 22.09.06, 22:35
      "Blisko 6 mln gospodarstw domowych w Polsce ogląda telewizję wyłącznie za
      pośrednictwem anten naziemnych, a ich wybór kanałów waha się od trzech do
      siedmiu i właśnie ta grupa znajdzie się na celowniku operatora w pierwszej
      kolejności."

Co panowie z ITI zrobią, jeśli (kiedy?) wystartuje telewizja naziemna w wersji
      cyfrowej? Wtedy wystarczy jednorazowa opłata za dekoder i można oglądać
      kilkanaście kanałów w miejsce jednego.
      • Gość: jasiek Rozczarowanie: Oferta programów >mierna 449 za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 11:28
        dekoder, który nie będzie nasz tylko trzeba będzie płacić za jego dzierżawę to
        śmiechy jakieś.
        • Gość: aaaaaaa Re: Rozczarowanie: Oferta programów >mierna 4 IP: *.c29.msk.pl 23.09.06, 23:48
          Gość portalu: jasiek napisał(a):

> dekoder, który nie będzie nasz tylko trzeba będzie płacić za jego dzierżawę
          > to śmiechy jakieś.

smiechy ??????
          nic nowego - dekoder Cyfry + tez jest dzierzawiony a na dodatek placi sie za
          dzierzawe 10zl miesiecznie,czego nie ma w N
          • dziennikustaw CYFRA+ to dopiero jest miernota 24.09.06, 07:31
            Cyfra+ tez nie ma Polsatu !
            A poza tym ich obsluga ... pozal sie Boze. Mialem kiedys doczynienia z tą stacją
            - serdecznie odradzam.
            • lmblmb Re: CYFRA+ to dopiero jest miernota 25.09.06, 17:51
              dziennikustaw napisał:

> Cyfra+ tez nie ma Polsatu !

Po co Ci Polsat? Przeciez to dno.

> A poza tym ich obsluga ... pozal sie Boze. Mialem kiedys doczynienia z tą
              stacją - serdecznie odradzam.

Jeśli chodzi o obsługę, to ja również odradzam.
      • Gość: pro Re: Jeszcze jedno IP: *.opera-mini.net 23.09.06, 22:30
        lobby juz uziemilo naziemna cyfrowke w Polsce. O dvb-t zapomnij. A te tunery N to chlam, bez hdmi, jakies starocie z adb
        • Gość: Cloclo80 Re: Jeszcze jedno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 23:03
          W tych odbiornikach nie chodzi wcale o HD tylko o MPEG4 czyli silniejsza w
          porownaniu do MPEG2 kompresje ktora pozwoli na wepchniecie do strumienia
          wiekszej liczby programow. Dlatego brak HDMI nie powinien dziwic. To nie jest
          pelne HD co najwyzej telewizja o podwyzszonej rozdzielczosci.
          • aplus Re: Jeszcze jedno 24.09.06, 20:42
            Gość portalu: Cloclo80 napisał(a):

> W tych odbiornikach nie chodzi wcale o HD tylko o MPEG4 czyli silniejsza w
            > porownaniu do MPEG2 kompresje ktora pozwoli na wepchniecie do strumienia
            > wiekszej liczby programow. Dlatego brak HDMI nie powinien dziwic. To nie jest
            > pelne HD co najwyzej telewizja o podwyzszonej rozdzielczosci.

Na to wyglada ... czyli oszustwo - cos jakby takie ulepszone DVD przed
            wprowadzeniem HD DVD. Nawet jesli rzeczywiscie mozna to podlaczyc do odbiornika
            z napisem "HD Ready" to rozdzielczosci 1080p nie oferuje. Tfurcy N dopiero ucza
            sie podstaw telewizji cyfrowej :-)
        • Gość: zrob_se_dobrze wot znawca !!!!!!!!!!! IP: *.c29.msk.pl 23.09.06, 23:59
          Gość portalu: pro napisał(a):

> lobby juz uziemilo naziemna cyfrowke w Polsce. O dvb-t zapomnij. A te tunery
          > N to chlam, bez hdmi, jakies starocie z adb

p....sz "znawco" trzy po trzy !!!!!!!!

"Dekodery będą miały dwie skrzynki satelitarne na chipie STi7100 z pamięciami
          flash NOR 4MB, flash NAND 64MB, ram 192MB oraz tunerze DVB-S2.

Taka konfiguracja umożliwia odtwarzanie danych >>>>>>> HD (full High
          Definition) >>>>>>>>i jest najmocniejszym urządzeniem jakie będzie dostępne na
          polskim rynku.

Inne dane techniczne: standard DiSEqC 1.1

wyjścia:
          >>>>>>>>>>>>> HDMI >>>>>>>>>>>>>>>>>
          SPDIF
          SCART (SD lub HD skalowane w dół do SD dla użytkowników bez telewizora HD),
          Ethernet
          USB
          Będzie także system dostępu warunkowego (CA): Conax CAS7."
          • aplus Re: wot znawca !!!!!!!!!!! 24.09.06, 20:36
            No to ile w koncu ma to gniazdek HDMI ?
            Na fotkach nie widac zeby byly jakiekolwiek.
            A minimum powinno byc dwa - jedno wej. dla HD DVD ktore sporo osob juz ma lub
            zamierza albo dla starszego tzw. progessive DVD.
            Jakies to malo konkretne i te nieszczesne urzadzenia ADB ...
            Niech w koncu podadza ile: 1080p czy tylko europejskie 720p ?!!!
            Ciagle tylko rzucaja terminem HDTV a z artykulu wynika ze zaledwie jeden
            program bedzie w podwyzszonej rozdzielczosci i ciagle nie wiadomo jakiej !
            Przykro patrzec jak pseudoeksperci rozwalaja telewizje cyfrowa w Polsce.
            I dlaczego tylko DVB-S ?
            • Gość: zrob_se_dobrze Re: wot znawca !!!!!!!!!!! IP: *.c29.msk.pl 25.09.06, 00:03
              aplus napisał:

> No to ile w koncu ma to gniazdek HDMI ?
              > A minimum powinno byc dwa - jedno wej. dla HD DVD ktore sporo osob juz ma lub
              > zamierza albo dla starszego tzw. progessive DVD.
              > Jakies to malo konkretne i te nieszczesne urzadzenia ADB ...
              > Niech w koncu podadza ile: 1080p czy tylko europejskie 720p ?!!!

tu jest opis i fotki :
              www.satkurier.pl/?n_platforma/&kat=236&id=34162

• aplus Re: wot znawca !!!!!!!!!!! 25.09.06, 09:48
                Lip service ... teraz rozumiem dlaczego na stronach ITI nie podaja parametrow
                tunera :-) .... nawet nie ma informacji prasowej.
                Ten PVR to pewnie czasem bedzie dzialal a czasem nie :-)
    • fjf Nowy operator nie będzie sprzedawał dekoderów 22.09.06, 22:38
      abonentom na własność, lecz je dzierżawił." To za co jelenie chca 449 zł?
      • Gość: sas Re: Nowy operator nie będzie sprzedawał dekoderó IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.06, 02:24
        za technologie :P chlopie.
    • Gość: T-800 Re: Platforma cyfrowa Grupy ITI wystartuje 12 paź IP: *.tpnet.pl 22.09.06, 22:50
      Inwestycja spalona na starcie.
      • Gość: Peter Re: Platforma cyfrowa Grupy ITI wystartuje 12 paź IP: *.dip.t-dialin.net 22.09.06, 23:36
        Tak szybko bym nie skreslal tej platformy,to HD to jak kolor i czarno-bialy
        tv,a malo kto rezygnuje z luksusu czy szpanowania.Jedno jest pewne to
        przyszlosc i jak konkurencja nie podgoni to beda doplacac nam za
        sredniowiecze.
        • Gość: dr_X Re: Platforma cyfrowa Grupy ITI wystartuje 12 paź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 00:24
          Zgadzam się z Peterem. Poczekamy, zobaczymy. ITI na www.telewizjanowejgeneracji.pl podało sporo informacji na temat oferty programowej i wg mnie jest nieźle, a przynajmniej nie gorzej niż u konkurencji. A czy to spalona inwestycja? Będzie można pogadać dopiero po 12 października.
          • Gość: www Re: Platforma cyfrowa Grupy ITI wystartuje 12 paź IP: *.aster.pl 23.09.06, 10:42
            Podchodzę do oferty z życzliwością, chociaż nie byli w stanie mnie przekonać do
            przesiadki z kablówki. Natomiast dla osób, które nie mają dostępu do kabla i
            chcą od czegoś zacząć, propozycja wydaje się atrakcyjna - zwłaszcza cenowo.
            • Gość: sas Re: Platforma cyfrowa Grupy ITI wystartuje 12 paź IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.06, 02:30
              powiem...
              mam kablowke z 50 kanalami i place z 35 zl/m
              wole dac na "N" i miec to samo w hdtv, tylko ze nikt niewspomnial ile tv
              obslugujacz hdtv kosztuje :P
              na zwylkym tv to jest raczej bez sensu ogladac :/
        • Gość: rotfl Re: Platforma cyfrowa Grupy ITI wystartuje 12 paź IP: *.e-wro.net.pl 23.09.06, 16:28
          HD to to może mieć co najwyżej w nazwie...poczytajcie najpierw o technologii (a
          raczej kilku niekompatybilnych technologiach) szumnie nazywanej HD, to będziecie
          wiedzieli o co mi chodzi. Jak na razie będzie można tym co najwyżej
          poszpanować....bo wymiernych korzyści powinniśmy oczekiwać dopiero za kilka lat
          gdy technologia HD się ujednolici i upowszechni.
    • roland12 mam wlasna antene na balkonie i dekoder, za nic 23.09.06, 11:23
      nie place i nie bede, znam plynnie angielski i niemiecki i tak sobie wszystko
      za darmo ogladam, za tvp tez nie place i dobrze sie czuje.
      • Gość: sas Re: mam wlasna antene na balkonie i dekoder, za n IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.06, 02:42
        wiesz.. :)
        Kazdy sie czyje dobrze do czasu :P
        Powiedzmy raczej ze kradziesz (jestes normalnym zlodziejem),za ktorego inni
        musza placic abonament(wiekszy).
        Nie jestem bogaty,place abonament za tv i za kablowke ale tzw. piratow niemoge
        przebolec (inni placa wlasnie za takich jak ty).Kto kogo zmusza do ogladania?
        • Gość: sas Re: mam wlasna antene na balkonie i dekoder, za n IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.06, 02:45
          i jeszcze jedno :D
          to ze znasz angielski i niemiecki..
          ja znam jeszcze wloski.... a nic to niezmienia
          pirat tv robi to ze inni wiecej placa ot to:P
          no i ruski znam jeszcze srednio heh(...)

• artur74 Narazie filmy i sport ma C+! To po co mi N??? 23.09.06, 11:52
      N-Sport posiada prawa do LM! Bez innych praw do transmisji, nie wróżę tejże
      platformie wielu szans na rynku! Wszystkie nowości kinowe emitują na wyłączność
      HBO oraz Canal Plus, jak narazie Cinemaxx nie przykuł ani przez chwilę mojej uwagi!
      • Gość: WolnośćWyboru eMule nie wymusza wyłączności :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 17:25
        > nie wróżę tejże
        > platformie wielu szans na rynku! Wszystkie nowości kinowe
        > emitują na wyłączność HBO oraz Canal Plus

Wszystkie nowości DVD emituje, i to NIE NA WYŁĄCZNOŚĆ!!!, eMule. :-D
        • Gość: sas Re: eMule nie wymusza wyłączności :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.06, 02:49
          emule umarlo :P
          • trltrl Re: eMule nie wymusza wyłączności :-) 24.09.06, 15:22
            > emule umarlo :P

eDonkey umarło, a właściwie to strona producenta - eMule żyje i ma się dobrze -
            plotki o śmierci tej sieci P2P są stanowczo przesadzone :)
    • artur74 Programy FTA będą w N kodowane??? 23.09.06, 11:58
      Zwracam uwagę na zestawienie poszczególnych pakietów!
      W pakiecie "style moda muzyka" są dopisane programy jak dotąd niekodowane, np.
      4FunTv, Viva Polska czy Fashion TV.
      "kultura nauka świat" zawiera TVP Kultura, czyżby kanał telewizji publicznej
      miał być kodowany???
      No i oczywiście przyszły kanał sportowy TVP Sport, będący zapewne sporym
      magnesem wielu kibiców sportowych, będzie N kodowało kolejny program telewizji
      publicznej???

Wygląda mi to zwyczajnie na "sztuczne" rozszerzanie swojej oferty o programy
      FTA, co jak dotąd bardzo skutecznie stosował Polsat Cyfrowy!
      • Gość: rotfl Re: Programy FTA będą w N kodowane??? IP: *.e-wro.net.pl 23.09.06, 16:33
        Kanały tvp nie są kanałami FTA! Są za darmo ale jedynie w analogowym przekazie
        naziemnym!
      • Gość: sas Re: Programy FTA będą w N kodowane??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.06, 03:05
        Kto powiedział, że pakiet musi mieć tylko kodowane programy?
        Kablówki maja same kodowane? Satki Cyfra+ albo inne?
        Dla mnie ta oferta jest atrakcyjna.
        Rzadko oglądam TV, ale jak już oglądam to chce mieć dobrą TV.
        Za taka będę płacił z przyjemnością.
        Co do kanałów w pakiecie ….Oglądałem prezentacje i mi się podobała:P
        Ale odczułem warzenie ze jest sztuczna:/
        Ale oferta i tak bardzo ciekawa i będę się jej przyglądał bacznie
    • Gość: jedrzej_krk Czy na zwyklym TV 32" zauwaze roznice przy HDTV? IP: *.ipt.aol.com 23.09.06, 12:08
      jak w temacie, bo nie znam sie na tyle na tym. czy obraz pozostanie bez zmian, a
      jedyna mozliwosc lepsze obrazu to tv lcd z hdtv?
      • Gość: cuth Re: Czy na zwyklym TV 32" zauwaze roznice przy HD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 12:29
        Oczywiscie, za zauwazysz. Nie bedzie to kolosalna zmiana ale zauwazalna.
        Naturalnie efekt bylby o niebo lepszy na jakiejs plazmie, ale... Tak czy owak
        nie ma sensu wydawac teraz taka kupe kasy na to. Oferta programowa mizerna,
        drogie jak cholera. HDTV to moze i jest bayer i szpan ale dla Polakow. Za rok
        wszedzie za granica bedzie to standard, a za dwa-trzy u nas. To tak jakby ktos
        sie podniecal tym, ze jego odtwarzacz cd ma funkcje HDCD.
        • Gość: jedrzej_krk Re: Czy na zwyklym TV 32" zauwaze roznice przy HD IP: *.ipt.aol.com 23.09.06, 13:58
          Dzieki za info. W takim razie chyba sie wstrzymam. Siedze obecnie w Niemczech i
          korzystam wlasnie z tv-lcd z HD i bardzo jest ladny obraz, tutaj juz maja HD.
          Oczywiscie nie wszystkie programy, ale np. na discovery HD obraz jest
          rewelacyjny :).
          • Gość: sas Re: Czy na zwyklym TV 32" zauwaze roznice przy HD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.06, 03:14
            Siedzisz w Niemczech? Zarobisz tam na odbiornik hdtv.
            Ja niestety będę ciułał kase :/...Co do obrazu to się zgadzam - jest zaj…sty
    • Gość: daro mogliscie wspomniec, ze ADB to polska firma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 13:19
      Wlascicielem ADB sa Polacy i rowniez w Polsce sa 2 oddzialy badawczo-rozwojowe
      w Zielonej Gorze i Katowicach - www.adb.pl.
      • Gość: Cloclo80 Re: mogliscie wspomniec, ze ADB to polska firma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 22:27
        Po owocach (odbiornikach) ich poznamy.
        Jak na razie najlepsze tunery w Polsce robi Datcom z Zywca, chociaż nie jest to
        bezpośrednia konkurencja dla ADB.
    • Gość: Ernest Re: Platforma cyfrowa Grupy ITI wystartuje 12 paź IP: *.ztpnet.pl 23.09.06, 13:35
      Komentarze są zadziwiająco krótkowzroczne.
      To dopiero początek.

Firma dostarczająca sprzęt i oprogramowanie, ADB,
      jest ze światowej czołówki. Ma najlepsze oprogramowanie
      do MHP. Jest też w czołówce w zastosowaniach tv naziemnej.
      I sądzę, że dzięki temu partnerstwu konkurencja nie nadąży.
      Bo to np. Philips kupuje licencje na MHP od ADB (firma-córka Osmosys),
      a nie odwrotnie.

Partnerstwo z Sony prawdopodobnie oznacza, że istotnym
      elementem oferty ITI będą gry. Sony ma Playstation.
      Może chodzi o podzielenie się rozwiązaniami z ADB,
      które dostarcza dekodery i oprogramowanie. ADB też
      dostarcza gry i inne aplikacje operatorom w innych krajach.

Jeśli ktoś patrzy na ofertę wyłącznie przez pryzmat
      kanałów tv, to nie widzi całości. A całość jest taka,
      że teraz dekoder w połączeniu z HDTV stanie się prawdopodobnie
      centrum domowej. Dekoder i HDTV to wygodniejsza platforma
      do gier niż komputer. Jeśli nie dla wszystkich, to na pewno
      dla bardzo, bardzo wielu osób. W Polsce ten rynek jest jeszcze
      mały, ale powinien znacząco wzrosnąć.

Pamiętajcie zatem, że dekoder to w istocie komputer,
      choć nieco uproszczony. Kto wygra w tej konkurencji, rostrzygnie się
      w ciągu paru lat, nie od razu. Założę się o każde pieniądze, że plan
      zdobywania rynku ITI ma rozpisany na parę lat do przodu.
      Ktoś, kto sądzi, że ITI siądzie z założonymi rękami po ogłoszeniu
      platformy, jest w bardzo dużym błędzie. Z założonymi rękami
      to siedzą C+ i Polsat. Teraz ITI pogoni im kota, na czym
      klienci tylko zyskają.
      • Gość: Ernest Re: Platforma cyfrowa Grupy ITI wystartuje 12 paź IP: *.ztpnet.pl 23.09.06, 13:36
        Zgubiłem wyraz:

"centrum domowej _rozrywki_".
      • Gość: Stach Re: Platforma cyfrowa Grupy ITI wystartuje 12 paź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 17:44
        Eee... ten post to kryptoreklama.
        Po pierwsze styl specyficzny.
        Po drugie adres z Zielonej Góry.
        Niemniej, wszystkiego najlepszego.
        Niech się uda. Więcej konkurencji będzie.
        • Gość: Ernest Re: Platforma cyfrowa Grupy ITI wystartuje 12 paź IP: *.ztpnet.pl 23.09.06, 18:03
          Gdyby to miała być reklama, to bym puścił posta
          z nickiem, ale bez adresu. Nie mam związków z ADB.
          A że jestem poinformowany? Trochę znam branżę,
          a trochę mogę się mylić. Niech mnie ktoś poprawi,
          jeśli się pomyliłem. A dziennikarze mogliby być trochę
          bardziej dociekliwi. Jeśli ITI ma jakieś partnerstwo
          z Sony, to warto dociec, o co chodzi. Wcale nie jestem
          100% pewien, że chodzi o gry - to moje przypuszczenie.
          • Gość: sas Re: Platforma cyfrowa Grupy ITI wystartuje 12 paź IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.06, 03:28
            Wcale nie jestem
            > 100% pewien, że chodzi o gry - to moje przypuszczenie.

Wiesz może masz racje, może nie. Jedno powiem… partnerstwo z SONY może oznaczać
            np. technologie lub nawet informacje o klienie :D
      • Gość: Cloclo80 Re: Platforma cyfrowa Grupy ITI wystartuje 12 paź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 22:59
        1. To ze sprzet jest z ADB nie swiadczy kompletnie o niczym. Ta firma miala juz
        w swej historii potkniecia.
        2. MHP wymaga poteznej infrastruktury. Trzeba to nadawac, trzeba pisac aplikacje
        i wymyslic model biznesu pozwalajacy na zarabianie za jego pomoca. A to kosztuje
        i to bardzo duzo. Nie sadze zatem zeby TVN zrobil realny (poza marketingowym)
        uzytek z MHP przynajmniej na poczatku.
        3. Dekoder nie stanie sie centrum rozrywki przede wszystkim z przyczyn
        technicznych. Na dzien dzisiejszy najszybsze procesory z tunerow nie dorastaja
        do piet standardowemu PC. Nie maja tyle pamieci, nie maja tylu peryferiów, maja
        znacznie mniejsza moc obliczeniowa dostepna dla uzytkownika, nie posiadaja
        przydatnej w grach akceleracji 3D. Pomijam juz oczywisty fakt ze bedzie problem
        z oprogramowaniem do czegos takiego. W odroznieniu od Windows caly potrzeby soft
        nalezaloby napisac od zera. Dlatego to starcie wygra raczej Media PC niz
        dekoder. Intel nie spi, caly czas dokonuje akwizycji firm dysponujacych IP
        przydatnym do stworzenia wlasnej platformy sprzetowej dla mediow cyfrowych.
        4. Dekodery nie sa tym co ciagnie uzytkownikow, tylko oferta programowa a przede
        wszystkim jej cena. Na dzien dzisiejszy sytuacja Cyfry i Polsatu nie wyglada
        wcale żle. Poza tym trzeba sie ciagle liczyc z mozliwoscia utworzenia wlasnej
        platformy przez TVP.
        • Gość: sas Re: Platforma cyfrowa Grupy ITI wystartuje 12 paź IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.06, 03:38
          Chłopie ja jestem pijany, ale to, co piszesz mnie jeszcze bardziej rozwala niż
          alkohol.
          Te punkty, te wyliczenia ….haha
          Masz studia skończone z technologii cyfrowej czy co?
          No nie rozwaliłeś mnie – no comments
      • Gość: rafal Re: Platforma cyfrowa Grupy ITI wystartuje 12 paź IP: *.crowley.pl 24.09.06, 00:27
        Jak mi pójdzie Doom 3 lub Q4 na tym sprzęcie od TVN to nie ma sprawy. Tylko pamiętaj o tym że jak chcesz mi odpowiedzieć to trzeba sobie poszukać na google.pl specyfikacji Playstation 3 i tego dekodera Tvn-u. A jak już znajdziesz to dotrze do ciebie ża na tym dekoderze to sobie możesz pograć w pasjansa.
        • Gość: sas Re: Platforma cyfrowa Grupy ITI wystartuje 12 paź IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.06, 03:44
          To ma być TV z dodatkami a nie platforma do gier.
          Czy PS3 odbiera kalany TV? :D

• Gość: sas Re: Platforma cyfrowa Grupy ITI wystartuje 12 paź IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.06, 03:46
          To ma być TV z dodatkami a nie platforma do gier.
          Czy PS3 odbiera kalany TV? :D
    • hernandez Szkoda ze nie ma mozliwosci WYBORU kanalow 23.09.06, 14:05
      jakie sie chce - tj. kazdy bylby zobowiazany wybrac minmum 20 kanalow kazdy po
      1zl, i wtedy taka platforma mialaby wziecie.

Kto chce wiecej wiecej by placil,
    • Gość: Exxer Platforma cyfrowa Grupy ITI wystartuje 12 paźdz.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.06, 14:38
      I po co te platformy skoro Internet i tak was wykończy.
      Zobaczcie sobie np oficerowie.itvp.pl
      Z takimi dodatkami jak przesluchanie.pl to predko nie ruszycie.

Zeby internet jeszcze byl tanszy...
      • Gość: Cloclo80 Re: Platforma cyfrowa Grupy ITI wystartuje 12 paź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 23:05
        Tani szybki Internet uzyty do dystrybucji mediow ma zdecydowanie wieksze
        mozliwosci od nawet najlepszej oferty operatorow DVB. Przynajmniej z punktu
        widzenia operatora.
        • Gość: sas Re: Platforma cyfrowa Grupy ITI wystartuje 12 paź IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.06, 04:03
          Jak na razie Internet służy do komunikacji i wymiany informacji no i można
          kilka bajer zrobić jeszcze;P

Co do możliwości netu… to ogranicza szybkość łącza(nie każdy na więcej niż 1
          Mb/s)
          A do hdtv potrzeba dóżo wiecej:)
    • Gość: kk Platforma cyfrowa Grupy ITI wystartuje 12 paźdz.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.06, 16:01
      a po co nam 3 platworma, w naszym kraju, chyba żeby PO dalej robiła z nas
      durniów
    • Gość: marianek 7 pakietow? po co IP: *.devs.futuro.pl 23.09.06, 16:29
      rewolucja by byla jakbym mogl sobie sam wybrac jakie programy chce miec
      wybralbym np Discovery za 1,5 zł i to by mi wystarczylo, a tak wciskaja jakies smieci

nie ogladam TV od 4 lat - szkoda czasu
      • Gość: sas Re: 7 pakietow? po co IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.06, 04:07
        Już w to wierze(piracisz?)
    • Gość: Jacenty Recepta na biznes ? IP: 217.116.110.* 23.09.06, 16:54
      Mam do wydania/mies. na tv & kino jakieś 200 zł. Jeśli jakaś fima zaproponuje mi & żonie usługę, iż będę mógł w DOWOLNYM CZASIE zobaczyć swój program (szklo), a połowica film o myłości & Magdę M, to biorę.
      • Gość: marianek moge Ci nagrywac IP: *.devs.futuro.pl 23.09.06, 17:30
        moge Ci za 150 zl nagrywac i se bedziesz mogl pozniej zobaczyc o ktorej chcesz

przemysl to sobie
    • ontos2 Nic nowego nie napisałes. 23.09.06, 17:23
      Same ogólniki . Strata czasu.
      • Gość: SmurfMadrala Re: Nic nowego nie napisałes. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 17:39
        Najważniejsze aby byla konkurencja,a poza tym wolę Polakom placić nie Francuzom.
    • Gość: student Platforma cyfrowa Grupy ITI wystartuje 12 paźdz.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 18:08
      Najwyższyt czas,żeby ktoś zabrał się za Cyfrę-praktycznie żadnych promocji,nie
      szanowanie stałego i wieloletniego klienta,klopoty z rozwiązaniem umowy i ceny
      wysokie.To jest operator BEZ REWELACJI zdzierający kasę.Od wielu lat jestem
      abonentem,płacę abonament,dzierżawę dekodra i pakiet mam za 57 zł czyli 0
      oglądania fajnego.
      • Gość: Asia Re: Platforma cyfrowa Grupy ITI wystartuje 12 paź IP: 80.72.34.* 23.09.06, 18:35
        Dlaczego piszesz ,że jest problem z rozwiązaniem umowy z Cyfrą. Ja zrobiłam to
        bez żadnych problemów przez internet z 3-mies. okresem wypowiedzenia. Zgadzam
        się oferta Cyfry+ jest już za droga!!!!
        • Gość: gość Re: Platforma cyfrowa Grupy ITI wystartuje 12 paź IP: 80.72.34.* 23.09.06, 18:37
          Ja również zerezygnowałem z Cyfry+!! Powód-ciągłe podwyżki abonamentu bez
          uzasadnienia.
    • net_friend Re: Platforma cyfrowa Grupy ITI wystartuje 12 paź 23.09.06, 18:40
      Telewizyjny spam teraz w lepszej rozdzielczosci. Wspaniale.
      • kinjiru Re: Platforma cyfrowa Grupy ITI wystartuje 12 paź 24.09.06, 19:54
        zaoferują pewnie niski abonament w zamian za podwojenie ilości reklam hehe
    • Gość: Maciej Znowu dzierżawione dekodery :// Oni są chorzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 21:58
      Dlaczego nie mogą zaoferować dekoderów na własność, za droższą cenę? Pewnie tak
      jak w przypadku Cyfry - do podanych w artykule cen będzie trzeba jeszcze
      dopłacić opłatę za dzierżawę. Kpina.
      • Gość: Cloclo80 Re: Znowu dzierżawione dekodery :// Oni są chorzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 23:15
        Dwa powody:
        -dekodery te sa znacznie drozsze niz wymienione w ofercie ceny. Gdyby byly
        dostepne na wolnym rynku ich cena bylaby zaporowa.
        -ADB nigdy nie sprzedawalo swoich obiornikow detalicznie a jedynie dla klientow
        kontraktowych (operatorow TV). Firma nie chce sie uzerac z detalistami, nie chce
        miec problemow z serwisem, upgrade oprogramowania. Tym wszystkim bedzie musial
        sie zajac sam TVN.
    • Gość: filozOff Wszędzia ta Platforma! IP: *.fdk.airbites.pl 23.09.06, 22:06
      :-)
    • Gość: mich podpis do Cibie pasuje jak ulał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 23:22
      MARUDO
      • Gość: Peter Re: podpis do Cibie pasuje jak ulał IP: *.dip.t-dialin.net 24.09.06, 01:25
        Poczatki sa zawsze trudne,MARUDO,za rok wszystko HD,ty tez!
    • Gość: A. Platforma cyfrowa Grupy ITI wystartuje 12 paźdz.. IP: *.chello.pl 24.09.06, 15:07
      Ogladalem prezentacje ten super nowej TV w TVN24 w piatek lub sobote wieczorem
      (nie pamietam). Sama prezentacja byla rozpaczliwa. Ludzie wychodzacy prezentowac
      poszczegolne czescie mieli niewielkie pojecie o prezentacji.
      Maciej Sojka, prezes ITI Neovision....byc moze ten gosc jest swietnym prezesem
      ale nie powinno sie go dopuszczac do prezentacji czegokolwiek. Ten jego
      "amerykanskie" wstawki miedzy zdaniami "ee", "eh" byly zenujace. Poza tym od
      kogos na takim stanowisku nalezy wymagac aby koszule i garnitur mial dobrane
      kolorystycznie. Garnitur wygladal kiepsko a koszula na najtansza z Makro.
      Pomijam fakt, ze przy takiej imprezie zalozenie koszuli bez krawata jest dla
      mnie niedopuszczalne.

Sama oferta.....nedza, nedza i jeszcze raz nedza. Jezeli to bedzie sie
      sprzedawalo to bedzie cud.

A.
      • gryfny Re: Platforma cyfrowa Grupy ITI wystartuje 12 paź 24.09.06, 18:32
        no panie Armandi cuda techniki(HDTV)pokonaja napewno tych ktorzy to przespia
        (TVP)nawet w najlepszych dobranych garniturach.
    • Gość: gruby Platforma cyfrowa Grupy ITI wystartuje 12 paźdz.. IP: 80.51.47.* 24.09.06, 18:58
      ja także liczyłem na coś więcej.Owszem lubie nowinki ale nie za taka cenę,itu
      jest za mało programów w porównaniu do Polsatu. nochyba że jakość będzie
      rewelacyjna.
      Trzy kanaly HDTV są tylko dla posiadaczy lSD i plazm nie wiadomo czy będzie wyjście
      komponent do dla posiadaczy tel.HD ready kineskopowych np samsung.
      • maverick_11 Re: Platforma cyfrowa Grupy ITI wystartuje 12 paź 24.09.06, 20:28
        A ja nie rozumiem, skąd taka krytyka "n"?

Ja powiem tak. Mam astera, za którego płacę 57PLN/miesiąc. W ciągu ostatniego
        pół roku aster wyłączył NBC, TVN Style i TVN Turbo. Zamiast tego jest Sport
        klub a ma być jeszcze Kuchnia TV ;)

W ITI mogę dokupić do podstawowego pakietu np. trzy pakiety - Style, kultura i
        Sport. Koszt takiego pakietu to 42PLN. W porównaniu z Asterem tracę Polsat i
        Polsat Sport. Poza tym tracę zapewne pewną ilość kanałów, które mam w okolicach
        50 kanału w TV, i których nigdy nie oglądam. Aha, i nie jestem pewny co z BBC -
        Prime i World. W zamian zyskuję TVN Turbo i Style, nsport, Eurosport 2 i TVP
        Sport. I 15PLN co miesiąc. Nawet jeśli weżmiemy pod uwagę 150 PLN za dekoder +
        antenę, to po 10 miesiącach koszty się zwracają.

Rozumiem też, że te ceny są "promocyjne" i mogą wzrosnąć. Ale o ile i w jakim
        okresie? Tego nie wiemy. Jeżeli podpisuję umowę na rok, z takimi cenami, to już
        się opłaca, prawda?

W tej sytuacji mam wrażenie, że oferta ITI jest nieporównywalnie lepsza niż
        kablówka przez Aster. Rozumiem, że przynajmniej niektórzy z Was uważają
        inaczej. Dlaczego?
        • aplus Re: Platforma cyfrowa Grupy ITI wystartuje 12 paź 24.09.06, 20:53
          maverick_11 napisał:

> W tej sytuacji mam wrażenie, że oferta ITI jest nieporównywalnie lepsza niż
          > kablówka przez Aster. Rozumiem, że przynajmniej niektórzy z Was uważają
          > inaczej. Dlaczego?

Nie wiem jak z wyborem kanalow ale na pewno nie jest to telwizja wysokiej
          rozdzielczosci. Nie mozna miec tez kanalow tylko po angielsku albo tylko po
          polsku i angielsku, itd. tzn. w wybranej wersji jezykowej.
          Moim zdaniem lepiej zalozyc videostrade i subskrybowac kanaly tylko te ktore
          cie interesuja. Wyjdzie taniej i bedziesz faktycznie placil za to co chcesz
          ogladac. No i nie trzeba zakladac wiesniacko wygladajacej anteny satelitarnej
          bo jak sie okazuje to jest wylacznie po DVB-S2 (a nie tak jak w innych krajach
          po DBV-T)
          • maverick_11 Re: Platforma cyfrowa Grupy ITI wystartuje 12 paź 24.09.06, 21:12
            OK. To możemy dyskutować, czy N to najlepsze możliwe rozwiązanie. Nie mam
            pojęcia, mówiąc uczciwie. Ale ja nadal podtrzymuję swoje zdanie, że przy takich
            cenach platform cyfrowych kablówka nie ma sensu.

Z TP SA mam średnie doświadczenia, z Neostradą, z której po pewnym czasie
            zrezygnowałem. Nie jestem pewny, czy chcę to powtarzać. Poza tym, zrozumiałem
            że w Videostradzie wybierasz jeden z 4 pakietów dostępnych w Cyfrze, i za to
            płacisz 20 PLN za Videostradę + chyba 29 PLN w promocji (58 normalnie) za
            pakiet komfortowy (bo ta oferta to pierwsza jakościowo zbliżona do ITI -
            prawda?). Więc na razie mnie to nie przekonuje ;) Ale nie jestem znawcą, to
            wiedza wzięta z Googla ;)

PS. Trudno mi się odnieść do anten, bo nie wiem co to jest DVB S2 czy DVB T.
            • aplus Re: Platforma cyfrowa Grupy ITI wystartuje 12 paź 24.09.06, 21:35
              Tez nie lubie TP SA ale videostrada wyglada sensowniej. Tak placisz chyba tak
              jak opisales chociaz wydaje mi sie ze widzialem w ich ofercie mniejsza kwote
              ale przeciez masz do wyboru mase stacji internetowych - dlatego napisalem ze
              placisz za to co rzeczywiscie chcesz ogladac.
              Oczywiscie zgadzam sie co do kablowki.

DVB-T to po prostu telewizja cyfrowa naziemna - wystawiasz za okno kawalek
              druta jako antene. Dziala chyba juz z 10 lat w "starej" UE, USA, Australii, w
              krajach Azji maja zdaje sie inny standard. U nas kilku cwaniakow przeforsowalo
              drozsza DVB-S2 zeby drzec wiecej kasy z ludzi ale co gorsza maja za mala wiedze
              ze poprawnie wdrozyc HDTV.
              • Gość: Peter Re: Platforma cyfrowa Grupy ITI wystartuje 12 paź IP: *.dip.t-dialin.net 24.09.06, 22:02
                przesada w starej UE najwyzej 3 lata
              • Gość: aaaaaaa Re: Platforma cyfrowa Grupy ITI wystartuje 12 paź IP: *.c29.msk.pl 25.09.06, 00:31
                aplus napisał:

> DVB-T to po prostu telewizja cyfrowa naziemna - wystawiasz za okno kawalek
                > druta jako antene....

juz wole miec talerz i sciagac bezposrednio ,niz drut za oknem i sygnal przez
                posrednie przekazniki - wiem,wiem ze to i to cyfrowo leci ,ale ...... :-))

> U nas kilku cwaniakow przeforsowalo
                > drozsza DVB-S2 zeby drzec wiecej kasy z ludzi

jestes pewien ze DVB-T bedzie tansze ??
                • aplus Re: Platforma cyfrowa Grupy ITI wystartuje 12 paź 25.09.06, 09:06
                  Hong Kong tuner DVB-T do PC-ta jest ponizej 100PLN
                  Najtanszy Humax do DBV-T za ~300, placisz raz i to wszystko.

• mati29 Re: Platforma cyfrowa Grupy ITI wystartuje 12 paź 25.09.06, 12:05
                    placisz i co masz?
                    tvp 1 , 2 i polsat ?
                    gratuluje
                  • Gość: aaaaaaa Re: Platforma cyfrowa Grupy ITI wystartuje 12 paź IP: *.c29.msk.pl 25.09.06, 13:03
                    aplus napisał:

> Hong Kong tuner DVB-T do PC-ta jest ponizej 100PLN
                    > Najtanszy Humax do DBV-T za ~300, placisz raz i to wszystko.

no a nBoks za 99zl :-)
                    poza tym ,myslisz ze ogladanie bedzie za friko ??
    • Gość: hetman Platforma cyfrowa Grupy ITI wystartuje 12 paźdz.. IP: *.wroclaw.mm.pl 24.09.06, 20:13
      Brak na "N" obcojęzycznych ( po kilka kanałów 8-15 , niemiecko i angielsko
      języcznych ( takie tez mnie interesują.
    • Gość: Lelekl Krótko : kupię ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 05:29
      Znowu TVN w przodzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka