Gość: Tomek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 22:16 nie ma to jak konkurencja i nowi gracze. Rynek sie rozrusza Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ambroży Solorz!!! Kiedy TVP Sport na Cyfrowym Polsacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 09:08 jw. Odpowiedz Link Zgłoś
st1111 Re: N wprowadza nowe kanały 18.11.06, 09:08 Nareszcie będę miał możliwośc obejrzenia większej ilości filmów o dwóch policjantach-dobrym i złym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ożeszty! Autor, nie pisz bzdur ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 09:13 W Rumunii są cztery, a szykuje sie piąta plaforma cyfrowa, chyba, ze to nie Europa ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lesio Re: Autor, nie pisz bzdur ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.06, 10:52 Owszem to Europa - ale też wyjątek. Na wszystkich dużych i ustabilizowanych rynkach typu Anglia, Francja, Włochy, Niemcy działają max. 2 platformy. Tendencja w tej chwili jest taka, że raczej plaformy się łączą niż powstają nowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lelekl Re: Autor, nie pisz bzdur ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 03:10 Na rynkach początkującyh zawsze tak jest. DOpiero póżniej występuje koncentracja, fuzje i bankructwa. Złe wnioski wyciągasz z przejściowego faktu w Rumunii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZiomisławPaliblant Re: N wprowadza nowe kanały IP: *.e-wro.net.pl 18.11.06, 11:15 Jak to dobrze, że nie oglądam telewizji. O ile mniej problemów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyfra_widz Re: N wprowadza nowe kanały IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.06, 11:55 Ja korzystam z Cyfry już od czasu, jak jeszcze istniała Wizja TV, która nie wytrzymała konkurencji i połączyła się ostatecznie z Cyfrą. Mam nadzieję, że takie połączenie również nastąpi Cyfry z Platformą N. Na N są niektóre ciekawe propozycje, ale jak zwykle u dużych operatorów mediów (m.in. sieci komórkowe), następuje manipulacja abonamentami. Niby jest tanio, ale jak chcesz oglądać kilka ulubionych pozycji to musisz kupić wszystkie opcje - a to już jest drogo. Nie lubię takiego podejścia - NIE KUPUJĘ N-ki! Chyba, że coś zmienią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: N wprowadza nowe kanały IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.06, 11:58 Tylko czemu strona internetowa jest cala we "Flash"? Przecież to wyklucza dostępność do niej dla części odbiorców - nawet tych kożystających z oprogramowania "Microsoft". Gdzie "Linuks", gdzie programy "ScreenReader"? Kpina na kółkach. Odpowiedz Link Zgłoś
pluci Re: N wprowadza nowe kanały 18.11.06, 12:28 W Linuxie też można zainstalować flasha. Nie ma w tym problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
color.one Zanim kupicie N-ke !!! 18.11.06, 13:16 Polecam lekture specjalizowanych forow np. htv.com.pl, hdtvpolska.com - dzialy dotyczace platformy N. Ogolnie mowiac totalny gniot, lepiej poczekac az uporaja sie ze wszystkimi usterkami technicznymi, niedorobionym oprogramowaniem N-boxa, problemami z HDMI, sama transmisja sygnalu jak rowniez pozal sie... jakoscia i zawartoscia kanalow HD, bo jak narazie ich haslem reklamowym powinno byc "Wlacz cierpliwosc" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja N wprowadza nowe kanały IP: 62.29.133.* 18.11.06, 14:21 "Polska jest jedynym rynkiem w Europie, na którym o widza rywalizują aż trzy platformy cyfrowe - w większości krajów działa tylko jedna." - w rumunii zdaje sie ze wystartuje 5-ta platforma, wiec skonczcie pisac o polsce jako o europejskim fenomenie. na dzien dzisiejszy sa trzy, a kto wie, moze w 2007 wystartuje czwarta z programami tvp. Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 N wprowadza nowe kanały 18.11.06, 14:46 Chcialem kupic sobie nowy,nowoczesny telewizor.Widze jednak,ze trzeba poczekac az konkurenci sie ustabilizuja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mistrz Re: N wprowadza nowe kanały IP: *.man.bydgoszcz.pl 18.11.06, 15:29 Ja kupie sobie telewizor, jak bedzie tak, ze sie placi za to co sie oglada. Chce obojrzec jakis film - dekoder sciaga go na dysk i ogladam kiedy chce i za to place! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz pan Makarenko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.06, 15:47 Zero kompetencji, zero. Jak juz ktos zauważył: jak można pisać bzdury ze Polska to jedyny kraj gdzie działają 3 platformy. W Rumuni jest 5 platform!!! Dolce, Digi TV, Max TV, Focus Sat i Boom TV. Może jakiś redaktor ważniejszy przeczyta to i pogoni p.Makarenke do Dziennika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. hrabia drakula IP: *.cytanet.com.cy 18.11.06, 16:38 juz 3-ci post o tej Rumunii. che che skad tylu znawcow rumunskiego rynku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz Re: hrabia drakula IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.06, 17:06 Nie trzeba znac rumuńskiego rynku, wystarczy trochę znać sie na telewizji cyfrowej. W przeciwieństwie do redaktorów nie mającym o tym zielonego pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek N wprowadza nowe kanały IP: *.chello.pl 18.11.06, 17:06 Skoro bardziej zaawansowany dekoder i usługi kierowane są do zamożniejszej części klientów, to dlaczego promocja z Sony Bravia obejmuje tylko tańszy dekoder. Czyżby telewizor w cenie od 4300 PLN w górę był ofertą dla segmentu low cost? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiepski Tak jest, Bravię kupują dziady żebraki... IP: *.chello.pl 18.11.06, 17:17 Prawdziwi bogacze kupują telewizory w Rosji ,robione na zamówienie.Ekran pozłacany z 18 karatowergo złota.Pilot z przyciskami diamentowymi.Cena od 15000 USD w góre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Widz N wprowadza nowe kanały IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 18.11.06, 18:52 I co z tej konkurencji skoro platformy mają monopol na swoje najciekawsze kanały. Ja mam cyfrę+ (to jest fenomen - pomimo rosnącej konkurencji stale drożeje) a chętnie bym też oglądał N-sport czy polsat sport co niestety nie jest mozliwe na jednej platformie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zrob_se_dobrze co ci zdrozalo ????? IP: *.c29.msk.pl 19.11.06, 00:22 Gość portalu: Widz napisał(a): > Ja mam cyfrę+ (to jest fenomen - pomimo rosnącej konkurencji stale > drożeje) widac bardzo Cie nie lubia :-) ja przeszedlem do Cyfry+ z Wizji i abonament mam do dzisiaj ten sam - 0 podwyzki w tym czasie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keks N wprowadza nowe kanały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 20:58 ci co liczą na nową jakość na naszym rynku cyfrowym mogą się niestety zawieść - oferta programowa jest taka sobie , brak tzw "lokomotyw" ciągnących ofertę czyli film+sport . Na ostatniej konferencji prasowej "N" ujawniła w końcu nazwę kanału filmowego nadawanego w HD i jest to ... MGM . MGM jest kanałem z tzw klasyką lat 70 i 80 ;czyli filmami wyprodukowanymi przez tą stację w tych latach i tak naprawdę nic ciekawego sie nie znajdzie , zresztą niech ten kto nie wierzy weźmie sobie np " To i Owo" i zobaczy ramówkę MGM . Kanał N-Sport : na dzień dzisiejszy w HD pokazywana jest LM ale już np studio w trakcie przerwy nie...czy ITI nie ma kamer HD ? ;). Zresztą ilość transmisji w HD na nsporcie to jakieś 5% ramówki która jest mierna , oj mierna . Niby ma być NHL i koszykówka uniwersytecka , NFL i baseball , ale wybaczcie , zasad tej "arcyciekawej" dyscypliny nie zna prawie nikt w Polsce . 2 program w HD i zarazem ostatni to Discovery - jakość OK , wyśmienita ale ile można oglądać np ... kaczki w HD :D Podsumowując ofertę : Filmy : porażka na MGM bo same starocie,a Wojna I Pokój z klasykami filmu radzieckiego to niestety nie dla mnie Jak ktoś szuka nowości no zostaje mu C+ i HBO , gdzie należy pamiętać , że C+ w grudniu uruchamia przesył w HD filmów jak i sportu . Sport:też kiepsko , to co najciekawsze u konkurencji niestety aaaa i na koniec nie rozumiem jak ITI mógł dać programy bezpłatne do pakietów płatnych Generalnie największą i jedyną zaletą ITI jest to , że wprowadziła na rynek HD i VOD bo ani C+ ani PC z tym się nie śpieszyło nie czując na karku oddechu konkurencji . W tej chwili PC ma w najbliższej przyszłości uruchomić VOD a C+ HD . Aha VOD w N kosztuje 30 zł na miesiąc jako abonament Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starling N wprowadza nowe kanały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 03:27 Ja wybieram N. Pan Solorz jak ujawniono w mediach zgodził sie kiedyś na współpracę ze służbami SB. Traci u mnie wiarygodność jako człowiek (za "miętki" był lub za cwany), a co za tym idzie kierowana przez niego firma to lipa! Cyfra+ to straszni zdziercy (była Wizja TV). Więc u mnie tylko N ma szansę!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bas12 Re: N wprowadza nowe kanały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 11:09 no teraz to żeś wywalił(a) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zrob_se_dobrze Re: N wprowadza nowe kanały IP: *.c29.msk.pl 19.11.06, 19:04 Gość portalu: starling napisał(a): > Ja wybieram N. Pan Solorz jak ujawniono w mediach zgodził sie kiedyś na > współpracę ze służbami SB. Traci u mnie wiarygodność jako człowiek misiu nie boj zaby ,Solorza naprawde nie pokazuja w Polsacie > Cyfra+ to straszni zdziercy (była Wizja TV) nie,Cyfra to nie "byla Wizja TV" - Cyfra przejela Wizje TV jak wg. takjej wiedzy wybierasz platforme to ..... taka bedziesz mial na jaka zaslugujesz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bas12 N wprowadza nowe kanały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 11:21 mam cyfrowy polsat który obecnie (po dodaniu nowych kanałów)ma najlepszą ofertę programową.jeżeli nie podnisą cen napewno będzie im przybywać abonentów. Odpowiedz Link Zgłoś
mlody-inwestor Artykul sponsorowany ? 19.11.06, 13:58 Nie zebym cos do tego mial, wszakze Gazeta to prywatna gazeta, ale milo by bylo oznaczyc tego typu artykul. ps. gdzie mozna zamowic owe Ntv ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zrob_se_dobrze Re: Artykul sponsorowany ? IP: *.c29.msk.pl 19.11.06, 19:09 mlody-inwestor napisał: > ps. gdzie mozna zamowic owe Ntv ? ;) wszedzie - no ale jak potrzeba Ci nianki to masz : Annopol , Media Expert-Domex Rynek 11 Odpowiedz Link Zgłoś