Dodaj do ulubionych

N wprowadza nowe kanały

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 22:16
nie ma to jak konkurencja i nowi gracze. Rynek sie rozrusza
Obserwuj wątek
    • Gość: ambroży Solorz!!! Kiedy TVP Sport na Cyfrowym Polsacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 09:08
      jw.
    • st1111 Re: N wprowadza nowe kanały 18.11.06, 09:08
      Nareszcie będę miał możliwośc obejrzenia większej
      ilości filmów o dwóch policjantach-dobrym i złym.
    • Gość: ożeszty! Autor, nie pisz bzdur ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 09:13
      W Rumunii są cztery, a szykuje sie piąta plaforma cyfrowa, chyba, ze to nie Europa ???
      • Gość: lesio Re: Autor, nie pisz bzdur ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.06, 10:52
        Owszem to Europa - ale też wyjątek.
        Na wszystkich dużych i ustabilizowanych rynkach typu Anglia, Francja, Włochy,
        Niemcy działają max. 2 platformy.
        Tendencja w tej chwili jest taka, że raczej plaformy się łączą niż powstają nowe.
      • Gość: Lelekl Re: Autor, nie pisz bzdur ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 03:10
        Na rynkach początkującyh zawsze tak jest. DOpiero póżniej występuje
        koncentracja, fuzje i bankructwa. Złe wnioski wyciągasz z przejściowego faktu w
        Rumunii.
    • Gość: ZiomisławPaliblant Re: N wprowadza nowe kanały IP: *.e-wro.net.pl 18.11.06, 11:15
      Jak to dobrze, że nie oglądam telewizji. O ile mniej problemów :)
    • Gość: cyfra_widz Re: N wprowadza nowe kanały IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.06, 11:55
      Ja korzystam z Cyfry już od czasu, jak jeszcze istniała Wizja TV, która nie
      wytrzymała konkurencji i połączyła się ostatecznie z Cyfrą. Mam nadzieję, że
      takie połączenie również nastąpi Cyfry z Platformą N. Na N są niektóre ciekawe
      propozycje, ale jak zwykle u dużych operatorów mediów (m.in. sieci komórkowe),
      następuje manipulacja abonamentami. Niby jest tanio, ale jak chcesz oglądać
      kilka ulubionych pozycji to musisz kupić wszystkie opcje - a to już jest drogo.
      Nie lubię takiego podejścia - NIE KUPUJĘ N-ki! Chyba, że coś zmienią.
    • Gość: Krzysztof Re: N wprowadza nowe kanały IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.06, 11:58
      Tylko czemu strona internetowa jest cala we "Flash"? Przecież to wyklucza
      dostępność do niej dla części odbiorców - nawet tych kożystających z
      oprogramowania "Microsoft". Gdzie "Linuks", gdzie programy "ScreenReader"?
      Kpina na kółkach.
      • pluci Re: N wprowadza nowe kanały 18.11.06, 12:28
        W Linuxie też można zainstalować flasha. Nie ma w tym problemu.
    • t-800 N? /bt. 18.11.06, 12:26

• color.one Zanim kupicie N-ke !!! 18.11.06, 13:16
      Polecam lekture specjalizowanych forow np. htv.com.pl, hdtvpolska.com - dzialy
      dotyczace platformy N. Ogolnie mowiac totalny gniot, lepiej poczekac az uporaja
      sie ze wszystkimi usterkami technicznymi, niedorobionym oprogramowaniem N-boxa,
      problemami z HDMI, sama transmisja sygnalu jak rowniez pozal sie... jakoscia i
      zawartoscia kanalow HD, bo jak narazie ich haslem reklamowym powinno byc "Wlacz
      cierpliwosc"
    • Gość: ja N wprowadza nowe kanały IP: 62.29.133.* 18.11.06, 14:21
      "Polska jest jedynym rynkiem w Europie, na którym o widza rywalizują aż trzy
      platformy cyfrowe - w większości krajów działa tylko jedna." - w rumunii zdaje
      sie ze wystartuje 5-ta platforma, wiec skonczcie pisac o polsce jako o
      europejskim fenomenie. na dzien dzisiejszy sa trzy, a kto wie, moze w 2007
      wystartuje czwarta z programami tvp.
    • emeryt21 N wprowadza nowe kanały 18.11.06, 14:46
      Chcialem kupic sobie nowy,nowoczesny telewizor.Widze jednak,ze trzeba poczekac
      az konkurenci sie ustabilizuja.
      • Gość: mistrz Re: N wprowadza nowe kanały IP: *.man.bydgoszcz.pl 18.11.06, 15:29
        Ja kupie sobie telewizor, jak bedzie tak, ze sie placi za to co sie oglada. Chce
        obojrzec jakis film - dekoder sciaga go na dysk i ogladam kiedy chce i za to place!
    • Gość: widz pan Makarenko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.06, 15:47
      Zero kompetencji, zero. Jak juz ktos zauważył: jak można pisać bzdury ze Polska
      to jedyny kraj gdzie działają 3 platformy. W Rumuni jest 5 platform!!!
      Dolce, Digi TV, Max TV, Focus Sat i Boom TV.
      Może jakiś redaktor ważniejszy przeczyta to i pogoni p.Makarenke do Dziennika.
      • Gość: m. hrabia drakula IP: *.cytanet.com.cy 18.11.06, 16:38
        juz 3-ci post o tej Rumunii. che che skad tylu znawcow rumunskiego rynku?
        • Gość: widz Re: hrabia drakula IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.06, 17:06
          Nie trzeba znac rumuńskiego rynku, wystarczy trochę znać sie na telewizji
          cyfrowej. W przeciwieństwie do redaktorów nie mającym o tym zielonego pojęcia.
    • Gość: Krzysiek N wprowadza nowe kanały IP: *.chello.pl 18.11.06, 17:06
      Skoro bardziej zaawansowany dekoder i usługi kierowane są do zamożniejszej
      części klientów, to dlaczego promocja z Sony Bravia obejmuje tylko tańszy
      dekoder. Czyżby telewizor w cenie od 4300 PLN w górę był ofertą dla segmentu
      low cost?
      • Gość: Kiepski Tak jest, Bravię kupują dziady żebraki... IP: *.chello.pl 18.11.06, 17:17
        Prawdziwi bogacze kupują telewizory w Rosji ,robione na zamówienie.Ekran
        pozłacany z 18 karatowergo złota.Pilot z przyciskami diamentowymi.Cena od 15000
        USD w góre.
    • Gość: Widz N wprowadza nowe kanały IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 18.11.06, 18:52
      I co z tej konkurencji skoro platformy mają monopol na swoje najciekawsze
      kanały. Ja mam cyfrę+ (to jest fenomen - pomimo rosnącej konkurencji stale
      drożeje) a chętnie bym też oglądał N-sport czy polsat sport co niestety nie
      jest mozliwe na jednej platformie.
      • Gość: zrob_se_dobrze co ci zdrozalo ????? IP: *.c29.msk.pl 19.11.06, 00:22
        Gość portalu: Widz napisał(a):

> Ja mam cyfrę+ (to jest fenomen - pomimo rosnącej konkurencji stale
        > drożeje)

widac bardzo Cie nie lubia :-)
        ja przeszedlem do Cyfry+ z Wizji i abonament mam do dzisiaj ten sam - 0 podwyzki
        w tym czasie

• Gość: keks N wprowadza nowe kanały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 20:58
      ci co liczą na nową jakość na naszym rynku cyfrowym mogą się niestety zawieść -
      oferta programowa jest taka sobie , brak tzw "lokomotyw" ciągnących ofertę czyli
      film+sport . Na ostatniej konferencji prasowej "N" ujawniła w końcu nazwę kanału
      filmowego nadawanego w HD i jest to ... MGM . MGM jest kanałem z tzw klasyką lat
      70 i 80 ;czyli filmami wyprodukowanymi przez tą stację w tych latach i tak
      naprawdę nic ciekawego sie nie znajdzie , zresztą niech ten kto nie wierzy
      weźmie sobie np " To i Owo" i zobaczy ramówkę MGM .
      Kanał N-Sport : na dzień dzisiejszy w HD pokazywana jest LM ale już np studio w
      trakcie przerwy nie...czy ITI nie ma kamer HD ? ;). Zresztą ilość transmisji w
      HD na nsporcie to jakieś 5% ramówki która jest mierna , oj mierna . Niby ma być
      NHL i koszykówka uniwersytecka , NFL i baseball , ale wybaczcie , zasad tej
      "arcyciekawej" dyscypliny nie zna prawie nikt w Polsce .
      2 program w HD i zarazem ostatni to Discovery - jakość OK , wyśmienita ale ile
      można oglądać np ... kaczki w HD :D
      Podsumowując ofertę :
      Filmy : porażka na MGM bo same starocie,a Wojna I Pokój z klasykami filmu
      radzieckiego to niestety nie dla mnie
      Jak ktoś szuka nowości no zostaje mu C+ i HBO , gdzie należy pamiętać , że C+ w
      grudniu uruchamia przesył w HD filmów jak i sportu .
      Sport:też kiepsko , to co najciekawsze u konkurencji niestety
      aaaa i na koniec nie rozumiem jak ITI mógł dać programy bezpłatne do pakietów
      płatnych

Generalnie największą i jedyną zaletą ITI jest to , że wprowadziła na rynek HD i
      VOD bo ani C+ ani PC z tym się nie śpieszyło nie czując na karku oddechu
      konkurencji . W tej chwili PC ma w najbliższej przyszłości uruchomić VOD a C+ HD .
      Aha VOD w N kosztuje 30 zł na miesiąc jako abonament

• Gość: starling N wprowadza nowe kanały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 03:27
      Ja wybieram N. Pan Solorz jak ujawniono w mediach zgodził sie kiedyś na
      współpracę ze służbami SB. Traci u mnie wiarygodność jako człowiek (za "miętki"
      był lub za cwany), a co za tym idzie kierowana przez niego firma to lipa!
      Cyfra+ to straszni zdziercy (była Wizja TV). Więc u mnie tylko N ma szansę!!!!
      • Gość: bas12 Re: N wprowadza nowe kanały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 11:09
        no teraz to żeś wywalił(a)
      • Gość: zrob_se_dobrze Re: N wprowadza nowe kanały IP: *.c29.msk.pl 19.11.06, 19:04
        Gość portalu: starling napisał(a):

> Ja wybieram N. Pan Solorz jak ujawniono w mediach zgodził sie kiedyś na
        > współpracę ze służbami SB. Traci u mnie wiarygodność jako człowiek

misiu nie boj zaby ,Solorza naprawde nie pokazuja w Polsacie

> Cyfra+ to straszni zdziercy (była Wizja TV)

nie,Cyfra to nie "byla Wizja TV" - Cyfra przejela Wizje TV
        jak wg. takjej wiedzy wybierasz platforme to ..... taka bedziesz mial na jaka
        zaslugujesz :-)
    • Gość: bas12 N wprowadza nowe kanały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 11:21
      mam cyfrowy polsat który obecnie (po dodaniu nowych kanałów)ma najlepszą ofertę
      programową.jeżeli nie podnisą cen napewno będzie im przybywać abonentów.
    • mlody-inwestor Artykul sponsorowany ? 19.11.06, 13:58
      Nie zebym cos do tego mial, wszakze Gazeta to prywatna gazeta, ale milo by bylo oznaczyc tego typu artykul.

ps. gdzie mozna zamowic owe Ntv ? ;)
      • Gość: zrob_se_dobrze Re: Artykul sponsorowany ? IP: *.c29.msk.pl 19.11.06, 19:09
        mlody-inwestor napisał:

> ps. gdzie mozna zamowic owe Ntv ? ;)

wszedzie - no ale jak potrzeba Ci nianki to masz :
        Annopol , Media Expert-Domex Rynek 11
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka