Gość: kilo IP: *.crowley.pl 23.11.06, 11:12 Niestety Makłowicz juz strasznie kombinuje i jego przepisy już nie nadaja się do zrobienia (a kiedys był to mój ulubiony program kulinarny). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: akla Re: Szynka z colą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 11:20 potwierdzam ! ostatnie danie, ktore zrobilam wedle jego przepisu, bylo paskudne. Czasami sie zastanawiam, czy jemu tez to smakuje, czy robia dobra mine .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :o) Ona wcale nie jest taka popularna IP: 194.46.43.* 23.11.06, 11:22 Jezlei chodzi o gotowanie to ta (piekna) kobieta wogole nie dorownuje slawa facetowi zwanemu Gordon Ramsey (najsmieszniejszy gosciu na swiecie) czy Jammie Oliver (jest jeszcze pare innych 'kucharzy'). Nawet nie wiem na jakim kanale ona ma swoj spot. Same glupoty w tej GW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mclarenka Re: Ona wcale nie jest taka popularna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.06, 11:39 ona nie musi dorownywac slawa Olivier'owi czy Ramseyowi, jest znana, jej program jest interesujacy, pokazuje smaczne potrawy. A to ze TY jej nie znasz i nie wiesz gdzie ja ogladac to na prawde nie jest miara slawy tej pani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radca Re: Ona wcale nie jest taka popularna IP: *.kki.krakow.pl 23.11.06, 12:34 .. to czytaj matołku "gazete polską" albo "gość niedzielny" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kucharkaza2 gr Nie znam tej pani IP: 89.240.180.* 23.11.06, 15:03 gdzie mozna zobaczyc boska Nigele? Odpowiedz Link Zgłoś
foruman Nawet czytać ze zrozumieniem nie umiesz... 24.11.06, 12:21 > ona ma swoj spot. Same glupoty w tej GW. Artykuł nie jest z GW tylko z Metra. Gazety mają tytuły.. za tytułami stoją redakcje. Redakcja to parę lub perędziesiąt osób którye piszą i redagują to co jest w danej gazecie. Portal gazeta.pl zamieścił artykuł z Metra. Rozjaśniłem Ci trochę temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cartonaute Re: Szynka z colą IP: *.net.ircam.fr 23.11.06, 11:25 Faktycznie Maklowicz zszedl na psy ze swoimi przepisami, ktorych skladniki mozna dostac nie wiadomo gdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Ona udowadnia, ze na ponad 40 letnią kobietę IP: 193.109.212.* 23.11.06, 11:29 mozna nadal patrzeć jak na kobietę. Może czas zwrócic uwagę, ze ludzie w tym wieku tez są cos warci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toksol Re: Ona udowadnia, ze na ponad 40 letnią kobietę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 11:37 Niby masz rację, ale smutno to powiedziałeś. Moja żona ma ponad 60 lat, a nie zamienił bym ją, ani w łóżku ani w kuchni, na gwiazdę telewizyjną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: upierdliwy Re: Ona udowadnia, ze na ponad 40 letnią kobietę IP: *.chello.pl 23.11.06, 19:47 "jej" nie "ją" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Ona udowadnia, ze na ponad 40 letnią kobietę IP: *.range86-132.btcentralplus.com 24.04.07, 02:08 glupi jestes, wiec zostaje ci tylko upierdliwosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KT4D Re: Ona udowadnia, ze na ponad 40 letnią kobietę IP: *.server.ntli.net 23.11.06, 12:21 Nigella zostala pare lat temu wybrana w plebiscycie na najbardziej seksowna kobiete w brytyjskiej TV. I nie bez powodu - wiekowo moglbym byc jej synem, ale i tak uwazam, ze ma w sobie to "cos" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Nie ma jak schabowy z kapusta..www.gs-arts.net IP: *.upc-j.chello.nl 23.11.06, 11:57 Nie ma jak schabowy z kapusta..www.gs-arts.net Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reks Szynka z colą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 12:18 ejtis stajl, ale w sumie niezle babka..pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobita Re: Szynka z colą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 12:21 no przepraszam,ale ratunku. pani nigella ani ladnie nie wyglada ani dobrze(czyt smacznie,przynajmniej dla mnie) nie gotuje,i juz od kilku lat zastanawia mnie skad ta jej slawa. owszem jest taka codzienna i normalna,ale teraz wiekszosc programow kulinarnych jest robiona w tym stylu. widzialam kilka odcinkow,i niestety w kazdym bardzo meczyl mnie sposob krecenia, zblizenia na dosc dlugie i nieapetyczne paznokcie tej pani, zatopione w jedzeniu, i wlosy ktore jej sie przyklejaja do warg gdy je. apetytu to to napewno we mnie nie wzbudza. a szynka z cola smakuje podobno jeszcze tragiczniej niz brzmi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bs Re: Szynka z colą IP: 136.8.152.* 23.11.06, 13:26 Myślę, że to czy się ktoś komuś podoba czy nie jest oceną subiektywną i każdy ma prawo do własnego zdania. Mnie osobiście Nigella bardzo się podoba. Ma w sobie coś z Moniki Belucci. Nie kręcą mnie kobiety w rozmiarze 36. To jak gotuje (i jak je) jest w/g mnie bardzo sexy. Nawet mało mnie interesują jej przepisy, czy potrawy są smaczne czy niejadalne - miło po prostu na nią popatrzeć. Zresztą podobnie gotuje Jamie Olivier. Obojgu przyrządzanie posiłków sprawia dużą frajdę i o to chodzi. Lubię ludzi z pasją. Odpowiedz Link Zgłoś
chris30 Re: Szynka z colą 23.11.06, 13:49 Oj, widać, że to kobita napisała... Zapytaj może dowolnego mężczyznę (byle nie swojego), a dowiesz się, że Nigella ma naprawdę to "coś", dzięki czemu chcemy na nią patrzeć. Zresztą wyniki ankiety mówią same za siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczoland Atakuje Re: Szynka z colą... IP: *.dhcp.embarqhsd.net 24.11.06, 02:32 To prawda, szynka z cola to tragedia! Podobnie jak i cala, tzw. kuchnia "anglosaska"... P.S. O szynce z cola po raz pierwszy uslyszalem w USA ok. dwadziescia lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuchcik KACZKA po warszawsku IP: *.kki.krakow.pl 23.11.06, 12:33 ...wbita łbem w gęsty sos. W kuper wkładamy gałązkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczoland Atakuje Re: spieprzaj dziadu??? IP: *.dhcp.embarqhsd.net 24.11.06, 02:26 Kwasniewski (pijany, czy trzezwy) podczas obu kadencji nie narobil tylu gaf dyplomatycznych co nieco ociazaly umyslowo Kaczor podczas JEDNEGO roku! Smacznego!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Re: mclarenka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.06, 12:52 Nie tylko znawca kucharzy, ale w dodatku jaki kulturalny! Niewątpliwie rodak ze zmywaka :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: someone_____ Re: mclarenka IP: *.dip.t-dialin.net 23.11.06, 13:37 hehehe, dokladnie ;) co do Nigelli - jest naprawde dobra. Widac, ze czasami po prostu nic sie jej nie chce, jedynym celem jest sie najesc, ale mimo to na szybko przygotowuje rewelacyjne rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FISZ_PATROSZ Re: mclarenka IP: 194.46.43.* 23.11.06, 13:38 Jestesm asystemtem przy patroszeniu ryb w fabryce ryb, ciolku. Nie pracuje na zmywaku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mat56 fisz_patrosz 23.11.06, 13:43 widze ze sie niezle bawisz nabijajac sie z tych polskich balwanow, ktorym sie wydaje ze wszystko wiedza. Jedno ci tylko powiem - jestes taki sam glupi jak oni. Zycze wam wszystkim choroby wenerycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zig Re: fisz_patrosz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 13:55 Bałwany nie są polskie, tylko ogólnie są bałwanami. Ale takie bałwany jak ty zawsze muszą dodać ten przymiotnik, żeby bohatersko zdystansować sie do własnej ojczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś
mat56 [...] 23.11.06, 14:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Re: mclarenka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.06, 20:34 Asystent patroszącego? Ten od wygarniania flaków? To jednak było zostać przy zmywaku - widać, że przekroczyłeś już swój próg kompetencji :-( Odpowiedz Link Zgłoś
foruman To ryby produkuje sie w fabryce? ;-) 24.11.06, 12:25 Gość portalu: FISZ_PATROSZ napisał(a): > Jestesm asystemtem przy patroszeniu ryb w fabryce ryb, ciolku. Nie pracuje na > zmywaku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Almodovar Mam ochotę nie tylko na jej potrawy ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 14:10 Kobieta jak wino Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: illa Re: Szynka z colą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 14:40 Oceniając po zdjęciach, to całkiem ładna kobieta =) I śliczne ma oczy! Chętnie obejrzałabym sobie choć jeden odcinek tego programu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszkam Szynka z colą IP: *.man.poznan.pl 23.11.06, 15:12 Uwielbiam oglądać, jak Nigella wcina w nocy, w szlafroczku i na dodatek w łóżku makaron z bekonem. Życie nabiera wtedy innych barw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fan Re: Szynka z colą IP: *.INHOLLAND.nl 23.11.06, 16:05 Piekna, seksowna kobieta! Te jej ksztalty, ruchy, spojzenia, usmiechy! Jak dla mnie ideal kobiety! Moge na nia patrzec bez konca, a najchetniej to bym sie z nia ozenil :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hyy gdzie ta pieknosc nadaje ? IP: *.adsl.alicedsl.de 23.11.06, 17:06 gdzie ta pieknosc nadaje ? jest naprawde hoho Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jowita21 Re: gdzie ta pieknosc nadaje ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.06, 18:44 W Polsce w TVN Style ! Doskonale rozumiem Panów, którzy lubią obserwować "pichcenie" tej Pani. Robi to wspaniale i jest czym oko popieścić ! Moja koleżanka, która prawdopodobnie nigdy nie stanie przed kamerą - przygotowuje zwłaszcza sałatki, z takim wdziękiem, z taką pasją, że nawet najwięksi "mięsożercy" patrząc na nią ulegają urokowi warzyw. Odpowiedz Link Zgłoś
the.gypsy Szynka z colą 23.11.06, 19:45 jestem jej wielbicielem do bolu. sliczna brunetka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ***JA**** Re: Szynka z colą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 22:39 A ja uwazam ze OKRASA jest NAJlepszy, od Brodnickiego Dykiel i Makłowicza rózni sie lekkością prostotą i nieskrywana radościa pichcenia ... Brodnicki jakies dziwadła sponsorowane przez Knorra tworzy, Dykiel apodyktyczna babka ktora sama sobie tak a nie inaczej nalezy zrobic cos tam cos tam w kuchni miesza, a Makłowicz cóż niestety jakies dziwne gnioty podobne z wygladu jak i wnioskuję z wypowiedzi innych smaku do paskudnego Mcdonaldsa ciezkie malo strawne ... W sondzie GW brakuje OKRASY !!! Odpowiedz Link Zgłoś
ziuz Re: Szynka z colą 23.11.06, 22:31 a dla mnie nigella jest wspaniala! i jej potrawy oczywiscie tez! :) cudowne jest jej calkowicie luzne podejscie do gotowania, jednoczesnie widac, ze ma w tym przyjemnosc i sie na tym bardzo dobrze zna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nigella GRYZIE??? Re: Szynka z colą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 02:27 Chyba gazetowego tłumacza? Rozumiem, że jej sezonowy program Christmas Bites, to Święta gryzą? A może choinka gryzie? Bites nie zawsze oznacza gryzienie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczoland Atakuje Re: Szynka z colą... i temu podobne smakowitosci IP: *.dhcp.embarqhsd.net 24.11.06, 02:42 Fakt! "Nigella gryzie" to jakis nonsens. "Bite" moze oznaczac maly kawalek jedzenia i... pewnie o to w tytule programu chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obii Re: Szynka z colą... i temu podobne smakowitosci IP: *.eranet.pl 24.11.06, 12:26 Otóż chyba jednak nie. Prawdopodobnie chodzi jednak o czasownik, a przynajmniej o dwuznaczność, żeby się erotycznie kojarzyło. Wskazuje na to fakt, że w USA książka "Nigella Bites" ukazała się pod tytyłem... uwaga... "Nigella Swallows". Poważnie. A autorem przekładu nie jest "gazetowy tłumacz". Program od dawna "chodzi" w TVN Style pod tytułem "Nigella gryzie", więc to sprawka tłumacza TVN-owego. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obii Re: Szynka z colą... i temu podobne smakowitosci IP: *.eranet.pl 24.11.06, 12:28 Gość portalu: Kaczoland Atakuje napisał(a): > "Bite" moze oznaczac maly kawalek jedzenia > i... pewnie o to w tytule programu chodzi. Jeszcze jedno: gdyby chodziło o małe kawałki jedzenia, nie powinno być "Nigella's Bites"? Odpowiedz Link Zgłoś
miauka Nigella rulez :-) 24.11.06, 09:14 Ileż ta kobieta ma w sobie seksu, piękna, naturalności - uwielbiam ją! Odpowiedz Link Zgłoś
mycha70 Re: Szynka z colą 24.11.06, 09:41 Jest rzeczywiście piękna, ciepła. Ale czy jest PULCHNA? To jak wygląda NORMALNA kobieta? Że nie chcę już wiedzieć jak wygląda szczupła. Widziałam tylko zdjęcia zamieszczone przy tym artykule, ale nie powiedziałabym o niej "pulchna". Odpowiedz Link Zgłoś
batiar22 wikipedia 24.11.06, 10:31 Biography Lawson grew up in a Jewish family; she is the daughter of politician Nigel Lawson (now Lord Lawson) and sister of Dominic Lawson, the former editor of The Sunday Telegraph. Her mother was socialite Vanessa Salmon, heir to the Lyons Corner House empire; she died of liver cancer in 1985. Her sister Thomasina Lawson died of breast cancer in 1993 while in her early thirties. Lawson attended Godolphin and Latymer School and Westminster School before graduating from Lady Margaret Hall, Oxford, with a degree in Medieval and Modern Languages. She was married to journalist John Diamond, with whom she had two children, Cosima and Bruno. Diamond died of throat cancer in 2001. They had met in 1986 when they were both writing for The Sunday Times. She married Charles Saatchi (17 years her senior) in September 2003. Lawson came under some criticism when it was discovered that she started her affair with Saatchi before the death of Diamond, albeit with the latter's consent. (In her newspaper articles she consistently showed a liberal attitude to sexual morality, even coming close to admitting to bisexuality [1].) [edit] Career She wrote a restaurant column for the Spectator before becoming deputy literary editor of the Sunday Times in 1986. She became, among other things, a newspaper-reviewer on BBC1 Sunday-morning TV programme Breakfast with Frost. She co-hosted, with David Aaronovitch, Channel 4 books discussion programme Booked in the late 1990s, and was an occasional compere of BBC2's press review What the Papers Say, as well as appearing on BBC radio. Following slots as a culinary sidekick on Nigel Slater's Real Food Show on Channel 4, she has fronted three eponymous TV cookery series broadcast in the UK on the channel: two series of Nigella Bites in 1999-2001, plus a 2001 Christmas special; and Forever Summer with Nigella in 2002, both of which yielded accompanying recipe books. She hosted a daytime TV programme on ITV1 in 2005 titled Nigella, in which celebrity guests joined her in a studio kitchen. The show was not well received by critics and ended after a short run. Besides her own cookbooks, Nigella is featured in Off Duty: The World's Greatest Chefs Cook at Home (2005). A third series called Nigella Feasts, based on her book Feast, debuted on the USA's Food Network in Fall 2006. Her style of presentation is sometimes gently mocked by comedians and commentators (particularly in a regularly-occurring impersonation of her in the BBC television comedy series Dead Ringers) who perceive that she plays overtly upon her attractiveness and sexuality as a device to engage viewers of her cookery programmes, despite Lawson's repeated denials that she does so. According to UKTV Food Lawson is worth in excess of £1.7 million. She was voted author of the year at the 2001 British Book Awards. More than 2 million copies of her books have been sold worldwide. She also has a profitable line of kitchenware, called the "Living Kitchen" range [2], available at numerous retailers [3]. Her first biography, Nigella Lawson by Gilly Smith, was published by Andre Deutsch in September 2005, but was remaindered within weeks of release. However, a paperback edition, subtitled "A Very British Dish", was due to be published in the summer of 2006. She took part in the third series of the BBC family-history documentary series Who Do You Think You Are?, in an edition first broadcast on 11 October 2006. She traced her mother's side of the family (the Salmon (originally Solomon) family, owners of J. Lyons and Co.) to Ashkenazi Jewish ancestors in the Netherlands and the Rhineland of Germany. One of these ancestors, Coenraad Sammes aka Joseph, had fled to England to escape a prison sentence following a conviction for theft. Nigella was disappointed not to have Sephardi ancestry in her family. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Piękna, po prostu piękna !!! IP: *.era.pl 24.11.06, 10:34 To jedna z najpiękniejszych i najseksowniejszych kobiet, jakie widziałem. To moje prywatne zdanie i proszę z nim nie polemizować !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to-my Szynka z colą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 11:05 no i jeszcze OKRASA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Szynka z colą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 12:42 pomijając oczywisty fakt, ze Polki o siebie nie dbają co wszyscy wiedzą i nie ma o czym pisać, to nie należy zapominać, że ta pani jak i wszyscy inni w TV nie muszą rano 1,5 godziny spędzać na nieudolnym doprowadzaniu siebie do użytecznosci publicznej ponieważ ona ma od tego ekipę, program trwa pewnie godzinę a potem moze sobie wyglądać jak chce. A zwykła szara Polka nie ma takiej ekipy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renia Szynka z colą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 13:25 Uwielbiam oglądac program Nigelli. Jestem zachwycona. czem przeszkadza mi tylko sposób rozbienia ujeć, nie znosze gdy Nigella mówi, że coś robi, a zdjęcia sa rozmazane. Ale to jest szczegól. pozdrawiam wszystkich amatorów sztuki kulinarnej oraz smakoszy....szynki z cola ;P Odpowiedz Link Zgłoś
domestic.goddess :-D 11.04.07, 16:48 Ilu fanów Nigelli. Wpadnijcie do nas. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś