Dodaj do ulubionych

Szynka z colą

IP: *.crowley.pl 23.11.06, 11:12
Niestety Makłowicz juz strasznie kombinuje i jego przepisy już nie nadaja się
do zrobienia (a kiedys był to mój ulubiony program kulinarny).
Obserwuj wątek
    • Gość: akla Re: Szynka z colą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 11:20
      potwierdzam ! ostatnie danie, ktore zrobilam wedle jego przepisu, bylo paskudne.
      Czasami sie zastanawiam, czy jemu tez to smakuje, czy robia dobra mine ....
    • Gość: :o) Ona wcale nie jest taka popularna IP: 194.46.43.* 23.11.06, 11:22
      Jezlei chodzi o gotowanie to ta (piekna) kobieta wogole nie dorownuje slawa
      facetowi zwanemu Gordon Ramsey (najsmieszniejszy gosciu na swiecie) czy Jammie
      Oliver (jest jeszcze pare innych 'kucharzy'). Nawet nie wiem na jakim kanale
      ona ma swoj spot. Same glupoty w tej GW.
      • Gość: mclarenka Re: Ona wcale nie jest taka popularna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.06, 11:39
        ona nie musi dorownywac slawa Olivier'owi czy Ramseyowi, jest znana, jej
        program jest interesujacy, pokazuje smaczne potrawy.
        A to ze TY jej nie znasz i nie wiesz gdzie ja ogladac to na prawde nie jest
        miara slawy tej pani.
      • Gość: radca Re: Ona wcale nie jest taka popularna IP: *.kki.krakow.pl 23.11.06, 12:34
        .. to czytaj matołku "gazete polską" albo "gość niedzielny"
        • Gość: Kucharkaza2 gr Nie znam tej pani IP: 89.240.180.* 23.11.06, 15:03
          gdzie mozna zobaczyc boska Nigele?
      • foruman Nawet czytać ze zrozumieniem nie umiesz... 24.11.06, 12:21
        > ona ma swoj spot. Same glupoty w tej GW.

Artykuł nie jest z GW tylko z Metra. Gazety mają tytuły.. za tytułami stoją
        redakcje. Redakcja to parę lub perędziesiąt osób którye piszą i redagują to co
        jest w danej gazecie. Portal gazeta.pl zamieścił artykuł z Metra. Rozjaśniłem
        Ci trochę temat?
    • Gość: cartonaute Re: Szynka z colą IP: *.net.ircam.fr 23.11.06, 11:25
      Faktycznie Maklowicz zszedl na psy ze swoimi przepisami, ktorych skladniki
      mozna dostac nie wiadomo gdzie.
    • Gość: Gość Ona udowadnia, ze na ponad 40 letnią kobietę IP: 193.109.212.* 23.11.06, 11:29
      mozna nadal patrzeć jak na kobietę. Może czas zwrócic uwagę, ze ludzie w tym
      wieku tez są cos warci.
      • Gość: toksol Re: Ona udowadnia, ze na ponad 40 letnią kobietę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 11:37
        Niby masz rację, ale smutno to powiedziałeś.
        Moja żona ma ponad 60 lat, a nie zamienił bym ją, ani w łóżku ani w kuchni, na
        gwiazdę telewizyjną
        • Gość: upierdliwy Re: Ona udowadnia, ze na ponad 40 letnią kobietę IP: *.chello.pl 23.11.06, 19:47
          "jej" nie "ją"
          • Gość: mk Re: Ona udowadnia, ze na ponad 40 letnią kobietę IP: *.range86-132.btcentralplus.com 24.04.07, 02:08
            glupi jestes, wiec zostaje ci tylko upierdliwosc
      • Gość: KT4D Re: Ona udowadnia, ze na ponad 40 letnią kobietę IP: *.server.ntli.net 23.11.06, 12:21
        Nigella zostala pare lat temu wybrana w plebiscycie na najbardziej seksowna
        kobiete w brytyjskiej TV. I nie bez powodu - wiekowo moglbym byc jej synem, ale
        i tak uwazam, ze ma w sobie to "cos" :)
    • Gość: gosc Nie ma jak schabowy z kapusta..www.gs-arts.net IP: *.upc-j.chello.nl 23.11.06, 11:57
      Nie ma jak schabowy z kapusta..www.gs-arts.net
    • Gość: reks Szynka z colą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 12:18
      ejtis stajl, ale w sumie niezle babka..pzdr
    • Gość: kobita Re: Szynka z colą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 12:21
      no przepraszam,ale ratunku. pani nigella ani ladnie nie wyglada ani dobrze(czyt
      smacznie,przynajmniej dla mnie) nie gotuje,i juz od kilku lat zastanawia mnie
      skad ta jej slawa. owszem jest taka codzienna i normalna,ale teraz wiekszosc
      programow kulinarnych jest robiona w tym stylu.
      widzialam kilka odcinkow,i niestety w kazdym bardzo meczyl mnie sposob
      krecenia, zblizenia na dosc dlugie i nieapetyczne paznokcie tej pani, zatopione
      w jedzeniu, i wlosy ktore jej sie przyklejaja do warg gdy je. apetytu to to
      napewno we mnie nie wzbudza.

a szynka z cola smakuje podobno jeszcze tragiczniej niz brzmi:)
      • Gość: bs Re: Szynka z colą IP: 136.8.152.* 23.11.06, 13:26
        Myślę, że to czy się ktoś komuś podoba czy nie jest oceną subiektywną i każdy
        ma prawo do własnego zdania. Mnie osobiście Nigella bardzo się podoba. Ma w
        sobie coś z Moniki Belucci. Nie kręcą mnie kobiety w rozmiarze 36. To jak
        gotuje (i jak je) jest w/g mnie bardzo sexy. Nawet mało mnie interesują jej
        przepisy, czy potrawy są smaczne czy niejadalne - miło po prostu na nią
        popatrzeć.
        Zresztą podobnie gotuje Jamie Olivier. Obojgu przyrządzanie posiłków sprawia
        dużą frajdę i o to chodzi. Lubię ludzi z pasją.
      • chris30 Re: Szynka z colą 23.11.06, 13:49
        Oj, widać, że to kobita napisała... Zapytaj może dowolnego mężczyznę (byle nie
        swojego), a dowiesz się, że Nigella ma naprawdę to "coś", dzięki czemu chcemy
        na nią patrzeć. Zresztą wyniki ankiety mówią same za siebie.
      • Gość: Kaczoland Atakuje Re: Szynka z colą... IP: *.dhcp.embarqhsd.net 24.11.06, 02:32
        To prawda, szynka z cola to tragedia!
        Podobnie jak i cala, tzw. kuchnia
        "anglosaska"...

P.S. O szynce z cola po raz pierwszy uslyszalem
        w USA ok. dwadziescia lat temu.
    • Gość: kuchcik KACZKA po warszawsku IP: *.kki.krakow.pl 23.11.06, 12:33
      ...wbita łbem w gęsty sos. W kuper wkładamy gałązkę.
      • martino spieprzaj dziadu 23.11.06, 14:59
        wszystko się niektórym kojarzy.
        • Gość: Kaczoland Atakuje Re: spieprzaj dziadu??? IP: *.dhcp.embarqhsd.net 24.11.06, 02:26
          Kwasniewski (pijany, czy trzezwy) podczas obu kadencji
          nie narobil tylu gaf dyplomatycznych co nieco ociazaly
          umyslowo Kaczor podczas JEDNEGO roku! Smacznego!!
    • Gość:   Re: mclarenka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.06, 12:52
      Nie tylko znawca kucharzy, ale w dodatku jaki kulturalny! Niewątpliwie rodak ze zmywaka :-)))
      • Gość: someone_____ Re: mclarenka IP: *.dip.t-dialin.net 23.11.06, 13:37
        hehehe, dokladnie ;)

co do Nigelli - jest naprawde dobra. Widac, ze czasami po prostu nic sie jej nie
        chce, jedynym celem jest sie najesc, ale mimo to na szybko przygotowuje
        rewelacyjne rzeczy.
      • Gość: FISZ_PATROSZ Re: mclarenka IP: 194.46.43.* 23.11.06, 13:38
        Jestesm asystemtem przy patroszeniu ryb w fabryce ryb, ciolku. Nie pracuje na
        zmywaku!!!
        • mat56 fisz_patrosz 23.11.06, 13:43
          widze ze sie niezle bawisz nabijajac sie z tych polskich balwanow, ktorym sie
          wydaje ze wszystko wiedza. Jedno ci tylko powiem - jestes taki sam glupi jak
          oni.
          Zycze wam wszystkim choroby wenerycznej.
          • Gość: zig Re: fisz_patrosz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 13:55
            Bałwany nie są polskie, tylko ogólnie są bałwanami. Ale takie bałwany jak ty zawsze muszą dodać ten przymiotnik, żeby bohatersko zdystansować sie do własnej ojczyzny.
            • mat56 [...] 23.11.06, 14:01
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość:   Re: mclarenka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.06, 20:34
          Asystent patroszącego? Ten od wygarniania flaków? To jednak było zostać przy zmywaku - widać, że przekroczyłeś już swój próg kompetencji :-(
        • foruman To ryby produkuje sie w fabryce? ;-) 24.11.06, 12:25
          Gość portalu: FISZ_PATROSZ napisał(a):

> Jestesm asystemtem przy patroszeniu ryb w fabryce ryb, ciolku. Nie pracuje na
          > zmywaku!!!
    • Gość: Almodovar Mam ochotę nie tylko na jej potrawy ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 14:10
      Kobieta jak wino
    • Gość: illa Re: Szynka z colą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 14:40
      Oceniając po zdjęciach, to całkiem ładna kobieta =) I śliczne ma oczy!
      Chętnie obejrzałabym sobie choć jeden odcinek tego programu...
    • Gość: agnieszkam Szynka z colą IP: *.man.poznan.pl 23.11.06, 15:12
      Uwielbiam oglądać, jak Nigella wcina w nocy, w szlafroczku i na dodatek w łóżku
      makaron z bekonem.
      Życie nabiera wtedy innych barw.
      • Gość: Fan Re: Szynka z colą IP: *.INHOLLAND.nl 23.11.06, 16:05
        Piekna, seksowna kobieta! Te jej ksztalty, ruchy, spojzenia, usmiechy! Jak dla
        mnie ideal kobiety! Moge na nia patrzec bez konca, a najchetniej to bym sie z
        nia ozenil :-)
        • Gość: hyy gdzie ta pieknosc nadaje ? IP: *.adsl.alicedsl.de 23.11.06, 17:06
          gdzie ta pieknosc nadaje ?
          jest naprawde hoho
          • Gość: Jowita21 Re: gdzie ta pieknosc nadaje ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.06, 18:44
            W Polsce w TVN Style !
            Doskonale rozumiem Panów, którzy lubią obserwować "pichcenie" tej Pani. Robi to
            wspaniale i jest czym oko popieścić !
            Moja koleżanka, która prawdopodobnie nigdy nie stanie przed kamerą -
            przygotowuje zwłaszcza sałatki, z takim wdziękiem, z taką pasją, że nawet
            najwięksi "mięsożercy" patrząc na nią ulegają urokowi warzyw.
    • the.gypsy Szynka z colą 23.11.06, 19:45
      jestem jej wielbicielem do bolu. sliczna brunetka.
      • Gość: ***JA**** Re: Szynka z colą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 22:39
        A ja uwazam ze OKRASA jest NAJlepszy, od Brodnickiego Dykiel i Makłowicza rózni
        sie lekkością prostotą i nieskrywana radościa pichcenia ... Brodnicki jakies
        dziwadła sponsorowane przez Knorra tworzy, Dykiel apodyktyczna babka ktora sama
        sobie tak a nie inaczej nalezy zrobic cos tam cos tam w kuchni miesza, a
        Makłowicz cóż niestety jakies dziwne gnioty podobne z wygladu jak i wnioskuję z
        wypowiedzi innych smaku do paskudnego Mcdonaldsa ciezkie malo strawne ... W
        sondzie GW brakuje OKRASY !!!
    • ziuz Re: Szynka z colą 23.11.06, 22:31
      a dla mnie nigella jest wspaniala!
      i jej potrawy oczywiscie tez! :)
      cudowne jest jej calkowicie luzne podejscie do gotowania, jednoczesnie widac, ze
      ma w tym przyjemnosc i sie na tym bardzo dobrze zna.
    • Gość: Nigella GRYZIE??? Re: Szynka z colą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 02:27
      Chyba gazetowego tłumacza? Rozumiem, że jej sezonowy program Christmas Bites, to
      Święta gryzą? A może choinka gryzie?

Bites nie zawsze oznacza gryzienie!
      • Gość: Kaczoland Atakuje Re: Szynka z colą... i temu podobne smakowitosci IP: *.dhcp.embarqhsd.net 24.11.06, 02:42
        Fakt! "Nigella gryzie" to jakis nonsens.
        "Bite" moze oznaczac maly kawalek jedzenia
        i... pewnie o to w tytule programu chodzi.
        • Gość: obii Re: Szynka z colą... i temu podobne smakowitosci IP: *.eranet.pl 24.11.06, 12:26
          Otóż chyba jednak nie. Prawdopodobnie chodzi jednak o czasownik, a przynajmniej
          o dwuznaczność, żeby się erotycznie kojarzyło. Wskazuje na to fakt, że w USA
          książka "Nigella Bites" ukazała się pod tytyłem... uwaga... "Nigella Swallows".
          Poważnie.

A autorem przekładu nie jest "gazetowy tłumacz". Program od dawna "chodzi" w
          TVN Style pod tytułem "Nigella gryzie", więc to sprawka tłumacza TVN-owego.

Pozdrawiam!
        • Gość: obii Re: Szynka z colą... i temu podobne smakowitosci IP: *.eranet.pl 24.11.06, 12:28
          Gość portalu: Kaczoland Atakuje napisał(a):

> "Bite" moze oznaczac maly kawalek jedzenia
          > i... pewnie o to w tytule programu chodzi.

Jeszcze jedno: gdyby chodziło o małe kawałki jedzenia, nie powinno
          być "Nigella's Bites"?
    • miauka Nigella rulez :-) 24.11.06, 09:14
      Ileż ta kobieta ma w sobie seksu, piękna, naturalności - uwielbiam ją!
    • mycha70 Re: Szynka z colą 24.11.06, 09:41
      Jest rzeczywiście piękna, ciepła. Ale czy jest PULCHNA? To jak wygląda NORMALNA kobieta? Że nie chcę już wiedzieć jak wygląda szczupła. Widziałam tylko zdjęcia zamieszczone przy tym artykule, ale nie powiedziałabym o niej "pulchna".
    • batiar22 wikipedia 24.11.06, 10:31
      Biography
      Lawson grew up in a Jewish family; she is the daughter of politician Nigel
      Lawson (now Lord Lawson) and sister of Dominic Lawson, the former editor of The
      Sunday Telegraph.

Her mother was socialite Vanessa Salmon, heir to the Lyons Corner House empire;
      she died of liver cancer in 1985. Her sister Thomasina Lawson died of breast
      cancer in 1993 while in her early thirties.

Lawson attended Godolphin and Latymer School and Westminster School before
      graduating from Lady Margaret Hall, Oxford, with a degree in Medieval and
      Modern Languages.

She was married to journalist John Diamond, with whom she had two children,
      Cosima and Bruno. Diamond died of throat cancer in 2001. They had met in 1986
      when they were both writing for The Sunday Times. She married Charles Saatchi
      (17 years her senior) in September 2003. Lawson came under some criticism when
      it was discovered that she started her affair with Saatchi before the death of
      Diamond, albeit with the latter's consent. (In her newspaper articles she
      consistently showed a liberal attitude to sexual morality, even coming close to
      admitting to bisexuality [1].)

[edit] Career
      She wrote a restaurant column for the Spectator before becoming deputy literary
      editor of the Sunday Times in 1986.

She became, among other things, a newspaper-reviewer on BBC1 Sunday-morning TV
      programme Breakfast with Frost.

She co-hosted, with David Aaronovitch, Channel 4 books discussion programme
      Booked in the late 1990s, and was an occasional compere of BBC2's press review
      What the Papers Say, as well as appearing on BBC radio.

Following slots as a culinary sidekick on Nigel Slater's Real Food Show on
      Channel 4, she has fronted three eponymous TV cookery series broadcast in the
      UK on the channel: two series of Nigella Bites in 1999-2001, plus a 2001
      Christmas special; and Forever Summer with Nigella in 2002, both of which
      yielded accompanying recipe books. She hosted a daytime TV programme on ITV1 in
      2005 titled Nigella, in which celebrity guests joined her in a studio kitchen.
      The show was not well received by critics and ended after a short run. Besides
      her own cookbooks, Nigella is featured in Off Duty: The World's Greatest Chefs
      Cook at Home (2005). A third series called Nigella Feasts, based on her book
      Feast, debuted on the USA's Food Network in Fall 2006.

Her style of presentation is sometimes gently mocked by comedians and
      commentators (particularly in a regularly-occurring impersonation of her in the
      BBC television comedy series Dead Ringers) who perceive that she plays overtly
      upon her attractiveness and sexuality as a device to engage viewers of her
      cookery programmes, despite Lawson's repeated denials that she does so.

According to UKTV Food Lawson is worth in excess of £1.7 million. She was voted
      author of the year at the 2001 British Book Awards. More than 2 million copies
      of her books have been sold worldwide. She also has a profitable line of
      kitchenware, called the "Living Kitchen" range [2], available at numerous
      retailers [3].

Her first biography, Nigella Lawson by Gilly Smith, was published by Andre
      Deutsch in September 2005, but was remaindered within weeks of release.
      However, a paperback edition, subtitled "A Very British Dish", was due to be
      published in the summer of 2006.

She took part in the third series of the BBC family-history documentary series
      Who Do You Think You Are?, in an edition first broadcast on 11 October 2006.
      She traced her mother's side of the family (the Salmon (originally Solomon)
      family, owners of J. Lyons and Co.) to Ashkenazi Jewish ancestors in the
      Netherlands and the Rhineland of Germany. One of these ancestors, Coenraad
      Sammes aka Joseph, had fled to England to escape a prison sentence following a
      conviction for theft. Nigella was disappointed not to have Sephardi ancestry in
      her family.

• Gość: Jan Piękna, po prostu piękna !!! IP: *.era.pl 24.11.06, 10:34
      To jedna z najpiękniejszych i najseksowniejszych kobiet, jakie widziałem.
      To moje prywatne zdanie i proszę z nim nie polemizować !!!
    • Gość: to-my Szynka z colą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 11:05
      no i jeszcze OKRASA!!!
    • Gość: ktoś Szynka z colą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 12:42
      pomijając oczywisty fakt, ze Polki o siebie nie dbają co wszyscy wiedzą i nie ma
      o czym pisać, to nie należy zapominać, że ta pani jak i wszyscy inni w TV nie
      muszą rano 1,5 godziny spędzać na nieudolnym doprowadzaniu siebie do
      użytecznosci publicznej ponieważ ona ma od tego ekipę, program trwa pewnie
      godzinę a potem moze sobie wyglądać jak chce. A zwykła szara Polka nie ma takiej
      ekipy...
    • Gość: Renia Szynka z colą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 13:25
      Uwielbiam oglądac program Nigelli. Jestem zachwycona. czem przeszkadza mi tylko
      sposób rozbienia ujeć, nie znosze gdy Nigella mówi, że coś robi, a zdjęcia sa
      rozmazane. Ale to jest szczegól.
      pozdrawiam wszystkich amatorów sztuki kulinarnej oraz smakoszy....szynki z cola ;P
    • domestic.goddess :-D 11.04.07, 16:48
      Ilu fanów Nigelli.
      Wpadnijcie do nas.
      Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka