Dodaj do ulubionych

Na co PiS dał 40 mln

IP: *.gdynia.mm.pl 02.02.07, 15:24
"Kościół czuje się oszukany" cóż za beszczelność. A co ma powiedzieć
społeczeństwo, a szczegołnie "klienci" Funduszu Ubezpieczeń Społecznych? W
Polsce panuje tak fantastyczny dobrobyt i zbytek publicznych pieniędzy, że
można wesprzeć biedny kościół. Jak poseł Marek Suski i jemu podobni uważają,
że ma jakieś zobowiazanie i powinność to niech to pokrywa ze swojej prywatnej
kieszeni.
Obserwuj wątek
    • Gość: heyaaa niech nie biorą zakłamańcy IP: 217.153.6.* 02.02.07, 19:46
      • memhos JAKIM prawem?! 03.02.07, 11:49
        "Demokratyczny" rząd wydaje moją kasę na jedną z religii?
        To ja psiakrew chcę meczet w Warszawie.
        • Gość: frich oczusci z PIS... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 12:16
          oklamuja ze daja kase dla kosciola, zeby odrobic stracony elektorat katolikow.
          hehehehe jedni drugich warci!!!!!
          • Gość: frich PiS mydli oczy katolikom, a tak na prawde... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 12:20
            ...zrobil z Kosciola posmiewisko oglaszajac, ze zabiera emerytom i daje na
            swiatynie
            • brat_anzelm To wina Platformy!!! 03.02.07, 13:05
              Dobry Boże, ależ się zdenerwowałem. Jestem pewien, że to Tusk i jego dziadek z
              Wermachtu tę ustawę popsuli. Teraz Kościół będzie musiał sponsorować jakieś
              pożal się Boże kulturalne wydarzenia, może w Lemadamie jeszcze, albo tę sztukę o
              kobiecie z brodą, co ją radni LPR rozgonili na cztery wiatry. Niedoczekanie
              wasze! Wydamy te pieniądze jak zechcemy, a potem nam udowodnijcie, że nie na
              kulturę poszły. Przecież Kościół nie płaci podatków...
              • Gość: toto Zamykaja szpitale z braku pieniedzy, ludzie zyja w IP: *.fbx.proxad.net 03.02.07, 13:57
                Zamykaja szpitale z braku pieniedzy, ludzie zyja w nedzy, ale pieniadze na
                budowe zabobonowych przybytkow i tuszenie opaslych "kaplanow" zawsze sie znajda
                • Gość: antydiabeł PiS załadował w konia Pana Jezusa Króla Polski. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 14:43
                  Będzie się za to smażył w piekle.
              • sumienie.lk Re: To wina Platformy!!! 03.02.07, 14:07
                No pewnie, że to wina PO!
            • Gość: Ludwik. Re: PiS mydli oczy katolikom, a tak na prawde... IP: *.tkdami.net 04.02.07, 23:22
              Bo to prawda.Rzadowi brakowalo na waloryzacje dla wszystkich emerytow i tylko
              najbiedniejsi dostana jednorazowe zapomogi. I nagle olsnienie ,jest nadwyzka na
              koncie Funduszu Ubezpieczen Spolecznych no to damy na swiatynie ,ktorej
              niema.Bedzie mial kler za co hulac,kupowac fury,odpoczywac nad cieplymi
              morzami,bo przeciez nie ma obowiazku sie z tej darowizny rozliczac.Niechby kto
              sprobowal ich tknac! NA WALORYZACJE NIE MA ,NA "ZYCIE KULTURALNE" KLERU
              JEST.STAL SIE CUD!
      • Gość: bl ... IP: *.chello.pl 03.02.07, 13:30
        o tak, z pewnoscia, Polska ma tak potezna nadwyzke budzetowa, ze moze pozwolic
        sobie na sponsorowanie kosciola. zenada....
        • polska_baba Ta nadwyżka z FUS-u to mit - to pieniądze wyżu 03.02.07, 13:58
          Miały być oszczędzane środki na emerytury wyżu demograficznego z lat 50. Po 2010
          roku zacznie się dramat z emeryturami, bo nie są odkładne pieniądze te emerytury.
          • janek344 Re: Ta nadwyżka z FUS-u to mit - to pieniądze wyż 03.02.07, 16:24
            Cała Pisowska "gospodarka" polega na trwonieniu (marnowaniu) pieniędzy w myśl
            zasady:po nas potop. Ale skutki w wqyniku braku środków finansowych na
            cokolwiek zbierać będzie oczywiście następny rząd już nie PiSowski.
      • Gość: marqr Oddac bezposrednio Bogu IP: *.zjz.pl 04.02.07, 10:22
        On je dobrze zainwestuje
    • miron999 Re: Na co PiS dał 40 mln 02.02.07, 22:12
      Emeryci będą wożeni na wycieczkach za te pieniądze. Dlatego środki zamiast dla
      ZUSu poszły na KO (Kultura, Oświata - jak za PRLu).
      • memhos Re: Na co PiS dał 40 mln 03.02.07, 11:50
        Emeryci to się akurat w większośći ucieszą z tego na co idzie kasa.
        • Gość: konreeeddd Moja teza: to w PiS sa agenci i zomowcy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 12:31
          coraz bardziej wydaje mi sie ze PiS to jedna wielka agentura, gdy czytam:
          Czyli PiSiory podaly informacje o 40 mln rezerwy na Swiatynie bez
          wytłumaczenia. Wynikało z niej, że Kościół dostanie 40 mln zł, a teraz widac,
          ze ich nie dostani, tak jak nie dostal w zeszlym roku 20 mln, ktore tez PiSiory
          im uchwalili. Pytanie po co PiSiory glosno krzycza, ze daja kase, a tak na
          prawde w cale nie zamierzaja jej dac? Dlaczego glosno krzycza, ze zabieraja
          kase emerytom i daja kosiolowi? Wedlug mnie PiSiory chca skompromitowac
          Kosciol, czy robia dokladnie to samo co Radiomaryjne swistaki, ktore od lat
          kompromituja Kosciol. Ludzie zaczęli psioczyć, że księża budują sobie świątynię
          kosztem emerytów i PiSiorom to na reke, bo wiedza, ze teraz nie musza tej kasy
          dawac kosicolowi i opinia publiczna jest temu przeciwna. Okazuje sie ze PiS to
          sami agenci i antykatolicy!!
          • Gość: Marco To fakt, nikt tyle nie zrobił dla Moskwy co Kaczki IP: *.magma-net.pl 03.02.07, 14:27
            Systematyczne opluwanie wszelkich autorytetów i osiągnięć Polski, z bezkrwawym zwycięstwem nad ZSRR włącznie. Rozwalenie wszelkich związków Polski z EU (nie pojadą na Szczyt Weimarski ani do Davos by przekonywać do polskich racji), nieobsadzanie ambasadorów, w tym najważniejszego, w Unii i to w czasie sporu o embargo na nasze mięso. Ech, długo by pisać...
      • Gość: zastepca zenka Re: Na co PiS dał 40 mln IP: *.adsl.alicedsl.de 03.02.07, 11:57
        szanowny mironie..to nie dal pis...ten prezent to dlug wdziecznosci dla
        bohaterskiego kosciola katolickiego za poparcie jedynej slusznej walki polskiej
        klasy robotniczej z komunizmem.....kiedys bardzo dawno temu pewien faraon za
        zaslugi w wspolnym niewoleniu wlasnego narodu wynagrodzil stan kaplanski a
        niejaki pan mojzesz zapisal to pod haslem "szaranczy" ktora wszystko zzerala nie
        zostawiajac nic...sam nie rozumiem dlaczego "polska szarancza" ma byc gorsza jak
        jej starozytni poprzednicy...oni zezra wszystko to co im dacie...to wszystko
        zapisano juz dawno,ale ci"rozczytujacy" czytaja to innaczej...hehehe...
    • asterroid KK moze przezczyc te kase na chore dzieci 03.02.07, 11:45
      • Gość: kabak Wszystkim się narazić - to trzeba umieć! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 11:49
        Jednym narazili się, bo państwowe pieniądze poszły na kościół. Ale i drudzy ich
        nie polubią, bo tak naprawdę nie poszły... To już trzeba mieć zdolności.
    • Gość: kat Na co PiS dał 40 mln IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 11:48
      Kościól powinien zachować się honorowo i uprzejmie podziekować / oczywiście podziękować w zrozumieniu nie bierzemy pieniędzy emerytów /.
    • Gość: ja przesunąć 40 mln z budowy świątyni na szpital IP: *.adsl.inetia.pl 03.02.07, 11:50
      dzieci umierają bo nie ma pieniędzy, kto jest za wpisujcie się

w Polsce wiele szpitali jest w trudnej sytuacji ale szpital we Wrocławiu ma byc
      juz zamknięty, pokazują ciągle te biedne matki, tych dzieci nie ma gdzie leczyć

"Rodzice małych pacjentów proponują zorganizowanie akcji esemesowej

Zrozpaczeni rodzice małych pacjentów nie wyobrażają sobie, że leczenie ich
      dzieci zostanie przerwane lub zawieszone. Proponują zorganizowanie akcji
      esemesowej, z której dochód zostałby przeznaczony na potrzeby placówki. tyle że
      co tacy rodzice moga...

podobno gdzieś pojawiła się inforamcja że pieniądzę na budowe światyni
      opatrzności są albo bedą przynane bezprawnie,

jestem za zmianą ich przeznaczenia

nie wiem czy dobrze pamięatm ale Wroclaw potrzbuje 8 mln ale sa i inne
      szpitale, które zaraz będą tez do zamkniecia a to dopiero początek roku,
      dawniej tak nie było ze szpitalami jeśli pojawiał się deficyt to dopiero min w
      połowie roku

to jest dramat tego szpitala

może by się przydała nasz protest ale taki bardziej widoczny

• Gość: puzzi Re: przesunąć 40 mln z budowy świątyni na szpital IP: 62.178.73.* 03.02.07, 11:56
        Jestem za.
      • Gość: jood Re: przesunąć 40 mln z budowy świątyni na szpital IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.07, 12:21
        Zastanawia mnie, dlaczego znakomita większość szpitali jakoś sobie radzi, a
        tych trzydzieści, łącznie z wrocławskim, tonie w długach? Czy są powody inne
        niż złe zarządzanie? Podoba mi się pomysł ministerstwa, że pomoże tylko tym
        szpitalom, które będą rokowały nadzieje na poprawę swojej sytuacji, czyli mają
        szansę na niezadłużanie się w przyszłości. Ja bym jeszcze dodał wymóg
        prześwietlenia działań zarządu, i odwołania tegoż w przypadku wykrycia
        nieudolności i marnotrawstwa. Pewnie zdarza się jeszcze, że dyrektorem szpitala
        zostaje kolega wójta albo wojewody, który to kolega jest może i świetnym
        lekarzem, ale beznadziejnym menedżerem. Warto byłoby skończyć z tą praktyką;
        inaczej co kilka lat będziemy mieli żenujący spektakl w telewizorze - z jednej
        strony płaczący chorzy, których słusznie nie obchodzą problemy zarządzania
        szpitalem, bo przyszli się tutaj wyleczyć, a z drugiej ministerialni urzędnicy,
        nerwowo zastanawiający się, z kogo zerwać kawałek kołdry, żeby przykryć problem.
    • korez Re: Na co PiS dał 40 mln 03.02.07, 11:57
      Ośmiornica, zachłanna matka kościołem katolickim zwana. Jestem ateistą. Z jakich
      to powodów mam z własnych pieniędzy finansować jakieś wotum. Zresztą za co
      dziękować??? Zacytuję jedną z piosenek grupy HEY:

Mam być wdzięczna?
      Za co pytam się
      Za niepokój, za nieprzespane noce?
      Za zwątpienia, za obiecany raj,
      Na który ...
      Mam być wdzięczna?
      Za co pytam się
      Za niepokój, za nieprzespane noce?
      Za zwątpienia, za obiecany raj,
      Na który pewnie nie zasłużę?

Może za to, że żyje właśnie tu,
      Że kobiety mają coraz więcej praw?
      Za internet, pokemony, DVD?
      Za łagodną muzykę w radio?
      Za tanie podróby drogich perfum?
      Za możliwość płacenia w sklepach kartą?
      Przenoszenie lektur na ekrany kin?
      Supermarkety, promocje i obniżki?

Nie chcę ciastka z kremem
      Tortu i wisienki
      Nie chcę bransoletek
      Uwiera mnie sznur pereł

Mam być wdzięczna?
      Za co pytam się?
      Za lycrę, za zakupy w TV Shopie?
      Audiotele, anoreksję, diety cud?
      Wściekłe krowy i pryszczate świnie?
      EURO, NATO, białe rejestracje?
      Małą sztukę i wielką fonografię?
      Aromat identyczny z naturalnym?
      Za small buisness i big brother?

Nie chcę ciastka z kremem
      Tortu i wisienki
      Nie chcę bransoletek
      Uwiera mnie sznur pereł

• bezecny_ateista Ostatnie słowo w sprawie wykorzystania pieniędzy 03.02.07, 11:58
      "na różne cele kulturalne" należy do kard. Józefa Glempa.
      Wiadomo, że ŚOB jest piramidą, którą Glemp postanowił wybudować za cudze na
      swoją cześć. Nie rozumiem tylko co to znaczy, że ostatnie słowo należy do niego.
      Że może wziąć te pieniądze, mimo iż prawo na to nie pozwala (jeszcze)?
    • Gość: acomitam Na co PiS dał 40 mln IP: 62.87.184.* 03.02.07, 12:02
      i takie osły Pisowskie chcą nadal w tym kraju rządzić. To jest żenujące ale
      pokazuje gorę głupoty tych ludzi i tych którzy nimi kierują. Ile jeszcze bubli
      te ludziki wymyslą i przegłosują? To to, brak słów jak ich nazwać, bo to
      zakrawa na cos gorszego niż głupota i ciemnota, utrzymuje sie przy władzy
      dzięki wciskaniu głupoty tym, co są jeszcze głupsi od nich. Szkoda, że gtych
      głupoli w tym kraju jest az tylu. Będziemy mieli IV RP GŁUPCÓW i nawet
      Opatrznośc Boska nie jest w stanie ich od tego zabezpieczyć, bo On jest ponad
      nich i głupoty nie cierpi. Ludzie obudźcie się wreszcie!!!!!!!!
    • bezecny_ateista Kościół czuje się oszukany??!! Czarna mafia czuje 03.02.07, 12:03
      się oszukana, bo od złodziei kasy zabranej emerytom wyrwać już, zaraz nie może?!!
      Kiedy wreszcie ten naród ocknie się i otworzy oczy zalane śmierdzącą wodą ze
      chrzcielnic?
    • tukot kościół potrzebuje odnowy moralnej a nie nowych 03.02.07, 12:04
      drogich i kapiących złotem świątyń.
      • danab71 Re: kościół potrzebuje odnowy moralnej a nie nowy 03.02.07, 12:06
        czuje się oszukany, ale łapy położy na owych pieniądzach - nie ulega wątpliwości...

o_u
    • Gość: goral PiS umoczył 40 mln IP: *.chello.pl 03.02.07, 12:08
      No i po co to? Mamy nadmiar kościołów i świątyń ktore sobie fundują rózni
      metropolici. Uważam, że Watykan powinien mieć tu więcej do powiedzenia
      bo "biskupi dwór" przesadza mówiąc fałszywie, że to w imię boże.Pomyślcie o
      tysiącach dzieci w szpitalach, głodnym społeczeństwie i tym, że ktoś i te
      szpitale i świątynie musi utrzymać! Kto?My, a nie bankrutujące pisiory!!!
    • Gość: zyclon Na co PiS dał 40 mln IP: 62.233.214.* 03.02.07, 12:14
      Nie wiadomo z jakich powodów, ale nawet kościół jest przez PiS oszukiwany. Czy
      naprawdę ta partia nie potrafi iść prostą drogą?.
    • Gość: alex Na co PiS dał 40 mln IP: *.nowytarg.pl 03.02.07, 12:18
      Jakieś sposoby znajdą aby wyłudzić kasę....i nie tylko te 40 milionów ale dużo więcej .......................
      • Gość: hot Czyli to mistyfikacja PiS, kompromitujaca Kosciol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 12:25
        coraz bardziej wydaje mi sie ze PiS to jedna wielka agentura, gdy czytam:
        "Informacja o 40 mln rezerwy budżetowej została podana bez wytłumaczenia.
        Wynikało z niej, że Kościół dostanie ot, tak 40 mln zł. Ludzie zaczęli
        psioczyć, że księża budują sobie świątynię kosztem emerytów"
    • Gość: Integral00 Re: Na co PiS dał 40 mln IP: *.insat.net.pl 03.02.07, 12:23
      Niechby Episkopat Polski zorganizował raz w roku ogólnopolską składkę na budowę
      świątyni Opatrzności, wierzący sobie z budową poradzą, bo rozumieją doskonale
      przyrzeczenia historyczne przodków, rozumieją wartość tradycji, a wtedy nic do
      świątyni będą mieć wszelkie senyszyny i inni niewierni. Należy odmówić
      przyjęcia owej i tak niepewnej dotacji, którą trzeba skierować na profesorskie
      gronostaje, i kynologię, nawet nie na szpitale, czy renty, emerytury. To nic,
      że wierni współuczesticzyli przez dziesięciolecia w finansowaniu wrogich im
      służb, dopuszczających się nawet morderstw.
      • Gość: bum-cyk-cyk Re: Na co PiS dał 40 mln IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 12:38
        Tak jest! Tak jest! Niech Kościół otworzy konto z internetową obsługą i
        ogólnodostępna listą darczyńców. 98% katolickiego społeczeństwa niechybnie
        kliknie gdzie trzeba bo honor to wielki dług praojców spłacać i świątynię budować.
        A i niewierni - być może - przy okazji do sakiewki sięgną, bo kogo jak kogo ale
        oskubanych na tę okoliczność emerytów wszystkim naprawdę żal....
        • Gość: Boruta Re: Na co PiS dał 40 mln IP: *.saton.pl 03.02.07, 12:40
          PiSuary to sku..ele
      • bogda35 Re: Na co PiS dał 40 mln 03.02.07, 13:15
        zastanawia mię problem za co ci praojcowie mieli być wdzięczni? za konstytucje
        3 Maja która nawet nie weszła w życie? za 15o lat niewoli? za najgorsze chyba
        w naszej historii 3oo lat,naznaczone niewolą,przegrywanymi krwawo
        powstaniami,okrutnymi wojnami, sowieckim zniewoleniem przez 5o lat? Za to
        wszystko i my mamy być wdzięczni? to paranoja....
    • Gość: hoopsa Na co PiS dał 40 mln IP: 194.54.22.* 03.02.07, 12:29
      arsregia.pl/?m=tekst&id=21&page=0
      I niby czemu do cholery za tą budowę bierze się KK? I niby czemu ma to być
      świątynia katolicka ?
    • Gość: rom Na co PiS dał 40 mln IP: *.stk.vectranet.pl 03.02.07, 12:30
      Łatwo dzielić nie swoje pieniądze,ci ,którzy głosowali za przyznaniem pieniędzy
      na świątynię to zwykłe gnoje.
    • Gość: czytelnik Na co PiS dał 40 mln IP: *.proxy.aol.com 03.02.07, 12:36
      Kosciol pisze sie z duzej litery. Ortografia!
      • Gość: Cyntia Re: Na co PiS dał 40 mln IP: *.adsl.inetia.pl 03.02.07, 18:40
        "kościół" pisany z małej litery to nie błąd ortograficzny, ale wyraz pogardy
        dla tej obłudnej i chciwej instytucji, która swoje ogromne, nie wyobrażalne
        bogactwo zdobyła na handlu Bogiem.
    • Gość: Hanna Re: Na co PiS dał 40 mln IP: *.aster.pl 03.02.07, 12:36
      PiS pochwalił się, że znalazł w budżecie 40 mln zł na budowę Świątyni
      Opatrzności Bożej.Boże Ty widzisz i nie grzmisz.Ludzie umierają,bo nie ma
      pieniędzy,małe dzieci błagajace o pomoc właśnie z braku pieniędzy,szpitale się
      zamyka ,bo właśnie nasz rząd wypowiada słynne ulubione zdanie"nie ma pieniędzy
      w budzecie".Aż tu nagle są,ale na Swiątynie.otóż nie, to są nasze
      pieniądze.ręce precz od nich.
      • Gość: fg Bez przesady IP: *.ipt.aol.com 03.02.07, 13:22
        Nie przesadzajcie ludziska z tym przeciwstawianiem 40 mln zl umierajacym
        dzieciom, bo to demagogia. Wiele grubych milionow idzie nie tylko na KK, ale
        rowniez na inne wyznania np. 100 mln na Muzeum Zydowskie. Ktos powie muzeum, to
        nie kosciol, ale ktos moze powiedziec, ze jest rownie niezainteresowany budowa
        muzeum, jak i kosciola. Osobiscie uwazam, ze te 40 baniek PiS nie powinien
        przeznaczac na budowe swiatyni, ale robienie z tego afery, jest tez mocno
        przesadzone. No ale prasa musi z czegos zyc, jak rowniez antyklerykalowie.
      • bogda35 Re: Na co PiS dał 40 mln 03.02.07, 13:23
        ten rząd ma szczególne szczęscie do znajdowania pieniedzy! idzie sobie taki
        poseł,marzy jakby tu zaistniec w TV i nagle...jest..4o zapomnianych
        milinonów,których nie ma na co wydać!!! hurra!!! a tu pani premier Gilowska
        wczoraj stwierdziła że pieniędzy sie nie znajduje- no to jak to jest? na świnie
        sie znalazły,na Swiątynię sie znalazły- może pani premier o czyms nie wie?Może
        to Opatrznośc tak podrzuca co szlachetniejszm posłom ta forsę?Kesli tak,to
        prosimy o więcej..
    • Gość: wscieklywyborca Swiadectwo glupoty poslow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 12:46
      To cale szemrane towarzystwo w ogole nie wie co uchwala. Wszystkie ustawy to
      buble prawne i czysta propaganda. Za takie dzialania na szkode kraju nalezy sie
      Trybunal!
    • Gość: Jurass Na szpitale brakuje i chore dzieci, wstyd za sejm IP: *.limes.com.pl 03.02.07, 12:47
      wstyd mi za sejm
    • zbirut Wy to macie problemy wczoraj w Radomiu mieście 03.02.07, 12:47
      katolickim jak trzeba a może i więcej jak trzeba jakis bydlak napadł na moją koleżankę.Zabrał jej torebkę, telefon,pieniądze. Policja zrobiła sobie z niej teatrzyk trzygodzinny. Dziewczyna jest załamana i straciła wiarę w kraj, tym bardziej,że zdarzyło się to poraz kolejny. Tutaj się nie da żyć. Politycy o tym nie wiedzą bo mają apanaże , samochody, opiekę lekarską bez kolejki. Żyją w enklawach i nie zdają sobie sprawy jak wygląda prawdziwe życie gdzieś w zapyziałym Radomiu. Robi mi się słabo od tych deklaracji wiary ludzi, którzy tak wierzą,że nic z tego nie wynika dla kraju poza budową posępnych piramid.
    • piwi77 "Wotum wdzięczności", za co? Za zabory, przegrane 03.02.07, 12:53
      powstania, przegrane wojny, okupację hitlerowską, a potem sowiecką, że się
      ciągniemy w ogonie Europy, a może po prostu za to, że w ogóle oddychamy, bo
      Polacy są gatunkiem nie zasługującym na istnienie? Więc niech sobie Opaczność
      szuka światyni dla siebie u innych narodów, szczególnie u tych które chojniej
      obdarzyła w ostatnich stuleciach.
    • galan12 gnoje !!!!-"nadwyżka" w ZUS, a gdzie waloryzacja ? 03.02.07, 12:56
      gnoje !!!!-"nadwyżka" w ZUS, a gdzie waloryzacja ?
      • Gość: m. Re: gnoje !!!!-"nadwyżka" w ZUS, a gdzie waloryza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 13:00
        nie wiem, czy to legalne, tak lekką rączką oddać 40 milionów z pieniędzy
        podatników na "świątynię"... może jakiś konstytucjonalista by się wypowiedział?
        jako podatnik wolałabym, że by te 40 milionów poszło na pensje dla pielęgniarek
        i nauczycieli, na remont dróg i pomoc zadłużonym szpitalom... ale nie...
        • maaac Re: gnoje !!!!-"nadwyżka" w ZUS, a gdzie waloryza 03.02.07, 13:34
          > nie wiem, czy to legalne, tak lekką rączką oddać 40 milionów z pieniędzy
          > podatników na "świątynię"... może jakiś konstytucjonalista by się
          > wypowiedział?

Ależ nie. Nie jest legalne i nikt tak nie oddawał bezpośrednio tych pieniędzy.
          Całe przenaczenie pieniędzy "na budowę świątyni" od początku było faktem
          medialnym. Odkrycie tego przez "Metro" było by trochę śmieszne gdyby nie fakt
          że zarówno przedstawiciele Kościoła jak i o zgrozo posłowie głosujący za tą
          ustawą nie byli tego świadomi.

> jako podatnik wolałabym, że by te 40 milionów poszło na pensje dla
          > pielęgniarek i nauczycieli, na remont dróg i pomoc zadłużonym szpitalom...
          > ale nie...
          Tu wchodzimy w temat numer dwa. Jak wydatkowywać pieniądze. Osobiście mnie
          telepie jak nie wiem jak przy każdym wydatku pieniędzy "społecznych" przelicza
          się je na symboliczne "obiady dla głodnych dzieci". No i fajno mozna zamiast
          zbudowania mostu "nakarmić głodne dzieci", a za rok one dalej będą głodne, a
          problemy komunikacyjne będą nierozwiązane. Także trochę rozsądku z tym na co
          mogły by "zamiast" pójść te pieniądze. Jak dla mnie skoro są one z ZUS to w ZUS
          powinny zostać i koniec.
    • klara93 Kościół próbuje 03.02.07, 12:59
      okraść emerytów i rencistów
      • Gość: katolik Re: Kościół próbuje IP: *.class145.petrotel.pl 03.02.07, 14:51
        Glemp, nie bierz tych pieniędzy od tych co okradają nas emerytów i dzieci chore
        na raka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka