Dodaj do ulubionych

Szkolny kapo

• ksks3 Szkolny kapo 16.04.07, 08:30
      Autora pomysłu można rozpoznać nawet przez scianę
      • Gość: Julka Re: Szkolny kapo IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.07, 08:45
        Tfu, co za ohyda.
    • czarek62 Pedagog szkolny ma byc gestapowcem? 16.04.07, 08:45
      Skora cierpnie mi na sama mysl, jak o tym czytam. Wspolczuje polskiej szkole, a
      pedagogom w tym momemncie szczegolnie, poniewaz wynika z tego, ze to oni maja
      pelnic te "funkcje" gestapowca. Mam jednak gleboka nadzieje, ze ten
      faszystwosko-komunistyczny (totalitarny) pomysl nie wejdzie do praktyki
      szkolnj. Uff, co jeszcze wymysla ci chorzy ludzie, zanim wiatr historii je
      wydmucha-doslownie i w przenosni?
    • Gość: jan Szkolny kapo IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 16.04.07, 08:46
      To moze nasz ukochany v-ce premier wprowadzi jeszcze wiezyczki straznicze,
      druty kolczaste, wartownikow z psami i bronia. Heil Herr Giertych. Sieg Heil ty
      idioto
    • johoho Szkolny kapo 16.04.07, 08:49
      mojej córce opluwanej regularnie przez bandę blokersów w jednym z gimnazjów
      praskich/warszawa/, pani pedagog oświadczyła że daje jej to okazję przyzwyczaić
      się do prawdziwego życia.Nie był to wcale żart.Pedagodzy szkolni w wielu
      wypadkach boją się, tak jak i nauczyciele wchodzić w drogę szkolnym bandom.Mam
      wrażenie czytając fajerwerki waszego intelektu zę nikt z was nie ma dzieci w
      szkole i problem traktuje czysto teoretycznie i ideologicznie przy
      okazji.Giertych i jego polityczny background jaki jest każdy wie, ale ta akcja
      jest ze wszech miar uzasadniona.W szkołach jest niebezpiecznie,nauczyciele są
      zastraszani,prawa chuliganów stawiane ponad bezpieczeństwem dzieci i działania
      MEN-u zmierzają we właściwym kierunku.Tylko koń który ciągnie ten wóz ma
      niewłaściy kolor. A może tak światła lewica zwoła spotkanie panelowe w jakimś
      eleganckim hotelu i rzuci w tej sprawie perły przed wieprze.
      • ar.co Re: Szkolny kapo 16.04.07, 09:50
        Pewnie, a szkolny kapo przyjzie z kałaszem i wystrzela blokersów, znawco tematu.
      • 1utek Re: Szkolny kapo 16.04.07, 09:57
        johoho napisał:

> mojej córce opluwanej regularnie przez bandę blokersów w jednym z gimnazjów
        > praskich/warszawa/, pani pedagog oświadczyła że daje jej to okazję przyzwyczaić
        > się do prawdziwego życia.Nie był to wcale żart.Pedagodzy szkolni w wielu
        > wypadkach boją się, tak jak i nauczyciele wchodzić w drogę szkolnym bandom.Mam
        > wrażenie czytając fajerwerki waszego intelektu zę nikt z was nie ma dzieci w
        > szkole i problem traktuje czysto teoretycznie i ideologicznie przy
        > okazji.Giertych i jego polityczny background jaki jest każdy wie, ale ta akcja
        > jest ze wszech miar uzasadniona.W szkołach jest niebezpiecznie,nauczyciele są
        > zastraszani,prawa chuliganów stawiane ponad bezpieczeństwem dzieci i działania
        > MEN-u zmierzają we właściwym kierunku.Tylko koń który ciągnie ten wóz ma
        > niewłaściy kolor. A może tak światła lewica zwoła spotkanie panelowe w jakimś
        > eleganckim hotelu i rzuci w tej sprawie perły przed wieprze.

Zapewniam Cię, że mamy dzieci w szkołach. Ale jeżeli jest taka szkoła jaką opisujesz zabierz szybko z niej swoje pociechy. Jest bardzo dużo dobrych szkół, gdzie pracują odpowiednio przygotowani nauczyciele i pedagodzy. I warto zrozumieć, że gdyby wprowadzono zmiany proponowane w artykule wszystkie szkoły stałyby się okropnymi instytucjami antywychowawczymi.Nie chodzi tylko o brunatniejący kolor panów ministrów, chodzi także o to, że mają bardzo mało wiedzy o tym czym się zajmują.
      • Gość: metroman Re: Szkolny kapo IP: *.mtp.com.pl 17.04.07, 08:49
        Ten sam pedagog będzie pełnił rolę kapo.Co się zmieni? Doda mu to odwagi?Pomysł
        ze wszech miar chory.Powiedzmy sobie wprost że nie chodzi o bezpieczeństwo
        dzieci w szkole ale o eliminację ideowo nie pasujących dyrektorów i nauczycieli.
    • nikalaj Człowiek koń - z miłości do ojca 16.04.07, 08:56
      Debil Roman oddaje hołd ojcu - miłośnikowi Stalina - robiąc ze szkół swoje
      własne małe państwo, gdzie będzie się donosiło, usuwało z niego jednostki o
      innych poglądach, przekonaniach, wyglądzie, mundurki a'la Mao, itd.

Cieszę się bardzo, że skończyłem edukację zanim Człowiek Koń dorwał się do
      koryta. Współczuję ludziom pracującym w szkołach.
    • Gość: chichot historii Szkolny kapo IP: *.chello.pl 16.04.07, 08:58
      Może od razu powołać coś na wzór gestapo? Chłopaki z MW i "Organizacji sztywnych
      rąk" beda sie cieszyć!
    • Gość: komiks niewlasciwa interpretacja? IP: *.sotn.cable.ntl.com 16.04.07, 09:01
      wydaje mi sie, ze pomysl jest zle interpretowany, a bunczuczne komentarze
      niesluszne. w Anglii takie stanowisko funkcjonuje z powodzeniem od dawna,
      piastuje je odpowiednia osoba, ktora jest tarcza obronna dla dzieci i szkoly
      przed wandalami z zewnatrz i wewnatrz szkoly, handlarzami narkotykow i tym
      podobnych, utrzymuje dyscypline na odpowiednim poziomie, zwlaszcza wsrod
      agresywnych dzieci. kontroluje rowniez, czy nie ma naduzyc ze strony
      nauczycieli i pozostalych pracownikow szkoly, w koncu moga sie zdarzyc
      pedofile. czesto funkcja polaczona z pracami ogrodniczymi, co pomaga w
      utrzymaniu otoczenia na przyzwoitym poziomie. ja jestem za, byleby byla to
      odpowiednia osoba, pracowita, sprawiedliwa i utrzymujaca respekt.
      • Gość: rebjot Re: niewlasciwa interpretacja? IP: *.crowley.pl 16.04.07, 09:50
        "...ja jestem za, byleby byla to
        odpowiednia osoba, pracowita, sprawiedliwa i utrzymujaca respekt."
        Czy sądzisz, że pan minister wyznaczy takie właśnie osoby? Czy raczej bedą to
        ludzie "ideologicznie słuszni" i posłuszni
      • 1utek Re: niewlasciwa interpretacja? 16.04.07, 10:03
        Gość portalu: komiks napisał(a):

> wydaje mi sie, ze pomysl jest zle interpretowany, a bunczuczne komentarze
        > niesluszne. w Anglii takie stanowisko funkcjonuje z powodzeniem od dawna,
        > piastuje je odpowiednia osoba, ktora jest tarcza obronna dla dzieci i szkoly
        > przed wandalami z zewnatrz i wewnatrz szkoly, handlarzami narkotykow i tym
        > podobnych, utrzymuje dyscypline na odpowiednim poziomie, zwlaszcza wsrod
        > agresywnych dzieci. kontroluje rowniez, czy nie ma naduzyc ze strony
        > nauczycieli i pozostalych pracownikow szkoly, w koncu moga sie zdarzyc
        > pedofile. czesto funkcja polaczona z pracami ogrodniczymi, co pomaga w
        > utrzymaniu otoczenia na przyzwoitym poziomie. ja jestem za, byleby byla to
        > odpowiednia osoba, pracowita, sprawiedliwa i utrzymujaca respekt.

Spotkałem i w Polsce podobną szkołe niepubliczną (przemilczę przez jaką instytucje prowadzoną)Przez 2-3lata nie potrafili normalnie funkcjonować bez zewnętrznego pilnowania.
    • Gość: zwolennik IV RP Re: Szkolny kapo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 09:06
      Ponieważ wszystkim nam zależy na bezpieczeństwie, a na bezpieczeństwie w
      miejscu zamieszkania w szczególności proponuję aby pomysł Giertycha rozszerzyć
      na miejsce zamieszkania i powołać w każdej klatce mieszkańca d/s specjalnych.
      W większych blokach powołać koordynatora. Wyposażyć "naszych " przedstawicieli
      w sprzęt podsłuchowy i nagrywający. Przecież jeśli nie robimy nic złego to nie
      mamy się czego obawiać. Uczciwi ludzie nie mają nic do ukrycia.
      Ochotniczy Ruch Mieszkańców - Obrona
      • ar.co Re: Szkolny kapo 16.04.07, 09:55
        Sprzęt podsłuchujący i nagrywający należałoby zamontować także w każdym
        mieszkaniu (ze szczególnym uwzględnieniem łazienek i sypialni) - przecież
        człowiek uczciwy nie ma nic do ukrycia. Należy również wprowadzić cotygniowe
        oświadczenia uczciwości - z oświadczeniami typu "zmyłem/nie zmyłem talerza po
        obiedzie", biłem/nie biłem żonę/męża", "krzyczałem/nie krzyczałem na dzieci"
        itp. I oczywiście nie będzie to w żaden sposób upokarzające, przecież dla
        człowieka uczciwego oświadczanie, że nie był świnią nie jest w żaden sposób
        poniżające. A pieniądze na nowe pomysły najlepiej wziąć z budżetu nauki, po co
        komu jakaś tam nauka, i lecznictwa - swkoro życie ma trwać "do naturalnej
        śmierci" to chyba nikt nie będzie upierał się przy dawaniu pieniędzy np na
        oddziały dla wcześniaków - w warunkach naturalnych wcześniak np.
        sześciomiesięczny nie przeżyje. No i oczywiście koniec z podtrzymywaniem życia,
        transfuzjami, przeszczepami itp - w końcu w naturze tego nie ma.
    • Gość: mijau IV RP = II PRL IP: *.parkridge-ce.com 16.04.07, 09:12
      W PRL też byli partyjni aktywiści w każdej szkole. Niedługo Młodzież
      Wszechpolska zostanie namiastką Pionierów i będzie pełna restytucja PRL. Teraz
      to już rzeczywiście widać, że IV RP zerwała ze wszystkimi zmianami wprowadzonymi
      przez III RP. Pełny sukces!
      • 1utek Re: IV RP = II PRL 16.04.07, 10:09
        Gość portalu: mijau napisał(a):

> W PRL też byli partyjni aktywiści w każdej szkole. Niedługo Młodzież
        > Wszechpolska zostanie namiastką Pionierów i będzie pełna restytucja PRL. Teraz
        !
        Gdyby pomysły obecnie rządzących nie napotykały oporu to czasy PRL-u niedługo byśmy wspominali jako czasy niezwykle dobrotliwe i ucywilizowane. Być może (ale tego nie doświadczyłem)że rządzący czrpią pomysły z wczesnego socjalizmu tzn. lat 50-tych.
    • pierot6 Giertychowska bolszewia.... 16.04.07, 09:24
    • Gość: gość gnije ta nasza biedna Polska....oj gnije... IP: *.chello.pl 16.04.07, 09:24
    • Gość: kapo-koordynator Szkolny kapo IP: *.icpnet.pl 16.04.07, 09:25
      Herzlich willkommen in Konzentrationslagerschule!
    • koszmarekopalek jaka pedagożka ??!! 16.04.07, 09:35
      jakaś niesamowicie głupia moda przyszła na feminizowanie nazw, albo ja się
      cofam (do tyłu): PEDAGOŻKA, PSYCHOLOŻKA, SOCJOLOŻKA, DERMATOLOŻKA, DOKTOROŻKA -
      kto to q>#!* jest ???!
      uczono mnie w szkole: pani pedagog, pani psycholog, pani socjolog, pani
      dermatolog - CZY WAS CZEGO INNEGO UCZONO???
      • Gość: MEfi. Re: jaka pedagożka ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 10:51
        masz rację to jakaś głupia nowomowa jest. mnie też strasznie to denerwuje, może
        jeszcze w ramach "poprawności" wymyślać rodzaj żeński dla reszty rzeczowników?

• pos3gacz Szkolny kapo-=-albo politruk 16.04.07, 09:41
      Złosliwy chichot historii,która zatoczyła koło.Teraz jeszcze wprowadzić
      samokrytykę i już mamy obraz jak z "Dzieci arbatu" Pasternaka.
      • Gość: rebjot Re: Szkolny kapo-=-albo politruk IP: *.crowley.pl 16.04.07, 09:46
        Samokrytyka samokrytyką ...ale już min Orzechowski naołuje nauczycieli by
        odcieli sie od przeszłości PRL i od ZNP. Innymi słowy "wicie... rozumicie
        towarzuszu... na najbliższej egzekutywie sie odetnijcie i złóżcie samokrytykę"
      • gulcia77 Re: Szkolny kapo-=-albo politruk 16.04.07, 10:31
        z oceną się zgadzam. Robi się średnia atmosferka. Ale mam jedną uwagę: "dzieci
        arbatu" są Rybakowa
    • slav_ A kto będzie nadzorował "koordynatora"? 16.04.07, 09:42
      Myślę że powinno się powołać Supernadzorów do kontrolowania koordynatorów.
      Do nadzorowania tychże - Supersupernadzorców, tych z kolei nadzorowała by
      Komisja Supersupernadzorcza oraz Tajna Policja Nadzorcza podlegająca
      bezpośrednio ministrowi.
      • Gość: Krasnal z meniu Re: A kto będzie nadzorował "koordynatora"? IP: 80.54.108.* 16.04.07, 10:54
        Już jest powołany i rok temu, na dodatek! Najpierw powstał taki departament w
        ministerstwie EN. Nazywa się on "DNO" - Departament Nadzoru Oświatowego.
        Poważnie, to nie jest żart...;)
        • Gość: etet Re: A kto będzie nadzorował "koordynatora"? IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.04.07, 12:30
          Kompletnym DNEm można byłoby nazwać życie w tej oazie dobrobytu jaką jest od
          niedawna nasz kochany kraj
          • Gość: anka25 Re: A kto będzie nadzorował "koordynatora"? IP: *.elsat.net.pl 17.04.07, 00:27
            Może komisarz Zawada?
    • Gość: xpozze Szkolny kapo - kogoś zdrowo pogieło IP: *.icpnet.pl 16.04.07, 09:46
      zaczyna się nagonka na ludzi którzy mają chronić nasze dzieci. Autorka porównuje ich funkcję do zajęcia kapo w hitlerowskim obozie koncentracyjnym aby osiągnąć właściwy efekt - zastraszyć, poniżyć i ośmieszyć. Podsuwa uczniom określenie którego prawdziwy wydźwięk nie wszyscy młodzi znają. Jako rodzic protestuję! Skłócacie społeczeństwo celowo, ponieważ nie chodzi tu o dobro młodzieży tylko o politykę. O obalenie obecnej koalicji i umożliwienie powrotu swoim do koryt. Polska młodzież ma wyrastać jako bydło robocze zasilające rynki pracy UE. Ma się zahartować w szkołach pełnych przemocy, gwałtów, rozbojów i zastraszonych nauczycieli. Ale nic z tego.
      • 1utek Re: Szkolny kapo - kogoś zdrowo pogieło 16.04.07, 10:20
        Gość portalu: xpozze napisał(a):

> zaczyna się nagonka na ludzi którzy mają chronić nasze dzieci. Autorka porównuj
        > e ich funkcję do zajęcia kapo w hitlerowskim obozie koncentracyjnym aby osiągną
        > ć właściwy efekt - zastraszyć, poniżyć i ośmieszyć. Podsuwa uczniom określenie
        > którego prawdziwy wydźwięk nie wszyscy młodzi znają. Jako rodzic protestuję! Sk
        > łócacie społeczeństwo celowo, ponieważ nie chodzi tu o dobro młodzieży tylko o
        > politykę. O obalenie obecnej koalicji i umożliwienie powrotu swoim do koryt. Polska młodzież ma wyrastać jako bydło robocze zasilające rynki pracy UE. Ma się
        > zahartować w szkołach pełnych przemocy, gwałtów, rozbojów i zastraszonych nauczycieli. Ale nic z tego.

Panie Rodzicu. Jeżeli pragniesz drylu w szkole dla swoich pociech, to załóżcie sobie niepubliczną szkołę i eksperymentujcie na swoich dzieciach. Wyniki eksperymetu co prawda znane są z góry bo wielokrotnie opisywane, ale jak ktoś nie chce czytać lub nie mozw uwierzyć, to może sprawdzić empirycznie.
      • o_n_a_10 Re: Szkolny kapo - kogoś zdrowo pogieło 16.04.07, 11:12

> zaczyna się nagonka na ludzi którzy mają chronić nasze dzieci.
        ...itd
        Szkoła powinna dawać wiedzę dzieciom. Owszem, powinna być bezpieczna ale nie
        bezpieczną przechowalnią.
        Czy Twojemu dziecku dzieje się obecnie krzywda w szkole? Czy w tej szkole, gdzie
        ono się uczy są bandyci? Czy chcesz, aby Twoje dziecko miało do czynienia ze
        starszymi,schorowanymi i zmęczonymi pracą nauczycielami, którzy nie będą w
        stanie odpowiednio zareagować? i aby młodzi nauczyciele rezygnowali z pracy {za
        lepszy pieniądz mogą pracować za granicą)? Zależy Ci na takich "ulepszeniach"?
        To pisz tak dalej.....
        • Gość: xpozze Re: Szkolny kapo - kogoś zdrowo pogieło IP: *.icpnet.pl 16.04.07, 11:54
          no to najlepiej aby nauczyciele nic nie robili poza przemykaniem się korytarzami na kolejne - nazwijmy to - lekcje. Lekcje prowadzone w strachu aby nie zarobić koszem w łeb od ucznia. A uczniowie niech rządzą jak im sie podoba. No bo przecież jest dobrze i nic nie należy zmieniać. W kiblach palenie i walenie, na korytarzach bydło i władza jełopów, za szkołą lanie po mordzie młodszych i słabszych i zabieranie fantów. Pod szkołą narkotyki. Idealne środowisko. Bronx rulez! Chodowla taniego bydła roboczego na rynki UE. Z pewnością niektórym taka sytuacja odpowiada ale zarówno mi jak i wielu rodzicom NIE. I na szczęście to WY dzieciaki jesteście zależni od nas. Szkoda że nie myślicie o swojej przyszłości. Nie dostrzegacie że w tym przypadku jaśnie państwo z POSLD wykorzystują was instrumentalnie aby wrócić do władzy. Bo tak naprawdę mają was i sprawy młodzieży głęboko w dnpie. Pokazali na co ich stac od 1989r. Giertycha nikt nie musi lubieć, ale niestety - ktoś musiał zacząć oczyszczać to bagno zwane polską szkołą.
          • 1utek Re: Szkolny kapo - kogoś zdrowo pogieło 16.04.07, 11:57
            >przecież jest dobrze i nic nie należy zmieniać. W kiblach palenie i

Owszem należy zmieniać bo "Świat" płynie ale zmieniać na gorsze to bardzo zły pomysł.
          • Gość: metroman Re: Szkolny kapo - kogoś zdrowo pogieło IP: *.mtp.com.pl 17.04.07, 09:09
            Nauczyciel ma uczyć i ewentualnie wychowywać(to akurat jest rolą rodziców).Od
            pilnowania uczniów-bandytów powinna być ochrona i policja.Porządek w szkole-
            TAK. Stanowcze NIE dla rozwiązania proponowanego przez ROMKA G.Nauczyciel to
            nie antyterorysta, nie ma przeszkolenia w obezwładnianiu szkolnych przestępców
            (a często i warunków fizcznych).Sądząc po wypowiedzi i ataku na POSLD jesteś
            rodzicu już ugotowany przez inną partyjkę.Szkoła musi być apolityczna.Nie
            osądzamy tu partii tylko pomysł "człowieka"
    • rex33 Szkolny kapo 16.04.07, 09:47
      Ludzie , ratunku, pomóżcie!!! Jestem pedagogiem w gimnazjum i jak znam swoją dyrekcję to mnie każe zostać kapo. Ja nie chcę!!! Jak mam się przed tym uchronić? Zaznaczam, że jedyną reakcją mojej dyrekcji na jakiekolwiek próby rozmowy jest: jak panu nie odpowiada to proszę zmienić pracę. A może ZNP w końcu się ruszy i zacznie nam pomagać?
      • 1utek Re: Szkolny kapo 16.04.07, 10:12
        rex33 napisał:

> Ludzie , ratunku, pomóżcie!!! Jestem pedagogiem w gimnazjum i jak znam swoją dy
        > rekcję to mnie każe zostać kapo. Ja nie chcę!!! Jak mam się przed tym uchronić?
        > Zaznaczam, że jedyną reakcją mojej dyrekcji na jakiekolwiek próby rozmowy jest
        > : jak panu nie odpowiada to proszę zmienić pracę. A może ZNP w końcu się ruszy
        > i zacznie nam pomagać?
        Na pewno jesteś pedagogiem? To znasz pojęcie asertywność.
        • rex33 Re: Szkolny kapo 16.04.07, 11:13
          Jestem. Pedagogika opiekuńczo-wychowawcza UW. Pojęcie asertwność znam. A znasz Ty pojęcie "bezrobocie" i Tzw "wilczy bilet"? Ja znam dobrze bo byłem bez pracy 9 miesięcy (i bez prawa do zasiłku).
          • 1utek Re: Szkolny kapo 16.04.07, 11:22
            rex33 napisał:
            >Pojęcie asertwność znam. A znasz> Ty pojęcie "bezrobocie" i Tzw "wilczy bilet"?
            A jednak do odważnych przyszłość należy. Nie można wyrażać zgody na każdą nikczemność. I proszę pamiętać, że nawet najdłuższa żmija przemija. Życzę powodzenia.
    • gajane4 Szkolny kapo 16.04.07, 09:47
      Ludzie! Trzeba wreszcie odebrać brzytwy tym małpom z MEN. Żarty, żartami ale
      kolejny raz potwiedzają, że ich miejsce w szpitalach dla psychicznie i nerwowo
      chorych. W dodatku trzeba ich rozdzielić, bo wzajem się "wzbudzją".
    • i4y PiS = PZPR, LPR=SB 16.04.07, 09:51
      To nieprawdopodobne! Nigdy nie uwierzyłbym że do tego dojdzie :( Wydawało mi się
      że mój osobisty stosunek do komuny to już maksymalne odrzucenie i niechęć. Niby
      widzę wyraźnie różnice, moje liberalne poglądy mają wyraźnie konserwatywny
      odchył, mam szacunek dla roli kościoła a w czasach młodości moimi politycznymi
      idolami byli zarówno odważni ludzie i z "lewa" i z "prawa"... Miałem szczerą
      wolę obiektywnego oceniania obecnej władzy - niestety nic z tego nie wyszło :/ I
      choć prawdę powiedziawszy sam się tego trochę wstydzę, to faktycznie PiS wzbudza
      we mnie podobną pogardę co mateczka PZPR a działania, LPR wściekłość podobną do
      tej jaką wzbudzało SB i ZOMO... Tylko mdłości wywoływane przez Samoobronę nie
      maja odpowiednika... nawet w tamtych czasach! Możliwe że to u mnie inna odmiana
      tego samego populizmu którym nas co rano raczy Władza IV RP ale nic nie mogę na
      to poradzić. Dla mnie to koniec podziału na Komuchów i Solidaruchów! :( Przykro,
      szkoda, żal. "Przyjaciele, nie o to nam szło!"
    • Gość: Emeryt Re: Szkolny kapo IP: *.asta-net.com.pl 16.04.07, 09:53
      Masz całkowitą rację. Przecież obecne pomysły zarówno lpru jak i pisu są
      powielaniem metod stosowanych przez tow. Soso czy Adolfka. Ciekaw jestem, kiedy
      naczelni pisu wpadną na pomysł pozbywania się przeciwników politycznych, żydów,
      homoseksualistów, lesbijek, ludzi innych wyznań poprzez np. spalanie w komorach
      gazowych. W IVRP normalnym obywatelem jest zwolennik pisu, samoobrony (ale gdy
      ma kilka czy kilkanaście wyroków) i lpru. Pozostali to "sobaki". Przecież
      stosunkowo niedawno jeden z debilnych nadludzi powiedział "mołczać sobaki". Zaś
      słowa: łżeelity, wykształciuchy, spieprzaj dziadu, małpy w czerwonym stały się
      standardowymi w IV RP określeniami.
    • claratrueba Szkolny kapo 16.04.07, 10:07
      Bójka, szarpanie, wyłudzania pieniędzy - koniec z tym! Zjawia się
      Supernauczyciel w czerwonej pelerynce i źli ludzie dostają bęcki. Oj Roman,
      Roman. A myślałam, że ty jesteś tylko ociężały umysłowo. Mam inną propozycję: do
      mundurków dodać obowiązkowo klapki na filcu bo jak chce się kogoś skopać to spadają.
    • Gość: wicary Szkolny kapo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 10:20
      Ten Romcio edukator to jednak głupol Wymyśla tylko powtórki z przeszłości- Za
      czasów mojej młodości w szkołach funkcjonowali tzw "organizatorzy" ZMP ,
      których realna władza była większa niż dyr szkoły. Jednym słowem powtórka z komuny.
    • Gość: ccc Re: Szkolny kapo IP: *.chello.pl 16.04.07, 10:23
      ciężki psychopata,natychmiast kaftan giertychowi
    • Gość: ORMOwiec Szkolny kapo IP: *.netia.pl 16.04.07, 10:38
      ORMO się odrodzi!
    • kornaccy Przepraszam za słowa, ale rzygać sie chce... 16.04.07, 10:41
      jak patrzę na Giertycha
      • milosnik_watykanu Re: Przepraszam za słowa, ale rzygać sie chce... 16.04.07, 10:57
        kornaccy napisał:

> jak patrzę na Giertycha
        ..rzygaj nie przepraszaj !!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka