Dodaj do ulubionych

Msze na trzech kanałach

03.06.07, 13:32
Dziś w południe na TVP1, TVP3 i Polonii transmiotowano msze. Czy tak już teraz jest zawsze?
Obserwuj wątek
    • dr.freud Re: Msze na trzech kanałach 03.06.07, 13:35
      l.george.l napisał:

> Dziś w południe na TVP1, TVP3 i Polonii transmiotowano msze. Czy tak już teraz
      > jest zawsze?

Na którym kanale dali w obrządku buddyjskim?
    • Gość: shocking truth Re: Msze na trzech kanałach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 14:35
      Tak, a tych którzy nie przedstawią zaświadczenia o przystąpieniu do spowiedzi
      kaczyści będą kierować do komór gazowych.
      • dr.freud Re: Msze na trzech kanałach 03.06.07, 14:46
        Gość portalu: shocking truth napisał(a):

> Tak, a tych którzy nie przedstawią zaświadczenia o przystąpieniu do spowiedzi
        > kaczyści będą kierować do komór gazowych.

No to mamy eskalację zamordyzmu i prawie faszyzm.
        Przedtem za nieprzedstawienie oświadczenia lustracyjnego
        jedynie wyrzucano z pracy.
        Ale myślę że ten projekt też nie przejdzie przez TK.
    • dziedzicznacytadelafinansjery Re: Msze na trzech kanałach 04.06.07, 18:43
      Czy tak już teraz
      > jest zawsze?

Sam sobie odpowiedziałes, że dziś w południe.
    • Gość: hipek Re: Msze na trzech kanałach IP: *.aster.pl 04.06.07, 23:31
      Jak piszecie to prawdę ,tego Marx i Darwin was nie uczyli?
      Msze były , ale w różnych godzinach ( tylko tvp3 i tvpolonia się pokrywały) - a
      telewizor ma przeważnie ok.60 kanałów, nikt was nie zmusza.
      Poszukajcie na innych kanałach , może będzie coś dla was z Darwina i
      jego "zbawczej ewolucji ", albo poczytajcie sobie np. "kaczkę dziwaczkę"- to
      dzieło na czasie i na waszym poziomie
      • l.george.l Re: Msze na trzech kanałach 05.06.07, 10:29
        Czy ja napisałem, że na trzech kanałach leciała ta sama msza? Nie ma nic do
        rzeczy liczba kanałów, które mam w gniazdku, bo wymieniłem akurat te, za które
        płacę.
      • Gość: mich. Re: Msze na trzech kanałach IP: *.chello.pl 06.06.07, 12:26
        Nie widzę powodu dlaczego transmisje mszy idą na kanałach telewizji publicznej.Kościół ma własne media - radio,telewizję i prasę.
        • dziedzicznacytadelafinansjery Re: Msze na trzech kanałach 06.06.07, 17:15
          Pregnę zwrócić uwagę, ze członkowie tegoż Kościoła opłacają większośc abonamentu
          na te media publiczne, dlatego nie widzę powodu, dla którego mieliby być
          pozbawiani transmisji z Mszy św.
          • Gość: eurofanatik Re: Msze na trzech kanałach IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 07.06.07, 10:10
            Dla ksiezy sa jakies podwyzszone stawki? Nie wiedzialem...
            • dziedzicznacytadelafinansjery Re: Msze na trzech kanałach 07.06.07, 19:08
              Jakich księży? Jakie stawki? Nie rozumiem.
          • Gość: mich. Re: Msze na trzech kanałach IP: *.chello.pl 17.06.07, 15:52
            Nie piszę że mają być pozbawieni,ale co za dużo to niezdrowo.Większość opłacających abonament taka dewocja nie interesuje.
    • Gość: w Re: Msze na trzech kanałach IP: *.chello.pl 06.06.07, 22:58
      czasami ogladam te msze w tv. tak z ciekawosci . te stroje ,gesty ,
      zaklinania ,podnoszenia. a ludze stoja i patrza .
      • Gość: kaka Re: Msze na trzech kanałach IP: *.aster.pl 07.06.07, 00:41
        "Gościu" jak nie masz pojęcia o czym piszesz to nie zabieraj głosu-
        Msza św. to nie pokaz mody , poczytaj "Pismo Święte" (Bibia) to może coś
        zrozumiesz.
        Płacę za abonament i mam prawo do mszy świętej w tv gdy np. jestem chory.
        Nawet tak "ateistyczne" kraje jak Francja mają swoje programy niedzielne
        poświecone wierze katolickiej i msze świete.
        TVP jest dla wszystkich -nie tylko dla ateistów i "wyznawców Urbana"
        • Gość: eurofanatik Re: Msze na trzech kanałach IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 07.06.07, 10:13
          Ale to nie oznacza, ze musimy byc wystawiani na katolicka propagande w mediach.
          Malo to jest kosciolow gdzie czarni moga sobie robic co chca? Musza jeszcze
          zatruwac media publiczne?
          • dziedzicznacytadelafinansjery Re: Msze na trzech kanałach 07.06.07, 19:09
            Obawiam się, ze zatrute jest Twoje serce. Jakimś jadem, jakąś żółcią. Po co?
            Lżej ci, jak takie brzydkie słowa w świat puszczasz? Moze trochę na trochę
            tolerancji się zdobadź, bo ci tego brakuje.
            • Gość: mich. Re: Msze na trzech kanałach IP: *.chello.pl 17.06.07, 15:56
              Na tolerancję niech się zdobędą dewoci,którzy uważają że tylko ich obrządki muszą być obecne na tylu kanałach telewizji.
          • Gość: kaka Re: Msze na trzech kanałach IP: *.aster.pl 08.06.07, 00:35
            "eurofanatiku" jakbyś rzeczywiście był eurofanatykiem , to byś takich bzdur nie
            pisał, z chrześcijańskim miłosierdziem radzę ci zrób sobie lewatywę - może
            przejdzie, Szwejkowi pomagało - wg panującej wtedy władzy i wojskowego doktora.
            • Gość: niekatolik Re: Msze na trzech kanałach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 21:31
              A ja jestem k.urwa prawosławny, mój kolega jest buddystą, również płacimy
              abonament tv i nikt nie transmituje w tv naszych obrzędów wiary, a również jak
              jestesmy chorzy chętnie byśmy popatrzyli. Tylko nazwa KATOLAND mówi sama za
              siebie.
              • dziedzicznacytadelafinansjery Re: Msze na trzech kanałach 17.06.07, 00:18
                Obawiam się, że gybyś był ku.. prawosławny, to byś takiego posta nie napisał.
    • Gość: Wiesio Re: Msze na trzech kanałach IP: *.aster.pl 17.06.07, 00:21
      Za ofiary wygłodzone w ośrodkach pomocy społecznej i in. strukturach III.
    • Gość: he Re: Msze na trzech kanałach IP: *.chello.pl 19.06.07, 19:56
      a tymczasem :

------------------------

Niedawno Tomasz Terlikowski pisał: "Już teraz wymienia się przynajmniej trzy
      miasta, w których sytuacja ma być równie poważna, a może nawet poważniejsza niż
      w Płocku. Nieoficjalnie przyznaje się, że w jednej z ważniejszych metropolii w
      Polsce księża są typowani na parafie ze względu na swoją orientację, w innej
      diecezji zdecydowana większość pracowników kurii ma mieć nieukrywane preferencje
      homoseksualne".

I proponował antidotum: "Nie ma powodów, by sprawdzone przez wieki sposoby
      radzenia sobie z pokusami (nawet jeśli są one tak nienowoczesne jak biczowanie,
      włosiennica czy lodowate prysznice) nie były nadal propagowane w seminariach".
      Bo, jak wynika z jego rozmów z klerykami i młodymi księżmi, "idealnym kandydatem
      do kapłaństwa pozostaje (...) ktoś, kto może posiadać skłonności homoseksualne.
      Bo chyba tylko taki mężczyzna nie odczuwa dojmującego pragnienia posiadania
      rodziny, które złożyć można w ofierze celibatu Bogu i Kościołowi. (...) Miękki
      głos, delikatne ruchy pozostają zbyt często najłatwiej rozpoznawalną częścią
      osobowości polskich księży" ("Szukając korzeni zła", "Rzeczpospolita" z 17-18
      marca br.).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka