l.george.l 03.06.07, 13:32 Dziś w południe na TVP1, TVP3 i Polonii transmiotowano msze. Czy tak już teraz jest zawsze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dr.freud Re: Msze na trzech kanałach 03.06.07, 13:35 l.george.l napisał: > Dziś w południe na TVP1, TVP3 i Polonii transmiotowano msze. Czy tak już teraz > jest zawsze? Na którym kanale dali w obrządku buddyjskim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shocking truth Re: Msze na trzech kanałach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 14:35 Tak, a tych którzy nie przedstawią zaświadczenia o przystąpieniu do spowiedzi kaczyści będą kierować do komór gazowych. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.freud Re: Msze na trzech kanałach 03.06.07, 14:46 Gość portalu: shocking truth napisał(a): > Tak, a tych którzy nie przedstawią zaświadczenia o przystąpieniu do spowiedzi > kaczyści będą kierować do komór gazowych. No to mamy eskalację zamordyzmu i prawie faszyzm. Przedtem za nieprzedstawienie oświadczenia lustracyjnego jedynie wyrzucano z pracy. Ale myślę że ten projekt też nie przejdzie przez TK. Odpowiedz Link Zgłoś
dziedzicznacytadelafinansjery Re: Msze na trzech kanałach 04.06.07, 18:43 Czy tak już teraz > jest zawsze? Sam sobie odpowiedziałes, że dziś w południe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hipek Re: Msze na trzech kanałach IP: *.aster.pl 04.06.07, 23:31 Jak piszecie to prawdę ,tego Marx i Darwin was nie uczyli? Msze były , ale w różnych godzinach ( tylko tvp3 i tvpolonia się pokrywały) - a telewizor ma przeważnie ok.60 kanałów, nikt was nie zmusza. Poszukajcie na innych kanałach , może będzie coś dla was z Darwina i jego "zbawczej ewolucji ", albo poczytajcie sobie np. "kaczkę dziwaczkę"- to dzieło na czasie i na waszym poziomie Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: Msze na trzech kanałach 05.06.07, 10:29 Czy ja napisałem, że na trzech kanałach leciała ta sama msza? Nie ma nic do rzeczy liczba kanałów, które mam w gniazdku, bo wymieniłem akurat te, za które płacę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mich. Re: Msze na trzech kanałach IP: *.chello.pl 06.06.07, 12:26 Nie widzę powodu dlaczego transmisje mszy idą na kanałach telewizji publicznej.Kościół ma własne media - radio,telewizję i prasę. Odpowiedz Link Zgłoś
dziedzicznacytadelafinansjery Re: Msze na trzech kanałach 06.06.07, 17:15 Pregnę zwrócić uwagę, ze członkowie tegoż Kościoła opłacają większośc abonamentu na te media publiczne, dlatego nie widzę powodu, dla którego mieliby być pozbawiani transmisji z Mszy św. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eurofanatik Re: Msze na trzech kanałach IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 07.06.07, 10:10 Dla ksiezy sa jakies podwyzszone stawki? Nie wiedzialem... Odpowiedz Link Zgłoś
dziedzicznacytadelafinansjery Re: Msze na trzech kanałach 07.06.07, 19:08 Jakich księży? Jakie stawki? Nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mich. Re: Msze na trzech kanałach IP: *.chello.pl 17.06.07, 15:52 Nie piszę że mają być pozbawieni,ale co za dużo to niezdrowo.Większość opłacających abonament taka dewocja nie interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Msze na trzech kanałach IP: *.chello.pl 06.06.07, 22:58 czasami ogladam te msze w tv. tak z ciekawosci . te stroje ,gesty , zaklinania ,podnoszenia. a ludze stoja i patrza . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaka Re: Msze na trzech kanałach IP: *.aster.pl 07.06.07, 00:41 "Gościu" jak nie masz pojęcia o czym piszesz to nie zabieraj głosu- Msza św. to nie pokaz mody , poczytaj "Pismo Święte" (Bibia) to może coś zrozumiesz. Płacę za abonament i mam prawo do mszy świętej w tv gdy np. jestem chory. Nawet tak "ateistyczne" kraje jak Francja mają swoje programy niedzielne poświecone wierze katolickiej i msze świete. TVP jest dla wszystkich -nie tylko dla ateistów i "wyznawców Urbana" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eurofanatik Re: Msze na trzech kanałach IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 07.06.07, 10:13 Ale to nie oznacza, ze musimy byc wystawiani na katolicka propagande w mediach. Malo to jest kosciolow gdzie czarni moga sobie robic co chca? Musza jeszcze zatruwac media publiczne? Odpowiedz Link Zgłoś
dziedzicznacytadelafinansjery Re: Msze na trzech kanałach 07.06.07, 19:09 Obawiam się, ze zatrute jest Twoje serce. Jakimś jadem, jakąś żółcią. Po co? Lżej ci, jak takie brzydkie słowa w świat puszczasz? Moze trochę na trochę tolerancji się zdobadź, bo ci tego brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mich. Re: Msze na trzech kanałach IP: *.chello.pl 17.06.07, 15:56 Na tolerancję niech się zdobędą dewoci,którzy uważają że tylko ich obrządki muszą być obecne na tylu kanałach telewizji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaka Re: Msze na trzech kanałach IP: *.aster.pl 08.06.07, 00:35 "eurofanatiku" jakbyś rzeczywiście był eurofanatykiem , to byś takich bzdur nie pisał, z chrześcijańskim miłosierdziem radzę ci zrób sobie lewatywę - może przejdzie, Szwejkowi pomagało - wg panującej wtedy władzy i wojskowego doktora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niekatolik Re: Msze na trzech kanałach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 21:31 A ja jestem k.urwa prawosławny, mój kolega jest buddystą, również płacimy abonament tv i nikt nie transmituje w tv naszych obrzędów wiary, a również jak jestesmy chorzy chętnie byśmy popatrzyli. Tylko nazwa KATOLAND mówi sama za siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
dziedzicznacytadelafinansjery Re: Msze na trzech kanałach 17.06.07, 00:18 Obawiam się, że gybyś był ku.. prawosławny, to byś takiego posta nie napisał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiesio Re: Msze na trzech kanałach IP: *.aster.pl 17.06.07, 00:21 Za ofiary wygłodzone w ośrodkach pomocy społecznej i in. strukturach III. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he Re: Msze na trzech kanałach IP: *.chello.pl 19.06.07, 19:56 a tymczasem : ------------------------ Niedawno Tomasz Terlikowski pisał: "Już teraz wymienia się przynajmniej trzy miasta, w których sytuacja ma być równie poważna, a może nawet poważniejsza niż w Płocku. Nieoficjalnie przyznaje się, że w jednej z ważniejszych metropolii w Polsce księża są typowani na parafie ze względu na swoją orientację, w innej diecezji zdecydowana większość pracowników kurii ma mieć nieukrywane preferencje homoseksualne". I proponował antidotum: "Nie ma powodów, by sprawdzone przez wieki sposoby radzenia sobie z pokusami (nawet jeśli są one tak nienowoczesne jak biczowanie, włosiennica czy lodowate prysznice) nie były nadal propagowane w seminariach". Bo, jak wynika z jego rozmów z klerykami i młodymi księżmi, "idealnym kandydatem do kapłaństwa pozostaje (...) ktoś, kto może posiadać skłonności homoseksualne. Bo chyba tylko taki mężczyzna nie odczuwa dojmującego pragnienia posiadania rodziny, które złożyć można w ofierze celibatu Bogu i Kościołowi. (...) Miękki głos, delikatne ruchy pozostają zbyt często najłatwiej rozpoznawalną częścią osobowości polskich księży" ("Szukając korzeni zła", "Rzeczpospolita" z 17-18 marca br.). Odpowiedz Link Zgłoś