Dodaj do ulubionych

Prezenty zamówione przez internet nie dotrą czas

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 15:06
firmy kurierskie to w ogóle zachowują się jakby robiły łąskę, że coś dostarczą
- chyba najbardziej psują opinię sklepom internetowym. Dobrze, że zamówiłam
odpowiednio wcześniej i przesyłkę z Agito już mam :)
Obserwuj wątek
    • Gość: bez przesady Re: Prezenty zamówione przez internet nie dotrą c IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.07, 17:00
      nie jest tak zle, choc dzis wysylamy juz ostatni dzien, to jak na razie nei bylo
      najgorzej, wszystko dotarlo :)
      • Gość: henio agito robi ludzi w konia IP: *.chello.pl 19.12.07, 18:05
        na stronce wszystko jest dostepne, zamawiacie, a tu po kilku dniach okazuje sie
        ze towaru jednak nie ma, kiedy spytalem konsultantke dlaczego nie uaktualniaja
        informacji na swoim portalu, odpowiedziala po prostu "bo nie"
        • Gość: nie ważne Re: agito robi ludzi w konia IP: *.eimperium.pl 19.12.07, 18:12
          Kupuje w agito od dawna i wszystko jest idealnie :)
          • Gość: morlokh Re: agito robi ludzi w konia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.07, 19:18
            Ostatnio, w dyskusjach pod artykułami nt. handlu internetowego, natychmiast
            pojawia się kilka pochwalnych postów o Agito. Z ciekawości przejrzałem ich
            ofertę i nie widzę żadnej rewelacji cenowej, a strona siermiężna.

Uważam, że parę osób po prostu wali ordynarną kryptoreklamę.
            • Gość: TomiLeeJones chciałem w Agito a tu kicha :( IP: *.artcomp.waw.pl 20.12.07, 00:13
              chciałem kupić w Agito aparat, głośniki i bieliznę dla żony w diores.pl

Żeby się nie bujać z kurierami chciałem po prostu przyjechać.
              Nie da się, nie można, jakieś ale.

Diores daleko, a sprzęt kupiłem w ulubiony.pl, jakoś nie robili problemów z
              odbiorem osobistym. Pozdrowienia dla Pani Beatki :)

Bielizna w Arkadii :)
              Prezenty już mam :)
              Obyło się bez kurierów.

• mis22 co zrobić by przesyłki z USA nie ginęły na Poczcie 20.12.07, 03:12
                Ja nie martwię się kiedy dojdzie. Martwię się czy dojdzie. Wiele
                przesyłek z upominkami ze Stanów ginie na Poczcie Polskiej. Listy z
                czekami nie dochodzą. Na szczęście prywatne firmy kurierskie
                doręczają paczki niezawodnie.
                • Gość: tensik Re: co zrobić by przesyłki z USA nie ginęły na Po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.07, 16:16
                  Chyba warto wysyłać paczki i listy ze stanów wcześniej. Koleżanka
                  wysłała POCZTA POLSKĄ, przesyłką bez ubezpieczenia do mnie iPoda i
                  pomimio że napisała co jest w paczce, daszedł migusiem i w całości:)
                  No ale to było we wrześniu:)
        • Gość: alpha Re: agito robi ludzi w konia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 18:16
          Czemu skasowano mój post??? Napisałem tylko że BIZNES w Polsce nie
          rozumie że to biznes należy dopasować do ludzi a nie wymagać od
          ludzi żeby się zmienili... Wypowiedz głąba nazwanego ekspertem i
          analitykiem jest żenująca... W USA funkcjonują firmy sezonowe, a w
          Polsce???? A Gazecia cenzura jest totalną hipokryzją...
          • Gość: atx Re: agito robi ludzi w konia IP: *.187.240.11.ip.airbites.pl 20.12.07, 01:19
            Czego sie rzucasz, przeciez jest nizej...
        • Gość: Kajetan Re: agito robi ludzi w konia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.07, 23:29
          Co wy tam gadacie za głupstwa z kurierami..Ja wczoraj dostałem list
          z Gdańska zwykły,wysłany 28 listopada...22 dni szedl ten list!a
          fakturę za telefon z 14 tygodniowym opóżnieniem,.Skandal Poczto
          Polska! Gdzie z tym mam iść,bo poniosłem straty,m.in.niewpłacone w
          terminie ubezp.samochodowe!
          • miryw A ja dostałem 20.12.07, 14:41
            Zamówiłem duuużą odbitkę na drugim końcu Polski, która została wysłana pocztą.
            Już się martwiłem, że nie dotrze na czas, a tu niespodzianka - po 6 dniach
            paczka dotarła :) Jeszcze większe było moje zdziwienie jak przedwczoraj (we
            wtorek) przyszła faktura wysłana w poprzedni czwartek. Jak na trójmiasto 5 dni
            to chyba nowy rekord - poprzednio listy szły nawet 3 tygodnie.
        • Gość: taurus77 urodzony w czepku, bo mnie w konia nie zrobili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.07, 14:27
          ostatnio był na gazecie spis najśmieszniejszych komentarzy na allegro i tam
          było, że kolo po wygraniu licytacji odmówił jej sfinalizowania motywując "nie
          mam zaufania do Internetu" :DDD często kupuję w sieci, na agito też mi się parę
          razy zdarzyło i wszystko ok było. W czepku się chyba urodziłem :)
      • Gość: alpha Wielki Ekspert Biznesu powiedział... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 18:10
        Jarosław Sobolewski, analityk i ekspert od e-biznesu z Interactive
        Advertising Bureau:
        - Firmy kurierskie nie mają interesu, żeby przed Bożym Narodzeniem i
        nie tylko sprostać ogromowi przesyłek. To raczej klienci nauczą się,
        że e-zakupy należy zrobić odpowiednio wcześniej

koniec cycata...

TYPOWO POLSKIE PODEJŚCIE DO BIZNESU. K_R_E_T_Y_N a nie żaden
        analityk, ekspert czy biznesman. Zmieniać ludzi po to, żeby firmom
        było wygodnie...To tak jakby google liczył na to że klienci
        przestaną wklepywać słowo "sex" w wyszukiwarce...

Facet ma nieziemskiego nosa do interesów. W Stanach ktoś taki a)
        straciłby posadę za takie podejście b) mógłby otworzyć
        firmę "sezonową" ale dopiero za rok. Przez rok zdążyłby zrozumieć że
        czegoś nie zrozumiał...

Q...wa!!! To już któryś raz!!! W tym kraju firmy sezonowo
        zatrudniające pracowników nie zaistnieją czy co???

• Gość: gość Re: Prezenty zamówione przez internet nie dotrą c IP: 80.48.137.* 19.12.07, 17:01
      Natomiast klienci zachowują sie jakby nie obowiązywały ich
      podstawowe reguły kulturalnego zachowania. Teraz, natychmiast im sie
      należy pomimo że nawet media przyłączyły sie i ogłaszają że w tej
      branzy powstał po prostu "korek". Proponuję nie odkładać na ostatnią
      chwilę albo paczki odbierac osobiście (oraz nie wyrzywac sie na
      pracownikch firm kurierskich).

• Gość: myszek wszystkiemu winni firmy kurierskie i poczta IP: *.ds.pg.gda.pl 19.12.07, 17:28
        Co za idioci tym zarządzają? To nie wiedzą że w święta jest większy ruch? Co to za problem odpowiednio wcześniej zadbać o tymczasowych pracowników do sortowni i jako kurierów i łacić im ekstra stawki? Ale nie tutaj, nie w Polsce, tutaj klienta ma się w dupie i klient ma się nauczyć, że ma pomysleć o prezencie w czerwcu.
        • Gość: puffy Re: wszystkiemu winni firmy kurierskie i poczta IP: *.prz.edu.pl 19.12.07, 17:31
          Powiedziałeś dokładnie to co ja myśle,
          • chavez6 Re: wszystkiemu winni firmy kurierskie i poczta 19.12.07, 17:36
            i ja.... jest na coś popyt... to gdyby była zdrowa konkurencja, usługodawcy
            sprostaliby zadaniu... jeśli popyt przerasta podaż... to mają wyrąbane na
            klientów.. jaki z tego morał? trzeba założyć własną firmę kurierską :>...
            "sezonowo" w okresie świątecznym, albo na stałe... pewnie po świętach sytuacja
            wróci do normy, ale na przyszłość, dobra myśl
            • Gość: henio Re: wszystkiemu winni firmy kurierskie i poczta IP: *.chello.pl 19.12.07, 18:06
              też się z wami zgadzam.
              • Gość: Niunia Re: wszystkiemu winni firmy kurierskie i poczta IP: *.magma-net.pl 19.12.07, 20:25
                Podpisuję się, wystarczyłoby zapłacić ludziom w sezonie porządne
                stawki. Ale po co, lepiej klientów obrzucić błotem.
      • Gość: aaaa Re: Prezenty zamówione przez internet nie dotrą c IP: *.chello.pl 19.12.07, 17:28
        wiesz, klienci po to płacą kilkadziesiąt złotych żeby miec paczkę
        na drugi dzień...

jakbym chciał czekać tydzien to bym nadał pocztą za 5 zł...

jakby ci to powiedzieć - problemy logistyczne firm kurierskich
        niewiele mnie obchodzą, niech właściciel da podwyżki, zatrudni nowy
        personel, kupi więcej dostawczaków itd. - skoro podjął się
        dostarczenia to się nie dziw że klient który zapłacił - wymaga...
        • Gość: gggg Re: Prezenty zamówione przez internet nie dotrą c IP: *.adsl.inetia.pl 19.12.07, 19:23
          Kup sobie w sklepie, będziesz miał od razu. Generalnie Polak jest tak głupi, że
          robi wszystko na ostatnia chwilę. Ja o prezenty zadbałem na początku grudnia, a
          jeżeli leniwce maja czas to niech otrzymają prezent po Nowym Roku
          • Gość: marek Re: Prezenty zamówione przez internet nie dotrą c IP: *.chello.pl 19.12.07, 23:00
            Ja kupiłem prezenty w sklepie internetowym 29 listopada. 30-tego
            zostały wysłane, a paczka (priorytet) do dziś nie dotarła. Co jak co
            ale na Pocztę Polską można liczyć. Na drugi raz będę kupował
            prezenty już w październiku (bo od początku listopada mają ponoć
            większy bałagan niż zwykle).
            • Gość: h7 [...] IP: 80.54.192.* 20.12.07, 01:22
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • katmoso Re: Prezenty zamówione przez internet nie dotrą c 20.12.07, 14:13
              ja wczoraj dostalam avizo powtórne na oczekiwaną od tygodni
              przesylkę. pierwszego awizo, ba nawet listonosza nie było.
              zastanawiam sie czy jest przepis, zeby poczte obciązc kosztami
              odesłania paczki do nadawcy. skoro nie było u mnie listonosza z ta
              paczką, to za co płacę?
          • carton Bredzisz 20.12.07, 07:39
            Skoro poczta/firma kurierska zapewnia klienta, że przesyłkę
            dostarczy na drugi dzień i ZA TO BIERZE PIENIĄDZE, a potem się nie
            wywiązuje z wykonania usługi, to jak to nazwać? Naciągactwo?
            Oszustwo? Jeśli poczta nie jest w stanie wykonywać usług szybko,
            niech nie kłamie oficjalnie, że jest inaczej (np. rzekome
            dostarczanie prioretytów już na drugi dzień).
          • Gość: Lacz Re: Prezenty zamówione przez internet nie dotrą c IP: *.am.wroc.pl 21.12.07, 11:52
            Ja też chciałem ale paczka wysłana ok. 15 listopada do tej pory do
            mnie nie dotarła... Jestem cierpliwy ale to zachowanie
            naszego "narodowego" kuriera (Poczty Polskiej) woła o pomstę...
    • Gość: Iza Nie jest tak źle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 17:03
      W Merlinie zamówiłam parę rzeczy (z różnych koszyków) 11-go w nocy, czas
      oczekiwania na skompletowanie okazał się krótszy niż Merlin zastrzegał a u
      kuriera paczki tkwiły tylko jeden dzień. Dawno już je mam. Wystarczy trochę
      wyobraźni, żeby nie zamawiać na ostatnią chwilę i nie korzystać z poczty, bo
      wiadomo jak jest, o braku listonoszy trąbi się od jakiegoś czasu.
    • Gość: abukq Prezenty zamówione przez internet nie dotrą czas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 17:18
      bzdura. Wczoraj o 14 zamówiłem aparat na e-cyfrowe (Warszawa) i
      dzisiaj go doatałem o 9 rano na drugim końcu Polski!!! Nie straszcie
      ludzi...nie jest tak źle...
      • Gość: Allegrowicz Re: Prezenty zamówione przez internet nie dotrą c IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 17:24
        Paczki które wczoraj nadaliśmy ok. 80szt w 95% dzisiaj już są na
        miejscu. Nadane dzisiaj dotrą jutro i tak dalej, aż do piątku. Moja
        firma kurierska DPD zawiezie nawed nadane paczki w soote (troche
        drożej). Pozdrawiam DPD
        Ludzie nie róbice Paniki!!!!
        • Gość: nedops Re: Prezenty zamówione przez internet nie dotrą c IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.12.07, 17:28
          sprzedaje poprzez allegro,korzystam z usług poczty polskiej i polecone
          priorytety w 90% dochodzą na nastepny dzien(tylko trzeba pamiętac,że przesyłki
          nadane danego dnia po godzinie 15:00 traktowane są jako nadane nastepnego
          dnia),z paczkami w okresie przedswiatecznym jest jednak tragicznie,tydzien temu
          wysłane priorytety jeszcze nie doszły...
          • Gość: marek Re: Prezenty zamówione przez internet nie dotrą c IP: *.chello.pl 19.12.07, 23:03
            Gość portalu: nedops napisał(a):

> sprzedaje poprzez allegro,korzystam z usług poczty polskiej i
            polecone
            > priorytety w 90% dochodzą na nastepny dzien(tylko trzeba
            pamiętac,że przesyłki
            > nadane danego dnia po godzinie 15:00 traktowane są jako nadane
            nastepnego
            > dnia),z paczkami w okresie przedswiatecznym jest jednak
            tragicznie,tydzien temu
            > wysłane priorytety jeszcze nie doszły...

Szczęściarz z Ciebie. Ja też sprzedaję na Allegro i kilka paczek
            szło mi po 2 tygodnie, dwie zagineły. Może w mniejszych miastach
            poczta działa sprawniej. Ja mieszkam w Warszawie (paczki do mnie idą
            jeszcze dłużej niż te które wysyłam (najkrócej w tej chwili ok
            tygodnia).
        • Gość: Andrzej ja będę unikał DPD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 20:06
          Paczka wysłana we czwartek rano dotarła do mojego miasta w piątek o 4 rano. W
          południe dzwonię do kuriera - nie dostał jej, więc będzie w poniedziałek. (Nie
          pomyślałem, żeby dopłacić za dostarczenie w sobotę, mój błąd.) W poniedziałek
          dzwonię do kuriera - nie dostał jej, więc będzie we wtorek... Gdyby nie mój
          telefon do centrali z awanturą to pewnie nadal by tkwiła w sortowni... Ale chyba
          w moim mieście DPD tak ma, bo raz już w ten sposób przetrzymywali moją paczkę.
          • Gość: cielecinka Re: ja będę unikał DPD IP: *.chello.pl 19.12.07, 21:08
            ja tez, tylko, ze moja paczke kurier od piatku mial wydawana i dotarl z nia
            dopiero dzisiaj wiezorem (tj w srode). z trackingu wybika, ze przez kilka dni
            rano kurier zwracal ja do sortowni , chwile potem wydawano ja nastepnemu, ktory
            tez jej nie dowiozl. I tak przez kilka dni. Musza byc oblezeni skoro przywiezli
            mi ja o 21szej.
    • Gość: zico Prezenty zamówione przez internet nie dotrą czas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 17:28
      Merlin nawet w ciągu roku - poza świętami - potrzebuje 2 tygodni aby
      skompletować zamówienie i wysłać paczkę.
      • Gość: warszawianka Jak może być dobrze, skoro ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 17:37
        Jak może być dobrze, skoro Poczta Polska oszczędza na etatach.
        Mój listonosz ma tak duży rejon, że listy do naszego bloku
        roznosi dwa razy w tygodniu. Jego torba pęka w szwach. On sam
        jest tak zmęczony, że ledwo chodzi. Na jego terenie powinno
        być co najmniej dwóch listonoszy. Zapytajcie na Poczcie Polskiej,
        ile było napadów na listonoszy w tym roku w Warszawie.
        Chętnie bym przeczytała artykuł o pracy listonosza.
        • katmoso Re: Jak może być dobrze, skoro ... 20.12.07, 14:15
          zgadza się. to wina monopolisty. ma gdzieś swoich klientow, więc nie
          inwestuje w pracownikow, tak aby sie nie zaharowali na smierć i
          dostarczali przesyłki na czas. za to im placimy!
    • Gość: a.e Prezenty zamówione przez internet nie dotrą czas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 17:34
      A ja czekam na przesyłkę z allegro od 5 grudnia wysłana priorytetem
      i w dalszym ciagu jej nie ma!!! Niestety pozostanie mi kupowanie
      prezentów w ostatniej chwili.
      • Gość: Ziootek Re: Prezenty zamówione przez internet nie dotrą c IP: *.adsl.inetia.pl 19.12.07, 19:55
        Trochę nadziei - dzisiaj dotarł do mnie prezent kupiony na Allegro wysłany ze
        Szczecina 6 grudnia...
        • Gość: marek Re: Prezenty zamówione przez internet nie dotrą c IP: *.chello.pl 19.12.07, 23:07
          Do mnie (Warszawa) nie dotarł do dziś priorytet wysłany 20 listopada
          z Rzeszowa. Co ciekawe zwykła paczka z Londynu doszła w 6 dni...
          • Gość: lola Re: Prezenty zamówione przez internet nie dotrą c IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 23:21
            prawdopodobnie przyszedł o czasie tylko nie pod ten adres, wystarczy, że
            właściciel skrzynki będzie miał zły humor i zamiast do zwrotów wrzuci do śmieci
            u mnie na klatce codziennie jest pełno źle powkładanych listów, w mojej skrzynce
            2-3 razy w tygodniu, klatek w bloku 10, wątpię aby moja była szczególna pod tym
            względem, bloków na osiedlu mnóstwo, w dzielnicy tysiące - ile więc listów
            dziennie trafia gdzie nie trzeba i co z częścią z nich się dzieje ?
            • Gość: marek Re: Prezenty zamówione przez internet nie dotrą c IP: *.chello.pl 19.12.07, 23:27
              To nie list a duża paczka - adres był na pewno poprawny.
              • Gość: lola Re: Prezenty zamówione przez internet nie dotrą c IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 23:30
                jeżeli paczka, to albo ukradziona albo gdzieś leży w sortowni

nie chodziło o poprawność adresu tylko o poprawność dostarczenia, listonosze
                wsadzają listy nie do tych skrzynek, do których powinni
                • Gość: marek Re: Prezenty zamówione przez internet nie dotrą c IP: *.chello.pl 19.12.07, 23:39
                  Wcześniej mieliśmy takiego listonosza co nigdy nie mógł wcelować z
                  listem w odpowiednią przegrodę (zastanawiałem się jak poradził sobie
                  ze spłodzeniem gromadki dzieci ;-)) kiedyś nie zastanawiając się
                  wyciągnałem list z mojej skrzynki, otwieram, zaczynam czytać i się
                  zastanawiać: kurcze, kto to do mnie pisze - przecież nie znam tych
                  ludzi ;-)
            • Gość: marek Re: Prezenty zamówione przez internet nie dotrą c IP: *.chello.pl 19.12.07, 23:32
              Co do pracy listonoszy nie mam żadnych zastrzeżeń. U mnie na osiedlu
              jest dwu - jeden od listów, drugi paczek. Przynosili mi nawet
              przesyłki niepoprawnie zaadresowane (bo od dawna pracują w tej
              okolicy i większość osób z nazwiska znają). Pan zajmujący się
              paczkami wnosił na 6-te piętro paczki ważące 20 kg co wcale do jego
              obowiązków nie należy - oczywiście zawsze odpaliłem mu coś za to bo
              nie lubie nikogo wykorzystywać. Szkoda mi trochę chłopaka noszącego
              listy - wiele osób jest bezmyślnych, które wysyłają cięzkie ksiązki
              listami poleconymi - jak chłopak ma ze 30 takich przesyłek ważących
              ok. 1 kg musi się nieźle natachać.
              • pkrehbiel Nie obwiniaj nadawców... 20.12.07, 01:55
                ...kiedy winne są złe procedury Poczty Polskiej.

Ci, którzy nadają ciężkie książki dają mu pracę i powinien za to być
                wdzięczny.
    • Gość: ania Re: Prezenty zamówione przez internet nie dotrą c IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 17:46
      Wysyłamy jako sklep interenowy kilkanaście paczek dziennie kurierem UPS, jedna
      na kilka dni ma spore opóźnienie, standardowo idą 1-2 dni. Od dziś już nie
      przyjmujemy zamówień.
      Natomiast kupiłam kilka prezentów, paczki idą priorytetem już 2 tygodnie. Chyba
      nie dojdą. Dziś dostałam z Merlina info, że ksiazka którą zamówiłam też nie
      dojdzie na czas. Zrobiłam zakupy na 3 tygodnie przed świętami, i nie uratowało
      mnie to przed opóźnieniem.
    • Gość: przodownik_pracy Ruszcie dupy IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.12.07, 17:46
      Miast narzekać na ludzi pracy !
    • Gość: xyz Najbardziej śmieszne są firmy kurierskie... IP: *.prz.edu.pl 19.12.07, 17:47
      Bo co się okazuje, firmy kurierskie zaczynają obsługiwać coraz większą ilość ludzi a tym samym zdarzają się przypadki które do tej pory były "domeną" Poczty Polskiej. Nagle słychać że paczki się spóźniają, że coś tam zagineło, że kurier jest nie kulturalny, etc..
      Utrzymać dobrą opinię przy takiej ilości wysyłek co Poczta-Polska jest bardzo trudno, bo zawsze zdarzą się przypadki które potwierdzą regułe. Nie mówie że PP jest idealna ale moim zdaniem najlepsza jeśli chodzi o cenne do jakości.
      • chavez6 Re: Najbardziej śmieszne są firmy kurierskie... 19.12.07, 19:37
        to prawda... ostatnio z jakiejś firmy kurierskiej odebrałem przesyłkę z zagranicy...
        ... żadnego dobry wieczór... tylko: "to wasze osiedle jest najbardziej
        pop******one w całym byłym województwie...", wielkie dzięki powinienem
        powiedzieć za dostarczenie przesyłki, ale nie powiedziałem :>, nie ja ustalam
        numery, tylko urzędnicy
        • pjanu Re: Najbardziej śmieszne są firmy kurierskie... 19.12.07, 21:23
          A z jakiego jesteś miasta, bo mam wrażenie że mówisz o moim osiedlu?
          • chavez6 Re: Najbardziej śmieszne są firmy kurierskie... 20.12.07, 11:12
            na północy Polski, nad rzeką, osiedle od nazw króli RP ;p na 99% inne, ale
            pewnie kurierzy tak samo klną :>
            • pjanu Re: Najbardziej śmieszne są firmy kurierskie... 21.12.07, 13:30
              No to nie moje miasto... Ale moje osiedle jest równie koszmarne;)
    • Gość: jan.kulczyk Re: Prezenty zamówione przez internet nie dotrą c IP: 201.228.122.* 19.12.07, 17:55
      To, ze warto pomyslec i zamowic zawczasu to jedna sprawa. Zyjemy w Polsce i
      nalezy myslec realistycznie. Ja ksiazke dla taty zamowilem w Merlinie 6 grudnia
      i mimo, ze musialem 7 dni czekac na dodruk (naklad byl wyczerpany) to i tak juz
      dawno ja mam. Ale to, ze "swieta jak zwykle zaskoczyly pocztowcow" to juz jest
      bardziej niz zalosne. Podam tylko jeden przyklad: Czy wiecie, ze w Japonii od
      wielu lat na swieta poczta spina sie tak, ze wszystkie kartki swiateczne z
      zyczeniami dochodza DOKLADNIE w dzien ich grudniowych swiat (nie pamietam,
      ktorego to dnia). NIE DZIEN WCZESNIEJ, NIE DZIEN POZNIEJ. Dokladnie tego samego
      dnia. No ale o czym ja tu bredze. W koncu Japonia jest swiatowa potega a my...
      my mamy tylko byty biologiczno-polityczne.
      • Gość: xwanker Re: Prezenty zamówione przez internet nie dotrą c IP: *.171.16.19.crowley.pl 19.12.07, 17:59
        najgoszy kurier to opek.Tani to fakt, ale to jedyna zaleta.
        Niesolidność do potęgi.
        Nigdy nie można się do nich dodzwonić.
        Dostarczają po kilka dni.
        2 przesyłki całkiem zaginęły.
        Straciłem sporo kasy na telefony, nie mówiąc o czasie i nerwach.
        Nie polecam, syf!
        Zmieniam firmę kurierską.
        • Gość: kierownik Re: Prezenty zamówione przez internet nie dotrą c IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 20:36
          Gość portalu: xwanker napisał(a):

> najgoszy kurier to opek.Tani to fakt, ale to jedyna zaleta.
          > Niesolidność do potęgi.
          > Nigdy nie można się do nich dodzwonić.
          > Dostarczają po kilka dni.
          > 2 przesyłki całkiem zaginęły.
          > Straciłem sporo kasy na telefony, nie mówiąc o czasie i nerwach.
          > Nie polecam, syf!
          > Zmieniam firmę kurierską.

Nie , najgorszy kurier to DPD Masterlink!!!!
          • Gość: klient DPD Re: Prezenty zamówione przez internet nie dotrą c IP: *.3s.pl 19.12.07, 22:14
            a czemu tak sadzisz?
            Moja firma współpracuje z DPD i jak na razie, odpukać, wszystko jest ok - z
            kurierem można się dogadać, żeby przyjechał później, nie zawalają terminów, nic
            nie ginie, paczki z elektroniką dochodzą nienaruszone. U mnie mają 5+
            • Gość: Xris Ja mam odmienne doświadczenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.07, 01:03
              Ogromne opóźnienia, pozorowanie działań (przesyłki w/g trackingu niby wydawane
              kurierom, a potem trafiały z powrotem do sortowni), brak informacji od kurierów
              o przewidywanej godzinie dostarczenia, a potem pretensje, gdy akurat nie było
              nikogo w domu o jakiejś godzinie. Jedyne co umieją dostarczać to umowy jednej z
              sieci komórkowych. Widać to jest dla nich bardzo opłacalne, bo z tym nigdy nie
              mają problemu. Ja jeśli mam alternatywę to zawsze unikam DPD-Masterlink.
              Najlepsze doświadczenia mam z DHL.
        • Gość: ack Re: Prezenty zamówione przez internet nie dotrą c IP: *.chello.pl 19.12.07, 23:36
          zgadzam sie - problem z OPEKiem, wysylalem duze paczke (2m dlugosci), najpierw
          ubzduralo im sie ze ma 1m (wyslali za maly samochod, 3 godziny stracone),
          nastepnego dnia nie dojechal (bo juz byl pelny, 3 godziny stracone - odbior z
          drugiego konca miasta), kolejnego dnia umowilismy sie ze zaczna od naszego
          adresu (niedaleko sortowni), ale kierowca o tym chyba nie wiedzial i pojechal w
          inna strone. po zrobieniu awantury przyjechali dokladnie na czas, okazalo sie ze
          mozna. przy czym co najmniej 2 razy prostowalem adres ktory byl zly i za
          kolejnym razem tez mieli ten sam zly. jedyna zaleta - tanio.
    • Gość: rrrrrr Wiele lat swietlnych , dzieli nas ... IP: *.dyn.optonline.net 19.12.07, 18:04
      od krajow rozwinietych. Prosze sobie wyobrazic 300 milionowy
      rynek USA . Zadnych opoznien , ani na poczcie , ani w
      firmach kurierskich. Przy wysylce priorytetowej , klient ma
      mozliwosc monitorowania przesylki /USPS - tracking number /.No
      i mala dygresja ... kurier zawsze , zostawia paczki "pod
      drzwiami" i jeszcze sie nie zdarzylo , zeby "dostala nog".
      Ot dziwny kraj i malo "operatywni" ludzie.
      • Gość: okrent Re: Wiele lat swietlnych , dzieli nas ... IP: *.dsl.chcgil.sbcglobal.net 19.12.07, 22:12
        Nam też jeszcze paczki tutaj w USA nie sprzątnęli spod drzwi, ale
        jednak wczoraj przyjaciółce osłonki na śruby w kołach u samochodu
        się usamodzielniły i poszły w siną dal. Nie idealizujmy Stanów.

Aha, a podczas naszego dwutygodniowego wyjazdu, kiedy UPS zostawiło
        paczkę pod drzwiami, dobrzy sąsiedzi wrzucili ją nam na podwórko,
        obawiając się, że okazja jednak może kogoś skusić. Zaznaczam, że
        sąsiedzi nie są Polakami i cała dzielnica wcale nie jest polska.
    • Gość: trin Czy ja w innej Polsce mieszkam? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.07, 18:09
      Wszystkie przesyłki dotarły w terminie, kobiety za okienkiem na poczcie uwijają
      się jak mrówki i na dodatek są bardzo uprzejme:-D Wszystko idzie tak, że
      zaczęłam mieć nadzieje, ze kraj normalnieje:-D
      Wysłałam priorytet w sobotę po południu, a on w poniedziałek rano był u adresata
      na drugim końcu Polski. Wczorajsze przesyłki są już u mnie- wszystko na razie gra!
      Moim zdaniem z roku na rok się bardzo poprawia skuteczność doręczania przesyłek
      przedświątecznych.
    • Gość: ala Re: Prezenty zamówione przez internet nie dotrą c IP: *.swidnica.mm.pl 19.12.07, 18:22
      ja nie narezkam, paczki przesylane za pomoca Poczty docieraja nawet nast. dnia.
      • Gość: Dorifish Tylko nie PP! IP: *.aster.pl 19.12.07, 18:39
        o, poczty polskiej unikam jak ognia, notorycznie mi spozniaja przesylki. We wrzesniu list w warszawie "szedl" 3 tygodnie. Na pewno zostal wyslany pieszo :))))
        Kilka latek temu musialam zrezygnowac z prenumeraty NG bo co drugi numer docieral do mnie uszkodzony w kopercie wygniecionej i czasami brudnej, a co gorsza zgniety i wcisniety na sile do skrzynki bo sobie nikt glowy nie zawracal zeby to po ludzku wlozyc...
        Przesylki tylko kurierem zamawiam i wysylam, a poczte polska jak tylko moge to omijam z daleka czekajac jak na zbawienie na otwarcie rynku i umozliwienie konkurencji.
        • Gość: Komuszka Re: Tylko nie PP! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.07, 23:34
          Gdzie te czasy,kiedy poczta polska dostarczala nam za 2-3 dni
          przesyłki? czyżby prosili sie o prywatyzację,a co za tym pójdzie
          kilkanascie tysięcy na bruk? Tego chcecie?
    • Gość: Dorifish Prezenty zamówione przez internet nie dotrą czas IP: *.aster.pl 19.12.07, 18:34
      Ja ok. 20 listopada wybierajac prezenty mikolajkowe dorzucilam do koszyka takze te na gwiazdke. I mam spokoj, bo podarunki dowiezione punktualnie i sobie czekaja a i ja mam spokoj.
      Pamietam zakupy przed 4 - 5 laty, kiedy mozna bylo zamowic na kilka dni wczesniej i sie na czas towar dostalo, ale z kazdym rokiem trzeba bylo czas robienia gwiazdkowych zakupow w sieci przesunac.

Ciekawe, czy za kilka lat bedziemy w necie kupowac prezenty na gwiazdke w lipcu :))))
      • corgan Re: Prezenty zamówione przez internet nie dotrą c 19.12.07, 18:51
        Poczta zawsze będzie pocztą. Potrzeba podejrzewam jeszcze kilkudziesięciu lat,
        żeby w tym bur.elu się coś zmieniło. Nadałem paczkę priorytetem 11-ego, miała do
        przebycia zawrotną odległość 180 km. Doszła dzisiaj. Na moje pytania o paczkę
        Pani z okienka powiedziała "a skąd ja mam wiedzieć gdzie ta paczka krąży ?" A
        kto ma k.rwa wiedzieć? Gazownia, piekarz ? Mam nadzieję, że szlag trafi tą całą
        instytucję, gdzie klienci są traktowani jak intruzi.
      • Gość: Lojalka Re: Prezenty zamówione przez internet nie dotrą c IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.07, 23:37
        Co za Kraj> dokąd ja wróciłam,do Murzynów?
    • krzysioo69 [...] 19.12.07, 18:47
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Cyryl Prezenty zamówione przez internet nie dotrą czas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 18:48
      A ja na prezenty wybralem bilety na koncerty.
      Zamowilem via 789.pl bilety na Metallice, The Police, Chrisa
      Rea etc.
      Nie ma dla mnie znaczenia czy prezenty dojda na Swieta czy po.
      Koncerty sa w Nowym Roku :-)
    • matrek Ale przyglup 19.12.07, 19:08
      "Firmy kurierskie nie mają interesu, żeby przed Bożym Narodzeniem i nie tylko
      sprostać ogromowi przesyłek. To raczej klienci nauczą się, że e-zakupy należy
      zrobić odpowiednio wcześniej - komentuje Jarosław Sobolewski, analityk i ekspert
      od e-biznesu z Interactive Advertising Bureau."

powodzenia w biznesie....
      • Gość: ktos Re: Ale przyglup IP: *.adsl.inetia.pl 19.12.07, 19:30
        matrek napisał:

> "Firmy kurierskie nie mają interesu, żeby przed Bożym Narodzeniem i nie tylko
        > sprostać ogromowi przesyłek. To raczej klienci nauczą się, że e-zakupy należy
        > zrobić odpowiednio wcześniej - komentuje Jarosław Sobolewski, analityk i eksper
        > t
        > od e-biznesu z Interactive Advertising Bureau."
        >
        >
        >
        > powodzenia w biznesie....

Oczywiście,że klienci naucza się zamawiać wcześniej, Niech wszyscy zwolennicy
        "sezonowych kurierów" zastanowią sie jak delikwent ma opanować rejon itp

Powodzenia domorośli analitycy biznesowi......
        • Gość: myszek GPS? IP: *.ds.pg.gda.pl 19.12.07, 21:37
          pizzerie w Gdańsku dawno przyjmują kierowców rozwożących pizze. Większość pracuje z dwa-trzy miesiące. Inni jeszcze krócej czyli jak najbardziej sezonowi pracownicy. Czym różni się kurier od człowieka rozwożącego pizze?

Ale oczywiście w Polsce nikt o GPSie nie słyszał ani na poczcie ani u kurierow...
        • Gość: alpha Re: Klient ZAWSZE ma rację- słyszałeś o tym? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 21:41
          Kituś, a TY o agencjach pracy tymczasowej słyszałeś? Bo coś się
          wydaje że nie... To firmy kurierskie mają zatrudnić więcej
          pracowników w okresie sezonu.
          • Gość: ktos Re: Klient ZAWSZE ma rację- słyszałeś o tym? IP: *.adsl.inetia.pl 19.12.07, 21:47
            Powtórzę, jeżeli weźmiesz pierwszego lepszego z ulicy, to wierz mi człowiek się
            zagubi. Nauczenie się topografii miasta(nie wspominając o wioskach, gdzie
            numeracja nijak ma się z logiką, zresztą w miastach też i żaden GPS nie pomoże)
            zajmuje od 2tygodni do miesiąc. W tym czasie pracownik sezonowy na święta staje
            sie bezużyteczny i tyle....
            • Gość: myszek chyba nie wiesz co mówisz... IP: *.ds.pg.gda.pl 19.12.07, 21:54
              czy wiesz czym jest GPS skoro takie głupoty wypisujesz? prowadzenie door-to-door. Po za tym kto mówi o pierwszym lepszym z ulicy, rekrutacja powinna być dwa tygodnie wczesniej conajmniej przed przewidzianym wzrostem paczek - czyli w listopadzie.
              • Gość: ktos Re: chyba nie wiesz co mówisz... IP: *.adsl.inetia.pl 19.12.07, 21:57
                Cos mi sie wydaje, że ty nie wiesz o czym mówisz. Policz sobie
                koszty(pracownik+samochód+ubezpieczenie+szkolenie+twój GPS), a teraz jesteś
                szefem firmy kurierskiej opłaca się na 1 miesiąc??

Dziękuje dobranoc
                • Gość: myszek klient nasz Pan IP: *.ds.pg.gda.pl 19.12.07, 22:05
                  co z tego że się nie opłaca - a prestiż i renoma firmy? po za tym wątpię żeby to się nie opłacało. Ale lepiej przecież nic nie robić, a klienci i tak beda do nas walić drzwiami i oknami. Pod tym względem jesteśmy w Azji.
                  • Gość: japi Re: klient nasz Pan IP: *.lodz.dialog.net.pl 20.12.07, 00:33
                    Prestiż, misja i renoma to chyba tylko w podręcznikach do marketingu. A co się
                    stanie jak Pan X, który nawet nie jest klientem instytucjonalnym (firmą) nie
                    dostanie prezentu dla żony na Święta. I tak nie wysyła paczek kurierskich.
      • observv Re: Ale przyglup 19.12.07, 20:51
        Mnie także rozbawiła opinia tego pana "analityka i experta od e-biznesu" z
        Interactive Advertising Bureau. A to nikt inny jak dyrektor generalny
        stowarzyszenia IAB Polska.. szkoda słów
      • Gość: alpha Re: Ale przyglup IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 21:45
        On nie jest w biznesie... On jest na garnuszku czyli na etacie. Inna
        rzecz że nie wiem kto chciałby mieć takiego pracownika...
      • goodwater Re: Ale przyglup 19.12.07, 22:17
        no, wyborcza ma coraz lepszych ekspertów :) Najpierw pani z HR
        chwaliła się, że rekrutując na odpowiedzialne stanowiska należy
        człowieka zwymyślać od głupków, teraz pan manager twierdzi, że
        ludzie mają się dostosować do zwyczajów firm a nie odwrotnie...
      • Gość: Lacz Re: Ale przyglup IP: *.am.wroc.pl 21.12.07, 12:03
        Jak się umie robić biznes to się go robi a nie jest się analitykiem
        i ekspertem w firmie konsultingowej :-))
    • Gość: fafik Prezenty zamówione przez internet nie dotrą czas IP: *.adsl.inetia.pl 19.12.07, 19:24
      Jedna z firm kurierskich wymienionych w artykule nazywa się nie GSL tylko GLS
      (General Logistics Systems)! Poprawcie to. Pozdrawiam.
    • Gość: primo Prezenty zamówione przez internet nie dotrą czas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.07, 19:37
      jakie kur..wa GSL ??

• Gość: ania Prezenty zamówione przez internet nie dotrą czas IP: *.acn.waw.pl 19.12.07, 19:46
      Dzis doszła do mnie paczka - szła 12 dni - priorytet! Trasa - 150 km
    • Gość: Ziootek Prezenty zamówione przez internet nie dotrą czas IP: *.adsl.inetia.pl 19.12.07, 19:52
      No, to ja mogę się uważać za szczęściarza. Dzisiaj dotarł do mnie ostatni
      prezent zamówiony przez internet. Zarówno poczta jak i firma kurierska stanęły
      na wysokości zadania.
    • cudaniewidy wysłane upominki dochodza na następny dzień 19.12.07, 20:44
      to ja mam w tym roku jakieś niesamowite szczęscie albo fantastyczny urząd
      pocztowy, bo wysłane upominki dochodza do klientów na następny góra drugi
      dzień,i wszyscy są mocno zdziwieni ( no i oczywiscie zadowoleni) tą sytuacją -
      oby tak dalej!
    • dibbs Prezenty zamówione przez internet nie dotrą czas 19.12.07, 20:44
      dibbsville.myminicity.com/
    • Gość: Ania Z. Prezenty zamówione przez internet nie dotrą czas IP: 84.38.25.* 19.12.07, 20:57
      Przeczytałam ten artykuł w Metro dziś rano i od razu mi się ciśnienie
      podniosło.. pracuję w sklepie internetowym i dzisiaj realizowaliśmy ostatnie
      przesyłki. Korzystamy z UPS, GLS, Opek i Siódemki i ŻADNA powtarzam ŻADNA z tych
      firm nie ma opóźnień, kurierzy jeżdżą nawet do 22, a także w soboty... KTO PISAŁ
      TEN ARTYKUŁ??? Czy to jest artykuł na zamówienie sklepów tradycyjnych czy o co
      chodzi? To jest rzetelne dziennikarstwo? Po co straszyć ludzi? bo "dziennikarz"
      nie sprawdził informacji, tylko napisał, bo mu się tak wydaje?? poczta - owszem
      - tragedia, ale to wiadomo nie od dziś. ale reszta SAME BZDURY!!! dziwię się
      Emipkowi i Merlinowi, że pozwolili sobie na taką antyreklamę...

Wszystkie nasze paczki i te wysłane w zeszłym tygodniu i te w tym, doszły
      następnego dnia, dosłownie kilka miało 1-dniowe opóźnienie, a wysyłaliśmy ich
      kilkaset....

Relax ludzie i nie wierzcie takim bzdurom...
      • Gość: gracz Re: Prezenty zamówione przez internet nie dotrą c IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 21:23
        W poniedziałem zmówiłem gre planszową w sklepie rebel.pl. Paczka była dzisiaj w południe. I jestem pewien ze nawet jakbym zamowil dzisiaj, to do piatku poczka by doszla. Takie jest wpolczesne dziennikarstwo - pisane na kolanie. Robi sie sensacje ze wszystkiego i pisze sie takie bzdury bez zadnej odpowiedzialnosci. A to ze poczta ma opoznienia - normalnie list polecony priorytet potarfi przyjsc po 5 dniach. Sensacja?
        • aleks_1976 Re: Prezenty zamówione przez internet nie dotrą c 19.12.07, 21:59
          Potwierdzam, to chyba jakieś bzdury z tymi opóźnieniami. Zamówiłem prezenty w
          tym tygodniu w komputroniku i wszystko dotarło. A co do "zapobiegawczych" co to
          zamawiają na jeden lub trzy miesiące przed gwiazdką i pouczają jak to trzeba być
          "zapobiegawczym" to śmiech mnie bierze. Kochani, to firmy kurierskie muszą się
          wywiązać z obowiązków i dostarczać przesyłki w terminie, a nie klient powinien
          wcześniej kupować.
          • Gość: lola Re: Prezenty zamówione przez internet nie dotrą c IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 22:13
            co komu przyjdzie z tych mądrości 'kto co powinien' jeżeli zostanie na święta z
            niczym ?
            i chyba miałeś na myśli "zapobiegliwych"
            śmiech cię bierze, bo twoja przesyłka nie utknęła w drodze ? tym którym utknęła,
            pewnie jest mniej do śmiechu
            nie widzę nic złego w kupieniu prezentów wcześniej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka