bugmenot0 16.04.08, 07:45 Nieublagane prawa Showbiznesu... Czas na nowych idoli, kto by tam sobie zawracal glowe marteym gwiazdorem - Karol to nie klasa Elvisa ktory jest wiecznie zywy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: KATOLICZKA Re: Koniec wadowickiej kremówki? IP: *.lama.net.pl 16.04.08, 08:11 ELWISA będziemy zawsze miło wspominać, bo on łączył ludzi swoimi piosenkami o miłości. Natomiast papież dzielił i skłócał narody. Na zewnątrz robiono mu wizerunek równego Bogu i stosowano najochydniejszą socjotechnikę, manipulując ludzi. A wewnątrz czarni wykorzystywali "bóstwo", by ciągnąć z tego jak największe zyski materialne i polityczne. Wszędzie, gdzie się Jp2 pojawił, było tylko gorzej. Nie przypadkiem tuż po jego "nawiedzeniu", nawiedziła Polskę powódź stulecia. Po tylu modłach, taka tragedia. Dobry Bóg miał dość bałwochwalstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rupi Re: Koniec wadowickiej kremówki? IP: *.aster.pl 16.04.08, 09:50 Powstanie "Solidarności" w 1980 (pielgrzymka papieża w 1979) i strajki w 1988 (pielgrzymka w 1987), które spowodowały ostateczny upadek komuny w Polsce też rozumiem zaliczasz do kar za to bałwochwalstwo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nutella Re: Koniec wadowickiej kremówki? IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.08, 09:54 Tu masz rację. Ale jak tłumaczysz powódź? Odpowiedz Link Zgłoś
empirio Skandal 16.04.08, 10:49 To woda na młyn wrogów Kościoła, którzy mogą dowodzić, że Polacy już nie kochają JP2 do szaleństwa. Uważam więc, że Sejm powinien przyjąć ustawę o obowiązkowej konsumpcji kremówek w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steel PO IP: *.chello.pl 16.04.08, 12:05 oczywiście, że to wina Platformy, jak zawsze ;p Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Koniec wadowickiej kremówki? 16.04.08, 12:13 Czy naprawdę trzeba używać argumentów religijnych do interpretacji zjawisk klimatycznych? Czy my żyjemy w czasach "Faraona" Prusa? Odpowiedz Link Zgłoś
lava71 Re: Koniec wadowickiej kremówki? 16.04.08, 12:30 jest dużo gorzej. Ludzi z tamtych czasów można jakoś tłumaczyć bo byli "nieumni" a co zrobić jak profesorowie wierzą, że "pewna kobieta urodziła dziecko bez poczęcia i na dodatek wciąż była dziewicą"? Hę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Koniec wadowickiej kremówki? IP: *.biol.uni.lodz.pl 16.04.08, 13:36 Intensywnymi opadami atmosferycznymi w krótkim czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steel daj spokój.. IP: *.chello.pl 16.04.08, 12:04 ..niech się wyżali, widocznie w domu/szkole nikt jej nie słucha i ma przez to wielkie kompleksy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: clio Muzeum jest zamykane w okesie swiatecznym IP: 141.228.106.* 16.04.08, 15:34 w Okresie swiatecznym MIEDZY POCZATKIEM GRUDNIA I STYCZNIA - NIE SPRZYJA TO WIZYTOM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harisson Koniec wadowickiej kremówki? IP: *.arcor-ip.de 16.04.08, 08:16 Odwiedziłem Wadowice kilka razy. Próbowałem słynnych kremówek w trzech cukierniach. S ą f a t a l n e!!! Po prostu niedobre, zbyt tłuste, o dziwnym posmaku, którego trudno się pozbyć. Nie czekajcie na cud, róbcie lepsze kremówki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Moze Polacy zaczynaja w koncu madrzec? IP: *.gorzow.mm.pl 16.04.08, 08:19 Najwyrazniej zaczynaja olewac strumieniem cieplego moczu Wojtyle i jego kremowki... Odpowiedz Link Zgłoś
wrzalik Re: Moze Polacy zaczynaja w koncu madrzec? 16.04.08, 09:08 W przeciwieństwie do ciebie, bo ty pozostajesz idiotą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg0,75 Re: Koniec wadowickiej kremówki? IP: *.net.autocom.pl 16.04.08, 08:37 Wadowickie kremówki są całkiem fajne, tyle, że nie widziałem, żeby je gdziekolwiek sprzedawali (bo to co sprzedają to rzeczywiście nędza z bidą) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steel Co za różnica jakie? IP: *.chello.pl 16.04.08, 12:02 Każda jest podobna..chyba że się wrzuci w nie zbyt wiele świństwa aby taniej było. To tak jak z szynką..kiedyś była jedna..tego smaku trudno zapomnieć, a teraz? Byle ubojnia czy wioska ma własną szynkę..oczywiście pełną "polepszaczy" i "upiększaczy". Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Kremówka powinna być w godle! 16.04.08, 08:27 I zdjęcia domów, rzek, gór, kościołów, jelenie ze dwa, zachód słońca... Taki landszafcik pier.lnijcie i będzie gitarrra... ;> Odpowiedz Link Zgłoś
smok_sielski Koniec wadowickiej kremówki? 16.04.08, 08:47 Wiadomo bylo, ze fala "popularnosci" papieza opadnie. Nie widze w tym nic dziwnego. Po smierci Cobaina Nirvana tez sprzedala najwiecej plyt :) smok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Koniec wadowickiej kremówki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.08, 08:56 Wcale się nie dziwię. W Wadowicach zjadłem najdroższą i najgorszą w życiu kremówkę. Była wstrętna - w środku miała chyba kawałek jakiejś starej, trochę posłodzonej margaryny "Palma". Skutecznie odstraszyła mnie od zwiedzania czegokolwiek więcej w tym mieście. Całe szczęście że byłem tam tylko przejazdem i zatrzymałem się by rozprostować kości. Odpowiedz Link Zgłoś
basia172 Re: Koniec wadowickiej kremówki? 16.04.08, 09:46 Nie dziwię się spadkowi popularności Wadowic, z ich muzeami i cukierniami. Mnie od dawna mdli jak tylko słyszę o papieskich kremówkach. Odpowiedz Link Zgłoś
atena_75 Te kremówki są okropne 16.04.08, 09:52 Jak byłam w Wadowicach to kupiłam jedną i po dwóch kęsach musiałam wyrzucić bo dostałam torsji. Wygląda na to, że cukiernicy zachęceni popularnością ciastka stwierdzili, że nie muszą się martwić o ich jakość bo ludzi i tak to kupią. Jak widać się przeliczyli. Odpowiedz Link Zgłoś
sniperslaststand Re: Te kremówki są okropne 16.04.08, 15:50 atena_75 napisała: > Jak byłam w Wadowicach to kupiłam jedną i po dwóch kęsach musiałam wyrzucić bo > dostałam torsji. Ojeeeeej! Dobrze, że nie dostałaś ataku megasraczki! Jeszcze by Ciebie dopadła w samym środku muzeum i wtedy eksponatów marny los. Odpowiedz Link Zgłoś
atena_75 Re: Te kremówki są okropne 16.04.08, 16:34 Produkujesz te kremówki, że tak bardzo cię to zabolało ? Odpowiedz Link Zgłoś
lava71 próżnia ... 16.04.08, 10:23 powstaje nisza i moment na wskoczenie w biznes ... może nowy papcio podpowie co teraz mamy kupować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaxxon Re: próżnia ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 11:20 mauzurki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyryryry Re: próżnia ... IP: 82.210.191.* 17.04.08, 00:43 Kiełbasen mit Kapusten und draj Piwen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kruk51 Re: Pan papiez robi kremowki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 12:09 Przyznam, że Cię nie rozumiem ! Rząd nasz obecny jakkolwiek za liberalny się uważa, liberalnym nie jest. Okrucieństwo i przemoc z powodu braku pieniędzy przeżyliśmy już za rządów UW AWS. Kłania nam sie czcigodny Pan Balcerowicz, który ożebraczył cały naród i nie poniósł z tego powo du, żadnej konsekwencji. Nasz rząd mieniąc się być liberalnym, wylizuje tyłek Kościołowi, a Kościół go nienawidzi za liberalizm, z którym nie ma nic wspólnego. Ale się poplątało ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steel ale do czego pijesz? IP: *.chello.pl 16.04.08, 12:15 z głupkowatego pytania "pan papież" robisz niewiadomo jaką ideologię? :/ o kurcze..słońca dziś nie widać..w '89 przeżywaliśmy to samo a i Kaczyński nic nie umiał zmienić, ciągle ta sama historia się powtarza a tylko czekać aż Palikot spyta się Prezydenta o zdrówko minister Fotygi, tak było zawsze! ..i co? z sensem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kruk51 Koniec wadowickiej kremówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 11:48 Lubię Wadowice, ale nie z powodu J.P.II. Wadowice to spora historia Galicji zachodniej. Kto historię zna ten wie. Demagogia wyznaniowa nig dy nie jest czymś stabilnym. Nie można na niej budować założeń ekonomi cznych. Kremówka, kremówką, była jest i będzie, tylko na pewno nie bę dzie tym co browar "Żywiec". Takiej, jak gdyby inwestycji potrzeba Wadowicom. A może meblarstwo z prawdziwego zdarzenia ? Na bazie i doświ dczeniu stolarzy kalwaryjskich. Tylko czy miejscowi, zrozumieją, że trzeba dużo, tanio i pięknie ! Może się mniej modlić, więcej praco wać. Praca to też modlitwa. Odpowiedz Link Zgłoś
swigull Koniec wadowickiej kremówki? 16.04.08, 11:51 uwielbiam to forum :] przede wszystkim za konsekwencję. żydorczy bat dosięgnie każdego - od mzk, przez papę, po bogu ducha winne wadowickie cukierynki... heh. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steel Rzygać się chce.. IP: *.chello.pl 16.04.08, 11:57 ..wychodzi na to, że Karol Wojtyła stał się jedynie wabikiem dla biznesu i innego interesu..dla mamony! Wstyd mi za rodaków..aby tak wielką osobę sprowadzić do czegoś tak malutkiego.. Odpowiedz Link Zgłoś
lava71 Re: Rzygać się chce.. 16.04.08, 12:11 kurde, nie wierzę ale muszę stanąć w obronie katolików. To tylko "wizja" na podstawie artykułu w GW, nie można tego generalizować. Może i spora liczba ludzi słyszała o kremówkach ale nie należy sądzić, że implikacja przebiega w ta stronę jak napisałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sweet1 Kremówkowice IP: *.ip.netia.com.pl 16.04.08, 12:16 Może jak do Wadowic trafi palec, ew. jakaś inna część ciała JP2 to pielgrzymi znowu tłumnie będą to miejsce nawiedzać. I kremóweczki wadowickie kupować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steel niestety.. IP: *.chello.pl 16.04.08, 12:22 Swego czasu, wadowiccy cukiernicy mówili przecie jak im to klientów przyciągnie.. A niby skąd ten szał "kremówkowy"? Papież sypnął tekstem o dawnych czasach, z młodości, a przedsiębiorczy ludkowie podchwycili temat..i pomijam, że z tamtymi kremówkami ma tyle wspólnego, że są z tego samego miasta, wystarczy, że z wyglądu przypomina dawną. A ja chciałbym znać opinie jakiegoś tamtejszego mieszkańca, czy smakują rzeczywiście tak samo..bo jak nie, to jak inaczej wytłumaczyć ten "fenomen"?..czy raczej biznes? ..a teraz kremówki nie sprzedają się tak dobrze, trzeba polamentować jak to źle się stało cukiernikom, no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lEn Re: niestety.. IP: *.198.cgg.com 16.04.08, 12:33 kremowki w wadowicach sa dobre tylko trzeba wiedziec gdzie :) a Wadowice nie beda mialy powodzenia turystycznego dokad droga z Krakowa bedzie taka kiepska jak dzis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg0.75 Re: niestety.. IP: *.ceramika.agh.edu.pl 16.04.08, 13:38 > pomijam, że z tamtymi kremówkami ma tyle > wspólnego, że są z tego samego miasta, optymista... w momencie 'zrobienia reklamy' żadna wadowicka cukiernia nie wyrabiała kremówek - były importowane z Krakowa... (obecnie są w ofercie głównie miejscowe, ale do 'opanowania technologii' jeszcze daleko - smakują w zakresie neutralnie - nieciekawie - obrzydliwie) co do pytania - podobno 'historyczne' były znacząco różne, zresztą nawet obecnie wyroby 'domowe' (mam w Wadowicach rodzinę) są parę klas powyżej 'kupnych'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: niestety.. IP: *.jaskom.pl 16.04.08, 13:55 Dwa razy próbowałem wadowickiej kremówki- z dwóch różnych cukierni...Łączy je jedno- są ohydne w smaku... Sama margaryna! A, że porcje spore- mdłości murowane. Oto dlaczego nadchodzi zmierzch WSPółCZESNYCH wadowickich kremówek. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur A może takie ogłoszenie: 16.04.08, 12:12 KREMÓWKA Masaż ze smarowaniem kremem wykona dojrzała, wydepilowana, w pończoszkach, szpileczkach i gorseciku. Telefon 0667-XXXXXX, trzecia godzina gratis. No to jak? Kto idzie na kremówki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobreeeee Pyszne!!!! IP: *.range86-153.btcentralplus.com 16.04.08, 17:34 Jestem pierwszym klientem! Zobacz pomysl PomyslowegoDobromira... Odpowiedz Link Zgłoś
scibor3 Koniec wadowickiej kremówki? 16.04.08, 12:24 Więcej spirytu lać do kremówek, to choć miejscowe żule wykupią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T.ko niejadalne kremówki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 12:24 Kremówki w Wadowicach są niejadalne. Próbowałem u wielu źródeł, zawsze bełt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Koniec wadowickiej kremówki? IP: 212.160.172.* 16.04.08, 12:53 A ja byłam świadkiem jak pani za mną w cukierni wypytywała panią ekspedientkę: "ale czy ta kremówka jest na pewno PAPIESKA?" na odpowiedź że jest to zwyczajna kremówka, ona odparła że nie zapłaci bo ona chce papieską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filc papieskiekremowki.blox.pl IP: 129.125.1.* 16.04.08, 13:16 papieskiekremowki.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
rafsum Koniec wadowickiej kremówki? 16.04.08, 14:42 02.04.2008 informacja o 3 rocznicy smierci jest 3 alba 4 wiadomoscia w serwisach.To tez niestety znak czasu.co do kremowek-te najlepsze sa z cukierni hotelu Cracovia-pozostale mniej lub bardziej niejadalne.Kremowki sa symbolem Wadowic i nim pozostana.Ale na pewnym w miare stalym poziomie spozycia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liso Koniec wadowickiej kremówki? IP: 141.228.106.* 16.04.08, 15:28 Dobrzeby bylo gdyby muzeum nie bylo zamykane na prawie miesiac czas w okresie swiatecznym - turusci musieli pocalowac przyslowiawa klamke Odpowiedz Link Zgłoś
zagloba59 Re: Koniec wadowickiej kremówki? 16.04.08, 15:58 czasami trudno było sie oprzeć wrażeniu, że ludu tak naprawdę nie obchodziła msza odprawiana na pielgrzymkach przez papieża, ale jego własne wspomnienia z lat młodości, co lubi czego nie, to było interesujące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andris Koniec - bo to Fałszywe Kremówki !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.08, 16:00 Kto chce jeść fałszowane kremówki? Fałszowane poznaje się od razu - po pierwszym kęsie. Papież powiedział "po maturze". Dlaczego po maturze? Bo kremówki były nasączone spirytusem i dopiero zdanie matury kwalifikowało ucznia szkoły średniej do spożywania alkoholu publicznie, nawet jeżeli nie skończył jeszcze 18 lat. Jeżeli kupuję kremówkę "papieską", domagam się odpowiednio nasączonej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kremofan Re: Koniec - bo to Fałszywe Kremówki !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.08, 18:43 Nie istnieje coś takiego jak papieska kremówka. Jest po prostu kremówka. A nasączona alkoholem jest ohydna!! Naljepsze kremówki: cukiernia Czarodziej w Krakowie. Smacznego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Koniec - bo to Fałszywe Kremówki !!!! IP: *.toya.net.pl 16.04.08, 19:09 ja jem tylko papieskie kremówki! innych nie tykam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PomyslowDobromir A kto by jadl to IP: *.range86-153.btcentralplus.com 16.04.08, 17:32 cholesterolowe swinstwo? To sie nadaje tylko do rzucania... I to jest mysl dla zatroskanych mieszkancow, ktorzy do tej pory "krecili lody" na bialym papie: we Wloszech nawalaja sie pomidorami, w Hiszpanii pomaranczami (czy odwrotnie) w Wadowicach niech sie nap.... kremowkami. "Narodzila sie nowa tradycja" Wadowicka Bitwa Kremowkowa - wszyscy obowiazkowo na kleczkach, na bialo i w moherowych beretach, Papcio Rydzyjek sedzia. Start! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Radia ZET Szlak kremówkowy IP: *.as.kn.pl 16.04.08, 17:59 "W mieście będą powstawać kolejne cukiernie z kremówkami, stworzyliśmy właśnie miejski szlak spacerowy" Kremówki, to chyba najważniejsze przesłanie JPII zapamiętane przez Rodaków. Dlatego proponuję utworzenie szlaku kremówkowego przez kolejne cukiernie w Rynku i okolicy. W każdej cukierni podróżujący tym szlakiem będzie zobowiązany do zjedzenia jednej kremówki. Na końcu szlaku powinna być przychodnia gastrologiczna i miejski szalet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baja Koniec wadowickiej kremówki? IP: *.gdynia.mm.pl 23.04.08, 19:53 Nie wiecie dlaczego turyści nie chcą do Wadowic? To jasne! Odkąd tzw kremówki są nawet w sklepach pamiątkowych i innych niespożywczych, ich jakość spadła kompletnie na psy! To tak obrzydliwy wyrób, że choć próbowałam go ładnych kilka lat temu, do dzisiaj czuję ten obrzydliwy smak i maź nie dającą się rozpuścić w jamie ustnej, rozmazującą się po podniebieniu. Fuj! Jak można coś takiego robić dla ludzi. Próbowałam zjeść to niby ciastko z różnych punktów handlowych i niestety już pierwszy kęs lądował w koszu. Nie łudźcie się "biznesmeni" z Wadowic, że religia potrafi aż tak znieczulić kubki smakowe. Zacznijcie od nowa. To długa droga. Odpowiedz Link Zgłoś