Gość: bazyl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.08, 14:02 prawda Cię wyzwoli Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
drzejms-buond Re: Aronie Szechter 08.10.08, 15:50 a ciebie wyzwoliła? dogrzebałeś sie juz do babci z wermachtu? ja tam nie chciałbym być rozliczany z tego co robi MÓJ OJCIEC. Jest miedzy nami duuuuuuuuuuuuża różnica. to głupie i po prostu wredne. :[ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kir Re: Aronie Szechter IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.08, 17:17 drzejms-buond napisał: > a ciebie wyzwoliła? > dogrzebałeś sie juz do babci z wermachtu? > > ja tam nie chciałbym być rozliczany z tego co robi MÓJ OJCIEC. > Jest miedzy nami duuuuuuuuuuuuża różnica. > to głupie i po prostu wredne. > :[ Zostaw więc w spokoju i jego babcię,która podobnie jak i rodzice mogła być szlachetną Polką. Świadczyć by o tym mogło brak wyjaśnienia wnukowi i synowi iż takimi donosami nie manifestuje się polskości. Niemcy dokumentowali jeszcze donosy, ale czy robił to PRL-nie wiem. Jeżeli tak,to gdybym miał 4-ry ręce podpisałbym się wszystkimi pod ich ujawnieniem,bo co do ujawnienia teczek to nie ma wątpliwości:każdemu jego na jego życzenie i bez łaski. To nie wiedza tajemna dla wybranej grupy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kir Re: Aronie Szechter IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.08, 12:41 drzejms-buond napisał: > chyba mnie nie zrozumiałeś... Zrozumiałem,rozumię język plemion:)) Obawiałem się jedynie o niezrozumienie tego,że "nie nauczyli".Szlachetny Polak potępiał donos i brzydził się nim,to była cecha charakteru,tego się nie uczy.To się ma albo nie,tym wyrabiano sobie szacunek a nie strachem. Uczyć można posługiwania się sztućcami ale nie jedzenia,jeść można i palcami bez użycia sztućców,najgorzej z zupami,chociaż zupa-krem... Co do Ciebie to zwróciłem jedynie uwagę,że zachowałeś się podobnie jak Bazyl.Co za sens ma uwaga i jaki wydźwięk jeżeli zwracana jest przez osobę zachowującą się w ten sam sposób? Odpowiedz Link Zgłoś
doc.torov Re: Aronie Szechter 10.10.08, 01:23 Gość portalu: Kir napisał(a): > Szlachetny Polak > potępiał donos i brzydził się nim,to była cecha > charakteru,tego się nie uczy. To by znaczyło że Prezydent Lech Kaczyński, który odznaczył Krzyżem Komandrskim Orderu Odrodzenia Polski osobę która kilka miesiecy wczesniej napisala taki donos: irenalasota.salon24.pl/49491,index.html NIE JEST SZLACHETNYM POLAKIEM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kir Re: Aronie Szechter IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.08, 10:38 To nie donos a publiczne wyrażenie opinii o Michniku. Opinia ta przesycona jest emocjami. Jeżeli stwierdziłbym,że osobą wyrażającą tę opinię nie kierowały Przekonania lecz niskie pobudki to nie zaliczyłbym jej do grupy Polaków o której wspomniałem. Opinia ta w równym stopniu po odrzuceniu spraw nie mających związku z osobą prezydenta nadawałaby się i do oceny jego działań. W drugim poscie zarzuciłeś mi donos w sytuacji gdy wyrażałem opinię. Otóż już bardziej przytoczenie tego tekstu to donos na tę osobę,co prawda bez nazwiska ale z treści prawdopodobnie można ustalić autora. Dlatego właśnie chcę aby każdy miał dostęp do autentycznych donosów i teczek z PRL.Donieść mógł praktycznie każdy,TW byli tylko wytypowani przez sb. To właśnie po ujawnieniu treści donosów niejeden dostałby w mordę i niejeden przestałby obnosić się ze swoją szlachetnością. Odpowiedz Link Zgłoś
doc.torov Re: Aronie Szechter 10.10.08, 11:54 Gość portalu: Kir napisał(a): > > To nie donos a publiczne wyrażenie opinii o Michniku. > Opinia ta przesycona jest emocjami. To nie wyraznie opinii lecz donos "do przyjacił gruzinów" na Michnika, aby ich zniechędzić do Michnika i sprowokowac niekorzystna dla niego reakcje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kir Re: Aronie Szechter IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.08, 12:51 Faktem jednak jest,że min.Ławrow musiał publicznie dementować sugestie mające wynikać z jego wypowiedzi i zamieszczone w GW. Nikt nie potwierdził co prawda aby były one inspirowane przez Michnika,ale nikt też temu nie zaprzeczył. Przynajmniej ja o tym nie słyszałem. Sugestie były bardzo znaczące,ponieważ czyniły z rządu słabeusza idącego na ustępdtwa wobec Rosji a nie prowadzącego własnej,samodzielnej,niezawisłej polityki państwowej. Wykorzystano ten element jako przyczynek do psucia polityki na Białorusi i wplątywania tamtejszej Polonii w wewnętrzne spory i piar. Odpowiedz Link Zgłoś
doc.torov Re: Aronie Szechter 10.10.08, 13:44 Gość portalu: Kir napisał(a): > Nikt nie potwierdził co prawda aby były one inspirowane przez > Michnika,ale nikt też temu nie zaprzeczył. Szkoda że nie żyje Gromyko. Mógłbys tego ministra tez zapytac. Zostaje ci tylko zasięgnąc języka w Der Dziennik. Oni sa dobrze poinformowani: www.freewebs.com/shockingtruth/dziennik.html Odpowiedz Link Zgłoś
doc.torov Re: Aronie Szechter 10.10.08, 01:25 Gość portalu: Kir napisał(a): > Co do Ciebie to zwróciłem jedynie uwagę,że zachowałeś się podobnie jak Bazyl. Nie zwróciłeś uwagę, tylko doniosłeś. Kłamiąc zresztą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kir Re: Aronie Szechter IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.08, 10:46 doc.torov napisał: > Gość portalu: Kir napisał(a): > > > > Co do Ciebie to zwróciłem jedynie uwagę,że zachowałeś się podobnie jak Bazyl. > > Nie zwróciłeś uwagę, tylko doniosłeś. Kłamiąc zresztą. Nie skomentuję,jednak wszystko ma swoje granice. W realu chama uczy się kultury waląc go w mordę. Gość portalu: Kir napisał: > drzejms-buond napisał: > > > chyba mnie nie zrozumiałeś... > Zrozumiałem,rozumię język plemion:)) > Obawiałem się jedynie o niezrozumienie tego,że "nie nauczyli".Szlachetny Polak > potępiał donos i brzydził się nim,to była cecha charakteru,tego się nie uczy.To > się ma albo nie,tym wyrabiano sobie szacunek a nie strachem. > Uczyć można posługiwania się sztućcami ale nie jedzenia,jeść można > i palcami bez użycia sztućców,najgorzej z zupami,chociaż zupa-krem... > Co do Ciebie to zwróciłem jedynie uwagę,że zachowałeś się podobnie jak Bazyl.Co > za sens ma uwaga i jaki wydźwięk jeżeli zwracana jest > przez osobę zachowującą się w ten sam sposób? Odpowiedz Link Zgłoś
doc.torov Re: Aronie Szechter 10.10.08, 11:51 Gość portalu: Kir napisał(a): > doc.torov napisał: > > > Gość portalu: Kir napisał(a): > > > > > > > Co do Ciebie to zwróciłem jedynie uwagę,że zachowałeś się podobnie > jak Bazyl. > > > > Nie zwróciłeś uwagę, tylko doniosłeś. Kłamiąc zresztą. > Nie skomentuję,jednak wszystko ma swoje granice. > W realu chama uczy się kultury waląc go w mordę. Biedaku! Miałbys ją siną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kir Re: Aronie Szechter IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.08, 12:11 doc.torov napisał: > Biedaku! Miałbys ją siną Typowa odpowiedź,zgadnij-kogo?:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
doc.torov Re: Aronie Szechter 10.10.08, 13:46 Gość portalu: Kir napisał(a): > doc.torov napisał: > > Biedaku! Miałbys ją siną > Typowa odpowiedź,zgadnij-kogo?:))))) Bożżże! Co za cienias!. Po co co mam zgadywac skorą to moja odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Aronie Szechter 10.10.08, 14:39 > Co do Ciebie to zwróciłem jedynie uwagę,że zachowałeś się podobnie jak Bazyl.Co > za sens ma uwaga i jaki wydźwięk jeżeli zwracana jest > przez osobę zachowującą się w ten sam sposób? jednak, nie zrozumiałeś. To był sarkazm! nawiązanie do dziadka tuskowego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAron Re: Aronie Szechter IP: 195.16.88.* 09.10.08, 12:18 Nie pisz z błędami kogokolwiek by to nie dotyczyło . U żydów nie występuje imię Aron lecz Aaron odpowiednik naszego Adama. Podobnie jak nie ma Marii lecz Miriam - i takie tam różne sprawy, Szkoda na to miejsca i czasu.. Moniuś Odpowiedz Link Zgłoś
dziedzicznacytadelafinansjery Re: Aronie Szechter 14.10.08, 19:32 > prawda Cię wyzwoli i adiustujący :) Odpowiedz Link Zgłoś