Gość: Grzegorz L. Wydawcy książek idą na wojnę z EMPiK-iem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.09, 11:23 Oczywiście, że możliwy jest zwrot 20 mln egz. przy stanie 5 mln egzemplarzy w księgarniach - po prostu oddano książki z magazynu centralnego, które w ogóle nie trafiły do księgarń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grazyna Wydawcy książek idą na wojnę z EMPiK-iem IP: 195.245.213.* 03.03.09, 11:47 Fatalna obsluga , balagan , a wygrywaja na tym ze sa monopolistami Odpowiedz Link Zgłoś
matt.cobosco Re: Wydawcy książek idą na wojnę z EMPiK-iem 03.03.09, 13:24 Ja zamawiałem u nich trzy książki (Słownik medyczny łac/pol/łac, Małą encyklopedię prawa i Atlas anatomii) przez Internet i nie narzekam. Szybka dostawa do salonu (raz czekałem 3 dni od momentu złożenia zamówienia, w pozostałych dwóch przypadkach ksiażki były do odbioru już po dwóch dniach). Emailem przysyłają info, że można już odebrać towar. Za dostawę się nie płaci, więc wychodzi taniej niż w innych sklepach internetowych, w których dana rzecz jest teoretycznie kilka złotych tańsza, ale po doliczeniu kosztów przesyłki już wcale taka tania jest. Nie narzekam na Empik, na pewno coś jeszcze u nich kupię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Netman Kwestia czasu jest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.09, 13:16 kiedy i Empik pójdzie po rozum do głowy. Tendencje są takie, że ludzie owszem do takich Empików chodzą, ale oglądać i dotykać... a potem kupują w necie bo jest trochę taniej i dużo spokojniej. Nie znoszę monopolistycznych arogantów. A w święta nie ma gorszego miejsca na zakup książki niż taki "supersam" - dzikie tłumy, ścisk, nerwy, zero obsługi, pomocy i masówka, że aż boli... w dobrej księgarni internetowej można jeszcze przeczytać ciekawe recenzje czytelników, polemiki etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrq Wydawcy książek idą na wojnę z EMPiK-iem IP: *.echostar.pl 03.03.09, 14:37 Nie kupuje w Empiku już od lat. To taki fast-food książkowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Książkowa wojna z EMPiK-iem IP: *.INTELINK.pl 04.03.09, 19:47 No to możemy się spodziewać, że dostępność tytułów będzie jeszcze niższa. Dziwię się sieciom handlowym, że przechodzą na magazyny centralne. Nie ma w Polsce dużej sieci, gdzie magazyn centralny działałby dobrze. Zawsze, powtarzam, zawsze wiąże się to z brakami w dostawach i wszechobecnym bałaganem - patrz np. Tesco i ich czerwone karteczki "brak towaru". A już kuriozalnym był strajk magazynu tej sieci w zeszłym roku. Tak samo będzie niestety w Empiku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kir Re: Książkowa wojna z EMPiK-iem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.09, 00:13 zytałem gdzieś tutaj o wykorzystaniu Internetu: rzeczywiście gdyby wydawcy ze swoją ofertą w takiej formie zwrócili się do księgarzy uwzględniając ceny.Jest wiele niewielkich księgarń, które wykorzystując własny transport i dzięki temu rabat skorzystałyby z takiej oferty.Założyć portal,zareklamować,nawet w formie ulotek dostarczanych do małych księgarń i przez portal kontaktować się z nimi,przygotowywać zamówienia,ustalać terminy, zabezpieczyć przed oszustami.zas promocji ustalać na podstawie czasu wypływu tytułów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amanda Książkowa wojna z EMPiK-iem IP: *.pruszcz.mm.pl 05.03.09, 16:32 będzie tak jak z innymi firmami, które próbowały w ten sposób. gratuluje pomysłu Panu Prezesowi na wydawanie pieniedzy osobie, która wymyśliła magazyn centralny. Brak innych dobrych pomysłów musiał odbić się magazynem centralnym. Rabaty jakie dostaje empik były już tak duże, że musieli coś wymyślić żeby wyciągnąć dodatkową kasę. Najlepiej wyszli na tych zmianach ci, którzy nie podpisali do tej pory umowy na magazyn centralny. Empiki robilły tylko zamówienia u tych 2 dostawców, co się przełożyło na bardzo duży obrót. Co tak naprawdę wiedzą Ci co siedzą w centrali Empiku odpowiedzialni za zamówienia "nic". To kierownicy najlepiej wiedzą co się sprzedaje, a co nie(chyba, że kierownik jest nieudolny). Kierownicy do tej pory nie moga robić zamówień do innych dostawców. To jest poroniony pomysł.Moim zdaniem, każdy powinien zająć się tym co robi najlepiej czyli autor pisaniem, wydawcy wydawaniem, drukarnie drukowaniem, a empik sprzedażą. bo to że towaru niema w Empiku to nie tylko strata Wydawców!!!! Myślę też, że Empik widzi już swoją porażkę, tylko nie chce przyżnać się do swojej porażki bo to dużo kosztowało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprzedawca obsługa IP: *.chello.pl 11.03.09, 00:43 a ja Wam powiem, ze jak już idziecie do empiku lub gdziekolwiek indziej, weźcie pod uwagę,że pracują tam ludzie a nie automaty z batonikami. zaledwie ok 30% interesantów punktu info zanim rzuci (często przekręcony) tytuł książki raczy powiedzieć choćby ,,dzień dobry". w większości przypadków aż się chcę powiedzieć ,,wrzuć monetę". a potem pretensje, że mnie lekceważąco potraktował sprzedawca. oczekujesz uprzejmości -bądź uprzejmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BLAPAK Wydawcy książek idą na wojnę z EMPiK-iem IP: *.aster.pl 01.04.09, 21:55 Empik sam kręci na siebie bat. Przemeblowania Empików, coraz słabsza obsługa... Kaliski empik w ogóle nie nadaje się do robienia zakupów, a część obsługi ma problem z odnalezieniem podstawowych czasopism. Do tej pory warszawski Megastore w Juniorze trzymał jako taki poziom, ale przemeblowanie "dla waszej wygody": kasy tylko na parterze, zamiast około 12 kas w całym empiku, koło 8 na parterze, bałagan i obsługa wmawiająca, że tak mi będzie wygodniej w końcu zrażą klientów. Pozostaje czekać na rozwój innej alternatywnej sieci... Kolporter, Traffic, Dom książki, Matras -> pora ruszyć do boju! Odpowiedz Link Zgłoś
za_uchem chamstwo 03.05.09, 10:03 W łódzkich EMPiKach obsługa jest dosyć miła i kompetentna, ale ich centrum (empik.com) jest po prostu fatalne. Książki najczęściej przychodzą uszkodzone - brudne, pomięte, z podartymi okładkami... czarna rozpacz, z reguły odmawiam przyjęcia takiej przesyłki, no ale skutek jest taki, że to ja nie mam książki... Ostatnio wydzwaniała do mnie jakaś panienka z tej centrali wypytując w niegrzeczny sposób, kiedy zamierzam odebrać w końcu zamówioną książkę (bo juz minęły trzy dni z dwóch tygodni, które książka czeka w salonie)... kupowałem różne rzeczy w wielu miejscach na świecie, ale z takim chamstwem, jak w jej wykonaniu to jeszcze się nie zetknąłem... Rezygnuję z zakupów w EMPiK, nawet jeśli miałbym dodatkowo ponosić koszty przesyłki z innych księgarń... Odpowiedz Link Zgłoś
dottore.anatra Re: Książkowa wojna z EMPiK-iem 03.05.09, 13:36 > Empik współpracuje tylko z kilkoma z hurtowniami i tylko > przez nie można im dostarczać ksiązki. A takiej hurtowni > jakiś pan powie, że > ta ksiązka mu się nie podoba i nici! Niby dlaczego Empik ma robić biznesy z tymi, których wskażesz? Odpowiedz Link Zgłoś
distroxpl EMPiK - sieciowy market 08.05.09, 10:07 EMPIK to marka hipermarketu książkowego należąca do koncernu Eastbridge (w Polsce mają jeszcze: Aldo, Esprit, Chanel, Clarins, Dior, Mexx, Sephora, Zara, Shiseido i Smyk) Przyjrzyjcie się zasadom działania sieciowej dystrybucji - przestaniecie się państwo dziwić? Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Właśnie skończyłem kupować w Empiku 19.05.09, 20:52 Jest wystarczająco dużo innych księgarni, oraz internet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin emik centralny magazyn Sochaczew IP: 83.1.51.* 25.05.09, 13:22 ogólnie w magazynie panuje taki zamęt I chaos że nikt niewie gdzie co jest gdyż kierownictwo i liderzy nie podchodzą profesionalnie do wykonywanej pracy lub równie dobrze nie mają pojęcia o tym co robią gdyż dopiero kończą szkoły średnie i do tej pory nie widzieli komputera na żywo. PRACOWALEŚ W TESCO MASZ LUZY. Ale tak to jest jak prawie całe kierownictwo przyszło z tesko a raczej uciekło bo doskwierała im ciężka praca. (NIEMÓWIĄC ŻE KADRA KIEROWNICZA KOŃCZY DOPIERO STUDIA W TAJNYCH KOMPLETACH) AGENCJA ZAPIERDZIELA ZA 6, 20/H + NORMA KTÓRA JEST TAK WYGÓROWANA ŻE NIE MOŻLIWOŚĆIĄ ZAROBIĆ WIECEJ NIŻ 6, 20. WIEC DRODZY PAŃSTWO JEŚLI ZAMÓWICIE KSIĄŻKE PRZEZ EMPIK COM. I NIESTETY TO NIE TA KSIĄŻKA PRZYJDZIE LUB BĘDZIE NADERWANA, BRUDNA -TO MIEJCIE NA WZGLĘDZIE ŻE LUDZIE PRZY PAKOWANIU SĄ ZESTRESOWANI MYŚLĄ 6, 20 I NORMĄ DO WYROBIENIA. Jedynie pracownicy dhl mają luz bluz gdyż mają żółte bluzy i uważają się za kogoś lepszego niż pracownicy agencji FAST SERVICE. Oczywiście rotacja w firmie jest nie unikniona 5 osób się zwolni w jednym dniu w następnym przyjdzie następne 5 i znawu tworzy się kocioł i tak na okrągło oczywiście jest mowa o 5 osobach na zmianę a są 4 zmiany Ale i tak najlepszą zagadką są SU- super user- super użytkownik. Ludzie którzy kończą dopiero szkoły śrenie i nie mieli nic w spólnego dotychczas z pragramem Manhatan. Nie doszkoleni ale jak można być doszkolonym jak program jest po angielsku a ci ludzie nieumieją wysłowić się dobrze po polsku- śmiech na sali Ogólnie niewiem od czego są drogie panie pracujące w hr -to jest równierz zagadka jak dla mnie. Pracowałem w magazynach dhl w 2 panstwach i sądziłem że firma jest globalna i polityka firmy wszedzie jest taka sama lecz niestety pomyliłem się gróbo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: emik centralny magazyn Sochaczew IP: 83.1.37.* 27.06.09, 23:17 Śmieszny / Śmieszna jesteś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zanno Re: emik centralny magazyn Sochaczew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.09, 20:19 W sieci TK MAXX jest bardzo podobnie, z tym, że my nie mamy żadnych premii. Normy wyrabiamy dla pracowników DHL-u, którzy inkasują co miesiąc 20% premii. Co prawda atmosfera pracy jest przyzwoita i osoby zatrudnione w DHL-u nie wywyższają się, aczkolwiek pracowników dzielimy na "równych" i "równiejszych". Co do liderów. W całym DHL-u kierownictwo jest dziwne. Pracowałam w innym magazynie tej sieci i zastałam identyczny bałagan. Co do Fast Service -Nie, nie i jeszcze raz nie. Płacą mi na czas, ale w razie czego dociekaj swoich praw 300 km od miejsca zamieszkania. Nie wspominając o tym, że razem z premią zabierają mi co miesiąc 500-600zł z mojej ciężko wypracowanej krwawicy. Odpowiedz Link Zgłoś
mlody160493 Re: Książkowa wojna z EMPiK-iem 04.07.09, 16:40 virtualbusiness.pl/?id=1239033181 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: endriu Re: Książkowa wojna z EMPiK-iem IP: *.bialnet.com.pl 14.07.09, 08:57 ta... w Białymstoku mieliśmy konkurencje... 3 salony empik i 3 salony koloportera... teraz koloportery zamykają, wyprzedają i pewnie przejmie je empik... i co z cenami ? jedna wielka lipa i monopol... Odpowiedz Link Zgłoś
czarnulka_29best Wydawcy książek idą na wojnę z EMPiK-iem 13.09.09, 22:27 chciałam kupić książkę margot w empiku ale po podliczeniu kosztów dostawy i ceny niby promocyjnej wyszłoby drożej niż poprzez forbes i kupiłam za pośrednictwem tego magazynu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Brakoniecka Re: Książkowa wojna z EMPiK-iem IP: *.dynamic.primacom.net 14.09.09, 00:15 Sa jeszcze ksiegarnie internetowe, ja z nich czesto korzystam. --- Porozmawiaj po polsku z Europejczykami! ”Edukacja nie może zależeć od stanu wychowania i edukacji Twoich rodziców” www.scholar-online.pl Odpowiedz Link Zgłoś
czarnulka_29best Re: Książkowa wojna z EMPiK-iem 16.09.09, 07:20 moze mi cos polecisz, nie mam czasu na bieganie po sklepach ani zbytnio na szukanie w necie, wkurzaja mnie ceny dostaw. dlatego tez zamowilam w forbsie przez one step, przynajmniej dostawa za grosze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Brakoniecka Re: Książkowa wojna z EMPiK-iem IP: *.dynamic.primacom.net 22.09.09, 17:34 Ja zamawiam albo przez merlina albo przez amazon. jest jeszcze kilka mniejszych stron, ale niepolskie. --- Mary: “Każdy, kto chce, może wejść na pokład tej niezwyklej podróży w integracji europejskiej” - powiedział Barroso. Więc proszę Pana Barroso, teraz musi Pan poprzeć scholara! Oni robią Pańską robotę integracyjną! www.scholar-online.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stoerungsquelle Wypromuj sie sam: Książkowa wojna z EMPiK-iem IP: *.dynamic.primacom.net 01.10.09, 15:32 my sie obedziemy bez emipku, za to z amazon i innymi wlasnie promujemy ksiazke Amalii --- Amalia: Włoszka, która promuje Polskę www.scholar-online.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: Wypromuj sie sam: Książkowa wojna z EMPiK-iem IP: *.dynamic.chello.pl 27.11.17, 12:35 Teraz taka jest konkurencja, że nie wiadomo, kto miałby z kim prowadzić "wojnę" :) -------------- Portal o pożyczkach crediteo.pl Odpowiedz Link Zgłoś