Gość: Bartek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.09, 23:51 Witajcie! Powstał portal Europejskawaluta.pl, poświęcony zagadnieniom związanym z walutą euro. Jestem ciekaw Waszej opinii na temat tego serwisu. Pozdrawiam, Bartek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Euro Re: Europejska waluta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.09, 11:39 I proszę. Strona ma nowy wygląd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doradca Podatkowy doradztwo podatkowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.09, 14:30 http://www.doradca-podatkowy.eu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eurofob Szczerze? IP: *.anonymouse.org 28.05.09, 18:12 >>>> Portal Europejskawaluta.pl powstał w kwietniu 2009 roku. Jego celem jest promowanie idei związanych z integracją europejską oraz informowanie społeczeństwa o wszelkich wydarzeniach, związanych z drogą Polski w procesie przyjmowania wspólnej waluty euro. Niedobrze mi się robi po czymś takim. Po prostu rzygam kołchozową propagandą. 'promowanie idei związanych z integracją europejską' - co to k...a znaczy????? Przecież to NIC nie znaczy!!!!! Pod tym bełkotem nawet Hitler by się podpisał! Sprzedajni 'ekonomiści' 'eksperci' i inni szamani próbują wmówić ogłupiałej publiczności, że kolor druku papieru sprawi w Polsce cud. Tak jak masowe polskojęzyczne merdia, kupieni 'eksperci' i inni jurgieltnicy starannie unikacie sedna problemu euro, o którym pisał choćby Jabłecki z Instytutu Misesa: Remedium na kłopoty Eurolandu – europieczeniarstwo, wzajemna wrogość państw członkowskich, niesnaski i przepychanki dyplomatyczne – może być tylko jedno: ujednolicenie polityki fiskalnej wszystkich państw Unii, które zwieńczyłoby proces centralizacji, ustanawiając Europejskie Superpaństwo. Po przyjęciu euro nikomu już przecież nie przyjdzie do głowy, aby to właśnie we wspólnej, nie mającej żadnego realnego pokrycia, papierowej walucie szukać winowajcy europejskich problemów. Znacznie lepiej i prościej wykazać, że, choć euro ma niewątpliwe zalety ekonomiczne, potrzebuje jeszcze do pełnego sukcesu swoistej jednomyślności państw członkowskich, którą w takiej sytuacji może zagwarantować jedynie scedowanie – w istocie większości – kompetencji państwa narodowego na rzecz brukselskiej centrali. mises.pl/336/336/ Dlaczego o TYM nie piszecie??? I kto ten propagandowy cyrk finansuje? Obawiam się, że ja ze swoich podatków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Euro Re: Europejska waluta IP: 193.0.117.* 30.05.09, 18:02 Chociaż mimo wszystko, wydaje mi się, że portal Europejskawaluta.pl stara się przekazywać informacje dosyć obiektywnie. To znaczy, pojawiają się różne informacje, zarówno te związane z korzyściami i pozytywnymi aspektami, związanymi z wstąpieniem Polski do strefy euro, jak i kosztami oraz skutkami negatywnymi. Prezentowane są zdanie zarówno zwolenników, jak i przeciwników euro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eurofob Re: Europejska waluta IP: *.fabiankeil.de 31.05.09, 01:44 Powyżej jest konkretny cytat, konkretny problem. Jeśli nie masz na ten temat nic konkretnego do powiedzenia, to lepiej powstrzymaj się od wpisów, bo kompromitujesz euronaganiaczy. Poczekaj na instrukcje od Balcerowicza/GW/ekspertów/NBP (niepotrzebne skreślić), żebyś wiedział co o tym myśleć. Nie jest jednak wykluczone, że aż do wprowadzenia euro nie poradzisz sobie z tym, bo euronaganiacze postarają się przemilczeć problem. Tak jak robili to do tej pory. Teraz mam dla ciebie prostsze zadanie. Poszukaj w raporcie NBP informacji o tym, o czym traktuje powyższy cytat. Skoro NBP jest okupowane przez 'eurosceptycznych' kaczystów, na pewno o tym nie zapomnieli wspomnieć ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
rijselman12.0 Re: Europejska waluta 31.05.09, 12:46 Znowu wracamy do tematu ?-Fakt,ze masa ciolow,jeszcze wierzy w kit wciskany przez "ekspertow","specjalistow" i, innej masci, "eurospecow"...A,pchajta sie -Polacy , pchajta..w rozana przyszlosc eurowaluty.-Miast sluchac politycznych bajerow,spytajcie przecietnego Niemca czy Francuza , jak ich nabito w balona... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Te Re: Europejska waluta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.09, 14:30 Są jakieś wyniki badań, które pokazują, że Niemcy, czy Francuzi, chcieliby wrócić do swoich narodowych walut? Odpowiedz Link Zgłoś
rijselman12.0 Re: Europejska waluta 19.09.09, 16:03 Ciekawe pytanie...-mysle ,ze dobrze trzymam dlon na pulsie, we Francji...-nie slyszalem o takich sondazach (watpie,zeby wladze do tego dopuscily).Musze ,jednak,przyznac (tak -osobiscie),ze nie spotkalem Francuza , ktory nie czulby sie oszukanym. Odpowiedz Link Zgłoś
cezary30 Re: Europejska waluta 25.07.09, 12:45 ciekawe kiedy euro wejdzie do nas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Euro Re: Europejska waluta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.09, 00:32 Nowa odsłona serwisu o euro pod nowym adresem - euro-waluta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eurofob Re: Europejska waluta IP: *.privacyfoundation.de 16.09.09, 11:58 Udajesz głupiego? Ale ja jestem uparty :-) forum.gazeta.pl/forum/w,645,95441962,95915829,Szczerze_.html No to czego dowiedziałeś się na audiencji u Balcerowicza? A może tobie pasuje hasło: ein volk, eine union, ein euro? Odpowiedz Link Zgłoś
rijselman12.0 Re: Europejska waluta 20.09.09, 13:28 Zaraz , zaraz,Panowie...-podobno o przyjeciu euro ma decydowac takie zapomniane , przez politykow,"zjawisko"...-referendum,czy cos takiego?... Odpowiedz Link Zgłoś