Gość: Hrabia IP: 80.48.180.* 15.06.09, 16:45 tez dzis wszystko pospadało. kolo 14 swoja nokią po bruku rzucałem bo myślałem ze ona się zawiesiła. ale awaria tylko części abonentów przyspożyła problemów. reszta hulała. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: erazm Re: zawieszenia ERY i HEYAH krosno i okolice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.09, 16:57 skoro to awaria mechaniczna, i to firmy zewnętrznej, to nie ma co szukać sensacji. takie rzeczy się zdarzają, zwykle naprawa trwa kilka godzin max, więc cierpliwości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: zawieszenia ERY i HEYAH krosno i okolice IP: *.acn.waw.pl 15.06.09, 17:14 Dzis dzwonilem do kumpeli z Rzeszowa wlasnie. I wszystko ok bylo. Takze moze to tylko jakas czesc, zreszta to wlasnie firma zewnetrzna. Hehe i tak nic nie pobije innych operatorow i ich awarii, cale wojewodztwo potrafilo byc bez telefonu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd odszkodowanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.09, 17:57 warto byłoby się spytać czy era przewiduje choć małą rekompensatę za niedogodności abonentom. Teraz bez komórki jak bez ręki... Pytałem sie w Erze jak długo to potrwa... Pani rozbrajająco stwierdziła że do 60 godzin... no nic zdarza się. Mimo to np. PKP teraz też będzie płacić bo pociąg się spóźni... Aczkolwiek mi wystarczy po prostu przepraszam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: odszkodowanie? IP: 84.16.234.* 15.06.09, 18:22 To ciekawe i co dostales od PKP odszkodownie za to ze ciezarowka zerwala trakcje ? nie sadze, nie przesadzajmy, swiatlowod nie oni kladli tylko wynajeta firma. I to oni to naprawia. A rekompensate sam sobie zrobisz nie dzwonia proste:) przynajmniej zaoszczedzisz;) zreszta pewnie juz naprawili, bo to tylko wymiana na nowy. Odpowiedz Link Zgłoś
yes2mike Re: odszkodowanie? 15.06.09, 19:53 Nie ma znaczenia kto kładł światłowód. Jest to zdarzenie losowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokosh Re: zawieszenia ERY i HEYAH krosno i okolice IP: 194.117.241.* 15.06.09, 21:16 Problem dotyczy także świętokrzyskiego. Do 16 byłem w pracy i wszystko działało ok choć nie na każdym modelu telefonu (samsungi i nokie działały a reszta nie). W domu mam dodatkowo erę domową a wszystkie komórki w tej sieci i jestem od 5 godzin odcięty od świata. Jest to druga awaria od tygodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luiss Awaria w Erze IP: 85.117.21.* 15.06.09, 21:20 Od rana występują ogromne problemy z Erą, telefony są poza zasięgiem. W Małopolsce problemy są nawet od kilku dni! Nie można się nigdzie dodzwonić, jest komunikat, że "sieć jest zajęta". Dziś zgłosiłem problem w BOA i uzyskałem odpowiedź, że problem dotyczy południowej Polski (woj. świętokrzyskie, małopolskie i podkarpackie). Czy użytkownicy z innych województw też mają taki problem? I po drugie - od paru dni nie ich internetowy serwis IBOA chodzi tragicznie wolno, nie idzie się chwilami zalogować. Era schodzi na psy. to już kolejna poważna awaria w ostatnich tygodniach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kirkor Re: Awaria w Erze IP: *.centertel.pl 15.06.09, 21:50 jakoś o poważnych awariach nie było słychać. tu jest typowo losowa opcja, równie dobrze koparka mogła zerwać kable innego opa. może powinni remont lepiej planować, aby kabli exatela w krakowie nie niszczyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luiss Re: Awaria w Erze IP: 85.117.21.* 15.06.09, 22:03 3 tygodnie temu, 26 maja (wtorek) była duża awaria w Erze, padły im serwery i nie było zasięgu cały dzień. Wiem, bo dzwoniłem z innej sieci do BOA i zgłaszałem problem techniczny, a konsultant mi udzielił wyczerpującej informacji. Więc chyba wiem co piszę! A nie o każdej awarii będzie ci pisał onet czy interia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony Re: Awaria w Erze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.09, 18:57 siadł Kołobrzeg i Koszalin. Objawy - jak wyżej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata Awaria sieci Era w Rzeszowie? IP: *.mobile.playmobile.pl 17.06.09, 14:58 Problem wystepuje juz od tygodnia jak nie lepiej. Zrealizowanie zainicjowanego połaczenia graniczy z cudem. Szlak mnie trafia, bo telefon jest do dzwonienia. Chce ( lub musze) z niego skorzystac, wytedy kiedy mi to pasuje, a nie wtedy kiedy operator daje radę. Abonamet z def. w ustawie o Prawie Telekomunikacyjnym gwaratuje mi gotowość operatora do świadczenia usług. Zgłosiłam fakt do BOKu- po kilku godzinach z telefonem w rece- i nic. Nawet nie potrafiono udzielic mi informacji. Wysłaląm wypowiedzenie- mam dośc tej sieci. Od 6lat same problemy. I niestety nie jest to jak widac problem na kilka godzin, skoro wystepuje od ponad tygodnia. Ktoś juz z nimi walczy w sprawie rozstania sie przed koncem okresu na jaki zawarta została umowa? Będą pewnosie migac, ale żebym miała wziąć radcę, to mnie nie przekonają, żebym została. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Brak Zasiegu W Policach IP: 83.168.89.* 13.07.09, 17:33 od 3 godzin nie ma zasiegu w Policach Odpowiedz Link Zgłoś