Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

płaszczyk do oceny... jeszcze nie kupiłam :)

04.10.09, 20:26
    Przymierzam się do kupna płaszcza na nadchodzący zimny sezon. Na początku
    chciałam jakiś w soczystym, intensywnym kolorze. Niestety w sklepach wybor
    jest kiepski. Teraz mam fazę na klasyczną czerń, ale chcę, żeby coś się na tym
    płaszczy z przodu działo, nie chcę klasycznego kroju- przymierzałam dziś
    płaszczyk z królika jak na podanym linku:

www.marella.it/img/collezioni/12_ai09_zoomo.jpg
    Jak Wam się podoba?
    Obserwuj wątek
      • bell82 Re: płaszczyk do oceny... jeszcze nie kupiłam :) 04.10.09, 20:37
        nie podoba mi sie, tym bardziej ze jest z królika :/
      • szmeksik Re: płaszczyk do oceny... jeszcze nie kupiłam :) 04.10.09, 20:39
        masakra, bo.....jest z krolika
        • hotally Re: płaszczyk do oceny... jeszcze nie kupiłam :) 04.10.09, 21:09
          góra jest z czegoś innego...

Jeśli chodzi Ci jednak o pseudo- ekologiczny aspekt, to:
          Praktycznie nie jem mięsa, więc jak raz na jakiś czas kupię skórzane odzienie,
          torebkę czy buty, to w ogólnym rozrachunku zabitych zwierząt i tak wychodzę
          lepiej niż mięsożercy :)
          • greentea2 Re: płaszczyk do oceny... jeszcze nie kupiłam :) 04.10.09, 21:17
            Mysle, ze kolnierz jest z krolika, a reszta jest sztuczna.
      • hanureku Re: płaszczyk do oceny... jeszcze nie kupiłam :) 04.10.09, 21:39
        Mnie się podoba. Aspekt króliczy mnie nie interesuje.
      • greentea2 Re: płaszczyk do oceny... jeszcze nie kupiłam :) 04.10.09, 21:41
        Mam kurtke kupiona dawno temu, ma taki sam kolnierz wlasnie z
        krolika.
        Takie plaszcze pojawiaja sie od czasu do czasu i zawsze sa sztuczne.
        • hotally Re: płaszczyk do oceny... jeszcze nie kupiłam :) 04.10.09, 21:45
          Racja... przypomnialo mi sie, ze tez mam taki jeden kolnierz z krolika, ale
          strasznie sie sypie :( Ten jest na bank z czegos innego, jakies gryzonie, ale
          zapomnialam nazwe, reszta to krolik.
          • follebagnole Re: płaszczyk do oceny... jeszcze nie kupiłam :) 04.10.09, 22:47
            Nie no, jak jakies gryzonie, to w porzo.
            Fajnie jest miec swiadomosc, ze nosi sie na karku cos z zabietego malego zwierzatka.
      • pati9.78 Re: płaszczyk do oceny... jeszcze nie kupiłam :) 04.10.09, 21:52
        Bardzo ładny.Kupuj.
      • littlefrog Re: płaszczyk do oceny... jeszcze nie kupiłam :) 04.10.09, 22:05
        a ja Ci odradzam królika bo to najbardziej delikatne futro i po roku połowy go
        nie będzie :(
      • miska_malcova Re: płaszczyk do oceny... jeszcze nie kupiłam :) 04.10.09, 22:28
        oj nie. Paskudny jest
        • myaka Re: płaszczyk do oceny... jeszcze nie kupiłam :) 04.10.09, 23:02
          Nie, nie i jeszcze raz nie..!
          Mój królik, który właśnie się do mnie tuli też krzyczy "nie"!!!

• silvanka Re: bandolera 04.10.09, 22:45
        ma plaszczyk bandolery, nosze juz 2 sezon. jestem bardzo zadwolona z
        jakosci.
        • hotally Re: bandolera 05.10.09, 10:38
          dlaczego jakis glupi moderator usunal Moj post, w którym pytałam o jakosc
          płaszczy marki bandolera?
      • nessie-jp Re: płaszczyk do oceny... jeszcze nie kupiłam :) 04.10.09, 23:18
        Pominąwszy króliki (które też wolę głaskać, niż obdzierać ze skóry) płaszczyk
        jest po prostu nieciekawy, banalny do bólu. Szukaj dalej.
        • kadfael Re: płaszczyk do oceny... jeszcze nie kupiłam :) 05.10.09, 10:57
          Zgadzam się. Wygląda jak czarna plama. W dodatku jest jakiś taki
          przyciasny, nie wyobrażam go sobie na nasze zimy, kiedy np. zawiewa
          albo pada snieg z deszczem. Brrr...
          • b.davies Re: płaszczyk do oceny... jeszcze nie kupiłam :) 05.10.09, 11:00
            Po pierwsze - jak w ogóle możesz brać pod uwagę płaszcz z królika, skoro teraz można kupić tyle pięknych - sztucznych.

Po drugie płaszcz jest brzydki...totalnie zwyczajny i nieciekawy.
            • hotally Re: płaszczyk do oceny... jeszcze nie kupiłam :) 05.10.09, 11:10
              Nie noszę sztucznych tkanin, skór, futer
              • bobralus Re: płaszczyk do oceny... jeszcze nie kupiłam :) 05.10.09, 16:10
                wygląda zupełnie jak karakuły, które starsze panie na wsiach i w miastach
                zakładają na niedzielne msze i wyprawy na targ. Jeszcze tylko karakułowej czapy
                brakuje i już się można lansować na bazarze różyckiego przebierając w puchatych
                swetrach sprzedawanych z tzw. łóżek.
                • violiii do wszystkich ekolożek 05.10.09, 18:14
                  Błagam was jak sztuczne futro może być ładne??? Pfff... nie ma ładnych
                  sztucznych futer!! Kazde sztuczne futro to bazarówka. Fakt szkoda tych biednych
                  słodziuchnych zwierzaczków, sama posiadam szynszylę i ją szanuję ;) ale futro z
                  szynszyli również znajduje się pod moim dachem :D:D:D:D Więc nie gadajcie
                  bzdur,że futra sztuczne są tak samo ładne jak prawdziwe. Nie dorastają im do
                  sztucznych pięt :D
                  • nessie-jp Re: do wszystkich ekolożek 05.10.09, 19:41
                    violiii napisała:

> Błagam was jak sztuczne futro może być ładne???

No właśnie, a jak można nosić biżuterię inną niż z kości upieczonego mamuta,
                    rytą krzemieniem? Te ohydne nowoczesne narzędzia żelazne to coś wstrętnego, fuj!
                    Każda prawdziwa elegantka jaskiniowa nosi na sobie co najmniej jedno martwe
                    zwierzę! W razie czego jest jak znalazł
                    • violiii Re: do wszystkich ekolożek 05.10.09, 22:25
                      Futro jak sama nazwa wskazuje to futro!! A nie jakieś sztuczne włosie ;) Nie
                      bądź taka ironiczna, akurat pończochy idealnie pasują do PRAWDZIWEGO futra,
                      pońzochy normalne nie z wełny.
                      Nie wiem po co wpadłaś w taką histerię :)
                      • nessie-jp Re: do wszystkich ekolożek 05.10.09, 22:51
                        Histerię? :) Nie pomyliła ci się z tą, wiesz, aronią? Albo siarkazmem? :)

Sztuczne pończochy, fuj! Wstydziłabyś się.
                        • violiii Re: do wszystkich ekolożek 05.10.09, 22:55
                          Idź się przykuj do drzewa :)
                          • nessie-jp Re: do wszystkich ekolożek 05.10.09, 23:19
                            violiii napisała:

> Idź się przykuj do drzewa :)

Czym, stalowymi kajdankami? Fuj! Metal! Tak postępowo! Tak nienaturalnie! Toż to
                            o krok od polimeryzacji! Brzydzę się
                    • kinky5 Re: do wszystkich ekolożek 06.10.09, 00:04
                      nessie po raz kolejny powalilas mnie na kolana swoja odpowiedzia!
                      Oczywiscie w pozytywnym sensie. Tak trzymaj!!!
                • hotally Re: płaszczyk do oceny... jeszcze nie kupiłam :) 05.10.09, 20:17
                  tak! to karakuły :)) zawsze zapominam tej nazwy ;)
                  Masz racje, ten plaszczyk wyglada dokladnie jak od jakiejs babci z kosciola...
                  • magdaksp Re: płaszczyk do oceny... jeszcze nie kupiłam :) 05.10.09, 22:09
                    gryzonie mowisz?
                    pl.wikipedia.org/wiki/Karaku%C5%82y
      • zettrzy Re: płaszczyk do oceny... jeszcze nie kupiłam :) 05.10.09, 18:18
        on jakis taki na pozna jesien lub bardzo wczesna zime, bardziej
        zakiet niz plaszczyk
        kroliki to nie trwale futro, lepsze sa norki - te potrafia przetrwac
        60 lat i ciagle mozna je odprzedac do snobistycznego lumpa ;)
        • hotally Re: płaszczyk do oceny... jeszcze nie kupiłam :) 05.10.09, 20:14
          Caly czas sie waham... bardzo Mi sie plaszczyk podoba, ale odstrasza Mnie cena,
          przeginają w tych PL sklepach ;/
          • umaa Re: płaszczyk do oceny... jeszcze nie kupiłam :) 05.10.09, 21:28
            myslisz ze poza pl jest taniej?
            • hotally Re: płaszczyk do oceny... jeszcze nie kupiłam :) 05.10.09, 21:54
              z doswiadczenia wiem, ze poza Polską jest taniej
      • mila.85 Re: płaszczyk do oceny... jeszcze nie kupiłam :) 05.10.09, 21:22
        Jest cudowny, bardzo mi się podoba:) Jestem na tak.
        • mila.85 Re: płaszczyk do oceny... jeszcze nie kupiłam :) 05.10.09, 21:26
          Aha, a ile kosztuje ten płaszcz? Bo widzę tylko zdjęcie i nie mogę znaleźć
          szczegółów na stronie.
          • hotally Re: płaszczyk do oceny... jeszcze nie kupiłam :) 05.10.09, 21:55
            wyslalam Ci na maila
            • razlemongrass Re: płaszczyk do oceny... jeszcze nie kupiłam :) 05.10.09, 22:30
              śliczny i elegancki:) Króliczego futra nie znam więc nie wiem jak
              się zachowuje po czasie, ale płaszczyk wg mnie ma swój urok:)
              • lola.b Re: płaszczyk do oceny... jeszcze nie kupiłam :) 05.10.09, 22:44
                Futro postarza.Płaszczyk brzydki.
            • mila.85 Re: płaszczyk do oceny... jeszcze nie kupiłam :) 05.10.09, 22:43
              Dziękuję - faktycznie cena trochę odstrasza, tzn. pewnie przekłada się na
              jakość, ale pewnie znalazłabyś jeszcze coś ładniejszego. Mimo wszystko jeśli
              możesz sobie pozwolić to myślę, że warto, bo jest śliczny:)
              • lesialesia Re: płaszczyk do oceny... jeszcze nie kupiłam :) 06.10.09, 07:41
                sliczny
                tylko szkoda ze z krolika- ja bym nie kupila.... no ale sam kroj swietny- moze
                poszukaj podobnego ze sztucznego futra?
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka