Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Pamiętamy o Międzynarodowym Dniu Spódnicy?

27.10.09, 15:15
    jak w temacie
    Obserwuj wątek
      • dakota77 Re: Pamiętamy o Międzynarodowym Dniu Spódnicy? 27.10.09, 15:23
        Nie pamietamy. Nie lubimy nosic czegokolwiek z powodu odgornego
        nakazu;-)
        • rikol zdrowie przede wszystkim 30.10.09, 12:35
          A moze dzis jest przy okazzji dzien zapalenia pecherza moczowego i nerek? Bo do
          tego prowadzi noszenie spodnicy przy nieodpowiedniej temperaturze.
          • kadanka Re: zdrowie przede wszystkim 30.10.09, 14:25
            oj nie przesadzajmy. nie ma mrozu -15. wystarczą ciepłe rajtki, ciepła
            spodnica i płaszczyk/kurtka za dupe i juz mozna smigac:)
          • misself Re: zdrowie przede wszystkim 30.10.09, 23:07
            Jasne, a od noszenia dekoltów dostaje się raka piersi...

Ja noszę spódnice nawet w mrozy. Mam długi płaszcz, wysokie buty, ciepłe
            rajstopy. Grzeje nawet lepiej niż spodnie.
            • madame_charmante hy hy ..:D 31.10.09, 11:17
              no rozwalają mnie te teksty ... przez kilka tysięcy lat mieszkanki
              europy srodkowej chyba musialy byc idiotkami co do jednej, bo
              spodnice i w mrozy 30 stopniowe nosily :D
              ja tez zakladam spodnice także w mroz.. wystarczy, żeby byla
              dluższa i ciepla :)))).. miniowy wtedy nie ponosisz do rajstop 20
              den :)))
      • zettrzy Re: Pamiętamy o Międzynarodowym Dniu Spódnicy? 27.10.09, 16:23
        w naszym kalendarzu to mniej wiecej kazdy dzien :P
        • sta-fraszka Re: Pamiętamy o Międzynarodowym Dniu Spódnicy? 30.10.09, 15:16
          zettrzy napisała:

> w naszym kalendarzu to mniej wiecej kazdy dzien :P

Hehehe to samo :)
      • xinmybedx Re: Pamiętamy o Międzynarodowym Dniu Spódnicy? 27.10.09, 16:34
        pamiętamy, pamiętami;) Jednak nie wziełam udziału w konkursie na zdjęcie gdzie rolą głowną jest wlaśnie SPÓDNICA ;D. Może jest tu ktoś taki ? <:
        • erillzw Re: Pamiętamy o Międzynarodowym Dniu Spódnicy? 27.10.09, 16:46
          Ja sie zastanawiam nad tym.. w sensie nad udzialem w konkursie.
      • nostress.ka21 Re: Pamiętamy o Międzynarodowym Dniu Spódnicy? 27.10.09, 17:26
        A że to niby dzisiaj?
        :D
        • sundry Re: Pamiętamy o Międzynarodowym Dniu Spódnicy? 27.10.09, 17:43
          Świta mi,że to jakoś na początku listopada.Raz obchodziłam i tak
          wymarzłam,że nigdy więcej:)
          • nostress.ka21 Re: Pamiętamy o Międzynarodowym Dniu Spódnicy? 27.10.09, 17:50
            Sprawdziłam ;)
            30 października ;)
            No co za ....! Chciałam wkleić linka, a tu mi pokazuje, że wykryto SPAM! i nie
            mogę. Skąd to?

echhh w piątek jest Dzień Odpoczynku Dla Zszarganych Nerwów! ;)
            • lisa10 A ja chciałabym, ale nie mogę:-( 27.10.09, 17:57
              No to ja się podczepię,bo mam nie lada problem. Bardzo chętnie
              chodziłabym w spódnicach, ale mam okropnie krzywe łydki i w każdej
              spódnicy, oprócz takiej do kostek, wyglądam tragicznie! Macie swoje
              triki na ukrycie krzywych nóg? Jeśli tak, to chętnie wypróbuję i też
              będę świętować 30 października!
              • nostress.ka21 Re: A ja chciałabym, ale nie mogę:-( 27.10.09, 18:01
                a w kozakach też to widać?
                • lisa10 Re: A ja chciałabym, ale nie mogę:-( 27.10.09, 18:14
                  Niestety tak...bo moja krzywizna zaczyna się zaraz pod kolanami,
                  więc kozaki musiałyby sięgać za kolana. Jednak nie mając wyboru
                  noszę kozaczki, a do nich spodnie do kolan np. takie z wełenki na
                  kancik i taki zestaw jeszcze jakoś ujdzie. A jaki krój i długość
                  spódniczki pasowałby do kozaczków przed kolano? I, no właśnie, jakie
                  kozaki?
                  • renka14 Re: A ja chciałabym, ale nie mogę:-( 27.10.09, 19:28
                    może te muszkieterki teraz modne?
                    • lucusia3 Re: A ja chciałabym, ale nie mogę:-( 30.10.09, 22:29
                      A nie przesadzasz Ty z tymi krzywymi nogami? Jeżeli jest coś nie bardzo tak to trzeba ukryć właśnie ten kawałek. Można zapytać się sklepowej przy przymierzaniu spódnicy - nie zna Cię, więc nie ma powodu by kłamać - jak to jest naprawdę. Ja pamiętam moje wyobrażenia o nosie z Gdańska do Krakowa, który się okazał zupełnie zwyczajny według fryzjerów, których zmuszałam do maskowania mojej trąby jerychońskiej. Potem jakoś nabrałam do niego zdrowego podejścia i w cudowny sposób zmalał.
                      Tak, czy inaczej kozaczki muszkieterki wyglądają bardzo sexy, a i spódniczka za kolanka, rozszerzana np. do malutkiego spencerka czy kożuszka wygląda świetnie.
              • orionik Re: A ja chciałabym, ale nie mogę:-( 30.10.09, 10:58
                Witaj . A kto Ci powiedział że masz krzywe ? Zresztą , przecież
                długa spódnica ,taka do kostek jest także bardzo sexi . Wtedy tylko
                wg mnie powinnaś założyć buty na większym obcasie i z rozcieńciem z
                tyłu . Czarne rajstopy do tego , i wyglądasz zabójczo . Na pewno
                • lisa10 Re: A ja chciałabym, ale nie mogę:-( 31.10.09, 12:39
                  lucusia, orionik! dziekuję za rady.
                  Co do krzywych nóg, to nikt mi nie powiedział, mam lustro, to widzę.
                  Przełamuję się w wakacje, gdy wyjeżdżam i nikt mnie nie zna,ale na
                  co dzień mam taką pracę, że patrzy się na mnie często i trzydzieści
                  par oczu (bardzo krytycznych oczu) i za nic nie stanęłabym przed
                  nimi w spódnicy, bo zamiast myśleć o tym, co mówię, myślałabym o
                  tych moich nieszczęsnych nogach.
      • eenso Re: Pamiętamy o Międzynarodowym Dniu Spódnicy? 27.10.09, 19:45
        dzień jak codzień, powinnam raczej obchodzić dzień spodni:)
        • nostress.ka21 Re: Pamiętamy o Międzynarodowym Dniu Spódnicy? 27.10.09, 20:02
          eenso bo Tyś wyjątkiem jest ;)
      • maggi9 Re: Pamiętamy o Międzynarodowym Dniu Spódnicy? 27.10.09, 20:08
        Coś mi się obiło o uszy.Ale ja i tak więcej czasu spędzam w spódnicy więc w
        sumie to nic szczególnego dla mnie.
      • maitresse.d.un.francais nie, w dupie go mamy - a o Dniu Dłubania w Nosie? 27.10.09, 23:09
        Pamiętamy?
      • blu88 Re: Pamiętamy o Międzynarodowym Dniu Spódnicy? 29.10.09, 11:17
        ja ostatnio codziennie w spódnicy chodze, więc może dla odmiany ubiorę się w
        spodnie ;p
      • jagoda_pl Re: Pamiętamy o Międzynarodowym Dniu Spódnicy? 30.10.09, 11:04
        Ostatnio głowiłam się nad jakimś fajnym zestawem spódnicowym i wczoraj już się
        zmusiłam do dłuższego pokopania w szafie, aby dzisiejszy dzień spódnicą powitać:)
        • r.o.b.a.cz.e.k Re: Pamiętamy o Międzynarodowym Dniu Spódnicy? 30.10.09, 11:57
          Pamiętamy:)
          • raven1970 Re: Pamiętamy o Międzynarodowym Dniu Spódnicy? 30.10.09, 12:39
            A co nosicie pod spódnicą??
      • nogi odsłoń nogę 30.10.09, 12:41
        odsłońmy nogę!Tekst linka
      • tracja4 Re: Pamiętamy o Międzynarodowym Dniu Spódnicy? 30.10.09, 14:27
        A ja noszę wyłącznie spódnice i sukienki. Mam w domu tylko jedne czarne jeansy,
        których nie zakładałam od wieków. Uwielbiam spódnice, sukienki, czuję się w nich
        kobieco. W zimie do zestawu dochodzą po prostu grube rajstopy i kozaczki:)
      • strikemaster Ja pamiętam 30.10.09, 14:54
        Niestety, dziewczyny jakby nie a mój szef nie wie, że istnieją też spódnice męskie. :(
        BTW istnieje też Międzynarodowy DzieńMężczyzn w Spódnicach, jest 1 maja, więc, ponieważ jest wtedy cieplej, może kobiety zaczną wtedy zachęcać mężczyzn do noszenia spódnic? No, chyba, ze rozwiniecie technologie rozmnażania przez klonowanie, spodnie niezbyt dobrze wpływają na męskie zdrowie i płodność.
        • aalngr Re: Ja pamiętam 30.10.09, 15:12
          Sukienki noszę, spódnicy nie mam nawet jednej;)
          • strikemaster Re: Ja pamiętam 30.10.09, 17:08
            Czyli mam więcej spódnic niż Ty. :D Sukienki też mogą być. :)
        • magdaksp Re: Ja pamiętam 30.10.09, 23:09
          mój mąz chciał sobie kupic kilt:)
      • sonix73 Re: Pamiętamy o Międzynarodowym Dniu Spódnicy? 30.10.09, 15:36
        jasne że pamiętam!!!! uwielbiam spódnice!
      • hotally Re: Pamiętamy o Międzynarodowym Dniu Spódnicy? 30.10.09, 16:18
        nie... zimno ;))
        poza tym wole sukienki
      • shayna87 Pogoda trochę nie sprzyja obchodom ;) 30.10.09, 16:58
        Czemu to akurat przypada na koniec października??
        • strikemaster Re: Pogoda trochę nie sprzyja obchodom ;) 30.10.09, 17:09
          Tego chyba nikt nie wie, odkopano jakieś stare święto. BTW my mamy lepiej, bo nasz dzień w spódnicach jest w maju. :)
          • shayna87 Re: Pogoda trochę nie sprzyja obchodom ;) 30.10.09, 17:58
            Wymiękam, udany jesteś:)
        • glemp1 Spódnica to jednonogawkowe spodnie 30.10.09, 17:11
          Najprymitywniejsza część garderoby - wystarczy okręcić się
          ręcznikiem i już jest spódnica.
          • strikemaster Re: Spódnica to jednonogawkowe spodnie 30.10.09, 17:37
            Do tego najwygodniejsza. BTW porównanie z ręcznikiem o tyle jest nie trafione, że ręczniki robi się z szorstkiego materiału, bo służą do wycierania a nie noszenia. Spódnice robi się z mateirałów trochę delikatniejszych dla skóry.
            • simply_z Re: Spódnica to jednonogawkowe spodnie 30.10.09, 22:00
              no super ,6 stopni plus wiatr i każą mi pomykać w spódnicy.
              tak to ja sobie mogę chodzić okazjonalnie albo w lecie.
              • strikemaster Re: Spódnica to jednonogawkowe spodnie 30.10.09, 22:37
                A ktoś Ci każe? Chyba twórcy tego święta, mogli wybrać lepszą datę.
              • lucusia3 Re: Spódnica to jednonogawkowe spodnie 30.10.09, 22:39
                E tam ,spódnice sa czasem z czegoś tak kocowatego, że spodnie z tego by sie nie dały zagiąć. Ja uwielbiam spódnice, tak jak uwielbiam dekolty (ale rzeczywiście dziś nie na wierzch) i obcasy.
      • mia77 Re: Pamiętamy o Międzynarodowym Dniu Spódnicy? 01.11.09, 12:00
        Oczywiście, że była spódnica... ja i przez ostatni mniej więcej kwartał... :-)
        jak już ktoś pisał, dla mnie też większą atrakcją byłby dzień spodni... :-)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka