iberka Re: Ubieracie się ładnie do chodzenia po domu? 10.11.09, 17:42 noszę spodnicę lub spodnie, czasami też spodnie dresowe ale jeśli dres to 1 dzień, bo po tym dniu cały wygnieciony jest a takich ubrań nie lubię. do tego koszulka i cały strój. Sprzątam etc, mam dwójke dzieci Iza Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Ubieracie się ładnie do chodzenia po domu? 10.11.09, 23:37 Nie. Po domu chodzę w dresach, które specjalnie w tym celu kupuję, staram się tanio - obecnie mam czarne spodnie z byłej galerii centrum i bluzę fruit of the loom z ebaya. Jak ktoś przychodzi, niech ogląda. Jak lata dużo chłopów (remont) to wkładam pod to stanik, bo normalnie nie noszę stanika w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
beesok Re: Ubieracie się ładnie do chodzenia po domu? 11.11.09, 08:22 Zawsze sie przebieram moze to efekt lat w szkole w uniformie z ktorego "wyrwac" zwykle nie moglam sie doczekac :) Teraz jest troche inaczej poniewaz zamienilam typowo biurowe ciuchy na wygodne bo pracuje z dziecmi i zupelnie inaczej kupuje ciuchy do pracy - zwykle sa to wygodne topy i dzinsy albo leggingsy... na pod domu mam osobna szuflade ciuchow - na lato sukienki z lekki jerseyu ktore moglabym np ubrac na plaze a nie po ulicy wiec chodze w nich po domu z japonkami, w zimie to zwykle miekkie spodnie (nie dres!) i jakis luzny wygodny top + kaszmirowe domowe skarpety - miekkie i estetyczne :) co do przebierania sie - ja bardzo czesto jak wracam do domu biore po prostu szybki prysznic wiec trudno byloby mi sie znowu ubrac w to so mialam na sobie caly dzien - zwykle te ciuchy laduja w praniu ;) nie wyobrazam sobie tez chodzenia w moich najlepszych sukienkach po domu - mam kota, gotuje, siedze albo leze przed telewizorem - pomijajac, ze te sukienki szybko przestalyby sie nadawac na wyjscia to w dodatku byloby to bardzo niewygodne.... Odpowiedz Link Zgłoś
milou_milou Re: Ubieracie się ładnie do chodzenia po domu? 11.11.09, 16:13 Ja podobnie, w domu mam bardzo cieplo (maz jest cieplolubny) wiec chodze w tank topie, albo koszulce z krotkim rekawem, a do tego krotka spodniczka (mam kilka takich fajnych, z H&M, w kratke) albo shorty. Nienawidze kapci, wiec chodze zawsze na bosaka. :P Wygladam raczej schludnie, dla meza bardziej sexi niz do pracy (garnitur, albo koszula+spodnica) jest mi wygodnie. Do tego zawsze mam lekki makijaz, ktory robie w lazience rano, a zmywam wieczorem (podklad, troszke pudru i tusz do rzes). Wlosy ukladam tylko przed wyjsciem. Voila :) Odpowiedz Link Zgłoś
sandy_brown Re: Ubieracie się ładnie do chodzenia po domu? 11.11.09, 17:49 ja sie przebieram, nie mam dzieci ani zwierzat ale wygodniej mi w ulubionych jeansach. Do tego t-shirt, bluza, wygodne cieple skarpetki. Mam tez dresy (ladne, zakupione wlasnie w takim celu) i nie widze nic zlego w chodzeniu w dresach po domu. NIe chodze w starych spranych szmatach, wiec listonosz, wypad po mleko czy nawet goscie mi nie straszni ( jak wpadaja niezapowiedzeni to nie moga bankietu oczekiwac- czysto jest zawsze). Makijaz wykonuje przed wyjsciem z domu, wiec jak nie wychodze to daje skorze odpoczac. Podobnie z wlosami- luzno upiete, do pracy czesto potraktowane prostownica. Odpowiedz Link Zgłoś
koni42 Re: Ubieracie się ładnie do chodzenia po domu? 13.11.09, 14:48 W pidżamie ale zawsze kolorystycznie dobranej + szlafrok do kompletu i super kapcie. Mam puder i coś na oku. Zresztą i tak wygląda jakbym nic nie miała a ja się dobrze czuję. Z moim byłym mężem chodziliśmy po domu "w szmatach". PO rozwodzie zaczęłam dbać o siebie u siebie i tak mi już zostało. Pracuję w domu i nie mogę się zapuścić do końca ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nochenegra Re: Ubieracie się ładnie do chodzenia po domu? 18.11.09, 17:03 Nie wyobrażam sobie domowego życia bez dresu. Raczej nie przejmuję się tym jak wyglądam chodząc po mieszkaniu, najważniejsza jest wygoda. A co do dresów, to mam inny na każdy dzień tygodnia:) Ostatnio kupując "wyjściowe" spodnie do pracy, wypatrzyłam sobie na moda.pl świetne dresowe legginsy i po prostu nie mogłam się oprzeć:)) Odpowiedz Link Zgłoś
tele55 Re: Ubieracie się ładnie do chodzenia po domu? 03.12.09, 17:42 Ja mam swoje ulubione ciuchy do chodzenia po domu - spodnie miekkie dresowe, bluzy, albo swetry (zima) rowniez bluzki, oczywiscie, ze wszystko jest ladne, ale jest tylko przeznaczone do PO DOMU, zebym przede wszystkim czula sie wygodnie! Moj luby tez ma swoje domowe ubranka, wiadomo, ze do smazenia kotletow nie zaloze elaganckiej bluzeczki wyjsciowej, albo sweterka, albo garnituru, moj ukochany zawsze zaklada osobny T-shirt do smazenia i generalnie do pichcenia, zreszta tak jak i ja. Przeciez w domu mamy czuc sie komfortowo:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lonely.stoner Re: Ubieracie się ładnie do chodzenia po domu? 17.06.13, 08:50 po domu nie chodze w szpilkach i full make upie- ale takie ciuszki do chodzenia po domu mam wygodne i ladne - nie sa to jakies stare powyciagane dresy, ale po prostu jakies wygodne sukienki, albo nawet takie mile pizamki. Jak chcesz wygladac ladnie i miec wygode to po prostu kup sobie pare podomowych ciuchow - zamiast chodzic w jakis starych dresach. Bedziesz lepiej wygladac i lepiej sie czuc. Odpowiedz Link Zgłoś
anel_ma Re: Ubieracie się ładnie do chodzenia po domu? 21.06.13, 14:37 > Szkoda mi ubrudzić coś ładniejszego kiedy dziecko > się o mnie wyciera. umyj dziecko ;) Odpowiedz Link Zgłoś
komanchu Tak 22.06.13, 15:48 Ubieram się ładnie i wygodnie. Latem zwykle dłuższa, prosta koszula w kwieciste wzory i majtki. Albo dłuższy podkoszulek plus majtki. Po domu chodzę boso. Gdy jestem na zewnątrz w ogrodzie zakładam dodatkowo krótkie szorty i wygodne, skórzane sandały. Pozostaję wierna swoim kolorom. Unikam rzeczy typowo dresowych oraz z nadrukami. Odpowiedz Link Zgłoś
beverly1985 Re: Ubieracie się ładnie do chodzenia po domu? 23.06.13, 13:17 Do pracy chodzę ubrana swobodnie, więc w domu nie przebieram się wcale. Nie wkładam dresów (nie mam), nie zdejmuję stanika (tego to zupełnie nie rozumiem), nie zdejmuję biżuterii (choc tak od zawsze robiły moja babcia i mama), nie zmywam makijażu (oczywiście do czasu wieczornego mycia). Weekend jeśli planuję sportowy to zakladam krótkie spodenki- to chyba jedyna różnica pomiędzy strojem domowym a pracowym, do biura w krótkich spodenkach nie chodzę. Odpowiedz Link Zgłoś
zewszad_i_znikad Re: Ubieracie się ładnie do chodzenia po domu? 07.07.13, 18:02 Ubieram się brzydko do chodzenia po domu i wręcz jawnie deklaruję: strój po domu nie tylko MOŻE być brzydki, ale wręcz POWINIEN, bo inaczej byłoby mi szkoda, że "marnuję" ładne ubrania... Część całoroczna stroju domowego: najprostsze spodnie, których wcale nie jest tak prosto kupić - z powodu mojego uczulenia domagam się spodni 100% bawełny, a trudno o spodnie czysto bawełniane, w dużym rozmiarze i w gumkę (dresowe nie mogą być - nawet kiedy mają 100% bawełny, ten mechaty spód mnie jakoś podrażnia). Góra w wersji letniej: koszulka z rękawkiem. Góra w wersji jesienno-zimowo-wiosennej: męska koszula, oczywiście 100% włókien roślinnych (bawełna lub len z bawełną). Też niełatwo o tanie koszule, które miałyby 100% bawełny, byłyby raczej grubsze i nie były w jakimś maleńkim rozmiarku w rodzaju męskiej M-ki... Sam dół w wersji letniej: kapcie, w wersji jesienno-zimowo-wiosennej: skarpety + kapcie. Ale też ja mieszkam sama, jestem zaprzysięgłą panną, więc litości, po co miałabym się stroić po domu? Dla pluszowych tygrysków? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: Ubieracie się ładnie do chodzenia po domu? 07.07.13, 23:36 Na Boga, dziewczyny - ale żeście wygrzebały stary wątek. Jak powstawał byłam jeszcze piękna i młoda :-D Odpowiedz Link Zgłoś
ach_dama_byc_z_kanady Re: Ubieracie się ładnie do chodzenia po domu? 08.07.13, 05:54 oczywiscie ze chodze ladnie i WYGODNIE ubrana po domu. drogie panie, w dzisiejszych czasach nawet o 100 bawelne wcale nie tak trudno poza tym czy to jedne bawelniane spodnie do chodzenia po domu? i jeszcze jest taki wynalazek : PRALKA, a nawet SUSZARKA..... (to dla tych ktorym w domu "szkoda sie ladnie ubrac "bo dziecko ubrudzi"") Nic nie stoi takze na przeszkodzie wyszukac sobie fajne "domowe" ciuchy w szmaciarni. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
zewszad_i_znikad Re: Ubieracie się ładnie do chodzenia po domu? 08.07.13, 12:25 A ja naprawdę mam z tym problem. W ogóle ubrań w rozmiarze 48 nie ma aż tak wiele... Odpowiedz Link Zgłoś
verysoon Re: Ubieracie się ładnie do chodzenia po domu? 08.07.13, 17:31 Jesteś leniwa. Okey do sprzątania faktycznie możesz ubrać stare dresy, ale na co dzień powinnaś ubierać się ładniej. Odpowiedz Link Zgłoś
ach_dama_byc_z_kanady Re: Ubieracie się ładnie do chodzenia po domu? 09.07.13, 01:15 verysoon napisała: > Jesteś leniwa. Okey do sprzątania faktycznie możesz ubrać stare dresy, ale na co dzień powinnaś ubierać się ładniej. A ja nie rozumiem co za problem macie z tym sprzataniem w ladnym ubraniu. czy rzeczywscie podczas sprzatania trzeba koniecznie sie az tak uswinic?, przeciez to nie czasy kiedy szorowalo sie surowe deski szczotka ryzowa i czyscilo czarny zasadzony piec! a jesli nawet! Nawet do sprzatania, nawet do pracy w ogrodku!, mozna kupic sobie jakies tanie a ladne dresy raz na rok i bez zalu wyrzucic jak zaczna wygladac jak szmaty np takie cos na lato do tego kilka fajnych podkoszulkow, albo cos takiego albo cos takiego, tylko zamiast dzinsow legginsy mozliwosci jest m-n-o-s-t-w-o, trzeba tylko c h c i e c. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
ach_dama_byc_z_kanady Re: Ubieracie się ładnie do chodzenia po domu? 09.07.13, 22:53 widze ze na takie dictum nie ma juz argumentow :) Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
serc-zer Re: Ubieracie się ładnie do chodzenia po domu? 30.08.13, 22:21 Ja generalnie chodzę w legginsach i do tego jakaś luźna koszulka z krótkim rękawkiem. Lubię też się kurzyć w piżamkach z "Etam". Za to jak gotuję, to jakoś tak wychodzi, że przez cały ten czas kiedy pracuję w kuchni, to chodzę w fartuchu kuchennym. Jak były upały, to nawet w samym fartuchu zarzuconym na bieliznę :)) Mąż się cieszył :) Odpowiedz Link Zgłoś
framboise_style Re: Ubieracie się ładnie do chodzenia po domu? 05.09.13, 20:04 Ja dzieci nie mam, ale ubrania też noszę wygodne: - dresy - legginsy - bluzy - koszulki oversize Zaznaczam że nie są to rzeczy stare czy powyciągane, raczej nowe i w dobrym stanie :) nie wyobrażam sobie chodzenia po domu na obcasach czy w jeansach lub spódnicy- to bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
jaszczur.ka_87 Re: Ubieracie się ładnie do chodzenia po domu? 11.09.13, 11:54 Nie ubieram się ładnie :) Tzn. nie mam żadnej brzydkiej koszulki do noszenia po domu, tylko wyciągam po prostu tiszert lub bokserkę w których chodzę na co dzień [nie mogę się wyleczyc ze sportowego stylu], czasem jest to luźny oversive a czasem cos przylegającego, do tego jak jest zimno to bluza polarowa. Na dół, jak jest ciepło, to jakiekolwiek szorty - byle nie dżinsowe, bo przy kucaniu sa niewygodne - a jesienią/zimą spodnie polarowe [różowe w czarne kocie łapki!]. Mężowi nie przeszkadza, pytałam ;) Nawet woli, jak jestem luźno ubrana. Mnie w to graj :) Ps. Jak ktoś puka i nie jest to listonosz to naprędce szukam dżinsów xD Odpowiedz Link Zgłoś
3loki Re: Ubieracie się ładnie do chodzenia po domu? 22.11.13, 11:07 nie wyobrazam sobie chodzic w szpilkach po domu hehe Odpowiedz Link Zgłoś
ciociawiktocia Re: Ubieracie się ładnie do chodzenia po domu? 01.07.14, 21:13 jak mam lenia i ide sama gdzies w okolice np do sklepu to ide w ubraniu "roboczym", nastomiast gdy wychodze gdzies dalej to ubieram sie inaczej Odpowiedz Link Zgłoś