beautician 12.12.09, 07:17 Wiele się tu na forum naczytaliśmy ( i napisaliśmy) o kiczu białych kozaków. Ale chciałam się podzielić z nowym "odkryciem" na temat białych kozaków. Co Wy na to ? lula.pl/lula/0,89890.html?tag=bia%B3e%20kozaczki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maranka Re: znów te białe kozaki 12.12.09, 10:29 Jedynym modelem w białym kolorze , które mnie się podobają ,są zimowe miękkie śniegowce , ale tylko dla pań poruszających sie po naszych ulicach limuzynami prosto pod drzwi , albo dla potrzeb spaceru po promenadzie kurortu w tą i z powrotem , ale z powrotem już mogą nie być białe. Osobną sprawą są kozaki białe i nasze miejskie zimowe , ulice- posypywane solą , pełne błota , brei pośniegowej itp.Więc może zostawmy je do sesji zdjęciowych i do spacerów ulicami słonecznej Californii. Odpowiedz Link Zgłoś
tequilkuk Re: znów te białe kozaki 12.12.09, 11:30 Ja nie raz widywyalam biale swietne kozaki - ostatnio te: www.yoox.com/item.asp?sec=1&YOOX=MOMA&dept=women&tskay=5AD08E3B&rr=1&cod10=44171185IS&sts=sr_women80 Kolezanka w pracy ma podobne, swietnie w nich wyglada. Zero kiczu. Odpowiedz Link Zgłoś
dixi Re: znów te białe kozaki 12.12.09, 21:22 rany ale superowe te kozaki ;) a efekt "białych kozaczków" przy ich pomocy jest raczej nie do osiągnięcia - typowe "białe kozaczki" wcale nie muszą być białe, mogą być też różowe, a nawet brązowe czy czarne :) Odpowiedz Link Zgłoś
sabriel Re: znów te białe kozaki 12.12.09, 21:57 Te załączone przez tequilkuk faktycznie świetnie,ale u nas takich się nie spotyka(przynajmniej ja jeszcze nie widziałam). Na polskich ulicach królują tandetne białe kozaczki na wysokim obcasie.Nie dość, że one same w sobie są kiczowate to jeszcze są fatalnie zestawiane. Odpowiedz Link Zgłoś
bianka111 Re: znów te białe kozaki 14.12.09, 00:34 Fobia przed bialymi kozaczkami to fenomen typowo polski. I podobnie jak w przypadku zbiorowej nienawisci do rozowych ciuchow, tu nie tyle chodzi o kolor, ile raczej o niemile skojarzenie z niezbyt pochwalanym stylem pan je noszacych. Mieszkam od ladnych paru lat za granica i tutaj widok kobiet w bialych kozakach mnie zupelnie nie szokuje. W Polsce jednak mialam szczescie widziec kilka takich bialokozaczkowych pan i co mi sie rzucilo w oczy, to fakt, ze akurat nie kolor butow byl w ich garderobie najgorszy. O wiele bardziej szokowal kiczowaty fason tych kozakow oraz cala reszta wizerunku pan. Wniosek z tego taki, ze nie tyle KOLOR jest do odrzutu, ile caly ten specyficzny bialokozaczkowy styl (jesli to w ogole stylem mozna nazwac). Szkopul tkwi w naszych negatywnych skojarzeniach, choc pewnie Ameryki nie odkrylam. Odpowiedz Link Zgłoś
silencia22 Re: znów te białe kozaki 14.12.09, 13:18 wszystko zależy od zestawienia i fasonu butów:) ja mam 2 pary kremowych kozaków jedne to wysokie gładkie saszki z migdałowym nosem, a drugie mają okrągły nos i obcas słupek a na górze swetrowy ściągacz,żadnych dupereli...nosze je w stylu lat 60-70 Odpowiedz Link Zgłoś
jane-bond007 Re: znów te białe kozaki 14.12.09, 14:31 świetne są, i nie jestem pewna ale nie wazne czy biale czy czarne ale o to czy kiczowate ;) Odpowiedz Link Zgłoś