Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

modna fryzurka

IP: *.cm-upc.chello.se 31.01.04, 15:03
    dziewczyny!!!teraz jest moda na fryzurke z prostych wlosow plus
    grzywka.przyznam szczerze,ze nie chce takiej i wygladac jak tysiac innych
    osob na ulicy.drugi trend to przedzialek i gladkie ,niemalze ulizane wlosy.a
    mi taka fryzura nie pasuje.mam szczupla ,drobna twarz i w takim fryzie
    wygladam jeszcze szczuplej.najlepiej pasuja mi wlosy ,ktore sa odgarniete od
    twarzy do tylu.ale to jest jak to okreslila moja kolezanka de mode.czy
    lepiej miec niemodna fryzurke,w ktorej sie naprawde dobrze czuje i
    wygladam,pomimo,ze nie jest ona na czasie.czy lepiej jednak nie wygladac jak
    odmieniec?
    Obserwuj wątek
      • Gość: zuzia Re: modna fryzurka IP: *.zgora.dialog.net.pl 31.01.04, 15:06
        wybierz fryzurkę do tyłu skoro wyglądasz super!
        pa
      • Gość: malgo Re: modna fryzurka IP: *.compower.pl 31.01.04, 15:44
        Jesli chodzi o fryzury nie sądze by obowiązywały jakies trendy, uczesanie to
        kwestia indywidualna generalnie nie ma cisnienia na podązanie za modą ,sama
        wiesz w czym czujesz sie najfajniej.Ja np zupelnie nie zamierzenie wpasowałam
        sie z grzywką nosze ją juz bardzooo długo teraz jestem trendi hehe
        • Gość: AniaWarszawa Re: modna fryzurka IP: *.acn.pl 01.02.04, 00:05
          A ja mam długie,kręcone włosy w kolorze czekoladowym.Gdy są rozpuszczone i
          powiewają na wietrze,są bardzo seksowne.Wspaniale się z tym czuję i za żadne
          skarby świata nie zmienię tej fryzury tylko dlatego,że akurat modne są proste z
          grzywką.
          • Gość: Lenka Re: modna fryzurka IP: *.chello.pl 01.02.04, 14:22
            I bardzo dobrze Aniu.Bo ja na te grzywki u niektórych kobiet to już nie mogę
            patrzeć.
            • Gość: Sabcia Re: modna fryzurka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.04, 15:07
              Fryzura to indywidualna kreacja każdego z nas,każdy ma swój styl i powinien
              się go trzymać,przecież nie każdemu pasuje grzywka czy loki.Każdy z nas
              powinien się dobrze czuć z tym co ma na glowie.
            • Gość: WIIKII Re: modna fryzurka IP: *.biaman.pl 05.02.04, 19:57
              JA MAM WŁASNIE FRYZURKE Z GRZYWKA I CZUJE SIE SUPER!!! NIE OBCHODZI MNIE TO
              CZY JEST TERAZ TAKA MODA CZY NIE , POLECIŁ MI JA FRYZJER BO UZNAŁ ZE TAKA MI
              PASUJE.
      • Gość: Dami Re: modna fryzurka IP: 195.187.83.* 03.02.04, 11:45
        A co z jeżem? marzę o takiej fryzurze, czy będę strasznie passe?
        • ladyblue Re: modna fryzurka 03.02.04, 19:13
          Gość portalu: Dami napisał(a):
          > A co z jeżem? marzę o takiej fryzurze, czy będę strasznie passe?

jesli masz ładny kształt czaszki, ładne uszy i regularne (najlepiej jeszcze
          drobne i cała sylwetke też) rysy twarzy to jeż bedzie dobrze wyglądał,
          niezaleznie od mody. tylko zastanów sie czy naprawde bedzie ci pasował, jak
          sie bedziesz z taką fryzurą czuła i czy jesteś gotowa potem się męczyć przy
          zapuszczaniu.
          • Gość: elka Re: modna fryzurka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.02.04, 23:20
            a ja obcielam wlosy na 1 mm i czulam sie oki mam krztaltna glowke ale ludzie
            gapili sie na mnie jak na ufo a maz przez dwa miesiace pil melisane:) ale takie
            troszke dluzsze do 4mm sa calkie oki bo 1mm fryzur nie polecam swedzi glowa ale
            kremiki pomagaja nie ukrywam ze mimo to to calkiem fajne uczucie a zapuszcznie
            ich zadna udreka najgorzej 3? 4 miesiac bo sa dluzsze ale nie na tyle by je
            uklepac. ale mi osobiscie efekt wizualny sie podobal do tego mocny makijaz duze
            kolczyki czsem chustka i oki przed scieciem mialam wlosy do lopatek bez
            grzywki;)
      • Gość: Dami Re: modna fryzurka IP: 195.187.83.* 04.02.04, 12:40
        dzięki za wsparcie moralne,warunki raczej spełniam, wielką kobitą nie jestem, a
        fryzjerka moja twierdzi, że łepek mam kształtny. Ciekawa jest sugestia dot.
        makijażu - myślę, że chodzi nnie tyle o "ostry=wściekły" ale o wyraźne oczy.
        Wspomnijcie twarze Ewy Bem (gdy jest szczupła), Elżbiety Dzikowskiej-Halik.
        Pozdrawim serdecznie.
        • ladyblue Re: modna fryzurka 04.02.04, 15:28
          > dzięki za wsparcie moralne,warunki raczej spełniam, wielką kobitą nie
          > jestem, a fryzjerka moja twierdzi, że łepek mam kształtny. Ciekawa jest
          > sugestia dot. makijażu - myślę, że chodzi nnie tyle o "ostry=wściekły" ale o
          > wyraźne oczy.

ok, to skoro jestes zdecydowana - kilka uwag z mojego doświadczenia ;)
          1. nie ścinaj od razu na całkeim krótko - spróbuj z 1cm, może 8 mm, cięzko
          dobrać właściwą długośc (inna każdemu apsuje) bo ponizej pewnej dl wyglada sie
          jak prosto z więzienia ;)
          2. nastaw się na częste wizyty u fryzjera - takie krótkie włoski rosną
          wyjątkowo szybko :)
          3. dbaj o wygląd buźki bardziej niz przy długich - wszystko widać, szczególnie
          źle wyglądaja cienie pod oczami (jezli masz skłonność to uważaj bo łatwo o
          efekt dość upiorny)
          4. makijaż - przede wszystkim dobrze "zrobiona" cera (fryzurka wszystkie
          niedoskonałości demaskuje), niektóre kobietki czują sie mało kobieco w takiej
          fryzurze i "rekompensują" sobie to mocnym makijażem - moim zdaniem wystarczy
          ładna cera i podkreślone oczy (bardzo ciekawy efekt, wystarczy zwykla ciemna
          kredka do oczu)

powodzenia w zmianach :)
          • Gość: Dami Re: modna fryzurka IP: 195.187.83.* 05.02.04, 10:38
            dzięki Ci Ladyblue, cenię Twoje doświadczenie i chęć dzielenia się nim.
            Podpowiedz mi jeszcze czy nie lepiej udać się do męskiego fryzjera. Mam swoją
            stałą fryzjerkę jednak jej jeża nie widziałam - generalnie jest chyba
            raczej "zachowawcza". A może zaryzykować któryś z tych nowoczesnych salonów:
            Frank Provost lub Jean Louis David? Szukam czegoś w Warszawie. Napisz, dzięki!
            • ladyblue Re: modna fryzurka 05.02.04, 19:03
              > dzięki Ci Ladyblue, cenię Twoje doświadczenie i chęć dzielenia się nim.

nie ma sprawy :)

> Podpowiedz mi jeszcze czy nie lepiej udać się do męskiego fryzjera. Mam
              > swoją stałą fryzjerkę jednak jej jeża nie widziałam - generalnie jest chyba
              > raczej "zachowawcza".

mój jeż był "produkcji" osiedlowej fryzjerki - taki malutki zakład i dla pań i
              dla panów, wiec dziewczyny miały wprawę (i ja miałam po drodze i ceny znacznie
              niższe a przycinać trzeba często).
              jesli chcesz normalnego, klasycznego jeżyka to lepiej w jakimś małym zakładzie
              (moze ten meski to całkiem dobry pomysł - powinni mieć większe dośwadczenie).
              w takich "sieciowych" zakładach nienajlepiej strzygą a wychodzi drożej.
              • Gość: zafka Re: modna fryzurka IP: *.belchatow.sdi.tpnet.pl 06.02.04, 09:51
                bardzo polecam jeża - sama nosiłam przez kilka ładnych lat. Teraz udało mi
                zapuścić włosy do ramion i muszę stwierdzić, że pod okiem dobrego fryzjera
                takie zapuszczanie nie jest żadną mordęgą. Ale to fakt, że trzeba dbać o
                wygląd cery - za to ma się zawsze ułożone włosy i brak rozdwojonych końcówek.
                Nie zgodzę się z tym, że jeż jest tylko dla dziewczyn o drobnych rysach. Jeża
                nosi teraz moja siostra, która raczej jest dość duża i na prawdę wygląda
                fenomenalnie.
      • Gość: EWKA Re: modna fryzurka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.04, 10:52
        MYŚLĘ ŻE NAJWAŻNIEJSZE ABYŚ SIĘ DOBRZE CZUŁA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka