Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

ODZIEZ UZYWANA

IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 16.02.04, 12:33
    WITAM...co myslicie na temat ubierania sie w sklepach z odzieza
    uzywana,markowa odzieza?jak mialby wygladac second hand waszych marzen? Czego
    oczekujecie po przyjsciu do takiego sklepu?moze macie pomysly na fajna nazwe?
    i jeszcze jedno pytanie co myslicie o sprzedazy internetoej? bardzo prosze o
    opinie ,planuje zaloozyc taki sklep i chce zeby byl wyjatkowy,a ktoz wie moze
    bedziecie tez moimi klientkami:)
    Obserwuj wątek
      • Gość: KASIA Re: ODZIEZ UZYWANA IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 17.02.04, 11:55
        Szkoda ,ze nikt nie zabral glosu.Myslalam ,ze bedzie ciekawa
        dyskusja.niewierze ,ze zadna z was nie ma oczekiwan od tego typu sklepow.Moze
        jaednak ktos sie skusi ,i skrobnie chociaz jedno zdanie?
      • Gość: Basia Re: ODZIEZ UZYWANA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.04, 12:56
        Niezly pomysl. Dobry sklep z uzywana odzieza to rzeczywiscie ewenement. Dobry -
        ciekawie urzadzony, mila obsluga, ubrania czyste i poukladane(to chyba
        najwazniejsze!), duze przymierzalnie .
        sprzedaz internetowa to moim zdaniem super pomysl. Jak wiekszosc pracuje do
        wieczora i czesto urywam sie z pracy, zeby cokolwiek znalezc i kupic. Samo
        szukanie zajmuje kupe czasu... Oferta w internecie przyspieszylaby podjecie
        decyzji. tylko zeby cena wyjsciowa za ciuch nie wzrosla to horendalnych cen po
        doliczeniu kosztow przesylki...
        pzrd
      • Gość: małgo Re: ODZIEZ UZYWANA IP: *.compower.pl 17.02.04, 13:50
        Sama mam podobny pomysl i nosze sie z zamiarem jego realizacji juz bardzo długo
        chce zeby to była odziez uzywana ale wyselekcjonawana ,tylko najlepsze kąski,
        te najbardziej extrawaganckie pod specjalnego wymagającego klienta + super
        zaaranżowane wnetrze ciucharni mysle o stylu retro.Mam nadzieje ze wypali czego
        i Tobie życze:)
        • Gość: KASIA Re: ODZIEZ UZYWANA IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 17.02.04, 16:32
          dziekuje,za odzew.Podnioslyscie mnie na duchu.A moze macie jakies fajne pomysly
          na nazwe,chcialabym ,zeby byla oryginalna a jednoczesnie zachecala do
          odwiedzenia,a swoja droga czy w waszym miescie9skad klikacie0 sa takie
          sklepy,czy sa tylko takie oklepane ciucholandy?
          Malgo dziekujei tez tobie zycze powodzenia
          • Gość: Ewa Re: ODZIEZ UZYWANA IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.02.04, 18:45
            W sumie takim lumpeksem jest allegro...

A ciuchów z wyselekcjonowaną odzieżą trochę już jest.
            Zresztą ja też się kiedyś dowiadywałam, ciężko wyselekcjonować odzież używaną,
            z reguły kupuje się od hurtownika na worki i nie masz możliwości wybrania
            pojedyńczych egzemplarzy....
            Jeśli masz to cena takich np spodni przestaje być dla klienta końcowego
            atrakcyjna.
            Chyba że znasz środowiosko modelek, osób które dużo bywają i często zmieniają
            markowe ciuchy, wtedy działasz tak jak w innycm wątku wspomniane. "PERPETUM
            MOBILE"
            • Gość: ewa Re: ODZIEZ UZYWANA IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 17.02.04, 19:05
              A może wiecie gdzie we Wrocławiu jest taki lumpeks z fajnymi, może markowymi
              ciuchami??
          • Gość: batuszka Re: ODZIEZ UZYWANA IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 17.02.04, 19:58
            Kasiu, otwieraj prędko, najlepiej we Wrocławiu, na pewno przyjdę!

Gdybym miała sobie taki sklep sama urządzić, to po pierwsze zrobiłabym to
            inaczej, niz w innych "sklepach z tanią odzieżą". To znaczy - nie wieszałabym
            wszystkiego jak leci na wieszaczkach, czy jeszcze gorzej - nie rzuciłabym
            wszystkiego na stół, ale jakoś z pomysłem pogrupowała. Tak jak np. w Veromodzie
            jest: po prawej vciuszki zielone, po lewej czarne itd. Z Veromody odgapiłabym
            też stół z przecenionymi rzeczami, bo niebywała frajdę sprawia mi takie
            grzebanie i wyszukiwanie czegoś fajnego.
            Po drugie - postarałabym się o jakies fajne dodatki, typu: torebki, paski,
            apaszki. W secondhandach chyba bardzo rzadko widuje się manekiny, więc sądzę,
            że taki manekin, całkowicie ubrany w rzeczach ze sklepu, byłby ciekawy. No oi
            byłoby wiadomo, że można w sklepie tym nabyć rzeczy, które stworzą ciekawe
            kreacje.
            Dodałąbym do tego miłą obsługę, najlepiej ubraną nie w garsonki, tylko ubrania
            bardziej "swobodne", żeby klient nie czuł się skrępowany.
            Powodzenia w interesie. Czekam na ten sklep:)
            • Gość: mala Re: ODZIEZ UZYWANA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.04, 21:18
              W Krakowie jest taki wlasnie sklepik. Faktycznie, jest drogi, ale jak
              przyjemnie jest w nim robic zakupy:)! I nawet ladnie pachnie w nim, kiedy sie
              wchodzi. Ach, ach chyba jutro sobie do niego pojde. Dla zainteresowanych podaje
              lokalizacje - przy Basztowej, prawie pod LOTem- taki malenki sklepik "po
              schodach".
              Pozdrawiam
              • Gość: batuszka Re: ODZIEZ UZYWANA IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 17.02.04, 22:06
                >jest drogi,

tzn drozej jest sie w nim ubierać, niż w sklepach z nowymi ciuszkami?
                Hmmmm, szkoda, ale z drugiej strony może fakt, że są w nim rzeczy
                niepowtarzalne, rekompensuje cenę. Ja chcę taki sklep we Wrocławiu!! halooo,
                czy ktoś mnie słyszy?? :)
                • Gość: mala Re: ODZIEZ UZYWANA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.04, 22:29
                  Witaj!
                  "Drogi" tzn niewiele tanszy niz normalne sklepy. Ale warto! Mierzylam kiedyś
                  piekna sukienke na oficjalna impreze w Vero moda( ca 300 zl), ale nie lezala na
                  mnie za ladnie. Bardzo podobna znalazlam przez przypadek wlasnie w tym moim
                  sklepiku za cale 120 zl, tylko, ze Chanel:)! I jest cudowna i lezy jak
                  malowanie. Dodam dla Krakowianek, ze jest to sklep przeniesiony ze starego
                  Smoka:)!
                  Pozdrawiam i szukaj dalej we Wroclawiu. Kiedy jeszcze do Was jezdzilam w miare
                  regularnie (ok. 2 lata temu) mialam taki malutki sklepik kolo Czajkowskiego a
                  dokladniej Zmechu. Moze jeszcze jest.
                  • Gość: batuszka Re: ODZIEZ UZYWANA IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 17.02.04, 22:49
                    >taki malutki sklepik kolo Czajkowskiego a
                    > dokladniej Zmechu. Moze jeszcze jest

dzięki za wskazówkę - poszukam!!
                    • Gość: KASIA Re: ODZIEZ UZYWANA IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 18.02.04, 10:55
                      ciesze sie bardzo ,ze temat sie podniosl:)kochane to co opisujecie czyli,ladny
                      wystroj,rzeczy pogrupowane,odziez sezonowa,zastanawialam sie nawet nad czyms
                      takim np z jednej strony odziez tylko i wylacznie biala,a po przeciwnej badz
                      obok czarna9przeciez jest mnostwo udzi,ktorzy kochaja wlasnie tylko i wylacznie
                      te kolory0 i nazwalabym ten kacik np black &white...nastepnie mysle zeby
                      powstal taki malenki punkcik,tzw.pogotowie krawieckie,bo przeciez czasem trzeba
                      cos skrocic badz zwezic...no i klientki nie musza juz szukac krawcowej ,bo
                      mialyby to na miejscu.Co o tym myslicie?
                      • Gość: katinka Re: ODZIEZ UZYWANA IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 18.02.04, 11:07
                        Genialny pomysł w tym punktem do przeróbek!!! Kącik black&white też brzmi
                        ciekawie;)

U mnie są dwa ciekawe szmateksy - w jednym wszystko jest posergregowane wg
                        kolorów, a w obrębie danego koloru jeszcze na częsci garberoby - ogromna sala z
                        rzędami wieszaków - łatwo się przegląda. Drugi sklep to dosyć duża sala w
                        starej kamienicy, wszystko na stołach (troszeczkę posegregowane) ale to własnie
                        tam jest zawsze szansa na znalezienie czegoś wyjątkowego (i jest b.tanio -
                        płaszcz w kolanko z wełenki wykończony futerkiem - 25, skórzana spódniczka
                        Tally Weijl - 17).

Brakuje mi second handów z torebkami i dodatkami. Może wzbogacisz swoją ofertę
                        o te własnie pozycje...?

Pozdrawiam i czekam niecierpliwie na otwarcie! Powodzenia!
                      • Gość: batuszka Re: ODZIEZ UZYWANA IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 18.02.04, 16:04
                        kącik black&white oraz pogotowie krawieckie - świetny pomysł

ten kacik kolorystyczny nasunął mi pomysł, że takich kącików mogłoby być
                        więcej. Np. kącik rzeczy w paski, kącik grubych swetrów itd...

Kasiu, wyjaw, gdzie chciałabys ten sklepik otworzyć, bo ja się napaliłam :)
                        • Gość: kasia Re: ODZIEZ UZYWANA IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 18.02.04, 16:07
                          batuszko,sklep powstanie w katowicach:)jak bedzie wszystko gotowe serdecznie
                          zapraszam
                          • Gość: batuszka Re: ODZIEZ UZYWANA IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 18.02.04, 16:50
                            vco prawda szkoda, że nie we Wrocławiu, ale w końcu i to Śląsk i to Śląsk ;)
                            Wszystkiego najlepszego życzę na drodze otiwerania tego sklepiku i pozdrawiam :)
      • Gość: galeria wylegarnia Re: ODZIEZ UZYWANA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.04, 11:14
        witam,
        jestem pasjonatką secondhandów od wielu lat, w końcu postanowiła już dłużej nie
        męczyć się w zwariowanej pracy w Warszawie i postanowiłam zrealizować swoje
        marzenia i zająć się - pojedyńczymi egzemplarzami.
        Otworzyłam WYLĘGARNIE.
        wylęgarnia jest galerią internetową i podzielona została na :
        pracownię to miejsce moich drobiazgów , które kiedyś wstawiałam do innych
        galerii
        i
        secondhand czyli to co moim zdaniem jest oryginale i zasługuje na uwagę.
        specjalnośc wylęgarni to damskie dodatki.
        Zapraszam w skromne progi www.wylegarnia.webpark.pl
        Napiszcie co o niej sądzicie, dziękuje i życzę autorce udanej realizacji
        joanna
        • Gość: baa wylegarnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.04, 12:05
          Jestem mile zaskoczona naprawde ciekawe, oryginalne rzeczy.
          Mam nadzije, ze beda tez jakies ciuszki... wypelnilam formularz i czekam na
          wiesci
          Gratuluje pomyslu asik
          pzdr
          • Gość: galeria Re: wylegarnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.04, 12:23
            dziękuje za wizytę , mam nadzieje , że nie ostatnią.
            Zapraszam serdecznie, dziękuje za to ,że zapisała się Pani
            do tu.Bylców wylęgarni,
            serdecznie pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka