Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

szukając... ładnego puchowego płaszcza

30.09.10, 17:30
    Głowy w telewizji zapowiadają ponuro, że zima zaraz przybędzie do Europy. Mając to na uwadze, a także wyjazd na północ, który czeka mnie za 2 tygodnie, "zwracam się z uprzejmą prośbą" o pomoc w polowaniu na płaszcz z tytułu wątku.

Nie musi być puchowy, może mieć w środku coś mniej zbijającego się;), niż puch i pierze. Powinien jednak być: ładny, czarny/ brązowy, z paskiem, kapturem i nie robiący z kobiety człowieczka Michelina.
    Pewnym utrudnieniem jest cena: do 600 zł, a chętnie bliżej 500. Czy to jest możliwe? Bo powyżej 600-700 to wiem, że jest:).
    Będę wdzięczna za namiary.
    Obserwuj wątek
      • nawrotka1 Re: szukając... ładnego puchowego płaszcza 30.09.10, 19:12
        >nie robiący z kobiety człowieczka Michelina.

Nigdy nie uwierzę, że takie cóś jest możliwe. :))))
        Chyba, że na chudej dziewczynie powyżej 180cm wzrostu.
      • brattby Re: szukając... ładnego puchowego płaszcza 30.09.10, 19:38
        Znalazłam dwa.
        Jeden w Zarze, za tyłek, ocieplany kaptur, pasek - 549 zł. Jest całkiem puchowy.
        drugi w... Carry (niespodzianka). Przed kolano, bez paska, ale za to ma ściągacze w talii od środka, ściągacze na dole i ocieplany kaptur. Cena 329.99 (teraz jest przecena, normalnie prawie 500 zł). Ten z kolei jest ocieplany i puchem i fizeliną, jest bardzo bardzo ciepły.
        W ogóle doznałam szoku w tym roku, szukając płaszcza puchowego Z KAPTUREM. Nie wiedziałam, że kaptur jest aż tak niespotykany w zimowym okryciu.
        Poza tym wszystkie inne sieciówki mają albo totalne cienizny albo bez kaptura/ściągacza albo nieimpregnowane, albo jeszcze coś nie tak. W Carry, do którego nigdy nie wchodzę, jest z 15 modeli płaszczy puchowych i z 15 wełnianych we wszystkich chyba kolorach.
      • nessie-jp Re: szukając... ładnego puchowego płaszcza 30.09.10, 19:52
        Podpowiem ci na przyszłość, bo teraz to moja rada jest klasyczną musztardą po obiedzie
      • gazetovka zapomniałam, a ważne: długośc do kolan! 30.09.10, 19:59
        Długość płaszcza istotna rzecz - ja muszę (bo się uduszę) mieć płaszcz długi do kolan:). Nie noszę kurtek ledwie za pupę, bo i pod spodnie nie wyobrażam sobie wdziewać rajstop albo, o zgrozo, damskich kalesonów (są takie cuda podobno, panie;)), a zima jednak po macoszemu traktuje tyłek odzian tylko w majtek bawełniany i spodzień (pisownia celowa).

Nessie - słuszna uwaga, mam jednak nadzieję, że coś gdzieś się znajdzie i nie będzie to sportowy całkiem płaszcz o wyglądzie nieco wyleżanego materaca...
      • gazetovka Re: szukając... ładnego puchowego płaszcza 01.10.10, 13:51
        Podpowiedzcie może coś jeszcze, poza Zarą (zajrzę) i Carry (nie zajrzę akurat, jakość ich ubrań do mnie nie przemawia; chyba, ze się coś zmieniło?). Dziś wybieram się na zakupy, czasu ledwie 2 h będę mieć i chciałabym "uderzać" w polecone miejsca, a nie prawie wszystkie sklepy w ch. Dziękuję:).
        • brattby Re: szukając... ładnego puchowego płaszcza 01.10.10, 19:28
          Ja też nigdy nie zaglądam do Carry. Kiedyś były tam straszne szmaty. Koszulki mojego faceta po dwóch praniach nadawały się tylko do wycierania podłogi. No ale zobaczyłam płaszcze puchowe na wystawie i weszłam. Jakościowo wyglądają o wiele lepiej niż te z H&M i z Reserved. No i mają kaptur :) Na pewno nie wyglądają szmatławo - przynajmniej te, które oglądałam. Pióra z nich nie wychodzą w ogóle (np. z kurtek z Re wychodzą paskudnie). Jak za 300 zł to nic lepszego się nie kupi.
          • gazetovka Re: szukając... ładnego puchowego płaszcza 01.10.10, 21:02
            Hej, ja mówiłam o 600 zł max, nie o 300:).
            Dzięki.
      • akkknes Re: szukając... ładnego puchowego płaszcza 01.10.10, 15:44
        plaszcze czarne, z kapturem, torczkiem od wewnatrz w pasie, do kolan sa teraz w H&M - z tym ze kosztuja 150-200pln i widzialam juz "grubsze" plaszcze.

ja to akurat zima nosze sie na cebulke, wiec moje plaszcze nie sa wibitnie cieple - bo jakos cieplej mi ze swiadomoscia, ze mam na sobie 7 warstw ciuchow niz 2 w tym jedna mega ciepla :)
      • jarka63 Re: szukając... ładnego puchowego płaszcza 01.10.10, 15:50
        Potwierdzam, w Carry duży wybór płaszczy puchowych lub pucho-podobnych właśnie do kolan, spory wybór kolorów, zgrabne fasony, ceny OK.
      • gazetovka Re: szukając... ładnego puchowego płaszcza 01.10.10, 21:05
        Kupiłam świetny płaszcz w Benettonie, przekraczając swój budżet, ale nie dramatycznie (679).
        Dzięki za wszystkie rady:).
        • batutka Re: szukając... ładnego puchowego płaszcza 01.10.10, 22:42
          gazetovka napisała:

> Kupiłam świetny płaszcz w Benettonie, przekraczając swój budżet, ale nie dramat
          > ycznie (679).
          > Dzięki za wszystkie rady:).

a możesz zrobić zdjęcie i nam pokazać? :-)
      • violent_green Esprit 01.10.10, 23:41
        W Esprit są super kurtki i płaszcze, drogie (500/600zł), ale dobrej jakości. Mam jeden płaszcz sprzed dwóch lat, prałam chemicznie, wygląda jak nowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka