diab.lica 19.04.04, 15:06 pod wplywem wypowiedzi tralalumpka. czy uwazacie, ze zloto to zawsze "wies tanczy i spiewa" i nie ma pieknych wyrobow ze zlota bo tylko srebro jest eleganckie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tralalumpek Re: zloto kontra srebro 19.04.04, 15:14 diab.lica napisała: > pod wplywem wypowiedzi tralalumpka. > czy uwazacie, ze zloto to zawsze "wies tanczy i spiewa" i nie ma pieknych > wyrobow ze zlota bo tylko srebro jest eleganckie? nie odwracaj kota prowokacyjnie do gory ogonem bo mu sie niedobrze zrobi i sie porzyga nigdzie na napisalam ze zloto jest zawsze wiesniackie to co widze na polskich ulicach jest niestety najczesciej wiesniackie i sposob noszenia tez nie lepszy ja dobieram zloto lub srebro w zaleznosci od sytuacji Odpowiedz Link Zgłoś
diab.lica Re: zloto kontra srebro 19.04.04, 15:21 > nie odwracaj kota prowokacyjnie do gory ogonem bo mu sie niedobrze zrobi i sie > porzyga > nigdzie na napisalam ze zloto jest zawsze wiesniackie jesli masz skleroze, to odsylam do twojej wlasnej wypowiedzi: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=650&w=11991842&a=12044527 tak ja odebralam. zreszta watek nie o tobie tylko o zlocie i srebrze, a twoja wypowiedz byla jedynie inspiracja. > to co widze na polskich ulicach jest niestety najczesciej wiesniackie i sposob > noszenia tez nie lepszy a co widzisz na austriackich ulicach? :) Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: zloto kontra srebro 19.04.04, 15:28 chcesz sie tylko czegos uczepic po to zeby powalczyc? na szczescie ludzie sa rozni i ubieraja sie roznie, bezguscie panuje wszedzie, w kazdym kraju jest tez mnostwo innej bizuterii, ktora moze byc rownie paskudna co i piekna albo pasowac do czegos lub nie Odpowiedz Link Zgłoś
diab.lica Re: zloto kontra srebro 19.04.04, 15:30 tralalumpek napisała: > chcesz sie tylko czegos uczepic po to zeby powalczyc? > mysle, ze jestes przewrazliwiona, watek jest o bizuterii. Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: zloto kontra srebro 19.04.04, 15:33 nie jestem kochaniutka ale twoje pytanie jest pytaniem bezsensownym, na ktore nikt normalnie myslacy nie da ci odpowiedzi jak sugerujesz Odpowiedz Link Zgłoś
diab.lica Re: zloto kontra srebro 19.04.04, 15:35 niuniu, nie jestem kochaniutka. EOT Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: zloto kontra srebro 19.04.04, 15:37 diab.lica napisała: > niuniu, nie jestem kochaniutka. > EOT a wygladasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magia Re: zloto kontra srebro IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.04.04, 15:38 zarówno srebrna jak i złota biżuteria może być piękna.wszystko zależy do czego i kiedy ją nosimy.Ja mam podstawową zasadę,aby nie łączyć jednej z drugiej, więc albo złoto albo srebro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ToeToe Re: zloto kontra srebro IP: *.ihug.net 20.04.04, 07:50 Zloto biale jest bardzo ok:)) Odpowiedz Link Zgłoś
lady Re: właśnie, 21.04.04, 20:31 A ja nienawidzę obrączek z białego złota. Wyglądają jak nakrętnki od śrubki... takie mam skojarzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ToeToe Re: właśnie, IP: *.ihug.net 22.04.04, 07:50 Te z bialego zlota stad rowniez: www.diorjoaillerie.com/jewelry.html ?? Odpowiedz Link Zgłoś
lady Re: właśnie, 24.04.04, 07:08 Jakoś rzadko mam do czynienia z biżuterią Diora... ale mimo wszystko do białych obrączek się nie przekonam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ToeToe Re: właśnie, IP: *.world-net.co.nz 24.04.04, 22:46 > do białych obrączek się nie przekonam. Jezeli chodzi o obraczki to powinny byc projektowane tylko i wylacznie z mysla o facetach (Zeby im sie podabaly i chetnie je nosili :o) Odpowiedz Link Zgłoś
lady Re: właśnie, 25.04.04, 18:01 Gość portalu: ToeToe napisał(a): > > do białych obrączek się nie przekonam. > > Jezeli chodzi o obraczki to powinny byc projektowane tylko i wylacznie z mysla > o facetach (Zeby im sie podabaly i chetnie je nosili :o) Eee... moż elepiej niech facetomj podobają się własne żony. To ostatecznie juz nawet obrączki nosić by nie musieli... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ToeToe Re: właśnie, IP: *.world-net.co.nz 25.04.04, 21:59 Im sie wiele na raz moze podobac.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TGIF Re: zloto kontra srebro IP: *.snvacaid.dynamic.covad.net 21.04.04, 21:31 Moje 3 grosze to to, ze na swiecie od kilku lat przebojem jest biale zloto! Ostatnio tylko takie nosze. W Polsce ciagle zloto niektorzy uwazaja za lokate pieniedzy, gdzie w innych czesciach swiata jets to tylko i wylacznie dodatek do ubrania. Dopoki nie zmieni sie mentalnosc, zawsze beda takie dyskusje. Odpowiedz Link Zgłoś
soffica Re: zloto kontra srebro 22.04.04, 11:57 Hehe, dopiero teraz zauważyłam, że to mój post został obśmiany przez panią tralalumpek, czy jak jej tam. Srebro do brązu? Mnie się nie podoba, dlatego dodałabym złoto. Do czerni, błękitu - srebro. I tyle. W ogóle to jakaś farsa - nie można wyrazić swojego zdania co do kolorystycznych kombinacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sonia 18 Re: zloto kontra srebro IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 22.04.04, 12:55 ja tam preferuje zdecydowanie dużo srebrnej biżuterii z hardrockowymi motywami,choć zdarza mi sie założyć też coś ze złota.Za to mój misiaczek bardzo lubi złote ozdoby wszelkiego typu i absolutnie nie uważam to za wioche.Papatki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: illa Re: Srebro!!! IP: *.lodz.mm.pl 24.04.04, 23:11 Zdecydowanie, złota nie lubie bo kojarzy mi sie z burżujstwem, srebro pasuje do wszytkiego( poza złotem:)poza tym od złotych kolczyków robi sie uczulenie za uchem. Srebro mi sie kojarzy ze szlachetnością, elegncji i skormnościa jednocześnie. Wydaje mi sie bardziej " przyjazne". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: illa Re: zloto kontra srebro IP: *.lodz.mm.pl 24.04.04, 23:12 ale na pewno nie uważam złota za wieśniackie, zalezcy jak jest zrobiona i co prezentuje złota rzecz:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: zloto kontra srebro IP: *.rene.com.pl 25.04.04, 00:53 Biżuterię lubię i złotą i srebrną. Każdy wyrób może być ładny. Niegustowne jest obwieszanie się (na każdym palcu pierścień, kilka łańcuszków, bransoleta), niezależnie od koloru metalu. Ja noszę zwykle kolczyki i jeden pierścionek z brylancikiem. Łańcuszków i bransoletek nie lubię, choć mam tego sporo, do swetrów noszę czasem dużą srebrną broszkę. U innych zwracam uwagę na ładne wyroby, lubię zachodzić do sklepów jubilerskich i oglądać asortyment, doceniam piękne rzeczy, lecz przy ich noszeniu wskazany jest odpowiedni dobór i umiar. :) Odpowiedz Link Zgłoś
soffica Re: zloto kontra srebro 26.04.04, 19:01 Jest złoto i złoto, i srebro i srebro. W ogóle nie przepadam za bizuterią, a szczególnie za jej nadmiarem. Ale wolałabym załozyć gustown, delikatne złote kolczyki niż wielki srebrny pierścień w kształcie głowy lwa na przykład. I odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po-prostu-ania Re: zloto kontra srebro IP: *.nemys.com 02.05.04, 22:57 czesc:) osobiscie wole srebro gdyz bardziej do mnie pasuje,ale wyroby ze zlota rowniez sa piekne-szczegolnie te delikatne i subtelne. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
vic_vic Re: zloto kontra srebro 03.05.04, 00:27 zdecydowanie srebro, poniewaz bardziej pasuje do mojego codziennego stylu i typu urody, jednak mam kilka sztuk zlotej bizuterii i zauwazylam, ze ladniej niz srebro prezentuje sie latem na opalonej skorze, zwlaszcza w polaczeniu z ubiorem we wszelakich odcieniach brazu. warunek: umiar. zbyt duza ilosc srebra razi, a zbyt duza ilosc zlota to apogeum kiczu i tandety. Odpowiedz Link Zgłoś