Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    22.01.11, 10:30
    img199.imageshack.us/img199/9985/0000gx.jpg
    Obserwuj wątek
      • florena82 Re: kupuje 22.01.11, 12:09
        Zakiet jest swietny, ladnie skrojony, ale spodnie nie podobaja mi sie ze wzgledu na ta tasiemke.
        • eirenne Re: kupuje 22.01.11, 12:22
          ta tasiemka nazywa się lampas ;)
        • tralalumpek Re: kupuje 22.01.11, 12:35
          no wlasnie, te 'tasiemki' zaszeregowuja ten stroj do szufladki :)
      • kolor_purpury Re: kupuje 22.01.11, 12:25
        czy to bon prix? wnioskując po zdjęciu nie powala jakością...
        • tralalumpek Re: kupuje 22.01.11, 12:32
          nie, to nie boncostam
      • greentea2 Re: kupuje 22.01.11, 12:35
        Kiedys bardzo podobaly mi sie takie kostiumy, w latach 90tych, teraz juz sa troche passe, zbyt zachowawcze.
        • tralalumpek Re: kupuje 22.01.11, 12:37
          ok, czasem jednak mam takie 'pirackie wyjscia' i takie cus bedzie pasowac
          • greentea2 Re: kupuje 22.01.11, 12:40
            Zastanow sie jeszcze, ja czesto widuje podstarzale blond tipsiary w takich kostiumach kupionych pewnie te 15 lat temu.
            • tralalumpek Re: kupuje 22.01.11, 13:17
              nie mam takich skojarzen, tam gdzie ja musze czasem bywac nie spotkalam
              ani ze mnie tipsiara nai blondynka ani ...podstarzala :)
      • aga.pier Re: kupuje 22.01.11, 15:39
        juz trzeci raz piszę i mnie wywala.
        Garnitur świetny, poza tym uwielbiam granat.
        • baba06 Re: kupuje 22.01.11, 15:43
          "..poza tym uwielbiam granat."
          u mnie wygląda na czarny:)
          • aga.pier Re: kupuje 22.01.11, 15:58
            może i czarny :).
            Nie zmienia to faktu, że fajny i że uwielbiam granat :)
      • torio.claven Re: kupuje 22.01.11, 16:07
        czy ja wiem... :|

wyglada jak jeden z tych ciuchow, ktore sa ekstra na manekin, celem przyciagnieta klienta do sklepu... aaaale jesli sie ma proporcje manekina, jak dziewczyna na zdjeciu ;) to jest szansa, ze garnitur nie zdominuje nosicielki... ;)
        • sabriel Re: kupuje 22.01.11, 17:13
          Jakoś mnie nie powala,modelka za to bardzo ładna.
          • nioma Re: kupuje 22.01.11, 17:38
            koszmarek
            straszne te lampasiki i blyszczące klapy
            • tralalumpek Re: kupuje 22.01.11, 17:44
              no, zwlaszcza na potancowke w remizie niezbyt przydatny
        • tralalumpek Re: kupuje 22.01.11, 17:42
          zawsze moge oddac jak mi nie przypadnie do figury
          w koncu lustro duze w domu jest :)
          • nioma Re: kupuje 22.01.11, 17:49
            na pewno zgrabnie sie w tym wyglada - spodnie dlugie, proste. Ale lampasiki i te klapy sa zdecydowanie nie w moim typie
            • tralalumpek Re: kupuje 22.01.11, 17:52
              w moim tez nie .... na obiad o 14.00 albo do kosciola :)
              ale wyobraz sobie ze smoking znajduje czasem zasosowanie i wolno mu wtedy lampasami blyskac
              • nioma Re: kupuje 22.01.11, 20:30
                smoking w wydaniu meskim - tak
                w takim wieje tandetą
                • tralalumpek Re: kupuje 22.01.11, 20:41
                  no, ciekawe zdanie
                  a co do lampasow, w pewien sposb cie rozumiem bo kiedys panna do mnie przyszla na rozmowe kwalifikacyjna w spodniach z lampasami ale czula sie jak prezes koncernu bo miala przeciez przyodziany czarny garniak!

• a74-7 Re: kupuje 22.01.11, 20:17
        bardzo eleganckie tuxedo , ladna linia, swietne ramiona, spodnie wolala bym moze 2-3 cm wezsze na dole , ale caloksztalt - podoba mi sie . Warto kupic taki klasyk.
      • kadfael Re: kupuje 22.01.11, 21:23
        Owszem.
        Ale trzeba mieć taką figurę jak ta modelka.
        • tralalumpek Re: kupuje 22.01.11, 21:37
          nie widze problemu :)
          • musam Re: kupuje 24.01.11, 00:43
            tragiczny, wieje straszna tandeta...ratuje tylko modelka
        • alessia27 Re: kupuje 25.01.11, 22:09
          kadfael napisała:

> Owszem.
          > Ale trzeba mieć taką figurę jak ta modelka.

a wiemy ze tralalumpek dobrej figury nie ma:)

forum.gazeta.pl/forum/w,650,48759486,48847585,Re_tralalumpek_masz_wiadomosc_.html
          oczywiscie tutaj twierdzi ze z figura problemu nie ma.

forum.gazeta.pl/forum/w,650,48759486,48849376,Re_tralalumpek_masz_wiadomosc_.html
          zreszta sami poczytajcie :)
          Tralalumpek ma beret zryty wiec trzeba mu wybaczyc.
          • a74-7 Re: kupuje 25.01.11, 22:28
            Ciekawy watek :-D
            Hmmm, to bylo kilka lat wstecz, zdaje sie na poprawe nie ma co liczyc , t/lumpku nie kupuj tego garniturku ,
            przy tak meskiej figurze damski smoking - to chyba nie najlepszy pomysl :-))))))
      • tralalumpek Re: kupuje 24.01.11, 20:32
        usmiechnelam sie patrzac na te zdjecia....

www.plotek.pl/plotek/51,79592,8995152.html?i=13
        no to jazda po kayah dziewczyny, ze wies , ze itp itd ....

;)
        • razlemongrass Re: kupuje 24.01.11, 21:02
          Strój Kayah podoba mi się o wiele bardziej od zalinkowanego w pierwszym poście. Może dlatego, że jest inny? Marynarka ma ciekawszy krój, nie ma klap, jest fajnie skrojona, spodnie mają za to fajną długość. Ale z obu wyprułabym te błyszczące lampasy, które, wg mnie oczywiście, nie dodają uroku żadnej z kreacji.
          • tralalumpek Re: kupuje 24.01.11, 21:10
            oczywiscie ze ma klapy i to blyszczace
            a zeby cie zmarwic: w tym sezonie wlasnie smokingi bryluja na parkietach
            • a74-7 Re: kupuje 24.01.11, 21:25
              Kayah powinna raczej zalozyc lumpkowy zakiet , bo ten ktory wybrala ,
              a )jest troche za ciasny i ciagnie sie z tylu ,
              b) brzuch jej brzydko wystaje przy tym kroju :-))
              Spodnie fajne waskie tylko o kilka cm za krotkie :-))
              • nioma Re: kupuje 24.01.11, 21:32
                To, ze pani z telewizji cos zakłada, to nie jest rowznoznaczne z powszechnym zachwytem i padaniem na kolana. Panie z telewizji rowniez ubieraja sie zle, bez gustu, smiesznie, tandetnie, kiczowato etc (niepotrzebne skreslic). Argument chybiony.
                • a74-7 Re: kupuje 24.01.11, 21:35
                  zgodze sie jesli chodzi o niektore panie z tej samej Gali np Jezowska czy Monika Olejnik - padlam ze smiechu :-D
                  • lonely.stoner Re: kupuje 24.01.11, 21:44
                    okropne, kojarzy mi sie z takimi filmami z lat 90tych, z jakis byznesmenach.
                    A co do Kayah wyglada troche lepiej ale to dlatego ze przelamala nobliwosc tej gory pokazujac dosc duzy dekolt. Na co dzien takie wywalanie cyckow moze byc troche passe i kojarzyc sie z takim tipsiarksa- wiejskim stylem.
                    No i troche kroj ma inny. A poza tym Kayah to do najlepiej ubranych gwiazd nie nalezy, za duzo kombinuje, udziwinia, a do jej figury, i sorry ze wrednie napisze- twarzy, niestety nie wszystko ladnie pasuje. Przerost formy nad trescia czesto.
                • malwina79 Re: kupuje 24.01.11, 22:16
                  Zgadzam się z powyższym, ale najwyraźniej dla autorki wątku wyznacznikiem dobrego smaku i stylu jest to co założą panie z telewizji. No cóż o gustach się nie dyskutuje, ale drażni mnie udawadnianie za wszelką cenę, że ma się rację i przekonywanie do czegoś co drugiemu się nie podoba.
                  • tralalumpek Re: kupuje 24.01.11, 22:25
                    ja ciebie do niczego nie przekonuje, zauwaz ze nie zapytalam nikogo czy mam kupic i czy powinnam kupic bo sie wiekszosci podoba
                    a na dowod tego ze jestes malo inteligentan powiem ze ja najpierw zalozylam post a potem wystapila kayah, pokazujac jej zdjecie i wiedzac ze sa tu panie ktore sie pociac za nia dadza, pozwolilam sobie na zart tylko
                    musialabym byc takim pustakiem mentalnym jak tutaj niektore piszace w tym watku zeby sie kierowac paniami z tv
                    o gustach sie nie dyskutuje ale nie dyskutuja w domu rodzinnym o wychowaniu pozostajesz tylko taka wlasnie panna piszaca ze wszedzie wszystko wolno i jest demokracja, wolnosc wyznania, ubioru i.... blokowiskowopegeerowskie widzenie swiata
                    • musam Re: kupuje 24.01.11, 23:57
                      znowu cie ponosi...wo matko
            • karolina2008c Re: kupuje 25.01.11, 21:59

tralalumpek napisała:

> oczywiscie ze ma klapy i to blyszczace
              > a zeby cie zmarwic: w tym sezonie wlasnie smokingi bryluja na parkietach

chodziło mi o kieszenie :) Gajerek Kayah nie ma kieszeni i błyszczących klap przy nich.
              A co w tym sezonie "będzie brylować na parkietach" szczerze mówiąc mam głęboko w dupie:)
              Nie tym się kieruję przy kupnie ciuchów. Jedyną osobą która może się tym zmartwić jesteś Ty - co zrobisz ze swoim cudacznym smokingiem jak się sezon skończy;)? Może w lumpeksie przyjmą?:)
        • musam Re: kupuje 24.01.11, 21:41
          taa
          www.plotek.pl/plotek/51,79592,8995152.html?i=1
          wielko klasa i dobroczynnosc przebija na tych zdjeciach :)
          • nioma Re: kupuje 25.01.11, 08:30
            Z chamką nie ma co dyskutować. Jeśli dyskusja o ciuchach przeradza się w jej wykonaniu w obrażanie innych.
            • tralalumpek Re: kupuje 25.01.11, 08:35
              no widzisz nioma, nie wnioslas nic do mojego watku, o przepraszam do ostatnich dwu moich watkow, oprocz obrazania mnie a zatem, jak juz przezywasz mnie od chamek to zastanow sie jak powinnam ciebie nazwac?
              • musam Re: kupuje 25.01.11, 12:21

> no widzisz nioma, nie wnioslas nic do mojego watku, o przepraszam do ostatnich
                > dwu moich watkow, oprocz obrazania mnie a zatem, jak juz przezywasz mnie od cha
                > mek to zastanow sie jak powinnam ciebie nazwac?

to tylko ty obrazasz kazdego kto nie ma tego samego zdania jak ty...
                chyba bylas za komuny czlonkiem Parti...wiesz...czasy sie zmienily

• tralalumpek Re: kupuje 25.01.11, 12:48
                  ile razy czytam twoje wpisy pod moimi to przypomina mi sie kawal o dziadku ktory bije po glowie lyzka babcie i mowi: bo jak se przypomne ze kiedym cie brol tos dziewicom nie byla....(przed 60laty)

osmielilam sie skrytykowac twoje posiadlosci czyli chalupe od sztampy bałmajstra 'daleko od szosy' i teraz mam przechlapane, trzeba zawsze ta lyzka po glowie...
                  • musam Re: kupuje 25.01.11, 17:26
                    na szczescie nie zna tego typu "kawalow"..szkoda moi komorek na taki Schrott.

i widzisz kochana, ty masz prawo okreslac jakies zeczy,przedmioty, ubrania czy dom , lekcewazacym,obrazliwym tonen, ale nie daj Bog jak dostaniesz kontre, to odrazu krew cie zalewa, tak, poklep sie moze sama lyzka po glowie, moze ci pomoze.....
      • ladyjm Re: kupuje 25.01.11, 09:04
        fierce! :)
        • malwina79 Re: kupuje 25.01.11, 18:50
          Wielka Pani się znalazła, a słoma z butów... linkujesz i pokazujesz jakich Ty cudów nie nosisz i jeszcze jakie drogie, a kulturą niestety pochwalić się nie możesz (pisaniem bez błędów, niestety też!). Dziewczyny mają rację, że obrażasz każdego kto ma odmienne zdanie od Twojego!!!
          Rzeczywiście w "minionej epoce" mogłabyś zrobić karierę.
          Kończę zaglądanie do Twoich wątków bo z reguły chamstwa nie toleruję.

Baw się dobrze w swoim trendy, drogim garniturku, które noszą panie z TV :)
          • alessia27 Re: kupuje 25.01.11, 21:45
            malwina79 napisała:

> Wielka Pani się znalazła, a słoma z butów... linkujesz i pokazujesz jakich Ty c
            > udów nie nosisz i jeszcze jakie drogie, a kulturą niestety pochwalić się nie mo
            > żesz (pisaniem bez błędów, niestety też!). Dziewczyny mają rację, że obrażasz k
            > ażdego kto ma odmienne zdanie od Twojego!!!
            > Rzeczywiście w "minionej epoce" mogłabyś zrobić karierę.
            > Kończę zaglądanie do Twoich wątków bo z reguły chamstwa nie toleruję.
            >
            > Baw się dobrze w swoim trendy, drogim garniturku, które noszą panie z TV :)

Tralalumpek niestety ale tak ma.
            Cos znajdzie w necie, wstawia linki i twierdzi ze sie tam ubiera.
            O firmie oczywiscie nic nie slyszala tylko przez przpadek, na googlach
            znalazla.
            Zaklada watki jakie marki nosimy , bo sama zadnych nie zna.
            Mexx jest dla niej nowoscia a ona zna strenesse ???
            Wstaw kilka fotek w twoich zaje***tych fatalaszkach chetnie popatrzymy
            na exkluzywna mode jaka nam zaprezentujesz.
            Ja ci sie moge pokazac co ja nosze, bo marki ktore ci wymienilam mam i nie
            musze udawac ze nosze cos na co mnie nie stac.
            A ty jak piszesz co posiadasz to mnie sie az obiad z komuni odbija, a mam 32 lata :)
      • laracroft82 Re: kupuje 25.01.11, 19:12
        cyt. ... Jednak na wielu forach to nie autorytety są jedynymi gwiazdami - bywa, że ta rola odbierana jest im przez trolle. Są to wyjątkowo złośliwi internauci, którzy nierzadko bardzo inteligentnie manipulują dyskusją, by sprowadzić ją na zupełnie inny temat i wywołać wzburzenie u pozostałych dyskutantów. Na forum Moda (i kilku innych) taką osoba jest Tralalumpek. Regularnie próbuje ona obrażać innych, wyśmiewając prezentowane przez nich stroje czy wytykając błędy językowe. Tralalumpek stara się stworzyć swój wizerunek forumowy jako osoby "bywałej w świecie", o wyrafinowanym smaku i nieskalanych manierach. Co charakterystyczne dla trolli, ma ona wielu zwolenników, jak i przeciwników. Sa więc osoby, które niecierpliwie czekają, aż zabierze ona głos w dyskusji, jak i takie, które zastrzegają, że mają ją w ignorowanych użytkownikach forum.

i tyle w temacie..
        • tralalumpek Re: kupuje 25.01.11, 19:36
          przepraszam ze zapytam: jak sie ma takie üpostepowanie jak twoje czyli wpis zupelnie nie dotyczacy tematu watku a bedacy zlosliwa uwaga na moj temat? czy nie jest to moze trollowanie?a zetem kim ty jestes w tym kontekscie?
          • lonely.stoner Re: kupuje 25.01.11, 22:35
            bezsensu watek i powinien isc do kosza, zamiast pogadac o ciuchach to sie wszyscy nawzajem obrazaja, a kostiumik moim zdaniem jest do d.py, ale jesli autorka chce to go kupi i tak i bedzie nosic, ot i tyle.
            • tralalumpek Re: kupuje 25.01.11, 22:41
              tak, watek jest do d.py bo pare kretynkow forumow wlaczylo swoja aktywnosc, moge sie tylko zapalic na forum w mojej obecnosci wiec korzystaja
              a co do kostiumu to jest jedna rzecz ktora mi nie pozwolila do tej pory tego smokingu kupic, otoz, nie podobaja mi sie tak do konca czy raczej nie do konca jestem przekonanan co do szerokosci klap marynarki i to jest jedyny problem jaki hamuje zakup
              • a74-7 Re: kupuje 26.01.11, 08:51
                watek jest do d.py bo pare kretynkow forumow wlaczylo swoja aktywnosc

jesli juz rozmawiamy twoim jezykiem - to jakaz trzeba byc kretynka zeby wierzyc ze bedziesz wygladala na parkiecie jak modelka w tym garniaku zwlaszcza ze masz figure ktora okresla sie po polsku -baba wyglada jak chlop ( taki warszawski komplement :-D)
                Meska figura = raczej sixpack i kilka innych ladnie stonowanych miesni na facecie :-D piszac w poprzednim poscie zapomnialam dodac cudzyslowu do slowa "meska":-)
                "Nie oszukuj sie: szerokosc klap nie ma tu zadnego znaczenia :-D przy twojej figurze nie zmieni cie w obrazek modelki ze zdjecia, bedziesz raczej wygladala jak spocona kobieta na zabawie w remizie w przyciasnym ( bo wciecia nie masz )zakiecie.
                Wystajacy brzuch Kayah przy porownaniu - to kokieteria:-D
                Napisalam prawde, kon jaki jest ,kazdy widzi .
                • nioma Re: kupuje 26.01.11, 09:21
                  ha ha ha
                  uroczo to ujęłaś :)
                • tralalumpek Re: kupuje 26.01.11, 09:22
                  wow! ales sobie uzyla, mialas rano problem z wyproznieniem ze musialas tutaj walnac .... ?

1. wracajac do tekstu: zeby pisac moim jezykiem brakuje cie inteligencji
                  2. nie widzialas mnie na oczy a wypowiadasz sie na temat mojej osoby, stad ciekawie bylo uslyszec pierwszy raz w zyciu ze mam chopieca figure
                  kostium zalinkowany jak najbardziej moge zalozyc bo natura czyli geny zadbaly o mnie :)

proponuje zebys dala spokoj z tymi wycieczkami osobistymi w moja strone
                  • nioma Re: kupuje 26.01.11, 09:29
                    Uderz w stół a nożyce się odezwą.
                    Naprawdę musisz aż tak się zapierać i powtarzać po wielokroć, że masz doskonałą figurę? Potrzebne Ci to do życia? A może, jak coś sie powie milion razy to w końcu inni uwierzą?
                    I co? Mamy podziwiać Twój wyjątkowy intelekt? Bo piszesz językiem bliskim rynsztoka? Bo tylko obrażasz, piszesz o fekaliach? To jest ten wybitny poziom, erudycja i inteligencja?
                    No, to powiem Ci, że 99% ludzi zna diametralnie różne definicje tych słów.
                  • a74-7 Re: kupuje 26.01.11, 10:08
                    tralalumpek napisała:

> wow! ales sobie uzyla, mialas rano problem z wyproznieniem ze musialas tutaj wa
                    > lnac .... ?
                    jak sama wyzej okreslilas - jest to watek do d :-)
                    >
                    > 1. wracajac do tekstu: zeby pisac moim jezykiem brakuje cie inteligencji
                    Twoj jezyk - to "inteligencja" wyuczona , nikt sie na to nie nabierze ze jest inaczej . Zbyt czesto zdarzaja ci sie wpadki i" inteligencja "zamienia sie w prostackie chamstwo,kiepsko radzisz sobie z krytyka i zaczynasz pyskowac jak prosta bzdziagwa z pegeeru ( to zadne wycieczki osobiste , tylko przyklad twojego jezyka,jakim czestujesz innych na forach }

> 2. nie widzialas mnie na oczy a wypowiadasz sie na temat mojej osoby,
                    zdjecie zamieszczone mowi za siebie , wiecej nie jestem ciekawa:-),
                    chyba ze chcesz nam wmowic ze to byl twoj maz?:-D

stad ciek
                    > awie bylo uslyszec pierwszy raz w zyciu ze mam chopieca figure
                    > kostium zalinkowany jak najbardziej moge zalozyc bo natura czyli geny zadbaly o
                    > mnie :)
                    A gdzie i kedy wypadly mi spod klawiatury slowa "chlopieca figura "??????????
                    Zaloz moze okulary , widze ze w lustrze tez niedowidzasz :-DD

> proponuje zebys dala spokoj z tymi wycieczkami osobistymi w moja strone
                    spojrz prawdzie w oczy , to nie sa zadne wycieczki , wiekszosc to i tak cytaty z ciebie , a co nie lubisz wlasnej medycyny ?/
      • dixi Re: kupuje 26.01.11, 15:00
        jestem na nie - wyłącznie z powodu tych świecących elementów;
        poza tym bez zarzutu, mam praktycznie identyczną marynarkę z mango, oczywiście bez odblaskowych klap, ostatnio dokupiłam spodnie cygaretki i nieskromnie napiszę że bardzo się sobie podobam w tym zestawie :D
        • dixi Re: kupuje 26.01.11, 15:06
          łomatko, mnie tu nie bylo...
      • hotally Re: kupuje 26.01.11, 16:13
        Tralalumpek, kiedys bylo tu Twoje zdjęcie i miałaś na nim więcej lat niż Moja Mama... nie za odważny ten kostium dla kobiety w Twoim wieku??
        • ripani Re: kupuje 26.01.11, 17:40
          ha ha ha dobre :)
          Gwiazda się będzie tutaj popisywać :)
        • tralalumpek Re: kupuje 26.01.11, 18:01
          moje zdjecie? nie pomylilo ci sie?
          a co do wieku i tego kostiumu (dla niektoreych napisze: wieczorowego odzienia! skoro wychodza z zalozenia ze z lampasami na obiad sie chodzi) to uwazam ze bardzo dobrze z soba komponuja
          • fifi.only Re: kupuje 27.01.11, 21:42
            Dlaczego jesteś taka niesympatyczna?
            • tralalumpek Re: kupuje 27.01.11, 21:45
              ja niesympatyczna?
              no co ty, kto ci takich glupot naopowiadal :)
      • leeloo2002 Re: kupuje 27.01.11, 20:21
        dla tej pani Ok, dla blondynki biały
        www.podlupa.pl/article/604
      • beesok Re: kupuje 28.01.11, 14:55
        skoro kupujesz to niech sie dobrze nosi a jezeli intersuje Cie opinia to moja jest na nie ;)
        • tralalumpek Re: kupuje 28.01.11, 15:26
          jeszce nie kupilam :)
          mam czasem wyjscia na sluzbowe kolacje gdzie sukienka jest mi troche 'pindowata' , kostium carny po kongresie np jest niewieczorowobanalny a skoro ide sama np, bez meza to moge zalozyc smokingowy kostium, bo na nic innego ten zestaw sie nie nadaje
          ot i cala filozofia tego przedsiewziecia
      • lashqueen Re: kupuje 30.01.11, 11:58
        Fajny krój, ale z tego, co przeczytałam w tym wątku, raczej nie na twoją figurę.
        Bez świecidełek to byłby taki zwyczajny strój do biura. A tak to widać, że ciuch na wieczór raczej.
        A co do określenia "tandeta", to jak zwykle nadużywa się na tym forum tego pojęcia.
        • tralalumpek Re: kupuje 30.01.11, 22:16
          lashqueen napisała:

> Fajny krój, ale z tego, co przeczytałam w tym wątku, raczej nie na twoją figurę
          > .
          .....

a jakaz to ja mam figure
          ze mi nie pasuja spodnie?
      • p_estka1 Re: kupuje 30.01.11, 22:12
        Wysmuklający krój z dłuższą marynarką i wąskimi spodniami nadaje się nie tylko dla wieszaków. Osoba z długimi nogami (jak Kajah) na pewno będzie dobrze wyglądać. Kwestią dyskusyjną pozostają lampasy na spodniach i to, że będzie wykorzystany tylko na większe okazje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka